feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Är nåt bra fel?


Gå till senaste inlägget#1  Är nåt bra fel? David M
2004-04-15 19:52:48

Jag hade nyss en diskussion med en kvinnlig vän angående www.snyggast.com

Hon tyckte självklart att tjejer/killar under 18 inte alls ska få visa sig på nätet. (Knappt ens vanliga bilder kunde hon sträcka sig till). Hennes argument för detta var få, det var mest känslor som ilska mot kåta gubbar som grundade hennes åsikt.

Det fick mig att undra. Varför är det "fel" att göra äldre män kåta om de ändå bara tittar? Och hur kan nåt som man mår bra av vara "fel" enligt andra? Varför är det "fel" att göra andra skratta med högst eftersträvansvärt att få andra skratta? Vad i människan och dess ursprung/historia gör att vi fortfarande år 2004 anser sex vara fult och smutsigt och endast rätt i korrekt kontext? Jag kan se på mig själv. Jag anser mig sexuellt öppen och fördomsfri men ändå så reagerar jag känslomässigt att sexiga bilder på ungdomar är fel, att sex mellan en 14 åring och 40 åring är fel mm men intellektuellt kan jag inte förstå varför jag reagerar eller anser som jag gör. Vad i själva "kåtheten" och sexualiteten gör den fel i dessa ovan nämnda situationer? Detta är ett dilemma för mig. Jag vill få människor att må bra men ändå så vill jag inte att de mår bra av handlingar jag inte accepterar känslomässigt. (intellektuellt accepterar jag dem) Hur tänker ni andra?

#2  Ordfel David M
2004-04-15 19:54:13

"Varför är det "fel" att göra andra skratta med högst eftersträvansvärt att få andra skratta?"

Denna mening är fel.
Det ska stå: "Varför är det "fel" att göra andra kåta men högst eftersträvansvärt att få andra skratta?"

#3  Intressanta frågor du tar upp Jon B
2004-04-15 21:38:35

Jag är ju ett gubbslem, och är mycket nyfiken på när och varför jag är äcklig.

#4  Alla är vi gubbslem Math Smith
2004-04-16 16:13:39

Enligt Zacrisson förra gången hon var igång så är vi alla gubbslem från den dagen vi kryper ut.

Intressant fråga. Får man tycka att snygga brudar är snygga brudar? I verkligheten? På bild?

#5  Ålder Math Smith
2004-04-16 16:14:55

Om ja, vid vilken ålder blir man diskvalificerad?

#6  Hmmm... MrG
2004-04-17 09:07:28

Ingen aning...

Jag vet bara att jag har börjat känna en större och större indignation mot raljerandet mot män i media och feminister som "förstår". Att förstå är att hälla salt i såret som mansföraktarna rivit upp.

Gränsen då jag kommer ignorera feminismen för att jag inte orkar höra mer skit om vilket svin jag är börjar, tyvärr, närma sig.

MrG - Trött på elaka feminister

#7  Vadå elaka feminister? Sandra
2004-04-17 22:17:56

Det är inget fel ia tt tycka någon är sexig/snygg/vacker. Men det hela handlar om en objektifiering av flickor/kvinnor.
Att kvinnor känner att de måste "vika ut sig" atingen genom klädval eller på internet eller annat. Och att män stöder bilden av kvinnor som objekt. Jag menar, kvinnor gillar oxå snygga män men exploaterar oftast inte manskroppen på samma sätt. Såg ett amerikanskt tv-program på tv4+ häromsagen. Man show lr nåt. Där fanns kvinnor med, men de sa ingenting. Det enda de gjorde var att var halvnakna, visa trosorna hoppandes på en studsmatta lr pluta me läpparna. De var inte människor utan objekt. Man ser sällan program där män behnadlas så. Män som är nakna på film kan vara komiska men kvinnor som är nakna är aldrig komiska utan sexifierade.
Det är så mycket så djupt, så svårt att förklara och men ändå ett så stort problem.

#8  Till syvende och sist Math Smith
2004-04-17 22:20:57

Är det väl ändå enskilda individer som viker ut sig? Eller som väljer att inte göra det..

#9  Har jag också undrat över... Robert
2004-04-17 23:31:14

... det är precis som om manlig lust är någonting i grunden fult och fel. Vad spelar det för roll om någon gammal gubbe sitter och runkar över en bild på en tonnåring? Varför ska vi lägga oss i det? Detta är någonting vi måste ta itu med och gå till botten med. Varför är detta någonting som kvinnor retar sig på? Jag skulle gärna vilja veta.

#10  runkande gubbar Catharina
2004-04-18 00:17:37

"Vad spelar det för roll om någon gammal gubbe sitter och runkar över en bild på en tonnåring? Varför ska vi lägga oss i det?"

Tja, du Robert ponera att du lagt ut en "sexig" bild på nätet. Vad skulle kännas bäst/värst för dig att en ung, snygg tjej i din egen ålder satt och onanerade till den?
Eller att en 60 årig gammal, allmänt oattraktiv tant gjorde det??

Hade jag lagt ut en bild på mig själv så hade jag ju helst sett att unga killar satt och runkade till den, inte gamla räliga gubbar , nä usch och fy!!

Gamlingar får runka till foton av andra gamlingar tycker jag. Man kan ju inte förbjuda dem att runka till en ungdomsbild men man kan verkligen ha åsikter om det..

Och smygpedofili och gubbsjuka är inget jag uppskattar....

#11  "Gubbsjuka och Tantsjuka." Junior
2004-04-18 00:50:53

Vet inte om detta tillför något i debatten, det kommer till och med bort lite från huvuddiskussionen om snyggast.com, men jag tänkte att jag kan dela med mig av den iaf, när det enda ändå diskuteras gubbsjuka och dylikt.

Jag har en kompis som har en vedeldad bastu, vi brukar nyttja den en hel del, mestadels på vintern och då på Söndagar. Då vi har suttit och svettats och börjat bli för heta brukar vi rusa ut, spritt språngande naken och kasta oss i poolen eller den kalla snön (haha, ja vissst, i Norrland är vi inte blyga av oss), trots att det är väldigt tätt i husen. Det vet områdets damer om. Upphör aldrig att förvåna av att se några av dem stå placerade på balkongen där de har full uppsikt över det som händer. Det är faktiskt mer regel än undantag.

Jag är inte säker, men eftersom vi är killar i våra, iaf enligt mig, utseendemässigt bästa år, 20-25.. så tror jag att de gillar vad de ser, därför står de också samlade där.

Jag vet inte om jag störs så mkt av det. De har väl varit unga de med och deras gubbar har väl passerat bäst före datumet vad gäller utseendet iaf. Om de drömmer och fantiserar om oss i några av deras sexfantasier, så vet inte jag om det är så besvärande? De kanske rent av går in och nuppar med gubben efter våran show?

Var ligger skillnaden i vara tjej och kille när äldre attraheras av en? Jag har fått menande blickar från äldre kvinnor, jag har fått skamliga erbjudanden från dem på krogen. Somliga har varit riktigt charmiga.

Vad är skillnaden på gubb- respektive tantsjuka?

Hur känner ni tjejer och killar över det? Jag tycker det vore intressant att ställa varandras erfarenheter mot varann, se vad vi kan urskilja. Ligger det i våras sett att uppfatta uppvaktningarna och blickarna? Kan det vara så att kvinnor inte uppfattas som stötande på samma sätt som män blir?

#12  Sex och makt Uffe
2004-04-18 01:10:08

Det handlar om makt. Tjejer vill känna sig ouppnåeliga. Bara dom killar som tjejerna själva är intresserade av, får visa sitt intresse. Det retar tjejerna att gamla gubbar kan runka till bilder av tjejer som är snyggare än dom själva. Helst ska gubbarna känna sig frustrerade och hjälplösa inför unga tjejer i verkliga livet. Då känner tjejerna att dom har makt!

#13  Catharina David M
2004-04-18 01:54:09

Vad är det du säger?? Att gamla ska va med gamla, och unga med unga?

Om jag lägger ut en bild på mig så FÅR VEM SOM HELST bli kåt. Även killar. Varför ska jag som är ovetande om vem som blir kåt av det bry sig?

Det intressant är att ju att INGEN här diskuterar det jag faktiskt fråga. Det var filosofiska frågor jag ställde och jag väntar mig filosofiska svar.

#14  Tilägg David M
2004-04-18 02:05:26

Ska fula då också bara få bli kåta till andra fula? För det är ju för att de är äckliga och fula du inte vill att gamla ska "runka" till bild av dig, eller hur? För det skulle väl vara okej om George Clooney eller nån annan känd äldre man blev kåt av se på dig?

Tycker du Catharina återigen bevisar att du har intolerant sexualsyn. Det behöver inte vara dåligt. Det får andra bedöma. Men intolerant är den.

#15  Catharina Robert
2004-04-18 09:09:03

Jag måste säga att din attityd förfärar mig. Jag har ingen förståelse alls för ditt sätt att resonera, inte det minsta.

För det första, eftersom du verkar tro att ditt exempel skulle få mig att förstå: Jag skulle inte bry mig det minsta om en gammal tant satt och onanerade till någon bild av mig. Varför skulle jag bry mig? Om det vore min chef så håller jag med om att det kanske vore problematiskt av skäl som har att göra med yrkeslivt, men varför skulle jag bry mig om det var någon jag inte känner? Även om det var någon jag kännde så skulle jag inte heller bry mig om jag inte behövde veta det. Tänkt till exempel scenariot ifall någon kvinnlig bekant till mina föräldrar haft sexuella fantasier om mig. Varför skulle jag bry mig det minsta om jag bara slipper höra talas om det? Du är ju för fan inte klok som verkar tro att du ska kontrollera andra människors sexuella fantasier på åldersrassistisk basis. Vad är det du förespråkar, takekontroll? Ursh fy!

Jag förespråkar alla människors rätt till att fantisera om vem de vill, när som helst, bara det sker med hänsyn. Vad förespråkar du Catharina? Tankepolis? Fy fan...

#16  Catharina.. Lars
2004-04-18 09:10:40

..det låter lite som en storbystad tjejkompis jag har. Hennes åsikt är att när hon är på krogen och har urringat till naveln, då är det sexistiskt och äckligt när fula killar spanar in hennes bröst. Men snygga killar, dem puffar hon upp brösten för så de inte råkar missa vilka stora fina bröst hon har..

#17  Robert.. Lars
2004-04-18 09:11:54

..Catharina är i vanlig ordning bara sarkastisk och ironisk. Hon menar egentligen inte vad hon skriver utan vill bara provocera lite så hon har något att skratta åt.

#18  Lars Robert
2004-04-18 09:17:50

Men det är en ganska förfärlig attityd som AFS borde protestera mot. Det är en tyvärr väldigt vanlig attityd bland kvinnor vad jag har förstått, och jag blir lika förbannad varje gång när jag hör den. Hur kan kvinnor på 2000 talet på fullaste allvar tro att de kan agera tankepolis för män som sitter och runkar. Hur kan man ta sig den makten? Det är verkligen en sjuk form av kontrollbehov.

Det är nästan inte konstigt att svaga och våldsamma män begår våldtäkt när kvinnor är så benägna att leka tankepolis och dominera oss män på det sättet. Om kvinnor vill utöva tankekontroll på oss män så är det inte konstigt att det slår tillbaka.

#19  Robert, Lars David M
2004-04-18 14:14:23

Lars:
Håller med dig. Tjejer älskar manlig uppmärksamhet, men bara från de killar de kan välja att få det ifrån. Om de från uppmärksamhet från killar de inte gillar,, ja då är det sexuellt ofredande helt plötsligt. Frågan är hur vi killar ska veta vilken av dessa två grupper av killar vi tillhör INNAN vi börjar flörta med dem.

Robert:
Jag håller med. Manligt sexualitet är nåt feminister vill ha makt över. Frågan är hur man motverkar det.

#20  David M Robert
2004-04-18 14:55:17

Jag tror att det räcker långt med att bara påpeka det som fenomen i olika artiklar (kanske något för nästa nummer av antifeministen). Jag tror att de flesta feminister gör detta omedvetet och att de egentligen skäms när tar upp det i ljuset. Man måste börja prata om detta mystiska kontrollbehov. Man måste prata om hur långt man kan gå i kontrollen av andra människor.

#21  * Catharina
2004-04-18 17:21:12

"Jag förespråkar alla människors rätt till att fantisera om vem de vill, när som helst, bara det sker med hänsyn. Vad förespråkar du Catharina? Tankepolis? Fy fan... "

Men snälla nu överdriver du väl lite här..jag skrev bara mina känslor/åsikter om din fråga..det är väl ändå inte det samma som att vara tankepolis.
Man får naturligtivs sitta och onanera till vad man vill, ung som gammal..jag har aldrig föreslagit att man borde förbjuda det eller dylikt..däremot kan man ju ha åsikter, eller hur?
Och visst får man inte reda på något så stör det ju inte..men nu utgick du ju från att man visste att äldre män satt och drog i snorren till mycket yngre flickor och ställde frågan därefter..

"Det är nästan inte konstigt att svaga och våldsamma män begår våldtäkt när kvinnor är så benägna att leka tankepolis och dominera oss män på det sättet. Om kvinnor vill utöva tankekontroll på oss män så är det inte konstigt att det slår tillbaka."

Nu är det ju lite andra faktorer som får vissa män att våldta och misshandla..men ändå, man ska väl vara väldigt glad att du Robert är en stark och fridfull person..eller?

"Frågan är hur vi killar ska veta vilken av dessa två grupper av killar vi tillhör INNAN vi börjar flörta med dem."

Tja, lite flörtande är ju trots allt inte det samma som sexuellt ofredande (inte enligt lagen ivarjefall) inte att runka till bilder på nätet heller för den delen..
Däremot om du tafsar eller något dylik så är det ju det..och du vet väl var gränsen hoppas jag David...
Jag personligen blir ju hellre tafsad på av någon som är i min egen ålder och som jag upplever som snygg än en gammal ful gubbe..det förstnämda kan faktiskt oh hemska tanke vara lite upphetsande medan det andra är äckligt och avtändande. Men sexuellt ofredande är det lika väl. Och oavsett hur "offret" upplever det så är det oacceptabelt beteende. Oavsett hur man ser ut, och ålder så ska man inte tafsa eller sexuellt ofreda någon annan.

Dock är det INTE samma sak som att flörta om någon nu skulle råka tro det...

#22  Catharina David M
2004-04-18 19:35:40

Självklart så fattar jag att man inte ska tafsa.

Men det finns feminister (bland annat som skrivit här) som anser att ovälkomna blickar, gester, kramar ska vara sexuellt ofredande. Därav undrade jag hur man som kille ska veta om den är ovälkommen eller inte. Inte alltid lätt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?