feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad innebär sexighet?


Gå till senaste inlägget#1  Vad innebär sexighet? MaraS
2016-08-04 09:38:32

Hej, är lite fundersam kring sexighet. Vad Är sexighet? Vill en vara sexig? Är sexig någonting en tillskriver andra men som inte existerar? Alltså, vad har sexighet att göra med? För det begreppet beskriver är väl någon som är sexuellt åtråvärd, och vad innebär det egentligen? Om en ska försöka separera sexighet från "charmig" "spännande" etc?
Personligen är jag för att avsexualisera kroppen och därför blir det intressant att tänka kring begrepp som sexighet osv, skulle vara intressant att höra fler tankar kring detta än mina egna :)

#2  Sv: Vad innebär sexighet? puff
2016-08-14 20:10:02

Intressant. Sexighet upplever jag mest som något som andra, främst media pratar om och att det i alla fall när det handlar om män är något som tillskrivs speciella uppburna stjärnor som är bortom de människor jag möter i vardagen.

Om en skulle vilja vara sexig, är det ens möjligt? Hur uppnåeligt är det för olika människor? Vilka mallar för sexighet finns och för vilka är de tillgängliga och möjliga att forma sig efter?
Jag uppfattar att kvinnor ofta har närmare till det och kan klä och sminka sig så att de uppnår eller närmar sig den normmässiga idén om vad som uppfattas som sexigt. Har svårare att se vad det finns för mallar för en man att ta till för att göra motsvarande, om han inte har generna och fysiken för det.

#3  Ang: #1 av MaraS Kall
2016-10-19 18:53:59

Min åsikt:
Sexighet är att vara sexuellt åtråvärd. Det hänger oftast men inte alltid ihop med att vara attraktiv såsom "charmig", "spännande", "snygg", "vacker", etc. Jag kan t ex se en kvinna som vacker utan att nödvändigtvis tycka att hon samtidigt är sexig.

Sexighet kan vara ett sätt att röra sig, en blick, ett leende. Ett minne av en trevlig stund med en annan person :)

Däremot ser jag sex som starkt knutet till kroppen, något man har med sin egen existens och kropp. Ofta tillsammans med någon annan. Därför har jag svårt att se hur det skulle gå att separera dessa, och avsexualisera kroppen.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?