feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

SVD debatt Artikel - Varför rädd för män?


Gå till senaste inlägget#1  SVD debatt Artikel - Varför rädd för män? David M
2004-04-16 11:22:30

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_72…

Och mitt svar på den:

Svar på Stina Zakrissons artikel

I tisdagens SVD skriver Stina Zakrissons om hennes rädsla för män. Hon undrar varför hon måste vara rädd för män. Hon har kommit att bli rädd då hon upptäckt att alla åtalade för våldtäkt inte åker fast och att flertalet av alla kvinnor har blivit sexuellt ofredade. Hon skyller det på allt ifrån MTV till porr. Det är här hennes galenheter börjar och de är så många att jag inte på långa vägar kan angripa alla, men jag ska ge mig på hennes mest flagranta galenheter.

För att få mer våldtäktsåtalade att åka fast vill hon göra om hela rättsystemet. Hon skriver: ”Bevisbördan borde ligga på de killar eller män som har sex med en tjej eller kvinna som är "helt borta". De borde tvingas bevisa att hon var med på det, och det räcker inte med deras egna ord”. Hon vill alltså rättväsendets grundpelare ”Oskyldig till motsatsen bevisats” ska försvinna och bytas ut mot ”Skyldig till motsatsen bevisats”. Man kan ju då undra vad Stina anser en man som anklagas för våldtäkt av en kvinna han aldrig sett förut ska göra om han inte har alibi för just den tidpunkten hon säger sig blivit våldtagen. Men det kanske inte är ett problem för Stina om antalet oskyldiga i svenska fängelser skulle öka. Det gäller ju bara män. Hon är ju rädd för dem och då är det kanske naturligt att hellre vilja se 100 oskyldigt dömda än 1 skyldig på fri fot. Vad vet jag. Klokt är det i alla fall inte.

Hennes andra galenhet är en inlärd orgie av åsikter från feministrörelsen. Hon skriver: ”Porr är inte främmande för ungdomar i dag. Vissa tittar regelbundet på porrfilm. Och eftersom 99,9 procent av all porr är otroligt kvinnoförnedrande så kan man ju räkna ut vad det ger för bild till ungdomar” och ”Sexualundervisningen i skolorna är undermålig och tv-kanaler som MTV och ZTV visar musikvideor där kvinnans roll är att vara prydnad, att vara sexig eller att halvnaken stå och gnida sig mot en fullt påklädd "gangsterrappare". Vi måste granska porren, hur kan den ses som så rumsren att porrtidningar fortfarande säljs helt öppet i mataffärer? Vi måste förbättra sexualundervisningen i skolan och vi måste införa genusvetenskap på schemat.”. Hon kommer med påstående efter påstående som det skulle vara absoluta sanningar och hon tror nog också de är absoluta sanningar. För hon bemödar sig inte alls med att skriva ett enda ord som styrker de påståenden hon kommer med. Hon tror väl det är naturligt att tycka som hon. Då behövs ju inga bevis. Tror inte ens hon någonsin kollat upp om hennes åsikter stämmer, hon har bara blivit tillsagd av feministrörelsen att ”så här är det” och hon upprepar det

Men stöds hennes påstående av fakta? Nej, långt ifrån. Att porr är ”otroligt kvinnoförnedrande” är en värderande åsikt och ingen absolut egenskap. Det handlar då om tolkningar vilket i sig betyder att det som för henne är förnedrande kan för de tjejer som frivilligt valt att filma när de har sex för höga löner ser det som ett nöje och hur kul som helst. Att hon väljer att köra över de tjejer som vill syssla med porr är ju mer förtryckande än att låta de tjejer som frivilligt vill hålla på med det faktiskt göra det. Men så ser inte hon på saken, hon ser endast sig själv som bärare av sanningen och därför vill hon förbjuda porren. När det gäller hennes påstående om att antalet sexuella ofredanden skulle bero på den ökade sexualiseringen av samhället så stöds den hypotesen inte av fakta. De länder med högst antal sexualbrott är också de länder med restriktivast sexualpolitik. T ex Iran och Syd Afrika. Medan de länder med lägst sexualbrott är länder med öppen sexualpolitik. T ex Japan. Även inom USA har det visat sig att frigjorda stater som t ex Nevada har längre antal våldtäkter än restriktiva stater. Men dessa fakta vet inte Stina Zakrisson om. Hon har ju inte kollat upp. Och jag förstår henne. Varför kolla upp fakta om risken finns att man kan få sin världsbild falsifierad

Men hennes lösning på dessa av henne påstådda problem är än mer förskräcklig. Hon vill tvinga alla bli feminister. Ja, hon skriver genusvetenskap men granskar man den undervisningen så ser man tydligt att det handlar om feminism. Ja, hon vill helt enkelt uppfostra befolkningen till att strunta i fakta och bara tycka med hjälp av ”känslan i magen”. Den som tycker det är en värld att eftersträva. Räck upp en hand.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?