feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

När blir sex, sex?


Gå till senaste inlägget#1  När blir sex, sex? Kokarn
2009-11-18 23:40:57

Nyss hemkommen efter en underbar massage så började jag att fundera lite grann om de feminister (kallas de för radikalfeminister?) som är negativa till prostitution. Alltså nu menar jag den som sker mellan två vuxna människor.

Massören masserade nämligen, förutom ryggen, även mina ben och mina armar. Tanken slog mig ifall hon skulle massera "Mr. Kokarn-Junior" där nere. Skulle det då vara prostitution eller är det fortfarande "bara" massage.

En anledning till att jag frågar är att för henne (det var en hon) så kan ju knappast att knåda en muskel mellan benen skilja sig så mycket ifrån att knåda en annan muskel. Men skall detta ses som att hon är offer för mitt patriarkala förtryck och att jag vid en sådan massage "har köpt hennes kropp"?

Om inte, var, ungefär, går gränsen? Oralsex, samlag? Eller har den redan gått vid massage av mina lår?

Skulle gärna vilja höra ett inlägg från en anti-porr/prostitutionsfeminist. Är ärligt nyfiken på argumenten. Vill gärna lära mig mer.

PS: Mitt första inlägg DS :)

#2  Sv: När blir sex, sex? Liv
2009-11-19 00:03:11

Har du muskler i kuken?

I övrigt kan jag inte hjälpa dig, räknar mig inte som "anti-porr/prostitutionsfeminist".

#3  Sv: När blir sex, sex? Kokarn
2009-11-19 00:24:58

Hmm, kanske man inte har hahaha :)

Nåväl, är fortfarande nyfiken på ett svar.

#4  Köp av sexuella tjänster är förbjudet i lag Henrik
2009-11-19 00:42:19

Lagen (SFS 2005:90) avser i första hand samlag men även andra jämförliga sexuella handlingar. Det är inte radikalfeministerna utan hela riksdagen som beslutat detta. Gillar man inte lagen får man arbeta politiskt för att den ska rivas upp.

#5  Henrik Gullegubben
2009-11-19 01:25:17

Hela riksdagen har beslutat om alla lagar. Detta förhindrar inte att enstaka lagar närmast är beställningsarbeten från små grupper utan större folkligt stöd.

#6  Sv: När blir sex, sex? vejde
2009-11-19 09:57:08

Gullegubben:

Källa på det?

Kokarn:

Tja, sexköpslagen är väl minst sagt snårig när det handlar om gränsdragningar och det är väl ett av problemen med den. Exemplet med massage är teoretiskt jämförbart, men knappast i praktiken, eftersom de flesta massörer förmodligen inte ser sig som "sexsäljare" eller skulle vilja tillfredsställa sina klienter sexuellt.

Närmare verkligheten ligger väl i så fall t ex striptease, vilket mig veterligen är fullt lagligt i Sverige så länge alla inblandade är minst 18 år osv. Dvs striptease är lagligt så länge inte beröring eller onani förekommer, har jag hört? Men samtidigt finns det väl sk onanibås?
Vad är det om inte ett slags sexköp, egentligen? Precis som telefonsexlinjer.

Men jag tror att det krävs fysisk kontakt och att det huvudsakliga målet är sexuell tillfredsställelse för kunden, för att det ska räknas som sexköp i lagens mening.

#7  Sv: När blir sex, sex? bengtboman
2009-11-19 12:18:12

Hela riksdagen har beslutat om alla lagar. Detta förhindrar inte att enstaka lagar närmast är beställningsarbeten från små grupper utan större folkligt stöd.


Stödet har de automatiskt genom att folket valt representantskapet att företräda dem. Att sedan representanterna "kohandlar" med varandra eller faller för fagra paketeringar må så vara. Stödet finns fortfarande, annars inga lagar.

Om vi däremot går från stöd till förankring i reell mening, så kanske det saknas i vissa fall just med avseende på "kohandeln". Det är emellertid inget som ingår i uppdraget att förankra varje fråga bakåt. Från tid till annan genomförda undersökningar, kan dock antyda att det inte finns ett bred folklig förankring i diverse frågor som lagreglerats.

#8  Sv: När blir sex, sex? najs
2009-11-19 18:47:27

Gullegubben sa:
Hela riksdagen har beslutat om alla lagar. Detta förhindrar inte att enstaka lagar närmast är beställningsarbeten från små grupper utan större folkligt stöd.

Just sexköpslagen är ett extremt dåligt exempel isf, eftersom den så uppenbart har stort folkligt stöd. (Endast 11% av kvinnorna och 26% av männen är emot sexköpslagen enligt en undersökning 2008 av nordiska rådet och ministerrådet http://www.norden.org/da/publikationer/publik…)

#9  Sv: När blir sex, sex? targash
2009-11-19 22:18:32

Ibland vet varken politiker eller vanligt folk sitt eget bästa.
Kungahuset finns ju kvar och har blivit populärare.

#10  najs Gullegubben
2009-11-19 22:32:20

Det mesta som är "hårda tag" har ett stort folkligt stöd och rent allmänt brukar det vara så att när folk väl har vant sig, så brukar de inte vilja se några ändringar.

#11  najs Gullegubben
2009-11-19 22:38:33

Ett förbud mot sexsälj skulle också ha ett stort folkligt stöd:

"Intressant är också, att när det gäller en kriminalisering av säljare, visar svaren på denna fråga att respondenterna, och framför allt kvinnorna (66 %), inte vill nöja sig med att bara kriminalisera den som köper."

Att en idé som har ett stort folkligt stöd genomförs och att en annan idé som också har ett stort folkligt stöd kan förmodligen förklaras av att en liten inflytelserik grupp har försökt och lyckats påverka i det ena fallet men inte det andra.

#12  Sv: När blir sex, sex? Gullegubben
2009-11-19 22:42:15

"I intervjuerna med poliserna beskrivs hur det uppfattas som problematiskt för män att lagen får ”ägas av kvinnorörelsen”."

Att en lag kan sägas ägas av en liten rörelse är väl ett problem för alla. Undrar om poliserna verkligen har talat om att det är ett problem just för män.

#13  najs Gullegubben
2009-11-19 23:05:39

Det verkar som om Finland är det enda land där man även har frågat sexsäljarna. Stämmer det?

"Salli hade redan tidigare kritiserat betänkandet från jstitieministeriets arbetsgrupp som utkom år 2003 (och som till stor del utgjorde grunden för regeringens proposition) för att det verkliga skyddsobjektet för lagen om kriminalisering av sexköp är den föreställning om jämställdhet som upprätthålls av samhället (Salli 2003a: 6, min kursivering). Jämställdheten ter sig här enligt Salli som ett abstrakt skyddsobjekt som har föga att göra med de problem och orättvisor som prostituerade kämpar mot i sin vardag. Med andra ord: ideologin i den jämställdhetsuppfattning som betänkandet ger uttryck för, ställs mot praktiken såsom denna ter sig för vars liv konkret påverkas av prostitution och en kriminaliseringslag."

#14  Sv: När blir sex, sex? bizc
2010-07-25 14:23:18

"Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över ett halvår sedan. Att återuppväcka den kan skapa förvirring och det är inte säkert att de som var aktiva i den tidigare fortfarande finns kvar på feminetik.se. Det kan vara bättre att skapa en ny tråd om samma ämne. (Naturligtvis går det bra att länka tillbaka till den här tråden från den nya.)"

Utvärdering:
Efter elva år har lagens effekter granskats för första gången, men studien är tunn, trots sina knappa 300 sidor. Man refererar till andra studier som bygger på uppgifter från sexarbetarna själva, men Skarhed har bara frågat sju sexarbetare och sju före detta sexarbetare om hur lagen har påverkat dem. Iövrigt kommer uppgifterna från organisationer och myndigheter som kommer i kontakt med prostituerade i sitt arbete. http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vem-bryr…


Hyckleri:
Den nye Justitiekanslern brinner för kvinnornas plats i juridiken. Dock inte på det aggressiva sätt som vi kan spåra hos glödheta feminister eller genusaktivister.

- När en journalist frågade mig om jag var feminist slog jag upp ordet feminist i encyklopedin och såg att begreppet definieras som en person som anser att kvinnor och män ska ha samma villkor. Och det vill väl alla? http://www.infotorgjuridik.se/premium/incomin…


"Rättssäkerhet går före jämställdhet" http://aktivarum.wordpress.com/2010/07/19/eli…

"Statsfeminism och rättssäkerhet" http://www.pellebilling.se/2010/07/statsfemin…

#15  Sv: När blir sex, sex? EASP
2010-07-25 16:15:19

Om inte, var, ungefär, går gränsen?

Var skulle du själv känna att gränsen för att ge massage går, om exempelvis din bror skulle be dig att massera hans axlar eller hans penis?

#16  Sv: När blir sex, sex? erka
2010-07-27 11:39:54

Sex blir sex när en sexuell njutning framkallas.

#17  Sv: När blir sex, sex? Kaiser
2010-07-27 13:17:24

Så, Erka, om Kokar'n finner ett viss sexuellt nöje - t ex ökad blodtillförsel, förhöjd känsla, avslappning via kroppsligt frigjorda endorfiner - i att få massage, ska vi då döma honom för sexköp, även om han s as medvetet mentalt inte är sexuellt intresserad av massören?

#18  Kaiser heffaklumpen
2010-07-27 22:16:28

Det borde väl iofs stämma ganska bra in i temat tankebrott i svensk lagstiftning de senaste åren.

#19  Sv: När blir sex, sex? SophieG
2010-07-28 09:08:53

Kaiser skrev:
"Så, Erka, om Kokar'n finner ett viss sexuellt nöje - t ex ökad blodtillförsel, förhöjd känsla, avslappning via kroppsligt frigjorda endorfiner - i att få massage, ska vi då döma honom för sexköp, även om han s as medvetet mentalt inte är sexuellt intresserad av massören?"

Ett utmärkt exempel bland flera på varför sexköpslagen är fullständigt idiotisk.

#20  Kaiser erka
2010-07-29 08:05:31

Självklart inte.

Tycker SophieG kommenterar din fråga utmärkt.

#21  Sv: När blir sex, sex? Kaiser
2010-07-29 12:51:22

Där håller jag med er, både Erka och SophieG :)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?