feminetik.se feminetik.se

Just nu 26 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Michaela Jackson


Gå till senaste inlägget#1  Michaela Jackson Mattias
2005-06-15 16:38:51

Jag har nog alltid tyckt att jackson är rätt knäpp. I http://expressen.se/index.jsp?d=1180&a=300718 hävdas att detta antagligen till stor del beror på att jackson beter sig på ett sätt som inte stämmer överens med vår syn på hur män bör bete sig. Jag tror att det kan ligga en hel del i det.

Fråga till någon som är insatt: Fanns det något mer bakom åtalet än det faktum att han betraktas som en freak som gillar att umgås med småbarn?

Kanske är rättegången (och alla elaka skämt som florerar om honom) ett väldigt tydligt exempel på hur vi bestraffas när vi vågar oss på att bete oss utanför könsrollen?

#2  Sv: Michaela Jackson Linus
2005-06-15 19:35:38

Henrik Tornberg skriver i Expressen:

"Genom att bryta mot den manliga normen gör man sig nämligen sårbar och misstänkt. Speciellt är det vissa saker en omanlig man (oaktat sexuell läggning) aldrig får göra, och till dem hör att vara en förebild för unga pojkar eller komma för nära dem. Det tydligaste exemplet på detta är att det gjorts så stor sak av att Michael Jackson sov i samma rum, i samma säng, som grabbarna han hade på besök. Hade han inte varit den androgyne vekling han är hade det inte setts som något konstigt."

Jag vågar påstå att det skulle betraktas som rätt konstigt och suspekt om en i övrigt normal man bjöd hem pojkar till sitt enorma hus och sov i samma säng med dem.

"Att vuxna män umgås nära pojkar och unga män ser vi som något helt naturligt i andra sammanhang: det sovs i tält på scoutläger och delas duschar på idrottsläger år ut och år in utan att någon höjer på ögonbrynen. Precis som det ska vara."

Mig veterligt så brukar dock inte vuxna scoutledare dela sovsäck med pojkscouter. Anledningen till att det inte anses suspekt för vuxna män att dela dusch med pojkar är troligen att de flesta anser det osannolikt, eller helt enkelt inte tänker på att möjligheten finns, att det skulle vara en potentiellt sexuell situation. (De som tycker att begrepp som "heteronormativitet" är bra till att begripa saker vill kanske säga något om det här, men jag är inte en av dem så jag låter bli.) Om en vuxen manlig scout delade dusch med flickscouter skulle det antagligen anses som suspekt av många.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?