feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

självmord och manlig överrepresentation


Gå till senaste inlägget#1  självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-04 14:34:54

undrande nämnde i en annan tråd att han skrivit till folkhälsoministern om mäns självmord. får man fråga vad du skrev, undrande? hur ser du på problemet och dess lösning? och hur ser du på att fler kvinnor än män gör självmordsförsök?

jag tror att fler män än kvinnor dör i självmord av flera olika anledningar, bla:

-att pojkar och flickor uppfostras olika och bemöts olika när de är ledsna eller arga. jag tror att pojkar behöver få tröst och få vara "svaga" i större utsträckning än idag. på så sätt får även pojkar lära sig att söka känslomässigt stöd hos andra, istället för att bita ihop.

-i den manliga könsrollen ingår ett större mått av fysiskt våld (både att utsättas för, och att utöva). "våldsamma" självmordsmetoder såsom hängning, hopp från hög höjd, att skjuta sig själv osv leder oftare till döden än tex intoxikation.

-kvinnor i större utsträckning än män har nära vänner som de kan anförtro sig åt, och prata om sina känslor med. det gör också att de har lättare att verbalisera hur de mår när de söker vård.

-män har en högre tröskel mot att söka hjälp av psykiatrin, men när de väl gjort det drabbas de precis som kvinnor av att den ofta fungerar dåligt och långsamt. att ha väntat med att söka hjälp in i det sista, men satt sen inte få adekvat stöd kanske leder till större desperation än att ha sökt hjälp tidigare i förloppet, och sas hunnit "vänja" sig vid att hjälpen från psykiatrin är otillräcklig?

-missbruksvården är så eftersatt. så vitt jag vet är det fler män än kvinnor som har svåra missbruksproblem, och jag tror att många självmord har missbruk i botten.

#2  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-04 14:40:39

TheCarolinch sa:

får man fråga vad du skrev, undrande?

Jag uttryckte något i stil med att det att så många fler män än kvinnor dör av självmord är något som är i behov av specialinsatser, att det måste uppmärksammas speciellt.

TheCarolinch sa:

hur ser du på problemet och dess lösning?

Jag tycker att det är ett stort problem, min lösning är att män också måste tillåtas psykisk ohälsa och att få vård för denna. Att det inte ska ses som en svag personlighet att vara i behov av psykiatrisk vård.

#3  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-04 15:13:47

undrande sa:

Jag tycker att det är ett stort problem, min lösning är att män också måste tillåtas psykisk ohälsa och att få vård för denna. Att det inte ska ses som en svag personlighet att vara i behov av psykiatrisk vård.


håller helt med. några funderingar på hur man skulle komma dithän?

#4  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-05 11:32:43

TheCarolinch sa:

håller helt med. några funderingar på hur man skulle komma dithän?

T.ex. genom att sluta med kampanjerna som ensidigt fokuserar på unga kvinnors psykiska ohälsa, att psykisk ohälsa faktiskt är något som drabbar bägge kön. Att slå fast att det är ok även för män att söka hjälp inom den vårdapparat som de fakiskt är med och skattefinansierar. Börja diskutera saker som att män drabbas mycket hårdare av skillsmässor än vad kvinnor gör.

#5  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-05 12:09:02

Många av tjejernas självmordsförsök är antagligen bara rop på hjälp (obeslutsamt), medan killarna verkligen tar livet av sig (beslutsamt).

#6  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-05 15:32:03

undrande


hur ska man "slå fast" det? vem ska slå fast? och vad grundar du förresten ditt uttalande om skilsmässor på? skilsmässa är en vedertagen krisutlösare hos båda könen.

bizc

jaha, "bara rop på hjälp". då behöver man ju inte göra så mycket, mer än att invänta likbilarna med de som inte brytt sig om att ropa på hjälp först...? eller hur menar du?

#7  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-05 15:43:08

TheCarolinch sa:

hur ska man "slå fast" det? vem ska slå fast?

Till exempel genom att media slutar rapportera om psykisk ohälsa som något som bara drabbar unga kvinnor.
Till exempel genom att statliga institutioner slutar hävda att det bara är unga kvinnors dåliga självkänsla som är värd att ta på allvar.

TheCarolinch sa:

och vad grundar du förresten ditt uttalande om skilsmässor på? skilsmässa är en vedertagen krisutlösare hos båda könen.

Det här t.ex. http://abcnews.go.com/Health/MindMoodNews/men…

#8  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-05 16:30:52

undrande

när jag var tonåring och mådde skit visste jag ingenting om dåligt psykiskt mående. jag hade knappt hört talas om det. jag hade ingen aning om vad det var jag kände, eller att det fanns fler som jag. det enda exemplet på "ungdomar som hade det svårt" som jag kände till var sk värstingungdomar (oftast killar), sådana som skolkade mycket, hade dåliga betyg, missbrukade folköl och lim, hamnade i slagsmål ofta och hade ensamstående mammor som bodde i förorten. det var också det enda exemplet på "dåligt mående" som fanns i vår samhällskunskapsbok. det var synd om stoffe, liksom... (och det var det ju.)

om någon hade kunnat berätta för mig hur jävligt allt kan kännas trots att man bor i ett "fint" område med två präktiga föräldrar, har bra betyg och inte började dricka folköl redan som tolvåring, är tjej och har kompisar, så hade det varit guld värt. om någon hade kunnat berätta det för tanterna på bup också, så hade det varit ännu mer till hjälp...

kampanjerna (ja, de var ensidiga, det håller jag med om) behövdes då, eftersom medvetenheten var så liten. standardmallen för om en ung människa mådde dåligt var satt för att upptäcka unga killar med socioekonomiska problem, inte för att upptäcka utåt sett välanpassade tjejer.

men nog om det. idag ser kunskapsluckorna annorlunda ut, och det skulle behöva åtgärdas, där är vi överens. jag tycker bara att det är orättvist att hävda att de finns pga man tidigare försökt uppmärksamma tjejers situation. jag menar att de alltid funnits. eller menar du att inåtvända killar som mådde dåligt fick hjälp förr, innan feminismen knyckte den...?

#9  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-05 16:40:55

TheCarolinch

Ja, och när jag växte upp i det troligen mest intellektuellt inavlade överklassghettot i Sverige, ett område jag förövrigt utan att tveka skulle rekommendera för subatmosfäriska provsprängingar av kärnvapen så var bilden av psykisk ohälsa en ung flicka med anorexi och/eller självskadebeteenden.

Hade jag inte haft släktingar som råkade var utbildade psykiatriker och som var stenhårda på att min anpassningsproblem inte var mitt fel utan skolans problem då hade jag troligen inte suttit och slagits för att inte behöva donera en enda av mina surt förvärvade lönekronor till fler statliga vansinnesprojekt.

TheCarolinch sa:

jag menar att de alltid funnits. eller menar du att inåtvända killar som mådde dåligt fick hjälp förr, innan feminismen knyckte den...?

Nej i första början fick ingen hjälp. Därefter började somliga få hjälp, därefter dominerades debatten av unga flickor med självskadebeteenden och/eller anorexi. Idag verkar den mest domineras av att unga kvinnor mår dåligt av att de inte har lyxen att kunna få både barn, spännande fritid och en spikrak karriär.

#10  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-05 16:46:40

TheCarolinch sa:
[_halmgubbe_] [...] eller hur menar du?


Den som först tar en mängd piller och sedan ringer 112 ropar på hjälp (ofullbordat), medan den som hänger sig i skogen tar livet av sig (fulllbordat).

2004 tog 1 396 personer livet av sig i Sverige, 1 005 var män och 381 kvinnor.

#11  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-05 18:58:35

undrande sa:
Idag verkar den mest domineras av att unga kvinnor mår dåligt av att de inte har lyxen att kunna få både barn, spännande fritid och en spikrak karriär.


i regel blir det svårare att få gehör för sina egna problem om man förlöjligar och nedvärderar andras, inte lättare. ett tips bara.

#12  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-05 19:06:43

bizc

ja, jag vet skillnaden mellan fullbordade och ofullbordade självmord. jag förstår bara inte vart du vill komma.

alla misslyckade självmordsförsök kan inte avfärdas som "rop på hjälp", och alla "rop på hjälp" kan inte avfärdas som uppmärksamhetssökande trams av folk som inte mår dåligt "på riktigt", det är iaf vad jag vill ha sagt.

#13  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-05 20:02:08

TheCarolinch sa:


i regel blir det svårare att få gehör för sina egna problem om man förlöjligar och nedvärderar andras, inte lättare. ett tips bara.


Jag har redan försökt vara förstående, försökt lyssna på andras (feministers) uppfattning om världen och svårigheterna i den. Det slutade bildligt talat med att jag fick hela armen avhuggen när jag erbjöd fingret och blev därefter kallad för manssvin när jag inte frivilligt erbjöd andra armen också.

#14  Sv: självmord och manlig överrepresentation vejde
2010-09-05 20:15:50

Måste man ställa män och kvinnor mot varandra? Kan vi inte bara konstatera att mäns problem och ohälsa kanske har negligerats, utan att för den skull förringa eller förlöjliga kvinnor som mår dåligt?

Jag tror också att orsakerna till fler självmord bland män (men fler försök bland kvinnor), är det som Carolinch tar upp. Män väntar ofta längre med att söka hjälp (pga könsrollen / krav och förväntningar på män), samt att fler män än kvinnor befinner sig på den absoluta botten i samhället. (Är hemlösa, har tunga missbruksproblem). Det finns fler "fattiga" kvinnor än "fattiga" män, men fattiga kvinnor får oftare hjälp.
Bland de riktigt utslagna, är fler män.

#15  Sv: självmord och manlig överrepresentation Escapist
2010-09-05 21:42:11

Kanske har feministerna försökt prata med icke-feminister, men blivit nobbade, förlöjligade eller attackerade. Som logiken går här är det isf rätt av dem att generaliserande dissa någon som undrande när han kommer med sina frågor. De har ju försökt och det vet vi ju alla hur cike-feminister är, så varför fortsätta?

#16  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-05 21:57:46

@ TheCarolinch

"[J]ag förstår bara inte vart du vill komma."

Bland annat finner jag det ytterst märkligt att det s.k. patriarkatet inte tar bättre hand om sina egna. Dessutom (eftersom patriarkatet inte existerar) är skillnaderna mellan könens självmordsstatistik, med all sannolikhet, biologiskt betingad. Tjejerna är lite mer försiktiga medan killarna tar ett varaktigt beslut. Antagligen samma drift som gör att fler män startar egna företag.

#17  bizc heffaklumpen
2010-09-05 22:28:25

Hur menar du att den biologiska betingningen i det skulle se ut?

#18  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-05 22:34:54

Testosteron.

#19  bizc heffaklumpen
2010-09-05 23:19:55

Kopplingen till testosteron har väl bara varit ökat risktagande, varför "varaktigt beslut", eller är det risktagandet du menar?

#20  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-05 23:49:44

Det är inte enbart risktagande, utan en sammansatt jävlaranammaattityd (risk/tävling/aggression) som bidrar till att beslutet genomförs.

#21  #1 och #14 Kall
2010-09-06 16:16:54

vejde sa:
Jag tror också att orsakerna till fler självmord bland män (men fler försök bland kvinnor), är det som Carolinch tar upp.

Men jag får det inte att gå ihop med att fler kvinnor försöker, men att tre gånger så många män "lyckas".

Om det som räknas upp i #1 stämmer, varför är det då fler kvinnor än män som försöker ta livet av sig?

Och varför är inte förhållandet mellan de som försöker inte i paritet med de som faktiskt "lyckas" (eller hur det ska uttryckas?)

#22  bizc heffaklumpen
2010-09-06 19:37:08

Jag kan inte direkt säga att du har fel, men för egen del tror jag mer att det är en kombination av biologi, situation och inlärda beteenden.

#23  vejde heffaklumpen
2010-09-06 19:45:04

Utifrån mäns perspektiv så kan man kanske se det som att det inte finns någon anledning till självmordsförsök som ett rop på hjälp eftersom män inte förväntar sig att det finns någon hjälp att få och att misslyckas innebär bara att förpassas ännu längre ner i skiten, inte en väg därifrån. Det är givetvis inte hela förklaringen till skillnaden, men ett perspektiv som kan vara viktigt att tänka på.

#24  heffaklumpen bizc
2010-09-06 20:11:52

Jag tror också att det kan förhålla sig så. Men samtidigt är min föreställning att statistiken alltid sett (proportioneligt) likadan ut, oavsett förhållanden (även under exv. stenåldern).

#25  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-07 18:49:01

Och av den anledningen är det särskilt viktigt med rätt sorts forskning (ej feministiskt baserad genusforskning) för att kunna förebygga detta på rätt sätt.

#26  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-07 22:38:27

kall

kvinnor lider oftare av depression, så det skulle ju kunna förklara varför de försöker oftare. dock är inte alla som tar livet av sig deprimerade i klinisk bemärkelse.

#27  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-07 22:40:33

bizc

förebygga vad på rätt sätt? självmord i allmänhet, eller just mäns självmord?

#28  @ TheCarolinch bizc
2010-09-08 06:11:01

För att förebygga männens (högre andel) självmord krävs naturligtvis rätt sorts forskning. Det är helt logiskt.

Suicide rates _per 100,000_ by country, year and sex

BELARUS 2003
63.3 (män)
10.3 (kvinnor)

RUSSIAN FEDERATION 2006
53.9 (män)
9.5 (kvinnor)

LITHUANIA 2007
53.9 (män)
9.8 (kvinnor)

HUNGARY 2005
42.3 (män)
11.2 (kvinnor)

JAPAN 2007
35.8 (män)
13.7 (kvinnor)

ICELAND 2007
18.9 (män)
4.6 (kvinnor)

o.s.v.

http://www.who.int/mental_health/prevention/s… http://web4health.info/sv/answers/bipolar-sui…

#29  TheCarolinch targash
2010-09-08 07:08:38


kvinnor lider oftare av depression, så det skulle ju kunna förklara varför de försöker oftare. dock är inte alla som tar livet av sig deprimerade i klinisk bemärkelse.

Kan ju vara så att kvinnor och män får olika diagnoser och går till läkaren i olika höggrad vilket gör att enligt statistiken är kvinnor oftare deprimerade. Kan även vara så i självrapporteringsfall att kvinnor ömkar sig mer än män gör vilket även det skapar en snedfördelning.

#30  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-09-08 08:59:29

Artikel http://www.dn.se/insidan/nu-kan-sofie-ga-vida…

#31  TheCarolinch #26 Kall
2010-09-08 14:56:47

kvinnor lider oftare av depression, så det skulle ju kunna förklara varför de försöker oftare. dock är inte alla som tar livet av sig deprimerade i klinisk bemärkelse.

kanske det.
Men även det motsäger isåfall anledningarna i #1.

#32  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-09-08 14:59:58

Men jag tror ju att det finns ett samband mellan tillvägagångssätt och utgång.

Även om beslutet vuxit fram under lång tid, så gissar jag att det oftast är under stor vånda som själva handlingen begås. Om det då tar en relativt lång tid från att handlingen begås tills döden inträder, så tycker jag inte alls det är konstigt att många under den tiden kommer på andra tankar och försöker rädda sig istället.

#33  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-09-08 15:01:52

Jag menar, om vi skulle titta enbart på dem som försöker ta livet av sig med en viss metod, t ex tabletter, så kanske det skulle vara lika stor överlevnad bland pojkar som bland flickor?

#34  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-08 22:16:56

bizc

vad är rätt sorts forskning, enligt dig, och hur skiljer den sig från den forskning som finns idag?

#35  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-08 22:23:41

targash

såvitt jag har förstått har man inte bara gått efter hur många som söker hjälp, utan också studerat ett stort antal slumpvis utvalda människors grad av depressivitet. de skattningsskalor som används innehåller många olika sorters frågor, och ger inte utslag på "allmänt ömkande". vad vet har resultaten av olika typer av prevalensstudier alla visat på att kvinnor har mer depressioner än män.

#36  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-08 22:26:31

kall

jo, val av metod spelar definitivt roll. män använder oftare metoder som medför en hög sannolikhet att "lyckas" med självmordet.

#37  TheCarolinch #35 heffaklumpen
2010-09-08 22:43:05

Har du något exempel på skattningsskalor?

Jag har svårt att se hur man skulle kunna konstruera som inte ger utslag för om kvinnor ömkar sig mer än män, man kan vikta ned de individer som "ömkar sig" i alla frågor, men inte en högre skattning av sina besvär på ett mindre antal frågor, iaf inte utan att normalisera mot kön och då hade man dolt ev. riktiga skillnader.
Visst kan man korrigera lite med korsvisa frågor och spridningen på meningslösa frågor o.s.v., men det bygger då på att kontroll och baslinjefrågorna dels uppfattas så som avsetts av författarna och att den uppfattningen är könsneutral, vilket är mycket svårt att åstadkomma i praktiken.

#38  TheCarolinch #36 Kall
2010-09-09 10:04:10

Jo jag vet, det var utgångspunkten i resonemanget.
Men jag tänkte att för den som är intresserad av att spåra eventuella samband mellan beslutsamhet-val av metod-utfall, så kanske det skulle gå att börja med att isolera olika metoder för sig och studera om det finns skillnader i utfall mellan könen.

#39  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-09 20:21:45

"vad är rätt sorts forskning, enligt dig, och hur skiljer den sig från den forskning som finns idag?"

Det beskrev jag i och för sig tidigare. Den forskning som finns nu angåeände dessa frågar baserar sig på feministiska dogmer. Att män är överordnade kvinnor, och så vidare. Med den typen av forskning presenteras vinklade resultat ā la Slagen dam. Genusforskning är ingen bra metod. Det som behövs är alltså icke-politiserad forskning.

#40  Sv: självmord och manlig överrepresentation bizc
2010-09-09 20:23:17

frågar = frågor, angåeände = angående

#41  Sv: självmord och manlig överrepresentation MyLibido
2010-09-23 18:13:16

Jag tror inte pa att kvinnor lider mer av depression. Det handlar mer om att man uppfostras till att vara starka. Medan kvinnor tillats vara bade starka och svaga, har man inte mycket val. Denna snavhet, tillsammans med oförmagan att prata om det, skulle nog leda till det motsatta: man ar mer deprimerade an kvinnor.

Lat oss anta att vart beteende ar starkt knutet till att höja var sexuella attraktivitet.

Kvinnor vinner pa, eller förlorar inte avsevart pa, att framstalla sig som 'offer' i vid mening. Man förlorar pa det. Arbetslösa man ar betydligt oftare ogifta an förvarvsarbetande, medan det motsatta inte haller för kvinnor.

Samma med depression. Sa fort du tummar pa den harda fasaden förlorar du attraktivitetskraft som man. Som kvinna vinner du ofta.

#42  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-09-24 18:27:55

Män "lyckas" oftare med sina självmordsförsök, men kvinnor försöker oftare begå självmord. Tidigare har jag sett att folk försökt (i liknande stil som bizc) förklara detta med att kvinnor inte mår lika dåligt som män och därför bara gör självmordsförsök som ett sätt att få uppmärksamhet.
Jag tycker inte att det där hänger ihop riktigt. I Sverige minskar antalet dödsfall pga självmord, just för att sjukvården förbättrats så pass att vi kan rädda fler. Om man väljer att se till endast dödsfallen i självmord som en indikator på psykisk hälsa, kan man lätt luras att tro att svenskarna mår bättre och bättre. Men i själva verket är det så, att självmordsförsöken ökar i Sverige, vilket ju snarare tyder på försämrad psykisk hälsa. På samma sätt kan man inte stirra sig blind på manliga dödstal och låtsas som att kvinnornas "misslyckade" självmordsförsök inte betyder nånting.

Med detta sagt vill jag hålla med Carolinch i hennes första inlägg. Jag tror att det många gånger kan vara svårare för en man att söka hjälp för exempelvis depression. Jag vill minnas att jag startade en tråd om det tidigare med anledning av en artikelserie i DN i ämnet.

#43  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-24 18:34:22

mylibido

min erfarenhet är att många män har svårt att visa sig svaga inför andra män. som tjejkompis eller flickvän till en kille får man ofta höra om saker som killen enligt egen utsago aldrig diskuterar med sina killpolare.

#44  KK2 #42 Kall
2010-09-24 19:00:19

Läs länken i #30.

Det är ingen som säger att kvinnornas "misslyckade" självmordsförsök inte betyder nånting. Däremot verkar det ofta som att mångfalden av försök bland kvinnorna gör att männen som faktiskt tar livet av sig på riktigt försvinner i bruset.

#45  ang #44 och lite allmänna funderingar KK2
2010-09-24 19:25:36

Det var en kommentar om en generell inställning till kvinnliga självmordsförsök, inte ett påstående om exakt vad som sagts i denna tråden, även om jag anser att bizc kör med nån slags "äh, de vill bara ha uppmärksamhet"-resonemang här. Liknande åsikter har jag stött på förr, bl a här på feminetik men även t ex under föreläsningar och skrämmande nog även hos personal inom psykiatrin där jag jobbat en period.

Gällande att de manliga dödstalen "försvinner i bruset": Vad jag förstår visar de flesta siffror att kvinnor faktiskt mår psykiskt sämre än män, vilket kan förklara varför psykisk ohälsa hos kvinnor uppmärksammas mer. Sen kan och bör siffrorna diskuteras, det kan ju mycket väl vara så att den manliga psykiska ohälsan är osynlig för att män inte söker hjälp lika ofta, eller så kan man tänka sig att män självmedicinerar med droger och alkohol och hamnar då i "missbruksstatistik" istället för "depressionsstatistik" eller liknande.

#46  TheCarolinch #43 heffaklumpen
2010-09-24 19:25:54

Det gäller i min erfarenhet även kvinnor, trots alla dessa kvinnliga vänner så tycks det vara förvånansvärt mycket som inte går att diskutera med dem. Vad det gäller flickvän/pojkvän så tror jag mer det har med relationen att göra än könet.

#47  KK2 #45 Kall
2010-09-24 19:38:27

Det var bara en fundering kring tjejen i artikeln, hon försökte ta livet av sig två gånger men säger själv att hon egentligen inte ville dö.

Det jag funderade på tidigare i tråden var om det kunde finnas något samband mellan beslutsamheten hos personen och valet av metod. Eftersom det finns så en tydlig skillnad mellan män och kvinnor i båda metod och utgång.

Vad gäller skillnaden i psykisk ohälsa, så är det väl även här så att män jämfört med kvinnor oftare hamnar i ytterkanterna på fördelningskurvan.

#48  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-09-24 19:58:35

Jag tror att de flesta som försöker begå självmord upplever en stor vånda, precis som du säger, och de flesta önskar nog inte döden utan en utväg ur en outhärdlig situation.

Varför män oftare väljer en "oåterkallelig" metod är en intressant fråga. Någon spekulerade tidigare i tråden att män mer sällan ser psykiatrin som ett alternativ och alltså inte tror att deras rop på hjälp kommer att höras. Jag tror att det kan ligga mycket i det. Förmodligen spelar också biologi och inlärda beteenden en roll som någon annan föreslog. Någon gång hörde jag att kvinnor inte vill begå självmord på ett sätt som är jobbigt för andra och därför väljer bort hängning (jätteobehagligt att behöva ta ner en hängd) och skjutning (söligt). Kanske har kvinnor också större tillgång till t ex sömntabletter eftersom de oftare söker läkarvård för olika psykiska besvär? Och då blir självmord genom intox ett naturligt val. Detta är bara spekulationer från min sida dock...

Huruvida en person som hänger sig eller hoppar från ett högt hus el dyl är mer beslutsam än den som tar en överdos är svårt att veta. Jag har träffat en person som hoppat från sjunde våningen och överlevt och som sa att h*n i samma ögonblick som h*n hoppade önskade att h*n kunde ta tag i fönsterkarmen och häva sig in i huset igen.

#49  Sv: självmord och manlig överrepresentation targash
2010-09-24 20:26:21

Mäns självmord verkar öka när de inte längre kan uppfylla vad de ser som sin mansroll. Vara pappa, oförmåga att försörja familj osv.

I mitt fall var det svårighet att acceptera den i grunden värdelösa och meningslösa existensen. Allt saknar värde, allt saknar mening, ingen fri vilja, ingen individ (jepp motsägelsefullt) osv.
Så en existensiell kris rentav metafysisk lol.

#50  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-24 20:27:35

för det första: att en person mår så dåligt att hen överväger eller genomför ett självmordsförsök som ett rop på hjälp är i sig allvarligt, oavsett kön. vaddå "bara" ett rop på hjälp? man måste nog må ganska ordentligt dåligt för att överväga en sån sak. varken de allvarligt menade försöken eller "ropen på hjälp" bör viftas bort. de är båda ett tecken på stort psykiskt lidande.

för det andra: en av de största riskfaktorerna för att dö av självmord är att ha misslyckade självmordsförsök i bagaget.

#51  Sv: självmord och manlig överrepresentation Farrell
2010-09-24 20:30:40

Eller som männen, utföra "lyckade" självmordsförsök...

#52  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-24 21:06:59

targash

tro det eller ej, men även kvinnor kan lida av tillvarons intighet... ; )

det har även framförts att män som blir tex arbetslösa eller sjuka i hög grad lämnas av sina respektive. rent statistiskt sett vet jag inte om det stämmer, däremot har jag en reflektion angående det som är baserad på egna iakttagelser, och det är att män i lägre grad en kvinnor verkar kunna hantera exempelvis arbetslöshet eller längre sjukskrivningar.

som exempel kan jag ta ett par jag känner, som hade levt tillsammans i ca tjugo år när han efter en skada blev långtidssjukskriven. ungefär ett halvår efter det lämnade hans sambo honom. ur ett jäifperspektiv är fallet solklart- så gör kvinnor när deras män inte längre kan dra försörjarlasset, punkt slut.

för den som var med var det tydligt att det inte handlade om sjukskrivningen i sig, utan hur han hanterade den. till saken hör att han alltid jobbat mycket, och i hög grad byggde sin självbild på det. när han inte kunde jobba längre gav han upp totalt och isolerade sig hemma. han mådde dåligt, men vägrade prata om det, och blev tvär och kort mot sin sambo. deras relation blev allt sämre, och tillslut stod hon inte ut längre, utan lämnade honom. (såvitt jag vet lever han dock fortfarande...)

#53  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-24 21:07:38

farrell

och din poäng är att...?

#54  Sv: självmord och manlig överrepresentation targash
2010-09-24 21:17:12

tro det eller ej, men även kvinnor kan lida av tillvarons intighet... ; )
Inte sagt något annat.

Och ditt exempel är ett exempel på männens begränsade roll. Män identifier sig mycket med sina prestationer.

#55  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-24 21:25:45

TheCarolinch sa:


för den som var med var det tydligt att det inte handlade om sjukskrivningen i sig, utan hur han hanterade den. till saken hör att han alltid jobbat mycket, och i hög grad byggde sin självbild på det. när han inte kunde jobba längre gav han upp totalt och isolerade sig hemma. han mådde dåligt, men vägrade prata om det, och blev tvär och kort mot sin sambo. deras relation blev allt sämre, och tillslut stod hon inte ut längre, utan lämnade honom. (såvitt jag vet lever han dock fortfarande...)

Hur är det det brukar låta från feminister när det påtalas om kvinnor som beter sig illa? 'internaliserade könsroller'?

#56  Sv: självmord och manlig överrepresentation Farrell
2010-09-24 22:09:37

Min poäng är att man skriver massvis om detta:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/153kvinnord…

Medan man skriver ingenting alls om detta:
http://genusnytt.wordpress.com/2010/09/11/kil…

Som vanligt så verkar det inte vara så intressant att problematisera detta då män drabbas, från ett feministiskt håll alltså. Weigl har ännu inte fått använda AB till att breda ut sig i flera dubbelutslag om hur män drabbas av dödsfall i horribelt mycket större skala än kvinnor. Skygglapparna fortfarande på....

#57  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-24 23:13:35

ja, hans reaktion var kopplad till sin självbild och sin könsroll, helt klart. min poäng var att han inte blev lämnad pga sjukskrivningen, utan pga hans reaktion på den gjorde honom svår att leva med.

#58  Sv: självmord och manlig överrepresentation Farrell
2010-09-24 23:29:01

Är du helt säker på att det berodde på självbild och könsroll?
Om du är det, hur och varför anser du det?

Det har visat sig att kvinnor som blir arbetslösa inte har lika stor risk/chans att bli lämnade av sina män. Vad kan man utläsa av detta månne?
Vad är det för fel på kvinnorollen?
Förlåt.

#59  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-25 09:57:55

TheCarolinch sa:

ja, hans reaktion var kopplad till sin självbild och sin könsroll, helt klart. min poäng var att han inte blev lämnad pga sjukskrivningen, utan pga hans reaktion på den gjorde honom svår att leva med.

Och varför reagerade han som han gjorde? Är det kopplat till vad samhället förväntade sig av honom?

#60  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-25 10:40:29

undrande

njae, han hade en "manlig" skada, dvs han hade skadat ryggen på jobbet och opererats för det, så jag tror inte att "samhället" hade så mycket åsikter. däremot tror jag att han identifierade sig så pass mycket med sin könsroll såsom stark och arbetsför, och att det var det som knäckte honom. han kunde inte hitta en "ny" roll utanför jobbandet.

farrell

jag tror snarare att män kan lära sig av kvinnor där- dvs att inte identifiera sig totalt med sin yrkesroll eller med sina prestationer på jobbet.

#61  TC targash
2010-09-25 11:04:42

Problemet är att samma egenskaper som gör att män satsar på jobbet gör att de har lättare att få tjejer. Ambitioner osv.
Så om män slutar satsa mycket på jobbet, minskar sina ambitioner osv. så försvåras deras möjligheter att skaffa en partner.

Att som man bli som en kvinna är dödsstöten för kärlekslivet.
Visst du kan som man vara ytterst feminin, modeintresserad osv om man väger upp detta med sexuell aggressivitet, se Russel Brand. Alltså du oosar sex. Är du feminin men inte har den sexuella utstrålningen så blir du lottlös.

#62  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-25 11:16:44

TheCarolinch sa:

jag tror snarare att män kan lära sig av kvinnor där- dvs att inte identifiera sig totalt med sin yrkesroll eller med sina prestationer på jobbet.

Då antar jag att motprestationen blir att kvinnor inser att det faktum att de har bröst inte berättigar dem till försörjning när de går in i ett förhållande och att de faktiskt kommer att förväntas klara sitt eget uppehälle. Samt att de kommer att möta hård kritik när de börjar prata om män som inte tjänar tillräckligt mycket eller inte har tillräckligt bra karriär.

#63  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-09-25 19:20:04

Targash, en man blir väl inte "ytterst femininin", eller ens "som en kvinna" om han upphör att identifiera sig totalt med sin yrkesroll. Man kan vara ambitiös och samtidigt ha ett liv och ett värde utanför arbetet.

#64  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-25 22:37:47

kk2 sa:

Man kan vara ambitiös och samtidigt ha ett liv och ett värde utanför arbetet.

Det är kanske dags att media börjar spegla det då?

#65  undrande Escapist
2010-09-25 23:01:03

"Felix stör ingenjörer - och gör dem till hjältar"
http://www.nyteknik.se/nyheter/karriarartikla…

#66  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-25 23:26:30

Escapist sa:

"Felix stör ingenjörer - och gör dem till hjältar"

Det är väl bara att gratulera. Nu är det bara frågan om branschen tänker berätta vilka typer av ingenjörer det kommer bli brist på den här gången.

#67  undrande Escapist
2010-09-26 00:29:37

http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comic…

#68  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-26 15:46:37

Escapist

Rolig serie, även om jag nog skulle föredra en TKSP eller GRSP för att ge tillbaka på människorna som tyckte att det var höjden av humor att dra ned mina byxor i matkön.

För att återknyta dock. Vad som syftas är att det branschen menar är att det fattas sådant som kraftingenjörer, det folk hör är att det fattas industriella ekonomer och industriella designers.

#69  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-26 20:45:42

undrande sa:
Då antar jag att motprestationen blir att kvinnor inser att det faktum att de har bröst inte berättigar dem till försörjning när de går in i ett förhållande och att de faktiskt kommer att förväntas klara sitt eget uppehälle.


absolut inte! det har alltid varit en hjärtefråga för feminismen att kvinnor ska sakna egen inkomst och vara totalt ekonomiskt beroende av sina män. sann jämställdhet är att få veckopeng av sin make.

#70  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-26 20:53:10

TheCarolinch sa:

sann jämställdhet är att få veckopeng av sin make.

Då är det väldigt märkligt att det är så viktigt för feminister att slåss för kvinnans rätt att inte behöva välja en man som tjänar mindre än vad hon gör.

#71  Sv: självmord och manlig överrepresentation TheCarolinch
2010-09-27 03:46:07

undrande

undrande sa:
Då är det väldigt märkligt att det är så viktigt för feminister att slåss för kvinnans rätt att inte behöva välja en man som tjänar mindre än vad hon gör.


det som är viktigt för feminister är att minska lönegapet mellan män och kvinnor, samt att fördela föräldraskapets ekonomiska konsekvenser jämnare.

att en individ väljer partner baserat på bröst- eller lönekuvertsstorlek kan man ju ha åsikter om (min är att det är tragiskt), men knappast intressant att kritisera från feministiskt håll. jag är inte intresserad av att i feminismens namn tala om för folk vad de ska och inte ska välja, utan av att diskutera de mönster som finns, och vilka konsekvenser de får.

#72  undrande Escapist
2010-09-27 10:11:07

Om kvinnor skulle BEHÖVA välja en viss man skulle det vara uppenbart tvång. Feminister kan inte rimtligtvis verka för att begränsa kvinnors frihet på partnermarknaden. Det tror jag du vet, så jag vet inte varför du forsätter tjata om den här icke-frågan.

#73  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-09-27 13:46:10

Är det en icke-fråga för feminismen att folk uppför sig efter könsstereotyper?

#74  "Felix stör en ingenjör" Kall
2010-09-27 13:49:11

"Felix stör ingenjörer - och gör dem till hjältar"
[länk]

Översättning:
Felix gillar att hänga med snygga tjejer på exotiska destinationer... =)

#75  Escapist heffaklumpen
2010-09-27 22:47:52

Jag väntar fortfarande med spänning på den dagen då feminister börjar tala om kvinnors ansvar istället för att bara försöka hitta kreativa sätt att motivera varför man inte kan eller vill diskutera kvinnors ansvar.
Varför skulle just kvinnors val inte begränsas av ansvar på samma samma sätt som mäns val förväntas göra det? Varför är det bara mäns ansvar som kan diskuteras eller är intressant att diskutera?

#76  Sv: självmord och manlig överrepresentation targash
2010-09-28 09:21:16

Kul men reportage om ingenjören dock går det alldeles för sent för att jag skulle orka titta på det.
Sen så känns det ju konstigt att ha sådan vinkling på det. Det är ju som att ha Dolph Lundgren som exempel på vad man jobbar med när man tagit examen som Civilingenjör i kemiteknik.

#77  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-09-28 09:57:20

TheCarolinch sa:

det som är viktigt för feminister är att minska lönegapet mellan män och kvinnor, samt att fördela föräldraskapets ekonomiska konsekvenser jämnare.

Jag skulle säga att det finns väldigt många saker som verkar väldigt viktiga för feminister. T.ex. att disktuera hur onda HM är som kastar trasiga kläder istället för att ge dem till hemlösa.

kx2 sa:

att en individ väljer partner baserat på bröst- eller lönekuvertsstorlek kan man ju ha åsikter om (min är att det är tragiskt), men knappast intressant att kritisera från feministiskt håll.

Men det verkar väldigt viktigt att diskutera varför män väljer vissa typer av kvinnor.

kx2 sa:

jag är inte intresserad av att i feminismens namn tala om för folk vad de ska och inte ska välja, utan av att diskutera de mönster som finns, och vilka konsekvenser de får.

Det låter mest som ett kreativt sätt att förklara varför det är rimligt att diskutera varför det är hemskt att kvinnor väljs på utseende, och att det är hemskt att unga kvinnor mår dåligt över att matas med budskapet att de behöver vara snygga. Samtidigt som det är helt rimligt att bli väldigt väldigt tyst när det gäller att diskutera varför män väljs efter prestation.

Escapist sa:

Om kvinnor skulle BEHÖVA välja en viss man skulle det vara uppenbart tvång.

Det där är en halmgubbe. Precis som tidigare hävdats att man kan diskutera problemen med män preferenser utan att för den skullen förbjuda enskilda män att ha sina preferenser borde det vara helt rimligt att kunna diskutera problemen med kvinnors preferenser utan att för den sakens skull mena att enskilda kvinnor ska förbjudas att ha preferenser.

Escapist sa:

Feminister kan inte rimtligtvis verka för att begränsa kvinnors frihet på partnermarknaden. Det tror jag du vet, så jag vet inte varför du forsätter tjata om den här icke-frågan.

Feminister säger sig vilja befria människor från könsroller, t.ex. genom att bekämpa vilka förväntningar män har på kvinnor. Då borde också den andra sidan av myntet vara gällande, att diskutera vilka förväntningar kvinnor har på män.

#78  #77 kx2
2010-09-28 12:02:32

Det var inte jag som det där (har inte ens postat i tråden), utan TheCarolinch... håller dock med.

#79  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-15 00:30:49

Escapist sa:

Om kvinnor skulle BEHÖVA välja en viss man skulle det vara uppenbart tvång. Feminister kan inte rimtligtvis verka för att begränsa kvinnors frihet på partnermarknaden. Det tror jag du vet, så jag vet inte varför du forsätter tjata om den här icke-frågan.


Nej, det låter ju inte så roligt. Med det man ofta tänker. Många av de egenskaper hos män, som feminster har svårt med - män som tar för sig, kör över, är sexistiska uppmuntras ju mer än sällan av kvinnor mest. Indirekt av män då dessa killar ofta får en god skörd kvinnor.

Jag kan ju i min bitterballighet avundas att dessa killar har så enkelt för sig. Men samtidigt är det inte jag - så hur lockande det än må vara vill jag ändå inte byta personlighet bara för det. Livet känns vackrare (men ibland bittrare) i en mjuk molnvärld.

Om feminister verkligen ville förändra livet för kvinnor - så tror jag det skulle få kolosal effekt om man ändrade på sina ideal. Alfahanarna och det "framknullade" patriarkatet skulle va tvungna att ändra stil. Dvs ngn sorts nolltolerans mot manschauvenism även i hemmet. Men, then again. Om kvinnor är genetisk programmerade att gilla stilen så får vi kanske vänja oss vid att världen ser ut som den gör.

#80  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-15 10:14:13

Vackning sa:


Nej, det låter ju inte så roligt. Med det man ofta tänker. Många av de egenskaper hos män, som feminster har svårt med - män som tar för sig, kör över, är sexistiska uppmuntras ju mer än sällan av kvinnor mest. Indirekt av män då dessa killar ofta får en god skörd kvinnor.

Man kan inte förändra kvinnors preferenser, däremot kan man välja att som man vägra låta sig hunsas. Som jag sa i den andra tråden. Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.

#81  Sv: självmord och manlig överrepresentation vejde
2010-10-15 19:12:27

Jag har träffat ganska få otrevliga män i mina dar, och väldigt få "vidriga". Jag kanske har haft tur, men det är verkligen inte vanligt. De som visar sådana tendenser, undviker jag. Dock är det ju inte alltid man märker det på en gång. Men jag och den absoluta majoriteten av tjejer jag känner, har i stort sett bara varit tillsammans med "vanliga", gusta killar. Är det verkligen så ovanligt?

Jag har nog träffat fler otrevliga tjejer, än otrevliga killar faktiskt.

Men jag tycker att det är jäkligt missvisande att påstå att tjejer "gör" killar elaka, killar har också ett eget ansvar. Ta killen som hängde sig på Flashback - vilka var det som hånade honom, "uppmuntrade" honom? Jo, killar. Vilka var det som försökte stoppa honom / tala honom till rätta? Jo, tjejer!

#82  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-16 18:09:05

@vejde

Jag som man måste säga att jag lärt känna fler vidriga kvinnor än män. Inget förvånar mig längre.

Antalet inlägg som direkt uppmuntrade honom att ta livet av sig kunde räknas på ena handens fingrar (detta var alltså lätt överdrivet av media). Vad spelar en random kommentar på flashback för roll eg? Vissa avdelningar i flashback kan närmast likna en alkispub. Ett ställe för människor cyniska bortom räddning. Det är väl ingen i vanliga sämhället som förväntar sig att alkisarna ska ta ansvar för ngt? Om detta är en sån tragedi kan väl soffhånglarna släppa varandra och fjärren och göra en insatts.

Att han överhuvud taget kom så långt att han tog livet av sig verkar berott på att han va ensam. Han va väl en svag man, utfryst av både män och kvinnor. Unga män i upptagna av styrke konkurrensen, allt i syfte att locka en kvinna, skyr den svage mannen. De flesta är för svaga i sig själva för att våga förknippas med losern. På jobbet, universitet etc kommer denna man inte få hänga med. Men ensam man har oftare en manlig relation än en kvinnlig. Kvinnorna håller sig på ett långt mer behörigt avstånd.

Så, om det är någon som skulle göra mer för de svaga männen så är det kvinnor och inte männen.

#83  Vackning vejde
2010-10-17 16:06:58

Marcus Jannes hade av allt att döma både en stöttande familj och flera vänner. Men han hade också ett socialt handikapp som gjorde det svårt för honom att klara ett vanligt liv, "läsa av" människor etc.

Den som "ska" göra mest för en svag, olycklig och ensam människa, är de som finns närmast denna människa. Alternativt vården. Att lägga samma ansvar på främlingar eller ytligt bekanta, är orimligt. Oavsett kön.

Eller tycker du att män har ett större ansvar än kvinnor, att ta hand om ensamma, olyckliga eller "svaga" kvinnor i deras omgivning?

#84  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-17 16:38:56

Vackning sa:

@vejde
Jag som man måste säga att jag lärt känna fler vidriga kvinnor än män. Inget förvånar mig längre.

Det kan också bero på vad du väljer att se. Eller att du vill ha ut olika saker i ditt umgänge med män än vad du vill ha ut med ditt umgänge med kvinnor.
Annars har jag en teori om att män när de är elaka säger det rakt ut, eller väljer att slå dig. Sådant är lätt att hantera, käfta/slå tillbaka eller gå därifrån. När kvinnor är elaka så handlar det om utfrysning eller verbal förnedring, något som är betydligt svårare att förhålla sig till.
Blåmärken och brutna ben läker, men förnedring och förminskning i synnerhet om den är systematisk är betydligt svårare att läka.

Vackning sa:

Antalet inlägg som direkt uppmuntrade honom att ta livet av sig kunde räknas på ena handens fingrar (detta var alltså lätt överdrivet av media). Vad spelar en random kommentar på flashback för roll eg? Vissa avdelningar i flashback kan närmast likna en alkispub. Ett ställe för människor cyniska bortom räddning.

Flashback är väldigt många saker, men min erfarenhet är att det finns väldigt många människor där som mår dåligt, och som försöker lindra det genom att få andra att må sämre. Det är inte ett bra forum att besöka om man redan befinner sig i mental obalans.

Vackning sa:

Det är väl ingen i vanliga sämhället som förväntar sig att alkisarna ska ta ansvar för ngt? Om detta är en sån tragedi kan väl soffhånglarna släppa varandra och fjärren och göra en insatts.

Vad fanns det att göra egentligen? Jag har en gång lyckats prata en person ur ett självmordsförsök, men det var för att att jag hade hennes telefonnummer och hon berättade att hon tänkte ta sitt liv. En anonym skribent på ett anonymt obskyrt forum är rätt svår att hjälpa.

Vackning sa:

Att han överhuvud taget kom så långt att han tog livet av sig verkar berott på att han va ensam. Han va väl en svag man, utfryst av både män och kvinnor.

Troligen.

Vackning sa:

Unga män i upptagna av styrke konkurrensen, allt i syfte att locka en kvinna, skyr den svage mannen. De flesta är för svaga i sig själva för att våga förknippas med losern. På jobbet, universitet etc kommer denna man inte få hänga med.

Han borde ha fått hjälp att skapa sitt eget värde. Jag tänker på en annalogi som folk som tränar kampsporter brukar prata om. Kraften kommer inte från handen, kraften kommer inte från foten. Kraften kommer från själen, känn dig själv och vad som ligger framför dig och du kommer aldrig att kunna besegras.
Så hans problem var nog egentligen att han lyssnade alldeles för mycket på vad andra människor tyckte om honom. Hans enda skyldighet mot dem var att behandla dem som han själv ville bli behandlad.

Vackning sa:

Men ensam man har oftare en manlig relation än en kvinnlig. Kvinnorna håller sig på ett långt mer behörigt avstånd.

Som sagt, bättre att bygga ett värde i sig själv än att försöka få det genom att imponera på andra människor.

Vackning sa:

Så, om det är någon som skulle göra mer för de svaga männen så är det kvinnor och inte männen.

Jag skulle iofs tro att samhället i stort skulle behöva lära människor att det enda de är skyldiga andra människor är att behandla dem som de själva vill bli behandlade och att man mår mycket bättre av att skapa något man själv är stolt över än att försöka få ett värde genom att imponera på andra.

#85  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-17 19:47:27

Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.
Vad skulle man uppnå med nåt sånt, skulle de ens förstå vad du menade? Vilka menar du egentligen? Ska man springa runt till frånskilda kvinnor och änkor och försöka få dem att må dåligt?

men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla
Hur går det ihop med det du skriver längre ner:
Jag skulle iofs tro att samhället i stort skulle behöva lära människor att det enda de är skyldiga andra människor är att behandla dem som de själva vill bli behandlade och att man mår mycket bättre av att skapa något man själv är stolt över

#86  Sv: självmord och manlig överrepresentation vejde
2010-10-17 19:48:18

Det är så lätt att skylla på andra när ett självmord begås. Något man ska vara mycket, mycket försiktig med.

Först fick hela Flashback skulden för det "offentliga" självmordet, sedan hela Internet och nu är det väl halva världen. Hjälpen och stödet till självmordsbenägna kan säkert vara bättre, men detta har ju tagit absurda propotioner.

#87  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-17 19:56:26

EASP sa:

Vad skulle man uppnå med nåt sånt, skulle de ens förstå vad du menade? Vilka menar du egentligen? Ska man springa runt till frånskilda kvinnor och änkor och försöka få dem att må dåligt?

Det är fullt tillräckligt att börja berätta för feministerna som klagar på hur män bara vill ha kvinnor som är yngre än dem själva, kvinnor som är vita och smala och så vidare om att det är männens rätt att få välja vilka de vill.

EASP sa:

Hur går det ihop med det du skriver längre ner:

När standarsvaret är 'Entitlement' och 'Respektera ett nej' eller 'Förändra dig själv' då har man faktiskt berättat hur man vill bli behandlad själv.

#88  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-17 21:42:42

Det är fullt tillräckligt att börja berätta för feministerna som klagar på hur män bara vill ha kvinnor som är yngre än dem själva, kvinnor som är vita och smala och så vidare om att det är männens rätt att få välja vilka de vill.
Ja, konventionen om mänskliga rättigheter stadgar ju allas rätt att själva välja partner, är det den du vill hjälpa till att upplysa om? För en bättre värld? Du tror just feminister är okunniga om detta?
När standarsvaret är 'Entitlement' och 'Respektera ett nej' eller 'Förändra dig själv' då har man faktiskt berättat hur man vill bli behandlad själv.

Men nu var frågan hur du vill bli behandlad eftersom du skriver att din skyldighet är att behandla andra som du själv vill bli behandlad och samtidigt skriver att man inte ska visa medkänsla. Det verkar vara ditt självhat som kommer in igen.

#89  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-17 23:00:32

EASP sa:

Ja, konventionen om mänskliga rättigheter stadgar ju allas rätt att själva välja partner, är det den du vill hjälpa till att upplysa om? För en bättre värld? Du tror just feminister är okunniga om detta?

Det enda det verkar stå på den punkten i deklarationen om de mänskliga rättigheterna är att två vuxna individer har rätt att ingå äktenskap, och att ingen får diskrimineras på grund av sexuell läggning.

Feminister verkar som sagt ha väldiga problem med det här med att män väljer bort grupper av kvinnor.

EASP sa:

Men nu var frågan hur du vill bli behandlad eftersom du skriver att din skyldighet är att behandla andra som du själv vill bli behandlad och samtidigt skriver att man inte ska visa medkänsla.

Inte visa medkänsla mot människorna som först predikat sin rätt till preferens och rätt att välja bort vem som helst, när som helst hur som helst och som därefter tycker att det är ett stort problem att de också blir ratade hur som helst, när som helst.

#90  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 07:55:28

Feminister verkar som sagt ha väldiga problem med det här med att män väljer bort grupper av kvinnor.
Men vad tror du att du ska uppnå genom någon slags upplysningskampanj? Vilka är det som ska påminnas och vad ska följden bli? Om du nu skulle lyckas få dem som skriver på feministing att män inte ska ha rätt att välja att sluta skriva detta, vad har du då uppnått?

Inte visa medkänsla mot människorna som först predikat sin rätt till preferens och rätt att välja bort vem som helst, när som helst hur som helst och som därefter tycker att det är ett stort problem att de också blir ratade hur som helst, när som helst.
Jomen, alltså... vilka ensamma personer som inte lyckas hitta någon som de tycker om och som tycker om dem tillbaka ska man visa medkänsla med då?

Och du vet att det man sänder ut får man tillbaka, va?

#91  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 09:32:09

EASP sa:

Men vad tror du att du ska uppnå genom någon slags upplysningskampanj? Vilka är det som ska påminnas och vad ska följden bli?

Som sagt, de som ska påminnas är gruppen av kvinnliga feminister som någonstans när de inte längre är premium börjar klaga på att mäns sexuella preferenser är utseende- och åldersfixerade. Samtidigt som de innan dess har slagits med näbbar och klor för kvinnors rätt till sexuell preferens, och anklagat män som klagat för att vara 'entitled'.

EASP sa:

Om du nu skulle lyckas få dem som skriver på feministing att män inte ska ha rätt att välja att sluta skriva detta, vad har du då uppnått?

Det är inte det jag vill uppnå. Antingen så slutar de äldre feministerna klaga på mäns sexuella preferenser, eller så slutar de upp med att anklaga alla män som framför samma klagomål för att vara 'entitled'. Alternativt så börjar dessa äldre feminister också anklagas för att vara entitled.

EASP sa:

Jomen, alltså... vilka ensamma personer som inte lyckas hitta någon som de tycker om och som tycker om dem tillbaka ska man visa medkänsla med då?

T.ex. de som inte var extremt högljudda och angelägna om sin och andra kvinnors rätt att få välja och rata hur som helst när de var unga och premium.

EASP sa:

Och du vet att det man sänder ut får man tillbaka, va?

Tja, då verkar det som att samhället vill att jag ska dela ut en pungspark kollektivt.

#92  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 10:26:05

Men när du skriver så här, vad menar du då egentligen?
Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.
Jag utgår för att dessa kvinnor fortfarande är beredda att slåss hårt för sin rätt att själv välja partner, så vad är det det ska påminnas om? Och varför? Vad tror du att du ska uppnå?

Varför ska man inte kunna visa medkänsla med människor som mot sin vilja är ensamma?

Tja, då verkar det som att samhället vill att jag ska dela ut en pungspark kollektivt.


Ja det är ju möjligt att det verkar så, men hur vill du själv bli behandlad? Eftersom du anser att du har en skyldighet att behandla andra som du själv vill bli behandlad? Eller är det bara andra som har denna skyldighet men inte du?

#93  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 10:44:25

EASP sa:

Jag utgår för att dessa kvinnor fortfarande är beredda att slåss hårt för sin rätt att själv välja partner, så vad är det det ska påminnas om?

Ja, SIN rätt att välja fritt, däremot brukar det inte vara fullt lika mycket respekt för andras rätt att välja, ifall detta innebär ett ratande av personen ifråga.

EASP sa:

Och varför? Vad tror du att du ska uppnå?

Att 'Entitlement' slutar vara ett universalargument.

EASP sa:

Varför ska man inte kunna visa medkänsla med människor som mot sin vilja är ensamma?
 
Det är inget problem. Problemet är att visa medkänsla med människor som tidigare predikat sin rätt att rata, och att män som ifrågasätter detta bara är 'Entitled'.

EASP sa:

Ja det är ju möjligt att det verkar så, men hur vill du själv bli behandlad? Eftersom du anser att du har en skyldighet att behandla andra som du själv vill bli behandlad? Eller är det bara andra som har denna skyldighet men inte du?

Det gäller även åt andra hållet, 'Som du behandlar andra, blir du själv behandlad' och med tanke på hur mycket det svingas predikningar om 'Entitlement' och rätten till preferens så måste det vara så dessa feminister vill bli bemötta.

#94  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 11:01:17

Ja, SIN rätt att välja fritt, däremot brukar det inte vara fullt lika mycket respekt för andras rätt att välja, ifall detta innebär ett ratande av personen ifråga.
Men varför ska du påminna dem? Tror du att de har glömt att de tyckte exakt samma sak när de var yngre?
Det gäller även åt andra hållet, 'Som du behandlar andra, blir du själv behandlad' och med tanke på hur mycket det svingas predikningar om 'Entitlement' och rätten till preferens så måste det vara så dessa feminister vill bli bemötta.
Men det är väl ändå DU som ska behandla andra som du själv vill bli behandlad. Om andra vill bli behandlade som skit så är väl det deras ensak? Måste du också vilja det då?

#95  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 11:39:36

EASP sa:

Men varför ska du påminna dem? Tror du att de har glömt att de tyckte exakt samma sak när de var yngre?

Exakt samma sak handlar det inte om, i ena fallet handlar det om den egna rätten att välja. I andra fallet handlar det om någon annans rätt att välja. Det verkar vara det där med 'egen rätt att välja' kontra 'annans rätt att välja' som inte verkar klicka.

EASP sa:

Men det är väl ändå DU som ska behandla andra som du själv vill bli behandlad. Om andra vill bli behandlade som skit så är väl det deras ensak? Måste du också vilja det då?
 
Det är en bra frågeställning. Och frågan är hur långt det positiva exemplet sträcker sig. Det verkar inte fungera så speciellt bra i det här fallet.

#96  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 11:58:11

Exakt samma sak handlar det inte om, i ena fallet handlar det om den egna rätten att välja. I andra fallet handlar det om någon annans rätt att välja. Det verkar vara det där med 'egen rätt att välja' kontra 'annans rätt att välja' som inte verkar klicka.
Men vad svarar inte på vad det egentligen är du ska påminna dem om? Det gäller väl att hitta någon som man både älskar och som älskar en tillbaka. Är detta fel? Om människor som inte lyckas med detta känner sig ensamma och ledsna, vad är det de ska påminnas om och varför?

Det är en bra frågeställning. Och frågan är hur långt det positiva exemplet sträcker sig. Det verkar inte fungera så speciellt bra i det här fallet.
Huvudsaken är väl att DU behandlar andra om du själv vill bli behandlad, sen hur andra gör får väl stå för dem? Det är väl inte ditt problem?

#97  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-18 12:18:49

Huvudsaken är väl att DU behandlar andra om du själv vill bli behandlad, sen hur andra gör får väl stå för dem? Det är väl inte ditt problem?

Det är mitt problem i den utsträckning jag själv råkar ut för bemötandet från andra, oavsett hur jag själv behandlar dem.

#98  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 13:16:30

EASP sa:

Men vad svarar inte på vad det egentligen är du ska påminna dem om?

Det är ett bra sätt att få dem att reflektera över tidigare beteenden om inte annat. Hur det känns att veta att det alltid är entitlement.

EASP sa:

Det gäller väl att hitta någon som man både älskar och som älskar en tillbaka. Är detta fel?

Felet ligger i att slå fast att när män försöker uttrycka detta, då kallas det för entitlement eller motsvarande.

EASP sa:

Om människor som inte lyckas med detta känner sig ensamma och ledsna, vad är det de ska påminnas om och varför?

Som sagt, då är det passande att börja diskutera hur det känns att få höra ord som \'entitlement\' i just den situationen.

#99  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 14:05:04

Kall sa:
Det är mitt problem i den utsträckning jag själv råkar ut för bemötandet från andra, oavsett hur jag själv behandlar dem.

Om nu de själva vill bli behandlade som skit så ska du väl fortfarande behandla dem som du själv vill bli behandlad, mer kan du ju inte göra. Det bestämmer du ju faktiskt själv hur du vill göra.

Undrande:
Men vad ska du påminna dem om som de inte redan kommer ihåg? Att de även för flera år sedan ansåg sig ha rätt att själv välja en partner som de tyckte om?

#100  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-18 14:15:43

Det jag undrar är hur du, Undrande, vet att kvinnor som är ensamma och ledsna på ålderns höst är desamma som när de var unga pratade om "entitlement eller liknande".

Sen kan man ju också fråga sig när ungdomliga misstag preskriberas. Om man var strulig när man var 18-20 och föll för "spännande" killar (vilka de nu är), ska man hållas ansvarig för det tills man dör, oavsett om man mognat och lärt sig välja bättre?

#101  easp #99 Kall
2010-10-18 14:24:52

Om nu de själva vill bli behandlade som skit så ska du väl fortfarande behandla dem som du själv vill bli behandlad, mer kan du ju inte göra. Det bestämmer du ju faktiskt själv hur du vill göra.

Det var ett svar på frågan i vilken utsträckning det var mitt problem att andra beter sig som idioter.
Jag efterfrågade inte någon rådgivning därvidlag.

#102  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 15:10:31

Jag tog det som en invändning, inte som att du behövde rådgivning.

#103  Sv: självmord och manlig överrepresentation vejde
2010-10-18 15:32:51

Jag undrar om inte "rätten att välja bort", sammanblandas med "rätten att beklaga sig över att andra väljer bort".

Jag tror att de flesta är överens om att "rätten att välja bort", är fullständig och absolut. Annars skulle inte tvångsgifte vara förbjudet i Sverige, vi skulle inte ha full rätt till skilsmässa etc.

Men har man också "rätt" att beklaga sig över att andra väljer bort?
Tja, det är väl inte förbjudet att gnälla? Istället för att göra en så stor affär av detta Undrande, kan du bara tänka: Om män beklagar sig över kvinnors kräsenhet, så kan kvinnorna svara att de har rätt att vara hur kräsna de vill. Men detsamma gäller åt andra hållet, dvs männen kan ju säga samma sak till kvinnorna. Så frågan blir ju snarare: Vad "gnäller" du själv om, Undrande? Att feminister är hycklare? Tja, de är knappast de enda...

#104  Sv: självmord och manlig överrepresentation vejde
2010-10-18 15:37:22

Sen finns det ju ytterligare en dimension: "Rätten" att vara ledsen över att man är ofrivilligt ensam / inte har hittat "den rätta".

Finns någon sådan rätt? Har vi rätt att känna något öht? Har jag rätt att vara besviken om ingen kompis vill spela volleyboll med mig, trots att jag vet att de hatar volleyboll?

För mycket virrvarr om "rättigheter" - för lite fokus på att det viktigaste i slutändan, snarare är hur man behandlar andra. Dvs jag har all "rätt" i världen att bli besviken över både det ena och det andra. Men om jag uttrycker min besvikelse eller kritiserar någon för egna val, får jag vara beredd på mothugg.

#105  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 15:54:04

Har jag rätt att vara besviken om ingen kompis vill spela volleyboll med mig, trots att jag vet att de hatar volleyboll?
Precis. Du har t o m rätt att vara besviken över att ingen vill spela volleyboll med dig trots att du själv inte ville spela förra veckan.

#106  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 17:03:37

EASP sa:

Men vad ska du påminna dem om som de inte redan kommer ihåg? Att de även för flera år sedan ansåg sig ha rätt att själv välja en partner som de tyckte om?


Att de ansåg det väldigt viktigt att påtala rätten att få rata vem som helst, hur som helst när som helst, och att de som tyckte att detta var orättvist var 'entitled'.
Då är det väldigt lämpligt att påminna om just samma entitlementargument när objekt och subjekt har bytt plats.

kk2 sa:

Det jag undrar är hur du, Undrande, vet att kvinnor som är ensamma och ledsna på ålderns höst är desamma som när de var unga pratade om "entitlement eller liknande".

Jag tycker att det är fullt tillräckligt att börja med att säga detta till äldre kvinnliga feminister som predikat just detta. Också gärna feminister som först predikat sin rätt att få rata hur som helst, när som helst, var som helst och därefter klagar på att de själva blir ratade på grund av utseende.

kk2 sa:

Sen kan man ju också fråga sig när ungdomliga misstag preskriberas. Om man var strulig när man var 18-20 och föll för "spännande" killar (vilka de nu är), ska man hållas ansvarig för det tills man dör, oavsett om man mognat och lärt sig välja bättre?

Det är väldigt märkligt att det här med att 'lära sig att välja bättre' väldigt ofta sammanfaller med att 1) Köttmarknaden blivit för hård. 2) De ohäftiga killarna har plötsligt pengar och resurser 3) Det börjar finnas intresse för saker som kostar väldigt mycket pengar. Alternativt finns redan saker som kostar väldigt mycket pengar, men som kvinnan ifråga vill ha hjälp att finansiera.

kk2 sa:

Så frågan blir ju snarare: Vad "gnäller" du själv om, Undrande? Att feminister är hycklare? Tja, de är knappast de enda...

Jag klagar på att det aldrig kallas 'entitlement' när kvinnliga feminister beklagar sig över att de blir ratade.

EASP sa:

Precis. Du har t o m rätt att vara besviken över att ingen vill spela volleyboll med dig trots att du själv inte ville spela förra veckan.

En betydligt bättre analogi är att prata om att först ha pratat vitt och brett och högt om den egna rätten att inte vilja spela volleyboll och att i vilket fall som helst välja precis vilka som man vill spela volleyboll med, för att därefter klaga när andra väljer att inte spela volleyboll med just dig.

#107  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 17:25:37

Att de ansåg det väldigt viktigt att påtala rätten att få rata vem som helst, hur som helst när som helst, och att de som tyckte att detta var orättvist var 'entitled'.
Då är det väldigt lämpligt att påminna om just samma entitlementargument när objekt och subjekt har bytt plats.
Men varför tror du att de inte fortfarande hävdar sin rätt att rata vem som helst?
Vad vill du påminna dem om som du tror att de har glömt? Tror du inte att de mest ser frågande ut om du påminner dem om att de tyckte exakt samma sak när de var 20?

Och om de nu mot förmodan har glömt att de hade exakt samma uppfattning förr, vad vinner du då på att påpeka detta?

En betydligt bättre analogi är att prata om att först ha pratat vitt och brett och högt om den egna rätten att inte vilja spela volleyboll och att i vilket fall som helst välja precis vilka som man vill spela volleyboll med, för att därefter klaga när andra väljer att inte spela volleyboll med just dig.
Att spela volleyboll ensam blir väl inte roligare för att man själv vill välja vilka man vill spelar med?

#108  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 17:29:31

Är ditt syfte att kvinnorna ska bli jätte-jätte-jätteledsnaledsna och verkligen ångra sig att de nånsin tyckte nåt så dumt att de ville välja partner själva?

#109  EASP #102 Kall
2010-10-18 17:39:53

Jag gör bara så gott jag kan.

#110  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 17:53:24

EASP sa:

Men varför tror du att de inte fortfarande hävdar sin rätt att rata vem som helst?
Vad vill du påminna dem om som du tror att de har glömt? Tror du inte att de mest ser frågande ut om du påminner dem om att de tyckte exakt samma sak när de var 20?

Som sagt, det här med mäns rätt att också rata vem de vill, när de vill, hur de vill verkar vara lite problematiskt för en hel del individer. I synnerhet just individerna som pratar mycket om sin rätt att rata vem som helst, när som helst, hur som helst, och att det att tycka att det är orättvist det är entitlement.

EASP sa:

Och om de nu mot förmodan har glömt att de hade exakt samma uppfattning förr, vad vinner du då på att påpeka detta?

Att de börjar reflektera över begreppet 'entitlement' och vad det innebär egentligen.

EASP sa:

Är ditt syfte att kvinnorna ska bli jätte-jätte-jätteledsnaledsna och verkligen ångra sig att de nånsin tyckte nåt så dumt att de ville välja partner själva?

Syftet är att de här individerna börjar reflektera över begreppet 'entitlement' som friskt slungas ut och vad det begreppet egentligen innebär och hur det är applicerbart på deras nuvarande situation.

#111  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-18 18:13:48

"Det är väldigt märkligt att det här med att 'lära sig att välja bättre' väldigt ofta sammanfaller med att 1) Köttmarknaden blivit för hård. 2) De ohäftiga killarna har plötsligt pengar och resurser 3) Det börjar finnas intresse för saker som kostar väldigt mycket pengar. Alternativt finns redan saker som kostar väldigt mycket pengar, men som kvinnan ifråga vill ha hjälp att finansiera."

Det här kan väl iofs diskuteras, men du svarar inte på frågan. Om man vid 20 års ålder var strulig och omogen, hur länge ska man straffas för det då? Blir man aldrig förlåten sina synder?

#112  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 18:36:34

S
Syftet är att de här individerna börjar reflektera över begreppet 'entitlement' som friskt slungas ut och vad det begreppet egentligen innebär och hur det är applicerbart på deras nuvarande situation.
De flesta har ingen som helst aning om vad entitlement är och inte lär de begripa det av att du påminner dem om att de redan som unga ansåg sig ha rätt att välja partner själv, trots att de redan kommer ihåg det.

Men ok, när du har genomfört en gigantisk folkbildningsinsats och gjort begreppet entitlement känt, vad händer då?

#113  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 19:39:40

kk2 sa:

Det här kan väl iofs diskuteras, men du svarar inte på frågan. Om man vid 20 års ålder var strulig och omogen, hur länge ska man straffas för det då? Blir man aldrig förlåten sina synder?


Det beror helt på, kommer denna s.k. omvändning med kniven på strupen? Kommer den som en faktisk förändring i personligheten?

EASP sa:

De flesta har ingen som helst aning om vad entitlement är och inte lär de begripa det av att du påminner dem om att de redan som unga ansåg sig ha rätt att välja partner själv, trots att de redan kommer ihåg det.

Läser du vad jag skriver? Vad det handlade om var att dela ut precis samma råd tillbaka som dessa individer delat ut tidigare. Respektera andras rätt att rata vem som helst, när som helst, hur som helst.
Det har ingenting att göra med rätten att välja själv. Det har att göra med att uppmana alla andra att utan att ifrågasätta respektera rätten att rata av vilka skäl som helst.

EASP sa:

Men ok, när du har genomfört en gigantisk folkbildningsinsats och gjort begreppet entitlement känt, vad händer då?

Entitlement verkar vara ett väldigt känt begrepp, tillsammans med motsvarande svenskspråkiga begrepp.

#114  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 20:49:22

Vad det handlade om var att dela ut precis samma råd tillbaka som dessa individer delat ut tidigare. Respektera andras rätt att rata vem som helst, när som helst, hur som helst.
Det har ingenting att göra med rätten att välja själv. Det har att göra med att uppmana alla andra att utan att ifrågasätta respektera rätten att rata av vilka skäl som helst.
Men det var ju precis rätten att välja du skrev om.
Du skrev så här:
Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.
Jag fattar fortfarande inte vad detta ska syfta till. Vad har det då med saken att göra?

Men nu säger du att det ska vara någon slags rådgivning. Varför ska du ge råd till till någon som du inte har medkänsla med? Vad ska de ha för glädje av dina råd?

#115  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 20:51:00

Dessutom så finns väl inte ens motsvarande begrepp "entitlement" på svenska. Begreppet är väl dessutom rätt nytt.

#116  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-18 21:04:42

EASP sa:

Men det var ju precis rätten att välja du skrev om.
Du skrev så här:
Jag fattar fortfarande inte vad detta ska syfta till. Vad har det då med saken att göra?

Jag skrev om den stenhårda kampen för att försvara den egna rätten att få rata vem som helst, ja. Det är märkligt att samma rätt verkar sluta gälla män när kvinnor inte längre kan välja och vraka.

#117  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-18 21:27:29


Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.
Så återigen, vad ska ovanstående egentligen syfta till? Ska kvinnorna bli jätte-jätteledsna och djuuupt ångra att de någonsin velat välja partner själva? Falla i gråt och inse hur fruktansvärt fel de har handlat som tagit sig rätten att tacka nej till den som de varit ointresserad av?

Nåt syfte måste det väl ändå finnas med det hela? Trots att jag läser allt du skriver framgår det ingenstans.

#118  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 07:06:01

EASP sa:

Så återigen, vad ska ovanstående egentligen syfta till? Ska kvinnorna bli jätte-jätteledsna och djuuupt ångra att de någonsin velat välja partner själva? Falla i gråt och inse hur fruktansvärt fel de har handlat som tagit sig rätten att tacka nej till den som de varit ointresserad av?

Du vet mycket väl vad det handlar om. Det handlar om att de ska börja reflektera över det här med att de själva slagits stenhårt för sin rätt att få rata hur som helst, när som helst, var som helst och därefter kallat alla som ifrågasatt detta för 'entitled' och därefter haft väldiga problem med att acceptera att män också får rata vem som helst, när som helst, hur som helst. Dessa individer ska helt enkelt möta sin ensamhet med samma stoicism som män förväntas möta sin.

#119  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-19 08:58:07

Om man vid 20 års ålder var strulig och omogen, hur länge ska man straffas för det då? Blir man aldrig förlåten sina synder?

Är det ett straff att inte vara attraktiv, att inte vara "subject of desire" för alla och kunna välja den som man allra helst vill ha som partner?
Vad är det då som vi som ansågs helt oattraktiva vid 15, 20, 25, 30 års ålder straffas för?

#120  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 10:27:22

Du vet mycket väl vad det handlar om.
Ja, att du tror att de ska må dåligt av att du påminner dem om att de även som unga ansåg sig ha rätt att välja själva. Nu tror jag varken de mår bättre eller sämre av att påminnas om detta eftersom de knappast har glömt det och knappast har ändrat uppfattning. Entitled fanns knappast som begrepp när de var unga överhuvudtaget.

Men om du nu skulle ha rätt och de blir så jättejätteledsna som du hoppas, vad är poängen? Tror du att de möter sin ensamhet bättre av att du jobbat stenhårt för att de ska må ännu sämre av sin ensamhet?
Finns det något gott syfte i det du skriver?

#121  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 10:47:29

EASP sa:

Ja, att du tror att de ska må dåligt av att du påminner dem om att de även som unga ansåg sig ha rätt att välja själva. Nu tror jag varken de mår bättre eller sämre av att påminnas om detta eftersom de knappast har glömt det och knappast har ändrat uppfattning. Entitled fanns knappast som begrepp när de var unga överhuvudtaget.
 
Vad det handlar om är att väcka reflektion kring dubblemoralen och hycklandet i att själv först slåss för sin rätt att få välja vem som helst och välja bort vem som helst och att kalla de som tycker att det är orättvist att detta innebär att somliga alltid blir ratade och somliga alltid blir valda för 'entitled' för att därefter när det inte finns så många kvar som vill bli valda helt plötsligt börja tycka att det är hemskt att vissa från den egna gruppen alltid blir valda medan andra aldrig blir det.

EASP sa:

Men om du nu skulle ha rätt och de blir så jättejätteledsna som du hoppas, vad är poängen? Tror du att de möter sin ensamhet bättre av att du jobbat stenhårt för att de ska må ännu sämre av sin ensamhet?

Som sagt, de ska acceptera att de inte har någon rätt att vara ledsna, för sådant är bara ett uttryck för 'Male Sexual Entitlement' och sådant är ytterst förkastligt och ett uttryck för patriarkatet.

EASP sa:

Finns det något gott syfte i det du skriver?

Förhoppningsvis börjar dessa äldre feminister reflektera över vad det egentligen ligger i ordet 'entitlement' och vad den stenhårda kampen för rätten till den egna preferensen, tillsammans med att anklaga alla som tycker att det är orättvist för att vara 'entitled' innebär och motsägelserna i det hela.

#122  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 11:14:16

Som sagt, de ska acceptera att de inte har någon rätt att vara ledsna, för sådant är bara ett uttryck för 'Male Sexual Entitlement' och sådant är ytterst förkastligt och ett uttryck för patriarkatet.
Fast du kan ju knappast bestämma att de inte har någon rätt att vara ledsna. Varför skulle de komma fram till den slutsatsen bara för att du påminner dem om att de även som unga ansåg sig ha rätt att själva välja partner?
Blir de glada då, om de kommer fram till att de inte har rätt att vara ledsna för att de är ensamma?

Förhoppningsvis börjar dessa äldre feminister reflektera över vad det egentligen ligger i ordet 'entitlement' och vad den stenhårda kampen för rätten till den egna preferensen, tillsammans med att anklaga alla som tycker att det är orättvist för att vara 'entitled' innebär och motsägelserna i det hela.

Ok, anta att du får dem att reflektera över det nya begreppet entitlement. Vad vill du att de ska komma fram till?

#123  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-19 11:25:17

Det handlar väl helt enkelt om att inte längre vilja ställa upp på att andra helt dikterar villkoren för eventuellt umgänge, efter att tidigare i livet varit mobbad under en period då inflytandet i på den egna situationen i livet varit starkt begränsad.

#124  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 11:26:05

EASP sa:

Fast du kan ju knappast bestämma att de inte har någon rätt att vara ledsna.

Den andra riktningen brukar ju inte vara något problem. Manlig känslor i den riktningen är ju bara ett uttryck för 'Male Sexual Entitlement'.

EASP sa:

Varför skulle de komma fram till den slutsatsen bara för att du påminner dem om att de även som unga ansåg sig ha rätt att själva välja partner?

Det är dels att de slogs stenhårt för den rätten, tillsammans med det faktum att de gärna berättade för män som var ledsna att de skulle sluta lida av 'Male Sexual Entitlement', som borde få dem att fundera på det motsägelsesfulla i att nu kräva samhällets engagemang i att äldre kvinnor inte kan konkurrera på köttmarknaden.

EASP sa:

Blir de glada då, om de kommer fram till att de inte har rätt att vara ledsna för att de är ensamma?
 
Tja, det här med att behöva bry sig om mäns känslor är ju en del av den förkastliga kvinnliga könsrollen, så jag antar att samma sak gäller åt andra hållet. Varför är det en mans problem att behöva bry sig om vad en kvinna känner?

#125  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 11:34:05

Tja, det här med att behöva bry sig om mäns känslor är ju en del av den förkastliga kvinnliga könsrollen, så jag antar att samma sak gäller åt andra hållet. Varför är det en mans problem att behöva bry sig om vad en kvinna känner?
Ja, varför är det ditt problem vad dessa kvinnor känner? Varför ska du överhuvudtaget lägga någon energi på att få dem att må dåligt, eftersom det verkar vara ditt syfte?

#126  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 11:36:45

Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.
Syftet med ovanstående är väl knappast att strunta i kvinnors känslor?

#127  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 13:00:49

EASP sa:

Ja, varför är det ditt problem vad dessa kvinnor känner? Varför ska du överhuvudtaget lägga någon energi på att få dem att må dåligt, eftersom det verkar vara ditt syfte?

Det är ett problem att hela debatten som sägs handla om att upplösa könsroller alltid börjar och slutar med 'Male Sexual Entitlement'. Det är även intressant att se att kvinnors låga självförtroende anses vara ett samhällsproblem, samtidigt som män bara ska acceptera stoiskt.

EASP sa:

Syftet med ovanstående är väl knappast att strunta i kvinnors känslor?

Du vet mycket väl att det inte var vad jag svarade på. Du vet att det handlade om att det med samma logik som gäller åt andra hållet inte ska vara en förmildrande omständighet om det råkar göra kvinnor ledsna på vägen.

#128  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 13:16:27

Du vet att det handlade om att det med samma logik som gäller åt andra hållet inte ska vara en förmildrande omständighet om det råkar göra kvinnor ledsna på vägen.

Nej, men varför är det ditt problem om de är ledsna eller glada?
Varför ska du behöva påminna dem om än det ena än det andra? Om du nu inte anser att du behöver bry dig om dessa kvinnors känslor, varför bryr du dig då?

#129  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 13:35:57

EASP sa:

Nej, men varför är det ditt problem om de är ledsna eller glada?
Varför ska du behöva påminna dem om än det ena än det andra?

För att det tydligen är ett samhällsproblem att kvinnor får problem med självförtroendet och att det är ett samhällsproblem att vissa grupper av kvinnor anses vara utan attraktionsmässigt värde.

EASP sa:

Om du nu inte anser att du behöver bry dig om dessa kvinnors känslor, varför bryr du dig då?

Se ovan.

#130  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 14:05:30

För att det tydligen är ett samhällsproblem att kvinnor får problem med självförtroendet och att det är ett samhällsproblem att vissa grupper av kvinnor anses vara utan attraktionsmässigt värde.

Så ditt syfte med att påminna kvinnor om att de slogs för sin rätt att välja är att lösa vad du uppfattar som ett samhällsproblem med att kvinnor får problem med självförtroendet?
Eller är det att lösa att vad du uppfattar som ett samhällsproblem att kvinnor inte har tillräckligt dåligt självförtroende?

#131  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 14:11:26

EASP sa:

Så ditt syfte med att påminna kvinnor om att de slogs för sin rätt att välja är att lösa vad du uppfattar som ett samhällsproblem med att kvinnor får problem med självförtroendet?

Du läser hälften av vad jag skriver, varför?
Det handlade om att slåss för sin egen rätt att välja och att därefter klaga över att andra använder sin rätt att välja. Det ena eller det andra, men inte bägge. I synnerhet inte när manligt klagande reflexmässigt kallas 'Male Sexual Entitlement'.

EASP sa:

Eller är det att lösa att vad du uppfattar som ett samhällsproblem att kvinnor inte har tillräckligt dåligt självförtroende?

Förväntas män stoiskt och utan att få klaga acceptera att de blir konstant ratade, då ser jag ingenting orimligt i att också dela ut samma uppmaningar till kvinnor.

#132  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 14:25:53

Det handlade om att slåss för sin egen rätt att välja och att därefter klaga över att andra använder sin rätt att välja.
Men är syftet att de ska ångra sig och inte längre vilja ha rätten att själv välja?

Eller är syftet att de inte ska vara ledsna över att inte bli valda?
Förväntas män stoiskt och utan att få klaga acceptera att de blir konstant ratade, då ser jag ingenting orimligt i att också dela ut samma uppmaningar till kvinnor.
Nej, men bara för att det inte är orimligt att delar ut uppmaningar till ensamma kvinnor så undrar jag vad ditt intresse i det är. Varför är det ditt problem? Varför engagerar du dig i ensamma kvinnors situation över huvud taget?

#133  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-19 14:28:27

"Är det ett straff att inte vara attraktiv, att inte vara "subject of desire" för alla och kunna välja den som man allra helst vill ha som partner?
Vad är det då som vi som ansågs helt oattraktiva vid 15, 20, 25, 30 års ålder straffas för? "

Jag förstår inte vad du menar, men sannolikt har du inte förstått vad jag menar heller så det kanske jämnar ut sig.

Undrande menar att man inte "ska visa någon medkänsla" för kvinnor som valde häftiga män i ungdomen och nu är ensamma och ledsna för att de är ensamma. (Jag tycker mig också förstå att Undrande inte tycker att de här kvinnorna förtjänar att få ihop det med en "tryggare" man heller.) Jag undrar därför hur länge man ska straffas och hållas ansvarig för misstag man begått i sin ungdom.
Att inte uppfattas som attraktiv är knappast något straff, om än mycket ledsamt.

#134  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-19 14:34:47

Undrande: tror du att kvinnor som är ledsna över att inte bli valda, tycker att män inte borde få välja fritt?

#135  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 14:47:03

EASP sa:

Men är syftet att de ska ångra sig och inte längre vilja ha rätten att själv välja?
Eller är syftet att de inte ska vara ledsna över att inte bli valda?

Syftet är att de ska sluta klaga, eller iallafall börja använda samma retorik mot kvinnor som de använder mot män. \'Female Sexual Entitlement\' borde vara passande. I tredje hand vore det önskvärt att dessa feminister får uppleva hur det känns att hela tiden höra \'Entitlement\' när de blir ratade.

EASP sa:

Nej, men bara för att det inte är orimligt att delar ut uppmaningar till ensamma kvinnor så undrar jag vad ditt intresse i det är. Varför är det ditt problem? Varför engagerar du dig i ensamma kvinnors situation över huvud taget?

För att det numera börjar krävas saker som att mina skattepengar
ska gå till att bekosta dessa ensamma kvinnors längtan efter barn. Eller att mina skattepengar ska gå till kampanjer för att ifrågasätta ideal som media sprider och som ger framförallt kvinnor kroppsnojor.

KK2 sa:

Jag tycker mig också förstå att Undrande inte tycker att de här kvinnorna förtjänar att få ihop det med en "tryggare" man heller.) Jag undrar därför hur länge man ska straffas och hållas ansvarig för misstag man begått i sin ungdom.
 
Jag protesterar mot att dessa kvinnor påfallande ofta börjar prata om 'andra preferenser' och 'mognad' i nära anslutning till att en av följande händelser inträffat.
1) Utseendet har förfallit så de häftiga killarna är inte längre tillgängliga.
2) I kombination med 1) så har de ohäftiga killarna helt plötsligt en social status och pengar.
3) Kvinnan ifråga har fått eller ska få barn med en häftig kille som i respons på detta har stuckit. Då passar det väldigt bra att ohäftiga killen har resurser och dessutom är otroligt tacksam över varmare bemötande än ett knä i skrevet.


KK2 sa:

Undrande: tror du att kvinnor som är ledsna över att inte bli valda, tycker att män inte borde få välja fritt?

Då är frågan varför dessa kvinnor dundrar på om hur utseende och åldersfixerade dessa män är.

#136  KK2 #133 Kall
2010-10-19 14:54:19

De flesta i de här trådarna verkar IMO göra sitt bästa för att missuppfatta varandra, så det är väl inget att hänga upp sig på.

"Undrande menar att man inte "ska visa någon medkänsla" för kvinnor som valde häftiga män i ungdomen och nu är ensamma och ledsna för att de är ensamma."

Visst, men EASP verkar mena att det behövs en massiv upplysningskampanj om de ska förstå att de bör vara ledsna över att vara ensamma, så grundproblemet kanske inte är så omfattande...

"Att inte uppfattas som attraktiv är knappast något straff, om än mycket ledsamt."

Varför undrar du då "hur länge man ska straffas", om du inte ser behandlingen som förespråkas som ett straff?

#137  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-19 14:55:00

"Jag protesterar mot att dessa kvinnor påfallande ofta börjar prata om 'andra preferenser' och 'mognad' i nära anslutning till att en av följande händelser inträffat.
1) Utseendet har förfallit så de häftiga killarna är inte längre tillgängliga.
2) I kombination med 1) så har de ohäftiga killarna helt plötsligt en social status och pengar.
3) Kvinnan ifråga har fått eller ska få barn med en häftig kille som i respons på detta har stuckit. Då passar det väldigt bra att ohäftiga killen har resurser och dessutom är otroligt tacksam över varmare bemötande än ett knä i skrevet."

Fast alltså, vad har du för belägg för att det ligger till på det här sättet? Och din standardfras "män som är tacksamma över ett varmare bemötande än ett knä i skrevet", var har du den ifrån?

Och hur som helst, ska man aldrig nånsin bli förlåten ett dåligt omdöme i ungdomen?

"Då är frågan varför dessa kvinnor dundrar på om hur utseende och åldersfixerade dessa män är."

Jag vet inte om "dessa kvinnor" dundrar på mer om hur utseende- och åldersfixerade män är, jämfört med hur mycket exempelvis du dundrar på om hur häftighetsfixerade kvinnor är.

#138  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-19 14:58:46

"Visst, men EASP verkar mena att det behövs en massiv upplysningskampanj om de ska förstå att de bör vara ledsna över att vara ensamma, så grundproblemet kanske inte är så omfattande..."

Jag förstår inte vad du menar. Men jag kan hursomhelst inte svara för EASP.

"Varför undrar du då "hur länge man ska straffas", om du inte ser behandlingen som förespråkas som ett straff?"

Det var alltså "inte visa något medlidande" som Undrande förespråkade. Att visa medlidande med någon som är ledsen över sin ensamhet är knappast att visa attraktion för den personen.

#139  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-19 15:05:21

KK2 sa:

Fast alltså, vad har du för belägg för att det ligger till på det här sättet? Och din standardfras "män som är tacksamma över ett varmare bemötande än ett knä i skrevet", var har du den ifrån?

Jag grundar detta på många observationer bland internfeministisk debatt. Om hur kvinnor minsann inte ska behöva acceptera att sänka sina krav, och om hur män måste göra sig förtjänta av att kvinnor blir attraherade av dem.

KK2 sa:

Och hur som helst, ska man aldrig nånsin bli förlåten ett dåligt omdöme i ungdomen?

Varför är plötsligt de ohäftiga killarna så mycket mer intressanta nu? Det verkar väldigt märkligt, varför inte hålla fast vid sin preferens för häftiga killar?
Ungefär som diskussionen om kvinnligt nörderi. Det är väldigt udda hur det plötsligt är ett gigantiskt problem att kvinnor inte är en naturlig del av databranschen nu, när det är hippt och luktrativt med databranschen, jämfört med för 10 år sedan när det bara var en bunt finniga tonåringar som satt och luktade illa i en källare, och som förtjänade den frånvaro av kvinnligt sällskap som de tilldelades.

KK2 sa:

Jag vet inte om "dessa kvinnor" dundrar på mer om hur utseende- och åldersfixerade män är, jämfört med hur mycket exempelvis du dundrar på om hur häftighetsfixerade kvinnor är.
 
Som sagt, lyssna ett slag och du kommer höra feta kvinnor, äldre kvinnor, inte så snygga kvinnor och så vidare beklaga sig över mäns preferenser.

#140  KK2 Kall
2010-10-19 15:37:27

Okej. Du frågar (#111) hur länge kvinnor ska straffas för att ha varit struliga och omogna i 20-års-åldern?

Undrande förespråkar, vad jag kan se, ensamhet/partnerlöshet, som någon form av "practice what you preach" dragen till sin yttersta spets.
Partnerlöshet, resonerar jag (#119), är ett resultat av att inte vara attraktiv, i första hand för dem man önskar attrahera, men i förlängningen inte för någon.

Därför frågade jag dig varför du ser o-attraktion/partnerlöshet som ett straff?

#141  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-19 20:26:25

Kall: Jag förstår inte heller vad du menar med att jag tycks mena. Vad jag vet har jag inte menat någonting utan bara undrat vad Undrande menar.

Undrande: Men vad får dig att tro att kvinnorna skulle bry sig om dina "påminnelser" över huvud taget? Har du nån gång påmint nån och de har brytt sig det minsta?

#142  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 08:18:53

EASP sa:

Undrande: Men vad får dig att tro att kvinnorna skulle bry sig om dina "påminnelser" över huvud taget? Har du nån gång påmint nån och de har brytt sig det minsta?

Det verkar ju iallafall fungera för att få fram någon form av reaktion.

#143  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 08:51:53

Ja, men har reaktionen någonsin blivit annorlunda än den du får här; att ingen fattar poängen med påminnelsen överhuvudtaget?

Eftersom det är lite svårt att få klart besked om vad du vill uppnå så undrar jag om du tidigare har påmint nån och vad du då uppnått?

#144  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 10:15:26

EASP sa:


Ja, men har reaktionen någonsin blivit annorlunda än den du får här; att ingen fattar poängen med påminnelsen överhuvudtaget?

Eftersom det är lite svårt att få klart besked om vad du vill uppnå så undrar jag om du tidigare har påmint nån och vad du då uppnått?

Vid enstaka tillfällen har feminister faktiskt börjat fundera på det här med hyckleri.

#145  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 10:21:18

Vilka ensamma och ledsna feminster har känt sig som hycklare för att du påmint dem om att de ansett sig stenhårt ha rätt att själva välja partner? På vilket sätt har de ångrat sig?

Har de blivit mindre ledsna över sin ensamhet?

Eller har de ansett sig ha mindre stenhård rätt att välja själv?

#146  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 10:34:34

EASP sa:

Vilka ensamma och ledsna feminster har känt sig som hycklare för att du påmint dem om att de ansett sig stenhårt ha rätt att själva välja partner? På vilket sätt har de ångrat sig?

Varför läser du bara hälften av det jag skriver?
Hycklandet är att slåss stenhårt för sin rätt att få välja, och därefter prata om hur hemskt det är att män är fixerade vid ålder/utseende/socialt anseende.

#147  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 10:57:47

Varför svarar du inte på det jag frågar?
Vilka har du fått att känna sig som hycklare genom att göra enligt din uppmaning nedan:
Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.

Vad har du uppnått genom att göra detta?

#148  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 11:03:11

Jag frågar alltså nu på ett nytt sätt eftersom det var så svårt att få något svar på vad du ville uppnå. Vad du har uppnått borde vara lättare att svara på.

#149  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 11:04:31

EASP sa:

Varför svarar du inte på det jag frågar?
Vilka har du fått att känna sig som hycklare genom att göra enligt din uppmaning nedan:

Jag har lyckats få en del s.k. fat-positive feminists att sluta gnälla om hur svårt de har på köttmarknaden, samtidigt som de själva slåss för sin rätt att inte behöva sänka sig till överviktiga män.

EASP sa:

Vad har du uppnått genom att göra detta?

En del, men inte så mycket som jag skulle vilja. I idealsituationen skulle äldre feminister inte gnälla alls om hur hård köttmarknaden är för äldre kvinnor. Ensamstående kvinnor skulle inte kräva saker som att samhället ska betala för deras assisterade befruktningar, utan bara acceptera och betala själva.

#150  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 11:14:01

Så de är numera nöjda med att vara utrangerade från köttmarknaden, eftersom de inte fick någon medkänsla från dig?

#151  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 11:16:25

EASP sa:


Så de är numera nöjda med att vara utrangerade från köttmarknaden, eftersom de inte fick någon medkänsla från dig?


Det har jag ingen aning om, de slåss iallafall inte för sin rätt att välja vem som helst, samtidigt som de pratar om hur hemska mäns preferenser är.

#152  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 11:29:37

Så när de inte fick nån medkänsla från dig och du påminde dem och att de slogs för sin rätt att välja själva så slutade de slåss för sin rätt att välja själva? Jaha.

#153  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 12:13:16

EASP sa:

Så när de inte fick nån medkänsla från dig och du påminde dem och att de slogs för sin rätt att välja själva så slutade de slåss för sin rätt att välja själva? Jaha.

Nej, men de slutade klaga på att andra utnyttjade sin rätt till preferens, även om det innebar att de blev bortvalda.

#154  #140 KK2
2010-10-20 16:37:57

Jag undrar varför du frågar varför jag ser o-attraktion som ett straff, när jag redan sagt rent ut att jag inte gör det.

Undrande framför här att man inte ska "visa någon medkänsla" med kvinnor som i unga år jagat häftiga killar, och sen på ålderns höst känner sig ledsna över sin ensamhet. Hur länge ska man straffas med o-medkänsla, undrar jag, för att man var strulig i sin ungdom?

#155  #154 KK2 MartinK
2010-10-20 16:45:09

Om du frågar mig tycker jag man skall straffas tills man börjar kommunicera denna insikt till övriga (framförallt yngre då) kvinnor, gärna som en del av feminismen. Dvs tills man börjar försöka ändra på det som är fel.

#156  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-20 16:45:22

"Jag grundar detta på många observationer bland internfeministisk debatt. Om hur kvinnor minsann inte ska behöva acceptera att sänka sina krav, och om hur män måste göra sig förtjänta av att kvinnor blir attraherade av dem"

Men VAR har du hört feminister säga att män ska vara glada om de slipper ett knä i skrevet? Eller förresten, glöm frågan. Du kommer med all säkerhet att dra upp samma gamla anekdoter från nån feministisk hemsida du läst selektivt.

"Varför är plötsligt de ohäftiga killarna så mycket mer intressanta nu? Det verkar väldigt märkligt, varför inte hålla fast vid sin preferens för häftiga killar?"

Öh... så man bör aldrig utvecklas vidare när man passerat 18 års ålder?

"Ungefär som diskussionen om kvinnligt nörderi. Det är väldigt udda hur det plötsligt är ett gigantiskt problem att kvinnor inte är en naturlig del av databranschen nu, när det är hippt och luktrativt med databranschen, jämfört med för 10 år sedan när det bara var en bunt finniga tonåringar som satt och luktade illa i en källare, och som förtjänade den frånvaro av kvinnligt sällskap som de tilldelades."

Det här är återigen din ytterst selektiva tolkning av verkligheten.

"Som sagt, lyssna ett slag och du kommer höra feta kvinnor, äldre kvinnor, inte så snygga kvinnor och så vidare beklaga sig över mäns preferenser."

Lyssna ett slag själv, och du kommer att höra feta män, äldre män, inte så snygga män och så vidare beklaga sig över kvinnors preferenser.

#157  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 16:46:43

Men jag antar att det inte på något sätt löste problemet med att de var utrangerade på köttmarknaden så jag förstår fortfarande inte vad du tycks ha uppnått.

Men det kan ju ha varit så att de slutade uttrycka sig för dig och istället pratade med någon som uttryckte medkänsla.

Att uttrycka sin ledsenhet inför någon som genast vill påminna dem om att de minsann får skylla sig själva eftersom de minsann själva slagits för sin rätt att välja är ju rätt poänglöst.

Du har aldrig funderat på vilka man gärna pratar med och vilka man helst undviker att prata med?

#158  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-20 16:48:38

"Om du frågar mig tycker jag man skall straffas tills man börjar kommunicera denna insikt till övriga (framförallt yngre då) kvinnor, gärna som en del av feminismen. Dvs tills man börjar försöka ändra på det som är fel."

OK. Så då är det OK om jag tänker ut nåt lämpligt straff till dig, t ex, för att du inte försöker ändra det som är fel med sexistisk raggning? Du raggar ju enligt egen uppgift sexistiskt och försöker inte alls ändra på det som är fel.
(Eller jo... det gör du ju, genom att avsäga dig och alla andra män allt ansvar för eget beteende och säga att det är kvinnornas fel. Glöm ovanstående.)

#159  KK2 #154 Kall
2010-10-20 17:29:12

Jag undrar varför du frågar varför jag ser o-attraktion som ett straff, när jag redan sagt rent ut att jag inte gör det.

Du sa också att du inte förstod vad jag menade, så jag försökte bara förtydliga bakgrunden och avsikten med frågan.
Men om du trots det anser frågan besvarad, så fine.

Hur länge ska man straffas med o-medkänsla, undrar jag, för att man var strulig i sin ungdom?

Hur länge ska man straffas med ensamhet och sår i själen för att man var mobbad och ensam i sin ungdom?
Vad tycker du? Jag vet inte.
Medkänsla, liksom attraktion, är ingen rättighet.

#160  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 17:39:48

kk2 sa:

Öh... så man bör aldrig utvecklas vidare när man passerat 18 års ålder?

Det är väldigt märkligt att den här utvecklingen så väl verkar överensstämma med de faktorer jag uppgav tidigare. Leka av sig med de häftiga killarna, och därefter när köttmarknaden inte är lika lättnavigerad längre, då duger plötsligt andra- och tredjesorteringen.

kk2 sa:

Lyssna ett slag själv, och du kommer att höra feta män, äldre män, inte så snygga män och så vidare beklaga sig över kvinnors preferenser.

Ja, och detta kallas från feministiskt håll för 'Male Sexual entitlement' eller motsvarande.

EASP sa:

Men jag antar att det inte på något sätt löste problemet med att de var utrangerade på köttmarknaden så jag förstår fortfarande inte vad du tycks ha uppnått.

De slutade iallafall att uttala de två samtidiga och motsägande yttrandena att när kvinnor klagar då är det för att samhället är orättvist, när män klagar då är de för att de är 'entitled'.

EASP sa:

Att uttrycka sin ledsenhet inför någon som genast vill påminna dem om att de minsann får skylla sig själva eftersom de minsann själva slagits för sin rätt att välja är ju rätt poänglöst.
 
Det verkar ju fungera ganska bra för feminister, som reflexmässigt säger Nice Guy och/eller 'Male Sexual Entitlement' eller för den delen 'Right To Preference'.

#161  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-20 17:48:09

"Hur länge ska man straffas med ensamhet och sår i själen för att man var mobbad och ensam i sin ungdom?
Vad tycker du? Jag vet inte.
Medkänsla, liksom attraktion, är ingen rättighet."

Varför frågar du mig det här? Jag tycker inte att någon som blivit mobbad ska straffas med ensamhet. Jag tycker inte att någon som är ledsen över sin ensamhet ska straffas för det heller, om hon gjort tidigare misstag i livet.

Ärligt talat fattar jag inte ett smack av vad du försöker säga mig. Jag får en känsla av att du uppfattat nåt från mig som jag inte sagt.

#162  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-20 17:56:46

"Det är väldigt märkligt att den här utvecklingen så väl verkar överensstämma med de faktorer jag uppgav tidigare. Leka av sig med de häftiga killarna, och därefter när köttmarknaden inte är lika lättnavigerad längre, då duger plötsligt andra- och tredjesorteringen."

Du påstår att det är så här ja, men du har som sagt en mycket selektiv tolkning av verkligheten.
Frågan är också om det är bättre att de häftiga killarna fortsätter att premieras i all evighet. Varför är det bättre att göra fel länge?

"Ja, och detta kallas från feministiskt håll för 'Male Sexual entitlement' eller motsvarande."

Vet du att jag hade aldrig hört det uttrycket innan du skrev det i ett inlägg.
Hursomhelst gissar jag att du missuppfattat det hela. Det jag tror att det handlar om är män som tycker att de förtjänar sex från kvinnor som tack för att de betett sig som folk. En bra scen i Simpsons illustrerar den här mentaliteten rätt bra - fast den scenen utspelar sig inte i en raggsituation. Moe säger "You go through life, you try to be nice to people, you struggle to resist the urge to punch 'em in the face, and for what?"
Jag har mycket svårt att tänka mig att feminister skulle säga till en kille som gärna skulle vilja ha en tjej att han lider av sexual entitlement.

#163  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-20 18:11:45

Det jag tror att det handlar om är män som tycker att de förtjänar sex från kvinnor som tack för att de betett sig som folk.

Jag tror det handlar om folk som ifrågasätter varför feminister uppmanar folk att bete sig som folk, när dessa feminister själva sedan väljer att hänga med folk som inte själva beter sig som folk...

#164  KK2 #161 Kall
2010-10-20 18:32:02

Ärligt talat fattar jag inte ett smack av vad du försöker säga mig. Jag får en känsla av att du uppfattat nåt från mig som jag inte sagt.

Okej, förmodligen lite klumpigt uttryckt, men:
Ni får det att framstå som att det vore mer synd om en person som får ta ansvar för sina egna aktiva val i livet, än för en person som utan egen förskyllan blivit utsatt misshag och förakt.

Bara för att litegrann är bättre än ingenting, så ska en kille som konstant blivit nobbad (och retad) i 25-30 år trots att han gjort så gott han kunnat, bara vara tacksam för att plötsligt få lite uppmärksamhet?

#165  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 18:41:04

KK2 sa:

Du påstår att det är så här ja, men du har som sagt en mycket selektiv tolkning av verkligheten.
Frågan är också om det är bättre att de häftiga killarna fortsätter att premieras i all evighet. Varför är det bättre att göra fel länge?

Motfrågan är varför kvinnor skulle ha rätt att komma springande till andra- och tredjesorteringen som de med frenesi ratat, när de häftiga killarna inte längre är tillgängliga.

KK2 sa:

Jag har mycket svårt att tänka mig att feminister skulle säga till en kille som gärna skulle vilja ha en tjej att han lider av sexual entitlement.


Jag kan visa dig till exempel när Melissa McEwan uttrycker sitt förbehållslösa raseri över uttrycket 'have a girlfriend' eftersom det skulle implicera att en man äger en kvinna.

#166  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-20 19:24:11

OnT. Vad skulle man kunna göra åt att män tar livet av sig oftare? Vad kan orsakerna ligga i?

Borde tidningar belysa ämnet mera. Borde kvinnor och/eller män visa större acceptans mot män som mår dåligt är svaga?

Jag tror inte på våldsbenägenhet och beslutsamhet. Har man nått den gräns då man inte vill leva mer och verkligen bestämt sig så tror jag bara ens intelligens står i vägen för ett "lyckat" självmord. "Ett rop på hjälp" försöken signalerar just att det fakstiskt finns hopp om hjälp.

Jag tror kvinnor har en stor roll i mäns psykiska ohälsa då Tabu'et vandrar från dem över till männen. Att inte få vara svag dvs. Jag skulle tex aldrig våga säga till en kvinna hur jag upplever mitt liv som man i rädsla för messtämpel med efterföljande dump.

Hur skulle man kunna öka acceptansen i samhället? Programserier män vars liv gått åt pipan (kan ju faktiskt bli rätt bra TV)? Tidningsartiklar. Det är ju nästan lite som porr debatten. Objektifieringen av kvinnokroppen. Samma objektifiering görs ju kring manlig styrka känns det som. Kan man göra den svaga mannen lite sexigare?

Vad sägs?

#167  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 19:41:52

De slutade iallafall att uttala de två samtidiga och motsägande yttrandena att när kvinnor klagar då är det för att samhället är orättvist, när män klagar då är de för att de är 'entitled'.
Så vad pratar de med dig om nuförtiden? Tycker de om att prata med dig? Ser de dig som en trevlig och medkännande person?

#168  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-20 22:35:16

EASP sa:

Så vad pratar de med dig om nuförtiden? Tycker de om att prata med dig? Ser de dig som en trevlig och medkännande person?

Vad gäller kvinnliga feminister så är nettoresultatet precis likadant som mina erfarenheter av kvinnor innan dess. Deras åsikt är att jag kan gå och dö, dock med skillnaden nuförtiden att jag inte behöver lyssna på att det ska vara ett samhällsproblem att ensamstående kvinnor vill ha barn.

#169  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 22:53:31

Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden.
Så du tror inte att inställningen du visar i ovanstående har nåt att göra med att de inte tycker du är en trevlig och medkännande person? Eller att du lika gärna kan gå och dö?

#170  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-20 22:59:31

Det var ju liksom det här med att vad man ger får man tillbaka, behandla andra som du själv vill bli behandlad och så där.

#171  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-21 08:01:58

EASP sa:

Så du tror inte att inställningen du visar i ovanstående har nåt att göra med att de inte tycker du är en trevlig och medkännande person? Eller att du lika gärna kan gå och dö?

Det är samma inställning som jag mötte innan jag började utveckla den inställningen också. För den delen så verkar det som att det här med att 'gå och dö' sammanfaller väldigt väl med när jag slutar gå med på att vara alltillgänglig problemlösare som inte begär något tillbaka.

EASP sa:

Det var ju liksom det här med att vad man ger får man tillbaka, behandla andra som du själv vill bli behandlad och så där.

Ja, det vill säga att feminister vill höra om hur entitled de är, och hur lite de har rätt till från andra människor.

#172  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-21 12:24:47

det vill säga att feminister vill höra
om Men alltså, vad feminister vill höra är väl inte ditt problem? Du ska väl behandla andra som DU vill bli behandlad?

Inte dansa efter feminsternas pipa i så fall?

#173  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-21 16:18:54

"Okej, förmodligen lite klumpigt uttryckt, men:
Ni får det att framstå som att det vore mer synd om en person som får ta ansvar för sina egna aktiva val i livet, än för en person som utan egen förskyllan blivit utsatt misshag och förakt.

Bara för att litegrann är bättre än ingenting, så ska en kille som konstant blivit nobbad (och retad) i 25-30 år trots att han gjort så gott han kunnat, bara vara tacksam för att plötsligt få lite uppmärksamhet?"

OK, men nu råder det massiva missförstånd här.
Jag har aldrig menat att det är mer synd om person A än person B. Jag fattar bara inte varför man ska säga till en kvinna i 40-årsåldern "skyll dig själv om du inte får nån, för du var minsann omogen vid 18 års ålder", vilket Undrande tycks mena att dessa kvinnor förtjänar att höra. Därav min fråga hur länge man ska straffas för sina ungdomliga misstag.

Ingen har bett nån vara tacksam för uppmärksamhet, eller bli ihop med nån mot sin vilja för att det är synd om den andra personen.

#174  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-21 16:21:36

"Motfrågan är varför kvinnor skulle ha rätt att komma springande till andra- och tredjesorteringen som de med frenesi ratat, när de häftiga killarna inte längre är tillgängliga"

Jag tycker det är mer intressant om du svarar på min fråga. Varför är det bättre att göra fel längre?

"Jag kan visa dig till exempel när Melissa McEwan uttrycker sitt förbehållslösa raseri över uttrycket 'have a girlfriend' eftersom det skulle implicera att en man äger en kvinna."

Ah, så kom det gamla vanliga anekdotiska "beviset" för hur feminister tänker.

#175  #158 KK2 MartinK
2010-10-21 16:39:57


OK. Så då är det OK om jag tänker ut nåt lämpligt straff till dig, t ex, för att du inte försöker ändra det som är fel med sexistisk raggning? Du raggar ju enligt egen uppgift sexistiskt och försöker inte alls ändra på det som är fel.


Jag har redan straffats på motsvarande sätt när jag raggade osexsistisk, det var ju just därför jag började ragga sexistisk. Så dina medsystrar har redan lärt mig vad som är rätt och fel i det sammanhanget.

#176  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-21 17:28:37

EASP sa:

om Men alltså, vad feminister vill höra är väl inte ditt problem? Du ska väl behandla andra som DU vill bli behandlad?

Inte dansa efter feminsternas pipa i så fall?

Som sagt. Jag har prövat att visa den feministiska rörelsen förståelse. Att lyssna på de samhällsproblem som de upplever och eventuella lösningar. Det gjorde ingen skillnad överhuvudtaget. Då var det snarare att jag var ett manssvin för att jag inte gick med på att ge bort armen också, efter att jag redan gett bort handen.
Däremot är det fortfarande rätt provocerande att börja med att höra om hur män inte ska ha anse sig ha rätt till någonting, och att anse sig ha rätt till någonting är att överhuvudtaget uttrycka missnöje med att inte ha det.

KK2 sa:

Jag tycker det är mer intressant om du svarar på min fråga. Varför är det bättre att göra fel längre?

Vari ligger felet i att utnyttja sin egen rätt till preferens? Förövrigt så får du det att låta som att det är männen som gör fel eftersom de blir bortvalda av kvinnorna.

KK2 sa:

Ah, så kom det gamla vanliga anekdotiska "beviset" för hur feminister tänker.

Kan du presentera ett någorlunda välbesökt feministforum eller motsvarande på internet. Där det faktiskt börjar diskuteras att grupper av män lever i ofrivilligt celibat, och att det är ett problem utan att det reflexmässigt börjar pratas om 'Male Sexual Entitlement' eller motsvarande?

#177  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-21 19:25:06

"Vari ligger felet i att utnyttja sin egen rätt till preferens? Förövrigt så får du det att låta som att det är männen som gör fel eftersom de blir bortvalda av kvinnorna."

Jag tycker inte att det är nåt fel att nyttja sin rätt till preferens, varför frågar du det? Och vadå, vilka män är det som gör fel enligt mig? Jag menar att du tycks anse att kvinnor som i unga år valt häftiga killar, ska fortsätta välja häftiga killar tills den dag de dör och inte ändra preferens när de blir äldre. Jag undrar varför det är bättre att göra fel längre.

"Kan du presentera ett någorlunda välbesökt feministforum eller motsvarande på internet. Där det faktiskt börjar diskuteras att grupper av män lever i ofrivilligt celibat, och att det är ett problem utan att det reflexmässigt börjar pratas om 'Male Sexual Entitlement' eller motsvarande?"

Jag är inte ute på så många feministforum förutom detta. Men jag har en känsla av att även om jag var det, och kunde länka till en eller ett par forum, så skulle du genast 1) hitta enstaka inlägg som stödjer din tes och ignorera alla andra och 2) omtolka diskussioner så att de stödjer din tes. Så det hade nog inte spelat så värst stor roll vad jag hade länkat till.

Kan inte du länka till nån tråd här på feminetik där du tycker att det talas om entitlement? Jag hade som sagt aldrig hört ordet förrän du talade om för mig att det var ett ord feminister använder.

#178  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-21 19:27:57

"Jag har redan straffats på motsvarande sätt när jag raggade osexsistisk, det var ju just därför jag började ragga sexistisk. Så dina medsystrar har redan lärt mig vad som är rätt och fel i det sammanhanget."

Oj, här kör vi med både kollektiv skuld och offerkofta.

#179  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-21 20:22:49

KK2 sa:

Jag tycker inte att det är nåt fel att nyttja sin rätt till preferens, varför frågar du det?

Det verkar lite i den riktningen när det börjar pratas om att män gör fel som inte vill vara tredjehandsalternativ.

KK2 sa:

Och vadå, vilka män är det som gör fel enligt mig?

Har jag missförstått något? Vad är det du menar när du pratar om att 'fortsätta göra misstaget?'

KK2 sa:

Jag menar att du tycks anse att kvinnor som i unga år valt häftiga killar, ska fortsätta välja häftiga killar tills den dag de dör och inte ändra preferens när de blir äldre.

Jag menar att de inte kan komma när de inte längre kan snärja de häftiga killarna, eller när de där häftiga killarna inte visar sig ha så mycket lust med det här med barn och parförhållanden.

KK2 sa:

Jag undrar varför det är bättre att göra fel längre.

Jag ser det snarare som att de här ratade männen iallafall ska ha stolthet nog att inte gå med på att vara andra- och tredjehandsalternativ som helt plötsligt duger när inget annat finns tillgängligt. Och vidare att feminister som slagits stenhårt för rätten till preferens när de var unga och hade gott om alternativ ska sluta klaga när de blivit äldre och märker att plötsligt så inkluderar inte rätten till preferens dem själva.

KK2 sa:

Kan inte du länka till nån tråd här på feminetik där du tycker att det talas om entitlement? Jag hade som sagt aldrig hört ordet förrän du talade om för mig att det var ett ord feminister använder.

Jag kan inte hitta något just nu, så jag vet faktiskt inte om det har förekommit så mycket på feminetik. Däremot förekommer det en hel del på amerikanska feministforum.

#180  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-22 01:00:23

KK2 sa:

"Jag har redan straffats på motsvarande sätt när jag raggade osexsistisk, det var ju just därför jag började ragga sexistisk. Så dina medsystrar har redan lärt mig vad som är rätt och fel i det sammanhanget."

Oj, här kör vi med både kollektiv skuld och offerkofta.


Alltså. Jag tror man måste ha upplevt skillnaden för att förstå innebörden i detta. Varför man slänger ur sig en sån kommentar. Du växer upp som pojke. Drömmer ständigt om närhet och varm vacker kärlek till en kvinna. Merparten av män älskar sin mor över allt annat och ser det som självklart att man ska närma sig sin älskade på samma respektfulla sätt. Man hör om hur snällhet o pedistal-beteende är livsfarligt, men man vill ändå tro det bara gäller speciella tjejer. Efter ett par misslyckanden känner man - de måste iafl finnas ngn vettig där ute! Efter år av misslyckanden med den respektfulla approachen inser man att man måste prova ngt nytt och kanske lägger sig till med den mindre charmerande metoden. Vips så får man en feedback som man aldrig fått förut. Motvilligt har man varit tvungen att gå på denna linje och närmat sig kvinnor på deras villkor. Det är ingen trevlig känsla. Man inser att man inte kan närma sig kvinnor såsom man drömt om och man känner sig grundligt lurad av både feminister och kvinnor i allmänhet. Man inser att man inte kan va naturlig i denhär relationen. Man inser att ensamheten bara övervinnas om man är beredd leva i ngn sorts spelat mentalt överläge genom att öka macho faktorn - även om man inte vill det. Det gör att man tappar respekt för dessa kvinnor. Det är sveket vi pratar om.

O nu pratar jag inte bara sexistiskt, utan att det är viktigt rent generellt att inte respektera kvinnan fullt ut och dessutom visa det titt som tätt - om än motvilligt.

#181  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-22 01:29:15

...o därav så blir inställningen till kvinnan som "sadlat om" från balla olojala killar till en trygg nallebjörn så långt mkt mindre mental/moraliskt vacker än ngn som inte gjort det.

Nu några dumma exempel för att illustrera.

Tjej1: "-Jag va dum när jag va ung, jag jagade bara efter balla mindre lojala killar. Jag blev bränd så många gånger."
Tjej2: "-Jag levde ensam när jag va ung för jag insåg att många av de balla killarna bara ville h
Tjej3: "-Jag knullade hej villt - han nog med alla typer. "

Tjej 2 o 3 känns fina.

...o för typ exempel

Kille. "-Jag va ensam under hela min ungdom för jag va för känslig och respektfull. Jag grät och onanera till leda. "

....så är Tjej 1 en svikare. Har hon verkligen "kommit på bättre tankar" eller tar hon dig bara för att hon inte kan få en ball snubbe längre. Hon känns som en opportunist helt enkelt. Rent moraliskt - bör hon uppmuntras? Ska man göra mobbaren en tjänst 20 år senare? När man är 45 år, lite småbitter på hela köttmarknaden och kanske inte längre drömmer om ngt kuttersmycke - vill man kanske bara en människa med en vacker själ?

Låter det vettigt?

#182  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 07:52:47

Men Undrande:
Om det enda du får av kvinnorna är reaktionen att de tycker du ska gå och dö, varför ger du då detta ändå som ett "råd" till Vackning?

Vad tror du Vackning ska lyckas uppnå genom att "Acceptera dessa kvinnors preferenser, låt dem springa benen efter sig efter sina häftiga killar, men visa därefter inte dessa kvinnor någon som helst medkänsla efter att de blivit utrangerade från köttmarknaden. Påminn dem istället om hur hårt de slogs för sin rätt att få välja vem de ville när de var premium på köttmarknaden."

Det har ju uppenbarligen inte hjälpt dig i dina relationer?

#183  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 08:04:55

Vackning:

Men varför ska man fundera så mycket överhuvudtaget? Antingen gillar man tjej 1 och vill vara med henne eller så gillar man inte tjej 1 utan vill hellre leta vidare. Det räcker väl - särskilt om kärleken är ömsesidig?

#184  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-22 08:12:39

EASP sa:

Men Undrande:
Om det enda du får av kvinnorna är reaktionen att de tycker du ska gå och dö, varför ger du då detta ändå som ett "råd" till Vackning?

För att han uppenbarligen inte lyckas ändå, men med min inställning behöver man iallafall inte dessutom hela tiden gardera sig för 'omvända' kvinnor som kommer på att det här med en bekväm tillgång till ganska mycket pengar ändå är ganska bra när man passerat bäst-före på köttmarknaden.

EASP sa:

Det har ju uppenbarligen inte hjälpt dig i dina relationer?

Nettoresultatet vad gäller antal relationer är 0. Däremot så behöver jag inte längre gardera mig för att jag bara ses som en pengamaskin.

#185  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 10:56:35

För att han uppenbarligen inte lyckas ändå, men med min inställning behöver man iallafall inte dessutom hela tiden gardera sig för 'omvända' kvinnor som kommer på att det här med en bekväm tillgång till ganska mycket pengar ändå är ganska bra när man passerat bäst-före på köttmarknaden.
Är det inte bättre att behandla andra som man själv vill bli behandlad än att gå runt och vara otrevlig? Chansen är ju trots allt lite lite större att folk beter sig vänligt mot en om man själv är vänlig, de kanske t o m tycker om en.

Och om folk beter sig otrevligt mot en trots att man själv är vänlig så är ju det deras problem vilken människa de vill framstå som.

#186  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 10:58:28

Däremot så behöver jag inte längre gardera mig för att jag bara ses som en pengamaskin.
Men nån Bonnier är du väl ändå inte?

#187  KK2 #173-174 Kall
2010-10-22 11:10:38

Därav min fråga hur länge man ska straffas för sina ungdomliga misstag.

Jag tycker inte att det är nåt fel att nyttja sin rätt till preferens, varför frågar du det? Och vadå, vilka män är det som gör fel enligt mig? Jag menar att du tycks anse att kvinnor som i unga år valt häftiga killar, ska fortsätta välja häftiga killar tills den dag de dör och inte ändra preferens när de blir äldre. Jag undrar varför det är bättre att göra fel längre.

Okej, jag hänger inte med så förklara gärna.
Vem eller vilka menar du det är som gör fel, vilka är det som straffas och för vad, och vad menar du att de borde göra istället?

#188  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-22 11:43:44

EASP sa:

Är det inte bättre att behandla andra som man själv vill bli behandlad än att gå runt och vara otrevlig? Chansen är ju trots allt lite lite större att folk beter sig vänligt mot en om man själv är vänlig, de kanske t o m tycker om en.

Och när man har gjort det, och upplevt ända från barnsben hur människor mystiskt verkar försvinna när man inte längre är den som ställer upp med gratissaker?

EASP sa:

Men nån Bonnier är du väl ändå inte?

Jag har pengar så jag klarar mig, och att det blir ganska mycket över. Det där med ordnad ekonomi verkar vara väldigt viktigt för kvinnor i åldern att barn blir intressant.

#189  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 11:57:11

Och när man har gjort det, och upplevt ända från barnsben hur människor mystiskt verkar försvinna när man inte längre är den som ställer upp med gratissaker?
Så är det väl fortfarande bättre att behandla andra som man själv vill bli behandlad? Kanske fundera på _varför_ folk försvinner? Faktum kvarstår ju att man vill vara med människor man trivs ihop med, såna som får en att må bra.

#190  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-22 12:24:40

Så om jag ska bedöma andra människor utefter hur de behandlar mig, så *vill de* uppenbarligen bli behandlade som skit, eftersom de behandlar mig på det sättet.
Så vad är problemet om jag gör det?

#191  #178 KK2 MartinK
2010-10-22 12:48:48


Oj, här kör vi med både kollektiv skuld och offerkofta.


Förlåt, offerkoftan är ju det mest kvinnligt könade plagg vi har så det var naturlgtvis fel av mig att låna den. Men eftersom jag dubbelbestraffas här så kanske det jämnar ut sig.

För så är det ju, å ena sidan uppmanas vi stackare som inte är naturliga cassanovor att hitta individuella lösningar och ändra oss själva och våra metoder men när vi gör det och anpassar oss till marknaden så kör vi med kollektiv skuld.

Men tanken med min spydighet var mest att poängtera att ditt straffande kommer att mätas mot det straffande som dina medsystrar kör med. Och så länge ni är avsevärt färre som straffar för sexism än för osexsim så kommer du få arbeta i uppförsbacke.

#192  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 13:00:27

Så om jag ska bedöma andra människor utefter hur de behandlar mig, så *vill de* uppenbarligen bli behandlade som skit, eftersom de behandlar mig på det sättet.
Så vad är problemet om jag gör det?
Inget. Om andra människor vill bli behandlade som skit så är det väl deras sak. Det är ju fortfarande du som bestämmer om du vill vara trevlig mot dem eller inte.

Är du trevlig så ökar ju chansen något att de blir trevliga tillbaka, men det behöver ju inte vara så naturligtvis. Men att gå runt och vara otrevlig mot folk med hänvisning till att de _vill_ bli otrevligt bemötta förstår jag nog inte poängen med.

Som sagt, det viktiga är väl hur man själv vill vara.

#193  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-22 13:05:54

Men att gå runt och vara otrevlig mot folk med hänvisning till att de _vill_ bli otrevligt bemötta förstår jag nog inte poängen med.
Du har predikat här rätt länge nu om att behandla andra som man själv vill bli behandlad, men du förstår inte poängen?

#194  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 13:11:24

Du har predikat här rätt länge nu om att behandla andra som man själv vill bli behandlad, men du förstår inte poängen?
Nej det var Undrande som skrev att alla har en skyldighet att behandla andra som de själva vill bli behandlade.

Men nu verkar det ha svängt till att man har en skyldighet att behandla andra otrevligt om det är så de vill bli behandlade?

Det är alltså andras pipa man ska dansa efter, även om man själv vill bli trevligt behandlad så får man inte behandla andra trevligt om de själva är otrevliga och alltså _vill_ bli otrevligt bemötta?

#195  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 13:14:21

Vad tycker du själv om hur man ska behandla andra? Ska man avgöra själv eller ska man utgå från de andras beteende?

#196  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-22 13:55:16

Nej det var Undrande som skrev ...

Tja, det räcker med en snabb titt ovan för att hitta flera inlägg där du själv retoriskt frågar om det inte är bättre att behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Men förklara gärna var du har fått det där ifrån att man "ska" och har "skyldighet" att behandla andra på ett visst sätt, för det har jag veterligen inte skrivit något om.

Min enda åsikt på den punkten är att man inte har någon skyldighet att vara vänlig mot någon som behandlar en själv som skit. Men om någon ändå vill vara det så är det upp till den personen själv och dess omdöme...

#197  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 14:24:08

Så vad var det _du_ menade att jag inte hade förstått poängen med?

#198  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-22 17:39:01

Okej, en komplettering till #193. Jag väl borde haft med det från början, men jag tyckte det hörde till sammanhanget:

Du har predikat här rätt länge nu om att behandla andra som man själv vill bli behandlad, men du förstår inte poängen med att vara otrevlig *tillbaka* mot någon som varit otrevlig mot mig *först*?

Men jag anser fortfarande att folk får göra vad de vill. Jag missar fortfarande var det där med skyldighet kommer in i resonemanget.

#199  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-22 17:46:46

Allmänt filosoferande...

Jag vet att jag tidigare förespråkat att det inte är något fel med "good enough" på partnermarknaden. Istället för att dra på sig magsår och bitterhet i jakten på den "perfekta" partnern.
Men det förutsätter ju att *båda* är nöjda!
Om det märks (tydligt) i relationen att den ena eller andra egentligen ville ha någon annan, eller pga tidigare erfarenheter (eller partnerns brist på detsamma...) bara ser relationen som en temporär lösning, då är chansen rätt minimal att det blir en balanserad relation som båda mår bra av.

#200  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 22:33:56

Du har predikat här rätt länge nu om att behandla andra som man själv vill bli behandlad, men du förstår inte poängen med att vara otrevlig *tillbaka* mot någon som varit otrevlig mot mig *först*?
Om man, som Undrande, anser att man har en skyldighet behandla andra som man själv vill bli behandlad, varför behandlar man då någon otrevligt?

För att man vill
A) bli otrevligt behandlad?
B) bli trevligt behandlad?

Vad spelar det för roll om man är otrevlig _tillbaka_ eller inte?

Om den andra var otrevlig först, och således vill bli otrevligt behandlad, är man då skyldig att behandla denne i enlighet med dennes önskemål?
Är det på något sätt överordnat skyldigheten att behandla denne som man själv vill bli behandlad?

Det som du kallar för en predikan är alltså en fråga som jag har.

Men helt klart är det ju så att man vill umgås med folk som får en att må bra. Att försöka få folk att må dåligt är alltså rent allmänt en bra strategi för att få folk att sky en som pesten.

#201  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-22 22:51:33

Jag menar alltså att _om_ man i enlighet med Undrande menar att man är skyldig att behandla andra som man själv vill bli behandlad, så gäller väl den skyldigheten oavsett hur _andra_ vill bli behandlade?

Om A vill bli otrevligt behandlad av B så är A skyldig att vara otrevlig mot B.

Men B däremot som vill bli trevligt behandlad av A är skyldig att vara trevlig mot A.

Således går A och är otrevlig mot B medan B i sin tur är trevlig mot A.

Båda uppfyller sina skyldigheter. Den ena av dem tillför dessutom lite trevlighet till tillvaron.

#202  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-23 03:36:05

EASP sa:

Men varför ska man fundera så mycket överhuvudtaget? Antingen gillar man tjej 1 och vill vara med henne eller så gillar man inte tjej 1 utan vill hellre leta vidare. Det räcker väl - särskilt om kärleken är ömsesidig?


Jag tyvärr kan det vara så enkelt. Men om man är stark nog så utvärderar man henne på samma sätt som man gör med sina vänner. Träffar du en man som pratar om att han lämnat massa damer i sticket under hans korståg efter njutning och bekräftelse, skulle du inte bli misstänksam? Speciellt om du längtar efter lojalitet och äkthet? Skulle iafl krävas ett större tecken på omvändning än att han inte får nuppa lika ofta längre? Att ens misstänka att ens partner är en mer-än-snittet bidragande orsak till att världen är rutten, får iafl mig att känna mig obekväm.

#203  Sv: självmord och manlig överrepresentation Vackning
2010-10-23 03:37:21

oops.. några fula stavfel där, Varför kan man inte editera sina inlägg!! =/

#204  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-23 11:28:38

Man måste ju avgöra om man känner att man kan lita på nån och avgöra om man vill ta risken att bli sviken.

Men att fundera i termer om man Bör uppmuntra nån eller göra mobbaren en tjänst... Man vill väl vara med den för att man tycker om den och inte för att göra den en tjänst?

#205  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-23 16:41:07

EASP sa:

Men helt klart är det ju så att man vill umgås med folk som får en att må bra. Att försöka få folk att må dåligt är alltså rent allmänt en bra strategi för att få folk att sky en som pesten.


Ja, och därför gör man egentligen bäst i att bara låta bli att umgås med de här kvinnorna. Att bara låta dem vara ifred.
Det är egentligen det bästa. Bara ignorera dem.

#206  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-23 22:26:54

Ja, precis. De kunde ju uppenbarligen inte bry sig mindre om dig.n tillbaka. Så varför är det ditt problem eller ansvar att springa runt och påminna dem om saker eller ge dem råd.

Du verkar ju uppenbarligen ha ditt eget att kämpa med, så varför ska du då dessutom lägga kraft på dessa kvinnors känslor, när du dessutom inte ens har ett gott syfte med det.

#207  MartinK KK2
2010-10-24 21:11:10

Jag vet inte vilka dessa mina medsystrar är som du talar om, men jag förstår att det är jobbigt för dig att tvingas att bete dig så sexistiskt, fast du inte vill, av de vidriga kvinnorna. Du är helt klart ett offer för omständigheterna.

Antagligen är det kvinnor och/eller feminister också som tvingar dig till kollektiv bestraffning här i tråden. Jag ber om förlåtelse för det och ska försöka bättra mig på nåt sätt så att du kan börja bete dig bra igen.

#208  Sv: självmord och manlig överrepresentation puff
2010-10-24 21:30:48

KK2, kan du inte bara bättra dig genom att bete dig mindre drygt?
Skulle en kvinna som anpassat sig efter könsstereotyperna för att slippa vara ensam hånas på samma sätt av dig?

#209  EASP #200 Kall
2010-10-25 13:38:49

Det som du kallar för en predikan är alltså en fråga som jag har.
Javisst, men jag har redan svarat på den två gånger.

#210  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-26 12:05:47

Alltså, jag kan ge ett autentiskt exempel, så kanske det framgår tydligare vad jag menar?

Jag hjälper en kompis att tapetsera en dag. Kompisen ser under dagen till att mat och dricka står på bordet när det behövs. Kompisen hjälper i gengäld mig med tapetsering under samma förutsättningar när jag senare behöver hjälp, nästan utan att jag behöver ställa frågan. Och vi utbyter ofta andra tjänster med varandra.

Jag hjälper likaså en annan kompis att tapetsera en dag. En annan bekant dyker också upp, under samma förutsättning, och vi blir lite förvånade när kompisen som ska ha tapetserat, skyller på ärenden som måste uträttas och går därifrån(!) efter att ha visat vad som ska göras...
Jaja, jobbet blev gjort trots allt. Men ytterligare umgänge med personen ifråga villkoras med att vi kan äta middag eller gå på bio någon gång. Ifall jag bjuder. Eller att jag är med och bär prylar när personen ifråga ska flytta.
Personen ifråga har också en lång historia av att komma försent (1-2 timmar) till avtalade aktiviteter och möten, eller helt hoppa av dem i sista stund.

Kort sagt, jag prioriterar kompis nr 1, för att h*n har visat att det är så h*n vill bli behandlad.
Medan jag har slutat prioritera och ställa upp för kompis nr 2, för att h*n har visat att det är så h*n vill bli behandlad.

#211  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-26 12:58:39

Javisst, men jag har redan svarat på den två gånger.
Jo, men när jag frågade Undrande påstod du att jag predikade.

Och jo, jag förstår vad du menar, men att behandla andra som man själv vill bli behandlad innebär ju knappast att man måste utbyta tjänster med alla.

Däremot kan man ju känna att man vill ställa upp för någon trots att man vet att vederbörande aldrig skulle göra detsamma tillbaka. För att det helt enkelt känns bra för en själv.

#212  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-26 13:08:52

"KK2, kan du inte bara bättra dig genom att bete dig mindre drygt?
Skulle en kvinna som anpassat sig efter könsstereotyperna för att slippa vara ensam hånas på samma sätt av dig?"

Jo, jag ska skärpa mig.
Fö att svara på din fråga: En kvinna som konstant skyllde allting i hela världen på män och framställde sig själv som totalt offer utan inflytande ens på sitt eget beteende, på samma sätt som MartinK gjort i åratal på det här forumet, skulle absolut hånas på samma sätt av mig.

#213  #207 KK2 MartinK
2010-10-26 13:17:40


Jag vet inte vilka dessa mina medsystrar är som du talar om, men jag förstår att det är jobbigt för dig att tvingas att bete dig så sexistiskt, fast du inte vill, av de vidriga kvinnorna. Du är helt klart ett offer för omständigheterna.


Ja, du borde ju veta eftersom du själv tycker det är en så stor uppoffring att avstå minsta tillfälle till sex med sexister.


Antagligen är det kvinnor och/eller feminister också som tvingar dig till kollektiv bestraffning här i tråden. Jag ber om förlåtelse för det och ska försöka bättra mig på nåt sätt så att du kan börja bete dig bra igen.


Jag förstår faktiskt inte vad du pratar om för kollektiv bestraffning som skulle ha skett i tråden, men jag kan ju konstatera att intresset för att göra något för att ändra situationen ovan är obefintligt. Så om du skall ändra på något kan du väl börja där.

#214  #212 KK2 MartinK
2010-10-26 13:20:21


En kvinna som konstant skyllde allting i hela världen på män och framställde sig själv som totalt offer utan inflytande ens på sitt eget beteende


Konstigt att i sådant fall finns en hel ideologi som bygger på det tankesättet.

#215  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-26 13:25:25

Vet du jag anmälde faktiskt mitt eget inlägg ovan och ska försöka formulera om mig. Puff skrev:

"KK2, kan du inte bara bättra dig genom att bete dig mindre drygt?
Skulle en kvinna som anpassat sig efter könsstereotyperna för att slippa vara ensam hånas på samma sätt av dig?"

Jag ska skärpa mig.
Poängen är att det inte bara handlar om en man som "apassat sig efter könsstereotyperna för att slippa vara ensam". Jag har full förståelse för att man anpassar sig i olika sammanhang. Det här handlar om mer än det, därav mitt hån.

#216  Sv: självmord och manlig överrepresentation KK2
2010-10-26 13:32:15

"Ja, du borde ju veta eftersom du själv tycker det är en så stor uppoffring att avstå minsta tillfälle till sex med sexister."

Det här vet jag inte var du fått det ifrån att jag skulle tycka att det var en uppoffring att avstå sex med sexister. Jag har legat med samma icke-sexist i 10 år nu.

"Jag förstår faktiskt inte vad du pratar om för kollektiv bestraffning som skulle ha skett i tråden, men jag kan ju konstatera att intresset för att göra något för att ändra situationen ovan är obefintligt. Så om du skall ändra på något kan du väl börja där."

Ditt snack om mina "medsystrar" är rätt uppenbart kollektiv bestraffning. Jag har inga systrar och har inget ansvar för om andra kvinnor ligger med sexister.

"Konstigt att i sådant fall finns en hel ideologi som bygger på det tankesättet."

Ah, det gamla "men du då!"-argumentet. Så blev MartinK ansvarsfri åter igen.

Ja, nu blev jag dryg igen. Men jag ruttnar faktiskt.
Fast i fortsätttningen så ska jag nog bara sluta svara på Martins inlägg, faktiskt.

#217  KK2 heffaklumpen
2010-10-26 23:16:54

1. Varför skulle dina anekdoter vara mer värda än t.ex. undrandes? Försvinner strukturproblemet i kvinnors sexistiska urval av sexpartners bara för att du ligger med "samma icke-sexist i 10 år"?
2. "har inget ansvar för om andra kvinnor ligger med sexister" är bara ett sätt att slippa ta ställning till om det finns anledning att kritisera dessa kvinnors sexistiska urval av vilka de har sex med.
3. "men du då"-beskyllningen ändrar knappast på att det är en betydligt bättre beskrivning av feminismens inställning till jämställdhet (och en betydande del av argumentationen från femininisterna här) än det är av MartinKs inlägg och argumentation. Sen är det kanske inte en jättebra beskrivning av någon av dem, men det är knappast ett speciellt tungt argument för att undvika frågan.
4. tror du inte att MartinK "ruttnar" på dryga inlägg och dimridåer från dig eller andra feminister så fort något som drabbar män tas upp.
5. Den dryga attityden bekräftar snarast stereotypen av feminister i det här avseendet.

#218  EASP #211 Kall
2010-10-27 11:21:38

Jo, men när jag frågade Undrande påstod du att jag predikade.
Nje, det var inte riktigt det som frågan gällde...

Och jo, jag förstår vad du menar, men att behandla andra som man själv vill bli behandlad innebär ju knappast att man måste utbyta tjänster med alla.

*suck* Nej det har jag inte påstått heller. Det var som sagt bara ett exempel för att *försöka* illustrera vad jag menar.
Principen funkar fortfarande åt båda hållen.
Och visst kan man ställa upp på andra av någon sorts (spelad) godhet, bara för att det känns bra. Men att gång på gång låta sig köras över helt utan integritet eller respekt känns knappast bra i längden heller.

#219  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-27 11:32:44

#170
EASP sa:
Det var ju liksom det här med att vad man ger får man tillbaka, behandla andra som du själv vill bli behandlad och så där.
Det är det här jag menar.
"att vad man ger får man tillbaka" blir ju lite poänglöst om det bara gäller mig. Det måste ju gälla alla andra också...

#220  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-27 11:50:19

Nu går det ju att argumentera att den som bara ger för att få något tillbaka inte är god utan bara ett lismande drägg, men då skjuter man högt över målet för ingen lever i ett vacuum och är helt oberoende eller oberörd av omgivningens bemötande.

#221  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-27 13:05:28

Jo, men faktum kvarstår att man vill vara med människor som får en att trivas i deras sällskap.

Jag tror faktiskt att såna som ger utan att ha som baktanke eller krav att få något tillbaka är sådana människor som får flest människor att trivas. Och att sådana människor får mest tillbaka.

Men att direkt gå in för att vara otrevlig som Undrande föreslog till Vackning är ju direkt katastrofalt i det avseendet.

Då tror jag det är bättre på att öva sig i att försöka vara trevlig även om det är falskt till en början.

#222  Sv: självmord och manlig överrepresentation undrande
2010-10-27 18:44:00

EASP

Min erfarenhet, iafall vad gäller kvinnors val av umgänge med män är att det fungerar rätt bra att vara otrevlig som man och ändå få kvinnor att vilja umgås med dig. Så länge du begränsar din otrevlighet till att gälla andra män.

#223  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-27 22:01:14

Jag menar inte att man måste vara någon slags Moder Teresa.

Men är man nöjd med sig själv och med det man har så har man inget behov av att hävda sig gentemot andra, och man har inget behov av det de har utan man kan ge av det man själv har utan att förvänta sig någon motprestation.

En person som känner sig bra kan bjuda andra människor på att de också är bra. Den som känner sig underlägsen vill gärna få andra människor att tro att de minsann är lika underlägsna.

#224  EASP 221 Kall
2010-10-28 00:55:08

Du upprepar bara vad som redan sagts, men duckar hela tiden för frågan.
Vad händer med principen "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" om den inte gäller åt båda hållen?

Varför ska jag vara trevlig mot någon som bara utnyttjar mig och ger mig skit tillbaka? Det om något är väl falskt, både mot sig själv och andra. Inte ens Moder Teresa verkade i ett vacuum, hon fick massor med tacksamhet av folket hon hjälpte.

Och varför ska jag träna på att låtsas vara trevlig mot folk som är otrevliga mot mig, när de var otrevliga mot mig redan när jag uppriktigt trevlig mot dem?

#225  Sv: självmord och manlig överrepresentation Kall
2010-10-28 00:56:24

Missade ett "var" i sista meningen:

Och varför ska jag träna på att låtsas vara trevlig mot folk som är otrevliga mot mig, när de var otrevliga mot mig redan när jag var uppriktigt trevlig mot dem?

#226  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-10-28 11:06:42

Jag vet inte riktigt vilken fråga du tycker att jag duckar.

Principen gäller ju åt båda hållen? Varför skulle den _inte_ gälla åt båda hållen?

Varför ska jag vara trevlig mot någon som bara utnyttjar mig och ger mig skit tillbaka?
Du får väl vara precis hur trevlig eller otrevlig du vill. Det har väl inget med om du låter dig utnyttjas eller inte. Du behöver väl inte ens umgås med personen om du inte vill. Vill du ösa skit över personen bara för att den öser skit över dig får du väl göra det bäst du vill. Själv ser jag uinte poängen med att ösa skit över någon överhuvudtaget eftersom det brukar skvätta mest på en själv men det är väl upp till dig.

Det beror väl också på vilken uppfostran du har, huruvida det är ok att bete sig dåligt. Vare sig andra gör det eller inte.
Om A vill att vi ska svära och skrika åt varandra och kalla varandra för jävla hora så är det inget som jag vill och således inte tänker ställa upp på.

Och varför ska jag träna på att låtsas vara trevlig mot folk som är otrevliga mot mig, när de var otrevliga mot mig redan när jag var uppriktigt trevlig mot dem?
För att det är lättare att tycka om människor som är trevliga än otrevliga. Kan man inte vara trevlig så kan man öva.

#227  #216 KK2 MartinK
2010-10-28 13:18:20


Det här vet jag inte var du fått det ifrån att jag skulle tycka att det var en uppoffring att avstå sex med sexister. Jag har legat med samma icke-sexist i 10 år nu.


Fast nu handlar det ju inte bara om dig utan om kvinnor generellt och så vitt jag minns var en av orsakerna till att det inte skulle fungera att kvinnor inte skulle vara beredda att göra uppoffringen att avstå sex med sexister?
Är det ingen uppoffring så förstår jag inte varför vi diskuterar det öht. Då finns det ju inget att förlora.


Ditt snack om mina "medsystrar" är rätt uppenbart kollektiv bestraffning.


Kollektiv bestraffning av vem och för vad? Den enda som straffades här var ju män som inte bar sig sexistisk åt (mig i exemplet), och det var ju hela poängen.

Det jag påpekade var att det inte hjälper att du straffar mig för sexistisk beteende när det är fler som straffar mig för icke-sexistisk beteende. Och du kan knappast klandra mig för att jag försöker minimera hur mycket jag straffas, eller hur?


Jag har inga systrar och har inget ansvar för om andra kvinnor ligger med sexister.


Jag trodde vi ville göra världen lite bättre, men jag misstog mig väl. Men om inte annat så får ju deras beteende konsekvenser för dig, så det ligger ju i ditt personliga intresse att dem ändrar sig.


Ah, det gamla "men du då!"-argumentet. Så blev MartinK ansvarsfri åter igen.


Och du också. Som vanligt.

#228  EASP Kall
2010-11-02 09:42:28

För att det är lättare att tycka om människor som är trevliga än otrevliga. Kan man inte vara trevlig så kan man öva.

Och du tar ingen notis om att den metoden redan prövats men visat sig vara verkningslös?

En annan metod är ju att faktiskt ta andra människors otrevlighet mot mig som ett tecken på att de inte vill umgås med mig, hur trevlig jag än är mot dem, och gå dem till mötes på den punkten.

#229  Sv: självmord och manlig överrepresentation EASP
2010-11-02 10:59:01

Och du tar ingen notis om att den metoden redan prövats men visat sig vara verkningslös?
Jodå. Personligen tycker jag dock att det känns bättre att vara illa omtyckt men åtminstone trevlig och än både otrevlig och illa omtyckt. Your choice.

En annan metod är ju att faktiskt ta andra människors otrevlighet mot mig som ett tecken på att de inte vill umgås med mig, hur trevlig jag än är mot dem, och gå dem till mötes på den punkten.
Ja absolut. Finns väl ingen anledning att hänga kvar vid otrevliga människor som inte vill umgås med en.

#230  Sv: självmord och manlig överrepresentation Pojken
2010-11-12 02:47:42

Jag har pratat med många självmordsbenägna tjejer genom åren, verkligen pratat och lärt känna dem och deras problem.
Vad jag har märkt är en stor skillnad mellan tjejer och killar, det är att killar som är självmordsbenägna filosoferar mycket, och tänker mycket mer som en följd av deras situation, medens tjejer verka mest bara känna.

Jag förvånas ständigt över hur lite de verka tänka, reflektera och filosoferar.

Det är därför man ser så många 10+ tjejer som har självmordstankar, medens i princip alla killar som har självmordstankar är ganska så fula och/eller har ett riktigt kasst liv med egentligen noll potential.

Det är väl också p.g.a detta som mäns självmord lyckas oftare, de har tänkt över det lite mer än tjejer och evt forskat lite också, medens tjejer gör oftast bara något spontant som tabletter eller skära sig, sådana metoder som oftast misslyckas.

Lidande är iofs personligt, men eftersom killar har mer reflekterat över sin situation och sina möjligheter och dylik, så är deras självmord mer välgrundat, jag menar inte att man behöver rättfärdiga självmord, men de har bara tänkt över det betydligt mer än tjejer.

Så mörkerantalet killar som mår dåligt lär vara betydligt större än hos tjejer. För killar begår inte självmord p.g.a tillfälliga känslostormar i regel utan för det är det logiskt rätta.

Det finns en annan anledning till det också, och det är könsrollerna som uppmuntrar kvinnor till att dela med sig av sina känslor medens killar uppmuntras till att hålla dem inom sig.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?