feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Är det detta som kallas jämställdhet?


Gå till senaste inlägget#1  Är det detta som kallas jämställdhet? David M
2004-02-01 23:25:50

Citat från internetsida.

!TastyCat... Den pigga lilla uppstickaren! Här på TastyCat har alla bilder föreställande sig själva.
Mer info om vårens fester, vinster, priser och tävlingen kommer strax. TastyCat är fortfarande en Beta, vi lägger hela tiden till nya funktioner. Tipsa gärna dina trevligaste vänner om sidan.
I dagsläget är det helt gratis för Tjejer men kostar 30:- i mån för killar, då med alla funktioner. Killar kan dock registrera sig, lägga upp bilder helt gratis, dock ej rösta eller skicka eller svara på mess från tjejer som gratisgäst. Bli medlem nu!
Vad är TastyCat? Jo en Castingportal och forum för modeller & fotografer, en lekfull röstningssida, ett bibliotek för användarnas egna bilder, en Community för kontakt, dating och flirt. Välkomna och Mycket Nöje!!


Varför ska män ALLTID betala mer? Jag vet ju att det beror på att det finns överflöd på män och att de därför tar betalt. Pris som på alla dejtinglinjer där killar kostar 19,20 min men tjejer ringer gratis. Men varför ses inte det som diskriminering?

#2  nej Nettan
2004-02-01 23:33:32

Det är diskriminering. Mitt råd är att du försöker sätta dit dem för det också. Jag skulle göra det själv om jag visste var man vänder sig i sådana ärenden. Om du gör det, och det visar sig att de kommer undan med det iallafall, så är jag den första i ledet att skriva under alla protestlistor och dyl. du kan åstadkomma.

#3  Hmmm... MrG
2004-02-01 23:44:17

Det finns även det omvända David - Kvinnors klippningar hos frisören kostar i regel mer fast de klipper sig mindre. I Göteborg har jag sett skyltar med 180:- Herr och 250:- Dam, dvs oavsett vad de har för frisyr.

Sedan kanske killar är mer benägna att betala för en sådan här tjänst - Och då tjänsten främst vänder sig till Hetero-personer så måste det ju till något som killarna vill betala för...brudar. Hur får man dit dem? Ah naturligtvis, vi bjuder på medlemsskapet!

MrG

#4  MrG David M
2004-02-02 00:12:41

Dessa prisskillnader kan jag förstå eftersom tjänsten man köper är OLIKA. För hos en frisör betalar man även för tiden det tar att klippa och generellt tar det längre tid att klippa en tjej.

Men i detta fall så är det ju exakt samma tjänst man få. Och jag har varit på biljardhallar, åkt taxi, åkt båt och på alla desa ställen så har tjejer fått exakt samma tjänst mycket billigare. Jag tycker det är fel.

Och enligt lagen så gör ingen av dessa företag fel.

#5  Utbud och efterfrågan monica
2004-02-02 10:30:00

Handlar det om i varje kapitalistiskt samhälle. Någon har något som DU vill ha. Ju mer du vill ha det och ju mindre utbudet är desto mer kostar det. Mycket enkelt.

Det finns fler killar som vill ha alltså får de betala. Sen kanske killarna nån gång kunde ta sig en funderare på VARFÖR de är i så stor majoritet. Är det så att medan de sitter hemma framför datorn så är tjejerna ute och gör nåt annat? Träffar killar IRL?

#6  monica David M
2004-02-02 11:22:51

Du har en himla massa paradoxala åsikter.
Ok, det är mer för att killar vill mer. Sant.
Det är mer chefer för att killar vill mer? Eller? Samma resonemang.

Men Monica, är det lugnt att jag har högre pris för svarta, muslimer, judar t ex om jag som företagare upptäcker att de köper mer av en vara?
Och är det då också ok att tjejer får betala mer när de fikar för tjejer fikar mer?

Jag behöver inte ta en funderare varför fler killar ringer på t ex dejtinglinjer. För övrigt är det ganska många tjejer också men de ringer ju gratis. (och det är det som är felet vi diskuterar) Killar ringer mer av samma anledning som att killar raggar mer på krogen, raggar mer på nätet, raggar mer överhuvudtaget. Det är inte rymdfysik. Svaret är att det finns fler kåta killar än kåta tjejer. Vare sig man vill eller inte, så verkar det vara så.

Men jag tycker det är fel att ha olika priser pga kön. Och du ska kalla dig för feminist för jämställdhet?! Vilket hyckleri! Du är bara för egna fördelar! Egoist egentligen.

#7  right back at ya Olof Öberg
2004-02-02 11:26:10

Heh. Kanske borde tjejer ta sig en funderare på VARFÖR de har lägre lön än killarna. Är det så att medan de odlar sina sociala skyddsnät så sitter killarna på kammaren och jobbar hårt med att slipa på sina färdigheter.

Personligen tycker jag att det mesta är bara gnäll. Om inte lönen/priset/åldersgränsen inte passat så gå någon annanstans. Skulle förstås underlättas om inte staten ständigt gynnande de etablerade.

#8  Av med brillorna David! monica
2004-02-02 15:10:16

Om kaffepriset är högt får ALLA som vill dricka kaffe betala mer. Tedrickarna å andra sidan kommer undan billigare. Är det svårt eller?

Vi har en lag om diskriminering som förmodligen sätter p för att ta högre priser av vissa grupper. Men om du bor i ett invandrartätt område ser du förmodligen fler butiker med "osvensk" mat. Samma "osvenska" mat kanske kostar betydligt mer på t ex Östermalm där det inte bor så många invandrare och där det ligger en ekominsk risk i att köpa in sådana varor. Allt kostar också mer i Östermalms saluhall än på ICA.

Det är mycket möjligt att det finns fler manliga chefer för att män vill mer, ja. Flickor blir kanske inte lika uppmuntrade att satsa på karriären eftersom de får sig itutat att det är utseendet som gäller (se annan tråd). Ser du aldrig sammanhang?

Det är fortfarande utbud och efterfrågan. Killarna är kåta, telefonlinjer mm utnyttjar givetvis det, precis som skönhetskedjor utnyttjar att tjejer köper smink. Skulle de inte göra det skulle priserna sjunka. Skulle killarna sluta ringa skulle samma sak hända, priserna skulle sjunka, kanske ner till gratis, för att få igång verksamheten igen.

Men en sak kan man alltid vara säker på: Sex säljer. Det vet alla och vissa utnyttjar det.

Så i det här fallet är det olika pris pga kön, i andra fall är det skilda priser pga vad man dricker, äter, klär sig i. Du är bara insnöad för du tycks tro att vad jag än skriver så försöker jag framställa kvinnor i bättre dager, kvinnor ska ha fördelar. Och när jag då inte menar det, utan diskuterar utifrån hur jag ser omgivningen oavsett kön, så fattar du självklart ingenting.

Då blir det så konstigt för dig, det stämmer liksom inte och mina åsikter verkar "paradoxala". Om du istället läste vad jag skriver och inte vad du TROR att jag menar, så blir allt lättare att begripa.

#9  Monica David M
2004-02-02 15:16:08

jag vill inte vara elak, men jag måste säga. Du tänker fel.

Dina liknelser halta betänkligt eftersom vi inte pratar om att affärer i sig får sätta vilka priser som helst FÖR ALLA kunder. En bättre liknelse skulle vara om det i en affär fanns TVÅ priser per vara. Kaffe för tjejer 30kr, för killar 50kr. Det är det vi diskuterar men du verkar inte förstått det. Vi pratar om där EXAKT SAMMA TJÄNST/VARA FRÅN EXAKT SAMMA FÖRETAG/AFFÄR kostar olika beroende på vilket kön kunden har. Jag fattar inte att du kan tycka det är ok.

#10  Monica David M
2004-02-02 15:18:55

Att vara konsektvent är det viktigaste att försöka uppnå. Så jag hoppas verkligen du tycker det är ok om det öppnar ett diskotek där inga svarta får tillträde eller affärer där tjejer får betala dubbla priset på allt. Äh, lägg ner din tro på att du är ett företagsekonomiskt orakel. För det finns fler sanningar än att utbud/efterfrågan styr priset.

#11  Din läsförståelse... monica
2004-02-03 09:06:59

Du begriper inte så enkla saker som att utbud styr efterfrågan och tvärtom? Det behöver man inte vara nåt företagsekonomiskt orakel för att begripa. Vilket jag vare sig är eller tror att jag är.

Jag har ju redan skrivit att diskrimineringslagar hindrar alla från att ta olika priser från olika etniska grupper, ha ett disko bara för vita faller givetvis under samma lag. Varför läser du inte vad jag skriver?

Jag tycker inte att konsekvens är det viktigaste att uppnå och om du tycker det har du en del jobb framför dig.

Du har totalt hakat upp dig för att det är killar som får betala mer. Men det är ett VAL de gör. Ingen tvingar dem att rotera runt på sexsajter. Uppenbarligen fungerar det ju att ta ett högre pris av killar och då gör man självklart det. Vore det fler tjejer som var intresserade kan du hoppa upp och sätta dig på att de skulle få betala mer.

Frisören var ett bra exempel där tjejer får betala mer OAVSETT hur mycket som ska klippas. Så där är det som du skriver: "EXAKT SAMMA TJÄNST/VARA FRÅN EXAKT SAMMA FÖRETAG/AFFÄR kostar olika beroende på vilket kön kunden har."

Undrar förresten vad transpersoner får betala...

#12  Tror du TJEJER ÄR TOKIGA Janne
2004-03-24 01:59:24

Vem tror att tjejer är så tokiga att dom skulle betala när dom kan får det gratis? Man blir så less när man läser vad ni skriver att jag inte komer att hålla upp en enda dörr kärringar på tre dagar.

PUSS

#13  DAVID ÄR EN KÄRRING Petra
2004-03-24 02:01:15

David är en snål kärring

#14  Och Petra är mogen Hmm
2004-03-24 06:08:23

:D

#15  ................................................ Vladimir
2004-03-24 12:57:19

Det är inte samma tjänst. Killarna betalar för
(den ganska teoretiska) möjligheten att komma
i kontakt med tjejer. Det gör inte tjejerna.
Killarna köper allstå samma tjänst bara i den
meningen att de utnyttjar företagets bandbredd
och lagringsutrymme, men det är inte för denskull
'samma tjänst'.

Tänkt dig t.ex att samma företag som driver dating-
siten också, på samma server, driver en webmäklar-
firma. Lägenhetssäljarna är (antar vi) beredda att
betala mer för annonsmöjlighet än kåtbockarna.
Icke dessto mindre är lägenhetssäljarna inte
diskriminerade, trots att de utnyttjar samma
sserverutrymme, etc, som bockarna

#16  Petra David M
2004-03-24 13:49:59

Oj vilken debattförmåga!

#17  Nej Lina
2004-03-24 19:34:42

Det är inte jämställdhet, vem är det som har påstått det?
Däremot så kallas det inte för diskriminering utan för "positiv särbehandling" och just i fallet med TastyCat så kan man säga att det är positiv särbehandling för att de vill få tjejer att i högre utsträckning (lika stor som killarna?) bejaka sin sexualitet, när tjejer väl gör det så höjs priset ;)

Men. Det kanske (antagligen) är dags att väcka protest mot detta. Kan du tänka dig att börja, på annat sätt än försöka "sätta dit" feminister? (Som anser att de har vettigare saker att kämpa för) Om den här frågan betyder så mycket för dig, Gör något åt det. Jag skriver gärna under protestlistor om det går så långt.

Lycka till!

#18  Jag skulle gärna betala TastyGirl
2004-03-30 23:36:57

Jag har i alla fall lärt känna kul folk där.
finns på Tasty sen ett tag och det är roligt

http://www.tastycat.se/model.php?ID=6280

#19  ojojoj.. XeqR
2004-03-31 05:42:32

Ni feminister är verkligen helt fast beslutna i era åsikter och vägrar ge er även fast ni blir överbevisade ett flertal gånger. Man blir fan förbannad på er..

#20  Nej, det är inte diskriminering Michael Lundahl
2004-03-31 10:56:53

Lite mysko är det... men det är inte diskriminering. Affärsidkare väljer tämligen fritt vilka de gör affärer med. Enligt samma anledning är det fritt fram att säga saker som "Tjejer 23, killar 25" på åldersgränsen och liknande.

/Micke

#21  Finns fler exempel, David Catrin
2004-03-31 15:07:51

För min del får kostnaden för tjejer (i dina exempel) bli lika hög som för killar. Men det är som Michael Lundahl säger, företagarna har rätt att bestämma detta själva.

Sen tycker jag inte inte alls att du kan vifta bort MrG:s hårklippningsexempel så där enkelt. Det kostar alltså mer för en tjej om hon ska toppa håret än för en kille. Sen kan vi ta rakhyvlar som exempel varför är rakhyvlar för tjejer dyrare? Och vad säger du om matpriser på restauranger? Där betalar vi lika mycket fast det rimliga kanske hade varit att tjejer/kvinnor skulle betala mindre pga att vi generellt äter mycket mindre...

#22  Catrin David M
2004-03-31 15:25:36

Ang restauranger. Man får redan lite mat, det är de som lägger upp den. Jag blir iallafall sällan lika mätt på dyr restaurang som på t ex pizzeria.

Men om vi nu kan komma överens om att företagen själva ska bestämma. Ger vi då inte rätten till företagen att t ex ha olika priser för judar? Svarta? homosexuella? Om vårt godkännande av företagens rätt inte ger den friheten, varför accepterar vi då olika priser pga kön men inte pga ras?

Rakhyvlar för män kostar cirka 80kr. (Gillette)
vad kvinnors kostar vet jag inte, men så mycket dyrare kan det inte vara.

Själv så anser jag att vi måste ha en kompromiss mellan principen om att företagen själva ska få bestämma och principen om att är lika, ingen ska diskrimineras.

#23  Hmm.. Lars
2004-03-31 15:58:38

..kompromiss? På vilket sätt då? Att företagen själva får bestämma är ingen kompromiss, att företagen inte får diskriminera är inte heller en kompromiss. Skall företagen få diskriminera vissa? Skall företagen få bestämma själva i vissa fall? Hurdå kompromiss? Kompromiss på vilket sätt?

#24  David M Catrin
2004-03-31 17:40:46

Även om företagarna skulle ha den rätten, så tror jag ingen skulle våga genomföra det. Det är ju mycket mer kontroversiellt att särbehandla en grupp som redan är diskriminerad i samhället.

Får jag fråga, har du kontaktat "TastyCat" och bett om deras förklaring till förfarandet?

#25  Catrin David M
2004-03-31 19:55:09

Nope, har inte kontaktat Tastycat.
Men det är en bra sida, faktiskt :)

En kompromiss för mig är t ex att man får välja vilket kön man vill, vilket ålder man vill men INTE säga nej till nån för religion, ras mm.

#26  Olika priser Trunkerad
2004-04-17 17:13:46

Jag kontaktade JämO om detta innan och de sa att det är tillåtet att skriva "Öl - killar 100 kr, tjejer 10 kr" men inte "Öl - vita 100 kr, svarta 10 kr". Kön omfattas inte av diskrimineringslagarna. Sjukt, inte sant?

Det där med frisörerna är ju knepigt - om det är så att tjejers klippningar generellt tar mer tid eller hårprodukter, så borde det ju vara det som man tar betalt efter, inte könet. På så vis får tjejen som bara vill klippa topparna betala mindre än killen som vill ha någon avancerad frisyr.

En intressant sak är att jag har svårt att tänka mig att feminister inte skulle klaga över detta ifall förhållandet var det omvända - högre pris för tjejer på taxi, inträde, sprit, resor osv. Jag tycker inte det är okej med prisdiskriminering åt någondera håll.

#27  Hmmm... MrG
2004-04-17 19:33:45

Alla prisdiskrimineringar bygger på fördomar. Speciellt den med kvinnors hårpriser nu när många tjejer har lika kort hår som jag har!

MrG

#28  mera hår Trunkerad
2004-04-18 18:19:30

>Alla prisdiskrimineringar bygger på fördomar. Speciellt den med kvinnors hårpriser nu när många tjejer har lika kort hår som jag har!

Sanningen i fördomen är väl att kvinnor i snitt kostar mera för en frisör att klippa. Därav det högre priset. Men jag tycker inte det är okej att straffa de kvinnor som tar kort tid att klippa för det. Lösning ovan som sagt.

Själv har jag långt hår. m/ Metal! :)

#29  Trunkerad Fredrik
2004-04-18 20:56:45

ja, jämoexemplet var verkligen sjukt, undrar hur det är definerat? blå/brunögda? långa/korta?
borde kollas upp..

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?