feminetik.se feminetik.se

Just nu 13 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk


Gå till senaste inlägget#1  "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-21 12:46:16

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
FumikoFem sa:

Det vanliga när det gäller detta är att det är tjejen som ska eller behöver gå med på att killen tittar på porrfilmer eller läser porrtidningar - inte tvärtom. Dom som säger att tjejer inte ska behöva acceptera något sådant stämplas ofta som "frigida" eller att dom har en "puritansk syn" eller är "sex moralister", osv. Sedan brukar det ofta sägas att hon helt enkelt ska eller behöver acceptera porr tittandet och/eller läsandet, basta! -typ. Det jag undrar är varför ska just tjejen vara den som som ska behöva gå med på detta? Varför inte tvärtom?

För att dra en liknelse med ett annat onödigt beteende:

Det vanliga när det gäller en vegetarian som har förhållande med en köttätare är att vegetarianen ska acceptera sin partners köttätande. Varför ska vegetarianen behöva vara den som går med på att partnern gör detta?

Varför anses det så okej att konsumera ett djurs kropp? Hur illa djur behandlas i köttindustrin borde inte vara en nyhet för någon.
Carnivorism är ett drag som vissa människor äger, det är inte 'normalt' hos människor att äta kött. etc etc

Men liknelsen kanske inte är så träffande. Alla porrmotståndare här kanske avstår från blodiga stekar också. En del engagemang kan ju ofta överlappa, men vad det låtit som förut i de här frågorna här så har det inte alltid varit fallet.Sen hakade jag mig upp mig på det här också:
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
Blindalina sa:

killen som har en tjej som är porrdyrkare behover ju bara oroa sig for att killen i filmen ska framsta som mkt mer bra alskare plus klart storre penis (här är det lika, men varderingar om penisar finns bara i porren, inte annars sa det är inte riktigt samma sak) och formaga att anvanda den i overmanskligt tempo. men det handlar om faktiska egenskaper.

Värderingar om penisar finns bara i porren, inte annars? What?!

#2  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk vejde
2009-05-21 13:11:34

Visst kan man vara kritisk till porrindustrin. Men om man har värderingar som utesluter allt vad porr- och erotikkonsumtion heter (gränsen mellan porr och erotik är ju inte glasklar) får man väl hitta en partner som delar ens värderingar. Detsamma gäller om man vill ha ett öppet förhållande, ett exklusivt förhållande eller vad det än gäller.

Naturligtvis kan man inte "förbjuda" partnern en massa saker, men man kan ju alltid välja att lämna relationen.

Jag tycker också att frågeställningen är konstig. Det handlar inte om puritanism, det handlar om att man inte "äger" sin partner, den enda man "äger" är sig själv. Jag har hört om tjejer som blivit svartsjuka när deras partners onanerat! Trots att de själva inte ens har varit hemma / tillgängliga. Då måste man kanske fundera på vilket slags problem man har?

#3  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-21 15:14:31

"Värderingar om penisar finns bara i porren, inte annars? What?! "

men det finns det väl inte, hos kvinnor? eller? vi gillar väl iofs penisar, men inte en exakt 35 cm 12 cm tjock konstant hard sak?
snitt-penisar är fina och personliga. :P ok, lite ideal finns väl, men jamfort med kvinnokroppideal en droppe i havet.

fast du menar kanske forvantningar pa att ha bra stamina pa bange och kapacitet till att vara kat och all annan sexuell prestation och sa mera? det finns väl kanske daremot rätt mycket.

#4  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-21 15:15:48

ps jag overdrev dar, jag skulle bara tanka pa patetiska porraktorer typ john holm om jag sag en 35 cm muterad k*k..

#5  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-21 16:19:13

Jag har råkat ut för det flera ggr att tjejer ställer (höga) krav när det gäller storlek, blir lite märkligt när högst normal storlek är litet i deras ögon. Antar att deras liv är fyllda av besvikelser.. Krav när det gäller uthållighet är ännu vanligare, antar att det uppfattas som mindre kontroversiellt att klaga om sånt.
Lyckligtvis är ju inte manlig könsstympning så utbrett i Sverige, men jag läste nyligen en diskussion på ett svenskt community där det uttrycktes åsikten att det är fult och äckligt med killar som har förhud. Vad jag sett på forum där majoriteten är från USA, där det är mer norm (lyckligtvis på nedåtgång) med omskurna killar så verkar det vara väldigt vanlig uppfattning att killar med förhud är äckliga bakteriehärdar.

#6  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Mumriken
2009-05-21 16:50:08

Ja, jag förstår inte riktigt var kvinnorna får sina förväntningar på stora snoppar från, för kvinnor tittar väl aldrig på porr??? För visst har många förväntningar, åtminstone från vad jag har hört...

#7  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-21 16:51:09

Apropå kvinnosyn och innehåll i sexnoveller så ser kvinnornas topplista över sexfantasier bitvis väldigt icke PK ut.
http://www.kvp.se/sex/1.1565943/de-vanligaste…
Vad kom först, den inkorrekta sexnovellen eller den inkorrekta fantasin?

#8  #1 ByggareBob
2009-05-21 16:58:12

Hej Hjärtespalten!

Min sambo är alldeles underbar och jag är väldigt förälskad och attraherad av honom. Dock har jag ett lite problem som jag hoppas få hjälp med hur jag ska hantera. Det är så att han är en könsstereotyp ojämställd knöl.

Han är själv otrogen ibland, men kräver att jag inte visar någon hud jag går ut och jag får naturligtvis inte prata med andra män. Han hjälper aldrig till med hushållsarbetet och har aldrig tagit ut en VAB-dag. Han verkar rent allmänt ointresserad av sina barn - både våra gemensamma och de från hans tidigare förhållanden. Dock är han väldigt intresserad av grannens tonåriga dotter samt att titta på porr. Han har slagit mig några gånger, men i vissa fall faktiskt bett om ursäkt efteråt.

Så, kära Hjärtespalten, hur ska jag göra för att korrigera den här lilla detaljen hos min sambo så att han blir helt perfekt?

#9  #1 puff Truthseeker
2009-05-21 21:39:02


Det vanliga när det gäller en vegetarian som har förhållande med en köttätare är att vegetarianen ska acceptera sin partners köttätande. Varför ska vegetarianen behöva vara den som går med på att partnern gör detta?


Eh.
Jag förstår inte riktigt problemet.
Vill man ha ett förhållande med nån som inte riktigt är som en själv så är det väl bara att göra avvägningen: tycker jag att den här skillnaden är acceptabel eller ej. Och tycker man det så kör man på förhållandet, och tycker man inte det så kör man på singel.
Och tycker man att det verkar som att man själv måste acceptera en massa saker hos den andre medan den andre bara kräver att en själv ska förändra sig - så kör man också på singel.
Vad är problemet?

Jag skulle dra öronen åt mig om jag kände att jag behövde kräva en förändring av killens personlighet - om jag vill att han ska förändras för att passa mig - då är han ju fel kille helt enkelt. Samma sak om killen började kräva min anpassning efter hans diktat - vaffan, bli ihop med nån som redan ÄR kompatibel med dig då...?

#10  #3 Blindalina Truthseeker
2009-05-21 22:08:52

...tänk efter nu.
Nog tycker jag det inom populärkulturen ständigt återkommer referenser till manlig k*kstorlek, och då alltid i betydelsen att de stora ger belåtet leende brudar, medan de små är föremål för skämt och löje.
Å andra sidan VISAS de ju inte, det bara pratas om "stora" som toppen och "små" som botten.
Lägg då till porrfilmskonsumtionen och vips har vi en hel befolkning som tycker att en helt medelstor, genomsnittlig k*k är LITEN, eftersom de jämför den med porrfilmsk*karna...

Helt seriöst tycker jag killar är minst lika utsatta för komplexframkallande ideal som tjejer. Killen ska ju inte bara vara välhängd som en häst, vältränad, ständigt ha osviklig erektion, vara erfaren, självsäker och ha kroppskontroll nog att fixa tjejens orgasm åt henne innan han kommer själv... vilket ofta innebär att han måste vara typ tankeläsare, för tjejen brukar ju inte vara så pigg på att överlämna nån personlig manual till sig själv...
...jeezus christ lixom...
Snacka press!

Och ja, tjejerna är hårdare pressade att leverera den perfekta kroppen - men de slipper ju iaf de övriga pålagorna...

#11  #9 Truthseeker puff
2009-05-21 22:14:39

Javisst är det så. Men FumikoFem tycker ju tydligen att det är fel att normen är att en tjej ska tolerera att hennes partner läser eller kollar på porr.
Jag ser trådstarten som ett tecken på normen att killars porrnyttjande ses som så förkastligt att det inte är speciellt kontroversiellt att kräva att killen ska ändra sig.
Jag blev iofs positivt överraskad över att så många ändå invände att det är fel att försöka tvinga någon annan att rätta sig efter ens egen ideologi.

#12  #8 ByggareBob Truthseeker
2009-05-21 22:30:10

?
Whats your point?

#13  #12 TS ByggareBob
2009-05-21 22:44:54

Ungefär samma som du skrev i #9. Jag tror inte att porrkonsumtion bara är en liten detalj som kan korrigeras.

#14  #10 TS ByggareBob
2009-05-21 22:47:19

Egentligen är det ju konstigt att män vill se på porr. Varför vill vi egentligen se vältränade män med stora och konstant hårda kukar, som utan ansträngning får hur mycket sex som helst med snygga kvinnor. Snacka om komplexframkallande.....

#15  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Peggy
2009-05-21 22:52:45

När jag träffade min kille, som är vegetarian, åt jag kött. Påverkad av honom och hans sätt att tänka, som jag mötte dels i samtal, dels genom att iaktta honom, lade jag om min kost, och nu äter jag inte kött, samt har lagt om mina vanor på en del andra sätt.

Jag känner mig inte begränsad av det.

#16  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-21 23:03:57

Jag känner mig begränsad varje gång jag besöker en livsbutik eller en restaurang. Men det är jag själv som begränsat mig.

#17  #11 puff Truthseeker
2009-05-21 23:12:32

Jag stör mig ju också på killar som jiddrar på det där sättet:
VI killar BEHÖÖÖÖVER faktiskt titta på porr, det är natuuuuurligt för oss, och de tjejer som inte kan acceptera det är bara frigida, snörpiga sexmoralister. (Gärna serverat med ett litet belåtet flin).


Jag ser trådstarten som ett tecken på normen att killars porrnyttjande ses som så förkastligt att det inte är speciellt kontroversiellt att kräva att killen ska ändra sig.


Nä, men det är ju tydligen inte särskilt kontroversiellt att kalla tjejer som tycker att porr är osexigt för frigida nuckor/sexmoralister/torrfittor. Och kräva att tjejen ska ändra sig.

Varför ska just den ena sidan förväntas anpassa sig efter den andra, oavsett vilken sida vi talar om?

Inställningen Bruden ska anpassa sig efter vad JAG vill!! är väl lika idiotisk som Killen ska anpassa sig efter vad JAG vill!!!

Eller?

#18  #14 ByggareBob Truthseeker
2009-05-21 23:38:12


Egentligen är det ju konstigt att män vill se på porr. Varför vill vi egentligen se vältränade män med stora och konstant hårda kukar, som utan ansträngning får hur mycket sex som helst med snygga kvinnor. Snacka om komplexframkallande.....Det är väl ungefär samma fenomen som att tjejer vansinnigt nog köper tjejtidningar fulla med perfekta modellbilder och gravt kroppskomplexframkallande artiklar och tankeinriktningar.
Man börjar konsumera i tidig ålder, medan man är för liten och aningslös för att begripa vad långsiktsföljderna blir, sedan fortsätter man för att det blivit en vana med trevliga konnotationer... vad det gör med ens självbild kanske man inte ens reflekterar över.

#19  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk targash
2009-05-21 23:46:44

Angående ideal inom porrfilmer.
Amatörporren och då menar jag inte "texas teen amber first time" utan vanligt folk som filmar sig själva har ju vuxit både i utbud och efterfrågan.
De plastiga porrfilmerna verkar bli allt mindre populära.

#20  targash Truthseeker
2009-05-22 04:40:54

Förvånar mig inte.
Den enda bra porr jag har sett har varit amatörfilm, eventuellt i nån sorts kommersiell regi, men fortfarande - aktörerna känns väldigt äkta jämfört med det tok-mekaniska sexet i kommersiell porr. Det syns ju direkt på aktörerna i mainstreamporr att "det här gör vi hela tiden och det är fett boooooring..."
Extremt osexigt.
Dessutom ser nästan alla tjejer, och garanterat ALLA killar, i kommersiell mainstreamporr så galet sjaviga ut att det blir osexigt bara av den anledningen.
Jag har ingen aning om vad som kom först: sjavigheten eller porrfilmandet. Måste man ha levt så slitigt och hårt att man ser sjavig ut för att vilja spela in porr, eller blir man sjavig och sliten av att spela in porr?

Tycker det är fantastiskt bra om amatörporren konkurrerar ut den kommersiella smörjan.

#21  Truthseeker... Plutt
2009-05-22 10:52:11

"Varför ska just den ena sidan förväntas anpassa sig efter den andra, oavsett vilken sida vi talar om?"

Men handlar inte det lite om att det är fult att vara feminist..?

Sen tycker jag att det i samhället är lite fult med "radikala" åsikter överhuvudtaget, nog tycker man ju att en brud som inte kan acceptera att hennes kille äter kött/är moderat/har tubsockar är lite extrem oavsett. Man förväntas liksom inte bry sig SÅ mycket om (vad andra ser som) småsaker, då är man ju konstig.

#22  Porr och förnedring MyLibido
2009-05-22 11:29:53

Jag har ibland lite svart att första precis vad det ar som ar fel med heterosexuell porr.

Sjalv ar jag bög och tycker det hela ar lite motbjudande, men jag har svart att förestalla mig ett liberalt samhalle som förbjuder det. Salange ingen utnyttjas. Men med de löner som kvinnliga skadespelare tjanar och de belopp som man ger ut för porr ar det val snarare mannen som utnyttjas.

Jag har ocksa svart att första hur porr skall vara kvinnoförnedrande. För mig ar de kvinnor som gör precis motsatsen av det deras könsroll pabjuder. De ar kata, villiga, sover med vem de vill, vet vad de vill, skriker av lusta. En traditionell kvinna skall ju halla pa sig, ta hand om barnen, och helst inte ha nagon som helst njutning av sex.

#23  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Mumriken
2009-05-22 11:30:30

Truthseeker sa:

Nä, men det är ju tydligen inte särskilt kontroversiellt att kalla tjejer som tycker att porr är osexigt för frigida nuckor/sexmoralister/torrfittor. Och kräva att tjejen ska ändra sig.

Varför ska just den ena sidan förväntas anpassa sig efter den andra, oavsett vilken sida vi talar om?

Inställningen Bruden ska anpassa sig efter vad JAG vill!! är väl lika idiotisk som Killen ska anpassa sig efter vad JAG vill!!!

Eller?


Är inte hela problemet att någon förväntas anpassa sig. Om den ena parten accepterar den andres åsikt, så måste man ju i rimlighetens namn acceptera den motsatta. Att begränsa varandra i en relation är sällan bra. Och är det så att man inte kan acceptera att ens partner tittar på porr, så kanske det är fel partner man valt.

Det handlar å andra sidan inte heller om att se ner på den mer pryde partnerns åsikter eller känslor. Om man verkligen behöver titta på porr och partnern inte kan acceptera det, så har man också valt fel partner.

Det handlar inte om att ett visst kön måste det ena eller det andra, det handlar om att acceptera individens behov. Och behovet försvinner ju inte för att man "förbjuder" det i relationen.

#24  puff #5, ts Blindalina
2009-05-22 12:23:34

konstigt.. vet inte om det är precis commeilfaut att prata "kukstorlekar" här, det kanns dumt, kategoriskt och superytligt men alltsa, om det är ok da, ta det med en nypa salt; grovleken är ju verkligen inte speciellt viktig, 4 cm räcker väl (i diameter da) och langd fran 14 och uppåt är ju rätt stort (beroende vad man jamfor med, men om man inte tycker 35 cm är idealet av ideal, vilket man inte tycker om man inte är lika puckad som ngn som gillar silikon på tjejer) tjuvkikade pa flashback, dar verkar de ju helt besatta av att framsta som langa och grova, vad hemskt, ytterligare ett exempel pa att ideal var de än kommer ifran ofta satter sig hardare än hur verkligheten egentligen ser ut. och att det kan spela in.

att det är stort fokus pa att snoppen ska hallas uppe med bange länge plus fa erektion lätt och när det "krävs" är det ju inget snack om, det är ett krav jag helt kan forsta, och det är starkt sammanbundet med bilden av män som erovrare, initiativtagare och penetrerare. det kan en ju hoppas att vi kan jobba bort i samhallet.

uthallighet kan en ju prata om, framst kanske eftersom tjejers och killars biologi är litegrann olika plus att tjejer ofta inte far orgasm, vilket även ger en annan"uthallighet", eh.

men kuk-storlek gor mig valdigt forvanad, jag hade ingen aning om att tjejer tyckte det spela speciellt stor roll, mer än typ jargong i sexandthecity som nog är mera till for att ta tillbaka maktperspektiv pa att dra till med jargong om motsatta konet och att fa definiera sexuella krav som tjej, än faktisk verklighet..?

#25  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 12:24:47

(snoppen är ju liksom inte till for att fylla upp hela hal, utan for att samarbeta med vaginans mojligheter, s as)

#26  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 12:27:25

(f o pratar vi om ett par centimeter hit och dit)

#27  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 12:31:15

"Jag har ocksa svart att första hur porr skall vara kvinnoförnedrande. För mig ar de kvinnor som gör precis motsatsen av det deras könsroll pabjuder. De ar kata, villiga, sover med vem de vill, vet vad de vill, skriker av lusta. En traditionell kvinna skall ju halla pa sig, ta hand om barnen, och helst inte ha nagon som helst njutning av sex. "

absolut, kan man se det, men det clashar ju med verkligheten.
ofta är de beskrivna, inte bara lekfullt, utan ganska hanfullt, pa riktigt hanfullt, som slampor och billiga och "fornedrade" hit och dit, mer eller mindre. när kvinnor kan bete sig pa samma satt i verkligheten (om det nu finns ngn charm i det), da kan en borja snacka jamlikt.

#28  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 12:32:03

och problemet är fortfarande konsrollerna eller den aspekten, när det gäller porren.

#29  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 12:33:36

"Helt seriöst tycker jag killar är minst lika utsatta för komplexframkallande ideal som tjejer. Killen ska ju inte bara vara välhängd som en häst, vältränad, ständigt ha osviklig erektion, vara erfaren, självsäker och ha kroppskontroll nog att fixa tjejens orgasm åt henne innan han kommer själv... vilket ofta innebär att han måste vara typ tankeläsare, för tjejen brukar ju inte vara så pigg på att överlämna nån personlig manual till sig själv...
...jeezus christ lixom...
Snacka press!"

mm det haller jag med om.
fast tjejernas villkor är lite annorlunda da. men sure är även killarnas sexuella prestation och ideal starkt dirigera de

#30  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 12:34:43

ursakta glomde citera..

#31  #1 MarianneK
2009-05-22 16:56:03

Den stora skillnaden, skillnaden som gör att liknelsen med köttätande inte fungerar, är att partnern som har invändningar inte är en ko, gris eller kyckling.

Partnerns köttätande är därmed bara något som påverkar indirekt, medan porrtittande påverkar direkt. Om man är porrmotståndare, och anser att porr är kvinnoförtryck, och själv är kvinna, är det kanske inte så konstigt att man inte vill att partnern ska titta på porr. Eftersom det är att tvingas gå med på att partnern ägnar sig åt att förtrycka förtrycka kvinnor.

Är det en självklar sanning att porrtittande är kvinnoförtryck? Nej. Men porrmotståndare tycker i allmänhet att det är det, och det är deras åsikter som spelar roll i sammanhanget.

Övrigt: Att vara emot att partnern tittar på porr är inte att vara "pryd", det är att vara emot att partnern ägnar sig åt kvinnoförtryck.

Som att vara ko och förväntas acceptera att partnern äter biff.

#32  mariannek targash
2009-05-22 17:05:14

Okej om han kollar på kvinnor som penetrerar män med dildo, lesbiskporr, transvetitporr, shemales, bögporr eller något annat som inte är "kvinnoförnedrande" är det mer okej då?

#33  targash MarianneK
2009-05-22 17:16:33

Som sagt, att diskutera huruvida porr är kvinnoförnedrande, och om det finns undantag osv, är inte relevant i sammanhanget.

Situationen är: Kille som tittar på porr som hans porrmotståndare till partner anser är kvinnoförnedrande.

Där är skillnaden mellan detta och att en vegetarians partner äter kött. Om vegetarianen inte är en ko.

#34  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-22 17:57:58

Truthseeker sa:

Inställningen Bruden ska anpassa sig efter vad JAG vill!! är väl lika idiotisk som Killen ska anpassa sig efter vad JAG vill!!!

Vad exakt är anpassningen i de olika fallen?
I FumikoFems exempel så kollar killen på porr och anpassningen för tjejen är att hon ska tolerera att han gör det.

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…
FumikoFem sa:

Det jag undrar är varför ska just tjejen vara den som som ska behöva gå med på detta? Varför inte tvärtom?

Kille tittar på porr, tjej tittar inte på porr. Anpassning: tjej accepterar att kille tittar på porr
Tvärtom borde då vara:
Kille tittar på porr, tjej tittar inte på porr. Anpassning: kille accepterar att tjej inte tittar på porr

Men det FumikoFem förordar är istället:
Kille tittar på porr, tjej tittar inte på porr. Anpassning: kille slutar titta på porr
Men jag har aldrig sett någon relationsrådgivare, eller någon annan heller föreslå det omvända till det:
Kille tittar på porr, tjej tittar inte på porr. Anpassning: tjej börjar titta på porr

#35  #31 puff
2009-05-22 18:28:50

MarianneK sa:

Den stora skillnaden, skillnaden som gör att liknelsen med köttätande inte fungerar, är att partnern som har invändningar inte är en ko, gris eller kyckling.

Det jag var ute efter var att det som vanligt när det diskuteras porr här så är de som är mest tongivande kvinnliga feminister med vad det verkar noll intresse av sexuella skildringar i text eller bild. Att protestera mot något som en själv är totalt ointresserad av är inte speciellt svårt.
Och de som argumenterar emot på feministdelen är som vanligt de alltid lika misstänkliggjorda manliga (och i vissa fall liberala) feministerna.
Att jag gjorde liknelsen med kött är för att jag uppfattar det som att väldigt många kvinnor äter kött och ogärna avstår från det, fastän köttätande och köttindustri är väldigt lätt att kritisera.

Jag är lite förvånad över det kompakta ointresset inför sexuella skildringar i text och bild. För att ta några mer eller mindre uppmärksammade verk med sexuellt innehåll och feministisk vinkel:

Drift - feministiska sexserie av Liv Strömquist och Jan Bielecki.
http://kolikforlag.se/femisex/drift/

Vanessa : feministisk porr av Anki Määttä
http://www.bokus.com/b/9789185000319.html

Selma & Sofie
Genre: Feminist Porn/ Documentary
http://hallongrottan.myshopify.com/products/s…

Har skaparna av de verken bara slösat bort sin tid?

#36  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-22 18:41:48

Blindalina sa:

men kuk-storlek gor mig valdigt forvanad, jag hade ingen aning om att tjejer tyckte det spela speciellt stor roll, mer än typ jargong i sexandthecity som nog är mera till for att ta tillbaka maktperspektiv pa att dra till med jargong om motsatta konet och att fa definiera sexuella krav som tjej, än faktisk verklighet..?

De flesta tjejer tror jag mer har inställningen att det inte spelar så stor roll, för att det måste gå till extremen åt det ena eller andra hållet för att det ska göra stor skillnad. Men sen finns det de faktiskt de som har högt ställda krav som kan vara väldigt högljudda, elaka och sårande, så det därför jag hakade upp mig på att det framställdes som att det kravet inte existerade.
Men sen handlar det ju ofta om makt, att det är ett sätt att trycka till killar på. (även om det skulle kunna tolkas som att tjejen samtidigt trycker till sig själv om hon säger att killen inte räcker till)

#37  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 19:08:56

inte trycka till, mera definiera "krav" på killar pa samma satt som killkulturen alltid ska definiera attraktiva tjejer och hur de ska vara for att behaga.

#38  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-22 19:14:45

tror jag.

#39  puff MarianneK
2009-05-22 19:30:51

Vem har sagt sig vara totalt ointresserad av sexuella skildringar? Varför tror du att någon skulle sakna intresse för sådant?

Diskussionen på feministdelen handlar inte ens om oss själva. Den handlar om vilka råd tjejer får när de störs av att deras partner tittar på porr.

Hur "feministisk" den porr du länkar om är passar bättre i en tråd där man diskuterar vad som är kvinnoförnedrande porr, eller liknande, tycker jag. Den har ingenting med diskussionen på "diskussion" att göra.

Partnerns porrtittande, och vilja att titta på porr, påverkar. Anser man att porr (i allmänhet) är kvinnoförtryck är det förstås ett problem om ens partner vill titta på porr. Ett stort problem. För dem som inte är porrmotståndare är detta kanske svårt att förstå, och då rekommenderar jag att jämföra med barnporr. Inte för att det skulle vara precis samma sak, utan för att man ska förstå vad det handlar om, och att vad partnern tittar på, eller vill titta på, faktiskt spelar roll för alla - det handlar bara om vad man tycker är okej och inte.

Det handlar om värderingar, politik och om att eftersträva frihet från objektifiering och kvinnoförtryck i vardagen.

#40  Blindalina heffaklumpen
2009-05-23 04:32:10

Samma sak sker åt båda hållen, skillnaden är bara vad som fokuseras på. Sen handlar det faktiskt ganska ofta om att trycka till enskilda individer och inte bara definiera krav, men som så många andra av kvinnors maktuttryck så uppmärksammas de sällan för vad de är.

#41  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-23 12:43:44

nej, eftersom manlighetens "definierande" av attraktiva-behagliga kvinnor är mkt mer gigantiskt som "system", att se pa utifran pa det viset och lata manskollektivet definiera kvinnors varde.

#42  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-23 12:44:38

kollektivt

#43  Blindalina heffaklumpen
2009-05-23 15:25:42

Precis som jag sa, ingen skillnad...
Det är inte mindre gigantiskt när det gäller kvinnlighetens "definierande" av attraktiva män och när kvinnokollektivet definierar mäns värde, eller snarare brist på värde.

Den enda skillnaden är feminismens definition av att kvinnor är underordnade som gör att man inte studerar kvinnokollektivets makt utan istället "fokuserar på kvinnors upplevelser" samtidigt som mäns upplevelser förminskas. Det är där den "gigantiska" skillnaden uppstår ur fördomar och könsroller.

#44  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-23 15:45:40

sure att det är.
som sagt, objektifieringen pagar i enormt olika grad.

#45  heffaklumpen MarianneK
2009-05-23 21:19:03

Den gigantiska skillnaden kommer av att det är så i verkligheten.

Ingen har "definierat" att kvinnor är underordnade, vi har bara konstaterat det.

Men jag inser att du inte kommer att gå med på detta. Du kommer att fortsätta att tro att vi av någon anledning (vad det skulle kunna vara har jag ingen aning om) vill att kvinnor ska vara underordnade och därför blundar för verkligheten. Det är väldigt långsökt, men det är kanske lättare att tänka att det är så än att ta in hur det ser ut, att ta in hur underordnade kvinnor är, att ta in att detta är något vi alla har ansvar för att förändra.

#46  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk puff
2009-05-23 23:10:16

MarianneK sa:

Hur "feministisk" den porr du länkar om är passar bättre i en tråd där man diskuterar vad som är kvinnoförnedrande porr, eller liknande, tycker jag. Den har ingenting med diskussionen på "diskussion" att göra.

Det är ju ingen mening att diskutera det, för det är porr, och tycker partnern att porr är dåligt så är det ju bara att göra sig av med materialet direkt.
En person som uppskattar sexuella skildringar i någon form skulle inte tycka att det är så positivt ifall den allmänna attityden är att porr är dåligt och ska bort. Men det är nästan bara de som ständigt får sin feminism ifrågasatt som kommer med invändningar, därför antar jag att övriga inte bryr sig.

#47  MarianneK heffaklumpen
2009-05-24 05:18:31

Den gigantiska skillnaden kommer av att det är så i verkligheten.

Givet en väldigt snäv verklighetsuppfattning.

Ingen har "definierat" att kvinnor är underordnade, vi har bara konstaterat det.

Lite som att konstatera att jorden är platt, funkar skitbra så länge man aldrig försöker se bortom horisonten.

Men jag inser att du inte kommer att gå med på detta. Du kommer att fortsätta att tro att vi av någon anledning (vad det skulle kunna vara har jag ingen aning om) vill att kvinnor ska vara underordnade och därför blundar för verkligheten.

Det är ju inget annat än klassiskt könsrollskramande, det kan väl inte vara så svårt att inse.

Det är väldigt långsökt, men det är kanske lättare att tänka att det är så än att ta in hur det ser ut, att ta in hur underordnade kvinnor är, att ta in att detta är något vi alla har ansvar för att förändra.

Visst, det är alltid lättare att hålla på sina könsrollsprivilegier och skylla allt på andra. Det vore ju synd att någon gång se hur män objektifieras, det kan ju störa den fina ansvarsfria idyllen.

#48  Blindalina heffaklumpen
2009-05-24 05:22:58

sure att det är.
som sagt, objektifieringen pagar i enormt olika grad.

Och gräset är alltid grönare på andra sidan, det vore mer trovärdigt om det inte alltid kom så reflexmässigt utan minsta eftertanke.
Nej, jag vet att ni inte kommer att ändra er åsikt, riktigt så naiv är jag inte.

#49  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-24 12:49:06

jag analyserar alltid mansrollen parallellt sa det är inte ogenomtänkt.

#50  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk heffaklumpen
2009-05-24 15:18:19

Det hjälper ju inte så mycket om man bara analyserar de detaljer som huvudsakligen drabbar kvinnor. det är så "analys av mansrollen" brukar gå till ungefär, man räknar typ hur många gånger som män resp. kvinnor kallas för t.ex. hora och drar sedan slutsatsen att kvinnor är mer utsatta och tror sig sen ha bekräftat underordning. Samma sak här, om man bara bryr sig om det som betraktas som objektifiering när det gäller kvinnor utan att reda ut hur män objektifieras först, så har man i princip bestämt resultatet i förväg.

#51  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-25 09:22:42

men kara ngn.. jag brukar alltid analysera mansrollen i sig och kvinnorollen i sig, och jag vet nog mer än du hur man analyserar och respekterar mansrollen, men jag behover inte forsvara mig for dig, men just i detta exemplet _är_ det värre for kvinnor. gah.

#52  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-25 09:24:11

iaf i det som vi just pratade om, sen finns det en hel del andra aspekter, som att män är anonyma sex-maskiner i porr t ex, men det är liksom en annan fraga, och jag kan inte ta upp allt pa samma gang, sa sluta negg-bomba for att forsoka bevisa ngt som inte appelerar pa min analys.

#53  Blindalina heffaklumpen
2009-05-26 02:41:37

Ursäkta, men nu får du faktiskt ge dig. När du går ut på det sättet och påstår att mäns definierande av kvinnorollen är gigantisk jämfört kvinnors definierande av mansrollen utan några som helst belägg eller liknande så får du faktiskt räkna med mothugg. Du behöver inte försvara DIG för någon, men däremot dina argument om du förväntar dig något av den här diskussionen. Ditt senare inlägg tyder sen precis på det jag diskuterade, dvs att resultatet beror helt på de fenomen man väljer ut. Om du vill villkora ditt ursprungliga uttalande för att det inte ska missförstås så är det helt ok med mig, men kom inte här och anklaga mig för någon negg-bombning bara för att jag inte håller med dig.

#54  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-26 12:15:12

snalla snalla.

nu pastar du bara. "Ursäkta, men nu får du faktiskt ge dig. När du går ut på det sättet och påstår att mäns definierande av kvinnorollen är gigantisk jämfört kvinnors definierande av mansrollen "

har jag _aldrig_ sagt! overdriven tolkning!
jag _tycker_ att kvinnors definierande av mansrollen är stark, men vi pratade om ren _utseendemässig kroppsobjektifiering_.
det är det enda jag refererar till sen #29, vet inte vad du pratar om.

#55  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-05-26 12:15:25

till heffaklumpen #53

#56  Blindalina #54 heffaklumpen
2009-05-27 00:08:08

Det var en generalisering för att slippa citera alla detaljer.

Det du började diskutera var definierandet av attraktiv/behaglig i samband med definierandet av krav vad det gällde kuk-storlek.
Jag skulle inte direkt betrakta kuk-storlek som en ren utseendemässig kroppsobjektifiering och inte heller attraktivitet eller behaglighet.

Om du enbart pratar om det offentliga utseendet och kraven där så är vi tillbaka i det jag pratar om i #50, och kan jag hålla med om att det är större krav på kvinnor, men inte att skillnaden är gigantisk eller att det är en speciellt rättvisande jämförelse vad det gäller kraven.

#57  heffaklumpen #47 MarianneK
2009-05-27 23:23:53

Vi har, som väntat, rakt motsatt syn på hur verkligheten ser ut. Jag hoppas att du vidgar ditt synfält, och du tror att det är mitt som är snävt.

Jag tror, föga oväntat, att det är just för att du trivs med dina könsrollsprivilegier som du väljer att inte se att kvinnor är underordnade.

Tvekar på att vi kommer en millimeter längre.

#58  MarianneK #57 heffaklumpen
2009-05-28 02:28:49

Lika föga oväntat så tror jag att just för att du trivs med dina könsprivilegier så väljer du att inte se när könsrollerna drabbar män och hur dessa privilegier ingår i den strukturen.

Jag tvekar också på att vi kommer längre där.

#59  heffaklumpen MarianneK
2009-05-28 21:04:18

Inga nyheter här inte...

#60  MarianneK heffaklumpen
2009-05-29 00:09:10

Det brukar krävas mer än "så här är det" för att komma någonstans i en diskussion, om inte så händer sällan något nytt.

#61  heffaklumpen MarianneK
2009-05-31 00:21:43

Javisst. Och det är precis så du gör i #43: Du bestämmer hur det "är" och berättar det för oss andra.

Då får du såna svar som #45.

#62  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Gullegubben
2009-05-31 01:39:38

"Joey: So, what happens when you're wrong?
Nick: Well, Joey, I'm never wrong.
Joey: But you can't always be right.
Nick: Well, if it's your job to be right, then you're never wrong.
Joey: But what if you are wrong?
Nick: Okay, let's say that you're defending chocolate and I'm defending vanilla. Now, if I were to say to you, "Vanilla's the best flavor ice cream", you'd say …?
Joey: "No, chocolate is."
Nick: Exactly. But you can't win that argument. So, I'll ask you: So you think chocolate is the end-all and be-all of ice cream, do you?
Joey: It's the best ice cream; I wouldn't order any other.
Nick: Oh. So it's all chocolate for you, is it?
Joey: Yes, chocolate is all I need.
Nick: Well, I need more than chocolate. And for that matter, I need more than vanilla. I believe that we need freedom and choice when it comes to our ice cream, and that, Joey Naylor, that is the definition of liberty.
Joey: But that's not what we're talking about.
Nick: Ah, but that's what I'm talking about.
Joey: But … you didn't prove that vanilla's the best.
Nick: I didn't have to. I proved that you're wrong, and if you're wrong, I'm right.
Joey: But you still didn't convince me.
Nick: Because I'm not after you. I'm after them."

#63  MarianneK heffaklumpen
2009-06-01 21:45:06

Jag bestämmer inte mer om hur det är i #43 än du gör t.ex. i #31 eller blindalina i #37 och #41. Det är du som börjar prata om "det är så i verkligheten" och att "vi har bara konstaterat det". Är det bara feminister som får konstatera och säga att så här är det?

#64  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk TorgfoerMyter
2009-06-06 23:50:27

Diskussionen är uppenbart genusint patetisk.

När människor slutar porra med varandra, med eller utan kamera, så dör mänskligheten ut. Då blir resterande livsformer konkurrenter om livsutrymme glada, såklart. Men oavsett vad porrfanatiker/porrhaterskor anser om detta med porr så är porrandet själva fundamentet till både din och min personliga och blotta existens.

Och om du blir feministiskt *upprörd* över det, så säger jag: Tagom en kölapp, du fanatiskt fromma stackare där. =)

#65  Sv: "Normalt" med porr tittande/läsande? - Från disk Blindalina
2009-06-07 11:03:48

jaha. good to know. "porr e kul!" *antecknar*

#66  heffaklumpen MarianneK
2009-06-26 22:46:59

Jag bestämmer knappast hur det "är" i #31. Jag presenterar ingen allmän sanning, utan skriver utifrån en porrmotståndares (inte nödvändigtvis mitt eget) perspektiv - vilket är vad tråden handlar om...

#67  MarianneK heffaklumpen
2009-06-27 01:25:56

Med andra ord så är läget precis det som jag skriver i #63.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?