feminetik.se feminetik.se

Just nu 12 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sexualisering eller avsexualisering


Gå till senaste inlägget#1  Sexualisering eller avsexualisering Rodriguez
2014-08-24 17:08:42

Läste ett blogginlägg och noterade där något som jag hört flera gånger från feministiskt håll, men jag köper inte påståendena.

http://ordochord.wordpress.com/2013/10/18/mot…

Det handlar alltså om en tävling som Bingo Rimér anordnade där män uppmanades skicka in bilder på sin tränade överkropp och kvinnor bilder på sin tränade bakdel.

Det ses som ett problem att det var olika för könen.

Skribenten skriver:

"Och problemet är ju INTE att det förekommer rumpor på instagram (sexualmoralism, nej tack), utan det faktum att kvinnor skulle skicka in sina rövar medan män skulle skicka in sina överkroppar. Hade män också postat sina runda tighta rumpor (mums, för övrigt) hade jag inte haft minsta problem med kampanjen (förutom kroppsfixering men nåja, så länge det håller sig inom sitt forum är det ju helt okej)."

"Vi måste sluta låta kvinnor vara konstanta sexuella objekt/mer sexualiserade än män"

Men skribenten missar ju helt att manskroppen inte är sexualiserad på samma sätt som kvinnokroppen. Putande runda tighta rumpor på män är inte sexualiserat på samma sätt som mäns överkropp.
Alltså skulle ju hennes förslag innebära att männen sexualiserades mindre än de gjorde i Bingo Rimérs tävling.

Jag har sett bland annat genusfotografen och andra ställen där män framställs som sexualiserade kvinnor framställs. Men dessa män framstår bara som avsexualiserade och rimmar i sådana fall illa med att man vill att män och kvinnor ska sexualiseras lika mycket.

#2  Sv: Sexualisering eller avsexualisering undrande
2014-08-24 20:43:11

Jag tänkte på något liknande när jag såg den här http://io9.com/here-is-the-male-version-of-po… Det rimmar rätt illa med pratet om att stora bröst inte är det samma som stor penis.

#3  Ang: #2 av undrande Rodriguez
2014-08-24 21:22:58

Ja, det var ju en väldigt korkad artikel.

Betyder detta att män är diskriminerade eftersom det är tillåtet för kvinnor att visa upp stora delar av sina bröst (urringning). Men män får inte visa upp delar av sin penis.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?