feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sexister som raggar


Gå till senaste inlägget#1  Sexister som raggar KK2
2010-10-04 14:47:10

I tråden "Gränsen när social omförmåga blir samhällsproblem?" diskuterar bland andra kx2 och MartinK sexistiskt beteende i raggsammanhang och huruvida kvinnor belönar sexism genom att ligga med sexister.

Min fråga gäller det sexistiska beteendet och hur det tar sig i uttryck mer konkret. (Själv går jag mycket sällan på krogen och ingen har raggat på mig på mycket länge så jag har glömt bort hur det där fungerar). Hur beter sig en man som raggar sexistiskt?

#2  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 14:57:16

Det är väl precis samma sak som med de kvinnor som beter sig könsrollskonservativt när de inte tar ansvar för försörjningen, dvs incitamenten är obefintliga till att ta risker då man inte behöver.

Om man vill laga cykeln så räcker det inte med att bara fixa punkteringen på bakdäcket utan man behöver fixa framhjulet också. Det är därför intressant att du lägger fram det på sedvanligt enögt feministiskt manér och anklagar män för att vara sexister när de bara gör som de ska i quid pro quo branschen, du känner väl till talesättet " bakom varje framgångsrik man står en kvinna"

Vi är alltså lika goda kolsupare i detta maktspel där status och pengar är kvinnors käpphästar medan ungdom och skönhet är männens. Vi har alltså två olika maktarenor för att de passar oss som handen i handsken och inte p g a socialt konstgjorda roller. Vi väntar alltså på att man får betalt för att leva som feminister påstår män ska leva och det innebär ju att det i verkligheten är bra att göra tvärtom än att ta på sig spenderbyxorna och agera allmänt som en tupp i hönsgården. Tuppen har ingen anledning att gå och kriga mot andra tuppar om hönorna inte skapade förutsättningen för det.

Blame us är alltså svaret.

#3  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-04 15:04:08

Men nu gällde inte frågan vems fel allting är. Min fråga gäller sexism hos män i raggsammanhang, och mer konkret hur denna sexism manifesteras vid raggning.

#4  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-04 15:11:26

Eller min fråga kanske borde lyda: "Hur beter sig en man som raggar sexistiskt enligt er uppfattning". Jag inser att det rimligen borde finnas olika åsikter i frågan.
Själv har jag svårt att föreställa mig hur det skulle se ut, mest för att jag som sagt inte varit ute "på marknaden" på mycket länge och har svårt att föreställa mig hur raggning går till öht. Det är klart att om en kille kom fram och nöp mig i häcken eller på fullaste allvar sa saker som "det ska du inte bry ditt söta lilla huvud med, då får du bara rynkor" så skulle jag uppfatta det som sexistiskt (och avtändande) men jag utgår ifrån att dylikt beteende är rätt ovanligt.

#5  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 15:14:02

Mannen agerar alltså i enlighet med vad som ger honom belöning i form av "mating" med det fägra könet. Den största förloraren i detta spel måste ju anses få vara männen då kvinnorna kommer undan med ansvaret men kan skylla allt på den agerande parten, jo, det skapar ju lätt förvillade män (inte mansroll) som ju skapar stora rubriker som det brölas om i media från politikers håll. Män slår, män tjänar mer pengar, män sprutar ut avgaser, män har makten osv. Det är någonstans i detta inferno som en man ska ta på sig ansvaret och laga bakdäcket på cykeln för då anser man cykeln är helt körklar. Inget framhjul lagas och nya teorier framkommer där man anklagar bakhjulet för att skapa framhjulets punktering.

Som sagt, ksm är en viktig faktor därför är det för feminismens skull otroligt viktigt att man erkänner denna makt annars riskerar man bli utkörda på den idéhistoriska soptippen med en lapp där det står "återvinnes ej".

För övrigt så skulle jag älska att byta ut några hundralappar i månaden mot att få fri tillgång till den kvinnliga maktarenan men det är tydligt våra lagstiftare och de flesta statligt finansierade jämställdhetsgrupperingar skiter fullständigt i den frågan. Vi får ju kämpa för våran egen sak alldeles själv åberopas ständigt, visst se då till att laga era förbannade frampunkteringar själv på era teoretiskt cirkelvandrande cyklar och bryt mönstret utan att se den andra sidan av myntet.

Tänk att få vara med barnen och få hjälp av samhället med barnpassning, arbeta deltid samt bli bjuden av kvinnor på middagar, få tunga saker burna, ha lagstiftningen i ryggen etc. Det vore underbart att se kvinnor producera bilar, arbeta övertid, skaffa företag mm. Om det sker så komer nog inte männen att starta en rörelse där man anklagar Er för att det är något fel på kvinnorollen, vi har ju varit där "been there done that". Vi skulle egentligen skapa en tråd här på feminetik där man bara fick agera för det motsvarande könet, då skulle vi slippa de ideologiska resonemangen som vi så ofta hamnar i och istället koncentrera oss på vad vi faktiskt kan uträtta efter våra grundläggande förutsättningar.

#6  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 15:19:15

"Det är klart att om en kille kom fram och nöp mig i häcken eller på fullaste allvar sa saker som "det ska du inte bry ditt söta lilla huvud med, då får du bara rynkor" så skulle jag uppfatta det som sexistiskt (och avtändande) men jag utgår ifrån att dylikt beteende är rätt ovanligt."

Detta utspelar sig för att denna man någon gång sett att det burit frukt, om ingen kvinna någonsin accepterat detta beteende så skulle ingen göra det:
http://robertvenditti.com/wp-content/uploads/…

Personligen anser jag det förkastligt men så anser jag också att vi människor gör det vi belönas för, att ta någon på rumpan är väl aningen infantilt men tydligen har denna man/pojke sett att det fungerat.

Så kvinnorna som tillåter detta beteende är lika mycket medspelare till detta beteende som mannen enligt mitt sätt att se det på.

#7  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 15:24:01

För övrigt undrar jag hur många män det finns som springer och nyper flickor på rumpan? Liknar lite grann det här med att män slår som ju låter som om det finns en stor grupp män där ute som är farliga. Män är i allmänhet mycket väl preparerade och medvetna om kvinnors önskemål, problemet är väl det omvända dvs kvinnor vet inte hur män fungerar och detta belyses väl bäst med att man kan se att vid det första förhållandet så är det långa konferenser via telefon hem till mamma eller/och vänner och syskon där dens tora frågan är:
- Varför gör han såhär för?

Man borde införa skolämne där man diskuterar hur män och kvinnor agerar, i synnerhet för kvinnor/flickor alltså ;-)

#8  Sv: Farrell FumikoFem
2010-10-04 15:39:29

"Den största förloraren i detta spel måste ju anses få vara männen då kvinnorna kommer undan med ansvaret men kan skylla allt på den agerande parten"

Men det är väl för fan klart att det är mannen som bär ansvaret för hur HAN beter sig, att tala om att kvinnan ska bära ansvaret är bara att lägga skulden på den som drabbas. Och det är gammal patriarkal sorts skuldbeläggande av kvinnor: "men han kunde inte rå för det för hon klädde sig på det sättet och uppförde sig på på det här sättet och blabla" etc, vilket används för att ursäkta sexuella trakasserier och sexualiserat våld.

"Så kvinnorna som tillåter detta beteende är lika mycket medspelare till detta beteende som mannen enligt mitt sätt att se det på."

"tillåter"? Igen, varför lägger du ansvaret på kvinnan för hur en man beter sig? Och är det framförallt dom som kritiserar och bekämpar sådant skit så är det kvinnor och feminister. En ser exempelvis aldrig anti-feminister och liknande som kritiserar det. Utan istället snackar dom om "ksm" och andra myter.

#9  #8 FumikoFem MartinK
2010-10-04 15:47:45


Men det är väl för fan klart att det är mannen som bär ansvaret för hur HAN beter sig, att tala om att kvinnan ska bära ansvaret är bara att lägga skulden på den som drabbas.


Nej, det är för fan inte klart, av samma anledning som det för fan inte är klart t.e.x att tjejer som prostituerar sig har ansvar för att de har valt att prostituera sig. Man måste se strukturerna och vilka valmöjligheter som i praktiken faktiskt finns innan man börjar dela ut ansvar.

Men det är väl OT här.

#10  Sv: MartinK #9 FumikoFem
2010-10-04 15:49:57

Så med ditt jävla synsätt så är det helt jävla klart att lägga skulden på en kvinna när en man har sextrakasserat henne? Vad fan är det för syn egentligen.

#11  #10 FumikoFem MartinK
2010-10-04 15:53:03

Det är ett feministiskt synsätt. Fast jag byter kön på deltagarna.

#12  Sv: MartinK #11 FumikoFem
2010-10-04 15:55:50

Nä det är ett kvinnofientligt och chauvinistiskt synsätt som du använder dig av. Och du kan väl ta och visa var feminister brukar förespråka sådant fast mot män?

#13  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-04 16:01:04

Snälla ni, det här är inte en tråd som ska handla om vem det är mest synd om, eller vem som har mest makt, eller vems fel allting är eller huruvida KSM existerar eller inte. Åtminstone kanske vi kan komma in på det senare och först försöka svara på frågan i andra stycket i mitt första inlägg:

Hur beter sig en man som raggar sexistiskt? Hur manifesterar sig sexism hos män i raggningssammanhang?

(Jag inriktar mig på män eftersom det i tråden "Gränsen när social omförmåga blir samhällsproblem?" avhandlas huruvida kvinnor bör nobba sexister eller ej. Men OBS! det är alltså inte just detta jag vill diskutera här utan hur sexismen tar sig i uttryck.)

#14  #12 FumikoFem MartinK
2010-10-04 16:02:14


Och du kan väl ta och visa var feminister brukar förespråka sådant fast mot män?


Tja, prostitution är ett exempel där män får bära ansvaret för kvinnors egna val.

#15  Sv: Sexister som raggar MartinK
2010-10-04 16:07:46

Sorry! Skall försöka hålla mig till ämnet i fortsättningen.
För länge sedan skrev jag en liten lista här på sexistiska saker jag lägger mig till med om jag skall ragga, skall se om jag kan hitta den igen.

Men en sak som fungerar bra är att inte respektera ett nej.

#16  Sv: Sexister som raggar Kall
2010-10-04 16:46:25

Att bete sig överdrivet klichémässigt könsrollsaktigt, och utgå ifrån att de runtomkring också är könsrollsmänniskor, och märka att det fungerar.
Att alltid i alla lägen vara den som hörs och låter mest.
Att öppet nervärdera människor i sin omgivning, både kvinnor och män. (kvinnorna för att de självklart är intresserade av en karlakarl som honom, männen för att de står i skuggan av honom)
Att vara överdrivet ihärdig.

#17  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 17:33:13

Dick Mastersson är ju uttalad chauvinist och enligt honom fungerar det:
http://www.youtube.com/watch?v=mEJRwIf1FF0

" Why is alimony legal but prostitution not, it´s the same thing"
"All women r good at is giving birth to kids but they are not good raising them"

Han är ju aningen komisk må man säga :-) du kan säkert få några tips från honom vad sexistiskt svineri innebär.

#18  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 17:38:55

FumikoFem,

Läste du när jag skrev " blame us" ?

Du vet att om man vill nyttomaxifiera (mänskligt beteende) och få ett resultat så krävs det att man arbetar resultatinriktat annars riskerar man att bomma målet som ju i detta fall är att se hur vårt könliga samspel interagerar och att det är lönlöst att anklaga någon för detta. Fenomenet finns, deal with reality!

Du kan ju för en gångs skull försöka att se hur feminismen arbetar vid t ex sexköpslagen, eller könsmaktsordningsförklaringen betr.våld. Inget hjälper någon men man har en förbannat bra och fin teori, kartan gäller om verkligheten visar annorlunda.

Patologisk narcissism någon?

#19  #1 heffaklumpen
2010-10-04 19:40:35

Fokusera på huvudfrågan istället, kvinnors sexistiska urval av sexpartners, om det sen sker genom att välja män som raggar sexistiskt eller genom sexistiska preferenser är tämligen ointressant för slutresultatet. Om nu inte målet är att mörka och lämpa över skulden på någon annan...

#20  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-04 20:29:39

Heffaklumpen, det är ju just kvinnornas val av de sexistiska männen som diskuteras i granntråden. Därför är jag intresserad av hur denna sexism hos männen tar sig i uttryck - vad är det kvinnorna väljer, så att säga?

Det handlar inte om att lämpa över ansvaret på nån annan öht. Jag är intresserad därför jag inte vet vilket beteende som avses när man talar om att sexistisk raggning.

#21  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-04 20:35:43

Kall, det var intressanta synpunkter, tack!

När du säger "bete sig överdrivet klichéartat könsrollsmässigt" menar du typ insistera på att få betala för allting, vara mer intresserad av kvinnans utseende än vad hon har att säga, sådana saker?

Sen undrar jag lite kring punkten om att nedvärdera alla runt omkring, är det nödvändigtvis sexism? Låter som nåt slags narcissistisk mobbningsteknik.

#22  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 21:16:29

"Sen undrar jag lite kring punkten om att nedvärdera alla runt omkring, är det nödvändigtvis sexism? Låter som nåt slags narcissistisk mobbningsteknik."

Spot on skulle jag vilja säga!

Nationalism, marxism och feminism utgår från denna mobbningsteknik. Ber högaktligen om ursäkt om det inte var din avsikt att klanka ner på män återigen men det påvisar ju egentligen att detta har gått så långt att man som feminist idag inte märker vad man håller på med då man per autopilot kan slänga ur sig något som du gör i TS.

Ett exempel:


Varför snurrar Kina runt solen typ. Jo det är för att hela jorden snurrar runt solen.

Man kan inte separera Kina från jorden även om man vill, det ena hör ihop med det andra. Man kan hävda magnetism, rasism eller asiaters superintellektuella förmågor men man man hamnar i samtliga fall tillbaks på ruta ett. Om man sätter in en deg i ugnen så gräddas den på samtliga positioner, mer eller mindre. Just mer eller mindre är en acceptans vi måste ha.

Män dras till kvinnor som myror till honung, vi män är med och skapar problemet/möjligheten och vi har ett individuellt val att göra. Så långt är jag med. Men när man talar om att vi ska kollektivt förändra några roller så är vi tillbaks till ruta ett och är tvungna att se att dessa nya sociala konstruktioner leder till färre lyckliga människor.

Hur ska vi kunna ha lika spelregler och förändra våra könsroller?
Varför finns det ingen dejtingfirma som storsatsar på Gambianska eller ryska män?

Vad tror du själv vore en högst väsentlig fråga?

#23  Farrell kx2
2010-10-04 21:17:42

Dick Mastersson är ju uttalad chauvinist och enligt honom fungerar det


Källkritik? ;-)

#24  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 21:19:10

FumikoFem,

Att inte agera är också en form av interaktion!

#25  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 21:20:17

Kx2

Haha
I´ll hand it to you, that was a good one!

#26  Farrell KK2
2010-10-04 21:38:07

Farrell, nu ber jag dig att hålla dig till trådämnet. Jag vill inte diskutera vem som gör fel, KSM's existens eller nåt annat. Det jag vill diskutera är hur det sexistiska beteendet ser ut, som vissa anser att kvinnor belönar. Frågan lyder alltså "hur gör en man när han raggar sexistiskt?"

Jag förstår inte vad du menar att jag "slänger ur mig" i mitt första inlägg och varför du anser att jag klankar ned på män. I granntråden påstår en del debatanter att många (?) män raggar sexistiskt för att det fungerar. Min fråga lyder (för femtielfte gången) "hur gör en man när han raggar sexistiskt?"

Jag anklagar alltså inte nån för nånting, jag ställer en enkel fråga. Om du inte vill svara på den vore det bättre om du lät bli att skriva i tråden.

#27  #1 kx2
2010-10-04 21:45:17

Jag vill också veta. Just nu är det nämligen gott och blandat kring vilka män som är sexister. Det verkar, lite förenklat, som att sexist kan vara allt från att vara hustrumisshandlare, alkoholist, skådespelare, ragga aktivt, till att ha självförtroende och charm.

#28  Sv: Sexister som raggar kx2
2010-10-04 21:47:02

MartinK sa:
För länge sedan skrev jag en liten lista här på sexistiska saker jag lägger mig till med om jag skall ragga, skall se om jag kan hitta den igen.


När jag frågade dig i andra tråden om vad du menade med att du blivit mer sexistisk, eftersom vi kanske inte menade samma sak, så fick jag ett nonsenssvar!

#29  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 21:50:25

Kx2,

Jag skrev:
Varför snurrar Kina runt solen typ. Jo det är för att hela jorden snurrar runt solen.


Vi kan inte diskutera denna fråga om man inte får sväva ut och i själva verket är min argumentation förklaringar till varför det finns en manlig aktiv aktör och en kvinnlig passiv aktör.

Jag kan skapa en tråd med rubriken "varför tvingar kvinnor män att agera och varför är kvinnor sådana mähän?"

Kontexten blir fel och det är bara ytterligare ett retoriskt grepp och ett argumentationsfel. Enligt min åsikt är jag inte OT alltså då det ena hänger ihop med det andra. Tilläggas skall att det är min ytterst sublima och subjektiva åsikt.

#30  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 21:58:14

Kx2,

Ursäkta om jag lägger mig i ditt och MartinK:s snack men har du inte greppat att män gör det som är mest framgångsrikt, dvs kvinnor gillar "manliga" män?

#31  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:01:04

Kx2,

"Jag vill också veta. Just nu är det nämligen gott och blandat kring vilka män som är sexister. Det verkar, lite förenklat, som att sexist kan vara allt från att vara hustrumisshandlare, alkoholist, skådespelare, ragga aktivt, till att ha självförtroende och charm."


En sexist kan också vara en socionom på en familjerättsbyrå, en kvinnojourskvinna eller bara en helt vanlig fru som belönar mannen med sex om den ekonomiska situationen är bra eller kanske en passiv aktör med ett brett leende på krogen.

Varför könar du sexism hela tiden?

#32  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-04 22:01:58

Men Farrell, lägg ner nu och läs det jag skriver!! Det gäller inte huruvida ett beteende funkar eller ej, det gäller hur beteendet ser ut! Du säger att du måste få "sväva ut" men du har inte gjort annat i den här tråden. En gång länkar du till ett youtube-klipp men har inte med ett ord berört frågan jag ställt typ en miljon gånger nu.

#33  Otydligt KK2
2010-10-04 22:03:54

Sista meningen ska nog hellre lyda

En gång länkar du till ett youtube-klipp men har inte med ett ord berört frågan jag ställt typ en miljon gånger nu och gett din syn på saken.

#34  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 22:07:32

Jag tror att definitionen är så enkel som att:

Fått napp=raggat sexistiskt.

Inte har fått napp=raggat osexistiskt.

#35  Sv: Sexister som raggar undrande
2010-10-04 22:09:33

EASP

Du har fått svar, varför läser du inte dem?

Varför är det mannen som syns mest, hörs bäst, är absolut mest ihärdig, raggar på allt som rör sig och som inte accepterar ett nej som får ligga mest?

#36  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:12:12

Enligt min mening har jag inte gjort något annat än belyst din frågeställning. Problemet är bara att du antingen inte fattar eller vägrar att inse hur insinuant du beter dig mot män. Vad är det i mitt resonemang som du inte förstår?

1. Kvinnor och män lever på moder jord och interagerar
2. Kvinnor tar inte ansvar för försörjningsbördan och kvinnor vägrar ta initiativ när det handlar om dejtingarenan, så funktionellt. Vem anklagar man? Jo, den aktive parten.

Det enda du vill med denna trådstart är att belysa att män är sexistiska och du frågar varför. Jag svarar med en alldeles egen teori, med respekt och med förhoppning om att minna ord ska sjunka in. Det enda svar jag får är att jag är OT fast det enda jag belyst är ju din frågeställning (minimalistiska) och försökt att få dig att tänka om. Du väljer att tolka mina förklaringar som Mohamed Omar tolkar koranen.

Om kvinnor inte fanns så fanns det ingen sexism, eller hur?
Varför skuldbelägger du, något sublimt må erkännas, män som den onde i dessa fall. Jag säger att interaktionen man/kvinna är svaret på varför män agerar som skitstövlar ibland, speciellt om mannens skitstövleri är riktat mot någon annan verkar det som. All uppmärksamhet är inte bra uppmärksamhet vet du!

#37  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:19:27

Anledningen jag länkade till en bild av några män som sitter på en metallskena är att jag vill påvisa att en av dem är ytterst hälsovådlig mot sig själv och andra (han längst till vänster) då han försöker tända en cigarett. Säkert har dessa män fruar och barn att försörja, säkert vill de ha samlag, säkert vill de skapa en förutsättning för dem själva, frugan och sin familj. Vilka jävla egoister och sexister som sitter där egentligen va?

Ursäkta mitt hätska utfall men mitt tålamod börjar tryta och jag hatar att linda in det i nått konsensus bullshit för att verka bemedlad eller akademisk.

#38  Farrell kx2
2010-10-04 22:20:04

Ursäkta om jag lägger mig i ditt och MartinK:s snack men har du inte greppat att män gör det som är mest framgångsrikt, dvs kvinnor gillar "manliga" män?


Är det _sexistiskt_ bara att vara manlig, då?

En sexist kan också vara en socionom på en familjerättsbyrå, en kvinnojourskvinna eller bara en helt vanlig fru som belönar mannen med sex om den ekonomiska situationen är bra eller kanske en passiv aktör med ett brett leende på krogen.

Varför könar du sexism hela tiden?


De exempel jag gav var exempel på sexistiska _mäns_ beteenden som givits av (vad jag förmodar är) _män_ i andra tråden. De kommer inte från mig, det är m.a.o. inte jag som könar sexism. Försök inte blanda bort korten. Sen snackar vi väl om mäns sexistiska beteende, som gör dem till framgångsrika raggare. Kan vi prata om det eller könar vi sexism då? Och är det inte isåf de som påstår att sexistiska män är framgångsrika raggare som står för könandet?

#39  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:23:18

Män kommer att sluta nypa kvinnor på stjärten den dagen det inte belönas, lagstiftning är en metod men då kan vi ju lämna lika spelregler på en gång och sen kan vi ju skapa en maskulinistisk sajt där man hela tiden hävdar kvinnors makt över män.

Ska vi leva tillsammans och förstå varandra eller är tanken att sprida så mycket ideologisk dynga som möjligt för att nedgöra varandra?

#40  Sv: Sexister som raggar kx2
2010-10-04 22:25:28

Farrell,

Vad är det för beteende hos män som jäif-debattörerna i andra tråden syftar på, när de talar om att män som beter sig sexistiskt i raggningssammanhang är framgångsrika? Några idéer?

#41  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 22:34:18

Men Farrell, det påstås i en tråd nära dig att kvinnor vill ha män som raggar sexistiskt? Om man inte vet vad som menas med att ragga sexistisk så måste man väl få fråga, vilket är vad KK2 gör?

Själv tror jag, som sagt, att det är att få napp som menas med att ha raggat sexistiskt.

Undrande sa:
Varför är det mannen som syns mest, hörs bäst, är absolut mest ihärdig, raggar på allt som rör sig och som inte accepterar ett nej som får ligga mest?
Jag känner inte igen mig i din värld som är befolkad av störiga män som ska synas och höras och berätta hur mycket de super och ragga på allt som rör sig. Varför det är sexism vet jag inte heller.

#42  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:34:25

"Är det _sexistiskt_ bara att vara manlig, då?"

Nej, det är sexistiskt att bara angripa män för sexism på basis av att de är aktiva då det krävs en mottagande part annars fungerar det sämre eller inte alls.

"De exempel jag gav var exempel på sexistiska _mäns_ beteenden som givits av (vad jag förmodar är) _män_ i andra tråden"

Förmodande är ledordet, hur vet du att de är män då de lika gärna kan vara en del av de 99,9% kvinnor som stödjer detta beteende?


"De kommer inte från mig, det är m.a.o. inte jag som könar sexism"

Nej, initiativet är givet men du accentuerar den mer än gärna med en ny tråd där män antas vara "förövarna". Look at your self, någon?


"Försök inte blanda bort korten"

Förklara gärna hur jag blandar korten, kan inte se detta alls.

"Sen snackar vi väl om mäns sexistiska beteende, som gör dem till framgångsrika raggare"

Som sagt, utan kvinnor inget sexistiskt beteende eller några framgångsrika raggare på kvinnor/marsianer.

"Kan vi prata om det eller könar vi sexism då?"

Själva essensen av ditt resonemang bygger på ett argumentationsfel, eller snarare flera, ja. Har försökt att upplysa dig om en bredare och vidare syn men anklagas för att vara OT.

"Och är det inte isåf de som påstår att sexistiska män är framgångsrika raggare som står för könandet?"


Är det våldtäkt om båda parter är med på det?

#43  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:38:12

EASP,

"Men Farrell, det påstås i en tråd nära dig att kvinnor vill ha män som raggar sexistiskt? Om man inte vet vad som menas med att ragga sexistisk så måste man väl få fråga, vilket är vad KK2 gör? "

Har svarat i ovan men kan citera:
Är det våldtäkt om båda parter är med på det?

#44  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:45:30

Kx2,

"Farrell,

Vad är det för beteende hos män som jäif-debattörerna i andra tråden syftar på, när de talar om att män som beter sig sexistiskt i raggningssammanhang är framgångsrika? Några idéer?"

Det är inte sexism så länge det ivrigt påhejas av det motsatta könet är mitt svar. Ett annat alternativt svar skulle kunna vara att männen är de onda, förtryckarna och de biologiskt predestinerade förövarna, måhända är vi då tillbaks i en gammal rektor för Uppsala Universitets tankegångar och vi får börja sortera biologiskt ånyo. Vilket svar ställer du dig bakom? (fullt medveten om det retoriska knepet)

#45  Farrell kx2
2010-10-04 22:46:22

Nej, det är sexistiskt att bara angripa män för sexism på basis av att de är aktiva då det krävs en mottagande part annars fungerar det sämre eller inte alls.


Är det sexistiskt att vara aktiv?

Förmodande är ledordet, hur vet du att de är män då de lika gärna kan vara en del av de 99,9% kvinnor som stödjer detta beteende?


Jag är mycket säker på att Kall, undrande, Heffaklumpen och MartinK (har jag glömt nån?) är män utifrån vad de skriver, de uttrycker bl.a. själv att de som män med insikt i mäns problem talar om manliga problem m.m. De talar själva om sig som män. Men du försöker bara klyva hårstrån nu.

Nej, initiativet är givet men du accentuerar den mer än gärna med en ny tråd där män antas vara "förövarna". Look at your self, någon?


Det var inte jag som startade tråden. Du får själv lista ut vem det var.

Som sagt, utan kvinnor inget sexistiskt beteende eller några framgångsrika raggare på kvinnor/marsianer.


Om du vet att det funkar så bra på kvinnor så kan du väl tala om konkret, vad det är för beteende som funkar, vad det är som får igång de här kvinnorna.

Själva essensen av ditt resonemang bygger på ett argumentationsfel, eller snarare flera, ja. Har försökt att upplysa dig om en bredare och vidare syn men anklagas för att vara OT.


Hahaha... du anklagar *mig* för att inte hålla reda på jäifarnas könsidentiteter och så vet du inte ens själv vem du snackar med.... den här diskussionen är helt surrealistiskt.

Är det våldtäkt om båda parter är med på det?


Det är du som säger att vi könar sexism om vi pratar om sexistiska män. Ta dig en titt i andra tråden så får du se vilka det är som framhåller mäns sexistiska beteende.

#46  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 22:46:44

Ok, så ditt svar är att man _inte_ får fråga vad de menar med att ragga sexistiskt?

#47  Farrell kx2
2010-10-04 22:50:18

"Det är inte sexism så länge det ivrigt påhejas av det motsatta könet är mitt svar."

Då är ingen sexist enligt dig, då.

"Ett annat alternativt svar skulle kunna vara att männen är de onda, förtryckarna och de biologiskt predestinerade förövarna, måhända är vi då tillbaks i en gammal rektor för Uppsala Universitets tankegångar och vi får börja sortera biologiskt ånyo. Vilket svar ställer du dig bakom? (fullt medveten om det retoriska knepet)"

*puh* jag tog det nästan för en seriös fråga innan du sa det...

Med all respekt, jag tror du missförstår syftet med tråden. Trådstartaren och jag försöker bara få klarhet i vilka beteenden som åsyftas av våra motdebattörer i andra tråden, för att slippa tala förbi varandra om vad som egentligen är sexistiskt beteende i raggningssammanhang.

#48  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 22:58:23

EASP,

"Ok, så ditt svar är att man _inte_ får fråga vad de menar med att ragga sexistiskt?"

Nej, min åsikt är att frågeställningen är baserad på fel premisser, läs om, läs rätt. Citera de frågeställningar (mina)du inte håller med om om det är svårt att hänga med.

#49  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 23:01:44

Premisserna är att någon påstår att män raggar sexistiskt. Hur kan då premisserna att fråga vad som menas med begreppet ragga sexistiskt vara felaktiga?

#50  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 23:06:36

Kx2,

"Då är ingen sexist enligt dig, då. "

Då snurrar inte Kina runt solen då om hela jorden gör det.

"*puh* jag tog det nästan för en seriös fråga innan du sa det..."

Skönt att bli bekräftad, all uppmärksamhet är fortfarande inte bra uppmärksamhet ;-)

"Med all respekt, jag tror du missförstår syftet med tråden. Trådstartaren och jag försöker bara få klarhet i vilka beteenden som åsyftas av våra motdebattörer i andra tråden, för att slippa tala förbi varandra om vad som egentligen är sexistiskt beteende i raggningssammanhang."


Jag missförstår även den andra tråden och anser den skapad på lika felaktiga premisser som denna. Om vi använde oss av fakta när det handlar om kvinnors och mäns interaktioner skulle det vara intressant att tala om sexism bara för att vi inte agerar helt lika i liknande situationer. Nu har vi ju utvecklats från att vara hermafroditiska maskar så att det finns en viss poäng med att se att män är TVUNGNA att agera på ett sätt som ANDRA kvinnor som ej erhåller liknande uppvaktning anser vara sexism.

Sexism individuellt är inte brottslig. ej heller parlamentarisk sådan trots att vi har en ism som förespråkar sexism i mångt och mycket fast man säger sig vilja motverka densamma.

Om du bara vill veta varför män agerar som dom gör inför kvinnliga möten, fine! Om du vill blanda in skuldfaktorn i detta, sexism!

Det är väl egentligen mitt egentliga huvudresonemang.

Är trött på att bära hundkepsen jämt, kanske ska man säga sorry i så fall och kanske är jag aningen överkänslig men jag har en röst och jag ämnar använda den!

#51  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 23:08:42

"Premisserna är att någon påstår att män raggar sexistiskt. Hur kan då premisserna att fråga vad som menas med begreppet ragga sexistiskt vara felaktiga?"

Du vägrar att se det eller hur?

Det bottnar ju i sexism att bara presumtivt anta att män agerar sexistiskt.

#52  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 23:15:58

Jo, jag har förstått att du menar att de som uttalade sig i den andra tråden om män som raggar sexistiskt är sexister.

Menar du att man utifrån det ska automatiskt ska förstå hur de menar att en sexistisk raggning ser ut?

På vilket sätt menar du att premissen att de sagt att män raggar sexistiskt är felaktig? De har alltså inte sagt detta, utan sagt vad...?

#53  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 23:26:52

EASP,

"På vilket sätt menar du att premissen att de sagt att män raggar sexistiskt är felaktig? De har alltså inte sagt detta, utan sagt vad...?"

Älskar frågeformuleringen:

"På vilket sätt menar du att premissen att de sagt att män raggar sexistiskt är felaktig?"

Genom att man är inte sexist för att man öppnar dörren eller betalar notan för en kvinna. Samspel, samspel.


"De har alltså inte sagt detta, utan sagt vad...?"

Hela frågeformuleringen är ett retoriskt trick att se på män som förövare då män i denna tråd hävdar de måste vara onda. Man utelämnar helt den passive aktören, kvinnan. Man återskapar det man vill försöka bota enligt min mening, kvinnan som offer och mannen som förövare. Detta är jag van med sen länge tillbaks men jag antog att erkänt skickliga akademiker från svenska universitet skulle känna till detta.

Som sagt, tror inte Kx2 är medveten om detta och därför tror jag heller inte att feminister är onda. Totalitära dogmatiska budskap tenderar att få folk att vandra över lik för att få rätt. Ville bara medvetandegöra detta trots att det kommer att komma tusen motfrågor därför vore det bra om du kunde citera mig så att jag vet vad som svaras på.

Vi är idag så omedvetna om vad som sker på ett sublimt plan och det kan vara av ren och skär vikt att anamma kritik mot den kritiska skolan. Mineringen finns där, hela tiden!

#54  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 23:27:01

Premisserna för frågan är alltså:

1. Någon har sagt att män raggar sexistiskt.
2. Någon menar något med att säga att män raggar sexistiskt.

Att fråga vad personerna menar med att säga att män raggar sexistiskt är alltså vattentätt.

#55  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-04 23:30:44

Leta djupare EASP!

Det är inte vattentätt att anklaga någon för våldtäkt (läs, sexism då samtliga parter spelar spelet.

Ok, förstår dig men leta upp premissen till premissen, däri ligger svaret!

#56  Sv: Sexister som raggar EASP
2010-10-04 23:38:01

Nej, där ligger inte svaret. Svaret ligger enbart i vad personerna ifråga menar med ragga sexistiskt, eftersom det är det som är frågan.

De kanske menar vattna blommor, vad vet jag. Vet man inte inte måste man få fråga.

#57  KK2 heffaklumpen
2010-10-05 08:14:15

Sexistisk raggning...
Ta närmaste tråd om raggning på krogen eller kritik mot mäns sociala beteende överhuvudtaget så får du ganska många exempel skrivna av kvinnor och feminister. Sen föreslår jag att du och EASP eller andra berörda tar en diskussion med de som inte tycker att män beter sig jämställt på krogen om huruvida det existerar något sexistiskt beteende från män på detta område, då får ni både en beskrivning och en avgränsning för vad som kan kallas sexistiskt som ni kanske kan acceptera.

#58  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-05 08:38:54

Farrell, det är du som vägrar att läsa och förstå vad som står i mina inlägg. Jag anklagar inte män för att vara sexistiska. ANDRA säger att sexistisk raggning/beteende funkar för män.

Min fråga är: hur ser manlig sexistisk raggning ut?

Heffaklumpen, jag har ju precis med denna tråd försökt få till en diskussion med de personer som anser att det existerar sexistisk raggning, för att få reda på hur de definierar sexistisk raggning. I granntråden är det främst undrande och MartinK men även du själv tror jag, som menar att icke jämställt raggande är det mest framgångsrika och därmed det vanligaste (om jag fattat fel rätta mig gärna). Jag frågade först i den andra tråden hur det sexistiska raggandet ser ut men fick till svar att det var ett ämne för en helt egen tråd.
Sen handlar det här inte om att få "en beskrivning som jag kan acceptera", det handlar om att jag är nyfiken på hur andra här definierar sexistisk raggning. Om du ha några synpunkter skulle jag gärna ta del av dem.

#59  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-05 08:41:21

Sen får jag också uppmärksamma att jag (KK2) och kx2 inte är samma person. Jag förstår att det är svårt att se skillnad på våra nick då de är så lika men nu har kx2 fått skulden för saker som jag skrivit ett antal gånger och så kan vi ju inte ha det.

#60  KK2 #21 Kall
2010-10-05 09:34:20

Ja, att helt och hållet gå in för att fylla sin könsroll, att anse att könen sedan födseln är destinerade åt olika roller och agerande ("Män är jägare, kvinnor vill bara stå vid spisen och föda barn", typ) är väl per definition sexistiskt. Eller?

#61  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-05 10:20:47

Jovisst, jag bara undrar hur denna inställning skulle kunna ta sig i uttryck vid raggning mer konkret.
Det kan vara lite knepigt sånt där, för en del beteenden kan ju grunda sig på mycket gammalmodiga värderingar kring kön. T ex att mannen ska hålla ut stolen för kvinnan eller stå upp när hon reser sig. Det är svårt att hålla det mot någon, för det är inte direkt ett otrevligt beteende även om det är gammalmodigt.

#62  Sv: Sexister som raggar MartinK
2010-10-05 18:19:11


När jag frågade dig i andra tråden om vad du menade med att du blivit mer sexistisk, eftersom vi kanske inte menade samma sak, så fick jag ett nonsenssvar!


Nonsessvar?? Om jag inte minns fel svarade nått om att du helt enkelt får lita på mig i det fallet?
Orsaken till det korhuggna svaret beror på att jag inte vill blanda de två diskussionerna. Jag tycker det är bättre att som kk2 ta det ien separat tråd (jag har sett ett antal trådar spåra ur på det sättet).

#63  #62... MartinK
2010-10-05 18:19:56

Är svar på #28 av kx2

#64  #59 KK2 MartinK
2010-10-05 18:29:04


Sen får jag också uppmärksamma att jag (KK2) och kx2 inte är samma person. Jag förstår att det är svårt att se skillnad på våra nick då de är så lika men nu har kx2 fått skulden för saker som jag skrivit ett antal gånger och så kan vi ju inte ha det.


Oroa dig inte, du kommer förr eller senare få skulden för nått nån annan feminist skrev och då jämnar det ut sig.. ;-)

#65  #61 KK2 MartinK
2010-10-05 18:33:15


Det kan vara lite knepigt sånt där, för en del beteenden kan ju grunda sig på mycket gammalmodiga värderingar kring kön. T ex att mannen ska hålla ut stolen för kvinnan eller stå upp när hon reser sig. Det är svårt att hålla det mot någon, för det är inte direkt ett otrevligt beteende även om det är gammalmodigt.


Riktigt, i diskussionerna så pratar vi bara om sexism men för min del gäller samma sak all slags könsrollsbeteende egentligen. Jag använder mest termen sexistisk för att alla brukar vara hyffsat överrens om att det är fel.

T.ex så tycker jag det är fel att män skall behöva vara aktiva och att kvinnor kan vara passiva trots att det kanske inte definieras som sexistiskt beteende. Så jag rekomenderar män att skippa passiva kvinnor i möjligaste mån.

#66  KK2 heffaklumpen
2010-10-05 21:41:29

Är det inte enklast att diskutera sexism utifrån vad de förväntar sig och hur de behandlar andra snarare än om de själva uppfyller sin könsroll. T.ex. en kvinna som förväntar sig att män ska hålla ut stolen för henne eller stå upp när hon reser sig, eller förväntningen att en kvinna som avböjer intresse egentligen inte menar det, eller en kvinna som förväntar sig att någon som verkligen är intresserad/har tillräckligt självförtroende inte låter sig stoppas av ett nej.

I övrigt väntar jag nog på att några av de feministreggade som brukar beklaga sig över mäns beteenden och sexism skriver någonting istället för att bara såga andras beskrivningar när de inte tycker om slutsatserna.

#67  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-05 22:47:13

Heffaklumpen, om du inte vill diskutera ämnet i tråden är det väl bättre att du inte skriver i den?

#68  MartinK KK2
2010-10-05 22:54:57

"Riktigt, i diskussionerna så pratar vi bara om sexism men för min del gäller samma sak all slags könsrollsbeteende egentligen. Jag använder mest termen sexistisk för att alla brukar vara hyffsat överrens om att det är fel.

T.ex så tycker jag det är fel att män skall behöva vara aktiva och att kvinnor kan vara passiva trots att det kanske inte definieras som sexistiskt beteende. Så jag rekomenderar män att skippa passiva kvinnor i möjligaste mån."

Då förstår jag lite bättre vad som avses. Säger man "sexist" om en man tänker man (åtminstone jag) på en bufflig mansgris som är otrevlig på ett mer aktivt sätt.
Samtidigt blir det som vanligt svårare när man rör sig mot gråzonerna. En man som är jättetrevlig och attraktiv men som tycker att han ska hålla ut stolen, öppna dörren osv osv - det känns lite dumt att nobba honom på basis av att han är gammalmodigt chevaleresk om man nu är attraherad av andra egenskaper hos honom. Man kan ju såklart säga att hörru, du behöver inte dra ut min stol, det klarar jag så bra själv. Det kanske hjälper, vad vet jag.

Jag håller också med dig om att det är fel att kvinnor förväntas vara passiva och spela hard to get. Helt rätt av männen att skippa de kvinnorna tycker jag.

#69  Sv: Sexister som raggar RasmusS
2010-10-06 00:43:13

Okej, jag vet att jag sparkar upp en öppen dörr men är inte all raggning där man sätter en könstillhörighet över den andra, dvs. heterosexualitet, sexistisk om man ska hårddra det? Men att ragga sexistiskt... det vet jag inte riktigt hur det skulle vara möjligt mer än vid själva urvalet.

#70  KK2 heffaklumpen
2010-10-06 01:46:16

Jag har inget emot att diskutera ämnet i tråden så länge det inte sker ensidigt eller används för att ta bort fokus från huvudfrågan hur kvinnor genom SITT EGET sexistiska beteende upprätthåller könsroller och uppmuntrar sexism.
Jag är lite trött på mönstret "Jag förstår inte, förklara mer, förenkla, ge exempel, ge exempel, ge exempel, förklara, ge exempel........" Som bara handlar om att få fram små sönderhackade beståndsdelar som kan tas ur sitt sammanhang eller tillföras villor som inte fanns där när exemplet gavs och kritiseras utan minsta försök att förstå vad som ligger bakom dem, och där sammanhangen ständigt och oförutsägbart förändras för att bortförklara alla beteenden samtidigt som de drivs allt längre från den egentliga frågan. Därför väntar jag på att någon mer tillför en bas för diskussionen, det är inte heller precis så att exempel saknas i granntråden.
Ensidiga diskussioner leder inte heller någonstans, förklara istället vad du skulle betrakta som sexistiskt beteende i sociala sammanhang och var du gör dina avgränsningar så finns det något att diskutera.
Diskussionen i den andra tråden är inte beroende av någon exakt definition av sexism, bara av att den tillämpas konsekvent.

#71  RasmusS #69 Kall
2010-10-06 09:56:39

Var det inte du och jag som hade en diskussion om det nyligen? Där jag försökte få fram att heterosexualitet per definition är könsdiskriminerande. (liksom homosexualitet...)
Eller var det någon annan?

#72  KK2 Kall
2010-10-06 09:58:03

Nej, jag menar inte någon som är artig och "gammalmodigt chevaleresk", som håller upp dörren och drar ut stolen.
Återkommer.

#73  #68 KK2 MartinK
2010-10-06 12:58:26


Då förstår jag lite bättre vad som avses. Säger man "sexist" om en man tänker man (åtminstone jag) på en bufflig mansgris som är otrevlig på ett mer aktivt sätt.
Samtidigt blir det som vanligt svårare när man rör sig mot gråzonerna.


Ja, det blir det ju. Jag medger att jag i diskussionerna förenklar indelningen en del för att jag inte tycker det är relevant att diskutera gråzoner när det som egentligen ifrågasätts är själva principen om att nobba vissa beteenden (i den andra tråden då).

#74  Sv: Kall RasmusS
2010-10-06 13:18:05

Tror inte det men jag kan ha fel :)

#75  RasmusS Kall
2010-10-06 13:49:59

Jodå
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f… Sista meningen/stycket ;-)

#76  KK2 #61 Kall
2010-10-06 13:56:24

Okej, en av de saker jag tänkte på är t ex hur olika folk beter sig bara när de samtalar i en potentiell raggnings-situation.
Vilka talar,
vilka blir avbrutna,
vilka metoder används för att tysta dem som vill "utmana" med en annan åsikt eller bara prata om något annat,
hur de som inte själva deltar i samtalet riktar uppmärksamheten
osv, osv.

#77  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-07 17:17:11

Heffaklumpen, om du läser mina inlägg i den här tråden så förstår du varför jag fokuserar just på sexistisk raggning hos män -det är ju denna som är s a s i fokus i granntråden. Jag har också sagt att mina frågor är helt ärliga, de baserar sig helt på nyfikenhet på andra synsätt, det vore trevligt om du kunde respektera det - och om du tror att jag är ute efter att sätta dit folk (ett tröttsamt beteende, jag håller med) så förstår jag ännu mindre vad du gör i den här tråden, den lär ju inte ge dig så mycket isf. Som jag skrivit flera gånger frågar jag vad folk anser vara sexistisk raggning eftersom jag själv inte har varit i en "raggningssituation" på mycket länge och därtill är lite lätt socialt fobisk. Det är svårt för mig att få grepp om hur sexistisk raggning skulle kunna se ut, helt enkelt för att jag har svårt att få grepp om hur någon raggning skulle kunna se ut.

Slutligen måste jag säga att jag tycker att om man anser att kvinnor bör nobba män som raggar sexistiskt/ojämställt, så måste man väl banne mig kunna berätta vad man anser vara sexistiskt raggande.

#78  Kall #76 KK2
2010-10-07 17:27:55

En kompis till mig var en gång på en bar i Stockholm, jag tror det var Café Opera eller nåt annat lite "finare" ställe och en kille kom fram till henne och köpte henne en drink. Han frågade vad hon hette och typ vad hon jobbade med, och sen kom en monolog om hans egna fördelar. Han tjänade mycket pengar, han hade en fin våning i en fin del av stan, han hade ett fräsigt jobb och reste jättemycket och såna saker. Min kompis fick inte en syl i vädret och han gav inte riktigt intryck av att vara intresserad av henne, mer av att imponera på henne.
Jag vet inte om detta är sexism, men det känns ju som väldigt.... nånting, i alla fall. Den här killen rabblade säkert upp alla sina statusmarkörer just för att det kan tänkas fungera - högpresterande män med mycket pengar väljs av könsrollskonservativa kvinnor, tänker jag mig. Hans raggande blir nästan som ett slags anställningsintervju där han visar upp sitt imponerande CV vilket känns tragiskt. Samtidigt blir ju inte heller kvinnan sedd som en person utan mer nåt slags kommoditet, nåt man kan köpa med fina titlar och pengar.

#79  MartinK #73 KK2
2010-10-07 17:32:10

"Ja, det blir det ju. Jag medger att jag i diskussionerna förenklar indelningen en del för att jag inte tycker det är relevant att diskutera gråzoner när det som egentligen ifrågasätts är själva principen om att nobba vissa beteenden (i den andra tråden då)."

Fast jag kan känna att det blir relevant, för tycker man att "vissa beteenden" ska nobbas måste man ju kunna tala om vilka beteenden man menar. Om man nu inte diskuterar på ett rent teoretiskt plan förstås men jag har inte riktigt fått intrycket av att det är det du gör...?

#80  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-07 20:49:30

Inget är sexistiskt raggande om inte den kvinnliga spelaren motsätter sig raggandet och nekar mannen, då kan man basunera ut att det är sexistiskt raggande och att män är tölpar för att de följer den framgångsrika strategin som de i sin tur lärt sig medan de betraktat kvinnor. Om man är i skuldläggningsbranschen och är ute efter att se den onda i detta kan man anklaga mannen. Däremot, om man vill se en ändring på detta beteende så får man se till de båda aktörerna och konstatera att de båda är drivande i detta beteende. Om kvinnor slutar imponeras av status och pengar genom att ragga "NERÅT" så kan vi förändra detta. Annars är det med all sannolikhet något vi får leva med. Yes, life´s a bitch sometimes!

#81  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-07 20:53:06

Eller allt är sexistiskt raggande då det går ut på att se den andre som en stereotyp som agerar likadant i alla situationer, kvinnor förväntar sig detta av män och männen agerar därefter. Finns en bra hundtränare på TV3 som kan förklara detta bättre ;-)

Om man slutar att ge hunden beröm för saker man inte vill att hunden ska göra så är det positivt och beteendet slutar med all säkerhet. Dessutom, om man ger hunden ett ben för varje gång han gör rätt så är det i sig ett incitament för bot och bättring. Vov!

#82  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-07 20:53:23

Eller allt är sexistiskt raggande då det går ut på att se den andre som en stereotyp som agerar likadant i alla situationer, kvinnor förväntar sig detta av män och männen agerar därefter. Finns en bra hundtränare på TV3 som kan förklara detta bättre ;-)

Om man slutar att ge hunden beröm för saker man inte vill att hunden ska göra så är det positivt och beteendet slutar med all säkerhet. Dessutom, om man ger hunden ett ben för varje gång han gör rätt så är det i sig ett incitament för bot och bättring. Vov!

#83  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-07 20:53:42

Eller allt är sexistiskt raggande då det går ut på att se den andre som en stereotyp som agerar likadant i alla situationer, kvinnor förväntar sig detta av män och männen agerar därefter. Finns en bra hundtränare på TV3 som kan förklara detta bättre ;-)

Om man slutar att ge hunden beröm för saker man inte vill att hunden ska göra så är det positivt och beteendet slutar med all säkerhet. Dessutom, om man ger hunden ett ben för varje gång han gör rätt så är det i sig ett incitament för bot och bättring. Vov!

#84  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-07 20:56:58

Men det finns ett aber då det inte räcker med att teoretiskt framlägga detta utan hunden måste praktiskt få lära sig detta och se att det lönar sig att vara en duktig hund som kan sitta.

Det handlar som så mycket annat om att ta ansvar för styrningen för beteendet.

#85  KK2 heffaklumpen
2010-10-07 21:44:34

Heffaklumpen, om du läser mina inlägg i den här tråden så förstår du varför jag fokuserar just på sexistisk raggning hos män -det är ju denna som är s a s i fokus i granntråden.
Det är just det selektiva urvalet från granntråden som får mig att tvivla på uppsåtet.
Jag har också sagt att mina frågor är helt ärliga, de baserar sig helt på nyfikenhet på andra synsätt, det vore trevligt om du kunde respektera det - och om du tror att jag är ute efter att sätta dit folk (ett tröttsamt beteende, jag håller med) så förstår jag ännu mindre vad du gör i den här tråden, den lär ju inte ge dig så mycket isf.
Om det enda du tyckte var intressant i den andra tråden var att få en definition på sexistiskt raggande, lösryckt från alla sammanhang, så är det nog ganska meningslöst.

Som jag skrivit flera gånger frågar jag vad folk anser vara sexistisk raggning eftersom jag själv inte har varit i en "raggningssituation" på mycket länge och därtill är lite lätt socialt fobisk.
Det är ju inte direkt så att det saknas beskrivningar, de kallas kanske bara inte just "sexistisk raggning".
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
Slutligen måste jag säga att jag tycker att om man anser att kvinnor bör nobba män som raggar sexistiskt/ojämställt, så måste man väl banne mig kunna berätta vad man anser vara sexistiskt raggande.
Du kanske skulle börja med att tala om vad du anser vara sexistiskt med könsneutrala principer, så kanske de kan tala om för dig vad som är "sexistiskt raggande" utifrån de principerna.

#86  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-08 05:39:03

OK heffaklumpen, du är inte intresserad av att diskutera sakfrågan och du misstror mitt uppsåt. Vad du gör i den här tråden - förutom att förstöra och vaa oförskämd - övergår mitt förstånd, men du har fått registrera ditt missnöje. Eftersom du inte för diskussionen framåt ignorerar jag dina inlägg från och med nu, jag orkar verkligen inte tjafsa.

#87  KK2 heffaklumpen
2010-10-08 08:17:11

Du fick precis svar på "sakfrågan", dög inte det?

Poängen är att du begär definitioner av beteenden som inte brukar definieras mer än väldigt löst av varken feminister när de hävdar att män ska sluta med dem eller jäifare när de hävdar att kvinnor ska sluta med dem. Anledningen till att de definieras löst är ofta att det handlar om grader av sexism och hur man själv betraktar sexism generellt. Därför frågar jag dig om dina egna definitioner av sexism eftersom det annars inte går att ge dig ett svar på en rimlig nivå, speciellt inte om inte andra feministers nivå accepteras som utgångspunkt.
Vad som är sexistiskt beteende eller sexistisk raggning beror på vad man förväntar sig för jämställdhet i samhället, förväntar man sig inte någon jämställdhet så finns det heller ingen sexistisk raggning och förväntar man sig exakt jämställdhet är nästan allt sexistisk raggning. Är det verkligen för mycket begärt och "tjafs" att förvänta sig att du ger någon sorts sådana referensramar som utgångspunkt.

Och ja, jag ifrågasätter uppsåtet när det konsekvent av feminister här plockas ut "män gör fel"-beteenden ur en långa diskussioner som fokuserat på "kvinnor gör fel"-beteenden och ställer lösa frågor kring dem utan att själv vilja skriva något om sina egna funderingar. Det är grunden för de flesta "förlöjligande av xx som drabbar män"-trådar. I det här fallet ännu mer så eftersom undrande mfl gång på gång klargjort att det handlar om en balans, vill man inte drabbas av sexism så ska man inte uppmuntra sexism.
Så ignorera du om du känner för det, men det är knappast för att jag "tjafsar", "förstör" och är "oförskämd".

#88  Sv: Sexister som raggar undrande
2010-10-08 09:04:10

KK2 sa:

Jag vet inte om detta är sexism, men det känns ju som väldigt.... nånting, i alla fall. Den här killen rabblade säkert upp alla sina statusmarkörer just för att det kan tänkas fungera - högpresterande män med mycket pengar väljs av könsrollskonservativa kvinnor, tänker jag mig. Hans raggande blir nästan som ett slags anställningsintervju där han visar upp sitt imponerande CV vilket känns tragiskt. Samtidigt blir ju inte heller kvinnan sedd som en person utan mer nåt slags kommoditet, nåt man kan köpa med fina titlar och pengar.

Låter väldigt mycket som kvinnor på dejtingsidor.
Lång lista med krav, "ska ha spännande arbete", "ska vara vältränad", "ska kunna fungera med mina kompisar". Väldigt lite om vad kvinnan ifråga själv erbjuder.

#89  #79 KK2 MartinK
2010-10-08 10:53:03


Fast jag kan känna att det blir relevant, för tycker man att "vissa beteenden" ska nobbas måste man ju kunna tala om vilka beteenden man menar.


Nä det håller jag inte med om, det är två olika diskussioner.
1. Är det rätt att uppfostra folk med sex
2. Vad är fel egenskaper
När jag tycker att sexister skall nobbas så får jag invändningen att man inte skall uppfostra folk med sex (eller nått sånt). Varför spelar det då roll vad det är för egenskaper?
Menar du/ni/dem egentligen att det är ok att uppfostra folk med sex i vissa fall och i andra fall inte? För det är inte så jag tolkar er.

#90  #89 forts MartinK
2010-10-08 10:56:16

.. alltså det känns inte speciellt intressant att specificera exakt vilka beteenden det gäller om protesterna ändå gäller grundprincipen att nobba dem som gör fel.

#91  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-08 18:49:05

Heffaklumpen, jag är inte "feminister", jag är en feminist. Om du enbart är ute efter att ge mig skit för vad andra feminister har gjort förstör du. När du antyder att jag bara är ute efter att sätta dit folk och har ett oärligt syfte, trots att jag flera gånger förklarat vad mitt syfte är, är du oförskämd.

#92  MartinK KK2
2010-10-08 18:54:58

Fast jag är nu inte helt fokuserad på att diskutera huruvida det är fel eller inte att nobba sexistiska raggare eller huruvida man bör belöna folk med sex eller inte.
Du påstår att det är ett problem att kvinnor tänder på sexistisk raggning och att detta bör upphöra, eftersom kvinnor genom att säga ja till sexister upprätthåller könsroller. Jag är nyfiken på hur denna sexistiska raggning ser ut. Det är klart att jag är intresserad av vad just du anser vara sexistisk raggning eftersom du verkar ha väldigt klara åsikter om saken.

#93  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-08 19:21:01

Fast nu är vi snart uppe i 100 inlägg i den här tråden och endast en handfull har avhandlat själva sakfrågan.

Kall har kommit med egna konkreta synpunkter på vad som är sexistisk/könsrollig raggning. Även undrande kom med ett inlägg. I en par tre inlägg har jag och MartinK diskuterat men det har inte direkt regnat förslag på sexistisk raggning. I övrigt har heffaklumpen länkat till två äldre trådar där tafsning (alltså inte raggning) på krogen diskuteras, och en där tafsning/raggning på upptagen person diskuteras, och så har Farrell gett en youtube-länk till en sexist.

Resten har gått åt till ovidkommande tjafs, anklaganden mot mig och påpekanden om vad jag i själva verket borde ha velat diskutera. Den här tråden påminner mig om varför jag är skitless på feminetik.

#94  KK2 heffaklumpen
2010-10-08 21:47:23

Tafsande i olika former är väl ypperligt exempel på sexistisk raggning, och där fanns även en likartad diskussion, om du inte anser att det passar in, så kan du ju svara på varför.

Just det är nämligen exempel på precis vad jag skrev om tidigare, att be om en lista med förslag som man kan sitta och avfärda utan minsta argument. Det är vad som påminner mig om varför jag blir less på feminetik.
MartinK är lite inne på samma sak ovan m.a.p. vad frågan egentligen handlar om.
Vidare så kan jag inte se att du själv ägnat speciellt mycket kraft åt att bemöta eller kommentera något av det jag skrivit i sakfrågan, det enda du bryr dig om att kommentera är det du kallar "tjafset", är det då förvånande att det är vad du får?

Kom igen då om du vill ha en diskussion får du väl komma med lite argument själv, varför duger inte tafsande som exempel, varför skulle inte det vara en variant av sexistisk raggning.

#95  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-09 10:53:13

Heffalumpen, de två första trådarna handlar om kränkningar på krogen i form av tafsning. Ingen säger något explicit om raggning i dem, det handlar om ovälkomna händer på t ex dansgolvet. Att kalla tafsning för raggning är för mig litegrann som att säga att en örfil är kontaktsökande. I trådarna du länkar till står det inte heller att tafsningarna följs upp med något mer konventionellt kontaktsökande typ försök till samtal, utan det handlar bara om den fysiska kränkningen tafsning.
Jag har svårt att tänka mig att folk vanligtvis raggar genom att tafsa, och jag har ännu svårare att tro att det är detta beteende som kvinnorna ofta faller för. Nu kan jag ju förstås ha fel - som sagt är ag oerhört sällan ute på krogen.
Så nu har du fått svar på varför jag inte anser att 2 av trådarna du länkar till inte avhandlar raggning. Du hade ju kunnat ge lite argument till varför du tycker att de är _bra_ exempel på sexistisk raggning.

Men vet du, om du anser att tafsning är sexistisk raggning, då hade det varit bättre att säga det med en gång istället för att komma med femtielva inlägg om hur jag nog är ute efter att sätta dit folk, borde diskutera nåt annat, borde ge egna defintioner på vad som är sexistisk raggning (trots att jag förklarat varför jag inte känner att jag kan det) etc etc. Jag har läst dina inlägg om och om igen och inte sett att du berört sakfrågan en enda gång, utan mer varit upptagen med just att tala om för mig att jag borde diskutera annat. Möjligtvis då med undantag för de tre länkarna som du gav efter mycket om och men, utan närmare förklaring till varför _du_ tycker att de är bra exempel på sexistisk raggning. Så mycket enklare det hade blivit om du sagt "jag tycker att tafsning är ett exempel på sexistisk raggning, därför att bla bla bla". Då hade vi kunnat diskutera det istället för att tjabbla om varför jag startat den här tråden och huruvida jag menar väl eller inte.

Jag har absolut bemött icke-tjafset, se mina inlägg till Kall och MartinK. Att jag bemötte dina anklagelser mot mig verkar ju uppenbarligen ha varit ett misstag, men om någon tror att jag är up to no good när jag inte är det vill jag gärna försvara mig.

#96  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-09 16:07:48

KK2, (rätt namn nu, aaaaahhhhh!)

Du har fått flera svar från mig men du verkar inte vara nöjd med något av dem trots att jag var tvungen att "ta ut svängarna" så pass att jag blev anklagad för att vara OT. Om du frågar mig så är denna tråd bara ett ledande försök för att se om någon jämställdhetsivraren skulle gå på det plumpa försöket där man ånyo söker svartmåla män. Det här äta kakan och behålla den samtidigt resonemanget är ett enda långt cirkelresonemang där kvinnor vill ha möjligheten att avgöra vad som är sexism eller inte samt att enbart se detta ur ett blame them perspektiv. Det liknar lite grann det här med samtycke vid våldtäkt och definitionerna på vad som är våldtäkt. Kvinnan vill kunna ha makten till definitionerna och preferensvalet och detta gör faktiskt män något förbryllade, i synnerhet nu när feminismen säger att "det privata är politiskt" osv.
Kvinnors rätt till nattöppna dagis och abort.
Mäns rätt till nattöppna legala bordeller och fri sex.
Någonstans där mellan tummen och pekfingret ligger det.

Sexism i raggning är t ex Dick Mastersson då han är uttalad manschauvinist men det är inte sexism bara för att Bettan med rosa läppstift blir suktad efter helt fel ragg där hennes intresse är svalt men om män ser när Bettan går igång på de långa blickarna på "rätt" man då skapar man ett problem för de stackars män som inte e rätt för just den damens partnerpreferens.

För övrigt så anser jag att man kan lösa problemet med tydlighet från kvinnor genom att börja agera aktivt men min tanke är att det spelet är det sista som kvinnor vill ta bort från arenan. Kalla mig sexist eller fördomsfri om du vill, det är bara en personlig observation ;-)

#97  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-09 16:08:12

Fördomsfull ska det vara....

#98  KK2 heffaklumpen
2010-10-09 17:44:47

Heffalumpen, de två första trådarna handlar om kränkningar på krogen i form av tafsning. Ingen säger något explicit om raggning i dem, det handlar om ovälkomna händer på t ex dansgolvet.
Det står också en del om att det fungerar, jag tror inte att just ordet raggning används, men sammanhanget finns där.
Att kalla tafsning för raggning är för mig litegrann som att säga att en örfil är kontaktsökande.
Örfilar brukar inte vara en sådan handling där relationen eller situationen avgör om det uppskattas eller inte. Det är säkert inte omöjligt att det finns människor som uppskattar örfilar, men de är nog tillräckligt få för att det inte ska vara så meningsfullt att diskutera dem här.
I trådarna du länkar till står det inte heller att tafsningarna följs upp med något mer konventionellt kontaktsökande typ försök till samtal, utan det handlar bara om den fysiska kränkningen tafsning.
Det står inte explicit att det följs upp elle hur, men det står inte heller att de inte följs upp, av sammanhanget kan man gissa att det iallafall ibland följs upp, antagligen beroende på reaktionen.
Jag har svårt att tänka mig att folk vanligtvis raggar genom att tafsa, och jag har ännu svårare att tro att det är detta beteende som kvinnorna ofta faller för.
Det är iallafall inte extremt ovanligt, speciellt inte om man även räknar in tafsande efter en första ytlig kontakt av något annat slag.
Så nu har du fått svar på varför jag inte anser att 2 av trådarna du länkar till inte avhandlar raggning. Du hade ju kunnat ge lite argument till varför du tycker att de är _bra_ exempel på sexistisk raggning.
Därför att det är exempel på sådant som många beklagar sig över som sexistiskt beteende, det finns således inte så mycket utrymme för förvirring i det avseendet.
Men vet du, om du anser att tafsning är sexistisk raggning, då hade det varit bättre att säga det med en gång istället för att komma med femtielva inlägg om hur jag nog är ute efter att sätta dit folk, borde diskutera nåt annat, borde ge egna defintioner på vad som är sexistisk raggning (trots att jag förklarat varför jag inte känner att jag kan det) etc etc.
Det är den enda typen av exempel man kan ge utan ett bättre sammanhang. Du kunde lika gärna talat om att du inte anser att tafsande är sexistisk raggning från början, det är samma sak.
Jag har läst dina inlägg om och om igen och inte sett att du berört sakfrågan en enda gång, utan mer varit upptagen med just att tala om för mig att jag borde diskutera annat.
Med det fokus på och den tolkning du hade av den andra tråden, ja det hade varit bättre.
Så mycket enklare det hade blivit om du sagt "jag tycker att tafsning är ett exempel på sexistisk raggning, därför att bla bla bla". Då hade vi kunnat diskutera det istället för att tjabbla om varför jag startat den här tråden och huruvida jag menar väl eller inte.
När du till och med avfärdar något så tydligt som tafsande på premisser som inte fanns där från början? Ser du inte vad jag menar med trådstarten, om inte ens tafsning kan erkännas som sexistisk raggning, hur ska man då kunna diskutera mer omfattande beteenden? Då hamnar man bara i samma problem som i t.ex. ksm-trådarna där inte ett enda ord eller begrepp betyder samma sak som någon annanstans längre om betydelsen kan vridas och användas för att avfärda det man inte vill se. Det behöver inte vara ditt syfte med tråden, den kommer att hamna där ändå.
Att jag bemötte dina anklagelser mot mig verkar ju uppenbarligen ha varit ett misstag, men om någon tror att jag är up to no good när jag inte är det vill jag gärna försvara mig.
Det är förståeligt, men det förklarade inte varför du hoppade över det som var kopplat till trådstarten utan kommentar.

#99  Sv: Sexister som raggar puff
2010-10-09 18:50:25

KK2 sa:

Att kalla tafsning för raggning är för mig litegrann som att säga att en örfil är kontaktsökande.

default och jag skrev om tafs-raggning i en tråd, men då var det iofs om tjejer som raggade på killar
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

#100  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-10 02:17:37

Problemet FumikoFem är att samhället kräver noll ansvar från dig och du är endast en bärare av ord och propaganda, om du varit med mig, som man i FD Jugoslavien hade du fått sett hur män skändats och använts som krigspropaganda. Juguslavien (Serbien) bestod just då av 60 % nationalistiska fruntimmer alltjämt medan en tolk och soldat som mig fick se barn och kvinnor besparade men män uträttas på öppen gata. Då jag hade ett slaviskt sätt och ett slaviskt utseende så kom jag att vara mitt i striden.
Nikakda eller på nikogda, aldrig eller inte är ordet vi är uppfostrade med!

http://www.youtube.com/watch?v=ZpDQJnI4OhU

#101  KK2 #78 Kall
2010-10-10 10:30:18

En grupp killar och en grupp tjejer pratar med varandra.
I början pratar alla med alla, mer eller mindre i munnen på varandra. Efterhand uppstår någon form av struktur. Uppmärksamheten vänds mer och mer mot de killar och (slutligen den kille) som talar mest, högst, och är bäst på att "göra ner" de andra, och tjejerna hjälper till när de märker åt vilket håll vinden blåser, medvetet eller omedvetet.

#102  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-10 22:19:30

Farrell, dina inlägg har ju mest gått ut på att förklara varför sexistisk raggning fungerar, att det handlar om att kvinnor belönar den typen av beteende osv, men du har inte riktigt gått in på hur det sexistiska beteendet ser ut.

#103  Sv: Sexister som raggar KK2
2010-10-10 22:36:19

Heffaklumpen, jag ska besvara dig kort:

Det första du gör i den här tråden är att tala om för mig att jag borde diskutera nåt annat. Ett alternativt beteende hade ju varit att undvika tråden om du tyckte ämnet var ointressant, och/eller starta en egen tråd om det du hellre diskuterat. Då hade vi sluppit allt det här.

Efter lite tjafs länkar du utan vidare förklaring till 3 äldre trådar, 2 av vilka handlar om tafsning och hur främst tjejerna här tycker att det är obehagligt med sortens kränkning när de är ute på krogen. Vad har detta med raggning att göra? Du säger att det är sexistiskt beteende, och det håller jag med dig om, men allt sexistiskt beteende är inte raggning. För mig är inte alls tydligt att tafsning är sexistiskt raggande och du har inte kommit med några argument för varför det är det.

Den här meningen fattar jag inte alls vad du menar med:
"om inte ens tafsning kan erkännas som sexistisk raggning, hur ska man då kunna diskutera mer omfattande beteenden?"

För det första handlar det inte om att "erkänna" tafsning som sexistisk raggning, det handlar om att jag inte håller med dig om att tafsningen i de trådar du länkar till syftar till raggning. Och om att jag kanske inte håller med dig om att tafsning är ett vanligt sätt att ragga. Men det kan vi ju diskutera, eller skulle i alla fall om du kunde ge argument för hur du tänker istället för att anklaga mig för det ena och det andra.

För övrigt tar jag upp tafsande i inlägg 4, där jag avfärdar det som en vanlig typ av raggning.

Jag vill förtydliga att jag startade den här tråden med ett öppet sinne. Jag var nyfiken på vad folk tänker om det här. Att hålla på och lura folk att svara för att sen göra narr av dem ger mig inte speciellt mycket.

Jag lovade redan för några inlägg sen att jag skulle sluta diskutera med dig. Jag lovar samma sak igen och nu ska jag väl hålla det löftet. Att försvara mig mot din misstänksamhet är helt lönlöst, du kommer aldrig att tro att jag vill diskutera ärligt och öppet vad jag än säger eller gör.

#104  KK2 heffaklumpen
2010-10-11 21:27:31

Korta svar till kort svar...
1. Som jag skrev ovan så tas raggningsaspekten upp i trådarna, det borde vara tillräckligt för att iallafall inte avfärda dem så lättvindigt. Två av trådarna tar upp tafsbeteenden i någon mån som raggningsrelaterat, den tredje tar upp beteendet och hur det kan hanteras. Jag har inte påstått att allt tafsande är raggning, sexistisk eller annan.
2. Även om den inte hade gjort det så hade det varit exempel på sexistiskt beteende som hade inneburit sexistisk raggning om det skett i samband med raggning, återigen fullt tillräckligt för att inte bara avfärda dem.
3. Dina frågor i #1 gäller inte bara "sexistisk raggning" utan också "sexistiskt beteende i raggsammanhang", så om det inte passar in på det ena så passar det definitivt på det andra.
4. Hur vanligt varje specifikt beteende måste vara för att accepteras här har du väl aldrig uttryckt.

Mao så bekräftar du bara att det fanns anledning till min "misstänksamhet".
Om du inte kan bestämma dig för antingen en nivå av sexism som du accepterar eller en omfattning du accepterar, iaf som grund för diskussionen, så leder det bara till att alla exempel avfärdas antingen för att de inte är tillräckligt sexistiska eller för att de inte är tillräckligt omfattande, dvs precis vad jag kommenterade i #57.
Du får alltså antingen acceptera svar på samma öppna nivå som dina frågor eller specificera vad du egentligen är beredd att diskutera, annars kan det aldrig bli en diskussion på lika villkor. Sen trodde väl inte jag heller att ditt syfte var att göra narr av någon.
Den här meningen fattar jag inte alls vad du menar med:
"om inte ens tafsning kan erkännas som sexistisk raggning, hur ska man då kunna diskutera mer omfattande beteenden?"
Det är som jag beskrev tidigare en glidande skala från relativt ovanliga, men väldigt tydligt sexistiska beteenden, till vanliga men inte lika tydligt sexistiska beteenden. Om inte den mer extrema ändan av skalan accepteras, vad är det då för mening med att ta upp de mindre tydliga beteendena, som de jag tog upp i #66, men som lämnades utan kommentar.

#105  #92 kk2 MartinK
2010-10-12 15:29:08


Du påstår att det är ett problem att kvinnor tänder på sexistisk raggning och att detta bör upphöra, eftersom kvinnor genom att säga ja till sexister upprätthåller könsroller. Jag är nyfiken på hur denna sexistiska raggning ser ut. Det är klart att jag är intresserad av vad just du anser vara sexistisk raggning eftersom du verkar ha väldigt klara åsikter om saken.


Men det har ju givits förslag:
* Inte respektera nej.
* Neggning, både den man raggar på och omgivningen
* Tafsning
* avhumanisering/objektifiering
* köra över

Allt detta görs ju dessutom på en massa olika sätt och i olika former. T.ex. tafsning behöver ju inte innebära att man går fram och lägger en hand på ett bröst. Det handlar oftare om att t.ex. tränga sig på på dansgolvet, vid baren etc.

Dessutom finns det som nämnts en del saker som handlar om att uppfylla en klassisk manlig könsroll som kanske inte direkt är sexistiskt men som cementerar gamla könsroller.

#106  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-15 10:14:36

KK2,

"Farrell, dina inlägg har ju mest gått ut på att förklara varför sexistisk raggning fungerar, att det handlar om att kvinnor belönar den typen av beteende osv, men du har inte riktigt gått in på hur det sexistiska beteendet ser ut."

Du har väldigt svårt för att se den stora bilden.
1. Varje individ avgör vad som är sexism (om det fungerar är det en bra strategi för både givare och mottagare dvs ingen sexism)
2. Om man vill kan man kalla allt för sexism och i sådana fall är din text och frågeställning full av sexism då du lutar mot att angripa den aktive (mannen) och fria den passive (kvinnan). Om man ser båda två som likvärdiga skulle det vara passande (om man anser beteendet fel) att anklaga båda parter för sexism.
3.Man kan införa nolltolerans mot cancer också men frågan är om det spelar någon roll om huruvida det skulle innebära någon skillnad.
Naturen och dess lagar finns och människor ingår i den.

#107  Sv: Sexister som raggar undrande
2010-10-15 10:21:38

Farrell

Sluta prata i cirklar. Berätta istället vad det är som avses med sexistisk raggning.

#108  Sv: Sexister som raggar Farrell
2010-10-15 13:02:25

Lol Undrande,

Mirror, mirror on the wall...

Sexistiskt raggande är allt som inte går hem medan det andra är kurtiserande, definitionen sätts av den passive parten.

Är jag verkligen otydlig!?

#109  Trött... heffaklumpen
2010-10-18 20:38:14

Jag undrar varför det var så viktigt att ondgöra sig över att jag tog upp en viss problematik i den här tråden för att sedan använda ungefär samma problematik mot MartinK i den ursprungliga tråden. http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
Med avseende på den här tråden och hur ärligt menad frågeställningen egentligen var, varför efterfråga en definition på sexism om man inte tror att det finns någon konsensus om en sådan definition och inte är beredd att diskutera vad sexism innebär om inte för att just ifrågasätta de definitioner eller försök till sådana som läggs fram.
Det framstår allt mer som om min första reaktion var alltför nära sanningen.
Hur svårt hade det varit att ta upp frågan om det går att definiera sexism från början istället om poängen ändå var att ifrågasätta sådana definitioner.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?