feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare...


Gå till senaste inlägget#1  Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-11-13 09:30:26

...och att de därför "behöver" mindre feminism, eller hur?

Ni vet också att den mest kvinnliga kvinnligheten inte går hand i hand med högljudda yttre attribut som höga klackar. Ni vet att det snarare är tvärtom, att de som besitter det riktigt feminina inte vill visa upp det, vilket också är varför ni feminister stör er så mycket på burdusa utvikningsbrudar och strippor (men det kan tas i en annan tråd).

Så: kan det vara så att kvinnor i andra delar av världen inte behöver lika mycket feminism som er? Exempel:

Iran: Kvinnor utgör cirka 70% av eleverna på ingenjörsutbildningarna.

Sydkorea (och bland annat Argentina och Brasilien): Kvinnliga presidenter.

Israel: Obligatorisk militärtjänstgöring oavsett kön.

#2  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Rodriguez
2013-11-13 16:24:56

Jag förstår inte trådstarten riktigt, vem menar att kvinnor i utlandet är hårdare och därför i behov av mindre feminism?

Eller menar du att de är i behov av mindre feminism för att kvinnorna där kommit längre än Sverige i många avseenden? Politiska ledare som du nämner, där Sverige sin självbild till trots ligger efter många länder i Väst, Öst och tredje världen.

Jag håller med dig om att kvinnligheten inte sitter i att behöva visa upp sin kropp.

#3  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-11-13 16:57:24

Jag skrev att det är en i grunden manlig och burdus grej att vika ut sig, och att det är därför feminister är obekväma med de kvinnor som gör det (det sista de bryr sig om, är att utviken är "dåligt för deras karriärer"), inte att den yttre omständigheten "att behöva" är det som kvinnligheten "sitter" eller inte "sitter" i.

Jag tror att ni (?) kvinnor märker, till exempel på utlandsresor, att i princip de flesta länders kvinnor är hårdare på de flesta sätt. Jag upplever det definitivt, och jag har varit i 45 länder.

Frågan blir då: Är kvinnor i Sverige främst "förfördelade" på grund av er natur, eller främst på grund av patriarkatet? Generell kommentar på att ingenjörsutbildningar i inte direkt feministiska Iran består av 70% kvinnor?

Är inte svenska kvinnor klart mer feminina/mjukare än DANSKA kvinnor? Varför är de så pass okej med att se naken hud i offentligheten? För att deras patriarkat är mycket med ondskefullt eller för att de inte drabbas av samma obehagliga känslor av att se andra kvinnors nakna hud? Nån måste ha minnen av hur ni upplever sociala kontakter med danska kvinnor.

#4  Ang: #3 av Intryck Pundaren
2013-11-18 14:46:16

Kvinnor kan vara hårdare i andra länder ja men det kompenseras möjligtvis av att även männen är hårdare än svenska män.

Det finns helt enkelt kulturer där alla individer är mer egoistiska.

Då kanske det är skillnaden i hårdhet mellan män och kvinnor som är avgörande.

#5  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-12-07 21:41:35

Men få kulturer har mer egoism än den svenska. Vi vill ha höga skatter så vi personligen slipper hjälpa någon med något.

Men ingen svarar på det ontopica i den här tråden. Det kan ses som ytterligare ett tecken på mjukhet. Liksom att meningsmotståndare måste gömmas undan i ett separat forum.

#6  Intryck Sjodin
2013-12-08 15:27:20

Trollstav Välkommen till feminetik.se

Läs gärna våra regler som gäller här på siten.
Länken till reglerna finns strax ovanför textrutan.

Observera särskilt den första regeln:

"Du uttrycker inte sexistiska, rasistiska eller på andra sätt diskriminerande åsikter. "

Sjödin
Moderator

#7  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Ephemeer
2013-12-09 11:59:35

Olika länder har olika jämställdhetsproblem. Nästa fråga?

#8  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-12-09 15:54:47

Men säger det något att iranska kvinnor innehar 70% av platserna på ingenjörsutbildningarna, trots att samhället är ganska antifeministiskt på de flesta sätt?
http://en.wikipedia.org/wiki/Science_and_tech…

Hur upplever ni kvinnor generellt kontakten med utländska kvinnor? Nämna något ni blivit lite tagna på sängen av?

#9  Ang: #8 av Intryck vejde
2013-12-09 16:06:04

Utländska kvinnor är ingen homogen grupp, lika lite som svenska kvinnor är det. I den mån jag har upplevt kvinnor från andra kulturer som "hårdare", beror det oftast på kulturen i sig, att både kvinnor och män där har ett annat sätt att uppträda och uttrycka sig. Inte på feminism, jämställdhet eller brist på.

Skandinaver är generellt något "mjukare" och mer försiktiga än just dessa kulturer, dock bara på ytan. Jag upplever att vi har en hård kärna och att svenska kvinnor t ex inte tar skit i samma utsträckning som många kvinnor i betydligt mer patriarkala kulturer, vi är vana vid jämställdhet. Vi har också har också en lång tradition av "starka kvinnor" och långtgående rättigheter (redan på vikingatiden t ex).

Sen är det kanske så att i vissa samhällen måste kvinnorna bli ganska "hårda" för att öht överleva och inte köras över helt. Det behövs inte i Sverige. Men åter är ovanstående väldigt generellt, fördomen är väl t ex att asiatiska kvinnor är mjuka och "feminina", medan afrikanska kvinnor är "hårda" och vita kvinnor mitt emellan. Givetvis fattar alla med någorlunda IQ att det snarare är individuellt.

#10  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-12-09 16:45:14

En grupp är aldrig homogen. Och den totala summan av en grupps inverkan på världen är aldrig individuellt. Meningslösa floskler.

Vi har ju inte en tradition av "starka kvinnor". Tvärtom.

Däremot särrättigheter. Som jag kan tänka mig att iranska kvinnor i Sverige mest upplever som ett hån och som något som inverkar skadligt på deras karriärer. Man kan tro att de är inkvoterade.

Jag har "flörtat" över typ hela världen. Inte någonstans är kvinnorna mer undergivna än hemma. Inte någonstans är det så totalt givet att det är kvinnan som ska vara mer blyg i flörtandet. Och inte någonstans är kvinnor mer konflikträdda (och därmed bitchiga, som kompensation).

Mer feminism hemma, absolut. Och ändå fortsätter svenska kvinnor reproducera ett tydligt mönster av att inneha medelpositioner - många inom politiken, men ingen statsminister.

Till skillnad från i ASIEN! http://www.8asians.com/2013/08/20/asia-not-th…

Ödmjukhet, perspektiv. Det är inte feministiskt att behöva feminism.

#11  Ang: #10 av Intryck vejde
2013-12-09 18:48:58

Jaja, du får ju tycka vad du vill. Vi har olika uppfattningar av verkligheten helt enkelt."Och inte någonstans är kvinnor mer konflikträdda (och därmed bitchiga, som kompensation)."

Att tolka bitchighet som ett symtom på konflikträdsla var en ny variant. Min erfarenhet är snarare att kvinnor kallas "bitchiga" (eller motsvarade ord) så fort de inte är snälla och följsamma eller tindrar med ögonen mot män. Av vissa män alltså, både i Sverige och utomlands. Men sen finns det självklart de som verkligen ÄR bitchiga eller otrevliga också. Både kvinnor och män.

#12  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-12-10 16:13:44

Asiatiska länder som valt kvinnliga ledare/statschefer/presidenter:

Sydkorea
Indonesien
Indien
Pakistan
Sri Lanka
Bangladesh
Thailand
Filippinerna
Mongoliet

Jag tror att alla svenska kvinnliga statsministerkandidater dras ned ganska rejält av svenskars upplevelser av kvinnor i allmänhet. Ni som kollektiv känns helt enkelt inte statsministerfähiga. Och det är naturligt att man bildar en uppfattning om en individ delvis utifrån grupptillhörighet. Det spelar ingen roll om det är idealt. Det kan VARA så ändå.

Om vi börjar tänka efter kring hur vi upplever att icke-svenska kvinnor beter sig... hur känns det, spontant? Vill ni verkligen vara så? Det hade i så fall varit ett enkelt sätt att LEVA mer feministiskt - samtidigt som man behåller de juridiska rättigheterna. Gör som dom, helt enkelt.

#13  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2013-12-31 14:03:51

"We dead with all them free hoes around here. If you want my company, I'm gonna need your money. You've got to pay to play!"

Vid 14:24: https://www.youtube.com/watch?v=Mc-4DddLrwI

Behöver denna kvinna läsa mer Maria Sveland/Tiina Rosenberg/Nina Björk?

Är hon förtryckt av patriarkatet?

#14  Sv: Ni upplever att "utländska" kvinnor är hårdare... Intryck
2014-05-02 12:38:02

Ett ännu bättre exempel på vad jag pratar om:

http://www.youtube.com/watch?v=AYA9twQXBq8&am…

Hon lever på sitt arsle, men hennes mentalitet är sjukt snubbig, och ni svenska kvinnor - som i hög grad utgör motsvarigheten till "high society girls from Rio" (som det snackas om vid 06:58) - skräms av henne.

Ni vet att jag har rätt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?