feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Rädda horan!


Gå till senaste inlägget#1  Rädda horan! Josefine Alvunger
2004-04-02 11:57:07

Och så vidare, kan den som har lust läsa på www.sourze.se. Kommer väl hamna här på feminetik så småningom, men jag väntar till nya publiceringsfunktionen är klar.

#2  Som vanligt... Jon B
2004-04-02 13:03:50

...begriper jag inte vad budskapet är. Jag förstår att du inte gillar torskar (gör inte jag heller), att du hyser en djup misstro mot de män som ifrågasätter torsk-lagarna, och att dina motiv till ifrågasättande är av en annan, ädlare karaktär. Men resten? Tycker torskar illa om Corvetter? Varför då? Om det är så kommer väl de mer affärssinnade bland de prostituerade att parkera Corvetten utom synhåll för att inte skrämma bort kunderna?

#3  Direktlänk Michael Lundahl
2004-04-02 14:12:00

http://www.sourze.se/default.asp?ItemId=10366615

#4  Rädda horan? David M
2004-04-02 16:53:38

Varför då? Har hororna bett om räddning?

Det bästa man kan göra är att låta hororna själva avgöra vad de vill men det vill feminister inte låta dem. Visst ni att det i Sverige, Tyskland, Holland, Frankrike m fl finns fackföreningar för horor? Jag tror faktiskt de vet mer om vad "horor" behöver och vill än en feminist i Sverige.

#5  Idioti Matti
2004-04-02 20:18:21

Det handlar om mänskliga rättigheter Josefine.
Att undfly från att stigmatiserar för att va ett grupp hönshjärno o befläcka kvinnan som annat än stackars offer hellre än nån som gör det på eget iniatitiv, egen frihet så bestraffar man männen o förhindrar att en mänsklig rättighet ska kunna genomföras.

Jag skulle inte ha nåt emot t.ex att gå till en hora för att känna t.ex närhet när jag annars kan inte få det. Fast då vet jag inte om det skulle ha sex. Bara krävandet för att känna hur närhet känns. Det är nåt jag aldrig kan tänka mig göra o låta andra bära vittne om att jag är också mänsklig. Jag antar jag tycker inte om det, men definitivt inte är jag rädd för det... Det känns fel på nåt sätt. Jag kan helt enkelt inte ta kontakt med andra människor. Jag känner inget speciellt för andra heller som kan ursäktas för att vakna hos nån o sedan bara gå därifrån. Nåja. Eftersom det är ingen rättighet för mänsklig kontakt så finns det bara att överväga ifall det finns några rättigheter överhuuvdtaget som feminismen kräver som män kräver kvinnans rätt att sälja sexuellt umgängen.

#6  Hmm Matti
2004-04-02 20:49:28

Jag borde ha läst klart vad du skrev.
Dock verkar det handla om att berättiga hennes val, aldrig köparens eftersom det ska associeras alltid med nåt negativt, med undervärdering.. Om jag föståg det rätt.

#7  Afasi? Weowe
2004-04-02 21:11:15

Matti, lider du av afasi?

#8  Afasi ? Matti
2004-04-02 21:17:35

Nåt lider jag visserligen av :)

#9  Nej Matti
2004-04-02 21:19:24

Men enligt min neurolog så jag Aspergers syndrom.

#10  ... Matti
2004-04-02 21:22:37

har

#11  Hmm.. Lars
2004-04-02 23:15:19

..då skall vi se:
---
De problem som personer med AS har rör ofta relationer till vanliga människor. Socialt umgänge är för många en stor kognitiv belastning. Andra typiska drag är specialintressen, annorlunda språkhantering och svårigheter med snabba förändringar. Så här beskriver den svenske experten professor Christoffer Gillberg, i punktform AS:

1: Man har svårigheter i kontakten med andra människor.
2: Man har något specialintresse som kan uppta stor del av uppmärksamhet och tid.
3: Man har svårigheter att förstå och använda språket i kommunikationen med andra.
4: Man har ofta en klumpighet i rörelserna och i att använda kroppen.
5: Man hamnar ofta i tvingande rutiner och/eller handlingar.
6: Man har ofta säregna eller ovanliga sinnesintryck.
---
Intressant.. där lärde jag mig något. Punkt 3 bringar ju en hel del klarhet över saken.

#12  Jupp Matti
2004-04-02 23:58:54

Hoppa bara inte till slutsatser om hur det ligger till med mig annars. Förutom #3 då.

#13  Hmm. Nu när jag faktiskt varvade ner Matti
2004-04-03 00:29:42

så såg jag att det stog på punkt 3 att man skulle ha svårt att förstå andra. Nope.
Bara svårt att bli förståd.

Det kanske beror på att man säger sådant som andra inte riktigt hänger med pågrund av att man har inte gavt dem adekvat information: För en själv är denna information ganska given vilket man då tror inte behövs förras fram.

Christoffer Gillberg , även om han anses va främsta experten inom högspektrum autism, gör honom inte till ett tillförlitligt källa för information: Han verkar inte ta t.ex nån hänsyn till att människor med AS kan ha inga som helst svårigheter att kommunicera, förstå o umgås med varandra.
AS är mest ett social handikapp då pågrund av deras('vårt' då) handikapp gör det svårt att bli accepterade bland andra. Man behöver även kunna förstå sådant som kommer helt naturligt o omedvetet för NT-människor.

Det spekuleras t.ex att både Newton o Einstein hade nån form av autism. Leonardo da Vinci t.om spekuleras ha haft autism pågrund av hans ökända målning, Mona lisa.

#14  Matti.. Lars
2004-04-03 08:07:13

..intressant spekulation. da Vinci målade Mona Lisa, alltså hade han autism?

Annars stod det intressanta saker om Asperger innan punktformen:
---
De problem som personer med AS har rör ofta relationer till vanliga människor. Socialt umgänge är för många en stor kognitiv belastning. Andra typiska drag är specialintressen, annorlunda språkhantering och svårigheter med snabba förändringar.
---
"annorlunda språkhantering" stämmer ju ganska bra. Jag är lite nyfiken på hur mycket du egentligen tänker innan du skriver ett av dina inlägg här? Hur mycket möda ligger det bakom innan du klickar på "skicka inlägg"-knappen?

#15  :\ Matti
2004-04-03 16:21:58

För att det påstås va nåt med hur Da vinci målade ansiktet.

Det lustiga är att det står kognetiv belastning.
Den kognetiva belasningen är överstimulering.
Man kan utsättas för för måga källor av information vilket man kan ha svårt med att filtrera ut från varandra. Och annorlunda språkhantering togs upp på nummer 3.
När jag inte fördjupar mig i att försöka komma fram med några slutgiltiga svar så förstår varenda en jag pratar med mig utan några problem. När jag däremot börjar snacka om sådant som är lite mer komplicerat så verkar få hänga med.

Hur mycket möda ? Jag lägger tillräckligt mycket möda enligt migsjälv åt att bli förståd om du menar det , eller om du menar att jag skulle få anstränga mig kognetivt. Det tror du väl inte ? Du förstår väl vad jag skriver nu , så vad är så vad är det som är så annorlunda med mitt språkhantering egentligen ?

För mig känns AS diagnosen du har tagit som om du la vikt på mitt kognetiva förmågor som om du försökte underminiera mig o mina åsikter bara för att du inte förstår. Så varför inte. Varför jag sa att du fick hoppa till slutsatsen var för att du förmodligen just gjorde det som det enda orsaken du kunde komma med för att förklara din bristande förmåga att själv förstå. Kanske svårighet att förstå mig beror på kombinationen av min 'annorlunda' språkhantering(För att jag snackar inte pragmatiskt?) och att jag har extremt hög logisk IQ ? Mest av allt beror det på att jag inte tänker etfter den röda tråden (för att det är fel och är en egensinnig förklarning).

#16  Ps Matti
2004-04-03 16:24:35

Det där med extrem hög logiskt IQ tycker jag är en överdrift från min neurolog.

#17  Matti.. Lars
2004-04-03 18:38:01

..nopes, jag försöker bara förstå. Förstår man inte en person kan man heller inte underminera något. Men nej, jag skulle aldrig drömma om att döma ut någon pga handikapp. Simple as that. Att jag sedan kan ha otroligt svårt att hänga med i dina resonemang är en annan femma, och nu förstår jag bättre varför det är så.

#18  Ok Matti
2004-04-03 21:37:15

Säg det till dem som tror sig veta hur det ligger till ifall man har nån form av handikapp. Så fort dem har ett namn på nåt o kan associera det med nåt dåligt så tror dem att dem kan va nedlåtande mot en o underminera allt vad man har sagt. Men jo. Jag har nog svårt med att skriva sammanhängande, men det är lite av ett krav för mig att vilja diskutera överhuuvdtaget(Naturligt hög) o kunna komma fram till sådan som vanligvist man inte gör när dem tänker praktiskt. Man stördyker genom självaste poängen o vardans praktiska tillämpningar för att nihilistiskt hävda: Se ! Det är ännu en mänsklig dogma!
Kanske man är en fullkomlig antites till all etisk lära.. Se ? Nu gör jag det igen o leds
till andra spår.

Nog om det. Jag kanske återkommer när jag kan skriva sammanhänganden m.m. Tills dess. Hoppas
ni kommer fram till nåt intressant.

#19  Jag skrev som sagt... Robert
2004-04-03 23:22:45

... min kommentar på Sourze. Om man bortser ifrån att du kanske är lite onödigt hård mot torskar så ser jag ändå att det är någon form av positiv utveckling.

#20  Josefin, angående avslutningen Trunkerad
2004-04-17 17:02:54

"Den dagen horeriet blir ett lika aktat yrke som massörens, tandläkarens, kassörskans - den dagen slutar yrket att existera. Om vi räddar horan - är torsken en utdöende art."

De länder som legaliserat prostitution då, där yrkets status bevisligen gått upp kraftigt, varför minskar inte prostitutionen där? Försvinner alla torskar plötsligt vid just kassörske-gränsen?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?