feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta?


Gå till senaste inlägget#1  maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-03 18:25:22

ok, vad är det här för stolpskott, jag satte titeln medveten trollande för att få hit trollen? https://www.facebook.com/Maskulinitet?fref=nf
kan någon förklara varför 30000 facebookmänniskor har en IQ-nivå på 75, och hur man kan bygga ett parti på meningslöst trollande i Sverige år 2014?

*) ingenting av det de säger är sant, ärligt menat för dialog eller välavvägt, men däremot narcissistiskt trolleri av den typ vi alla kan se i t ex youtubes onelinerkommentarer för att snabbt få likes genom att driva samhällsproblem till misogynt/rasistiskt trolleri för att...för att MAN KJAN!! jääh

*) ja alltså... vad säger man?
http://www.youtube.com/watch?v=li7FZ6E8HOo

låt oss prata om det.

#2  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-03 18:26:57

ursäkta kategoriserandet i inledningen, det var alltså menat som en pamflett på det medvetna trollandet i partilinjen från Maskulint Iniativ som fördummar oss alla vidare och vidare.

#3  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-04 00:31:59

..kan vi inte bara prata istället?
varför polarisera, nedvärdera och förfrämliga viktiga frågor som rör människor, det är väl inget bra..?

#4  Ang: #3 av Blindalina undrande
2014-06-04 11:54:16

Blindalina sa:
..kan vi inte bara prata istället?
varför polarisera, nedvärdera och förfrämliga viktiga frågor som rör människor, det är väl inget bra..?


Därför https://twitter.com/smulsex/status/4723641721… https://twitter.com/smulsex/status/4720517841…
https://twitter.com/aliciadickner/status/4734…
http://twitter.com/#!/aliciadickner/status/47…

#5  undrande Blindalina
2014-06-04 13:38:56

när man är uppdelad i olika åsiktsläger, i ett populistiskt drivet distanssamhälle som understödjer pöblar, dvs, man behöver aldrig konfrontera sin motpartner med sina argument utan istället direkterar man och slänger ut fördomar, bedömningar och felaktigheter blir det ju vilda västern. men man kan ju alltid gangstalka unga kvinnor som twittrar och skriva 1000 kommentarer på facebook om att hon ska våldtas, är ful och ska dö. det är ju legitimt, respektfullt och demokratiskt, hennes känslor och människovärde spelar ju ingen roll om man är med i en hatmobb som förtrycker andra på distans. jättemodigt.
det finns en anledning till att populismen. dvs att slänga tomma ogrundade argument på fienden i en monolog med sin mobb, är så stark; för att den genererar mer av sig självt när inget görs.

#6  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-04 13:39:45

och lösningen är för övrigt fortfarande att "prata" med varann.

#7  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? undrande
2014-06-04 13:51:14

Läste du tweetsen? Så länge kvinnohat ens mot en enskilld kvinna är förkastligt samtidigt som det är helt ok och välförtjänt med manshat så kan det inte finnas någon dialog. Så länge vi förväntas tycka synd om en ung kvinnas kroppsnojor medan hon själv gärna får använda penisstorlek som en rörolämpning så kommer det aldrig att ske några samtal. Vill man ha dialog så kan man börja med att markera mot den här typen av kvinnor och deras attityder fram tills dess kommer iallafall jag att använda precis samma argument som Dickner nästa gång jag blir anklagad för kvinnohat och hävda att det är min rätt efter att ha förlorat mycket pengar i utebliven inkomst efter att en bortskämd ung kvinna tyckte att det var helt acceptabelt att utsätta mig för telefontrakasserier.

#8  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-04 14:18:58

ok, jag skriver bara på här då det är svårt att stolpa upp då det är så otroligt rörigt med populism; jag har inte ens röstat på Fi eftersom jag ansett att de inte inkluderar män och mansperspektiv eller ja, intersektionellt genusperspektiv i nog grad, jag har hela mitt feministmedvetande varit lika mkt för ett mans-tvärgenus-människoperspektiv även om jag hejar på feminismens komplexitet där olika inriktningar finns, så länge de inte är EMOT någon annan grupps rättigheter. ( vissa feminister är så här diskriminerande, men det är inte Fi. däremot är de radikala och ganska kvinnospecifika samt minoritetsspecifika i sina uttalanden. specifika, men inte emot andra grupper, inte emot män. mer medvetenhet kunde inte skada och vissa argument är lite separatistiska och ingrupperande mot män, men inget hot )


om man ska ta ett initiativ som MI på allvar ( vilket man av döma av de omogna och sexistiska, snarstuckna fördomsfulla oseriösa kommentarerna inte kan) så verkar de förutom bigott antiintelligent nonsensprat försöka vinna uppmärksamhet via att "lyfta mansfrågan". dessutom via ett sensationalistiskt macho-perspektiv där den obändigt frie mannens rätt att definiera allt och göra precis som hen vill oavsett vem som drabbas dryftas. a la gängse populistsexism på nätet där jagcentrerad homosocial-narcissism är jätteroligt självbekräftande trollande som alltid har rätt, höhö jä bro.

för det första har de lagt beslag på den populistiska tolkningen att "mansrättigheter" skulle stå emot "kvinnorättigheter". lågvattennivå ett.
feminismen har drivit rättvisefrågor runt mäns rättigheter sen start, (man kan ju läsa lite svensk socialdemokratisk 1900-tals historia) och genusrörelsen har i 30 år tagit upp frågor där man haft ett kritiskt perspektiv på hur det är att vara (genus) man, vilka krav, orättvisa förväntningar och villkor det innebär, och vad det leder till, och även vad som är positivt. det här har inte med biologi att göra oavsett man är biologist eller inte, utan om konkreta villkor och identiteten att vara man genuspolitiskt.

detta är helt strutsmässigt ignorerat av populistsexist"maskulinisterna", trots att en stor del av feminismen/genuspolitiken handlar om detta, men om du frågar dom och påstår att jämställdhetsrörelsen är de enda som drivit mansrättsfrågorna de pratar om får du antagligen populistsvaret
att det är å andra sidan fel för "allt genusflummarna vill är att ta bort rättigheten att vara man för en man" eller liknande.
då kan man ju förstås fråga sig vad det, för dem, tycker dessa självklara rättigheter rör sig om och vem de drabbar eller projiceras på och hur de blev mer exklusiva och subjektiva än andras.
men säg att det rör sig om en könsrollsmässig identitet att vara epitetet "Man" i en kultur som definierar män sociologiskt och psykologiskt på olika vis, en existensiell sak.
Det är ingen som tvingar eller är emot någons upplevelse av att ha en kulturell identitet eller roll med sitt genus. man kan vara hur macho eller kulturellt homosocial man vill, och lägga massa identitet i sin könstillhörighet om man känner för det, och önska samma sak av motsatt kön, dvs uppmuntra "feminitet", (vad det sen definieras som), och könsolikheter, ingen tvingar någon att sluta vara Man eller Kvinna,
men man kan göra detta utan att samtidigt tvinga andra att leva som man själv, eller påtvinga någon dogmer och normer om hur de ska bete sig för att passa in i ens självbekräftelse eller statushierarki.
annars är man bara fascistoid. då glömmer man att det finns andra människor här i världen som kanske också har ett inre liv.
således faller också det totalitära frihetligt leva ut mansroll-populistperspektivet, då feminister aldrig velat tvinga från män eller kvinnor rättigheten att få vara den de vill.
men man ska heller inte få tvinga ngn annan att inte få vara den de vill.
det finns något som heter kritiskt tänkande. det är det hela genusrörelsen bygger på.

men det hör kanske 90-talet till, med internets egopopulism har vi motsatsen till kritiskt tänkande och kommunikation.

alltså, det är tröttsamt när tröttmisogyna populister försöker definiera sånt de inte vet vad de pratar om via sin egen lata dumhet.

#9  Ang: #7 av undrande Blindalina
2014-06-04 14:25:56

ja, jag svarade ju precis i #5 att skyttegravskastande inte är speciellt konstruktivt och att man inte kommer någonstans mer än att försvara sin bastion. det är ett konstaterande. det finns miljoner andra sätt man kan liva upp sin tillvaro och spänningsnivå med än att bete sig som en lobotomerad tröttsam populist bara för sakens skull. roligare fenomen än att underminera demokratin och skapa hat.

hur svårt kan det vara att försöka tänka lite vidare och att se de lite större perspektiven..??

vissa grupper vill ju bara skapa motsättningar och är haverister eller trollar för att de är apatiska på sympatifronten eller har ngt problem på annat vis.
men de har helt andra problem, som man också kan bemöta via kommunikation eller ja, förståelse.

#10  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-04 14:31:15

och visst, det kanske är kul, ett tag, att leka hela havet stormar eller röda vita rosen...men grejen är att det inte handlar om oskyldig lek, och misogyni, misandri, diskriminering, fördomsprojicering, hat drabbar folk i VERKLIGHETEN ( denna finns) och underminerar demokratiska villkor vi byggt upp. det finns saker som är på allvar också.

#11  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-04 14:33:16

förtryck är inte så j-vla kul.

#12  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-06-04 14:57:47

och sen kanske vi som folk kunde leka röda vita rosen med någon annan trofe än våra demokratiska villkor. något annat måste det ju finnas.

#13  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Roger
2014-06-07 00:52:46

Har inte läst allt här men när man manar till sansad debatt så kanske man inte ska öppna med att kalla motståndarna lågintelligenta.

#14  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Rodriguez
2014-06-07 01:17:10

http://ladydahmer.nu/maskulint-initiativ-pedo…

#15  Ang: #13 av Roger Blindalina
2014-09-05 10:38:00

Jag öppnade bara medvetet populistiskt för att illustrera hela vanskligheten med populism och beskyllande av De Andra som politisk metod.. Jag tycker inte ngn
R lågintelligent, med det finns dumma metoder och sätt att använda sig av och upprätthålla.

#16  Ang: #14 av Rodriguez Blindalina
2014-09-05 10:44:13

Ja, det gör ju saken lite annorlunda. Men misogyni och pedofili hänger ihop, och jag vet inte hur det har gått med Fegt Initiativ, men det berättar ju rätt mycket om världssynen.

#17  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-05 10:54:24

Och med "fegt" initiativ syftar jag inte på de män/personer som är frustrerade över mansroll, definitionen av manlighet eller könsroller eller att feminism genus och jämlikhetsfrågor är kapade av kvinnliga feminister eller fördomar om män. Har heller inget emot de som Vill leva med könsroll och sin definition av manlig-eller kvinnlighet etc. Men det är ju inget de går in på.

#18  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-05 10:55:41

Feminismen och jämlikhet handlar inte om att alla ska bete sig på ett visst sätt, utan tvärtom om frihet för alla att vara den de vill.

#19  Ang: #18 av Blindalina undrande
2014-09-05 11:56:26

Blindalina sa:
Feminismen och jämlikhet handlar inte om att alla ska bete sig på ett visst sätt, utan tvärtom om frihet för alla att vara den de vill.


Inklusive att få vara hur mycket machoman man vill med fritidsintresset att skjuta djur, dra rasistiska skämt och vara homofob?

#20  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-07 09:46:58

Både och. Man får gärna vara hur mkt machoman/cosmopolitankvinna man vill, så länge man typ inte är homofob (ohyfs) eller liksom förtrycker andra grupper /identiteter i samhället. Detta måste också avspeglas i representationen i kulturen vi delar, media, perspektiv på tillvaron etc. Det är där strukturerna kommer in.
Annars är det väl bara bra om folk vill vara, leva och kännas vid olika identiteter och inte bara samma, men man bör också vara medveten om att alla är människor.

#21  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-07 09:52:04

Sen tror jag att även den som anser sig vara en machoman mår bra av att ha lite koll på vem hen är innerst inne som person, varför, och dekonstruerar sin identitet litet, så att man kan bli och vara den man vill/önskar och inte bara är en förväntad roll för att få bekräftelse hos omgivningen/samhället. Men alla vill ju bli sedda och bekräftade, men man måste få använda den metod man tycker känns riktigast och sannast eller bäst för en..och det är där man behöver få vara lite fri, också.

#22  Ang: #21 av Blindalina undrande
2014-09-08 11:20:32

Blindalina sa:
Sen tror jag att även den som anser sig vara en machoman mår bra av att ha lite koll på vem hen är innerst inne som person, varför, och dekonstruerar sin identitet litet, så att man kan bli och vara den man vill/önskar och inte bara är en förväntad roll för att få bekräftelse hos omgivningen/samhället


Nu handlade det ju inte om de som såg sig som matchmän, utan de som tyckte att det roligaste att göra på fritiden var att jaga, dricka öl och dra homofoba skämt. Finns det plats för dem i den här problematiserade tillvaron?

#23  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-08 12:04:50

Ja, det gör det väl? Folk är väl folk oavsett. Det finns säkert också plats för jobbiga kvinnor som tar plats, har självförtroende och självkänsla, och sexistiska konservativa bioogistkvinnor som dekorerar huset och drar misandryna skämt pga sin frustration. Men hur är det en problematiseras tillvaro, mer än den du lever i?

#24  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-08 12:05:27

Problematiserad kan du väl vara själv :).

#25  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-08 12:15:57

Jag vet inte om du försöker syfta på ngn slags grabbighet. Det är helt ok att ha en grabbig jargong, så länge man inte konkret förtrycker eller använder ngn slags homosocialism till att förtrycka andra grupper. För fascism är inte direkt samma sak som grabbighet, imo.

#26  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-08 12:20:01

Och med " helt ok" menar jag inte att jag är Gud i en alternativ problematiserad tillvaro, utan bara att det är en liten förflygen, försiktigt funderande tanke från lilla mig..

#27  Ang: #24 av Blindalina undrande
2014-09-08 13:34:06

Blindalina sa:
Problematiserad kan du väl vara själv :).


Oh ja, jag blir otroligt problematiserad.
Märkligt nog så är det faktum att en av mina föräldrar har utomeuropeiskt (icke-vit) ursprung och att jag har ett neuroligskt funktionshinder inget problem för arga unga vita feministkvinnor som kallar mig kränkt vit man och berättar att jag inte förstår hur det är att vara en minoritet.

Blindalina sa:
Och med " helt ok" menar jag inte att jag är Gud i en alternativ problematiserad tillvaro, utan bara att det är en liten förflygen, försiktigt funderande tanke från lilla mig..


Jag problematiserar inställningen en hel del feminister har att de ska befria mannen, till att få vara som de tillåter.

#28  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-08 13:51:09

Det är jättetaskigt att triviAlisera någons perspektiv bara för att den råkar vara vit och man , men det är ju bara det att det är precis det jag också påstått hela tiden. Har du missat det? Så varför skulle ditt perspektiv räknas mindre än någon annans?

Sen undrar jag verkligen hur du menar att den inställningen skulle ha med det jag sa att göra, för det är verkligen ingen inställning jag har. Jag vill att alla ska få vara som de vill, men utan att förtrycka andra. Hur menar du mer konkret att detta skulle betyda att ngn vill befria alla inklusive män, till att vara "som de tillåter"? Pratar du om andra feminister? Jag har redan redogjort för att det i den här tankeställningen (nej, förlåt, den militanta doktrinen, run for the hills, att filosofiskt ifrågasätta ngt allmänmänskligt är ju livsfarligt att hantera moget)
Inte handlar om att man inte får vara så macho eller grabbig man vill. Vilken frihet är det du känner är hotad här? För jag förstår inte.

#29  Ang: #28 av Blindalina undrande
2014-09-08 18:40:55

Blindalina sa:
Det är jättetaskigt att triviAlisera någons perspektiv bara för att den råkar vara vit och man , men det är ju bara det att det är precis det jag också påstått hela tiden. Har du missat det? Så varför skulle ditt perspektiv räknas mindre än någon annans?


Jag är glad att du tycker så. Det är även det som får mig att tro att jämställdhetsrörelsen är starkare utan Kawa Zolfragy.

Blindalina sa:
Inte handlar om att man inte får vara så macho eller grabbig man vill. Vilken frihet är det du känner är hotad här? För jag förstår inte.

När feminister t.ex. på allvar vill ta ifrån småpojkar vapenattraper för att inte uppfostra dem till våldsamma män.

#30  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-11 11:18:09

Vem har sagt så?

På 80-talet kanske, men då var det inte just feminister utan alla spm var emot videovåldet. vi har sen några decennier tillbaka en global kultur full av våldsamma filmer, realistiska och orealistiska dataspel, som lever fritt på nätet och annars, och det är nog inte det fiktiva eller underhållningsvåldet man behöver oroa sig över, utan snarare andra saker som gör att folk får empatistörningar; distansen och anonymiteten på nätet, populisten där man pekar ut "den andre", objektifierandet av andra människor på nätet till tomma ting man inte behöver känna empati för och kan fylla med eget innelhåll, mobbingsajter. För båda könen.

Fiktivt våld äråtminstone ett känslouttryck, och mer ett uttryck för det. Apati och psykopati gentemot andra människor däremot är värre.

Så att leka krig, brottning, annat jämlikt våldsamt verkar närmast sunt i det sammanhanget.

#31  Sv: maskulint initiativ - samlar de lågintelligenta? Blindalina
2014-09-11 11:21:21

Sociopati kanske jag menade.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?