feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Mitt problem med den svenska kvinnan.


Gå till senaste inlägget#1  Mitt problem med den svenska kvinnan. Fredrik L
2004-02-08 12:34:45

Jag har ett problem som jag inte säger är allmänmänskligt. Men när jag resonerar och lever med kvinnor så tycker jag de har oerhört svårt att ta till sig objektiva fakta. Är detta ett privat problem eller ngt som är signikativt för de FLESTA kvinnor?

#2  Rättelse Fredrik L
2004-02-08 12:39:16

signifikativt kanske det stavas, vet inte, är inte så bra på stavning :p

#3  Nädå, du har rätt Angelique
2004-02-08 12:54:00

Många kvinnor jag vet har svårt att ta till sig det objektiva faktat att det är biologiskt könsbestämt vem som ska ta hand om tvätten. Män har däremot mycket lättare att ta till sig sånt.

#4  Jag säger bara en sak.. Lars
2004-02-08 13:02:19

..rör inte min tvätt! Rent objektivt, alltså.

#5  Lars Angelique
2004-02-08 13:07:54

Haha :)

Rent objektivt finns det många människor med underliga preferenser out there. Let the weird people wash :)

#6  :P Baka
2004-02-08 13:15:28

Där ser man, så Angelique blev för känslomässig av påståendet att kvinnor kan ha svårt att låta bli känslomässiga o svarar inte objektivt. Vem fan kom med ett sådant påstående att kvinnor skulle va mer verbalt begåvade ? Det är mer som om dem i gensvar pågrund av att ha blivit sårade av möjligtvist sanningen att de började skövla skit tills dem flesta kvävdes i det , kände sig små o korkade. Shish. Jag tycker det är upp till kvinnan att välja sitt vapen som mannen: Hon kan skövla skit genom munnen medans han tar till sig släggan: Då uppmuntrar jag inte våld mot kvinnor, men 'kvinnorFRID' ;P "En kvinnas bitterhet är i lika proportion som hon glömmer att älska" ?

#7  Baka Angelique
2004-02-08 13:26:38

Var är det objektiva faktat jag ska ta ställning till?

#8  Ok ok. Angelique
2004-02-08 13:28:20

Jag tror inte att det är så. Nöjd? :)

#9  Mycket Angelique
2004-02-08 13:31:01

... få saker är helt objektiva. Så även mitt svar.

#10  Och.. Angelique
2004-02-08 13:38:00

... därav mitt skämt.

#11  Angelique.. Lars
2004-02-08 14:23:02

..jag är inte weird! Jag är fullständigt normal (och ganska söt och jättesnäll), för det har både min mamma och min sambo sagt. Och de ljuger inte..

Men skämt åsido. Tvätta är roligare än att städa. Det håller inte min sambo med om.. det är antagligen därför som vårt förhållande är så lyckligt. ;D

#12  Lars Angelique
2004-02-08 14:45:50

Alla som tycker om att tvätta har bevisligen en mental störning ;)

Nä men allvarligt, ni låter som en bra kombination. Vore perfekt med en kille som tycker om att tvätta och städa. Eller åtminstone tycker att det är lika trist som jag gör. Diska och meka med datorn kan jag göra. Obs min mailadress ovan ;)

#13  Angelique.. Lars
2004-02-08 14:57:30

..haha kul mailadress :)

Diska? Finns diskmaskiner för sånt ;) Jag sköter isättning och urplockning. It's a hard work, but someone gotta do it.. :) Och så diska och meka med datorn. Och köra bil. Sambon brukar städa emellanåt, men nu när jag är arbetslös så sköter jag den biten med. Hon blir ju så glad och tacksam all over me när hon kommer hem från jobbet så tja.. det är värt det! Vad har vi mer.. jo, hon fixar köttbullar och potatismos, fiskgratäng och annan Svensson-mat, medan jag fixar thai-gryta, chilikycklingsoppa och tigerkaka. Så jag är böjd att hålla med dig, en perfekt kombination. Kyrkan är bokad :D

#14  Hmm.. Lars
2004-02-08 14:59:07

..kom att tänka på en sak. Nästa gång någon frågar tjejen om jag inte blivit skadad under alla de år jag tränat och tävlat i Muay Thai, så skall jag säga till henne att svara:
"Mjaee.. inte vad jag vet. Men han har börjat tycka om att tvätta på sistone."

;D

#15  ! Catharina
2004-02-08 15:10:20

Fredrik, ju snabbare du lär dig det destu bättre: Objektivitet är inget annat än manlig subjektivitet.

#16  ... Baka
2004-02-08 16:02:34

... få saker är helt objektiva. Så även mitt svar.

Allt skulle kunna sägas va objektivt: Så även ditt svar. Men vi skulle inte kunna bevisa vad som är objektivt, även om vi rörde vid den, vi lever däremot i ett objektiv värld.
Men jag förstår givetvist vad du menar.

Catharina. Om objektivetet var inget annat än manligt subjekt då är vi gudar. Du ska inte ha några andra gudar gentemot oss män ! ;P
Jag vet du syftar på subjektet om objektet som om man gav hänsyn till skulle va ett mer invecklad subjektiv uppfattning om ett objekt du kunde åtminstone respektera o inte hänvisa till det som ett 'manligt' subjekt: Man is deep sunk in untruth.

#17  Catharina.. Lars
2004-02-08 16:17:11

..och feminism är inget annat än kvinnlig subjektivitet?

#18  lol Angelique
2004-02-08 16:17:48

:) :) :)

Så du tränar Muay Thai Lars! Det är ju grymt. Älskar dom där knäsparkarna och de sköna hårda sidekickarna.

Grattis i förskott till bröllopet btw!

Baka: gissar att du och jag har ungefär samma uppfattning om objektivt/subjektivt fast vi uttrycker oss på olika sätt. Objektivt för mig är att det inte ligger någon typ av värdering i det man säger, och att man utgår från absolut obestridig fakta. Vilket precis som du säger är svårt att bevisa. Ah, vet inte om det jag sa nu förtydligade nånting.

#19  Satan så tröttsamt.. Catharina
2004-02-08 16:23:00

Lars , vad är det du inte fattar?
Mitt inlägg var ett provocerande inlägg riktat mot Fredriks provocerande inlägg. Inte NÖDVÄNDIGTVIS något som måste stämma..

Men hur som helst tack för pekpinnarna snälle farbrorn nu lär jag mig kanske att inte provocera män i onödan till nästa gång.

*suck*

#20  Angelique.. Lars
2004-02-08 16:23:51

..det är jäkligt skoj :) Fast det tycker inte mina smalben för tillfället, har benhinneinflammation. Oh God, why me, whyy meeeeee..

Tack för gratulationen, det kan behövas när kalaset skall betalas ;) Det är ju fan billigare att åka till Las Vegas och ta ett 15-minutersbröllop med en Elvis-imitatör som vigselförrättare.. och då får man ändå ett par Elvis-godingar på köpet. Sa nån Love me tender? :D

#21  Catharina.. Lars
2004-02-08 16:26:04

..jag fattar mycket väl att vi alla skall sitta här och provocera varandra fram och tillbaks. För det är ju roligt och konstruktivt..

..ja okej, roligt är det iaf. Men upplysningsvis så håller jag inte heller riktigt med Fredriks inlägg. Fast det kanske märks på alla mina seriösa inlägg i den här tråden.

#22  Mäniskor. Fredrik L
2004-02-08 16:40:52

Jag har inte slagit fast ngt öht. Delgav er bara några reflektioner från mitt privatliv.

#23  Lars Baka
2004-02-08 17:54:30

..och feminism är inget annat än kvinnlig subjektivitet?
--
Det jag skrev blev för komplicerad. Måste varit flera sidor lång sammanlagt. Istället låter jag det upp till dig att tänka på det.
Men vart härrör rörelsen ifrån ? En individ, nån som anses sig ha nåt att göra med resterande o slåss för 'deras' rättigheter: *psst* Right.
Sådan sammhörighetstänkande är sexistiskt att tänka att mna som kvinna har nåt att göra med andra kvinnor då och däri ligger även dess inflyttande på andra kvinnor med dess retorik att kvinnor skulle va si o så. Det är även sjukt då man utgår ifrån att det är ett ohälsosamt förhållande, för att hon gör si o han gör så som gör att hon är olycklig hellre än att det är hennes eget fel o att ändra sigsjälv skulle va lösningen eller dra istället för att utmåla mannen som förövare hellre än nån som man inte kommer överäns med: Verkar som det är kvinnligt att vilja skylla på sin partner. T.ex med städningen så är det hennes problem om hon tycker det är stökigt och inte att det är nåt roll man förväntar från kvinnan: Man förväntar att hon ska gnälla om det däremot o därmed säger man att det är kvinnogöra, nä. Själv så kan jag gå i månader utan att fixa lägenheten och inte är det mitt problem. Om hon inte tycker om det så får hon göra nåt åt det. Fast feminismen har ett inflyttande på att lägga ansvaret på mannen i sådana fall, likaväl som man binder samman allt som män gör för att va ett park*tvi*systematiskt. Som kampen mellan ont(starka) o gott(svaga) ?
Så ser jag inte feminismen som det är nåt fel på: Om man går på det more power to them. Men inte fan kommer jag att leva på nåt annat sätt än jag finner va passande för att hon ska va glad: Jag blir glad om hon drar åt helvete. Va fan snackar jag om nu egnetligen ? Iaf. Ja. Det är från att se allt som viljan till makt så är feminismens första syfte: Intellektet är viljans slav. Detta betyder inte att dem stampar männen på tårna men ifall det objektiva gynnar alla så kommer vi uppnå samförstånd. Det som jag har hittills hör feminister prata om kommer inte att göra det för att dem är grova generaliseringar om manligt o kvinnligt medans man rationaliserar ut efter det hellre än att bortse från ett sådant dogmatiskt tänkade o att dem tar dem sämsta männen som vårt representant vilka slags människor vi är: Problemet är att dem är inte just t.ex säger att det handlar om ett fåtal män och int som om hela jävla kvinnliga befolkningen var offer.
Därmed kommer det att kunna sägas va ett 'kvinnligt' subjektivt utgångspunkt.

#24  Missade Angelique Baka
2004-02-08 20:32:11

Baka: gissar att du och jag har ungefär samma uppfattning om objektivt/subjektivt fast vi uttrycker oss på olika sätt. Objektivt för mig är att det inte ligger någon typ av värdering i det man säger, och att man utgår från absolut obestridig fakta. Vilket precis som du säger är svårt att bevisa. Ah, vet inte om det jag sa nu förtydligade nånting.
--
Jupp. Jag håller med.
Men objektivtet är värdelös utan subjektet som vi skiljer dem åt(Subejkt o objekt): Låt oss säga såhär. Om jag har ett intresse , ett objektivt sådan som jag uttrycker mig va subjektiv så tar jag mig an det objektiva för att göra vad jag vill med det objektiva: Det är av inget värde i sigsjälv. Jag tycker det är vad feminister gör, men så gör även dem som är mot kvinnors lika rättigheter att dem vill nåt. För mig är det nåt av ett maktkamp som är lika smutsigt med nävar som med ord: Man kan nog dra slutsatsen att jag inte respekterar mig eller mina medmänniskor mer än myror :P För nu har feminister o antifeminster gått till sammanstöttningar som om man tog denna objektiva i helhet vi kan kalla lort o slänger på varandra. Vi kan inte uppnå 'objektivtet' med generalisering hur saker o ting ska va för det bevisas av sigsjälvt. Om vi t.ex inblandar oss när ett par bråkar så gör vi ingen rättvisa genom att få mannen eller kvinnan att misshandla sitt partner men lägger våra värderingar på dem: Vilket i sig är även okej som dem flesta även uppmuntrar. Men vi har inte gjort offret bättre, vi har bara klappat offret på huvudet. 'offrena' uppmuntrar o predikar detta speciellt att dem rika ska va ansvariga för dem. Samförstånd är väl inte heller objektivt men det är bättre än osamförstånd sociologiskt sätt: För i ett samhälle så går det ut på att den är till den stora flerfaldet människor o som är kapitalistisk fördärvad: Om vi förståg nöden av nöd så skulle vi kunna uppmuntra osamförstånd som ett nyttigt från ett toxologiskt invinkel för människans förfining hellre än att människan blir förlegad av att allt är "bra". Visst kan vi hindra det, men det är inte kvinnornas eller männens ansvar att se till att alla är lyckliga. Feminismen verkar just predika om detta som offer. Dem kvinnor som klarar sig självmant skulle inte predika om andra män o kvinnors ansvar överhuvudtaget om hon klarade sig att inventera de manliga förutsättningarna till hennes fördel som att bortse ifrån dem om hon inte ansåg att de var i henne väg. Hon skulle va självständig o skulle inte kunna påstå att hon är ett offer för hon ledvde i symbios med hennes omgivning utan att beklaga för att det är si o så.
Med andra ord är nog alla självvilseleda idealister medans de starkaste vilseleder för att dem förstår att det är ändå vad man skulle göra om man tror på nåt, och så ger hon vad andra vill ha. Jag är antitesen till alla övertygelser med den medvetna självvilseleda för skådespelet skull.
Därför tycker jag om satanist feminister :P

Citerat nog dethär tidigare men det är passande att göra det igen. "God(Objekt) in his heaven- All is right with the world."

#25  ... Baka
2004-02-08 21:48:33

" så gör vi ingen rättvisa genom att få mannen eller kvinnan att misshandla sitt partner "
---
Hohoho

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?