feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hora


Gå till senaste inlägget#1  Hora Intryck
2014-04-03 16:21:10

Varför är "hora" ett skällsord?

Främst för att kvinnor själva distanserar sig från det, skuldbelägger det, och därmed skapar ett öppet mål för män som vill använda "hora" som ett skällsord gentemot kvinnor?

Män distanserar sig inte från män som får BETALT för att ha sex. (Det är inte högsta status på det. Men det beror på att det i huvudsak är oattraktiva kvinnor som betalar för sex. Och det är en annan diskussion.)

#2  Sv: Hora Intryck
2014-04-08 14:00:57

Varför är "hora" MÖJLIGT att använda som skällsord?

Som alltid får skällsord sin kraft från hur mottagarna för skällsordet reagerar. Om kvinnor fortsätter skämmas för sig själva så kommer man inte åt problemet (vilket är just kvinnors förhållningssätt till sig själva, och inte att mobbare vill mobba och att folk i stridens hetta vill slänga ur sig skällsord - och om det verkligen är det sistnämnda man vill få bort, så borde man även kommunicera det - det vill säga kommunicera att folk helt enkelt borde vara mjukare mot varandra - men av någon anledning görs det inte).

#3  Sv: Hora Intryck
2014-04-22 13:47:12

Ni har möjlighet att avdramatisera ordet "hora", till exempel i den här tråden, men ni gör det inte!

Därför kommer mobbare att fortsätta använda det.

#4  Intryck TalkingBad
2014-04-26 19:00:45

Det är ända rätt enkelt:

Mäns värde: Den nytta de har för samhället.
Kvinnors värde: Deras fruktbarhet.

De värsta sakerna vi kan säga om varje kön har att göra med det som utgör könets värd. Hora gör ont eftersom det pekar pa att kvinnan umgas för lätt med det som ger henne värde. Den manliga motsvarigheten vore nagot i stil med latmask, parasit, deadbeat dad, förrädare.

Vad tycker ni?

#5  Ang: #4 av TalkingBad Intryck
2014-04-27 08:39:28

Nej, det är inte enkelt. Du verkar ha låg förståelse för hur de som distanserar sig från ordet "hora" tänker.

#6  Sv: Hora TalkingBad
2014-04-29 11:55:19

När folk säger att nagot är enkelt, är det naturligtvis lite av en överdrift - min liknelse är grovhuggen, men likväl ville jag papeka hur mycket av det vi observerar gar att föra tillbaka till rätt enkla principer.

Om du vill tillföra nyanser eller fullt ut ifragasätta principen, far du gärna göra det. Men inte genom att hänvisa till undantag som bekräftar regeln (typ: jag känner minsann en kvinnlig friidrottare som var mycket starkare än manga män).

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?