feminetik.se feminetik.se

Just nu 40 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Det fortsätter att storma i ROKS


Gå till senaste inlägget#1  Det fortsätter att storma i ROKS Pirjo
2005-06-15 21:07:07

P1 idag den 15 juni Studio Ett
:
Tema om kvinnojourer
Det fortsätter att storma i ROKS, Riksorganisationen för kvinnojourer. Fjorton kvinnojourer har lämnat organisationen den senaste veckan. Bråket verkar gälla hur man ska se på män. Mer om konflikten och vilka konsekvenser den har fått för de kvinnojourer som dagligen hjälper slagna kvinnor och barn. 16.10

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp…

Vad tyckte ni om programmet?
Jag tyckte Karin Lärum, ordförande för kvinnojouren Duvan i Trollhätta, uttryckte sig vettigt

#2  Kalmar kommun Alvunger
2005-06-15 21:47:30

läste i tidningen igår att pengarna till jouren i kalmar kommun ströps eftersom den var ROKSansluten. Jouren gick ur, o beslut togs om pengar till jouren.

Alltså, hade inte jouren gått ur så hade den stått utan stöd = misshandlade kvinnor skulle inte ha någonstans att vända sig alls.

Vi ser alltså konkret hur det här har påverkat situationen för misshandlade kvinnor. Om jourer inte går ur ROKS för att ordf sagt att män är djur, no money till de som behöver stöd.


Fucking jävla skitsamhälle.

#3  Alvunger Snorkeln
2005-06-15 21:56:53

"Fucking jävla skitsamhälle"

Du kanske ska säga fucking jävla skitroks istället, det är väl ändå deras betende som har utlöst dessa problem.

Hade inte deras ordförande uttalat sig som hon gjorde hade väl allt varit frid och fröjd(nåja) idag.

Jag gillar dig oxå Alvunger http://www.feminetik.se/diskutera.php?sub=3&a…

#4  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Alvunger
2005-06-15 22:31:24

nej, jag skall säga fucking jävla skitsamhälle faktiskt.

Hade samhället tagit sitt ansvar så hade ROKS inte funnits.

välkommen tillbaka, det hade jag missat!

#5  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS sisyfos
2005-06-15 22:37:27

Alvunger: ordbehandlingsprogram.

#6  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Pirjo
2005-06-15 22:42:02

Alvunger skrev:
Hade samhället tagit sitt ansvar så hade ROKS inte funnits.

Jo, det stämmer ju. Förhoppningsvis leder debatten till att samhället tar mera ansvar...

Psykiatrin till exempel kunde stötta misshandlade människor bättre - numera handlar psykiatridebatten mest om att låsa in farliga personer. Människor med ptsd eller depressioner efter misshandel räknar man inte med. Och de är ändå i majoritet...

#7  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS vitastjerna
2005-06-15 23:18:18

Lite ironisk humor i allvaret: När en av manlighetens stora ikoner, Mike Tyson förlorar sin (troligen) sista match i ringen, fäller kommentaren: ”I´am not an animal anymore” och berättar sedan att han har börjat tänka mer på familjen istället. Tragikomiskt på många sätt.

http://uk.sports.yahoo.com/050613/4/bhpm.html

#8  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS elu
2005-06-15 23:30:32

Trist utveckling..

Visst har jag inte något emot kritik av vissa ROKS ideologidelar (som t.ex stenhård sparatism och ogillande av att se ur flera perspektiv samtidigt), men jag gillar inte när den framförs på ett missvisande, förlöjligande och vulgärt sätt. Framför allt är det synd att den kritiken ska påverka den praktiska verksamheten.

Just uttalandet att män är djur är ju ganska försvarbart om man ser det i sitt sammanhang, så jag fattar inte varför IvW mer typ bad om ursäkt för det.

#9  Kalmar kommun MartinK
2005-06-15 23:42:58

Tycker det var helt rätt gjort av Kalmar kommun, och inte minst kvinnojouren i fråga, skönt att se att de trots allt prioriterar de misshandlade kvinnorna före ideologin, till skillnad mot vad ROKS ledning gör.

#10  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Thn
2005-06-15 23:51:02

Det är det att IvW visar hur hon är känslomässigt i förhållande till män.När hon läser SCUM känner hon en känslomässig gemenskap med Solana.Inte sagt att hon vill gå och döda män antagligen har hon tillräckliga spärrar för att låta bli,men hon har kommit ett steg på vägen.

Man skulle kunna säga att man är mer förnuftig ju mindre hat man har.När man har hatiska personer på ledande positioner är katastrofer ofta följden.

Alltså vi ska ha godhjärtade ledare som inte tänker på hämd och hat. Samt ser personer som individer,som unika,och med möjligheter att utvecklas

#11  MartinK elu
2005-06-16 00:13:11

Vad säger du?

Det var ju just Kalmar kommun som prioriterade ideologin framför kvinnorna.. Annars borde de ha fortsatt utan att ställa några ideologiska krav.

#12  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 00:37:16

Thn - Jag tycker att du ska vara försiktig med vad du påstår att andra känner inför saker och jag tycker att du ska sluta antyda att andra människor hatar. Du är farligt nära förtal när du håller på så. Du har faktiskt inte den blekaste jävla aning om vad IvW känner.

#13  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Thn
2005-06-16 02:56:03

Nettan:Jag tror det är bra att man försöker fastställa makthavares känsloliv.Jag tror hon känslomässigt hyser hat för män och varför är det viktigt att förstå vad hon känner.Jo alla hennes resonemang kommer just ha den känslan som grund.När hon ska hantera något vad gäller män kommer hon addera sina känslor i det och lösningarna kommer bli därefter.

Vet man hur en person känner har man också större möjligheter att hjälpa denna.Min intention är att hon ska komma ur sitt hat och det kan hon göra om hon kan prata om det.Jag personligen tycker jättebra om IvW och skulle gärna hjälpa henne.

#14  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 03:31:28

Thn - grejen är den att du omöjligt, så tillvida du inte känner IvW personligen och hon har anförtrott sina känlor till dig, kan veta ett skit om hennes känsloliv. Detta till trots har du påstått dels;

"När hon läser SCUM känner hon en känslomässig gemenskap med Solana.Inte sagt att hon vill gå och döda män antagligen har hon tillräckliga spärrar för att låta bli,men hon har kommit ett steg på vägen."

och även

"Min intention är att hon ska komma ur sitt hat och det kan hon göra om hon kan prata om det".

Du har alltså vid ett tillfälle uttalat dig om hur IvW känner när hon läser en bok, och vid ett annat tillfälle antytt att hon hatar och att du vet hur hon ska bli av med detta hat. Så om du inte känner henne privat så har du alltså dragit rena lögner. Förtal med andra ord.

Så du kanske bör låta makthavares (om man nu kan kalla IvW makthavare) känsloliv vara upp till makthavarna själva?

Personligen börjar jag bli rätt less på det här tugget om emotioner, hat och kärlek för män, men jag kan stå ut så länge JÄIFs moderatorer anser att du inte bryter mot reglerna. Men när du far med lögner så är du ute på väldigt väldigt tunn is.

#15  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 03:45:53

Thm - förresten, om hat nu är ett så fruktansvärt fenomen så tycker jag att du ska tassa över till AFS och lägga lite tid och energi på den här Erik. Han verkar inte hymla med sitt hat ens en gång. http://www.antifeminist.nu/message.php?Messag…

#16  #15 yoghurt
2005-06-16 09:51:39

Ruggigt! Vilken riksorganisation är han ordförande i? Den borde definitivt få sina statsbidrag indragna.

#17  #11 elu MartinK
2005-06-16 13:16:12

Nja, eftersom ROKS lednings primära intressen verkar vara ideologi snarare än att hjälpa kvinnor så är det ju i längden dumt att stödja dem om det är hjälp till kvinnor man vill ge.
Alltså tycker jag kommunen gjorde rätt när de avstå att från att stödja en organisation vars prioriteringar inte stämmer med det man vill åstadkomma. Om du förstår vad jag menar?

#18  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 13:39:51

yoghurt - Är hat bara hemskt om det kommer från någon som är ordförande i en riksorganisation? Eller rättare sagt, är det hemskare med ett hat som en person bakom ett oigenkänligt nick på ett feministiskt forum har diktat upp att en ordförande för en riksorganisation känner än det är med ett hat som en person på ett antifeministiskt forum erkänner sig känna och dessutom namnger tio personer detta hat berör?

#19  #18 yoghurt
2005-06-16 13:50:51

Nej, hatet är lika hemskt vem som än bär det. Men den effekt hatet får beror givetvis på bärarens samhällsposition. (Detta gäller förstås generellt, jag har ingen egen uppfattning om IvW:s påstådda manshat.)

#20  #18 Nettan MartinK
2005-06-16 13:55:55

Det är väl självklart att hat är _mycket_ värre när det är en person som är ordförande för en riksorganisation! Vederbörande representerar ju faktiskt en hel organisation, så blotta misstanken om hat är mycket värre än vad ett anonymt nick på en sajt yttrar.

Jag förstår inte ens att man kan göra den jämförelsen. Ser du ingen skillnad i inflytande mellan dessa individer?

#21  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 14:07:36

Inflytande scmimflytande... Thn har tangerat gränsen till förtal. Han påstår att en person känner hat utan att ha belägg för det han säger. Han säger sig också vilja hjäpla denna person med dennas hat. (Så omtänksamt, jag blir alltid lika rörd när det kommer ickefeminister och vill "bota" feminister. Luktar Runar lång väg.) Men jag tycker faktiskt att Thn kan kila över till AFS och hjälpa den där Erik istället. Det lär ju göra mer nytta att lägga sina hatstävjande insatser på någon som faktiskt känner hat istället för att sitta här och dikta upp kända personers hat för att sedan galant erbjuda sin hjälp.

#22  #21 Nettan MartinK
2005-06-16 14:55:33

Jag tycker det är legitimt att ifrågasätta offentliga personer (och organisationer), deras argumentation, budskap och eventuella hat. Det är inte konstigare än att kalla sverigedemokater för rasister trots att de själva förnekar det. Det är viktigare att se på vilka åsikter någon för fram än hur vederbörande ettikerar eller definierar sig själv. Man skall inte komma undan med en massa hatpropaganda bara för att man förnekar att man hatar, vare sig man är feminist, kristen, rasist, antifaschist, vegan eller vad man nu bekänner sig till.

Fö är det inte alls ovanligt med feminister som vill "bota" ickefeministers okunskap.. Så tycker nog du kastar sten i glashus.

#23  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 15:11:27

För min del är det en jävla skillnad att mena att meningsmotståndaren har de politiska åsikter som den har för att den inte har tagit till sig en viss sorts kunskap/information, och att mena att meningsmotståndaren tycker som den tycker för att den har blivit illa behandlad av män, för att den är ful eller helt enkelt bara fått för lite kuk. Gissa vilken kategori jag tillhör? Jag tillhör den kategorin vars politiska åsikt bara bygger på att jag är avundsjuk, rädd för män och otillfredsställd. Det är inte mycket tillit som läggs till det faktum att jag faktiskt kan ha funderat, analyserat och kommit fram till slutsatser på egen hand. I bästa fall, om jag har tur, så kan jag ha blivit utsatt för hjärntvätt. Såpass mycket har jag tydligen kunnat använda min hjärna. Och gissa hur ofta jag får erbjudande från män, ja bara män faktiskt, som vill "bota" mig? Så nej, jag tycker inte att jag kaster sten i glashus här.

Men visst ifrågasätt away! Men Thn har INTE ifrågasatt, han har gjort påståenden om hur en annan människa känner. Det är LÖGN och SKITSNACK. Sen kan man ifrågasätta hur mycket man vill.

Dessutom hoppas jag att alla de som anser att IvW och hennes "män är djur" rusar hals över huvud och skäller ut Roger för hans spridande av manshat. Follow me ----> http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=3&a…

#24  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS/Nettan Thn
2005-06-16 15:41:55

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

Jag försöker göra situationen bättre.Jag har tolkat IvW känslor och det är min subjektiva bild.

Bli inte trött på att tolka känslor skulle omgivningen ha tolkat Stalin känslor rätt hade mycket lidande undvikits.

Lisa Marklund har gjort sin tolkning av ROKS

Vi måste också hjälpa män komma ur hat.Jag försöker varje dag och jag tror jag lyckas rätt bra ibland

#25  #23 Nettan MartinK
2005-06-16 16:10:57

Helt riktigt Nettan, feminister skulle aldrig vara så låga som att anklaga meningsmotståndare för att vara hjärntvättad, de använder det finare ordet hegemoni i stället. Och naturligtvis skulle de aldrig anklaga någon för att tycka vad de tycker för att de har blivit illa behandlade, i stället heter det att vi män känner oss hotade. Titta i tråden "Antifeministiska kvinnor" på Tycka, hur många är det där som tror att ickefeminister "faktiskt kan ha funderat, analyserat och kommit fram till slutsatser på egen hand"?
Snacka om att vara hemmablind..

#26  MartinK #25 Nettan
2005-06-16 19:58:51

Jag vet inte varför du jämställer beskyllningar om hjärntvätt med användandet av ordet hegemoni. Wikipedia är väl ingen allvetande guru men ger en schysst fingervisning; http://sv.wikipedia.org/wiki/Hegemoni

Jag förstår inte heller hur du kan jämställa det avfärdande påståendet om att en politisk ideologi, i det här fallet feminismen, bygger på illa behandlade kvinnors känslor med att män ogillar en ideologi för att den är hotfull. Det är väl lika självklart att feminismen är hotfull mot män och de fördelar män har som det är hotfullt med högerpolitik när man som jag är arbetslös eftersom det har påtalats från högern att de vill sänka arbetslöshetsersättningen. Det går ju inte ens att jämföra med att förkasta en hel ideologi grundat på att de som står för ideologin skulle ha skadats känslomässigt och psykiskt.

Och så slutligen din fråga gällande tråden om antifeministiska kvinnor. Var vänlig och visa mig var motsatsen hävdas.

#27  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS MrG
2005-06-16 20:57:38

MartinK #25

Touche!

Nettan:
Angående inflytande: Du är väl medveten om att ROKS är en remissinstans?

MrG

#28  MrG Nettan
2005-06-16 21:02:33

Jadå, det är jag. Blir det Thn pysslar med mindre förtal för det?

#29  # 17 Sv: Det fortsätter att storma i ROKS elu
2005-06-16 21:14:19

Nej , jourernas primära verksamhet är fortfarande att hjälpa. Att ställa krav på icke-tillhörighet till ett visst riksförbund är klart att ställa ideologiska krav.

#30  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS MrG
2005-06-16 21:18:04

Det beror ju på om det som THn säger är sant eller inte, eller hur?

MrG

#31  MrG Nettan
2005-06-16 21:20:24

Precis. Och har Thn några belägg för det han påstår?

#32  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS MrG
2005-06-16 21:27:08

Det ska du nog inte fråga mig om...

MrG

#33  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS/Nettan Thn
2005-06-16 21:36:56

Jag gör en tolkning av vad jag tror är IvW känslor faktiskt med tanke på att jag vill hjälpa henne.Om jag inte analyserar henne känslomässigt vet jag dels inte vad jag kan förvänta mig av henne och dels inte hur jag ska hjälpa henne.

#34  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-16 21:47:57

Thn - och precis som jag skrev i inlägg #14 så är det inte tolkningar och analyser du pysslar med utan påståenden. Påståenden som du inte kan belägga. Sådant kallas i folkmun för lögn. Och har hon bett om din hjälp? Vad får dig att tro att hon vill ha din hjälp? Vad är det för omyndigförklarande du håller på med egentligen? Vi talar om en vuxen människa med en viss sorts åsikter. Vad är det du vill bota egentligen? Ett hat som du själv har hittat på att hon känner?

#35  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS/Nettan Thn
2005-06-16 22:46:57

Jag är inte ensam att tycka hon hyser ett visst ogillande mot män t.ex Lisa Marklund och M.Abrahamsson tycker också ROCKS ledning är negativ mot män.

Kan du inte se något som helst ogillande?

Är du säker på att det är en lögn att hon hyser ogillande mot män?

Vad tror du hon känner för män generellt?

#36  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-17 00:40:13

Men det handlar inte om huruvida du eller jag TROR saker om IvW. Det handlar om att du har gjort tvärsäkra uttalande om vad hon känner. Vilket du omöjligt kan veta och inte ens försöker belägga vilket alltså är lögn!

Kommerntarer som;

"När hon läser SCUM känner hon en känslomässig gemenskap med Solana.Inte sagt att hon vill gå och döda män antagligen har hon tillräckliga spärrar för att låta bli,men hon har kommit ett steg på vägen."

och

"Min intention är att hon ska komma ur sitt hat och det kan hon göra om hon kan prata om det".

Det är inte spekulationer. Det är påståenden. Att påstå saker om andra som man inte kan veta och inte heller styrka kallas lögn eller förtal. Det spelar ingen roll vad jag tror således. Du har gjort ett kapitalfel här. Det är det det handlar om. Man gör inte så. Om det vill sig riktigt illa så är det brottsligt. Det är min poäng.

Jag skulle nämligen kunna klämma ur mig vad jag tror att du känner i den och den situationen. Men vad fan då för? Den enda som vet vad du känner är du. Det finns ingen anledning att spekulera i det.

Kritisera vad personer gör eller säger. Men sitt inte och påstå att du vet vad andra känner och tro inte att du ska bli emottagen positivt när du efter att ha hittat på vad människan känner erbjuder dig att hjälpa till för att få bort den känslan som du själv hittat på! Förstår du inte hur kränkande du beter dig?

#37  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Thn
2005-06-17 02:29:12

Jag har gjort fel i det att jag preciserat exakt hur hon resonerar och känner vilket jag inte kan veta.

Däremot att hon har känslor visar väl det här citatet från Lisa Marklund:


"Manshatet inom Roks har också förvånat mig de gånger jag stött på det. Enda gången jag personligen träffat Eva Lundgren och den övriga Rokseliten var vid en stor, privat tillställning med vin och sånghäften. Jag kan fortfarande sjunga några av manshatarsångerna som jag då hörde för första (och enda) gången"

Jag kan fråga mig varför du försvarar dessa känslor som IvW tydligen har.

Är det inte bra om de kunde reduceras?

#38  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Nettan
2005-06-17 03:10:24

Jag har aldrig gett mig in på att försvara någonting. Jag har gång på gång försökt förklara för dig vad det är DU gör fel. Och i början på ditt senaste inlägg så får du mig att tro att det jag har sagt har sjunkit in. Men sen gör du det igen.

Ditt citat från LM säger inte ett ord om IvW. I citatet pratas det om ROKS men för noggrannhetens skull så nämns inte IvW. Men det är klart att kvinnan har känslor. Vilka dessa är vet dock bara hon, även om jag själv säkert inte skulle haft rosa fluffiga känslor för män om jag hade sett det hon har sett och hört det hon har hört under sin tid i ROKS.

Att IvW skulle hata män tycker jag också motsägs av att hon sist jag kollade var gift med en man, åtminstone så sent som 2002. De kanske fortfarande är gifta vad vet jag?

Och din slutkommentar där om huruvida det vore bra om det reducerades kräver ju naturligtvis att du förutsätter att det finns något att reducera. Åter igen antar du saker. Du antar vad hon känner och du antar att hennes känslor är något som behöver reduceras. Om jag aldrig har sett ett totalt omyndigförklarande av en vuxen kvinna förr så har jag det nu.

#39  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS/Nettan Thn
2005-06-17 07:10:05

Jag omyndigförklarar inte IvW,däremot anser jag att hennes ideer utgör ett problem för samhället,i och med att hon försöker sänka emotioner mellan människor.Ex SCUM och män är djur.

Likaväl som jag har ett ansvar för att åtgärda manlig ondska måste jag försöka hjälpa kvinnor som hamnat snett.

Jag förstår att du tycker det är konstigt om du uppfattar IvW som en mycket god person

#40  #26 Nettan MartinK
2005-06-17 11:03:49

Att feminism skulle vara hotfull för män är ju ett feministiskt hjärnspöke. I åtskilliga trådar här har det frågats efter varför män skulle känna sig hotade och vilken makt vi skulle förlora, hittils har det enda konkreta varit makten att få en kvinna att bli rädd i mörka gränder. Varför skulle det kännas hotande att förlora den makten?
Dessutom säger ni ju själva att även män skulle tjäna på mer jämlikhet. Så vad är det som är så hotfullt? Är man direktör så kanske man skulle känna sig hotad, men hur många icke-feminister är det egentligen?
Det är uppenbart att det argumentet är ett bekvämt sätt att vifta bort otrevliga ifrågasättningar av feminismen. Då slipper man fundera på vad folk säger och kan reducera det till att folk bara känner sig hotade, det är precis samma argumentation som att säga att feminister har fått för lite kuk.

Läs i tråden om Antifeministiska kvinnor, hur många inlägg är det inte som avfärdar antifeminister med att dem bara söker kortsiktiga fördelar i existerande system eller vill ställa sig in hos män eller andra ytterst egoistiska skäl (Se t.ex #32). Den tråden (och liknande, de förekommer med jämna mellanrum på Tycka) visar tydligt hur man ser på antifeminister. Antinger är dem idioter som inte fattat (eller öppnat ögonen som ni oftast formulerar det) eller så är de egoister som utnyttjar fördelarna. Ingenstans erkänns att man kan göra en intelligent analys av samhället och komma fram till nått annat än patriarkat och könsmaktsanalyser.

#41  #29 elu MartinK
2005-06-17 11:12:24

Tja, det är din bedömning. När ledargarnityret för ROKS agerar som de gör och om man läser deras egna publikation Kvinnotryck http://www.roks.se/kvinnotryck/kt6_03_rep_nor… så är det uppenbart för mig att de slagna kvinnorna mest är ett slagträ för att föra fram en ideologi.
Om kommunen gjort en liknande bedömning så är det inte så konstigt att man drar in bidragen.

#42  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS BonzoBill
2005-06-17 14:10:00

Det sägs mycket om indragna bidrag samtidigt beskrivs ROKS som en ideell organisation som får donationer. Går donationerna bara till ROKS politik eller går de till de utatta kvinnorna.
Är det någon som vet? Gärna då i kronor och ören.

#43  Marin #41 Sv: Det fortsätter att storma i ROKS elu
2005-06-17 15:08:37

Fast jag tycker inte man kan bedöma jourerna efter vad inbjudna tyckare ( i detta fall inte ens från ROKS själva) skriver.

Om t.ex i en annan medlemstidning skulle ha tagit in någon annan kontroversiell "tyckare" så innebär det väl inte att alla medlemmar ställer sig bakom det.

Lite mer logiska resonemang kan nog föra..

#44  #43 elu MartinK
2005-06-17 16:37:55

Att ämnet ens anses värt att debattera i deras egen tidskrift tycker jag är illa nog. När man dessutom hör hur inställningen är till att behandla män som misshandlar så tycker jag det är uppenbart vad inställningen är.
Men i slutändan är det ju mest tyckande, och den samlade bilden blir för mig är att ideologi går före misshandlade kvinnor och då tycker jag inte vi skall stötta dem ekonomiskt. Vi har rätt att ställa krav på vart våra skattepengar går..

#45  Thn #39 Nettan
2005-06-17 18:49:43

Jo, du omyndigförklarar IvW. Genom att ge dig själv tolkningsföreträde före IvW vad gäller hennes egna känslor. Du verkar se dig själv som mer kompetent än hon själv att avgöra vad det är hon känner eftersom du gång efter annan påstår att hon känner si eller så. Mitt förslag är att du mailar IvW och diskuterar vidare om hatets vara eller icke vara med den berörda individen istället för att sitta på feminetik och påstå saker som du inte har fog för. För vem är du att avgöra om IvW har hamnat snett? Jag tycker att det är sååå förmätet att hålla på sådär! Den dagen IvW säger "Jag känner hat gentemot män, jag har hamnat snett, kan ni hjälpa mig att bli av med det hatet" så kan du ha en poäng. Men innan den dagen kommer är det lågt, fult, förmätet och jävligt elakt att peka ut enskilda individer för att sedan säga att den känner ditten och den känner datten och jag vill bara hjälpa. Lägg av bara!

Och jag uppfattar inte IvW som en god människa. Du tycker inte att du spelar lite på Hora/Madonna-komplexet här? Om jag inte tycker att hon ör ond så är hon god... Kan inte kvinnor bara få vara människor? Hon är säkert en person med bra och dåliga sidor som alla vi andra. Jag uppfattar henne som vilken människa som helst. Och det ligger inte i mitt intresse att klassificera henne som god eller ond, som hatisk eller kärleksfull, etc. Hon är en vuxen individ. Hon uttrycker vissa åsikter. Håll med eller säg emot. Kritisera eller beröm. Men sluta lek amatörpsykolog för en annan vuxen individ!

#46  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Thn
2005-06-20 09:18:45

Skillnaden på min psykologi och ROKS är:

Jag tror att om människor tycker mer om varandra så mår personer bättre

Som jag uppfattar extremfeministerna ideologi;det är bra om vi kan få kvinnor att ogilla män det stärker vår kamp.

De försöker alltså få personer tycka sämre om varandra och följaktligen mår personer sämre.

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…

Det är möjligt jag är amatörpsykolog men den psykologi som extremfeminister och dessutom ledande kvinnor i Sverige sysslar med är rena katastrofpsykologin.

#47  Thn Nettan
2005-06-20 11:00:50

Att skylla kvinnors ohälsa på feminister, och framförallt feministers spridande av mans hat, känns ju en smula långsökt. Jag såg ingenting i artikeln du länkade till som pekade på att feminister skulle ligga bakom den problematiken. Däremot såg jag detta;

"Men också kvinnornas dubbelarbete med ansvar för familj och jobb kan ha betydelse.
–?Kvinnor har en större press på sig. De ska vara lyckade i fråga om utseende och umgänge samtidigt som de fortfarande sköter det mesta i hemmen, säger Hans Olsson, utredningssekreterare i regeringens socialförsäkringsutredning."

Detta är en tanke som är direkt hämtad ur feministiska teorier. Och jag kan inte se vilka som skulle bära skulden till dessa kvinnors sönderstressade liv förutom de som skulle kunna göra något åt det, deras närmsta omgivning och tillika levnadspartners, vilka statistiskt sätt borde vara till största delen män. Får jag säga så eller är jag en extremfeminist som sprider manshat då?

Kvinnor mår inte dåligt för att feminister på något sätt skulle lära dem att tycka illa om män. De mår dåligt för att de får dubbelarbeta och slita hund, vilket till inte så stor överraskning, beror mycket på just deras män.

Så ska du beskylla feminismen för kvinnors ohälsa så får du nog gräva fram någon undersökning som faktiskt styrker det du försöker hävda istället för att länka till en undersökning som hävdar att feminismen är på rätt spår.

#48  #47 Nettan MartinK
2005-06-20 11:14:54

"Och jag kan inte se vilka som skulle bära skulden till dessa kvinnors sönderstressade liv förutom de som skulle kunna göra något åt det, deras närmsta omgivning och tillika levnadspartners, vilka statistiskt sätt borde vara till största delen män."

Mig veterligen så är kvinnor myndiga precis som män, och alltså har de ansvar för sitt eget liv. Så varför skall männen bära skulden för de val kvinnor gör?

#49  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS HSThompson
2005-06-20 11:17:10

Jag måste lägga in en liten notis. En som jobbar på SVT som reporter berättade nyligen för mig att flera MANLIGA reportrar, både äldre och yngre, tidigare har intervjuat IvW, utan att få några som helst manshatarsignaler- de var överens om att hon framstod som saklig och sansad. Kom ihåg att allt vi har att gå på är bilder media målat upp.

#50  HSThompson Mattias
2005-06-20 11:19:48

Det är väl inte så konstigt om det är så att hon håller igen lite av manshatet när hon pratar med män? Men det var kanske din poäng?

#51  #49 HSThompson MartinK
2005-06-20 11:54:29

Fast det var väl det som var poängen och upprinnelsen till hela dokumentören (om jag förstått det rätt), att hon under arbetet på dokumentären om islamiska friskolor gjort märkliga yttranden till kvinnor som hon aldrig gjort till de manliga reportrarna.
Det är väl inte så konstigt, de rasistiska moderaterna som figurerade i uppdrag granskning hade också uttalat sig annorlunda om det varit en invandrare som intervjuade dem.

#52  MartinK #48 Nettan
2005-06-20 13:48:32

Så om jag som man träffar en kvinna som jag väljer att skaffa barn med så har jag som inget ansvar alls om jag ser att kvinnan jag valt att leva med går på knäna för att hinna med att sköta jobbet, ta hand om familjen och hålla sig snygg och fräsch? Fan, det är inte utan att jag seriöst överväger könsbyte. Män behöver verkligen inte ansvara för just nåt. Det går att hänvisa till att folk är myndiga och sen kan man lugnt sitta kvar i fåtöljen med ölen i ena näven och peta sig i naveln med den andra...

Ja, jag är ironisk. Det är väl klart som fan att man har ett ansvar att hjälpa den människan man delar sitt liv med. Särskilt när ett av de områden som gör att hon dubbelarbetar, hemlivet, är lika mycket mannens ansvar som kvinnans. Att hänvisa till myndighet i det fallet är ju bara lågt. Men om vi vänder på det, ge mig en enda anledning till att männen som lever ihop med de dubbelarbetande kvinnorna bör slippa hjälpa kvinnan och slippa ansvara för hemlivet. En enda vettig anledning.

#53  #52 Nettan MartinK
2005-06-20 13:56:52

Kvinnor har naturligtvis alla möjligheter att ställa krav på dem de väljer att leva ihop med, precis som män har, om dem sedan inte ställer de kraven, stannar kvar och därför får ett helvete så är det faktiskt deras eget ansvar, då har de själva valt.

#54  MartinK #53 Nettan
2005-06-20 14:14:15

Du svarade inte på min fråga. Vad finns det som kan rättfärdiga att männen i relationen med en dubbelarbetande kvinna INTE tar ansvar för hemlivet? Jag pratar således inte om kvinnornas val utan männens ansvar.

#55  #52 (Nettan) Robert
2005-06-20 14:16:39

Du bygger hela ditt resonemang på en myt.

Om du tror att dubbelarbete enbart är något som kvinnor gör så är du helt ut och cyklar. Själv känner jag inte en enda familj med barn, där både mannen och kvinnan jobbar, där mannen kommer hem efter jobbet och lägger fötterna på soffbordet och ropar ut i köket om maten inte är klar snart.

Det ÄR ett svårt och tungt pussel att få ihop arbete och eventuell karriär med barn och familjeliv. Det är definitivt inte lättare för mannen än för kvinnan. Vad får dig att tro det?

#56  Robert #55 Nettan
2005-06-20 14:21:48

Jag vet inte om det är en myt eller ej, men Aftonbladet som källa kan man aldrig veta. Men mina egna observationer stämmer hyggligt bra med det som påstås i Aftonbladet faktiskt. Och eftersom den delen av diskussionen påbörjades med en länk som postades utav Thn så får du nog kritisera honom för källan och inte mig.

#57  #54 Nettan MartinK
2005-06-20 14:31:54

Det finns ingen som kan kräva att en viss människa tar ett visst ansvar för hemmet. Varje människa väljer själv.. Och jag förstår därför inte frågan, skall jag behöva rättfärdiga människors rätt att själva välja hur mycket de vill städa hemma?

#58  #51 HSThompson
2005-06-20 14:34:20

Nej, poängen är att även SVTjournalister av det manliga könet tycker det hela är märkligt.

#59  MartinK #57 Nettan
2005-06-20 14:41:05

Om hemlivet i din bok enbart är lika med städning så förstår jag varför du inte förstår vad jag far efter.

Jag anser att man i en relation har ansvar för att, om inte underlätta för sin partner i största möjliga mån, så åtminstone ansvar för att inte försvåra för sin partner. Och om ens partner går på knäna så gör man uppenbarligen för lite. Enkel mattematik.

Men det är uppenbarligen så att man hellre hänvisar till kvinnors fria val att stanna i relationen (trots att saker som gemensamma barn och ekonomi m.m. kan försvåra detta val) än att säga att män har ett ansvar för att deras partner inte ska gå in i väggen.

Det kanske inte är så konstigt att varenda tråd här i jäif alltid på ett eller annat sätt kommer in på ämnet om hur ensamma män är och hur krävande kvinnor är. Jag anar ett mönster.

#60  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Thn
2005-06-20 15:07:38

Jag tror de flesta män försöker underlätta för sina partners.Se följande länk:

http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story…

Speciellt:"Redan i slutet av 90-talet gjordes undersökningar om tidsanvändning som visar att ingen svensk har en tyngre dag än en småbarnspappa – räknar man ihop betalt och obetalt arbete blir veckoarbetstiden längre än för mammorna"

Jag tycker inte männen ska klaga utan gå igenom uppgiften med bibehållen eller stärkt kärlek till sin partner och sina barn

#61  #59 Nettan MartinK
2005-06-20 15:16:00

Jag anser att man själv har ansvar för att skapa den relation man vill ha, och framförallt undvika den relation man inte vill ha. Om man inte tycker om att städa så får man söka sig till en partner som gör det.

Jag anar också ett mönster, kvinnor väljer att ha relationer med män som inte tar sitt ansvar hemma.


Och städning är bara ett konkret exempel, en relation består av så mycket mer än både städning och hemliv, men till skillnad från dig så visar jag mina meddebattörer den respekten att jag utgår från att de inser det utan att jag behöver förklara..

#62  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Wilford
2005-06-20 15:18:09

Nettan...hur fick du till det att män är ensamma och kvinnor krävande och framförallt i varenda tråd. Jag inte har sett några formuleringar av den här typen och då har jag verkligen försökt att läsa mellan raderna.

#63  #62 HSThompson
2005-06-20 15:23:15

Fortsätt läsa lite till. Gå någon sida tillbaka, kolla under de rubriker som har med tvåsamhet/parbildning att göra.

#64  Sv: Det fortsätter att storma i ROKS Wilford
2005-06-20 15:47:37

Har kollat lite snabbt men inte hittat något men jag har inte varit här så länge så jag litar på att det finns ställen där det förekommer.

Däremot så har jag läst igenom ett 20-tal trådar som har intresserat mig och där har jag inte stött på detta påstående så jag kan nog hävda att alla trådar på jäif inte kommer in på detta ämne som Nettan hävdar.
Det är debattekniker av den här typen som jag stör mig så fruktansvärt på så det var därför jag la mig i.

Om vi ska gå tillbaka till frågan om att hjälpa till i hemmet så känns det som att många användare här verkligen har fastnat i de typiska könsrollerna. Formuleringar som att en man ska hjälpa kvinnan med hushållsysslorna upplever jag som att skribenten anser att dessa sysslor är kvinnans huvudansvar medans mannen är där för att underlätta.

Att ta hand om hemmet och familjen är bådas ansvar och en familj ska hjälpas åt med detta eller dela upp arbetet till den som har mest tid.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?