feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna"


Gå till senaste inlägget#1  Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna" Kall
2010-04-12 16:05:34

Från Utblick http://www.feminetik.se/utblick/?sub=perma&am…

"Samhället måste tydligare markera mot de grövsta övergreppen mot kvinnor och flickor. Vi vill därför införa en ny brottsrubricering: synnerligen grov våldtäkt som skulle ge ett straff på mellan sex och tio år, skriver Thomas Bodström och Claes Borgström (S). "

Är det inte bättre att ägna dagens redan bristfälliga resurser åt att utreda enligt de regler som redan finns?
Så länge dagens fall inte ens blir anmälda eller går till åtal pga "brist på spaningsuppslag", så spelar det ju ingen roll i h-e vilka brottsrubriceringar och straffsatser som inte tillämpas...

#2  Sv: Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna" targash
2010-04-12 22:20:50

Jepp problemet med att det begås våldtäkter beror på att förövarna inte fattat att samhället inte gillar det.

Bodström och Borgström verkar inte vara speciellt begåvade. Borgström lyckades ju få Tomas Quick i fängelse när han var försvarsadvokat.
Sen är båda två ur könsrollsmän. vilket jag tycker är rätt lustigt. Ska man frångå den manliga könsrollen så ska man inte försöka vara en vit riddare.

#3  Sv: Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna" heffaklumpen
2010-04-14 02:02:16

Tja, det verkar som om en viss bespottad åklagare fick rätt, om man kallar för många saker våldtäkt så urholkas begreppet, vilket Bodström och Borgström tror kan åtgärdas med ytterligare en retorisk fint. Vad blir nästa steg? Väldigt extrem övervåldtäkt?

#4  heffaklumpen Gullegubben
2010-04-15 16:34:17

Samtidigt som fängelser är dyra och man därför försöker hålla nere längden på fängelsestraff och gärna utdöma alternativa (mindre kostsamma) straff.

#5  Sv: Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna" Gullegubben
2010-04-15 16:45:38

Om jag har förstått saken rätt är vänsterpartiet för att återinföra halvtidsfrigivning och Bodström vara för det åtminstone för några år sedan.

#6  Sv: Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna" TheCarolinch
2010-04-15 20:28:35

maxstraffet för grov våldtäkt är ju redan tio år. använd hela straffskalan och lägg ner mer krut på utredningar istället för att komma med symbolåtgärder, me says.

#7  Sv: Från utblick "Skärp synen på grövsta våldtäkterna" MyLibido
2010-04-21 14:02:27

Det har ar ju typisk begreppsinflation. Samma effekt som gör att genomsnittbetygen i USA har stigit fran C till B plus.

Det som brukade vara valdtakt rubriceras nu som grov valdtakt. Överfall med fysiskt vald och/eller hot om fysiskt vald. Valdtakt tacker nu det som brukade vara mindre brott (date rape, nödgande).

Detta ar naturligtvis ett han för de som utsatts för verkligt grova övergrepp. Men det löser inte saken att skapa nya kategorier. Vi maste satta stopp för en politisk process som undergraver de ursprungliga definitionerna. Det ar en skillnad mellan en brutal valdtakt och misshandel och flörtande som gar överstyr. De ar visserligen bada brott, men att uppgradera det första ar att hana offren för det andra.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?