feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Var på jämstäldhets möte.


Gå till senaste inlägget#1  Var på jämstäldhets möte. Tom
2016-04-07 12:58:01

Passa på att säga hej till er alla, då jag är ny här! Tar upp lite funderingar jag fick på ett jämställdhetsmöte på jobbet. Vi har två stycken anställda som arbetar med jämställdhetsfrågor. Två kvinnor som gör ett bra jobb men personligen tycker jag att det ska vara en av varje kön, för att få in olika perspektiv. Sen är självklart inte jämställdhetsarbetet enbart en könsfråga, utan lika mycket en fråga mellan olika arbetsuppgifter.
Tyvärr blir jämställdhetsarbetet nästan enbart en könsfråga och då ur det kvinnliga perspektivet (Vilket givetvis behövs). Det jag reagerade över vid mötet var på den inbjudna kvinnliga föreläsaren. På en insmugen respektlöshet och nedvärdering av andra människor. Alla exempel hon tog upp, handlade om hur ”elaka” vi män är. Hon valde även helt respektlöst ut två kvinnliga medarbetare som var kläda i kjol och lite klack som svaga kvinnor. Hon påstod att de två kvinnorna valde att klä sig så i tron att de skulle få fördelar genom sin klädsel. Vad inte föreläsaren viste om är att de inte alltid går klädda så där och att en av de två kvinnorna har fåt sin högre position genom sin personliga styrka, arbetsförmåga och målmedvetenhet.
Det jag fråga mig är hur ska vi kunna nå jämställdhet när vi inte respektera varandra och i detta fall när en kvinna nedvärdera andra kvinnor på grund av klädsel?

#2  Sv: Var på jämstäldhets möte. bjursa
2016-04-08 23:34:43

Jämställdhet och feminism är två ganska så olika saker. Det du beskriver är en feminist med taskig manssyn på kollissionskurs med jämställdheten. En mycket vanlig företeelse idag.

#3  Sv: Var på jämstäldhets möte. Amice
2017-12-18 17:45:38

Det stämmer säkert att vi klär oss efter vad vi tror att omgivningen vill. Men att peka ut två speciella kvinnor och påstå sig veta varför de klädde sig som de gjorde, det är mycket respektlöst.

Påpekade du detta för de jämställdhetsansvariga?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?