feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän.


Gå till senaste inlägget#1  Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. Lili
2010-08-02 22:09:12

Enligt denna artikel verkar det som att följande filosofi lyder,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hade-elpist…


"hellre att en kvinna blir brutalt våldtagen - än att en psykopatisk våldtäktsman får skador av kvinnans självförsvar" För hans skador skulle vara mer traumatiska än hennes. Han är en upphöjd gud och hon är ett värdelöst djur som kan behandlas hur som helst.

VILKET JÄVLA PSYKOPATISKT TANKESÄTT!!! Helt galet sinnessjukt..... Jag spyr ... igen!

Verkar som att det är mannens rätt att ge sig på vilken kvinna han än vill ha. Kvinnan har inget att säga till om. Denna filosofi dominerar inom samhällets alla områden.

Min fråga är således,

Hur i hele fridens namn ska jag, en liten kvinna, kunna försvara mig mot en aggressiv och vrålkåt maktgalen våldtäktsman på 100 kg???? Om jag ska någon chans överhuvud taget måste jag ha något tillhygge, för ren muskelstyrka kommer jag inte långt med som kvinna.

Fast iof... (sarkastiskt menat) om jag har lite empati mot min förövare och tänker på hans känslor och välmående och bara skadar honom så pass mycket att han bara hinner våldta mig lite grann - så kan jag som en rättskaffens hederlig kvinna gå och göra en polisanmälan sedan, bara för att bli skrattad i ansiktet och ej betrodd av den i många fall misogyna polisstyrkan. Avslutningsvis har jag att se fram emot att bli våldtagen igen av självaste Herr Konstapel Polischefen. (den jäveln fick vara 6 år varav han säkert bara behöver sitta av halva tiden)

Så, vad har jag för rätt egentligen att försvara mig som kvinna???

#2  Sv: Lili (#1) Linus
2010-08-02 22:30:31

Detta verkar åtminstone till viss del vara lagteknikaliteter (i brist på bättre ord). Elpistolen fungerade inte, men av princip borde tjejen haft vapenlicens i alla fall tycks slutsatsen vara.

En trasig elpistol är väl ett gränsfall, men generellt tycker jag det är en bra ide med restriktiva vapenlagar, så att inte vem som helst leker med skjutvapen. Jag tycker också att det är en dålig ide att folk skaffar vapen i självförsvars-syfte. Om bara några få gör det så är det kanske möjligt att det fungerar, men om för många gör det så blir det bara fler vapen i omlopp.

Angående rätten att försvara sig skulle jag tippa att man har ganska OK rättigheter att spontant försvara sig, men inte speciellt många rättigheter när det gäller förberedelser (exv. inskaffande av vapen). Det bästa lagliga sättet är kanske en kurs i feministiskt självförsvar?

#3  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. Lili
2010-08-02 22:44:58

Enligt mig borde det vara lag på att endast kvinnor (ej män) skall bära någon form av försvarsvapen, som föregås av en kurs!

Bra tanke där :-) med feministikt självförsvarskurs!

Fast pratar vi "lagligt" sätt. Var finns det lagliga i ett övergrepp? Och är man en förövare och ger sig in spelet får man väl spelets reglar tåla och räkna med motkrut. Lagligt eller ej. Hellre att jag bryter mot lagen än att jag blir våldtagen för fasiken!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, du har rätt. Alla ska inte få gå omkring och skaffa sig vapen. Bara kvinnor. För att jämna ut oddsen lite och avskräcka från övergrepp.

Dom normal killarna har ju inget att frukta så dom borde väl gladeligen gilla detta förslaget, eller?

#4  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. puff
2010-08-02 22:59:23

Lili sa:

Dom normal killarna har ju inget att frukta så dom borde väl gladeligen gilla detta förslaget, eller?

Inget att frukta förutom alla kvinnor som obekymrat kommer kunna gå runt med vapen som de kan komma att använda när helst de känner för det.
Aggressiva och maktgalna kvinnor existerar också.

#5  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. Ephemeer
2010-08-02 23:11:51

Om alla Sveriges kvinnor utrustas med varsin elpistol, vad är det då som hindrar våldtäktsmän från att också utrusta sig med en elpistol (genom att knycka någons handväska tex.) och sedan zappa först?

Dom enda som har något att frukta kommer att vara dom normala killarna.

Sen är det en annan sak att lagar som skiljer på män och kvinnor är uppenbart kontraproduktiva för jämställdheten.

#6  Lili targash
2010-08-02 23:12:13

Korkad brud skaffar vapen. Blir dömd för det och folk gnäller om våldtäktsmän?

Sen att bära vapen och förvänta sig att man ska kunna nå detta enkelt, använda det korrekt utan att skada sig själv, i en stressad högrisksituation.
Snacka om naivt. Ergo korkad brud.

Sen din syn på kvinnor som några änglar som fiser jordgubbsdoft ter sig otroligt naiv.

PS
Är väldigt liten risk att bli våldtagen. Folk borde oroa sig för att cykla utan hjälm.

#7  Sv: targash Lili
2010-08-03 07:42:40

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#8  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. undrande
2010-08-03 09:41:00

Lili sa:

Du sägar att du vill legalisera våldtäkt!

Legalisera våldtäkter för att man vill ha en restriktiv vapenpolitik?
Jag skulle säga att våldtäkter och vapenpolitik inte hör ihop överhuvudtaget. Jämför Japan och Schweiz med USA.

Lili sa:

Att förbjuda försvarsvapen för kvinnor är detsamma som att säga att det är helt OK att våldta! Muskelmässigt har vi ju inte en chans mot testosteronstinna män.

Skulle du ha någon chans att dra ett vapen, avsäkra det, sikta och skjuta innan du blev våldtagen menar du? Det där är bara en falsk känsla av trygghet.

Lili sa:

Hur står det till egentligen där uppe i ditt huvudkontor?
Har bruden dumpat dig för att du är den lilla lilla varelse ihopsatt av slaggprodukter som dom flesta män är? Och nu har du utvecklats till en misogyn för att du inte fick knulla. Och då är det OK enligt dig att misshandla och våldta kvinnor??!! DU behöver råka ut för detta - så kanske trådarna i din sjuka hjärna inte är så ihoptrasslade längre.

Har någon sagt att det är ok att våldta och misshandla kvinnor? Kan du visa mig var? Själv har jag blivit misshandlad, och trakasserad av både män och kvinnor. Det har lärt mig en enda sak, det har gjort mig till missantrop.

Lili sa:

Eller du kanske föredrar att det skulle införas kastrering av alla män? Då skulle kvinnor slippa risken och därmed inte ens behöva försvarsvapen.
Mitt råd är att du kravlar tillbaka till därifrån du kom, innan gör bort dig med fler IQ befriade sjuka påståenden som den ovan!
 
Jag har ett ännu bättre förslag, jag och en grupp manliga bekanta har långtgående planer på att köpa en ö i den grekiska övärlden, borde vara görbart nu när de grekiska staten är i kris. Så kan kvinnor få leva där helt separatistiskt, helt utan män. Borde ju vara helt fantastiskt, inget våld, inga våldtäkter och om män nu är så primitiva så borde ju den här kvinnoön inte behöva speciellt många decennier för att utkonkurrera all utveckling i den kända världen.

#9  Lili targash
2010-08-03 10:01:17

Du låter hatfylld, kanske inte lämpligt att personer som är fulla av hat ska bära vapen. Tänkt att möta dig på natten och fråga om närmsta busshållsplats. Livsfarligt ju.

#10  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. Lili
2010-08-03 10:43:48

Hej på er,

Jo, när en man är 20 gånger starkare än en kvinna och dessutom kokar av testosteron, joo, då hör vapenpolitik och våldtäkter hör ihop.

Om du läser lite högre upp skrev jag också att utbildning skulle följa med vapeninnehav.

Och dessutom är jag inte ute efter att attackera, utan att försvara!! Himla skillnad!! Försök inte twista mina ord och få det att låta som att kvinnor är instabila galningar som dessutom bär vapen. Om du inte är en våldtäktsman har du inget att frukta. Punkt slut.

Verkar nästan som att du är rädd för att bli skadad! Hmm.. vad säger det om dig?


Och ja, jag är hatfylld! Efter alla försök århundraden igenom - vad är det som krävs egentligen för en jämställd värld som är trygg för kvinnor?

Jag orkar inte upprepa mig hela tiden. Avslutningsvis vill jag bara säga att en kvinnas fxxtta INTE är allmän egendom, och det är INTE mannens rättighet att ha sex utan samtycke. Den man som trampar över denna gränsen får skylla sig själv, lagligt eller inte lagligt!

End of discussion!

#11  #7, Lili puff
2010-08-03 10:56:43

Trollstav Lili,

Visa god debattsed. I detta ingår bland annat att visa meddebattörerna respekt. Personangrepp, förtal och smutskastning accepteras inte.

Skärp till din debattstil snarast om du vill fortsätta ha tillgång till JÄIF-forumet.

#12  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. Lili
2010-08-03 11:06:29

Hej Puff,

Detta är ingen feministisk sida har jag märkt!
Manschauvinister förklädda med en genomskinlig cover till feminister.

Kvinnor får lov att skriva sin mening, så länge inte någon man råkar ta illa vid sig.

Hah... vilken bluff!
Slöseri med tid och energi som bättre läggs på andra sätt att stötta feminister.

Lycka till med forumet!

#13  Lili remerb
2010-08-03 11:09:30

Vilket struntprat. Det går alldeles utmärkt att argumentera för sina åsikter utan din arsenal av nedsättande omdömen och sjukförklaringar av de som dragit andra slutsatser eller haft andra erfarenheter än du.

#14  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. MartinK
2010-08-03 11:09:32

Och så är det män som anses agressiva..

Jag är inne på targash linje, det är klart olämpligt att dela ut vapen till hatfyllda kvinnor som tycker Solana är bra läsning.

#15  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. MartinK
2010-08-03 11:26:56

Känns som att Lili blir kortlivad här..
Frågan är hur långlivad hon blir på den feministiska sidan.. Jag gissar att hon möjligtvis är välkommen i KS. Vem modererar KS förresten?
Fast nu är jag rejält OT..

#16  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. FumikoFem
2010-08-03 11:28:02

Egentligen har jag inte velat skriva på jäif av olika orsaker. Men jag ville i alla fall skriva nu. Och till trådstartaren om du ser detta - här på jäif så går det inte i mitt tycke att få någon förståelse för alla dom erfarenheten av kvinnorförtryck och kvinnoförakt som kvinnor lever igenom. Så trådar som handlar om mäns sexualiserade våld mot kvinnor, ja dom möts mest med arrogans, nonchalans, anti-feministiska konspirationsteorier och korstågande samt fördomar om feminister.

#17  Sorry... remerb
2010-08-03 11:31:42

...men just i den här tråden är det faktiskt trådstartaren som främst står för: "arrogans, nonchalans, anti-feministiska konspirationsteorier och korstågande samt fördomar om feminister"

#18  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. FumikoFem
2010-08-03 11:37:06

Det jag beskrev var större delen av jäif, räcker med att titta i trådar såsom: "Vad har män att vinna på feminism?" för att se det jag beskrev...

#19  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. puff
2010-08-03 11:40:19

Trollstav Diskussioner om debattklimatet kan tas i "Om webbplatsen", inte här.

#20  FumikoFem MartinK
2010-08-03 12:43:41

Ja för trådstartaren är ju varken nonchalant eller arrogant.. Lite faschinerande är det att prata om fördomar om feminister i en tråd där dessa fördomar vida överträffas av feminister.

#21  Sv: Rätten att försvara sig mot våldtäktsmän. puff
2010-08-03 13:07:10

Trollstav Trådstartaren har avslutat sitt medlemskap och många av inläggen handlar om annat än ämnet och tråden stängs därför.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?