feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Får jag klappa hunden?


Gå till senaste inlägget#1  Får jag klappa hunden? Greenfish
2005-05-24 17:32:44

Hur många har inte råkat ut för scenariot att en kille på ett uteställe stöter på en och ber sedan om ursäkt till ens killkompis eller kille när han kommer.

Ibland är det till och med så att han varit tafsig och taskig och ber inte om ursäkt till en själv, utan till killen som kommer.

En jag diskuterade det med, liknade det vid att klappa en hund när ägaren kommer. Ser folk verkligen kvinnor på det viset fortfarande? Som om de är ägda utav en man och inte egna individer?

#2  Sv: Får jag klappa hunden? Gullegubben
2005-05-24 17:42:02

Är det sådant som händer ofta?

Jag måste ha gått på bättre ställen än du, Greenfish.

Har du någon gång varit intresserad av en kille utan att veta om han är upptagen? Har det någon gång lett till en pinsam situation?

#3  Sv: Får jag klappa hunden? MartinK
2005-05-24 17:43:40

Är det så konstigt egentligen? Handlar det inte bara om att undvika bråk egentligen? Om du är tjej förstår du förmodligen inte därför att risken att nån skall börja slåss med dig på en krog är i stort sett obefintlig, om jag som man däremot upptäcker att jag stöter på nån annans tjej så finns det en uppenbar risk att han är den svartsjuka typen och kommer att sopa till mig. Vill man undvika bråk så backar man och gör klart att det var ett misstag, av ren självbevarelsedrift.

#4  #1 Joss
2005-05-24 17:49:16

Återigen ett försök att konstruera situationen till nackdel för män.

Jag kan lungt säga dig att jag varit med om det omvända flera gånger. Dvs en kvinna som tagit initiativ och varit framfusig mer än vad som egentligen var motiverat. Plötsligt uppenbarar sig den kvinnliga partnern och situationen blev pinsam. Ursäkten riktades till henne medan jag fick en elakartad blick och sedermera en "smäll på käften" av min dåvarande partner.

Det är bara mänskligt att vända sig till den som uppenbarar sig. Den som är föremål för uppvaktningen kunde lätt själv ha avstyrt det hela med att berätta vad som gäller.

#5  Sv: Får jag klappa hunden? DonQuijote
2005-05-24 18:01:17

"Ursäkta kan jag få ta din tjej på brösten?"

Var det ungefär så du menade....
Nej det var ju tvärt om.
"ursäkta jag råkade stöta på din partner. "

#6  Gullegubben Greenfish
2005-05-24 18:45:41

Ja, det har jag varit. De gånger det har hänt så har jag stått kvar en stund och pratat med både honom och tjejen. Men jag är å andra sidan inte sådant att jag tafsar en massa på okända, så varför skulle jag öht behöva be om ursäkt. Kallar män för slappa kukar gör jag inte heller.

#7  MartinK Greenfish
2005-05-24 18:47:06

Visst förstår jag att det handlar om att undvika bråk, men det är ändå sjukt att man ber om ursäkt till en annan än den man varit taskig emot. Och det sjukaste är att många inte ens verkar ha tänkt be om ursäkt ifall inte en kille dykt upp.

Är det för att man inte tror att tjejer klipper till en och att man då kan säga vad för skit som helst?

#8  Joss Greenfish
2005-05-24 18:49:59

Är det en nackdel för män att de ber om ursäkt till fel person? Det är ju till nackdel för den som inte får ursäkten och den som får den utan att behöva den.

Jag tycker att det var skit att din partner slog dig, anmälde du henne?
Varför skulle man vara sur på någon för att de ovetandes raggat på ens partner. Det enda man kan vara sur på är ifall de fortsätter när de fått reda på hur sitautionen ligger.


Du menar alltså att JAG som blir utsatt för okvädesord och tafsande ska be om ursäkt till den som anländer istället? Mysko.

#9  Greenfish DonQuijote
2005-05-24 19:15:20

Om du vill hävda att det finns korkade män så kommer du inte att få mothugg.
Det finns flera stycken!

Om en av dessa fulla och korkade män kommer fram til dig och anser att hans bästa raggningsknep är att slicka dig på låret. Så kommer ha att bli bittert besviken om du redan är upptagen. Samma sak om han är en av dessa förhatliga kant-babblare.

Du har helt enkelt drabbats av en idiot som tror att han gör dig glad. Att han råkar vara av samma kön som mig gör inte mig till en lallande fåne. Jag kan inte heller förklara varför lallande fånar gör som de gör.
Du får gå och frågan gruppen lallande fånar, inte gruppen män.

En sak kan du vara övertygad om...
Han tror antagligen att han gör något bra för dig, annars hade han nog bett dig om ursäkt också. De flesta kan nämligen rationalisera sina handlingar som något som utförs med goda intentioner.

Så även Muhammed Atta och Irene von Wachenfeldt...
The road to hell is paved with good intentions.

#10  bihang till killen Vilo
2005-05-24 19:47:54

Fast jag uppfattar det inte som att Greenfish_ först och främst_ pratar om lallande fånar som tafsar, utan om män som hellre talar med ens manliga sällskap än med en själv. (om man är tjej alltså)

Jag har varit med om det x flera! Manligt sällskap / pojkvän presenterar mig för manligt bekant som svarar med att ge en "komplimang" till mitt manliga sällskap för att jag ser ut på ett visst sätt.
Det är svårt att hantera komplimanger som samtidigt meddelar att jag är en ägodel eller ett bihang.
Det riktigt bekymmersamma är att detta är rätt vanligt. Det har dock avtagit betydligt i takt med att jag blivit äldre, vilket är skönt.
Männen jag talar om har inte varit fylltrattar eller allmäna puckon, utan ganska vanliga män ute på klubb i storstad.

Och så kommer brasklappen: Nej, jag säger absolut inte att alla män gör så här. Pekar bara på en företeelse som känns jäkligt märklig i ett modernt samhälle.

#11  Vilo... DonQuijote
2005-05-24 19:53:55

Jag brukar göra samma sak med mina bekanta.
Om jag anser att de har lyckats väl med att skaffa sig en partner som verkar trevlig och vacker så brukar jag uttrycka det.

Givetvis är det då lättare för mig att gratulera min vän/bekant än den nya okända människan. Men jag väljer givetvis mina vänner för att de är bra människor. Så jag brukar ofta gratulera deras nya partner också.

#12  #1 Greenfish feather
2005-05-24 21:28:21

Ett makalöst minne av en grottman, eller snarare två:

Jag hade stått och ockuperat halva dansgolvet med ett stort gäng killkompisar när jag gick och parkerade mig bredvid min kille vid baren. Medan jag står där kommer en jättelik buse fram och meddelar mig att han gillar vad han ser och att nu är det dags för mig att ha sex med honom. Jag pekar på min kille (som ännu inte märkt nåt) och meddelar att jag är upptagen. Busen mäter honom bara lojt med blicken, avgör att han inte utgör något fysiskt hot och TAR TAG i mig för att dra ut mig därifrån. Jag lirkar mig loss, min kille märker tumultet, vänder sig om, får syn på busen - de utbrister både i "Nämen tjenare du, deeeet var jäääävligt länge sedan", de skakar tass och utbyter gamla minnen medan jag står som en idiot inklämd mellan dem och förväntar mig någon form av ursäkt för att ha blivit manhandled som en potatissäck.
Till min förvåning gör busen en ansats till att lägga armen runt min midja och frågar: - Jaha, och den här då? Delar ni på henne eller...?
!!!!!!!
Jag tappar hakan, min kille skrattar, lägger armen om mig och säger - Neeeej för fan , det är min flickvän!

Varpå busen backar snabbt, sätter händerna i vädret och säger
- Oj, jag trodde... jag såg henne ju stå och snacka med en massa snubbar därborta så jag trodde... ja jävlar, ja förlåt asså, men du vet ju hur det är, ser man nåt man vill ha så, du vet, hon är ju snygg... (gör uppskattande åtbörder mot min kropp)
Och min kille skrockar nöjt, leeeeeer brett och förlåter honom nådigt.
Under hela deras meningsutbyte har ingen av dem sett mig i ögonen eller tilltalat mig, men de har snabbt och enkelt avhandlat huruvida jag är tillgänglig eller inte, samt försäkrat sig om att undvika hard feelings - hos varandra.

40 kameler för blondinen, i 2000-talets Sverige.
:-O

#13  Sv: Får jag klappa hunden? Karra
2005-05-24 21:40:08

Herregud. Det var bland det värsta jag hört.

#14  feather Malmstig
2005-05-24 22:08:31

Ja. Vad fasiken ska en säga. Annat än hålla med Karra. Tycker nog det här är värre än 40 kameler. Snacka om att tas för att vara föremål. Jag vet inte om det är så att jag glömt bort hur det är på krogen.. det här får en inte att vilja minnas heller kanske.

#15  Sv: Får jag klappa hunden? Peggy
2005-05-24 22:11:17

Feather, polar du fortfarande med spånet?

#16  #7 Greenfish MartinK
2005-05-24 22:34:47

Jag tycker det låter som att du helt missat _varför_ ursäkten kommer. Det är inte för ev tafsande utan för att han har stött på nån annans tjej. Det är ju därför ursäkten går till killen.

#17  Sv: Får jag klappa hunden? Peggy
2005-05-24 22:39:36

Varför ska man be om ursäkt för det, till killen? Varför inte be tjejen om ursäkt?

Dessutom, när jag varit med om det, har det inte varit min man utan manliga bekanta som fått ursäkten.

Kan inte du se ngt ägande i det, Martin K?

Då slår du faktiskt min mest manschauvinistiske och misogyna manlige bekant med hästlängder - han reagerade direkt, som jag.

#18  #12 feather MartinK
2005-05-24 22:39:47

Ja, det är ju det vi säger, tjejer faller för svinen. Aldrig funderat på varför du över huvud taget hade en sådan pojkvän?

#19  #17 Peggy MartinK
2005-05-24 22:46:08

Varför skulle tjejen ta illa upp? Det är ju killen som har anledning att känna sig hotad och i värsta fall bli hotfull.Men visst kan jag se en form av ägande i ett förhållande. Det tycker jag inte är konstig, om jag har en tjej så blir jag inte förvånad om hon refererat till mig som 'min', inte heller skulle jag tycka det var konstigt om en tjej som stötte på mig bad min flickvän om ursäkt.

Jag tycker nog att ni läser in saker här som inte finns.

#20  Sv: Peggy (#17) Linus
2005-05-24 22:53:35

Peggy skriver: "Varför ska man be om ursäkt för det, till killen? Varför inte be tjejen om ursäkt?"

MartinK:s inlägg innehåller förklaringen till detta beteende. För att förstå detta fenomen måste man ha så mycket empati att man kan förstå hur en sådan man tänker och har för mål och motiv.

Anledningen till att den tafsande killen ber om ursäkt till tjejens pojkvän och inte till tjejen är: (i) Han ber inte om ursäkt för tafsandet per se, utan för att ha tafsat på en tjej som redan hade en pojkvän, samt (ii) det han vill uppnå med att be om ursäkt är inte att tjejen ska förlåta honom, utan att undvika att få stryk av pojkvännen.

Detta kan du med fog bli lite upprörd över, men du bör bli upprörd för rätt sak. Rätt sak att bli upprörd över är att det enda den tafsande killen ångrar är att han riskerade att få stryk av pojkvännen.

#21  Sv: Får jag klappa hunden? Peggy
2005-05-24 22:56:16

Varför tjejen skulle ta illa upp? För att hon inte vill bli raggad på, kanske?

För killen finns det ju ingen anledning att ta illa upp. Han påverkas inte.

Det finns olika typer av ägande, håller du inte med om det? Det är skillnad på att säga "min kille" och att säga "jag bestämmer vem som får prata med min kille"

#22  #21 Peggy MartinK
2005-05-24 23:15:08

Jag tycker inte man har nått att be om ursäkt för om man har raggat på nån som visar sig inte vara intresserad. För hur skall man veta det utan att faktiskt ragga? Märkligt resonemang.

Det är klart killen kan ta illa upp och känna sig hotad. Det är en fullt naturlig reaktion om någon stöter på ens respektive.

Ja, det finns olika typer av ägande, och har man ett förhållande så brukar det innebära att man inte uppskattar att andra stöter på ens respektive. Det är inte samma sak som att förbjuda andra att prata med sin respektive.

#23   feather
2005-05-24 23:23:06

#18 MartinK
Förstås. Det är MITT fel alltihop. Jajamensan.
Jag borde ju ha anat oråd när han slog mig första dejten, var notoriskt otrogen från första stund, stal mina pengar och sålde min mormor och hette Juha Valjakkala och dödade mina grannar och sålde smack på plattan!
Attans, dumma lilla mig som inte begrep bättre...
Tihi fniss.

Nej du MartinK - han var förstås en drömprins så länge vi kurtiserade på MIN hemmaplan, bland MINA vänner, där han visste att han inte kunde kontrollera mig. Svinet grymtade till liv först efter ett år, när jag övertalats att säga upp mig från mitt jobb, flytta in i hans lägenhet, hans hemstad, 50 mil från Stockholm, utan egna kompisar, luspank och arbetslös.
De smartaste grodorna låtsas ju vara prinsar så länge nödutgångarna fortfarande står olåsta. Först när man är fast, inlåst och kuschad slappnar de av och börjar kväka och lukta dypöl.


#15 Peggy
Nej för fan. Han gav mig till slut ett ultimatum - "bete dig som en kvinna och gör som jag säger eller far åt helvete".
Då stack jag till Sydamerika (okvinnligt nog, hehe).
Jag grät hela vägen ner, usch jag var helt knäckt, men tack gode gud att jag faktiskt stack.
:-D

#24  #22 MartinK feather
2005-05-24 23:27:35

Problemet är väl att den raggande killen fullständigt skiter i att tjejen TACKAR NEJ - tills han riskerar att få stryk av en annan kille.

- Ska vi ha sex?
- Nej tack.
- Joooooo!
- Nej, jag är inte intresserad.
- Varför inte det? Klart du är! Vaddå har du kille eller?
- Ja faktiskt.
- Så varför är han inte här och håller kollen då?
- Det är han faktiskt. Här kommer han.
- Oups! Sorry mannen! Visste inte att hon var tagen, du vet...

#25  #22 MartinK feather
2005-05-24 23:30:13

Ett mer begripligt scenario:

- Ska vi ha sex?
- Nej tack.
- Okej.

(Ingen ursäkt behövs. Till någon alls.)

#26  #12 feather + andra - manlig äganderätt till kvinnan norrifra
2005-05-24 23:37:16

Om jag fattat dethela rätt så är situationen följande: Sannolikt är du ganska så attraktiv. Vissa av omgivningens manliga delar uppfattar dig som väldigt lockande. Du uppträder helt normalt.

Exemplet du redovisar innehåller två huvuddelar. Dels en buse som inte är riktigt klar i knoppen för att tolka all information som finns att tillgå. Busens uppträdande är ett sorgligt, kanske alltför vanligt exempel, på hur det går till och ett skolexempel på hur män inte borde bete sig.

Den andra delen är din pojkväns reaktion. Många tycker han är en tönt och därmed faller samma skugga på dig. Om han är en tönt så måste ju du också vara en tönt - ni är ju tillsammans. (Endast en tönt kan välja en tönt så att säga.)

Jag delar inte uppfattningen. Din kille kommer in i handlingen på ett ganska abrupt sätt. Dessutom råkar han känna busen.

Jag tycker ändå han löser problemet ganska bra. Han pratar ett språk som busen förstår och undviker därmed våld, bråk och slagsmål. Som kanske är det primärt viktigaste.

Att han kör med en massa manschauvinistiskt tugg och beteende är kanske bara ett spel för galleriet=busen trots att det återspeglar en trist verklighet.

Även om man har grön gubbe är det klokare att inte kliva över gatan om man ser en bil komma med full fart utan tecken på att stanna. Kanske uppfattade killen din situationen som sådan.

Exemplet är ändå väldigt bra då det tydliggör en slags manlig dominans och äganderätt över kvinnan. Män tar inte andra mäns egendom. (Egendomen/saken/tinget är i detta fall kvinnan). I alla fall inte öppet på ett dansgolv.

Exemplet är också bra ur den synvinkel att det klart visar hur viktig den feministiska rörelsen är. Hur man sedan löser just den här typen av situationer konkret vete fasen. Processen måste börja med att män (och kvinnor också för den delen) måste inse att människor aldrig i någon form är objekt som man kan äga. Men busar kommer dyka upp hela tiden.

Jag har funderat hur jag själv skulle agerat. Inte osannolikt lika som din pojkvän. Det är fegt och det är egentligen väldigt, väldigt fel hela vägen. Detta vet vi.

Det är busen och busens beteende som styr hela skådespelet. Hur kan man komma ur detta på ett anständigt sätt? Utan att bete sig som en skit flera gånger om mot sin flickvän. Att ge busen ett slag på käften (av vilken anledning man nu skulle ge detta) är ju ingen lösning.

Hur jag än vrider och vänder på det hela så blir det bara nya varianter av manligt "ägandebeteende". Problemet är busens agerande och hans moral och etik.

#27  #26 norrifra moral och etik norrifra
2005-05-24 23:42:22

Och man borde få in i skallen och ryggmärgen att man aldrig ska deltaga i en buses moral och etik. Men det är en enkel väg att ramla in på. Sorgligt.

#28  Norrifra Alvunger
2005-05-24 23:43:11

En lösning är, om det nu fanns denna överhängande risk för att "busen" skulle slått feathers kille på käften, att feathers kille tar kontakt med denna sin bekanta vid senare tillfälle, via brev om han är väldigt rätt för fysisk bestraffning, och talar om att han inte accepterar dennes beteende, vidarebefordrar telefonnummer och annat som "busen" kan behöva för att få hjälp (uppenbarligen i behov av vård och/eller fängelsestraff, det han gjorde var olaga frihetsberövande samt sexuella trakasserier, tyckte mig uppfatta ett hot i situationen också så ett gäng rubriceringar) samt säger upp kontakten.


Jag kan förstå att man inte vill sätta igång ett vilt gräl med någon och riskera att bli misshandlad, men man behöver ju för den sakens skull inte fortsätta vara polare med personen i fråga.

#29  #8 Joss
2005-05-24 23:44:23

Varför dessa personer, som du utsatts för, ber din manlige "vän" om ursäkt är naturligtvis för att de är rädda för komplikationer. Det är ju helt givet att män generellt sett är mer rädd för andra män än för kvinnor.

Beträffande anmälan så gjorde jag det inte vid det tillfället. Jag har anmälde dockhenne vid ett senare tillfälle. Utan resultat. Brott kunde inte styrkas och fallet lades ner. Jag kan väl mellan dig och mig (medan hela världen hör på) berätta att det var en mycket jobbig relation som innehöll mycket av det många (inte minst feminister och definitivt ROKS) tycks tro bara kan gälla man till kvinna och inte tvärtom.

Jag vet att det inte bara är så. Jag vet likaså att kvinnor generellt sett inte slår eller är allmänt galna, men detsamma gäller för män. Det är avvikar som slår. Människor med empatiska störningar och/eller mycket dålig självkänsla.

#30  Greenfish Fredagsmike
2005-05-24 23:46:02

Kan ärligt säga att jag ALDRIG har råkat ut för det scenariot!
;-)

#31  #26 Joss
2005-05-24 23:46:43

"Hur jag än vrider och vänder på det hela så blir det bara nya varianter av manligt "ägandebeteende". Problemet är busens agerande och hans moral och etik.".

-Hur jag än vrider och vänder på det blir det bara olika varianter av mentalt svaga människors "ägarbeteende".

#32  #28 Alvunger norrifra
2005-05-24 23:47:55

Instämmer till fullo med vad du säger.

Det är tyvärr för lätt att vara feg och falla in manligt "skitbeteende".

#33  #23 feather MartinK
2005-05-24 23:49:00

Tog det ett ÅR innan du fick träffa hans vänner och kurtisera på hans hemmaplan? Och det lät inte som varningsklockor för dig?

#34  #31 Joss norrifra
2005-05-24 23:53:20

Jag tror inte det handlar om mentalt svaga människors "ägarbeteende". Jag tror det här ett typexempel på just "manligt" ägarbeteende. Som vissa kvinnor antagligen också kan han.

Mellanösterkulturerna och andra sektliknande kulturer ser det som en skymf mot släkten eller mot mannen. Så kallade hedersrelaterade mord är en yttring av samma fenomen. Det är inte frågan om mentalt svaga individer utan en kulturell yttring. Den kulturella yttringen är manligt präglad.

#35  #24 feather MartinK
2005-05-24 23:53:55

Jepp, men det är en helt annan diskussion, som vi redan haft ett antal gånger, som du säkert minns. Och det är som sagt inte därför ursäkten kommer, pga hur raggandet går till, utan ursäkten är för att han har raggat på en annan killes tjej.

#36  Och nu när vi är på temat Alvunger
2005-05-24 23:54:24

Vi kommer då och då in på nätraggning här, och grejen är att jag har sett detta fenomen även på nätet (o där finns ju inga pojkvänner i närheten som hotar med stryk.)

Då och då dyker randomICQmeddelande upp där det t ex står

-"Har du pojkvän?" Kort och gott
-"Hej är du singel? Vill du busa inatt?"
-"Vill du ha en hård kuk i dig inatt mmmmmmm?"

Jag har självklart som princip att inte svara alls. (I ovanliga fall får jag mer artiga mess typ "hej jag heter Martin, är 29 år och bor i malmö, sitter och har lite tråkigt, har du lust att prata en stund?" På dessa svarar jag alltid artigt "nej tack" och då brukar det vara bra med det.)

Men iallafall. Rätt ofta är alltså den enda frågan om jag har pojkvän, dvs är jag redan ägd. Detta måste tydligen redas ut allra först. Jag har provat att svara både ja och nej på frågan. Vid ja svar kommer snabbt som attans ett "ursäkta", då och då "är du trogen mot honom då eller vill du lalalala....:". Svarar jag "Nej, jag har inte pojkvän" så kommer där då det sexuella erbjudandet.

Väldigt märkligt. Jag kan tänka mig mängder av annan information som skulle vara vettigt att ta reda på om en person annat än eventuell partner. Det vill säga; det verkar då förutsättas att om jag inte har pojkvän så är jag alltså "ute på marknaden" och därmed har jag blivit tillgänglig för allsköns förslag. Detta då trots att jag INTE har sökt upp några av dessa killar själv. Jag är inte ens ute på krogen, jag står inte ens i mina sexiga kläder och dansar, flirtar och ler, jag är bara ett kvinnonick som kontaktas via ICQ o där det även i denna kontext måste redas ut om kvinnonicket är ägt av någon annan man, eller tillgänglig för alla andra män.


Förra veckan fick jag ett fullständigt utbrott på "Myskille" som skrev "Hej, är du singel, vill du kramas lite?"
Där satt jag i lugn och ro på mitt eget jävla rum vid min egen dator och inte ens där fick jag vara ifred. Även på nätet är kvinnligheten utsatt. Det räcker med att heta Jossan på ICQ och sen är det bara att invänta alla möjliga mäns infall och förslag, oavsett om det gäller kramar eller suga kuk eller vad det nu kan vara.

#37  Sv: Alvunger (#36) Linus
2005-05-25 00:01:01

Alvunger skriver: "Rätt ofta är alltså den enda frågan om jag har pojkvän, dvs är jag redan ägd. Detta måste tydligen redas ut allra först."

Detta är en total misstolkning av frågan. Frågan har inget som helst att göra med huruvida du är "ägd" eller inte. Anledningen till att dina uppvaktare finner detta en relevant fråga är att svaret har mycket stor betydelse för deras bedömning om chanserna att få ha sex med dig. De som avslutar konversationen när du svarar att du har pojkvän gör det inte för att de anser att du är någons ägodel, utan för att bedömer chanserna att få ha sex med dig som små att det inte är värt besväret att försöka.

#38  #1 greenfish gustaf
2005-05-25 00:03:33

Att killen är taskig och tjafsig är ju inte ok, men att han ber om ursäkt är för att undvika bråk. Vissa osäkra killar(eller påverkade) smäller till direkt i ett sådant läge, så det kan vara värt att säga nåt.

Jag förstår inte varför du ska ha en ursäkt (förutsett att han inte har varit taskig), det är mer en komplimang än något annat. Möjligtvis en ursäkt för att han stulit lite av din tid =)

Sen ska man ju inte glömma att går man på ställen där människor super ner sig kan man räkna med att onaturliga beteenden sker.. inte alla blir glada och trevliga av alkohol.

#39  #33 MartinK feather
2005-05-25 00:05:29

Okej, om du nu så gärna behöver veta det här så möttes vi på långresa, omgivna av MINA vänner, MIN hobby, MIN home turf, reste tillsammans till en annan kontinent några månader, ensamma i macho-land, tillbaka till MIN home turf några månader, separata resor ett par månader till och var allt som allt tillsammans på luffen i ett år innan vi kom till hans hemstad.
Nej, inga varningsklockor klämtade för mig.

#40  Linus Alvunger
2005-05-25 00:07:35

Intressant. Jag hade köpt din tolkning på en sekund, OM det varit så att män generellt hade frågat om tjejer har pojkvän när de raggar.

Inte en enda gång i mitt liv har det hänt att en man kommit fram till mig på krogen/stan/affären/tvättstugan eller var nu det hela skall ske och som första fråga sagt

"Har du pojkvän?"

Eller menar du på att det är en vanlig taktik för att bedöma om det är mening att börja ragga? Jag skulle säga nope.... Mycket ovanligt.

Oerhört vanligare taktiker är "Hej, hur mår du, vad heter du, vad är det i den drinken ser gott ut, bra musik här etc". Dvs lite najsig socialisering, utan att killen på väldigt länge får veta om jag är upptagen eller inte.

Så varför skall det tas reda på på nätet som första utgångspunkt?

#41  #36 Alvunger norrifra
2005-05-25 00:14:10

Tjaa. Jag kan tänka mig en förklaring varför gossar frågar om flickan har en partner. Har hon en partner så är hon ju upptagen och har en slags relation och det verkar då ganska påfluget att fortsätta. Även om samtalet kan handla om helt andra saker än de som skulle kunna påverka rådande relation. Man vågar inte eller vill inte bryta in för man är inte van att diskutera med kvinnor som om de vore individer. Speciellt är nog ovanan stor att diskutera med okända kvinnor som befinner sig i en parrelation. Det behöver alltså inte handla om "äganderätten" utan snarare om att man inte är van att se kvinnan som en självständig individ. Man kan inte överblicka följder om man går på okänd mark.

Så då kommer man till nästa problem. Varför kan inte män se kvinnor som självständiga indivder? OK, visst finns det massor med undantag.

Men visst. Nog borde folk kunna inleda ett samtal med att fråga om någon annan information än just fråga om de är ägd av någon. Den typen av frågor är helt barocka.

#42  #35 MartinK feather
2005-05-25 00:14:35

Jag ÄR ingen kretin. Jag VET varför ursäkten riktas till killen. Kan du nu göra en seriös ansats att förstå varför JAG blir irriterad om en person står och IGNORERAR samtliga MINA uttalade nej, men genast respekterar ett EVENTUELLT nej från en KILLE?
En killes blotta EXISTENS har alltså mer relevans än alla mina ställningstaganden tillsammans?

#43  Sv: Alvunger (#40) Linus
2005-05-25 00:19:55

Alvunger, raggningsstrategierna är inte de samma på krogen/stan/affären/tvättstugan som vid slumpmässiga ICQ-möten. I det senare fallet är allt mer anonymt och opersonligt och det värsta-fall-scenariot som kan följa efter en fråga som "Vill du ha en stor hård kuk?" är mildare än det är på krogen/stan/affären/tvättstugan. Antagligen har de som söker sexpartners via slumpmässiga ICQ-möten antingen orealistiska/desperata förväntningar eller ser det som ett underhållande tidsfördriv.

#44  #26 norrifra feather
2005-05-25 00:35:08

Min kille (ex) upplevde inte situationen som hotfull eller problematisk utan ansåg att det var smickrande för hans ego att hans ägodel rönte just denna typ av intresse från omgivningen - och han tyckte också att hans ägodel borde känna sig smickrad och sluta vara så överkänslig att den kände sig förolämpad för att den blev behandlad som en icke-person.
Och visst var det busen som stod för det imbecilla beteendet i episoden, och visst löstes situationen smidigt av min kille helt utan blodspillan.

MEN, hade han själv blivit avhandlad och talad över huvudet på samma sätt kan du hoppa upp och klappa dig på att han hade startat ett vilt slagsmål, oavsett oddsen. Ingen ignorerade honom ostraffat.
Och en annan sak: Hade han månat för mycket om MIG i den situationen så hade risken varit stor att busen ifråga hade tappat respekten för honom (!) och då hade det faktiskt kunnat sluta med ett slagsmål. Den fredliga tonen dem emellan var beroende av att jag höll mig på mattan, och framför allt höll klaffen stängd.

Det är väl det som är haken. Vissa spelregler är könsspecifika.

#45  #44 feather norrifra
2005-05-25 01:14:34

Det blir ju bara värre och värre. Tredje kassa och förkastliga manliga beteendet: Visst är det så att män blir smickrade över att ägodelen (eller i alla fall bättre att den kvinnliga partnern valt just HONOM) väcker beundran hos andra män. Lätt för män att falla i denna korkhet.

Det fjärde...: Män är rädda för att andra män skall tappa respekt för dem.

Ditt ex hade ändå haft ett val som skulle givit honom respekt hos andra (t ex dig) istället för hos busen. Att han valde busens respekt istället för din är väl bara en återspegling av hans inre jag och att han tyckte busen var viktigare än dig. Världen tycks vara full av män (och kvinnor) som beter sig riktigt illa.

Du kan sorgligt nog ha fel i "Den fredliga tonen dem emellan var beroende av att jag höll mig på mattan, och framför allt höll klaffen stängd." Hoppas du har rätt men jag tror det är/var ännu värre.

De sket fullständigt i vad du tyckte eller kunde tänkas göra. Du var ju en ägodel och endast en kvinna och som sådan av tvivelaktigt värde. (Så tolkar jag beteendet i alla fall) Här pågick en förhandling mellan två självständiga MÄN. De klargjorde problematiken och accepterade de MÄNNENS REGLER som gäller i sådana här fall.

Jag är ledsen, men så tror jag skeendet var i dessa mäns ryggmärgsmässiga beteenden.

Ditt ex var ingen bra man. Bra är att är ett ex. Hoppas han ändrar beteende. Annars får man väl hoppas på att han fortsätter att bara vara ett ex.

#46  norrifra feather
2005-05-25 01:37:08

Du har helt rätt i att de både sket fullständigt i vad jag tyckte och tänkte. Det jag menade med att den fredliga tonen dem emellan var beroende av att jag höll klaffen är att det var (uttalat!) viktigt för min kille att det iallafall utifrån sett stod klart att han hade pli på mig. Om jag i den situationen hade gjort något egentligen helt naturligt för mig, exempelvis brutit mig loss från dem båda två och bett dem båda fara åt helvete, så hade busen tappat respekten för min kille (detta fick jag omsorgsfullt förklarat för mig), eftersom en man som inte har pli på sin flickvän betraktas som en toffel i andra mäns ögon, och kan därmed förvänta sig att behandlas sämre.
Det värsta är att jag har sett tecken på att detta stämmer även i vardagslag.

Arbetskamraten som vill med ut på en ölkväll och ska ringa hem till tjejen först omtalas med ett - "han måste ringa hem till regeringen och be om tillstånd, höhöhö!!!"
Detta lilla nedjobb på respektskalan innebär förvisso inte att han kommer få sin bil trashad av jobbarkompisarna, men risken ökar ju för att han inte ringer hem och dividerar med "kärringen" först nästa gång det blir ölkväll, för att slippa gliringarna.
Om JAG däremot vill med ut på ölkväll med jobbet, och ringer min kille för att meddela honom först framstår det som den naturligaste saken i världen.

#47  Sv: Får jag klappa hunden? Fredagsmike
2005-05-25 04:38:54

Feather, de killar du beskriver existerar faktiskt, jag är god vän med ett par av dem :-)
men som Dogge och Jonas Gardell rappade om en gång för länge sedan (nåja) Alla är vi lika, alla är vi olika.

Kan vi vara överens om det? Oavsett personliga upplevelser?

Vi har inte tid/råd/utrymme med att säga att den gruppen av människor är si och vi är minsann så.

Snälla, "släpp sargen och kom in i matchen" som vi grabbar brukar säga :-)
*höhöhö*

Eller vad har vi att förlora på det?

#48  Sv: Får jag klappa hunden? Karra
2005-05-25 08:13:59

MartinK, vems beteende tycker du egentligen är värst? Feathers ex eller hennes? Jag blir lite nyfiken på varför du tycker att det är så viktigt att inte fokusera på hans taskiga kvinnosyn, eller lägga ansvaret för hans dåliga beteende på honom.

#49  #42 feather MartinK
2005-05-25 11:28:34

Ja, jag förstår att du blir irriterad, men jag förstår också varför han fortsätter. Tjat lönar sig ofta.
Men den diskussionen har jag haft här ett otal gånger och jag vet inte om jag orkar en runda nu. Kan leta fram nån gammal tråd om du verkligen är intresserad.. ?

#50  #48 Karra MartinK
2005-05-25 11:37:54

Visst håller jag med om att hans kvinnosyn är kass (utan att egentligen veta allt om situationen).
Men folk (män som kvinnor) beter sig som svin om dom kan, och om man som tjej stannar kvar och/eller faller för män som beter sig som svin så är man faktiskt en del av problemet. Då accepterar man ju nämligen beteendet och då skall man inte bli förvånad om det fortsätter.

Och med detta syftar jag inte på feather speciellt utan jag pratar rent generell.

#51  "Hon är min flickvän, stick" TKU
2005-05-25 11:45:03

Jag har märkt av ett liknande fenomen. Ofta när jag är ute på bar/nattklubb/etc och konverserar en pratglad, okänd flicka - oftast utan beröring eller flörtande - så dyker hennes pojkvän upp och ber mig gå därifrån. Mitt vanliga svar "Låt henne bestämma" går inte in genom deras hörselgångar, ibland leder det till hot, typ "jag och mina polare går på fitness".

Ibland är killen i fråga inte ens hennes pojkvän, utan en kille som dansat med henne tidigare under kvällen och anser sig ha större "rätt" till henne än jag har.

#52  gustaf Greenfish
2005-05-25 11:47:47

Oftast så inbegriper dessa tillfällen taskiga ord, läskiga kommentarer eller regelrätt tafsande. Ungefär som om det är rätt att göra så mot mig, så länge det inte står en kille brevid.

Det är lite därför som det känns konstigt att någon annan får en ursäkt, när det är en annan person som utstått det elaka.

#53  Joss Greenfish
2005-05-25 11:55:30

För första gången tryckte jag på rensa istället, fatta vad frustrerande!

Iallafall...
Det är beundransvärt att du anmälde personen som gjorde så mot dig, jag hoppas att du kommit därifrån också. Fler borde anmäla, eller få hjälp att anmäla.

Det känns konstigt att killen får ursäkten:
- Förlåt att jag ragga.
När den borde lyda:
- Förlåt att jag kränkte.

För som feather (det var väl feather) skrev så inbegriper det ju ofta att personen tar tag i en och liknande. Att någon som varit artig bett om ursäkt har jag inte varit med om faktiskt. Då har diskussionen fortsatt ett tag och sedan har den gått. Det hände mig senast för två veckor sedan. En kille pratade jättemycket med mig och vi diskuterade serien Ed när min patner kom. Vi stod alla kvar och pratade ett tag och sedan gick killen och kom aldrig fram till mig igen. Men han var också artig hela tiden.

#54   UppåtEmma
2005-05-25 12:05:44

många har förklarat i tråden att ursäktande männen emellan är för att undvika slagsmål. Är det så alltså att så många män är våldsamma på krogen?

#55  TKU Gullegubben
2005-05-25 12:14:49

"Jag har märkt av ett liknande fenomen. Ofta när jag är ute på bar/nattklubb/etc och konverserar en pratglad, okänd flicka - oftast utan beröring eller flörtande - så dyker hennes pojkvän upp och ber mig gå därifrån. Mitt vanliga svar "Låt henne bestämma" går inte in genom deras hörselgångar, ibland leder det till hot, typ "jag och mina polare går på fitness".

Ibland är killen i fråga inte ens hennes pojkvän, utan en kille som dansat med henne tidigare under kvällen och anser sig ha större "rätt" till henne än jag har."

Hittade en del tips här:

http://www.pickupguide.com/amog.htm

#56  UppåtEmma olaberg
2005-05-25 12:14:52

Tillräckligt många. Det räcker med en...

#57  TKU Greenfish
2005-05-25 12:18:53

De gånger jag råkat ut för sådant, då har jag gått närmare den kille som inte ansett sig ha äganderätt på mig. Såvida inte den "nya" varit otrevlig. Fast alla gör kanske inte som jag.

#58  #55 Kalle
2005-05-25 13:23:11

"Hittade en del tips här:
[länk]"

För min del fick jag kalla kårar nästan från början. Och det bekräftades av påståendet att kvinnor älskar när män bråkar om dem! För så illa är det väl inte? (Ang. kommentaren att många män fortfarande lever på 1800-talet)

#59  #54 UppåtEmma norrifra
2005-05-25 13:26:08

Krogen är ett av flera ställen där män kan dricka alkohol. På många ställen där män kan dricka alkohol dricker de för mycket alkohol.
När vissa män druckit för mycket alkohol fungerar inte deras tankeverksamhet. Kvar tycks finnas en massa reflexrörelser. För att förstå omgivningen överhuvudtaget så måste allt förenklas till det yttersta. Kvar finns till slut bara hot eller icke-hot.

Upplevs något som ett hot, vad det än är, så är det bara att smälla till. I rent självförsvar, så att säga. Alkoholen har ju bedövat det mesta av nerver och nervtrådar.

Nog tror jag du vet att så är fallet UppåtEmma. Nog har du väl varit på krogen och sett alla gruff som lyckligtvis rinner ut i sanden då majoriteten av deltagarna då och då tvingas att uppträda som moderatorer.

#60  #54 UppåtEmma MartinK
2005-05-25 13:34:59

Du har väl också sett statistiken för var och när män råkar illa ut, så så förvånande borde det väl inte vara?

#61  Greenfish Michea
2005-05-25 17:25:19

Oh jisses vad jag känner igen mig! Har varit med om det ett flertal gånger, det är verkligen sjukt. Likadant när killar gratulerar ens pojkvän till hans "fynd", utan att ha bytt så mycket som ett ord med tjejen i fråga. Som om han köpt sig en ny, snygg bil... :-/

#62  Pojkvännens egendom? TKU
2005-05-25 17:28:03

Greenfish: "Fast alla gör kanske inte som jag."

Ytterst få gör som du. Ibland får jag intrycket att många unga tjejer faktiskt vill vara sin pojkes "egendom". Eller så spelar de bara.

Ett annat intryck jag fått är att tjejer med dominerande pojkvänner ofta är väldigt flörtiga. För dem är det en sport att få en främmande man på kroken. När pojkvännen sen kommer och kör bort honom så känner sig båda nöjda - hon har fått bekräftelse på sin sexighet, och han har fått bekräftelse på sin dominans.

#63  Michea Kalle
2005-05-25 17:41:52

Men om en kompis har träffat en ny partner, så är det väl ganska naturligt att gratulera? För vi antar ju inte att han medvetet har gjort ett dåligt val?

Eller ska vi gå den motsatta vägen? "Åh, jag ser att du har en ny flickvän. Beklagar. Jag är verkligen ledsen för din skull!"

#64  Kalle Michea
2005-05-25 17:49:54

Övertolka mig inte, det är så trist och totalt slöseri med tid när jag helt i onödan måste förklara: NEJ, Kalle. Jag tycker inte att folk ska säga "Åh, jag ser att du har en ny flickvän. Beklagar. Jag är verkligen ledsen för din skull!". Jag tror inte (hoppas inte) att du tror att jag är så dum.

Klart att man får gratulera när någon har träffat en ny partner. Vad jag INTE gillar är när killar spanar in kompisens nya tjej och sedan gratulerar honom till att ha hittat en "tiopoängare", utan att veta det allra minsta om hurdan hon är som person. Det är avelskviga-syndromet, som ärligt talat står mig upp i halsen.

#65  #61 Michea norrifra
2005-05-25 17:51:58

Du låter som om du gör om samma misstag gång efter annan. Varför gör du det?
Vad är det som är sjukt?
När killar gratulerar din pojkvän för fyndet?
När du låter historien upprepa sig?
Förklara gärna.

#66  norrifra Michea
2005-05-25 17:54:34

Vad skulle jag ha gjort för misstag, menar du?

#67  Michea Kalle
2005-05-25 17:58:31

Sorry :-/
Jag inser att jag borde sluta kommentera dessa saker överhuvudtaget. Uppenbarligen är jag så helt ute ur loopen, jargongen och det sociala spelet att jag inte har en aning om saker som alla andra tar för givet.
Det har förmodligen med åldern att göra, och det faktum att jag aldrig någonsin varit inne i loopen heller.

#68  Kalle Michea
2005-05-25 18:03:09

Nej men jisses, inte ska du sluta skriva heller! Det är svårt när man har så olika perspektiv på saker, men desto mer finns det ju att diskutera sig fram till. Jag är också ledsen om jag verkade otrevlig, jag stöter så ofta på debattörer använder knepet att övertolka det jag säger så att det verkar helt orimligt, det var därför jag brusade upp. Du kanske inte ens menade så.

#69  Michea Kalle
2005-05-25 18:08:16

Nej, jag ska inte sluta skriva. Bara att kommentera saker av den här typen, där jag uppenbarligen inte vet vad jag pratar om eftersom jag aldrig ens varit med, och nu pga åldern (35 BTW, missade det i Ålders-tråden) är längre ifrån än någonsin.

Och jag upplevde inte ditt svar som otrevligt heller. Mera en trött suck av typen "Kan du inte vara tyst när du inte vet vad du pratar om...?" Vilket jag insåg var en mycket rimlig reaktion på mitt inlägg. ;-) ;-)

#70  #46 norrifra
2005-05-25 18:08:37

Jag klandrar dig inte på något sätt för att du agerade som du gjorde (höll klaffen). Man försöker ju alltid göra det bästa i varje uppkommen situation.

Med facit i hand kan man dock lätt konstatera att så snäll och hygglig mot din kille som du var för att rädda hans ansikte (så att han inte blev betraktad som en toffel) är att gå till överdrift. Det kan ju förklaras med att om man befinner sig i en slags förälskelserelation så är man mer hygglig än man borde vara.

Men du påstår att det pågår vardagligen. Jag påstår inte motsatsen så vi kan utgå från att dina iakttagelser stämmer.

Så då kommer frågan varför det är så?
Varför är det konstigt att ringa hem och säga att man skall ut på en ölkväll med jobbet och stämma av med partnern. Visserligen är väl de flesta ölkvällar schemlagda en tid innan. Så snabbölen är väl inte så vanlig. Kan ju vara olika yrkeskulturer som har det förstås.

Varför nedvärderar mannen kvinnan? Varför skäms han för att fråga eller stämma av? Varför accepterar kvinnan att på något sätt bli nedklassad? Som regering? Regeringen bestämmer men inte är vi väl så förtjusta i "regeringen"? Det tycks mig ligga många dolda budskap och värderingar här och där.

#71  norrifra Michea
2005-05-25 18:13:47

Svara gärna, för jag förstår inte dina frågor.

#72  Kalle Michea
2005-05-25 18:16:37

:-))

Nejmen, bara för att man aldrig har varit med om vissa saker så kan man ju ändå försöka tänka sig in i situationerna och svara utifrån det..

35? Jaså, är det då livet tar slut? Attans, då är det bäst att skynda på att ha så mycket roligt det bara går... ;-p

#73  #66 Michea misstag norrifra
2005-05-25 18:19:35

Du skriver:
"Har varit med om det ett flertal gånger, det är verkligen sjukt."

Denna din formulering får mig att dra slutsatsen att du tycker det hela var något negativt. Negativa händelser brukar man klassa som misstag. En gång ett lärotillfälle. Upprepade samma sjuka sak måste ju därför vara misstag gång efter annan.

Misstaget är väl oförmågan att se att varje ny partner beter sig likadant. Misstaget är att man går efter vissa kriterier som hänger ihop med egenskaper som man tycker är dåliga.

Men om man nu värdesätter vissa egenskaper högt som hänger ihop med vissa dåliga egenskaper och därmed struntar i de negativa så gör man ju i och för sig inget misstag.

Det var därför jag frågade.

#74  Michea, igen Kalle
2005-05-25 18:21:33

När jag läste ditt inlägg #61 så tänkte jag bara helt naivt. "Jamen, det är klart att man gratulerar kompisen som har träffat en ny partner! Varför inte, liksom?" Tänkte inte på allt det sociala spelet runtomkring som inte kommer fram i inlägget. Sorry, igen.

#75  norrifra Michea
2005-05-25 18:24:03

Ja, jag tyckte att det var negativt. Men varför i herrans namn ska jag lastas för hur andra beter sig? På vad sätt är det "mitt" misstag? Och hur skulle jag kunna åtgärda det?

#76  Kalle Michea
2005-05-25 18:24:59

No worries! :-)

Det handlar väl mer om _hur_ man gratulerar, jag kunde gott ha varit lite tydligare med vad jag menade.

#77  #75 Michea norrifra
2005-05-25 18:49:06

Självklart skall inte du lastas för hur andra beter sig. Om du inte är delaktig i orsaken till hur andra beter sig. Vilket du faktiskt är genom att du befinner dig i tid och på plats. Du är alltså medskyldig på något sätt. Fast självklart skall du inte drabbas negativt när någon beter sig dumt. ....osv...

Det är ju här den springande punkten finns. (Hoppas det heter så?)

Ja,ja. I vilket fall.

Hur får man negationen att slå tillbaka och spegla tillbaka på den det berör? Hur kan man tydligöra för någon att det är korkat, negativt/sårande för ens partner och få honom att känn skam för att ha uttryckt sig så?

Din fråga "Men varför i herrans namn ska jag lastas för hur andra beter sig?" är ju mer av filosfisk eller teoretisk karaktär.

Visst kan man tycka så och visst håller jag med.

Det är ju du som drabbas negativt. Inte han som uttalar sig. Han bryr sig inte. Ingen av den typen av män tycks verka bry sig. Så varför överhuvudtaget umgås med dom.

Om man blir överfallen och rånad när man går på genväg från arbetet till hemmet så är det illa. genvägen sparar kanske 30 minuters gångtid. Men man blir man överfallen och rånad gång efter annan så får man ju väga in tidsvinsten kontra besväret med att bli överfallen. Jag kan visserligen skjälv ställa frågan "Men varför i herrans namn ska jag lastas för hur andra beter sig?"

Trots att jag har rätt att gå min genväg utan att bli överfallen så skulle jag ändå att välja den längre vägen. Varje gång jag går och blir överfallen så är det ett stort misstag som jag begår.

Hur du och jag och andra skall åtgärda det hela mer än att i självinsikt vika undan (om man nu inte kommer på något bra sätt att spegla tillbaka) är väl att bara påtala och försöka förändra så gott vi kan.

#78  norrifra Michea
2005-05-25 18:51:47

Om det är min _partner_ som uttrycker sig nedvärderande, så är det ju en annan sak. Men jag trodde att exemplet handlade om mer eller mindre främmande män som antastade en tjej och sedan bad om ursäkt till hennes pojkvän istället för till henne själv?

Om det är jag som har missförstått, så ber jag om ursäkt...

#79  #78 Michea norrifra
2005-05-25 19:00:22

Jag tror det gled ihop både ock. Mig behöver du inte be om ursäkt, för jag känner mig inte felaktigt angripen, men denna din vänlighet var vänlig så det var trevligt i sig.

#80  norrifra Michea
2005-05-25 19:05:49

Well well... =)

Hur som helst, jag skulle inte finna mig i att min pojkvän behandlade mig som en hund någon råkat trampa på svansen och ge en tafsare min ställföreträdande förlåtelse... När det gäller människor jag inte känner så håller jag (tyvärr) oftast tyst, för jag har dåliga erfarenheter av att säga ifrån till folk som svinar sig på krogen... det blir oftast bara värre.

#81  Sv: Får jag klappa hunden? Karra
2005-05-25 21:43:26

MartinK, jag anser att män själva har ansvaret att bete sig som folk. Att ha en taskig kvinnosyn är inte mer OK bara för att man kommer undan med det.
Intressant är också att du direkt dök på feathers historia och började göra henne till problemet och flytta fokus från hennes ex, medan Joss som berättade om sin tjej som slogs slapp undan utan minsta klandring.
Jag tycker att din egen kvinnosyn är minst sagt intressant.

#82  #81 Karra MartinK
2005-05-25 23:07:26

Ja, män har själva ansvaret för hur de beter sig, liksom kvinnor. Men om man stannar kvar hos någon man tycker bär sig illa åt så har man ingen annan att skylla än sig själv. Gör man det så sänder man signaler att man inte tycker det är så illa egentligen. Och det gäller naturligtvis Joss också, precis samma sak. Nått annat har jag väl inte påstått, även om jag inte yttrat mig specifik om Joss fall?

Vad är det med min kvinnosyn som är så intressant? Om vi bortser från att det vi diskuterar faktiskt gäller både kvinnor och män.

#83  #82 MartinK feather
2005-05-26 00:38:29

Visst lär vi vår omgivning hur vi ska bli behandlade. Om vi accepterar att få skit så kommer vi att serveras skit. Om vi kräver respekt så får vi respekt. De snällaste och beskedligaste blir dörrmattor och de starkaste blir respekterade och lämnade ifred.
Just därför är det slut mellan mig och mitt ex.
För att jag krävde hans respekt, och det kunde inte han leverera.
För att han krävde min underlägsenhet, och det kunde inte JAG leverera.

Och ANLEDNINGEN till att han krävde min underlägsenhet var att han är en helt normal, fullt frisk man i sina bästa år, van vid att få bestämma, dominera och ta all plats själv. Alla män han känner är likadana som han själv, alla kvinnor han känner är traditionellt kvinnliga och har därför den goda smaken att betvivla sin egen kapacitet - till skillnad från mig. I hans ögon förtjänade jag inte riktigt så mycket respekt som jag krävde, och därmed var det mitt eget fel att jag var missnöjd.
I dina ögon förtjänade jag precis så LITE respekt som jag krävde, och därmed var det mitt eget fel att jag var missnöjd.

Och i MINA ögon är jag väldigt nöjd med att ha gått en crash course i hur man identifierar en dominant kontrolldåre på långt håll.
Aldrig mer, säger jag bara.

#84  Sv: Får jag klappa hunden? Karra
2005-05-26 08:03:29

"även om jag inte yttrat mig specifik om Joss fall?"

Nej, det var ju just det du inte gjorde...

#85  MartinK och Norrifra UppåtEmma
2005-05-26 09:43:50

mmm, mitt inlägg var en aning retoriskt menat.
Många icke- och antifeminister anser det ju vara kränkande mot män att kvinnor är rädda för dem i olika situationer - det brukar heta: JAG är ju ingen våldsverkare, varför ska JAG behöva lida för några idioter...

men uppenbarligen så är ju män rädda för män generellt oxå, många inlägg har ju handlat om att man måste be om ursäkt till killen annars kanske man får stryk... Så, män lever oxå då enligt devisen Alla män är misshandlare? Eller? :)

#86  Michea 68 Gullegubben
2005-05-26 09:46:00

Jag ser "avelskvigasyndromet" som fullt naturligt, i enlighet med Schopenhauer. Som jag ser det syftar attraktion till lyckad fortplantning. Jag är själv mycket nöjd med resultatet, trots att mina barns mor inte alltid var så lätt att leva med.

Menar du att du själv kan styra över vad du attraheras av hos en man?

#87  UppåtEmma Kalle
2005-05-26 09:50:08

Nej, inte Alla. Bara de som är aggressiva, stora, starka och provocerade... ;-)

#88  #83 feather MartinK
2005-05-26 10:10:24

"I dina ögon förtjänade jag precis så LITE respekt som jag krävde, och därmed var det mitt eget fel att jag var missnöjd."

Om man är missnöjd men inte gör någor åt det så är det ens egent fel, ja. Men du gjorde ju nått åt det så jag förstår inte vad vi pratar om egentligen.

"Och i MINA ögon är jag väldigt nöjd med att ha gått en crash course i hur man identifierar en dominant kontrolldåre på långt håll.
Aldrig mer, säger jag bara."

BRA! Synd bara att tjejer lär sig sånt alldeles för sent. Skulle gynna mig massor om tjejer lärde sig det i småskolan i stället för långt upp i vuxen ålder.

#89  #84 Karra MartinK
2005-05-26 10:13:22

Att jag inte yttrade mig om Joss fall beror ju på att det är så lika i det att jag inte tyckte det behövdes. Jag gör ju ingen skillnad på män och kvinnor i det fallet, men det kanske du gör? Det skulle ju förklara varför du gör den tolkningen.

#90  #85 UppåtEmma norrifra
2005-05-26 10:29:10

Jag anser inte och har aldrig och kommer aldrig ge uttryck för åsikten att det är kränkande för män att kvinnor är rädda för män i olika situationer.

Jag är inte rädd för varken män eller kvinnor. Inte på något sätt.

Om jag går ut på puben för att ta mig en öl så gör jag det för att titta på folkvimlet, kanske bli lite snurrig i huvudet, lyssna på musiken om den inte är för hög, surra om det ena och det andra med vänner eller kanske med någon gammal bekant eller med en okänd (om den inte är för packad och korkad).

Det finns typer överallt som blir våldsamma när de fått i sig för mycket alkohol. Dom vill jag undvika och stöter de på mig så går jag undan.

Jag lever efter devisen att män inte är potentiellt våldsamma eller potentiella misshandlare. Jag utgår efter att de är ungefär som jag själv. Sådär lite allmännt obalanserad när jag blir för stressad och provocerad.

Jag vet att det finns knepiga typer. Jag vet att jag inte vet vilka de är. Jag försöker ge akt på vissa kännetecken där och när våldsamma typer kan uppträda. Dessa försöker jag undvika.

Om jag får lida för att en massa kvinnor är rädda för mig när de är ute på krog och gator (när de borde vara rädda för sin egen karl eller hans kompisar istället) så är det ju iofs irriterande men inget att hetsa upp sig för. Och lida är ett alldeles för starkt ord. Tom ordet irriterande är också för starkt. Världen ser ju ut som den gör och det är bara att försöka förändra den. Är resurserna begränsade så bör man använda dom där de gör mest nytta.

Det är bättre att svälja sin stolthet, det är bättre att förnedra sig själv, det är bättre att ta skit och be en idiot om ursäkt för något som han gjort än att inleda sig till primitivt våld med en nolla till hjärna. Det är ännu värre.

I en annan tid, under en annan kultur, så hade jag kanske kännt mig tvingad att slå ihjäl personen med risk för att bli ihjälslagen själv.

Jag tror dessutom att de flesta män tänker och agerar som jag själv.

Att generellt försöka klassificera in män (som du kanske eller verkar göra) som potentiella våldsverkare tror jag inte på. Lika lite som en drös jäif-are gör mot feminister när de skriver sina inlägg och kommer med grova generella påståenden mot feminister. (Fiji har kanske en övermäktig uppgift men borde varna oftare).

#91  Norrifra Kalle
2005-05-26 10:39:02

Av någon anledning så blir jag ofta irriterad på det du skriver. (sorry)
Men den här gången kan jag bara hålla med.
"det är bättre att ta skit och be en idiot om ursäkt för något som han gjort än att inleda sig till primitivt våld med en nolla till hjärna."
Lysande!

#92  #52 greenfish gustaf
2005-05-26 17:57:53

Jo, men är det inte bara på krogen som detta händer?

Många män är osäkra på sig själva och dricker därför sprit för att våga ta kontakt med tjejer, vilket i större mängder kan ge upphov till just sådant beteende.

Jag försvarar inte alls ett sådant beteende.
Men faktum är: står du i en bar så är sannolikheten stor att du kommer att möta på iaf ett par osäkra, fulla!, kontaktsökande personer utan större social kompetens (halvt hjärndöda av all sprit). Det är nämligen dit dem söker sig.

Som man är jag alltid medveten om detta, och förväntar mig inte att få en ursäkt av nån idiot som stöter in i mig eller vill tjafsa/starta ett bråk.
Det är tråkigt att det ska vara så, men förstår man var beteendet kommer ifrån är det lättare att acceptera och ignorera sådana människor, det är nämligen synd om dom =)

#93  #12 Gabriella
2005-05-26 18:34:52

Men hjälp! Det där var nog bland det värsta jag hört, det är så man knappt tror att det är sant. Fruktansvärt!

#94  Norrifra och Kalle UppåtEmma
2005-05-26 19:48:26

jag anklagade inte er två på något sätt!!!
jag tycker ni två är vettiga så jag skulle aldrig tro nåt sånt om er. men det var ni två som kommenterade mitt första, retoriskt något småfula, inlägg. så därför blev förklaringen riktad till er (trots att ni inte åsyftades i första inlägget).

puh...okej, allt utrett? :)

#95  Inlägg 12, Feather Foretagarsvinet
2005-05-26 21:46:35

Hade du gillat bättre att din dåvarande pojkvän slagit den raggande busen på käften?Jag kan erkänna, som den "I'm a lover, not a fighter"-typ jag är att jag förmodligen hade betett mig likadant. Fegt? Kanske. Men smart.

#96  Sv: Får jag klappa hunden? Karra
2005-05-26 22:19:00

MartinK, min poäng är att du reagerade just på feathers inlägg, och jag är ganska säker på att det är för att hon är tjej. Du tycks ha nån sorts inställning att det alltid är mer eller mindre tjejers eget fel om de blir illa behandlade (av en man).

Sen är det ju fint att du vill att tjejer ska undvika dominanta kontrolldårar... för att det skulle gynna DIG massor...

#97  #95 Foretagarsvinet feather
2005-05-27 02:59:59

Nej, han hade ju egentligen inget vettigt alternativ. Men tro inte att han valde den lösningen för att det var ett SMART sätt att hantera en jobbig situation - han agerade vant, naturligt och avspänt och hade aldrig reflekterat en ynka sekund över situationen om inte jag omsorgsfullt hade förklarat för honom efteråt varför jag ansåg mig just ha besökt stenåldern.
Han var/är ju bara en liten kugge i ett stort maskineri.

Jag drog buse-storyn för att Greenfish i #1 efterfrågade just den sortens erfarenheter av objektifiering.
Inte för att jag hade föredragit blodspillan. (?)

#98  UppåtEmma #94 Kalle
2005-05-27 09:47:18

Nu förstår jag faktiskt ingenting? Jag antar att det är inlägg #85-87 som du syftar på.
Jag försökte bara ge ett någorlunda ärligt svar, men kanske "retoriskt något småfult" i samma anda som frågan. ;-)
Jag kände mig inte ett dugg anklagad eller utpekad, jag lovar.

Som sagt, jag fattar ingenting. Men allt utrett! Visst! No hard feelings. Allt är A-OK! :-) :-)

#99  #96 Karra MartinK
2005-05-27 15:13:48

Ja, du har säkert rätt, och det har säkert att göra med att det oftast är tjejer som gnäller över vilka svin killar är men ändå dras till just svinen.

Japp, i det här fallet är jag mest egoist, har svårt att tycka synd om tjejer för att de dras till dominanta kontrolldårar, men det hindrar ju inte att jag tror att kvinnor skulle tjäna på det också.

#100  UppåtEmma Kalle MartinK
2005-05-27 15:15:48

Jag tycker ni tar varandra i handen, säger förlåt och sjunger "we shall overcome" tillsammans. :)

#101  MartinK #100 Kalle
2005-05-27 15:41:37

Jag trodde det var just det vi gjorde...? ;-)

#102  Sv: Får jag klappa hunden? Kaiko
2005-05-27 16:18:45

Jag måste bara få säga att jag blev så förbannad att jag nästan började gråta när feather beskrev den där kvällen. Jag blev väldigt illa berörd. Det gör så jävla ont att bli behandlad som en ickeperson, alla som har lärt sig om mobbing i skolan borde ju förstå en sån sak.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?