feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dags att ge sig av för gott?


Gå till senaste inlägget#1  Dags att ge sig av för gott? undrande
2010-05-07 19:27:35

Bästa JÄIFare och feminister, framförallt JÄIFare. Är det dags att ge sig av från detta forum? Jag känner personligen att debatterna enbart har blivit skyttegravskrig med tillmälen såsom 'Misogony', 'Hycklare' 'Kvinnohatare' 'Manshatare', osv.
Är det fler än jag som har känslan av att det måste finnas mer produktiva saker att lägga sin tid på än debatter som inte leder någonstans?

#2  Sv: Dags att ge sig av för gott? Farrell
2010-05-08 03:06:38

Undrande:

Jag håller med dig om att denna postmodernistiska retoriska skapelsen är bedrövlig men hav förtröstan. Vi är många som är med dig men det tar tid och kraft att återskapa balansen i frågan, i synnerhet då vi ser dess nya produkt i extrem varje dag. Vi är så att säga minröjare och spioner på samma gång, kognitiva balansgången utarmar jämställdhetsivrarna, vi ställer motfrågor och därmed blir vi lika svartvita som den gruppen vi bekämpar.

Men för att tala klarspråk: man talar med barn på barns sätt, de förstår inget annat. Våra barn kommer med all säkerhet att få en friskare generation med större självsäkerhet, dvs om sådana personer som dig själv orkar hålla ut!

#3  Undrande RasmusS
2010-05-08 13:09:45

Med respekt. Jag ser en del skyttergavskrigande mellan främst vissa debattörer, du "Undrande" är av vad jag kunnat se en av dem. Andra debattörer, på båda sidorna, verkar ha en större förmåga, vilja eller vad det nu är som behövs för diskutera i stället för att kriga. En vilja att diskutera sakfrågan i stället för personen. En vilja att till att diskutera, debattera, framföra sin åsikt utan att för den skull förlöjliga eller avfärda meningotståndadrens åsikter och erfarenheter.

Sen tycker jag mig också se att medan t ex peronen XB kan diskutera sakligt med person ZY så klarar inte XB av en sådan diskussion med ZZ där diskussionerna bara slutar med pajkastning. Det har varit både smått tragiskt och lite roande, tragokomiskt kanske är ett bättre ord, att se att trådarna om hur dumt det är att bråka med varandra genererat så många inlägg och bestått av så mycket bråk och tjafs att de nästan toppar alla andra trådar när man mäter själva tjafsandet och pajkastandet.

Sen kan jag tyckar att den här tråden hör hemma på "Övrigt" eler "Om Webplatsen" även om jag har lite svårt att se poängen med tråden i sig. Personligen skulle jag nog lämna Feminetik om jag verkligen inte ansåg att sidan gav mig något men jag hade nog inte startat en tråd som handlade om att andra också kanske borde det. (Även om det är formulerat som en fråga.)

Vore det inte helt enkelt enklare att antingen lämna eller att undvika att diskutera med dom man vet att det inte går att föra en saklig diskussion (oavsett om det beror på en själv eller de andra) och att man själv lever upp till de förväntningar/krav som man har gentemot sina meddebattörer? Bara en tanke ;)

#4  Sv: Dags att ge sig av för gott? MartinK
2010-05-10 00:08:05

Jag förstår känslan, och klandrar ingen som ger upp, men jag tror på det där med droppen som urholkar stenen. Det tar tid att ändra folks tankesätt och det gäller även folk som tror sig vara medvetna och jämlika.

Jag tror dessutom att även om det blir mycket pajkastning att folk ändå läser och förstår vettiga argument, de förmår bara inte erkänna slutsatserna i striden hetta, men jag tror argumenten påverkar långt efter att stridslusten svalnat.

#5  Sv: Dags att ge sig av för gott? SophieG
2010-05-10 09:19:12

Jag håller med MartinK.

Sedan ska man även komma ihåg att det finns en del som läser här utan att kommentera.

Jag hyser förhoppningar om att dessa lurkers är mer mottagliga för vettiga argument än en del av våra motdebattörer.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?