feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad som händer när män träffas...


Gå till senaste inlägget#1  Vad som händer när män träffas... TalkingBad
2014-02-11 22:35:05

Det finns en pataglig rädsla i samhället för vad som händer när män träffas. Jag läste nyligen en del rapporter om universitet i Kanada som ville öppna "men's safe spaces". Blotta idéen möttes med skarp kritik fran alla möjliga hall (men naturligtvis med lite extra knorr fran lokala feminister). Det fanns tva huvudströmningar inom denna kritik:

- Män behöver inte en sadan inrättning (varianter: de är gnällspikar, de är överordnade, de har inget att klaga pa).
- Män som samlas under uteslutning av kvinnor utgör ett hot.

Hur detta hot ser ut säger ingen rakt ut, men jag antar att det är nagot i stil med att lämnar man män ensamna kommer de att planera hur de skall ta tillbaka makten, alternativt bega massvaldtäkt.

Typ.

Är inte dessa reaktioner förvanande? Är det nagon vettig människa som idag ifragasätter att män har problem som de borde tala om? Var kommer denna instinktiva motvilja mot blotta tanken att män som grupp samlas ifran? Framför allt när liknande grupper alltid har funnits för kvinnor.

Den stereotypiske herrklubben i Storbritannien är det första motexemplet man tänker pa. Men de flesta av dem tar nu emot kvinnor, och de präglas nog betydligt mer av klasstillhörighet och utbildning än av kön, skulle jag tro.

Vad tror ni? Har ni mer exempel?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?