feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Att vara feministisk förälder"/Bettina Rother


Gå till senaste inlägget#1  "Att vara feministisk förälder"/Bettina Rother LordFlashheart
2005-03-31 16:16:53

Läste denna på Feminetik.se under inbjudna skribenter.

Jag har sällan läst nåt så larvigt. Bara detta med hur man skall ha det med sitt dagis. Då skall man ställa krav hit och dit. Men hallå! Nu är det massor av föräldrar som kanske tycker olika. Hur skall det då gå till? Kalle skall behandlas feministiskt, Lisa nåt annat och Tina på ett tredje sätt... ELLER?

Och detta:
"En strategi är t.ex. att låta karaktärer i böcker och sånger byta kön. Särskilt igelkottar, flodhästar och andra djur brukar vara tacksamma att göra könlösa eller att låta dem byta könsidentitet".

Skribenten skriver själv:
"Men det kan vara ruskigt svårt att vara feminist och förälder."

Ja, det kan man lugnt säga! Stackars barn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#2   Clintan
2005-03-31 16:20:45

Jag tycker det var ovanligt bra för att vara skrivet av en feminist.
Byta kön på sagofigurer låter väl lite väl PK men det mesta var helt ok.

#3  Håller med Gullegubben
2005-03-31 16:22:55

Jag tycker att det är viktigt att som förälder lita på sitt omdöme och framförallt ge barn kärlek och bygga upp deras självkänsla och självförtroende. Hennes förslag är rena gojan. Däremot ser jag gärna att fröknar ger barnen ett brett utbud av aktiviteter och mitt äldsta barns fröken gör faktiskt en hel del "pojksaker" med barnen trots att hon säger att hon inte är så duktig på det.

#4  Ibland är det svårt, ibland är det lätt.. Malmstig
2005-03-31 16:25:33

att vara förälder. Under 1960- och 1970-talet väckte Pippi stort rabalder (återkom också för några år sedan) genom hennes okonventionella beteende. Pippi har gjort det svårt för många föräldrar som försökt uppfostra sina döttrar till att bli lugna, laglydiga och välkammade jäntor.
Stackars dessa föräldrar.

För mig räcker det alla barn på alla dagis ska behandlas med respekt och omsorg om deras person fulla möjligheters potential. Sen om du LordFlashHeart väljer att kalla det feministiskt, inte mig emot. Svårt att vara förskolelärare eller barnomsorgspersonal - men alla barn kommer tacka oss när du och jag FlashHeart sett till att alla barn får denna möjlighet.

#5  LFH mfl kezo
2005-03-31 16:28:28

Vad är det för fel på att byta kön på sagofigurer om man upptäcker att ett kön är kraftigt överrepresenterat?

Och att "fostra barn feministiskt" innebär väl inte att hålla predikningar för dem? På dagis bör alla barn behandlas som individer och inte efter kön. Något som inte verkar ske idag, om man får tro de undersökningar som görs.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?