feminetik.se feminetik.se

Just nu 46 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Spana på sexigt klädda kvinnor, OK?


Gå till senaste inlägget#1  Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 12:40:34

Skrev från början denna fråga i anslutning till tråden nedan "stör mig på ...." men den är ju flera meter lång och otymplig, tänkte köra den här istället så blir det mer lätthanterligt

Jag har en fråga i anslutning till detta ämne:
Får man titta på magen på kvinnor som bär korta tröjor? En tös på mitt jobb är urläcker med sådan klädsel men hon tycks inte uppskatta att jag kollar på henne, beror det på att jag inte är attraktiv nog själv eller vill hon inte att någon skall titta och isåfall varför har hon då inte en längre tröja?

#2  Men alltså spam Alvunger
2005-06-07 12:44:00

Har du någongång städat din lägenhet/rum utan att det är för att du skall få besök?

Jag försöker hålla min lägenhet vacker och då och då väldoftande, kanske köper jag en krukväxt eller snygga gardiner för att ha ett trevligt hem. Det gör jag främst för att JAG skall trivas i mitt eget hem, inte för att nån skall komma och titta hur mitt hem ser ut. I såfall kunde jag ju bara städa det när jag skulle ha besök, men se- det gör jag inte.

På samma sätt kan du tänka vad gäller hur människor klär sig. Det handlar oftast om att själv känna sig snygg, på samma sätt som att själv känna att lägenheten är snygg. Känner jag mig snygg så har det inget att göra med vilka jag tycker skall/inte skall titta, lika lite som min städade lägenhet har något att göra med vem som skall/inte skall titta på den.

#3  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 12:50:57

Men jag tänkte såhär.....

ingen kvinna med den kroppen kan ha undgått att förstå att hon är attraktiv, alltså sexuellt attraktiv. Men ÄNDÅ dessa kläder, jag tolkar det som att hon vill att jag skall titta, fast kanske inte att jag skall titta men att en snyggare kille skall titta. Til saken hör att hon dessutom har en liten tatuering där. Verkar inte så genomtänkt att ha den där hon själv knappt kan se den men där jag ser den väldigt bra.

Jag skall inte smickra mig själv och tro att hon vill att jag skall se den men det verkar onekligen som att hon vill att någon skall se den (och på köpet magen). Känner mig lite tvetydig inför det, kanske är det hon gör att klassa som sexuella trakasserier?? (Nä, nu tog jag i...eller??)

#4  Hon kanske är en helt egen individ Alvunger
2005-06-07 13:00:22

som klär sig så som HON tycker är snyggt?

Varifrån kommer denna föreställning att alla kvinnor klär sig så att män skall titta på dem?

Om hon vore smällfet och finnig och klädde sig som hon gör nu, hade du fortfarande trott att det var för att attrahera män?

#5  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 13:13:03

Du har rätt men du kan omöjligen ha generellt rätt. Fenomenet är alltför utbrett (tösen på jobbet var bara ett exempel). Vet du vad det beror på med ett mer övergripande synsätt? Och vad tycker du om min teori om sexuella trakasserier? Kan det vara frågan om det, jag tror hon vet att jag blir intresserad, känns inte riktigt juste att göra så på jobbet. Eller?

Sen håller jag inte med dig i din (i mitt tycke) förenklade bild. Du jämför med att man städar sin lägenhet etc. Tycker inte det är jämförbart, alla vet att män attraheras kraftigt av just synintryck, jag är säker på det då jag nu har så många levnadsår bakom mig. Med utgångspunkt i detta tycker inte jag att det är korrekt av dig att jämföra med en totalt asexuell företeelse som att städa lägenheten....givet då förstås att de flesta kvinnor, i giftasålder, har förstått något sånär hur en man funkar.

När jag var i raggartagen för ett antal år sedan klädde jag mig som tjejerna uppfattade som sexigt, inte hur jag själv tyckte var snyggt. Jag har aldrig brytt mig så särdeles mycket själv.....Tjejer däremot har ju ett bättre öga för estetik än män så det känns mer genomtänkt i det fallet.
Menar du att tjejer inte klär sig för att andra ska se?

#6  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Peggy
2005-06-07 13:19:16

Alla vet att det finns människor som tänder på läderkläder. Ska vi ta det som ett fullt OK skäl för läderfetischisterna att dregla över alla mc-åkare? Jag menar, varför ha skinnställ när de VET att det är så många som går igång på det?

Och mina kära små penchisar på jobbet, självklart är det OK för dem om en och annan blöjfetischist kommer och suktar lite.

För att inte tala om feta kvinnnor. Tänk så många "fatlovers" det finns, det får de väl räkna med om de visar sig.

Och jag som tänder på långhåriga killar, jag måste väl få stirra på dem? Om de inte vill det, kan de väl klippa sig?

Ja, om vi någon gång vill vara ifred, hur ska vi klä oss då? Vad tänder ingen på? Kanske ska vi hålla oss inne?

#7  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Adam
2005-06-07 13:25:40

Vi lever ju inte i små personliga 'bubblor' där vi utan påverkan från omvärlden bestämmer hur vi vill se ut/klä oss.Att påstå att man klär sig på ett 'sexigt' (i brist på bättre ord) sätt enbart för sin egen skull är nog lite naivt. Varför går då de flesta inte 'stajlade' hemma? Då hoppar man in i sina bekväma 'hemmakläder'. De behöver ju nödvändigtvis inte se ut som om de kom från en sopcontainer, men oftast håller de inte samma klass som 'offentliga' kläder.Visst är det ok att titta enligt mig, så länge det görs diskret (dvs inget uppenbart stirrande). Jag skulle inte tycka det var kul om ingen tittade på mig när jag klär mig snyggt.

#8  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 13:26:37

Hej Peggy,
tycker du duckar lite för själva frågan och går på med mer marginaliserade företeelser. Att en ung snygg kvinna visar precis exakt den del av kroppen som hon uteslutande känner till väcker erotiska reaktioner hos vanliga ordinarie heteromän är inte detsamma som de marginalböjelser du nämner. Kan du hålla med om det och kanske kommentera det jag skriver istället?

Alttså i grunden är mannen enkel och okomplicerad, visa ett par bröst och du får reaktioner, visa musen och det är klippt. Det gäller 99% av alla män och 99% av alla kvinnor vet det, så sluta låtsas! Om du inte tror mig kan du väl pröva på närmsta man....

#9  spam kezo
2005-06-07 13:30:04

Ibland vill vi bli uppmärksammade, ibland inte. Omgivningen är inga tankeläsare - men de flesta brukar ändå känna av när en blick eller en invit är okej, och när den blir påträngande. Tydligen har många debattörer här på nätet, dock problem med det.

"Tösen" på ditt jobb är en arbetskamrat. Hon ska behandlas med samma respekt som dina andra arbetskamrater. Sedan beror det ju på vad du menar med att du "tittar" på henne. Stirrar du, eller ger du henne bara en snabb blick då och då? Vi brukar titta på våra arbetskamrater, men de flesta brukar inte stirra.

#10  spam Alvunger
2005-06-07 13:31:55

Jag har inte en sådan manssyn, att de alla är som okontrollerade grottmän och man bara behöver flasha lite tuttar i synen på dem för att få igång dem.

I så fall borde vi snarast ifrånta alla män sina betydelsefulla positioner. De är då inte tillräkneliga.

#11  Adam kezo
2005-06-07 13:34:41

"Visst är det ok att titta enligt mig, så länge det görs diskret (dvs inget uppenbart stirrande)."

Detta tror jag att de flesta på feminetikkan håller med om - och därtill praktiserar själva.

Så vad är problemet? Att en del vill ha "friheten" att stirra mer öppet?

INGEN har påstått att man inte får titta. Det enda vi verkar vara oense om, är var gränsen går när tittandet blir "otrevligt".

#12  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Johanna
2005-06-07 13:36:29

Jag vill inte att killar ska stirra oförskämt och klä av mig med blicken. Vad tycker du att jag ska göra? Stanna inne? Täcka över mig med en filt?

#13  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Johanna
2005-06-07 13:36:52

(#12 var svar till spam)

#14  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 13:37:50

Stirra och stirra.....blicken stelnar liksom till i midjehöjd på henne ibland. Det är inte riktigt meningen och lite pinsamt men jag tror att hon vill det trots allt annars hade hon väl inte satt den där förbenade tatueringen precis där? Kanske är jag dålig på att bedöma ifall jag är en av de där som hon vill ska titta på henne, det blir ju svårt att bedöma om man inga direkta reaktioner får, kanske menar du att så länge hon inte reagerar är jag en av dem som får titta, eller hur menar du...fattar inte?

Men återigen, om man inte vill att andra ska titta vore det väl enklare att ha på sig lite anständigare klädsel??

#15  Spam Willow
2005-06-07 13:41:37

Du skriver ju själv i ditt första inlägg att "tösen" inte verkar uppskatta att du tittar på henne. Är det inte solklart då? Sluta titta!

#16  Gränsen mellan att titta och att stirra... Adam
2005-06-07 13:45:04

Det är väl mer en fråga om sk 'self monitoring'. De som stirrar är sk 'low self monitoring', dvs de har dålig koll på hur deras beteende uppfattas av omvärlden.För de som vill stirra rekommenderas stora mörka solglasögon att gömma sig bakom ;-)

#17  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 13:46:20

Alvunger,
jag sa tuttar OCH mus....tuttar räcker inte men är en bra start :-)


"I så fall borde vi snarast ifrånta alla män sina betydelsefulla positioner. De är då inte tillräkneliga."

Det är så män funkar, det försäkrar jag dig, jag och alla jag känner funkar så. Tycker du jag skall fråntas något pga. hur naturen skapat mig, det är ju inte så att jag framkallar dessa känslor med flit eller avsikt om du förstår, de finns där bara! Så enkelt är det!

Jag tror(vet?) att Göran Persson och den där Orback är precis likadana. Kanske ett bra skäl att avsätta de bägge?

Nä allvarligt, är det fel att känna sexuellt även på fritiden om man är man?

#18  Spam #14 kezo
2005-06-07 13:47:12

Vad är "anständig" klädsel?

Det som är anständigt för dig är inte nödvändigtvis anständigt för någon annan, och vice versa. Läs Peggys exempel #6

#19  spam UppåtEmma
2005-06-07 13:47:44

jag får känslan av att du försöker okeja ditt eget beteende genom att få det till att HON vill att du ska titta "annars hade hon ju inte gjort si eller så" . Samtidigt som du instinktivt känner att du egentligen kränker henne.

Det finns ju en uppsjö av scenarion som är lika troliga som att hon visar magen för att lusta dig. Hon kanske är lesbisk och vill lusta kvinnorna? Hon kanske inte har en längre tröja som är ren? Hon kanske inte tycker att magar är så särdeles sexiga så hon fattar inte att DU tänder på det?

Men nu har du sett magen, du har noterat magen, du vet att magen finns där. Såvida hon inte blir gravid eller får för sig att träna upp ett sexpack/länsa GBs lager av TipTop så kommer inte mkt att hända med magen. Så, mitt tips är: låt "tösen" vara ifred och följ ett mkt enkelt etikettsråd: det är fult att stirra.
:)

#20  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 13:48:00

Till Willow,
jo först trodde jag det men sedan sade kezo att det var kanske OK iallafall så nu vetefan....

#21  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? MartinK
2005-06-07 13:48:56

Personligen tycker jag att hon får skylla sig själv (men det var väl ingen överraskad över:). Om man vet att folk kommer att titta och ändå klär sig så så har man gjort ett val. Klär jag mig i vita tubsockor och folk stirrar på dem så får jag också skylla mig själv.

#22  spam yoghurt
2005-06-07 13:51:21

Solklart, du verkar ju tycka om att titta på kvinnan, så titta då. Men för löneförhandlingens skull kan det vara bra att låta bli att dregla, och även ägna en tanke åt jobbet emellanåt.

#23  Spam #17 kezo
2005-06-07 13:55:07

Skilj på känslor och beteende. Vad du går igång på är en sak. Hur du beter dig en annan.

Tro mig - det finns gott om kvinnor som går igång på snygga manskroppar. Nyss satt jag och sneglade på en av min grannar när han höll på att flytta... Han har snygg kropp och var snyggt klädd! (Enligt mig)

MEN, jag satt på min balkong, jag hade (de berömda mörka) solglasögonen på mig. Jag skulle ALDRIG fortsätta stirra på honom om han märkte det, han är INTE min arbetskamrat, jag VET att det finns många män där ute som skulle ÄLSKA och kvinnor tittade mer på dem, precis som en del kvinnor vill bli tittade på. MEN - jag kan inte veta om just min granne skulle uppskatta det, i den situationen. Därför är jag socialt kompetent nog att vara diskret.
Det hindrar mig inte från att visuellt njuta av vackra människor i min omgivning.

Varför det skulle hindra andra, har jag fortfarande inte fått grepp om.

#24  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 13:57:32

Till Johanna,

Att du inte vill bli avklädd med blicken förstår jag inte.....om du har kläder som tösen jag berättar om. Du vet väl att det blir följden. Tror inte du ska inbilla dig någonting annat.

Det finns ju jättesnygga kläder som inte avslöjar sp mycket faktiskt. Behöver inte vara en filt.

Jag förstår att utifrån ditt rättighetsivrande perpektiv kan det kännas skönt att kompromisslöst kräva din rätt. Vad du missar då är att jag kanske lika kompromisslöst kräver min rätt att få titta hur jag vill, du har då skapat en konfliktsituation med låsta positioner istället för att eftergivet försöka förstå hur män funkar och mötas på halva vägen. Jag har sett på bilderna här på sajten att ni är ganska unga allihopa så det är normalt att gå ut hårt, jag förstår det men i dnna fråga måste man fråga sig vilka som drabbas av det?

Eftersom jag VET att alla män funkar så här vill jag inte att min nu 12-åriga dotter klär sig på det sättet. Jag vill att hon skall klä sig anständigt, du som ivrigt förespråkar detta som en slags "rättighet" kanske har ett större ansvar än du tror?

Eller tycker du att en 12-årig flicka "har rätt" att klä sig snyggt utan att bli avklädd med blicken?

#25  #12 vitastjerna
2005-06-07 14:02:37

Här tycker jag du kan vara cynismfeminist. Om någon "ögar" dig och du inte gillar det så måste du plocka fram din aggressivitet. Fråga vederbörande om den har problem med något eller om det gör ont någonstans.

Det här är också en sorts makt, att den som avviker i utseende och frågar dom andra: -Vad glor ni på?

#26  Spam #24 kezo
2005-06-07 14:02:55

Och vad skulle du ha för dress code för en 12-årig son?

Det är helt ok om du inte låter dina barn klä sig precis som de vill, så länge de inte är myndiga. Men varför behandla könen olika?

Om en tjej inte få visa magen, borde en kille inte få visa magen. Och kom inte dragandes med att du VET hur män och kvinnor "funkar". Du har ingen aning om hur kvinnor funkar.

#27  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 14:04:47

Någon frågade sig vad som var anständigt, då svarar jag:Moderat urringning och tät midja + BH så att inte bröstvårtorna sticker hål på t-shirten. (Alltså, bränn inte BH'n)Fattar inte varför jag skall behöva svara folk på vad som är anständigt och inte, har du ingen moralisk uppfattning själv?

#28  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? CeNedra
2005-06-07 14:12:36

Nu tror jag iof att Spams chef skulle ha lite att säga om solglasögon på jobbet. ;)

Sen så tror jag det handlar om vad man lägger in i begreppen. Det är stor skillnad mellan att titta och stirra för mig, men inte tidsmässigt. Jag kan titta på en tavla i flera minuter och jag kan stirra på ett träd några sekunder. Bland annat innehåller stirra stora ögon, det gör inte titta.

Sen är det lite kul, vem är det som ska sätta gränsen för vad som är acceptabelt egentligen? Tjejen i fallet har rätt att gå klädd med magen bar utan att bli uttittad men killen har rätt att titta på något han tycker är snyggt. Har egentligen någon av dem den slutgiltiga rätten att bestämma vad som är okej?

#29  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 14:15:08

Hej kezo,
värst vad du verkar stingslig, jag fattar inte varför du blandar in 12 åriga pojkar i detta resonemang. Detta är ju en diskussion som rör ett ämne där skillnaden mellan könen är uppenbar. (Undantag finns naturligtvis men varför diskutera dem)

#30  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Xenu
2005-06-07 14:25:42

"spam", jag har dåliga nyheter för dig.
Från en man till en annan.
Det FINNS inga ursäkter.
Inga.
Begrips?

Du är en människa, och som sådan är du ansvarig för ditt eget beteende.

Det är helt skit samma att du tycker att en tjej är så snygg att du vill stå och fånglo på henne. Du har lik förbannat inte någon som helst rätt att lägga över ansvaret för ditt beteende på henne.

Givetvis, om hon vill att folk inte skall se hennes mage, då skall hon inte gå med magen bar. Men av din beskrivningg att döma är jag rätt säker på att det inte är på den nivån det ligger.

Att titta på sina medmänniskor är okej. Att stå och fånglo är däremot inte okej. Om du har tittat så mycket att hon hunnit bli irriterad så är det dags att bli mer försiktig med var du fäster ögonen och hur länge och ofta. Inte att börja hitta på ursäkter för varför det skulle vara hennes fel att du beter dig på ett irriterande sätt. Det spelar ingen roll huruvida hon vill att killar skall tycka att hon är snygg eller om hon skiter i det. Uppenbarligen vill hon inte bli utstirrad. Och man kan faktiskt tycka att någon är snygg utan att för den skull stirra hela tiden. Om man märker att man är på väg att gå över gränsen, då rättar man sig efter det och tar ett steg tillbaka.

Det är inte heller okej att inspektera sina medmänniskors kläder och stå och se indignerad ut över att de är "oanständiga" eller whatever. Så som du resonerar skulle det inte förvåna mig om du, utan att tänka på det själv, har gett tjejen en del fula miner. Inte underligt att hon stör sig på dig i så fall.

För övrigt, ditt snack om anständighet och moral är inte förenligt med några rimliga moraliska grundprinciper. Med andra ord, det är rent skitsnack. Det är inte ett dugg omoraliskt att gå utan BH. Påstår du på fullaste allvar att en söt liten bröstvårta skulle skapa en massa mänskligt lidande? Om inte, hur fan tänker du?

#31  spam #29 kezo
2005-06-07 14:28:18

Du verkar själv lite stingslig. På vilket sätt är skillnaden mellan könen uppenbar?

Skulle du tycka att det var mer okej att vuxna kvinnor spanade på din 12-årige sons mage, än att vuxna män spanade på din 12-åriga dotters mage?

#32  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 14:28:36

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#33  #26 Kezo Xenu
2005-06-07 14:30:51

Inte nog med att han inte vet ett skit om hur kvinnor fungerar.
han vet uppenbarligen inte ett skit om hur (heterosexuella) män fungerar heller.

Med risk för att hi-jacka tråden vill jag påpeka att det riktigt allvarliga propagerandet för de vidriga fördomsfulla manshatande ståndpunkterna att "män är djur" och att "alla män är våldtäktsmän", den propagandan kommer inte från kvinnojourer, utan från konservativa män. Tragiskt men sant.

#34  32 Spam CeNedra
2005-06-07 14:33:51

Jag anser inte alls att hon är utan rättighet medan du har _rätt_ att stirra på henne bara för att hon har magen bar och tatuering. Bar mage tillhör anständig klädsel (vilket begrepp) enligt mig. Är hon utvikningsbrud? Då är det väl inte konstigt om du upplever henne som lättklädd, det brukar ingå i jobbet. Är hon inte utvikningsbrud så använd andra ord.

Respekt för den delen är inget man får utan något man förtjänar.

#35  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 14:36:31

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#36  #24 spam Xenu
2005-06-07 14:37:40

Om jag ser din 12-åriga dotter, fullt påklädd elelr i bikini på badstranden eller whatever, så tänker jag bara "söt flicka" och går vidare. Och jag är övertygad om att en överväldigande majoritet av alla män reagerar på det sättet. Både på småflickor och på vuxna kvinnor. Och på småpojkar och på vuxna män, för den delen. Detta gäller oavsett om man är hetero, bi eller homo.

Normala människor har ett minimum av självbehärskning, de apar inte ur bara för att de får se något snyggt, sexigt, gulligt eller [insätt valfritt superlativ här].

Småflickor och småpojkar behöver skyddas mot ett fåtal egoistiska manipulativa svin, inte mot folk i allmänhet.

#37  Spam LindaMaria
2005-06-07 14:40:00

"ingen kvinna med den kroppen kan ha undgått att förstå att hon är attraktiv, alltså sexuellt attraktiv. Men ÄNDÅ dessa kläder, jag tolkar det som att hon vill att jag skall titta, fast kanske inte att jag skall titta men att en snyggare kille skall titta. Til saken hör att hon dessutom har en liten tatuering där. Verkar inte så genomtänkt att ha den där hon själv knappt kan se den men där jag ser den väldigt bra"

Menar du att endast kvinnor med fula, sexuellt oattraktiva kroppar ska få ha dessa kläder på sig?

En tankeväckare krävs härmed:

Oavsett vad alla män tror om kvinnor så klär vi oss inte för att behaga/upphetsa er. En undersökning visar att män tänker på sex var fjärde minut, så det är helt ert eget uppsåt att ni ser en tjej som sexuellt attraktiv, så skyll inte era hormoner på oss kvinnor, vi kan inte hjälpa att ni inte kan behärska er när vi uppenbarar oss i annat än långbyxor och polotröja!

För info. så har jag en "traditionellt" (vad nu det innebär) snygg kropp och en tatuering på ena sidan på nedre delen av ryggen, och ja, jag är mkt medveten om det, men jag håller mig inte snygg och smal för att attrahera män, utan framförallt för att behålla en bra hälsa, och för min egen skull.

Tatueringen tycker jag är gullig och jag ville ha den där, för att sätter jag den på magen så blir den i framtiden inte så söt längre.... Tror du att alla gör tatueringar för att man själv ska kunna se dem jämt? Varför har då folk tatueringar i nacken, på skuldran(vilket är väldigt vanligt både bland män och kvinnor)

#38  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 14:41:29

CaNedra,
intressant att du tycker begreppet anständighet är kufiskt. Kanske är det så att du kan förstå begreppet oanständighet enklare?

Tex pinka i biofoajen eller tafsa tjejer i arslet. Eller tycker du att dessa detaljer är svåra att sätta epitetet "oanständigt" på? Nä, tänkte väl inte det. Om du då inverterar det hela vet du nog vad "anständigt" betyder också....(slut på mästrandet för den här gången)

#39  Spam LindaMaria
2005-06-07 14:42:26

"Kan det vara frågan om det, jag tror hon vet att jag blir intresserad, känns inte riktigt juste att göra så på jobbet. Eller?"

Hur kan det vara det, hon verkar ju inte ens vilja att du ska titta?!

Jag tycker nog det lutar mer åt att hon blir sexuellt trakasserad om någon av er två överhuvudtaget blir det.

Om jag jobbar på ett bygge och det är supervarmt ute och karlarna tar av sig på överkroppen, ska jag anmäla dem för sexuella trakasserier då tycker du?

#40  #35 spam Xenu
2005-06-07 14:43:12

Nej, spam. Det är du som är ute och cyklar. Inte kezo.

Till att börja med finns det ingen skillnad mellan hur bögar ser på tolvåriga pojkar och hur heterosexuella killar ser på tolvåriga flickor.

För det andra är skillnaden mellan män och kvinnor inte på långa vägar så stor som du inbillar dig. Och att ditt manshat skulle omfatta 98% av befolkningen... HA!

I själva verket är det några mossiga pingstpastorer och extremfalangen inom Roks de enda organiserade stödtrupper du har. Och bry dig inte om att försöka hänvisa till "den tysta majoriteten". Den klyschan har rasisterna redan tagit patent på! :-)

#41  Klädseln här och där norrifra
2005-06-07 14:43:29

De flesta går till sina arbetsplatser var att vara representativa och utföra det arbete de får betalt för så bra som möjligt där. Möter de kunder så är de företagets ansikte utåt. Utan kunder inget företag. En del går till sitt arbete för att arbeta tillsammans med andra och göra grupparbetet så bra som möjligt.

Klädedräkten består av såväl oskrivna regler som skrivna. I en del yrken har man uniformer av olika slag. Trivs man i sin klädedräkt så utför man ett bättre arbete än om man otrivs.

spam: tösen som klär sig som hon gör, gör det troligtvis inte för att hon vill att män skall glo på henne. Hon klär och sminkar sig nog på det sättet hon gör för att hon skall utföra ett så bra arbete som möjligt och för att hon på så sätt passar in i företagets "klädespolicy".
Hon vill se trevlig ut både inför sig själv och inför omgivningen.

När hon är hemma hos sig själv kan det ju hända att hon byter klädedräkt för hon skall syssla med något annat än sitt jobb. En ytterligare klädedräkt kanske hon sätter på sig om skall gå ut. Eller så använder hon samma kläder dygnet runt, men jag betvivlar.

#42  38 Spam CeNedra
2005-06-07 14:45:47

Att pissa i foajen eller tafsa tjejer i häcken kallar jag inte oanständigt. Att pissa i foajen är äckligt och att tafsa tjejer i häcken är enbart töntigt.

#43  #6 Peggy LindaMaria
2005-06-07 14:47:30

Jag är helt inne på din linje, allt är relativt, hur ska man då klä sig för att inte reta upp/hetsa upp någon??

#44  #8 Spam LindaMaria
2005-06-07 14:53:10

"Att en ung snygg kvinna visar precis exakt den del av kroppen som hon uteslutande känner till väcker erotiska reaktioner hos vanliga ordinarie heteromän är inte detsamma som de marginalböjelser du nämner"

Vilken del av en kvinnlig kropp väcker INTE erotiska reaktioner hos vanliga ordinarie heteromän? Vi ska, enl. dig och andra härinne, inte ha urringning, inte visa magen, inte visa nedre ryggen ex. Då återstår polotröja, som går ner långt över rumpan och kortkort är ju inte heller bra, så det blir väl långbyxor. Tatueringar är förbjudet för tjejer också tydligen.
Varför inte införa burka direkt?

#45  #43 Xenu
2005-06-07 14:55:55

Jo precis.

Burkha lär ju inte räcka, för man kan ju alltid fantisera om vad som finns under den. :-)

Bottom line är att det är okej att folk blir upphetsade på en, och det är okej att bli upphetsad. men det betyder FAN inte att det är okej att bete sig som ett pucko för det. Contrary to popular mythology så har även kåta män hjärnor att tänka med, och är både kapabla och skyldiga att använda dem.

#46  Spam LindaMaria
2005-06-07 15:01:08

"Att du inte vill bli avklädd med blicken förstår jag inte.....om du har kläder som tösen jag berättar om. Du vet väl att det blir följden. Tror inte du ska inbilla dig någonting annat.

Det finns ju jättesnygga kläder som inte avslöjar sp mycket faktiskt. Behöver inte vara en filt"

Vad ger dig rätten att säga att antingen tar du på dig såna kläder som jag tycker är ok och som jag inte tänder på, eller så får du skylla dig själv när jag klär av dig med blicken?? Skaffa dig lite social kompetens!

#47  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 15:01:42

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#48  spam Michea
2005-06-07 15:05:39

Förstår inte problemet. Om du inte kan kontrollera dig själv så pass mycket att du kan låta bli att stirra på folk när du märker att de inte gillar det, så är det nog _dig själv_ du måste analysera. Inte kvinnan du stirrar på.

#49  Spam LindaMaria
2005-06-07 15:06:37

"Eller tycker du att en 12-årig flicka "har rätt" att klä sig snyggt utan att bli avklädd med blicken?"

Är det inte du som ska skämmas som klär av 12 åriga flickor med blicken, fy skäms!! Om du tar för givet att andra män gör det, så gör du det antagligen själv:

"Genom sig själv känner man andra"

#50  47 Spam CeNedra
2005-06-07 15:10:17

"fula kvinnor får också visa magen om de vill men gör det inte efterom de förstår att det saknar attraktionskraft."

Det där argumentet funkar väl inte? Alla har inte samma ideal. Det vissa finner vackert finner andra tråkigt och fult och tvärt om.

"de avskyr att veta att män betraktar dem som objekt (vilket till viss del är sant) samtidigt som de avskyr att inte känna sig vackra och betraktade av män."

Är det samma kvinnor i båda fallen och gäller detta alla situationer?

#51  LindaMaria Gullegubben
2005-06-07 15:11:33

Kvinnor som inte har några attraktiva företräden lägger jag inte märke till alls. Jag tycker att det är konstigt med karlar som lägger märke till och kommenterar oattraktiva kvinnor.

Om en ung attraktiv kvinna på jobbet har mer avslöjande klädsel än hon brukar ha, så är jag ibland på väg att tappa tråden, när jag pratar med henne. Det skulle inte hända om jag pratade med samma kvinna i samma klädsel i en bar, eller bara på stan, för den delen.

Det är löjligt att hävda att det skulle vara något galet med mig för det. För mig är det en helt normal reaktion. Att kvinnor i genomsnitt inte reagerar likadant beror på att kvinnor i högre grad attraheras av makt/status och personlighet. Om en högstatusman kopplar på sin attraktiva personlighet, tror jag att många kvinnor skulle tappa tråden också.

Tilläggas bör att jag tycker att det känns konstigt att prata med en naken man i omklädningsrummet om jag själv är påklädd.

Vuxna män som går omkring med bar överkropp annat än på stranden tycker jag är vedervärdigt. Jag brukar ta på mig på överkroppen när jag går till glasskiosken.

#52  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? CeNedra
2005-06-07 15:11:36

Angående 12-åriga flickor så skulle jag säga att det är från flicka till flicka. Det finns 12-åringar som ser ut som de barn de är och det finns 12-åringar som tas för att vara betydligt äldre.

#53  51 Gullegubben CeNedra
2005-06-07 15:14:12

Varför sägs det alltid att de flesta (om inte alla) kvinnor atraheras av "makt/status och personlighet"?

Alla tjejer jag känner attraheras av olika specifika saker, händer, ögon, mage, rumpa, tänder osv.

#54  #28 CeNedra titta, glo och stirra norrifra
2005-06-07 15:20:46

Som parantes är det nog företaget som bestämmer hur deras medarbetare skall se ut. Att komma med skrynkliga och skitiga kläder kan man nog baragöra till vissa arbetsplatser. Att komma med högklackat och bar mage för att jobba i skogen eller på en byggnadsplats går inte heller av bara säkerhetsaspekter. Dessutom är det otympligt.

Men, jag blev hårt och svårt angripen av LindaMaria i en tidigare debatt om stirrande och tittandet.

Det finns en slags hårfin skillnad mellan att titta och stirra. Vi uppfattar dessa begrepp olika.

Ok, nu har du lagt till en ny dimension. Att titta på någon med uppspärrade ögon är inte ok, för då stirrar man. Öpnnar man munnen också så glor man som ett fån.

Men att titta länge på någon(?)/något (i alla fall en tavla) är enligt dig ok.

Om man kniper ihop ögonen, kisar, och tittar ur sned vinkel så blir ju betraktandet intensivt. (Ingen lösning) Jag tror det är fler än jag själv som har någon slags receptor (dolt öga) placerad på bakhuvudet. Det är otaliga gånger det hänt att jag fått känslan att någon suttit och betraktat mig en längre tid och får man tag på dennes blick så får man det också bekräftat att man blivit "utittad eller påtittad" under ett längre tag. Det går att göra folk förlägna genom att fånga deras blickar några gånger efter varann när de fortsätter betraktandet.

Som jag uppfattar det så stirrar folk på mig (enligt din och LindaMarias definition av stirrande). Varför har jag ingen aning om. Tiden och sättet jag uppfattar omvärldens stirrande mot mig har jag fattat som det normala. Fast jag stirrar nog mindre mot andra än vad andra gör mot mig.

Så resultatet av dessa debatter blir att andra fortsätter sitt stirrande mot mig medan jag fortsättningsvis hela tiden måste tänka mig för hur jag använder mina ögon. Hmm, tål att tänka på.

#55  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 15:22:40

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#56  #51 Gullegubben Xenu
2005-06-07 15:24:34

Men, det är väl ingen som klandrar dig om du tappar tråden?

Det är inte ditt fel om du blir distraherad. Däremot är det ditt fel om du tar distraktionen som förevändning för att bete dig illa.

Och du hittar väl tråden igen, ganska snabbt? "mer avslöjande klädsel än hon brukar ha", skriver du. Det betyder väl rimligtvis att du vänjer dig vid hennes nya kläder hyfsat snabbt?

#57  Wintermute presenterar stolt... wintermute
2005-06-07 15:25:06

...det nya - ANSTÄNDIGA - sommarmodet för ena halvan (gissa vilken!) av mänskligheten.http://www.bay13.net/pics/desktop/morepicture…"Well, there's spam, egg, sausage and spam, that's not got much spam in it."

#58  CeNedra Gullegubben
2005-06-07 15:30:10

Tycker du verkligen att dina kompisar har en klar linje på den punkten? Enligt uppgift har 10 procent av alla män varit med mer än hälften av alla kvinnor. Jag tror det stämmer. Jag har aldrig varit med om någon kvinna som haft ett utseendemönster för sina partners. Makt och status är viktigt för kvinnor. Varför hittar inga välavlönade kvinnor någon man som passar bland den majoritet av män som tjänar mindre? Enligt någon skribent här så är det av omsorg om mannens självständighet. Tro det, den som vill.

#59  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Ell
2005-06-07 15:32:45

jag brukade sommarjobba på en fabrik för ett par år sen. Ett sånt ställe där alla har blåställ, en del har overaller. En kvinna i 30års åldern, som var representant för facket, hade ett snack med alla sommarvikarier innan vi släptes ut i arbetslivet. Hon berättade att det fanns mycket sexism på fabriken och att allt skulle raporteras. Hon berättade om att när hon var ny var det en man som smög upp på henne när hon jobbade och stack in händerna innanför overallen och tog för sig. Han tyckte hon fick skylla sig själv som hade den öppen. till saken hör att hon hade en t-shirt på sig som var allt annt än sexig och att det var 30 grader varmt i lokalen. Själv gick han med bar överkropp och overallen slängandes vid benen. Inte fan var det nån som stack in händerna och hände i hans overall.

#60  54 Norrifra CeNedra
2005-06-07 15:35:15

Bli uttittad har nog hänt de flesta och japp det är lätt att genera den som tittat, speciellt de gånger de bara fastnat med blicken och egentligen inte alls är medvetna om vad det är de ser på.

Och japp för mig är det okej att titta, hur länge beror på vad jag tittar på och i vilken situation. Det är inte så lätt det där med att se på andra människor, jag tycker inte det iaf.

Om jag tycker att nån tittar/stirrar/glor på mig och jag inte uppskattar det just då så bruka jag titta/stirra/glo tillbaka och oftast slutar dem. Samma sak om nån värderar mig med blicken, jag gör detsamma fast ofta brukar jag låtsas ogilla det jag ser för att vara osnäll.

Sen så tycker jag att du får fortsätta titta som du vill. Tittar du förmycket och för intensivt så lär du ju märka det och är det ingen som reagerar så uppskattas det och då vore det ju dumt om du slutade.. :)

#61  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Zemil
2005-06-07 15:35:38

Det kanske handlar om MAKT och kontroll...

små barn har inga skamkänslor utan reagerar naturligt på optisk stimuli och stirrar därför nyfiket på det som är annorlunda, spännande eller intressant, det är vuxna som inskärper skam och titt-tabu för att kontrollera.

Att män reagerar kraftigare än kvinnor på det de ser är vetenskapligt bevisat genom kontrollerade experiment.

Så att neka män att titta, något som är helt naturligt, är bara en förlängning av den makt och kontroll som utövas på barn.

Enligt min mening så är det mest attraktiva hos kvinnor är deras kvinnliga personlighet, kroppen är bara ett interface.

Skulle jag av en händelse kolla in en kvinnas bröst så beror det bara på att hon visar att de är mer välutveklade än hennes personlighet.

#62  Spam LindaMaria
2005-06-07 15:36:35

"Fattar inte varför jag skall behöva svara folk på vad som är anständigt och inte, har du ingen moralisk uppfattning själv?"

Tja, du verkar ju inte ha någon social kompetens, alla är vi olika!

#63  wintermute #57 kezo
2005-06-07 15:37:55

Coolt!

Fast jag tycker att den var lite väl vågad... Speciellt huvudbonaden!

Jag menar, hur ska jag kunna kontrollera mina fysiska begär om en stor del av den manliga befolkningen börjar gå omkring så där???

Vem har inte fanitserat om en astronaut? ;) ;) ;)

#64  Xenu Gullegubben
2005-06-07 15:38:01

Varför skulle jag bete mig illa. Vackra kvinnor får gärna visa mycket för mig i alla möjliga sammanhang. Jag glor lagom mycket, vad jag vet. Däremot kan man höra sura kommentarer från kvinnor om andra kvinnor som visar att de har vackra kroppar. Att en vacker kvinna i avslöjande kläder skulle behandlas lika som en oattraktiv kvinna i neutral kläder är rena rama fantasin. Vilken vacker kvinna skulle byta bort sin fördel med utseendet mot att garanterat slippa blickar?

#65  Spam LindaMaria
2005-06-07 15:38:52

"Detta är ju en diskussion som rör ett ämne där skillnaden mellan könen är uppenbar. (Undantag finns naturligtvis men varför diskutera dem)"

Du är medveten om att du reggat dig på ett feministforum där man diskuterar olika frågor ur en feministisk/icke feministisk synpunkt?

#66  58 Gullegubben CeNedra
2005-06-07 15:39:24

Alltså jag menade inte att de alltid blir tillsammans med de som har det som de finner mest attraktivt. Jag har en kompis som attraheras av tänder (det mest udda jag hört faktiskt), en av hennes ex har sneda, vinda och fula tänder men hon gillade honom ändå. Men ett leende med raka fina vita tänder får hennes intresse att stiga. Jag faller för ögon i första hand och hår i andra, ett par vackra ögon gör att jag inte ser det som så många andra ser som fel på personen. Vad killen har för jobb struntar jag fullkomligt i och så gör de tjejer jag känner.

Visst finns det tjejer som blir tillsammans med killar som tjänar mindre, som har ett jobb som ses som "lägre". Är det bara jag som känner sånna par?

#67  Sir Spamalot wintermute
2005-06-07 15:40:07

Ärligt talat, ordet anständigt hör ihop med en hel uppsättning ideal om sådant som sexualitet som vi lyckligtvis till stor del har lämnat bakom oss - eller åtminstone är på god väg att lämna.

Vad gäller pissande, tafsande etc. på allsköns platser så går det naturligtvis att beskriva på detta sätt, men det kan lika gärna beskrivas som ohygieniskt respektive oartigt. Om anständighet är vad du är ute efter så misstänker jag att Iran eller södra delarna av staterna kan vara lämpliga platser att leta på.

Det finns ett enkelt sätt att beskriva den sorts stirrande som du tycks skriva om, det är en invasion av det personliga utrymmet och jobbigt av precis samma skäl som det är jobbigt ifall någon tränger upp sig mot dig på bussen trots att det finns gott om lediga platser runt omkring. Skulle du smyga åt dig en blick här och där så tvivlar jag på att personen du berättar om skulle bry sig eftersom hon antagligen inte ens skulle märka det, ställer du dig och blåstirrar däremot (vilket tycks ligga i närheten av vad du gjort eftersom det uppenbarligen uppfattats som irriterande) så lär det bli svårt att inte märka det.
För att vända på ditt resonemang så kan vi väl säga som så att ifall kvinnan ifråga ger dig en schysst känga i dina reproduktiva organ så är det ju uppenbart att du faktiskt ville detta eftersom du annars inte skulle ha betett dig som du gjorde. Dessutom vet ju alla att sådana reaktioner ligger i kvinnors natur och som man får du ju faktiskt anpassa dig! ;)

#68  Gullegubben Michea
2005-06-07 15:43:32

Jag vet inte om jag kan klassas som "vacker" men jag skulle lätt byta bort de fördelar jag nu har i utbyte mot att slippa blickar... men vänta lite nu, det går ju inte heller... för om man inte framhäver sin "kvinnlighet" (urk) så blir man tittad på av den anledningen. Då _tar man inte hand_ om sig...

#69  kezo wintermute
2005-06-07 15:44:23

Jo, det är fruktansvärt som ungdomen klär sig nuförtiden. På min tid hade vi minsann fullskalig mecha-rustning a la Macross (om någon nu kommer ihåg denna serie, fanns även under titeln Robotech här i väst vill jag minnas) på oss när vi rände omkring på stan. Dessa rymddräkter lämnar ju inget åt fantasin. Usch och fy!

#70  Spam LindaMaria
2005-06-07 15:49:45

"Kom ihåg att feministrörelsen på den nivå som återges på denna sajt kanske stöds av i bästa fall 1-2% av befolkningen och då mest vänsterfolk vilket gör att det som du utrycker som självklarheter är för många rent mish-mach"

För info. vid en undersökning på hur många som skulle rösta på F! så visade det att 7% stödde partiet, lite mer än 1-2% som du greppade ur luften. Därutöver finns det många feminister som inte ville regga sin JA röst, då de inte visste riktigt vad partiet kommer att stå för, men som fortfarande är feminister.

En fråga, vill även uppmärksamma Fiji på detta, är du här enbart för att provocera? Jag personligen får den uppfattningen!

#71  Spam Fiji
2005-06-07 15:50:07

Trollstav Jag ser inget intresse av att diskutera i dina inlägg. Bara en vilja att provocera folk genom att ironisera över det de skriver eller tycker.

Om du inte har mer respekt för skribenterna på forumet så kommer jag att radera ditt medlemsskap.

#72  68 Michea CeNedra
2005-06-07 15:52:08

Det verkar handla mycket om var man är uppväxt. Jag bor på en liten ort där alla känner till alla och har aldrig fått några föraktfulla blickar för mitt utseende. Jag klassas som vacker men har en klädstil som en hippie (för att uttrycka mig snällt) och går nästintill alltid osminkad och med håret bara kammat. Visst sjutton får jag mer uppskattande blickar om jag klär mig i kortkort men jag får uppskattande blickar även till vardags.

#73  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? spam
2005-06-07 15:58:10

Hej fiji,
jag är inte riktigt säker på vad du anser vara provocerande i mina inlägg? Kanske kan du ge exempel?

Jag tycker ju på det sätt jag redovisar i denna tråden, är det i sig provocerande? Isåfall kanske du vill att jag skall börja tycka annorlunda??

#74  #60 CeNedra norrifra
2005-06-07 15:59:42

Du låter som jag tycker man borde agera och som jag själv alltid gjort på ett ungefär. Läser man mycket och debatterar en del på detta forum så blir som påverkad av själva andan.
Väl mött.

#75  Gullegubben LindaMaria
2005-06-07 16:09:08

"Om en ung attraktiv kvinna på jobbet har mer avslöjande klädsel än hon brukar ha, så är jag ibland på väg att tappa tråden, när jag pratar med henne. Det skulle inte hända om jag pratade med samma kvinna i samma klädsel i en bar, eller bara på stan, för den delen"

Jag tycker det är synd att du inte kan behärska dig och respektera henne som individ istället för att fokuser på hennes kläder, det är väldigt primitivt på en arbetsplats, tycker iaf jag.

Jag vet att du hänger upp dig på det här med makt och status och att kvinnor dras till det och du har säkert rätt i vissa fall, men inte i allmänhet. Jag tappar nog tråden mer om jag märker att en man "studerar" min kropp medans jag försöker föra ett arbetsrelaterat samtal med honom.

#76  #66 CeNedra norrifra
2005-06-07 16:13:25

I mer än 70% av min bekantsskapskrets tjänar kvinnorna mer än männen i de parförhållanden de befinner sig i.

#77  76 Norrifra CeNedra
2005-06-07 16:18:32

Ah! Trevligt att höra att jag inte var ensam om sådana förhållanden i omgivningen. :)

Förresten Norrifra? Anledningen till nicket kanske är anledningen till att vi verkar ha olika erfarenheter mot många andra här. ;)

#78  CeNedra LindaMaria
2005-06-07 16:22:41

"Visst finns det tjejer som blir tillsammans med killar som tjänar mindre, som har ett jobb som ses som "lägre". Är det bara jag som känner sånna par?"

Jag bryr mig inte alls om makt och status när jag letar efter min livspartner. Min fästman tjänar mindre än jag och jobbar på lager, men han är världens snällaste och underbaraste och dessutom feminist och det underlättar vårt liv och förhållande grymt mkt. Jag går efter personlighet först, sedan är det väldigt viktigt för mig att han är feminist eller åtminstone har de åsikterna, annars blir ett liv tillsammans med mig omöjligt =)

#79  CeNedra och norrifra Gullegubben
2005-06-07 16:26:03

Och i min bekantskapskrets tjänar 5-10 procent av männen mindre än sina hustrur.

#80  LindaMaria Gullegubben
2005-06-07 16:27:16

Jag fattar inte var individen skulle försvinna på grund av att jag märker vilka kvinnor som har attraktiva företräden.

#81  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Zemil
2005-06-07 16:28:31

Det är klart att man ska få titta om något ser intressant ut, det är bara löjligt att störa sig på det, men som betraktare kanske man kan visa lite återhållsamhet om föremålet för uppmärksamheten visar sitt klara ogillande.

I övrigt tycker jag att majoriteten av alla kvinnor klär och stylar sig så anskrämligt att de borde bötfällas för optisk nedskräpning..

...men det är ju en annan fråga...

f ö ska vi verkligen behöva titta på alla navlar, sjärtskåror och tuttklyftor? Det är ju svårare att undvika än rökare på en utomhus perrong i Stockholms T-bana, jag vill faktiskt inte se skiten om den inte är en sexuell invit förståss...;p

#82  Gullegubben LindaMaria
2005-06-07 16:29:01

Jag vet inte om det är nick´et jag hakat upp mig på, men jag får för mig att du är någon generation äldre än mig iaf, och ju högre upp man kommer i åldrarna, desto mer tror jag att männen tjänar högre lön än kvinnorna, men vi är påväg med stormsteg =)

#83  #80 Gullegubben LindaMaria
2005-06-07 16:30:20

Du ser inte först och främst till individen, då skulle du inte tappa tråden när en kvinna har andra kläder än du är van vid. Tappar du tråden om en man kommer och pratar med dig i andra kläder än han brukar ha?

#84  #78 (LindaMaria) Om lön (lite OT) Robert
2005-06-07 16:35:15

LindaMaria skrev:

"Jag bryr mig inte alls om makt och status när jag letar efter min livspartner. Min fästman tjänar mindre än jag och jobbar på lager,..."


Hmm, om inte jag missminner mig så hävdade du i en annan tråd för någon månad sedan att du som sjuksköterska tjänade MINDRE än din kille (som var lagerarbetare). Då diskuterade vi löner och skillnader mellan olika yrkesgrupper (kvinnolöner etc.).

Har du bytt kille sedan dess?

Eller är det möjligtvis så att du anpassar dina "fakta" efter ämnet som diskuteras för tillfället?

#85  Zemil LindaMaria
2005-06-07 16:35:36

"f ö ska vi verkligen behöva titta på alla navlar, sjärtskåror och tuttklyftor? Det är ju svårare att undvika än rökare på en utomhus perrong i Stockholms T-bana, jag vill faktiskt inte se skiten om den inte är en sexuell invit förståss...;p"

Då har jag lösningen för dig: låt bli att titta då!

Jag undviker att titta på sjärtskåror, bara överkroppar(om de inte är en sexuell invit förståss), och hängande ölmagar, så slipper jag gnälla om det på feministforumet sen!

#86  Robert LindaMaria
2005-06-07 16:37:41

"Hmm, om inte jag missminner mig så hävdade du i en annan tråd för någon månad sedan att du som sjuksköterska tjänade MINDRE än din kille (som var lagerarbetare). Då diskuterade vi löner och skillnader mellan olika yrkesgrupper (kvinnolöner etc.)"

Jag har aldrig någonsin jobbat som sjuksköterska, däremot så sa jag att det var korkat att EN sjuksköterska tjänar mindre än min fästman(vilket han inte var då=) som jobbar på lager. Jag jobbar själv på kontor!

#87  Generation Gullegubben
2005-06-07 16:42:16

En halv generation kanske skiljer oss. Jag är fyrtio. De flesta par i min umgängeskrets har hängt ihop sedan 20-25-årsåldern, och då var det inga löneskillnader. De karaktärsdrag som gör en man till en attraktiv personlighet ger honom också en hög inkomst.

#88  Gullegubben LindaMaria
2005-06-07 16:47:05

"De karaktärsdrag som gör en man till en attraktiv personlighet ger honom också en hög inkomst"

Men hur förklarar du då min fästman som jag och många med mig anser har en väldigt attraktiv personlighet? När jag tänker efter har jag nog aldrig haft någon kille som tjänat några direkt stora pengar, jag har legat relativt lika med alla, och de har haft en otrolig utstrålning och personlighet ändå.... hm undrar just hur det går ihop.... ;)

Som sagt, de jag känner går inte efter det(förutom en kompis som jag berättat om tidigare), utan efter mer långlivade egenskaper.

#89  Gullegubben UppåtEmma
2005-06-07 16:47:54

och de utseendedrag som kvinnor har, enlig dina tidigare resonemang, - vad ger de henne?
förutom socialt inkompetenta medarbetares suktand blickar då...

#90  UppåtEmma Gullegubben
2005-06-07 16:58:25

Vackra männsikor har många fördelar. Jag märker det till och med som vacker man. Folk tror att man är smartare och snällare, de ställer lägre krav på en, man vågar ta plats etc.

#91  spam Fiji
2005-06-07 17:42:14

Trollstav Skippa personangrepp, håll en trevlig ton, och visa att du är intresserad av att föra en diskussion som ger ett utbyte.

Om det fortfarande är oklart, skriv ett mail till min feminetik-adress. Då kan diskussionen hållas utanför forumet, där det är OT.

#92  #79 Gullegubben + #77 CeNedra norrifra
2005-06-07 18:20:24

Jag är uppvuxen i en stad i södra Sverige. Uppfostrad av en ensamstående mor, som hade det mer än tufft, fader död när jag var ett år, mat fanns väl för det mesta, dock inte alla dar. Nu bor jag på landsbygden uppe i norr. Jag är inte så förtjust i staden och dess folk.

Som sagt, erfarenheter och livsmiljö, skiljer sig åt.

#93  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Peggy
2005-06-07 20:19:59

Spam, inte fan är en mage en särskilt sexuellt laddad kroppsdel?

F ö, angående att visa magen:

Handlar man kläder i vanliga butiker idag, leder det ofta till att man får lov att visa magen. Extremt lågt skurna byxor och tajta, upphasande tröjor ger den effekten. Vare sig man vill eller ej.

#94  Visande av magen Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? elu
2005-06-07 21:12:30

Men inte är det det speciellt snyggt att visa magen. Ok, det är ju inte anstötligt eller så, helt ok när det är sport el fysiskt arbete eller så.

Men inte ska går det in i begreppet "vårdad klädsel" eller iaf något mer "ordentlig". Alltså kan jag inte se att det är passande klädsel på kontor, restauranger och dylikt. Gäller väl både killar och tjejer, men det verkar ändå vara klart fler kvinnor som klär sig på detta vis.

Märk att jag inte menar att det skulle vara oanständigt eller så, bara för "låg", typ att T-shirt när skjorta (med krage) erfordras.

#95  Kvinnor kan visst bli kåta på mäns utseende Marta
2005-06-07 22:18:37

Jag är så trött på detta snack om att kvinnor bara faller för framgångsrika personligheter.

På mitt arbetet finns en mycket snygg man, som lätt får mina tankar att vandra till annat än arbetet. Han är vältränad och klär sig i snygga, välsittande kläder. Det är skönt att jag inte är kille, för då hade min upphetsning märkts, om vi säger så. Jag tycker han är trevlig, men uppriktigt sagt tror jag inte att jag varit så attraherad av honom om han inte sett ut som han gör. När jag spanar in honom försöker jag att göra det på ett sätt som inte är allt för uppenbart.

Helt klart hade min koncentration på mötena varit högre om han hade varit klädd i burka....

Men allvarligt: Om någon inte verkar uppskatta att du tittar, så får du anstränga dig att låta bli. capisce...

#96  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Paven
2005-06-08 00:08:58

Jag har inte förståt själva konceptet att som grund inställning spana in folk i smyg. Det är lite snuskgubbe/gumma varning på det enligt mig och passar sig kankse bara i en övergångs fas från det att man blivigt nobbad av personen man spanar på till dess att ens känslor har kommit i fatt verkligheten. Uppenbarligen finns det många som är av en annan åsikt och det vore intresant att höra vad det är som enligt er gör det till mer lämpligt. Vad jag förståt anser endel det mindre anstötligt, finns det fler anledningar?

#97  #96 Paven LindaMaria
2005-06-08 09:13:34

För egen del så skulle uppskatta mer om någon kollade på mig i smyg då jag inte själv ser det, än om någon uppenbart stirrar och gör mig obekväm, det är, i min åsikt, ofint att stirra!

#98  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? sisyfos
2005-06-08 12:38:43

Mata inte trollen.

#99   Paven
2005-06-09 01:52:27

Jag har litet svårt för ordet stirrar då det i min värld är entydigt negativt laddat, så jag undrar var gränsen går? Är det alla blickar som anses vara stirrande eller bara de som vara kvar mer än 5, 30, 60 sekunder eller vad man nu har för gräns för vad man upplever som obekvämt. Är det att någon överhuvudtaget tittar direkt på en utan att vara i någon annan form av socialt utbyte med dig.

Jag tycker det är givet att man bör respektera folk man tittar på att inte forsätta att titta på folk som blir besvärade. Något som jag anser gäller i de flesta situationer. Gick förbi en gamal dam idag som ramlat oskadat sig, medan sjukvårdpersonalen, bar upp henne stod det både barn och vuxna och glodde som om de hamnat mitt i en dockhus såpa och andras männsikors lidande var till för att ge dom lite spänning i vardagen. Jag anser dock att i en sittuation i en publik miljö kan man iaktaga och spana på folk, se hur de är klädda, vad det gör och hur de rör sig utan att för den sakens skull bli attackerad. Givet vis gäller som vanligt att man kan visa gott omdöme och inte titta på folk som blir besvärade, men där ifrån till att anta att alla blir det känns lite överdrivet och hämmande.

#100  Sv: Spana på sexigt klädda kvinnor, OK? Golem21
2005-06-16 15:34:10

Fortsätt att titta på magen! Hon och hennes medsystrar visar magen för att män/kvinnor ska titta på den. Tro inte något annat. Det är sensuellt med en vacker mage.
Men titta är en sak, stirra en annan.

Varför tror ni att vältränade män gärna pressar på sig trånga tröjor som visar mycket av deras välbyggda armar? Jo förmodligen är svaret så enkelt som att de vill att kvinnorna ska visa uppskattning.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?