feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Mediedrev mot Jens Spendrup


Gå till senaste inlägget#1  Mediedrev mot Jens Spendrup TalkingBad
2014-02-11 23:02:44

Jens Spendrup intervjuades nyligen:

http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/ar…

Han kläckte ur sig att anledningen till att vi har fa kvinnor i ledningarna är bristen pa kompetens. Sedan fattade han rejält med mod och medgav att han inte var feminist. Mothugget lät inte vänta pa sig.

Kära Ephemeer, tro mig - det här är med säkerhet ingen mansrättsaktivist. Ingen av oss tvekar att det finns lika manga kompetenta kvinnor som män; och jag själv vet att näringslivet - när det gäller tunga poster - agerar extremt konservativt, inte bara vad gäller kön. Främja kvinnor är väl fint, men när det handlar om miljarder förlitar man sig pa gamla bekanta.

Problemet är istället att kvinnor i lägre utsträckning än män är beredda att göra de uppoffringar - vad gäller tid, möda, men ocksa stolthet och mänsklighet - som krävs för att ta sig in i den kretsen. Och varför är de inte beredda? Rätt enkelt: de har mindre att tjäna pa det än män; och de har mindre tryck att tjäna pengar än män.

En del av var gemensamma kamp borde vara att ändra pa de incitament (positiva och negativa) män och kvinnor har, eller hur? Men om vi bara fokusserar oss pa amorf, odefinierad sexism och hur svart det är för kvinnor, missar vi helhetsbilden.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?