feminetik.se feminetik.se

Just nu 26 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dominans inom sex


Gå till senaste inlägget#1  Dominans inom sex Allvetaren
2010-08-26 13:23:59

Helt ny här och tänkte starta en tråd för att se var ni står i detta ämne.

Utan att gå in på för mycket så kan man säga att jag sysslar mycket med rollspel kring dominans, undergivenhet, rapeplays osv. Vet inte om det är termer ni är medvetna om eller om det är helt nytt för er. Kort kan det beskrivas som sexuella lekar med personer som tänder på att antingen dominera eller domineras. En del så pass till den grad att de vill bli behandlade som riktiga slavar, slynor medan andra nöjer sig med lite hårdhänt sex.

Min fråga nu är nu hur ni ser på lekar som dessa? Kan ni se lekar som dessa utan att lägga in en massa ideologiska tolkningar och åsikter i det hela? Kan ni ens förstå att en, ursäkta språket, att en sexuellt slagen och utnyttjad kvinna/man INTE är tvingad, utnyttjad på riktigt och mindre värd? Kan ni förstå att det sker på lika villkor?

Anledningen till att jag frågar är ju att jag vet att det finns feminister som tom kan se penetrering som en makthandling.

#2  Sv: Dominans inom sex Kall
2010-08-26 13:46:45

Om det är feministernas åsikter du undrar över, så finns det ett antal trådar på Diskussion som tar upp BDSM och dominans, bl a
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
mm, mm.

Läs och begrunda :-)

#3  Sv: Dominans inom sex Allvetaren
2010-08-26 13:56:33

tack

#4  Sv: Dominans inom sex TheCarolinch
2010-08-27 15:04:18

allvetaren sa:
Anledningen till att jag frågar är ju att jag vet att det finns feminister som tom kan se penetrering som en makthandling.


har inte män i alla tider alltid gjort det...?

#5  Makthandling? MyLibido
2010-08-31 17:09:23

Det är väl i sa fall kvinnans makt. Det är hon som tillater penetreringen; män maste vara beredda varhelst tillstand ges.

#6  MyLibido targash
2010-08-31 17:27:39

Eller tas tillbaka.

#7  Sv: Dominans inom sex TheCarolinch
2010-08-31 23:50:04

penetration omskrivs ofta med aktiva eller aggressiva ord och formuleringar, tex att erövra eller inta. mannen tar, kvinnan förlorar, ger efter, låter sig tas, faller.

det här sättet att formulera sig (och tänka) kring sex genomsyrar det västerländska samhället. det går igen varesig man studerar antika texter, en artonhundratalsroman eller dagens mainstreamporr.

#8  Sv: Dominans inom sex Escapist
2010-09-01 00:50:39

MyLibido sa:
...män maste vara beredda varhelst tillstand ges.

Själv brukar jag gå klädd i sådana där stripparbyxor som man bara kan dra av med ett ryck, ifall en kvinna plötsligt gav tillåtelse för penetration i min närhet.

#9  Sv: Dominans inom sex TheCarolinch
2010-09-01 01:29:11

escapist

vahettere... kommer du ofta hit, eller? : )

#10  TheCarolinch Escapist
2010-09-01 11:06:00

YAY PENETRATION!

Hrm. Jag menar... Ja, jag kommer ofta hit. :P

#11  Sv: Dominans inom sex Blindalina
2010-09-01 11:16:59

men penetration som det sa fint kallas ut--oh-in bygger val pa bla typ freuds teorier om att kvinnor ar konlosa eftersom nagon ibland stimulerar vara organ inat (och utat pa andra delar) och i hens hegemoni kan man bara begara ngt om man har en pillesnopp. for den..star ut lite. wow, logik.
att halvt som halvt fyllas upp ar liksom "det andre" eftersom hen sjalv att standare,, oh tanker inte pa att det har med och pistiller och alltihop faktiskt bygger pa mote, smekningar, omfamningar oh rorelse verkar hen ha glomt. typ ha penis, eller buga av respekt.
jag har iofs respekt for penis men det ar inte for att jag har ngt direkt avund, tycker bara den ar en snygg en.

#12  Sv: Dominans inom sex Blindalina
2010-09-01 11:18:34

for man kan som kvinna inte aktivt begara penis..na, det ar onaturligt.

#13  Sv: Dominans inom sex Blindalina
2010-09-01 11:19:47

ehm ot..

#14  Sv: Dominans inom sex LohnJennon
2010-09-01 20:26:54

Som en god vän till mig brukar säga(apropå penetration): Det är inte storleken det kommer an på, det är farten...

oxå ot...

#15  Sv: Dominans inom sex samusaran
2010-09-22 22:41:34

Intressant ämne. Men som TheCarolinch var inne på så är föreställningen om penetrationen som makthandling inte något som bara utmärker feminismen, utan är i mer eller mindre usträckning en grundbult i samhällets syn på sex.

Jag har läst historia och vi läste bland annat att i Sydereuropeiska kulturer, innan kristdendomens intågande, så var det helt ok att utföra homosexuella handlingar på män, men bara för den som penetrerade och inte för den som blev penetrerad. Det var tydligen t.om. vanligt att män kunde skämta om sig själva i den penetrerande rollen, men aldrig tvärtom. Det är uppenbart att det var för att han intog den "kvinnliga" rollen som männen som blev penetrerade stigmatiserades.

Själv tycker jag alla dom här kulturella föreställningarna är besvärliga och en rest från ett än mer patriarkalt samhälle. Lite av en tankefälla, alltså. Eventuella maktrelationer inom sex kan se oändligt olika ut.

#16  Sv: Dominans inom sex Blindalina
2010-09-23 11:01:57

jag kan, som feminist och genusanalytiker, bli ganska (och ibland annu mer) irriterad pa bilden en del radikalfeminister, samt delar av var sexuella kultur, lagger fram om detta med att det vi betraktar som "penetration" (har inget emot ordet, tycker det borde finnas varianter pa det, for det ar inget som penetreras, det ar bara en ide, snarare ar det ett (av flera) rorelsemonster om vi ska vara tekniskt korrekta) skulle innebara den har symboliken ni namner.

det utgar fran ett perspektiv att det innebar makt att penetrera och att man "underkastar sig" om man "blir penetrerad", och att kvinnan alltsa inte sjalv ar aktiv i den parningsritual vara kroppar innehar. antagligen pa grund av ordvalet.

det ar _inte_ obehagligt for kvinnan att ,ursakta, kanna penis in-och-ut "inuti" sitt organ. det ar tva organ. tank nektar i en blomma och pistill, ursakta naturromantiken men det ar det det handlar om egentligen.
man ignorerar sen lange md den har patriarkala synen ofta faktumet att kvinnan njuter lika mkt, att kvinnans organ inte ar ett "hal" utan ett helt organiskt paket , med klitoris, blygdlappar, slidvaggar, nerver, olika organpunkter etc, helt enligt var tradition att bortse fran kvinnor.
man ignorerar att kvinnor har en egen lust och eh, ursakta, " begar penis" med sitt organ lika mkt som tvartom och att det bara handlar om rorelser och stimuli och narhet.

bilden att kvinnan "underkastar" sig bara genom att ha en utochinvand penis ar sa jakla felaktig och sexistisk. den bygger pa att man bara utifran mannens perspektiv bestamt vad som ar vettigt i sex, och en skrack for det kvinnliga konsorganet for att man itne forstatt hur det kanns for kvinnan och vad det handlar om, att kvinnors organ bara skulle vara en tom kanal, (och hur sexistiskt ar inte det, nar vi har bade komplicerade inre och yttre delar for stimuli och njutning och funktioner, mera som en vaxt an en kanal for penis) det bara ar trevligt med penisens inochutrorelser, och inget komplicerat. som kvinna kanner man sig liksom inte "forbrukad" (en traditionellt _extremt_ sexistisk syn) bara for att man idkar inochut, det ar ju bekvamt, njutbart och skont och ngt den kvinnliga kroppen langtar till! bada organ njuter lika mkt och det ar bara organ, och rorelsen som paminner om inochut ar uppkommen rent naturligt for att bekfruktandet ska kunna ske i en saker och effektiv miljo, att penis ska na fram till den skyddade livmoderskanalen. vi maste kanske andra bilden av vilket organ som satter dagordningen om man nu tror att vaginan ar ngt helt annat an vad det ar for kvinnor.

om man genom maktspel eller av nagon form av romantisk tradition vill fortsatta utga fran att kvinnan "underkastar sig " penetrering, gor sa. eller andra varianter som bygger pa forestallningar och inte naturen. men det borde framga i skolbockerna att vaginan ar ett njutningsverktyg och att kvinnor har ett okomplicerad, aktiv lust och begar till penis och dess aktiviteter utan att vi ska straffas for det och betraktas som att vi mar daligt av penis..

#17  Sv: Dominans inom sex Blindalina
2010-09-23 11:09:58

freud satte dagordningen med sitt helt skruvat pahittade "penisavund". kvinnor trivs utmarkt med sina redan helt fullkomliga, skitbra organ och vi ar inte _avundsjuka_ och kanner oss inte _hotade_ av penis, daremot tycker vi penis ar fin och vill ha den i oss, en helt annan sak. undrar om man maste satta in stora kulturella resurser for att fa de med penis att forsta grejen med vaginan, hur det kanns och hur den fungerar?
det var langesen vi hade en vaginakultur, fallos har tagit over sen antiken. kanske dags med en ny vaginakultur med vaginabyggnader och liknande sa att kulturen forstar att vaginan bereder kvinnor lika mkt njutning och kansla av tillfredstallelse och lycka och stolthet som penis framstalls som att gora for man.

#18  Sv: Dominans inom sex Blindalina
2010-09-23 11:10:15

och erovringar..

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?