feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Jag har en dröm om jämställdhet..


Gå till senaste inlägget#1  Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-11 19:33:08

Pär Ström fortsätter sin idoga kamp om sann jämställdhet....
http://www.youtube.com/watch?v=1ab1XeHHEls&am…

#2  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. udd
2010-05-11 20:08:05

Originalet ("I have a dream" alltså) är bättre. ;)

När det gäller innehållet så saknar jag i vanlig ordning en handlingsplan. Det finns, enligt Ström, jättemycket könsorättvisor. Ingen åtgärd för hur det ska rättas till presenteras. Däremot kritiseras en åtgärd som faktiskt görs (att göra dagis genusmedvetna).

Jag tror denna "idoga kamp" skulle gå lite bättre om det fanns något mer i den än bara klagomål.

Slutet är dessutom rätt förbryllande.
"Jag har en dröm om att jämställdheten en dag ska segra och då gå åt två håll - inte ett"

Jämställdhet är ju ett tillstånd. Hur ska ett tillstånd kunna gå åt två håll?

#3  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-11 20:33:59

Haha ja det är lite roligt men det är värt att ta på allvar då han är en förkämpe för jämställdhet. Helt säkert så är han ju missnöjd med dagens handlingsplan och tycker att genusteori på dagis är skadligt. Själv håller jag med honom om dagis då det enligt mina kunskaper är värt att möta flickor och pojkar annorlunda p g a deras olika hjärnor.

"Slutet är dessutom rätt förbryllande.
"Jag har en dröm om att jämställdheten en dag ska segra och då gå åt två håll - inte ett"

Han menar nog säkert att man ska åtgärda männens problem i samhället och inte bara prata om dem. Har du besökt någon feministisk blogg och räknar ordet man kontra kvinna så ser du hur illa ställt det är. Ensidigt.

På dagis är svaret att utbilda personal i könsmedvetenhet och för män har vi male studies.

Många är kritiska mot atombomben också men det behövs inget alternativ för att kritiken ska vara rättmätig.

Såg att hans blogg låg i topp på wordpress och det betyder ju att hans åsikter gillas av många, i ett demokratiskt val om ja eller nej till feminism så skulle han gå segrande. Det är värt att tänka på för dig som feminist Udd!

#4  Sv: Farrell #3 FumikoFem
2010-05-11 20:42:37

"Haha ja det är lite roligt men det är värt att ta på allvar då han är en förkämpe för jämställdhet. Helt säkert så är han ju missnöjd med dagens handlingsplan och tycker att genusteori på dagis är skadligt. Själv håller jag med honom om dagis då det enligt mina kunskaper är värt att möta flickor och pojkar annorlunda p g a deras olika hjärnor."

En konservativ antifeminist är ingen "förkämpe" för jämställdhet. Och hur vore det att bemöta barn som individer istället för att tvinga in dom i era könskonservativa fack. För med det sättet att tänka så hindras individer från att vara just dom unika individer som dom är, istället så döms dom på förhand och hämmas och pressas att följa könskonservativa mallar och värderingar. Och det har inget med jämställdhet eller frihet att göra.

"Såg att hans blogg låg i topp på wordpress och det betyder ju att hans åsikter gillas av många, i ett demokratiskt val om ja eller nej till feminism så skulle han gå segrande. Det är värt att tänka på för dig som feminist Udd!"

Om du tror att hans blogg ligger högre på en lista har något med att hans åsikter gillas så får nu nog tänka om.

#5  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-11 21:08:25

Det där är en halmgubbe FumikoFem.

Jag är individualist och är för samtliga människors oinskränkta rättigheter men att utsätta barn för extremexperiment på dagis är mig främmande. Om det inte går att omsätta på vuxna individer där mindre skillnad mellan könen finns så varför i himlens värld vill man låta barnen lida under detta ideologiska politiska paraply?

Tro mig, jag må brinna för jämställdhet men barnens rättigheter upphöjt till 10, det finns inte en chans att prova politiska idéer på mina barn.

Jag motsätter mig samtliga experiment på människor men om jag fick välja så kan man ju prova med Oss vuxna innan vi utsätter barnen för det. Uschh jag får rysningar när jag tänker på det brrr

#6  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-11 21:12:15

"En konservativ antifeminist är ingen "förkämpe" för jämställdhet"

Gå till nedanstående sida och berätta vad du gör för jämställdhet FumikoFem!


http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

#7  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. targash
2010-05-12 10:15:20

Han låter ju bara löjlig. Går ju inte att ta honom på allvar.

#8  Sv: Farrell #5 FumikoFem
2010-05-12 10:54:07

"Det där är en halmgubbe FumikoFem."

Nej det är baserat på vad antifeminister och andra med dom säger, och baserat på vad och andra med dig här skriver.

"Jag är individualist och är för samtliga människors oinskränkta rättigheter men att utsätta barn för extremexperiment på dagis är mig främmande. Om det inte går att omsätta på vuxna individer där mindre skillnad mellan könen finns så varför i himlens värld vill man låta barnen lida under detta ideologiska politiska paraply"

"extremexperiment" som du kallar det har att göra med att låta barn själva få välja istället för att vuxna ska blanda in sina egna föreställningar och fördomar om kön. Och du verkar vara omedveten om att en hjärna formas utefter hur den används. Och vilka "skillnader" är det i: "flickor och pojkar annorlunda p g a deras olika hjärnor" som du pratar om?

"Tro mig, jag må brinna för jämställdhet men barnens rättigheter upphöjt till 10, det finns inte en chans att prova politiska idéer på mina barn."

Dom enda ideer som jag ser provas, alltså tvingas, på barn varje dag är könskonservativa sådana. Men då ursäktas det med "men det är natuuurligt!". För exempelvis olika färger som rosa och blått på kläder och olika leksaker och dessa uppdelning efter kön är ju så "natuurligt", inte.

"Jag motsätter mig samtliga experiment på människor men om jag fick välja så kan man ju prova med Oss vuxna innan vi utsätter barnen för det. Uschh jag får rysningar när jag tänker på det brrr"

Vuxna utsätts redan för experiment, varje förbannade dag av alla könskonservativa personer och grupper som vill tvinga in alla i könsfack.

#9  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 14:15:31

Jag skriver:
"Det där är en halmgubbe FumikoFem."

FumikoFem skriver:
"Nej det är baserat på vad antifeminister och andra med dom säger, och baserat på vad och andra med dig här skriver."

Ännu en gång, det där är en halmgubbe, jag är inte antifeminist men du verkar vara antiverklighet.

"extremexperiment" som du kallar det har att göra med att låta barn själva få välja istället för att vuxna ska blanda in sina egna föreställningar och fördomar om kön. Och du verkar vara omedveten om att en hjärna formas utefter hur den används. Och vilka "skillnader" är det i: "flickor och pojkar annorlunda p g a deras olika hjärnor" som du pratar om?"

Den formningen som har skett genom evolutionen har varit för att gagna rasen människan på bästa sätt. Ja, man kan om man vill kalla det för en social konstruktion konstruerad genom årtusenden för att hjälpa Oss, att försöka rubba detta p g a politik med en sk konstgjord social konstruktion är verkligen att spela ett högt spel!
Titta när människor har gjort lika med djur...."Dom enda ideer som jag ser provas, alltså tvingas, på barn varje dag är könskonservativa sådana. Men då ursäktas det med "men det är natuuurligt!". För exempelvis olika färger som rosa och blått på kläder och olika leksaker och dessa uppdelning efter kön är ju så "natuurligt", inte."


Det där är en åsikt och inte ett argument FumikoFem vilket i sig konnoterar du tycker att det är viktigare med ideologi än kunskap när man ska bemöta barn, en fruktansvärd syn i mina ögon.
Tvingas, natuurligt, rosa, blått, uppdelning alla kan ha åsikter om detta...


"Vuxna utsätts redan för experiment, varje förbannade dag av alla könskonservativa personer och grupper som vill tvinga in alla i könsfack."

Det finns en liten del av befolkningen som vill experimentera med människor baserat på pseudo-vetenskap, de brukar kallas genusvetare. 99% av Sveriges befolkning vill inte att de ska få experimentera på vuxna och definitivt inte på barn ändå lyckas man med att få igenom en övergripande disciplin där alla delar av högskolornas fakulteter ska penetreras. För att inte se det politiska projektet i detta så måste man gå omkring med dubbla uppsättningar skygglappar och magnifikt stor auktoritetstro eller möjligen vara patologiskt narcissistisk...


"Vuxna utsätts redan för experiment, varje förbannade dag av alla könskonservativa personer och grupper som vill tvinga in alla i könsfack. "


Kalla dom vad du vill men könskonservativ låter bättre än könsokunnig i mina ögon, varje förbannade dag ser jag någon uttala sig om experimenten på Oss människor och det skrämmer mig att det finns människor som tror på detta vansinniga projekt som ingen i grunden vill ha förutom några Lysenkoister som lyckats klättra högt och fått status och dessutom studerat i t ex Östtyskland på något Marx-universitet.


Slutligen vill jag påpeka att det finns skillnader mellan män och kvinnor och att jorden inte är platt.

#10  Farrell targash
2010-05-12 14:26:26

Att dagispersonal och lärare behandlar och ger olika respons till tjejer/killar baserat på samma beteende är inte biologiskt tvingande.
Vi är inte bara vår biologi, vi kan ändra beteendet också.
Jag vill inte att min pojke får skäll för att han gör något medans en tjej får uppmuntran osv osv.
Inget evolutionärt med diskriminering.

#11  Sv: Farrell #9 FumikoFem
2010-05-12 14:34:43

"Ännu en gång, det där är en halmgubbe, jag är inte antifeminist men du verkar vara antiverklighet."

Det spelar ingen roll om du kallar dig antifeminist eller inte, eftersom det är vad du skriver som det handlar om.

"Den formningen som har skett genom evolutionen har varit för att gagna rasen människan på bästa sätt. Ja, man kan om man vill kalla det för en social konstruktion konstruerad genom årtusenden för att hjälpa Oss, att försöka rubba detta p g a politik med en sk konstgjord social konstruktion är verkligen att spela ett högt spel!
Titta när människor har gjort lika med djur...."

Så du anser alltså att det är okej att tvinga barn in i könskonservativa mallar för att du anser att det är "naturligt"? För hittills så visar du inte att du anser att det är fel.

"Det där är en åsikt och inte ett argument FumikoFem vilket i sig konnoterar du tycker att det är viktigare med ideologi än kunskap när man ska bemöta barn, en fruktansvärd syn i mina ögon.
Tvingas, natuurligt, rosa, blått, uppdelning alla kan ha åsikter om detta..."

Det är en åsikt att barn ska få vara fri och få välja själva, och inte tvingas in i diverse konservativa ideer av vuxna. Och jag tycker att detta är viktigt ja. Och oavsett vilka åsikter personer har om exempelvis rosa eller blått så ska barn som vuxna själva få välja, inte hämmas och skämmas för att det finns konservativa vuxna som tror att det är "naturligt" att flickor ska ha rosa och pojkar blått.

"Det finns en liten del av befolkningen som vill experimentera med människor baserat på pseudo-vetenskap, de brukar kallas genusvetare. 99% av Sveriges befolkning vill inte att de ska få experimentera på vuxna och definitivt inte på barn ändå lyckas man med att få igenom en övergripande disciplin där alla delar av högskolornas fakulteter ska penetreras. För att inte se det politiska projektet i detta så måste man gå omkring med dubbla uppsättningar skygglappar och magnifikt stor auktoritetstro eller möjligen vara patologiskt narcissistisk..."

Som sagt, det du ser som "experimentera" handlar om att ge mer frihet och öka valmöjligheter. Och det handlar om att motverka könskonservativa föreställningar som hämmar individer.

"Kalla dom vad du vill men könskonservativ låter bättre än könsokunnig i mina ögon, varje förbannade dag ser jag någon uttala sig om experimenten på Oss människor och det skrämmer mig att det finns människor som tror på detta vansinniga projekt som ingen i grunden vill ha förutom några Lysenkoister som lyckats klättra högt och fått status och dessutom studerat i t ex Östtyskland på något Marx-universitet. "

Det förvånar mig inte att du anser att vara könskonservativ är något "bättre", med tanke på vad du skriver. Men så skriver du också motsägelsefullt eftersom du skriver: "Jag är individualist och är för samtliga människors oinskränkta rättigheter" samtidigt som du alltså inte verkar se några problem med könskonservatism som hämmar och skämmer individer.

"Slutligen vill jag påpeka att det finns skillnader mellan män och kvinnor och att jorden inte är platt. "

Det jag har sett som du nämnt som "skillnader", alltså: "flickor och pojkar annorlunda p g a deras olika hjärnor", har varit baserat på könskonservatism. Att jorden är platt är precis vad en kan säga att könskonservativa uppenbarligen argumenterar för, i och med deras biologistiska och konservativa resonemang.

#12  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 14:51:35

Ok, vitt skiljda åsikter accepteras men hitintills, trots att jag har folket bakom mig så finns det inga könsstudier på universiteten. Nej, vi är alla lika duktiga robotar, lol

Antingen tror man att det finns skillnader mellan könen eller inte, att debattera detta är omöjligt mellan sådana kontrahenter, det blir mer av slag i luften. Du baserar dina åsikter på politiskt korrekta projekt eller teorier och jag baserar mina på verkligheten och fakta.

Läs gärna LoaAnn Brizendine´s böcker "The female brain" och "the male brain" om du är slö så kan du höra henne på google author, jag fixar länken: Varsågod och sup in kunskap!
http://www.youtube.com/watch?v=Lu_uGr1ZOn4

#13  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 14:54:31

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#14  Sv: Farrell #12 FumikoFem
2010-05-12 15:31:10

"Ok, vitt skiljda åsikter accepteras men hitintills, trots att jag har folket bakom mig så finns det inga könsstudier på universiteten. Nej, vi är alla lika duktiga robotar, lol"

Vilket folk är bakom dig?

"Antingen tror man att det finns skillnader mellan könen eller inte, att debattera detta är omöjligt mellan sådana kontrahenter, det blir mer av slag i luften. Du baserar dina åsikter på politiskt korrekta projekt eller teorier och jag baserar mina på verkligheten och fakta."

Jag baserar det på att låta individer få vara dom unika individer som dom är och få växa som det. Och om du menar "fakta" med det du visar i denna tråd så handlar det inte om fakta. Och "verkligheten", vems verklighet? Det vore bra om dom som resonerar som du eller personer bakom dom biologistiska böcker som du skriver faktiskt visade sig medvetna om den kontext som har med hur könsnormer fungerar, och hur individer socialiseras in i det att göra, och könsnormer i kulturen. Istället för att alltid hänvisa allt det att är "naturligt" och skylla på det osv.

Sen kan en ju undra vad dessa personer är ute efter, förespråkar dom tvång baserat på könsuppdelning eller vad?

#15  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 15:34:28

FumikoFem;

"Jag baserar det på att låta individer få vara dom unika individer som dom är och få växa som det"

Där har du och jag vår gemensamma nämnare, låt Oss bygga på det :-)

Har du sett videon med LouAnn Brizendine?

#16  Farrell targash
2010-05-12 16:35:48

Louann verkar ju vara kvasivetenskaplig på samma sätt som genusvetare. Använder statistik felaktigt, gör absurda tolkningar m.m.

#17  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 16:53:32

Forskningen är inte kvasivetenskaplig, lol. Hennes slutsatser eller snarare anekdoter är ju hennes reflekterande över varför det är som det är, mao hennes forskning är flawless men sen kan alla dra vilka växlar som helst på detta, LouAnn gör just detta sett ur sitt perspektiv.

Ge mig ett exempel på en absurd tolkning Targash.

#18  Sv: Farrell #12 #15 FumikoFem
2010-05-12 17:23:42

"Läs gärna LoaAnn Brizendine´s böcker "The female brain" och "the male brain" om du är slö så kan du höra henne på google author, jag fixar länken: Varsågod och sup in kunskap!"

"Har du sett videon med LouAnn Brizendine?"

http://www.feministing.com/archives/006195.html


Den första länken tar upp en annan länk som handlar om detta så kallade "fakta" som den första av böckerna skulle handla om. Och igen så ser en alltså att dessa "fakta" är baserade på det jag skrev förut:
"Det vore bra om dom som resonerar som du eller personer bakom dom biologistiska böcker som du skriver faktiskt visade sig medvetna om den kontext som har med hur könsnormer fungerar, och hur individer socialiseras in i det att göra, och könsnormer i kulturen. Istället för att alltid hänvisa allt det att är "naturligt" och skylla på det osv. "

För det visar sig där alltså att det handlar om könsnormer, hur kvinnor och män uppfostras i hur dom beter sig, talar, står, för sig i en konversation etc. Så det Louann Brizendine påstår har alltså inte något med nått "naturligt" att göra. För påståendet, som Louann Brizendine senare tog tillbaka, baserar sig på undersökningar på vuxna och hur dom beter sig. Och som har med könsnormer och hur alla socialiseras in i dom att göra. För det som stod om dom undersökningar som togs upp kändes väldigt typiska i hur kvinnor och män socialiseras, och hur dom förväntas bete sig i en konversation. Där kvinnan förväntas vara den passiva och mannen den aktiva.
Precis som det vi feminister brukar tala om när det handlar om könsnormer och alla dom förväntningar som finns på individer att anpassa sig till dessa könsnormer.

Och denna länk handlar om den andra boken: http://community.feministing.com/2010/03/cnn-…
Mera könskonservatism alltså.

#19  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 17:27:25

Naturligt är fortfarande en åsikt, inte ett argument.

Det finns fördelar med att behandla människor på olika sätt men man ska vara grundad i alla människors lika värde, vi är inga robotar FumikoFem.

Tack för länkarna, ska kolla senare vid tid.

#20  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 17:53:12

Har tittat, inget nytt under solen att feminister kritiserar andra eller kompletterande förklaringsmetoder utan snarare förväntat.

Där står vi nu du och jag, inget att göra åt.

En fråga bara; varför skulle din tänkta sociala konstruktion vara mer giltig eller bättre än den nuvarande?

#21  Sv: Farrell #20 FumikoFem
2010-05-12 18:07:41

"Har tittat, inget nytt under solen att feminister kritiserar andra eller kompletterande förklaringsmetoder utan snarare förväntat."

Det är du som talar om "verkligheten och fakta" och sen försöker få det till att det skulle vara "biologiskt", etc. När det alltså handlar om könsnormer, hur individer uppfostras in i dessa

"En fråga bara; varför skulle din tänkta sociala konstruktion vara mer giltig eller bättre än den nuvarande? "

Vilken "tänkta sociala konstruktion"? Återigen så handlar det om att låta individer få vara dom unika individer som dom är, och inte begränsa eller pressa dom in i könsnormer, och inte döma dom efter fördomar baserade på kön. Som det är idag så hämmas och döms individer utifrån den förväntade könet på individen. Och folk utgår i från sina egna föreställningar om kön och på så sätt hämmar, pressar och dömer andra eftersom det finns en förväntan om anpassning till könsnormer.

#22  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 18:17:20

"Vilken "tänkta sociala konstruktion"? Återigen så handlar det om att låta individer få vara dom unika individer som dom är, och inte begränsa eller pressa dom in i könsnormer, och inte döma dom efter fördomar baserade på kön. Som det är idag så hämmas och döms individer utifrån den förväntade könet på individen. Och folk utgår i från sina egna föreställningar om kön och på så sätt hämmar, pressar och dömer andra eftersom det finns en förväntan om anpassning till könsnormer. "

Vem ska då avgöra vad som är exakt korrekt, ska vi tillsätta en utredning eller ska kvinnor få avgöra detta, eller kanske indianer?

Läs gärna mer om genusvetare här:
http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/03/0…

Ps. jag har noterat att du skriver 3 ggr mer text än mig, är du möjligtvis kvinna? :-) :-)

#23  Sv: Farrell #22 FumikoFem
2010-05-12 18:28:59

"Vem ska då avgöra vad som är exakt korrekt, ska vi tillsätta en utredning eller ska kvinnor få avgöra detta, eller kanske indianer?"

Avgöra vad? Jag har förklarat flera gånger vad det handlar om.

"Läs gärna mer om genusvetare här:
[länk]"

Jag har i en äldre tråd här på jäif redan läst om det som Tanja Bergkvist har skrivit om genusforskning förut, och jag har svårt att ta det seriöst med tanke på allt smutskastande och alla möjliga märkliga slutsatser.

Och vad har att vara kvinna med hur mycket en skriver att göra?

#24  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 18:42:08

Det var ett skämt FumikoFem med anledning av att LouAnn Brizendine sa att kvinnor pratar 3 ggr mer än män, ta inte allt på så blodigt allvar snälla.

Hej Tanja är min nätkompis, don´t you dare touch her :-)

Hon raljerar väldigt mycket om genusvetenskap men hon gör det med ironi och det fyller ju sin funktion (många giltiga poänger), dessutom sitter hon ju på första parkett och ser vansinnet varje dag. (vansinne är också en åsikt, jag vet)

Män och kvinnor är annorlunda liksom vissa män är olika andra män och det är bra tycker jag, vad tycker du?

Naturligtvis så ska alla individer ses på så fördomsfullt som möjligt och det är möjligt även om vi är olika och om vi accepterar detta.

Man kan göra jämförelsen med kulturer och människor där jag som är icke-rasist aldrig ser ner på människor från andra kulturer men kulturer värderas i bättre eller sämre, vilket ju är helt ok.

#25  Sv: Farrell #24 FumikoFem
2010-05-12 18:47:43

"Det var ett skämt FumikoFem med anledning av att LouAnn Brizendine sa att kvinnor pratar 3 ggr mer än män, ta inte allt på så blodigt allvar snälla."

En påstående som Louann Brizendine senare tog tillbaka som sagt, eftersom det inte stämde överrens med den undersökning som boken baserade det på.

"Män och kvinnor är annorlunda liksom vissa män är olika andra män och det är bra tycker jag, vad tycker du?"

Individer är unika, för det handlar om det - individer.

#26  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-12 19:00:20

Anser du att det på något plan kan vara bra att ta reda på de olikheter som faktiskt finns mellan män och kvinnor?

För mig handlar det ju om att applicera detta på kunskapsområden som t ex genusvetenskap, psykologi, male studies och antropologi mm för att ta minimera anklagande om diskriminering etc så vore det ju bra att ta in så många kriterier som möjligt.

Miljö och arv hänger ihop och som individ så har du rätt att bilda dig en uppfattning om vad som överväger vara din "älskling" Det är viktigt att påpeka att du kan inte ha det ena (miljö) om det andra inte funnits (arv).

Frågan är också vad som gagnas av gå på djupet med miljö när man kan konstatera att det är bra som det är, en metaforisk uppställning skulle vara som om att du är tvungen att veta hur din TV är uppbyggd genom att plocka isär den och plocka ihop den igen. Detta gör du inte utan du konstaterar att den fungerar och tittar på den.

#27  Farrell targash
2010-05-12 21:13:48

Jag följde referenserna på WikiPedia och läste igenom de artiklarna.

#28  Farrell Sjodin
2010-05-13 11:19:48

Trollstav Börja inte driv något antifeministiskt korståg härinne för då låses tråden.

#29  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-13 12:36:50

Aha, man får inte länka till Angry Harry när man vill få sina medmänniskor att se den andra sidan av myntet eller för att få dem att se att de själv har en väldigt radikal ställning..

korståg med information och upplysning?
eller korståg för avvikande åsikter?

#30  #24 Kaiser
2010-05-13 13:37:37

"Naturligtvis så ska alla individer ses på så fördomsfullt som möjligt och det är möjligt även om vi är olika och om vi accepterar detta."

Jag hoppas det är en felskrivning.

I annat fall ska det bli spännande att se hur Farrell anser att fördomar är den måttståck med vilken vi mäter vår omvärld.

#31  Sv: Jag har en dröm om jämställdhet.. Farrell
2010-05-13 14:09:32

Naturligtvis så ska alla individer ses på så fördomsfullt som möjligt.

Med detta menar jag att alla har fördomar, den människan finns inte som är förutan och kommer aldrig finnas men värdegrunden är människans självklara lika värde, dvs ingen rasism eller sexism.

"Jag hoppas det är en felskrivning."

Nej, absolut inte.

"I annat fall ska det bli spännande att se hur Farrell anser att fördomar är den måttståck med vilken vi mäter vår omvärld."

Fler halmgubbar oh no! Fördomar ska bekämpas men se ovan. Måttstocken är personlig om du har ovanstående värdegrund dock är du och jag fortfarande fria att välja vem av alla individer som du ser på med lika värde som du anser vara din bästa vän eller som du värdesätter högre.

Inget märkligt och väldigt väldigt enkelt, eller hur?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?