feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

militanta feminister och allsköns idioter


Gå till senaste inlägget#1  militanta feminister och allsköns idioter Jaque
2003-11-13 14:45:49

såg igår dokumentären på tv3 som var något löjligt försök i att visa en objektiv bild av unga arga "rebeller" som står längst fram på barrikaderna(?). Jajjemän... västvärldens rika ynglingar, varav de flesta fortfarande försörjs av arbetande föräldrar, leker uppror och motstånd, ofta maskerade med motivering, om än fabricerat sådant, att dom blir hotade. Många hamnade säkert i sin gruppering av ren slump, de kunde lika gärna hamnat i någon lika löjlig nasseförening. Extremgrupperingar lever i symbios med varandra och behöver varandra för att existera.

Oavsett kvalitén på programmet tycker jag den kan symbolisera en del av problemet med feminismen idag. Dessa AFAiter och allsköns idioter kallar sig feminister och de är DEN feminismen som syns utåt, det är den feminismen folk associerar till, och det är därför allt mindre människor vill kalla sig feminister även om feminismen på något sätt blivit vår tids statsreligion. Vem vill kalla sig feminist när dessa idioter gör sig till förespråkare för feminismen?

Feminism är ett alltmer nedsolkat begrepp. De feminister som nu fortfarande BARA kämpar för jämställdhet har en tuff kamp att först bli kvitt sin stämpel innan de kan börja proklamera sitt budskap.

#2  några citat som kan... JoeHill
2003-11-15 21:27:40

...appliceras på Feminismen som rörelse:

"Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule."
Friedrich Nietzsche

"He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you."
Friedrich Nietzsche

#3  Jag vill! Josefine Alvunger
2003-11-19 13:30:56

Jag vill kalla mig feminist, även om den nedsolkas med "allsköns idioter". Det handlar om ett återtagande, ett återerövrande. Om samtliga feminister överger feminismen bara för att vissa anser att alla feminister är manshatare - ja då ger man bara den fördomen rätt. Feminismen kommer urvattnas totalt, om jämställdhetsförespråkarna lämnar begreppet, och fegar ur.

Det har skett åter och åter igen att individer använder sin gud som ursäkt för mord, misshandel, tortyr och krig. Men skall de troende då säga "jag vill inte kalla mig kristen. För Bush sade God save america och sedan krigade han och jag vill inte kriga och därför vill jag inte kalla mig kristen. Jag ÄR kristen, men jag tänker inte använda ordet, för någon annan har missbrukat det".

Då får man vara lite tuff och återta betydelsen. Ni kan tro och anse att samtliga feminister är allsköns idioter. Men här har ni åtminstone en person som är långtifrån en idiot, jag är en väldigt sympatisk, trevlig, kärleksfull och vettig människa. Och jag är feminist.

#4  Problemet med.. Lars
2003-11-19 14:03:38

..feminismen är väl snarare att feminister inte har en gemensam ideologisk bas. Jovisst, hävdar någon, feminister är för jämställdhet. Men om man frågar VAD jämställdhet är, HUR jämställdhet skall uppnås, tja, då delas feminismen genast upp i små beståndsdelar. Nackdelen för feminismen är att för varje sak som en feminist hävdar så finns det en annan som hävdar något annat.

För att bre vidare på parallellen med kristna: om kristna vore feminister skulle de inte kunna enas om Gud finns i himlen, helvetet, om Jesus är Guds son eller Guds kusin eller om Jesus spelar någon roll egentligen, om Satan är farlig eller inte, om änglar spelar på harpa eller saxofon, om Helvetet är varmt eller om Gud skapade jorden eller bara råkade nysa fram den, etc etc etc..

När feminismen får en gemensam (stabil!) värdegrund så blir det genast mycket lättare att diskutera feminism, som det är nu är att diskutera feminism med en feminist som att diskutera med en moderat som vill höja skatterna och en socialdemokrat som vill privatisera all statlig/kommunal verksamhet. Det blir ingen logik, för allt är så individbaserat. En feminist säger något och genast säger tio andra "det där får stå för henne, det där står inte vi för".

Bah..

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?