feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Polisbrutalitet och jävliga brudar


Gå till senaste inlägget#1  Polisbrutalitet och jävliga brudar targash
2010-04-28 21:20:04

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7033…

Jocke får epilepsi anfall på dejt hemma hos en brud. Bruden ringer till polisen och ljuger dem rakt i ansiktet. Polisen pepparsprejar Jocke som har både halsband och handling som säger att han lider av epilepsi. Han slängs in i fyllecell och släpps inte förrän tjejen sagt sanningen till polisen.

Och ingen i sammanhanget har gjort fel. Polisen brukar övervåld, och är allmänt korkade. Tjejen ljuger för polisen så killen blir brutalt överfallen.
Poliserna borde åtalas för tjänstefel och bruden borde åtalas för framkallande av fara eller nåt.
Fattar inte att detta kan ske ostraffat. Hade en kille ljugit för polisen om sin dejt och poliserna sprejat tjejen då hade det blivit ett sjujäkla liv.

#2  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar TheCarolinch
2010-04-29 09:18:14

en feminismens viktigaste landvinningar på sistone har varit att säkerställa att manliga epileptiker får mycket stryk av polisen. närå. hoppas att poliserna får någon form av repressalier, det där låter ju helt sjukt. varför tjejen betedde sig som en idiot framgår inte. undrar om det finns någon passande brottsrubricering?

om man ska se det ur ett könsrollsperspektiv, så verkar ju fysiskt våld vara en del av den manliga könsrollen, vilket gör att män tolkar andra mäns beteenden som aggressiva i större utsträckning. jag tror inte att de hade pepparsprejat en kvinnlig epileptiker, men inte för att de är så chevalereska, utan för att de inte hade tolkat hennes beteende som hotfullt eller aggressivt.

på så sätt är den här ledsamma historien ett exempel på när män kommer i kläm pga könsroller och de förväntningar på beteende och intentioner som de innebär.

#3  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar erka
2010-04-29 09:25:03

Jag tror inte att polisen skulle ha sprejat killen om det inte var för tjejen. Dom var förberedda på en våldsam man efter hennes larm. Det här är hennes fel till 97%...minst. Helt klart borde hon bli åtalad....och fälld...och straffad. Men så blir det ju inte.

#4  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar Kall
2010-04-29 09:37:15

Med förbehåll för att det är kvällspressen som skriver och vi inte vet hur mycket de utelämnat, så...

Polisen agerade väl på informationen de fått i larmet, dvs att en okänd man trängt sig in i en kvinnas lägenhet och uppträdde okontrollerat.
Om kvinnan larmat ambulans istället och uppgett att en inbjuden dejt fått ett epilepsianfall hemma hos henne så hade väl mannen förhoppningsvis sluppit pepparsprej och fyllecell.
Men vi vet ju som sagt inte hur pass "borta" mannen var innan polisen kom dit, eller om kvinnan visste om att han var epileptiker.

#5  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar Neige
2010-04-29 09:45:46

Nätdejter är väl också ganska komplicerat iofs. Som jag förstod artikeln så var det första gången de träffades irl. Och ett eplepsianfall kan väl se ganska skrämmande ut, särskilt om man inte varit med om det innan. Lägg därtill att män rent fysiskt oftast är starkare, och därmed står i lite av en maktposition när man möts två personer ensamma i en lägenhet. Klart tjejen blev rädd när killen hon bara snackat med på nätet innan plötsligt ligger på golvet och tuggar fradga. Sen var det inte på något sätt OK att hon ljög för polisen och sa att hon inte kände honom, och att han tagit sig in i lägenheten med våld. Men det killen själv verkade vara mest besviken på var ju att polisen inte kände igen hans tillstånd som eplepsi, trots att de fått utbildning och han hade alla nödvändiga handlingar på sig.

#6  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar targash
2010-04-29 11:22:02

Tog mest upp detta av irritation över sexismen inom polisen och åklagarmyndigheten. Finns alldeles för mycket sådant.
Hur man kan förväxla våldsamhet med epilepsianfall är ju också helt otroligt. Polisen har alldeles för lätt att tillgripa våld.
Att kvinnan ifråga ljög skulle inte spelat någon roll om poliserna ifråga hade använt den stora hjärnan istället för den lilla som säger att kvinnor inte ljuger.

#7  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar Neige
2010-04-29 11:33:55

"Hur man kan förväxla våldsamhet med epilepsianfall är ju också helt otroligt. Polisen har alldeles för lätt att tillgripa våld.
Att kvinnan ifråga ljög skulle inte spelat någon roll om poliserna ifråga hade använt den stora hjärnan istället för den lilla som säger att kvinnor inte ljuger. "

Kunde inte sagt det bättre själv. :)

#8  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-04-29 14:11:55

Kall sa:


Med förbehåll för att det är kvällspressen som skriver och vi inte vet hur mycket de utelämnat, så...


Pressen säger ju alltid sanningen och hela sanningen, det fick vi ju reda på i tråden om våldtäktslagstiftning.

Dock så utgår jag från att det blir ett saftigt skadestånd och att kvinnan ifråga fälls för Falsk tillvitelse.

#9  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar TheCarolinch
2010-04-29 21:41:19

undrande

intressant att du vill lägga skulden på kvinnan här. det var inte hon som misshandlade honom. det var inte hon som var på plats i egenskap av myndighetsutövare. rimligen är det poliserna som bär det största ansvaret för vad som hände, även om hennes beteende var klandervärt på alla sätt.

#10  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-04-29 21:46:12

Det är snarare betydligt mer intressant att du vill läsa in precis vad du vill i uttalanden.

#11  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar Neige
2010-04-29 22:49:11

undrande sa:
Pressen säger ju alltid sanningen och hela sanningen, det fick vi ju reda på i tråden om våldtäktslagstiftning.Men du är inte bitter? ;)

#12  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-04-29 23:05:56

Jag är obeskrivligt bitter. Fast det blir man väl kanske efter att ha utvecklat sin första kliniska depression vid 6 års ålder och bara fått det värre efter det.

#13  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar udd
2010-04-29 23:07:16

Ska vi då bestämma oss för att kvinnor (och män?) är elaka idioter av naturen? Eller ska vi se det som ett tecken på ett samhälle som präglas av restriktiva könsroller som tillskriver folk egenskaper de inte nödvändigtvis har bara utifrån det kön de råkar ha. Och om vi väljer linje två, vilket i alla fall jag tycker känns mest naturligt, så är ju frågan vad vi ska göra åt det.

Återigen tror jag att det feminister länge har pratat om löser även det här problemet.

#14  TheCarolinch #9 heffaklumpen
2010-04-29 23:40:50

Utgående från beskrivningen i artikeln så har kvinan gjort sig skyldig till falsk tillvitelse alldeles oavsett polisens agerande. Ett skadestånd borde rimligen utgå både för polisens och kvinnans agerande var för sig.

#15  Udd heffaklumpen
2010-04-29 23:45:48

Jag har personligen svårt att se hur teorier som könsmaktordning, kvinnans underordning mm. kan göra annat än förvärra en sådan situation, för att inte tala om alla märkliga följdresonemang och förslag om lagstiftning som följt av dessa.
Drevet om "att man alltid ska tro på kvinnan" vid anmälan kan väl snarare misstänkas vara en av orsakerna till att situationen urartade på det här sättet.

#16  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar puff
2010-04-30 06:46:13

TheCarolinch sa:

intressant att du vill lägga skulden på kvinnan här.

Jag tycker det är mer intressant att du inte vill det.

#17  heffaklumpen Neige
2010-04-30 07:25:18

Du tror inte att det skulle kunna vara så att det är kösmaktsordningen som gör att poliserna inte ifrågasätter kvinnans berättelse?

Jag tänker mig ett resonemang i stil med:

Hon tillhör det svagare könet. - Hon behöver beskydd. - Han är starkare än henne. - Han beter sig hotfullt mot henne. - Polisen finns för att skydda de svaga. - Polisen går utan att tänka på killen och arresterar honom för att skydda stackars svag och underordnad kvinna som är i stort behov av beskydd.

Jag har funderat endel på varför kvinnan kände att hon hade behov av att ljuga för polisen till att börja med. Var det för att de skulle ta henne på allvar? Eller för att de inte skulle betrakta henne som lösaktig? Tror ni att dessa båda scenarier skulle få samma bemötande, eller olika?

En man ringer polisen och säger:
En kvinna som jag egentligen inte känner men bjöd in till min lägenhet på en date beter sig skrämmande. Jag tror att hon kan vara drogpåverkad, kan ni komma hit och hjälpa till?

En kvinna ringer polisen och säger:
En man som jag egentligen inte känner men bjöd in till min lägenhet på en date beter sig skrämmande. Jag tror att han kan vara drogpåverkad, kan ni komma hit och hjälpa till?

Rent spontant så uppfattar jag själv kvinnan som mer omdömeslös än mannen. Vad säger ni?

#18  undrande Neige
2010-04-30 07:28:36

Jag tycker synd om dig. På riktigt.

#19  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar Bakfot
2010-04-30 08:34:15

Med tanke på feminismens minst sagt enögda syn på våld mellan könen så är det inte särskilt trovärdigt att påstå att det här problemet hade lösts av _mer_ feminism...

#20  Neige Kall
2010-04-30 10:47:25

Rent spontant så uppfattar jag själv kvinnan som mer omdömeslös än mannen. Vad säger ni?

Det går inte att svara på innan vi vet ifall kvinnan visste om att mannen var epileptiker eller inte, tycker jag.

Under tiden kan vi väl bara imponeras av den alerta Östersundspolisen...
på bara några minuter hade poliserna sprejat, brutit ner och satt handfängsel på honom

#21  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar TheCarolinch
2010-04-30 11:17:39

varför det ligger större ansvar hos poliserna än det gjorde hos kvinnan? ska man ens behöva motivera det? poliserna var där i egenskap av myndighetsutövare. polisen har våldsmonopol. poliser har mångårig utbildning för att hantera svåra situationer.

detta ansvar försvinner inte bara för att en uppskrämd tjej ljuger. man måste kunna kräva att poliser sköter sina ärenden korrekt i alla fall.

#22  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar udd
2010-04-30 16:18:24

Det jag menar är att just det här med att människor behandlas olika just utifrån kön är något som många feminister kämpar mot. Vägar från det är att se till så att män kommer in på områden som anses typiskt kvinnliga, och att kvinnor kommer in på områden som anses typiskt manliga.

Alltså kanske förslag i stil med individualiserad föräldraförsäkring och kvotering till bolagsstyrelser är något som ni vill ställa er bakom.

Det jag menar är liksom att om ni verkligen vill ha förändring så är nog inte det mest effektiva att kämpa emot andra som också vill ha den förändringen.

#23  udd Kall
2010-04-30 16:39:46

Visst. Men att någon behandlas som en misstänkt brottsling efter att någon annan ringt och anmält ett brott, har väl inte direkt något med könet att göra?

#24  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar TheCarolinch
2010-04-30 17:04:42

det framgår inte av artikeln vad det var för kön på poliserna, men min gissning är att de var män.

att fundera över hur scenariet sett ut om man hade ändrat de olika aktörernas kön är ganska intressant. hade två kvinnliga poliser brukat våld direkt, utan att reka situationen? om det varit en annan man som ringt polisen för att han blivit skrämd av en annan mans epilepsianfall, vad hade hänt då? om en kvinna fått ett epilepsianfall hemma hos en man hon nyligen träffat, hade han isf känt sig tillräckligt rädd och hotad för att ringa polisen?

jag måste i alla fall gå på udds linje. i ett feministiskt samhälle är kvinnor inte rädda för manligt våld, män inte våldsammare än någon annan, och kvinnor poliser i lika stor utsträckning som män. därmed hade hela den sorgliga historien förmodligen inte kunnat inträffa.

#25  Neige heffaklumpen
2010-04-30 17:52:46

Du tror inte att det skulle kunna vara så att det är kösmaktsordningen som gör att poliserna inte ifrågasätter kvinnans berättelse?
Könsroller har det säkert att göra med, men knappast könsmaktordning.
Jag har funderat endel på varför kvinnan kände att hon hade behov av att ljuga för polisen till att börja med.
Gissningsvis för att undgå misstanke själv om hon trodde att han var drogpåverkad. Att inte betraktas som lösaktig, kanske, men stigmat mot droger eller association med droger är ofta betydligt större än det mot lösaktighet.
En man ringer polisen och säger:
En kvinna som jag egentligen inte känner men bjöd in till min lägenhet på en date beter sig skrämmande. Jag tror att hon kan vara drogpåverkad, kan ni komma hit och hjälpa till?
Troligt resultat, man skickar ambulans och eventuellt polis med lägre prioritet för att utreda ev. narkotikabrott.
En kvinna ringer polisen och säger:
En man som jag egentligen inte känner men bjöd in till min lägenhet på en date beter sig skrämmande. Jag tror att han kan vara drogpåverkad, kan ni komma hit och hjälpa till?
Troligt resultat, man skickar polis med hög prioritet och ev. ambulans när polisen är på plats.
Rent spontant så uppfattar jag själv kvinnan som mer omdömeslös än mannen. Vad säger ni?
Varför då?

#26  TheCarolinch heffaklumpen
2010-04-30 18:18:39

Kvinnan har ett ansvar både för sin egen anklagelse och för konsekvenserna den ledde till, oavsett om polisen bör känna till tecknen på ett epileptiskt anfall. Poliserna har ett ansvar att dels bilda sig en egen uppfattning om situationen och dels inte använda mer våld än vad som krävs. Att spraya någon med pepparspray för att denne beter sig konstigt är inte försvarbart, men kvinnan har fortfarande ansvaret för situationens uppkomst och att de valde att använda pepparspray och handfängsel. Man kan säga att det kvinnan gjort sig skyldig till är dels den falska tillvitelsen och dels olaga frihetsberövande "by proxy". Själva pepparsprayandet är väl huvudsakligen ett fel som polisen gjort, men även kvinnan har ett ansvar där.

Den stora skillnaden i ett feministiskt samhälle hade sannolikt varit att det inte blivit en nyhet överhuvudtaget, iallafall inte med den här inriktningen, eftersom mannen dels hade antagits vara skyldig oavsett vilka övriga omständigheter som framkommit och det hade betraktats som ett helt korrekt ingripande även om han inte fått något epilepsianfall utan betett sig helt normalt, eftersom män då hade betraktats som hot i egenskap av tillhörande det manliga könet. Samtidigt hade kvinnans uppgifter inte ifrågasatts och om hon tagit tillbaka sitt tidigare uttalande hade det fortfarande setts som det riktiga och polisen hade istället utgått från att hon kände sig hotad och låst in mannen i några år till.

#27  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 09:22:03

heffaklumpen

Visst är det roligt att få höra att feminismen visst erkänner att kvinnor också kan vara falska och lögnaktiga, men när man börjar diskutera att en kvinna som har ljugit faktiskt är ansvarig för sin lögn, då brakar allt loss.

#28  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar TheCarolinch
2010-05-01 11:35:46

om hon inte förstod att han skulle råka illa ut, så är det snarare falsk tillvitelse. http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5rdsl%C3%B…

det är, intressant nog, ett brott som inte kräver uppsåt, utan man kan dömas för att man borde ha förstått. jämför gärna med lagstiftningen kring sexbrott...

#29  Sv: undrande #27 FumikoFem
2010-05-01 11:56:12

Och du skriver som du brukar ser jag. Med tanke på att du anklagar flera av oss feminetikare för sådant som du själv ägnar dig åt i inlägg efter inlägg och tråd efter tråd så funderar jag på varför du ens skriver här, och varför du anklagar oss för sådant du själv gör hela tiden. Det om något är enbart hyckleri.

#30  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 12:00:40

Frågan kommer på samma sätt tillbaka till dig. Varför läser du här? Varför svarar du? Är det för svårt för dig att exemplifiera? Vad är det jag gör som jag beskyller feminetikare för?

Det är ju uppenbart att du inte bryr dig om vad jag tycker. Och jag bryr mig inte speciellt mycket om vad du tycker. Se bara till att inte kräva mer av mina skattemedel till fler feministiska dårprojekt.

#31  Sv: undrande #30 FumikoFem
2010-05-01 12:15:55

"för svårt för dig att exemplifiera?" Hur vore det om du faktiskt började diskutera -med- feminister istället för att enbart debattera med något som enbart är dina egna fördomar om feminister.

Det du tycker är just det, fördomar om feminister. Du påstår något och en feminister svarar, oavsett vad hen än säger så blir det svaret just ett spydigt och arrogant ett där du för det mesta skriver något i stil med: "ja men hur var det nu igen med er feminister? Ja det är så vanligt med er feminister" etc. Eller så slänger du ut dig saker som du nu gjorde som inte har något med tråden att göra, men som du gör i ett försök att få kasta skit på feminister.
Som sagt, du diskuterar aldrig, du kastar skit och är uppenbarligen bara här för att just för att få göra just det.

#32  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 12:17:17

Ja, så visa ett exempel på var jag gör detta. Det du gör just nu är att komma med väldigt vaga anklagelser.

#33  Sv: undrande #32 FumikoFem
2010-05-01 12:23:48

Komma med exempel så att du kan vadå, fortsätta att kasta skit? Läser du det du själv skriver? Och är det första gången som något har skrivit att du sprider fördomar om feminister? Nej precis, och du har även i tidigare trådar fått varning till och med för att du inte diskuterar -med- feminetikare utan enbart kastar skit och sprider fördomar.

#34  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 12:27:25

FumikoFem sa:

Komma med exempel så att du kan vadå, fortsätta att kasta skit? Läser du det du själv skriver? Och är det första gången som något har skrivit att du sprider fördomar om feminister? Nej precis, och du har även i tidigare trådar fått varning till och med för att du inte diskuterar -med- feminetikare utan enbart kastar skit och sprider fördomar.


Ja, jag läser det jag själv skriver. Jag ser återigen att du bara fortsätter med dina vaga anklagelser. Du låtsas vilja ha en saklig debatt, men du vill inte berätta vad det är du är missnöjd med. Vad gäller att försöka debattera så nej, det kommer inte att gå att debattera så länge grundförutsättningen för debatten är att alla inblandande ska acceptera axiomen om kvinnans totala underordning. Jag accepterar inte axiomen om att kvinnan alltid är underordnad i alla situationer. Jag accepterar inte att en kvinna ska ha rätt att göra precis det som feminister fördömer män för att de gör. Ifall detta enligt dig är att vägra debattera, då rekommenderar jag dig att inte kommentera vad jag skriver mer.

#35  Sv: undrande #34 FumikoFem
2010-05-01 12:32:39

Nejdå det finns inget vagt med det jag skriver. Och du, med tanke på dina tidigare inlägg, accepterar inte ens att en kvinna har rätten till sin egen kropp. För du och andra med dig verkar vilja bestämma hur och vad en kvinna "ska" och inte "ska" göra. Och du verkar aldrig heller reflektera över hur misogyn en sådan syn är utan fortsätter att kasta ur dig anklagelser.

#36  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 12:35:25

FumikoFem sa:

Nejdå det finns inget vagt med det jag skriver. Och du, med tanke på dina tidigare inlägg, accepterar inte ens att en kvinna har rätten till sin egen kropp. För du och andra med dig verkar vilja bestämma hur och vad en kvinna "ska" och inte "ska" göra. Och du verkar aldrig heller reflektera över hur misogyn en sådan syn är utan fortsätter att kasta ur dig anklagelser.


Ok, nu kommer vi till pudelns kärna. Att du fortsätter hävda den falska dikotomin mellan makt och rätt. Och du häver dessutom ur dig en anklagelse om misogyn. Jag tror inte att vi kommer kunna få något mer ur att debattera med varandra. Du vägrar helt enkelt acceptera att andra förkastar dina axiom.

#37  Sv: undrande #36 FumikoFem
2010-05-01 12:45:53

Det finns ingen "falsk dikotomi" att en kvinna har rätt till sin egen kropp. Och det är baserat på misogyni att motsätta och vilja ta bort att en kvinna har rätt till sin egen kropp.

#38  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 12:52:01

Det finns en falsk dikotomi mellan makt och rätt, och den fortsätter du att hävda. Vidare så är det ingen som har ifrågasätt en kvinnas rätt till sin kropp. Däremot så har du uppenbarligen väldigt svårt att greppa konceptet som vi försökte exemplifiera. Min RÄTT att göra vad jag vill med mina pengar ger mig också en MAKT i att andra vill ha mina pengar.

#39  Sv: undrande #38 FumikoFem
2010-05-01 13:00:52

Nej det finns ingen falsk dikotomi. Och du fortsätter alltså att likställa ekonomi med kroppen, det funkar inte oavsett hur många gånger som du eller någon annan gör det.

#40  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 13:05:00

FumikoFem sa:

Nej det finns ingen falsk dikotomi. Och du fortsätter alltså att likställa ekonomi med kroppen, det funkar inte oavsett hur många gånger som du eller någon annan gör det.


Ändå så fortsätter du att skriva om att kvinnan inte kan ha sexuell makt för att hon har rätt till sin kropp. Du hävdar att det finns en dikotomi mellan makt och rätt.

Jämförelsen kropp och ekonomi handlar om att visa på att en rätt också medför en makt. Och vi accepterar rätten och måste då också acceptera makten.

#41  heffaklumpen Neige
2010-05-01 14:04:34

heffaklumpen sa:

Den stora skillnaden i ett feministiskt samhälle hade sannolikt varit att det inte blivit en nyhet överhuvudtaget, iallafall inte med den här inriktningen, eftersom mannen dels hade antagits vara skyldig oavsett vilka övriga omständigheter som framkommit och det hade betraktats som ett helt korrekt ingripande även om han inte fått något epilepsianfall utan betett sig helt normalt, eftersom män då hade betraktats som hot i egenskap av tillhörande det manliga könet. Samtidigt hade kvinnans uppgifter inte ifrågasatts och om hon tagit tillbaka sitt tidigare uttalande hade det fortfarande setts som det riktiga och polisen hade istället utgått från att hon kände sig hotad och låst in mannen i några år till.


Du har en väldigt skev bild av feminism, lilla vän.

#42  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar undrande
2010-05-01 14:15:20

Neige sa:

Du har en väldigt skev bild av feminism, lilla vän.


Det är intressant att du säger detta. Vad vill feminister egentligen uppnå?
Vad är 'riktig feminism'? Representerar Eva Lundgren feminism?

#43  undrande Neige
2010-05-01 16:15:17

Vad feminister vill uppnå? Vad riktigt feminism är?

Alla feminister är individer, och individer har oftast individuella mål, och individuella bilder av vad feminism är. Därför finns det inget entydigt svar på dina frågor, och det skulle vara ganska förmätet av mig som feminist att ta på mig rollen som talare för alla världens feminister och ge dig ett svar på dessa frågor. Jag kan bara svara på vad jag, som feminist, vill uppnå, och vad feminism är för mig. Vilket kanske min presentationstext på feminetik svarar på bättre än något annat.

"Samhället och den kultur det bygger på förändras konstant. En av de förändringar som jag tror håller på att ske nu är att vi är rör oss alltmer bort ifrån en samhällskultur där våra roller, uppgifter och livsöden i mycket styrts av vilket kön vi tillhört. Det jag hoppas att vi rör oss mot är en friare värld, där varken kön, klasstillhörighet, fysiska eller ekonomiska förutsättningar hindrar oss från från att utvecklas till de människor vi vill bli. Ett samhälle där man inte föds in i en identitsbildande roll utan vi istället ser varandra som individer, fria och obundna att gå in i de roller som passar oss bäst. Jag ser feminismen som en kraft som driver på denna förändring. "

Jag vill alltså uppnå någon slags jämnställdhet där jag inte styrs eller begränsas av mitt kön. Oavsett om jag är man eller kvinna.

Mitt svar på heffaklumps inlägg bottnar i att jag, när jag tycker att det vore förmätet att själv försöka göra mig till talesperson för alla världens feminister, finner det mycket märkligt att en person som själv inte ens ser sig som feminist tycker att hen har mandat att uttrycka en framtidsvision för hur "feminister" vill att världen ska se ut. Särskilt när både TheCarolinch och udd, som är feminister, gjort tydliga uttalande om att de önskade en framtid i helt motsatt riktning.

#44  #41 Neige puff
2010-05-01 19:11:21

Trollstav

Visa god debattsed. I detta ingår bland annat att visa meddebattörerna respekt.

#45  FumikoFem och undrande puff
2010-05-01 19:12:25

Trollstav För er fruktlösa diskussion någon annanstans.

#46  TheCarolinch heffaklumpen
2010-05-02 02:33:17

om hon inte förstod att han skulle råka illa ut, så är det snarare falsk tillvitelse.
Lagtekniskt så skulle hon nog bara kunna dömas för falsk tillvitelse, men det var ansvarsfördelningen jag diskuterade ovan.
det är, intressant nog, ett brott som inte kräver uppsåt, utan man kan dömas för att man borde ha förstått. jämför gärna med lagstiftningen kring sexbrott...
Falsk tillvitelse är väl knappast ett brott som man kan dömas för för att man borde ha förstått, utan uppsåt. Det är rätt svårt att ljuga för polisen om ett brott av misstag. Även om det nu hade varit den lagtekniska frågan som diskuterades och inte ansvar, så hade det fortfarande varit ganska stor skillnad på situationen där någon borde ha förstått vad någon egentligen tänkte, trots att det inte uttrycktes eller visades, och att inse att att någon kan komma att frihetsberövas om man anklagar denne för ett brott. I det här fallet så gäler det då rimligen hemfridsbrott, där det t.o.m står i lagen att det kan ge fängelsestraff.
Återigen alltså, trots allt snack om att idiotförklara brottslingar och att låta dem komma undan genom att spela dumma, så är det tydligen helt ok om brottslingen är en kvinna utan att det ens handlar om något som behöver tolkas utan bara läsas innantill.

#47  Neige heffaklumpen
2010-05-02 02:36:35

Du har en väldigt skev bild av feminism, lilla vän.

Bara något mindre skev än den bild en majoritet feminister verkar ha av jämlikhet mellan könen, eller kanske t.o.m. så skev att den uppväger.

#48  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar targash
2010-05-02 11:28:31

P1 har intervjuat honom.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?pro…

#49  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar heffaklumpen
2010-05-02 17:51:40

Empati när den är som bäst...

#50  Sv: Polisbrutalitet och jävliga brudar RasmusS
2010-05-02 18:54:49

Att kvinnan ljög var ju helt klart fel och polisernas agerande kan även det helt klart ifrågasättas. Jag har genom tidigare jobb haft möjlighet att lära känna två epileptiker och deras epilepsi. Jag skulle förvånas om poliserna sprayade honom under själva utbrottet efter som det är rätt tydligt att något är gravt fel just då. Efter utbrottet, lite beroende på graden av utbrott, är många förvirrade och har oftast tappat tids och rumsuppfattning plus att minnet är påverkat. I det stadiet kan man lätt tas för rejält narkotikapåverkad. Jag har däremot faktiskt inte hört att folk brukar bli våldsamma under det stadiet, tvärt om så verkar det vara vanligast att man blir rejält trött och att det tar ett bra tag att återhämta sina krafter efter ett utbrott. Å andra sidan är det nog inte så vanligt förekommande att man efter ett epeleptiskt anfall möts av två hotfulla personer (polisen) som tvingar sig på en och försöker hålla fast en.

Att tjejen blev livrädd fattar jag verkligen, i alla fall om hon inte kunde något om epilepsi. Att polisen misstog honom för att vara full eller narkotikapåverkad (vilket jag tror att de trodde att han var) är även det helt förståeligt. Så det största problemet här ser jag inte som könsroller. Det största problemet är snarare hur snabbt och enkelt alldeles för många poliser tar till övervåld.

#51  RasmusS targash
2010-05-02 21:16:29

Att bli rädd är en sak att blåljuga för polisen är en helt annan.
Pepparspreja folk och sen behandla dem som skit när man får reda på att man gjort fel är för jävligt rent ut sagt. Polisen är ett jävla skämt i egentligen.
De poliser jag känner rycker bara på axlarna och säger att man inte vet hela historien eller liknande. Jävla skitbeteende är var det är.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?