feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Jämställdhet


Gå till senaste inlägget#1  Jämställdhet JurgenHochmuth
2005-04-11 09:24:22

Vad innebär jämställdhet? Är det att alla har lika mycket lön, lika fina kläder och lika många barn, eller är det att alla har samma rättigheter att forma sitt liv efter eget kynne?

Var kommer jämställdheten in när man är inne och detaljstyr över hur människor väljer vilka de vill omgås med, vilka de väljer att samarbeta med osv? Ibland verkar det inte som man är jämställd om man inte är bisexuell. Vore det inte ett gott slutmål för den feministiska kampen om man slutade ställa män mot kvinnor i något sorts krig som måste vinnas, och istället låter människor vara med de strukturella (läs: lagstiftade) förutsättningarna om lika rättigheter?/Jurgen

#2  Min syn på jämställdhet Robert
2005-04-11 09:46:17

Enligt min mening skall samhället i så liten utsträckning som möjligt detaljstyra och begränsa medborgarnas möjligheter att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Det finns dock ett antal områden där samhället måste reglera vad som är tillåtet respektive förbjudet. Detta gäller alla de områden där en individs agerande DIREKT påverkar en annan individ eller samhället i stort. Denna reglering sker vanligtvis genom lagar och förordningar. I individuella fall sker regleringar också i form av beslut i enskilda ärenden.

ALLA lagar, förordningar och beslut anser jag måste vara könsneutrala. Det anser jag vara grunden till ett jämställt samhälle.

I övrigt anser jag att enskilda individer själva skall ha rätten och ansvaret att själva ingå avtal med andra individer och juridiska personer. Hur dessa avtal utformas är då upp till de två parterna.

#3  Din syn? JurgenHochmuth
2005-04-11 10:51:48

Har herrn lite svårt att skilja på mitt och ditt? Det där var ju faktiskt min syn. Allvarligt, kul att träffa en liberal här./Jurgen

#4  #3 (Jurgen) Robert
2005-04-11 11:00:26

Du är inte helt ensam om att vara liberal här. Det finns ett par stycken till, men de flesta verkar sakna en sån där liten symbol framför sitt namn...

#5  Vad betyder JurgenHochmuth
2005-04-11 11:14:38

Vad betyder de där symbolerna då? Menar du att det finns en symbol som indikerar att man är liberal?/Jurgen

#6  #5 (Jurgen) Robert
2005-04-11 16:22:31

Nix, de små symbolerna betyder att personen är registrerad på feminetik som feminist. Vi övriga (icke-feminister) har ingen symbol alls.

Ett bra och snabbt sätt att se skillnad på oss som debatterar här tycker jag.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?