feminetik.se feminetik.se

Just nu 13 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

En feminist som säger vettiga saker


Gå till senaste inlägget#1  En feminist som säger vettiga saker TalkingBad
2014-06-10 21:49:32

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&…

Denna nigerianska feminist sag jag nyligen i BBC. Reportern försökte fa henne att medge att Boko Haram's kidnappning är ett uttryck för kvinnohat, men hon vägrade att acceptera det.

Till min förvaning nämnde hon inte bara de tusentals pojkar som Boko Haram mördat (vilket media knappt nämner), utan sade ocksa att västvärlden reagerar precis som Boko Haram vill. Kvinnor har en speciell status, fortsatte hon, och det finns inget mer effektivt vapen för att väcka uppmärksamhet än att visa brutalitet mot kvinnor. Män bryr vi oss inte om.

Reportern försökte förlöjliga henne, men hennes feministkrediter är oantastbara. Feminism, menade hon senare, handlade om att hon som flicka inte förstod varför inte hon kunde bli klassförestandare om hon ville.

För att raga mattet nämnde hon ocksa att det finns män som faller offer för valdtäkt, även ibland utfört av kvinnor, och att vi som samhälle är beredda att göra allt för kvinnor, men struntar i män som inte passar in i den starka mansrollen. Det, ansag hon, är nagot feminismen försöker rätta till.

Upp-och-nedvända världen. Vad säger ni feminister? Skulle ni acceptera sadant ideologiskt ifragaställande? Hon verkar vara jämställdist eller mansrättsaktivist "in all but name".

(Hon intervjuvades av Stephe Sackur pa BBC World nyligen, om nagon hittar klippet).

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?