feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

271 svar på några timmar


Gå till senaste inlägget#1  271 svar på några timmar Pojken
2009-04-23 13:24:50

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tonarsannons…

Den här artikeln är bara den senaste i raden som förmedlar en väldigt stereotyp bild av kvinnor å då främst unga tjejer. Men eftersom man sällan i dessa fall gör en grej av att det är unga i sig som "drabbas" av detta utan att de antingen betonar tjejer eller att man kan läsa det mellan raderna att det är tjejer de i första hand hänvisar till, för man skulle inte göra samma grej av det om det var en 18 årig kille.

Det handlar inte om att ena parten är ung å den andra är gammal (vilket givetvis inte alla 271 var), för då borde ju inte könet spela någon roll, men det är ändå åtminstone halva grejen för de flesta. Å då det är halva grejen så är det ju inte bara en bild av unga man förmedlar utan även om kvinnor som grupp.

Så vad det i grund och botten handlar om är ju våran skilda syn på kvinnor och mäns könsroller och sexualitet, och kvinnor anses som mer skyddsvärda som måste skyddas lite extra ifrån världen.

Fast jag har även emot bilden man ger av unga i sig, de är inte oskyldiga å oförmögna att säga nej, för ett mer egocentrisk folkslag än dagens tonåringar/ungdomar är svårt att hitta, å det gäller både könen.

Men de är mer spontana, reflektera inte över följderna lika mycket. Så de gör nog lättare saker som i efterhand visar sig vara dumma beslut. Men tonåringar/ungdomar är ett folkslag som sätter sig själva mer i centrum än några andra, och fattar därmed sina beslut utifrån vad som är bäst för dem just då. Så oavsett om det är kloka beslut eller inte, så är det deras beslut, egocentriska människor är inte lättmanipulerade, för då skulle föräldrarna ha haft ett mycket lättare jobb.

Men visst unga vill bli accepterade, men då främst av gruppen, för deras rykte är viktigt för dem, men inte får man ett bättre rykte av att ligga med en 50 årig gubbe.

Responsen visar ju också på att kvinnor är väldigt privilegierade på partnermarknaden, då 271 personer(?) hör av på bara några timmar utan att man ens behöver göra vidare mycket. Tänk om man hade fått den responsen på dejtningsajter, jag hade hoppat av glädje, sen är det ganska så givet att det då kommer ifrån allt möjligt sorts folk.

Jag kan ju säga att även jag har fått "skamliga" erbjudande ifrån gubbar OCH tanter på dejtningsajter, senast idag fick jag det. Men vet du vad, det är hur enkelt som helst att bara ignorera dem. Då lär ju krogen vara mycket jobbigare om man får en massa personer man inte är intresserad av efter sig.

Men dessutom så visar ju denna respons att kvinnor kan välja å vraka, så varför skulle de då välja den 50 åriga gubben med ölmage, då många av de som hör av sig lär vara snygga atletiska unga killar? Ingen normal tjej skulle göra det, å om hon ändå skulle göra det så är det modigt av henne att gå emot de sociala samhälls reglerna, å det är också hennes beslut, för kvinnor å unga tjejer är inte oförmögna till att ta sig egna ansvar för sina handlingar, även om det är den bilden många vill förmedla även om de inte säger de rakt ut.

PS: Jag är inte intresserad av våldtäktsåtalet som den hänvisar till i just den artikeln. Utan mer om synen på unga å då främst unga kvinnor och kvinnor generellt sett å deras förmåga att ta ansvar för sina egna handlingar

#2  Sv: 271 svar på några timmar puff
2009-04-23 17:14:45

Pojken sa:

Jag kan ju säga att även jag har fått "skamliga" erbjudande ifrån gubbar OCH tanter på dejtningsajter, senast idag fick jag det.

På sidan i fråga så står det att det är en kontaktförmedling för sexkontakter, så själva vitsen med att hänga där borde ju vara att få just skamliga förslag. Men det gjorde det väl bara enklare för DN att få till en riktig snaskig artikel.

#3  Sv: 271 svar på några timmar vejde
2009-04-23 19:07:40

Problemet är inte att "skamliga förslag" förekommer på Internet. Problemet är att diverse snuskgubbar inte bara hänger på rena sexsidor (vilket är en sak) utan även på ungdomssidor som Lunarstorm och ibland på rena diskussionsforum som inte alls är till för dejting primärt. De letar aktivt efter unga tjejer överallt, min 18-åriga kusin blev "mail-jagad" när hon var 16 och hon har aldrig lagt ut en kontaktannons, det var en helt vanlig blogg. Jag vet inte hur många "skamliga förslag" jag själv har fått, mer eller mindre seriösa. Det är faktiskt rent ut sagt för jävligt att man - även i helt ovidkommande sammanhang - bara tycks betraktas som ett stycke kött och att vissa därtill inte ger sig.

Jag har också blivit erbjuden pengar några gånger - både på Internet och IRL. Det var allt annat än smickrande, snarare obehagligt, eftersom man inte vet hur långt sådana typer är beredda att gå. (Om de så gärna vill köpa sex - varför kontaktar de inte en escort istället?)

Det handlar inte om att ungdomar eller kvinnor bara skulle vara offer. Men ovanstående ÄR ett reellt problem. Hade de som söker sexkontakt och ev. sexköp, hållit sig till diverse sexsidor, hade problemet varit betydligt mindre omfattande. Men så är det ju inte, de finns som sagt överallt. Hur det är för män/pojkar vet jag inte, men om de också känner sig utsatta, är det ett lika stort problem. Fast om man får tro vissa skribenter här, skulle många alltså bara bli glada om de på ett diskussionsforum eller blogg fick frågor som "kan du slicka min f***a för 2000 spänn" eller "vill du och din kompis delta i gang bang?"

#4  vejde Pojken
2009-04-23 19:56:46

Att det kan vara lite jobbigt efter ett tag kan jag förstå om det blir väldigt omfattande, men det är inte det som är frågan. För frågan är bilden man förmedlar av unga (som åtminstone är byxmyndiga) å kvinnors (o)förmåga att ta ansvar över sina egna handlingar, å hur pass lättmanipulerade de är.

För det spelar ingen roll om unga tjejer uppfattar det som mer jobbigt än vad unga killar gör. För är problemet att de som kvinna blir kontaktat av en massa män eller är problemet att de som ung människa kontaktas av en massa äldre människor?

Sen varför spela ett spel, det är ju ganska så uppenbart att halva grejen är deras kön, å då förmedlar man en väldigt stereotyp bild av kvinnor som passar in den klassiska könsrollen om att kvinnor måste skyddas lite extra ifrån den otäcka världen.

#5  Sv: 271 svar på några timmar Sjodin
2009-04-24 08:11:25

Bodycontact är verkligen "kontaktsiten" från helvetet. Som tur där är antalet kvinnor där försvinnande litet, vilket ger ett visst hopp om mänskligheten.

Visst är det förjävligt. Jag får till och med raggningsförsök till mina kvinnliga avatarer på WoW. Min lilla gnomewarrior med rosa tofsar fick nyss höra att hon var sexig.

Han fick svaret "Wanna hump my sword, motherfucker?"

#6  Sv: 271 svar på några timmar puff
2009-04-24 22:19:09

Sjodin sa:

Visst är det förjävligt. Jag får till och med raggningsförsök till mina kvinnliga avatarer på WoW. Min lilla gnomewarrior med rosa tofsar fick nyss höra att hon var sexig.

På en fest som jag var på för ett tag sedan pratade jag med en tjej som nyss blivit dumpad av sin kille som hon träffat i WoW, och vad jag förstod var det inte första killen hon träffat där. Ifall jag var som hon, dvs arbetslös och mest ägnade dagarna åt spelande så skulle jag nog också se WoW som ett bra ställe att hitta en likasinnad partner. Jag har sen hört om flera i samma kompiskrets som också hittat sin kärlek i det spelet.vejde sa:

Hur det är för män/pojkar vet jag inte, men om de också känner sig utsatta, är det ett lika stort problem.

Det finns väl mer lyckligt lottade män/pojkar (hoppas jag innerligt) än jag, men för min del har närmandena de senaste åren nästan uteslutande bestått av öststats-"tjejer" som velat hitta en generös man.
Det är väl inget större problem annat än att det alltid slutar i lika stor besvikelse när det till slut plingat till i mejlboxen.

När internetcommunities slog igenom började jag redan bli för gammal för att snacka med de hormonstinna tjejer som tog kontakt och ville chatta om snusk och träffas och leva ut snacket. Jag inbillade mig ett tag att en revolution hade skett och att vi hade gått in i en ny era som skulle vara fylld av frigjorda, kåta och initativtagande tjejer, men av det blev det inget (för min del åtminstone). Antingen försvann min attraktionskraft när jag lämnade tonåren, eller så var det jag som inte fattade att de tjejer jag pratade med bara var inne i en övergående fas av sina liv.

vejde sa:

Fast om man får tro vissa skribenter här, skulle många alltså bara bli glada om de på ett diskussionsforum eller blogg fick frågor som "kan du slicka min f***a för 2000 spänn" eller "vill du och din kompis delta i gang bang?"

Med tanke på hur många pojkar/män det finns som frivilligt erbjuder sådana tjänster gratis så låter det väl troligt att det finns många som skulle bli glada över sådana erbjudanden, ifall det var fråga om seriösa förslag.

#7  Pojken Truthseeker
2009-04-25 03:21:58


Så vad det i grund och botten handlar om är ju våran skilda syn på kvinnor och mäns könsroller och sexualitet, och kvinnor anses som mer skyddsvärda som måste skyddas lite extra ifrån världen.


Jag kallar det iofs inte för "mer skyddsvärda" när man ser tjejer som mindre kapabla att ta hand om sig själva och mer av eviga offer, medan killar ses som mer in control, oavsett vad de råkar ut för för skit.
Det gäller även unga killar och tjejer som prostituerar sig.
Tjejerna ses mer som offer, killarna mer som frivilligt sexsäljande, just för att killar ju inte kan vara några offer, medan tjejer typ alltid ska vara det.

Men det betyder inte att tjejer ses som mer skyddsvärda tycker jag. Mer att de ses som hopplöst inkompetenta.

#8  Sv: 271 svar på några timmar vejde
2009-04-25 10:25:29

Puff, det är väl ändå en viss skillnad på att lära känna någon t ex via ett spel eller ett forum på Internet, träffas i verkligheten och tycke uppstår, och att få sexförslag från helt okända människor. Ytterligare en maktdimension blir det när vuxna riktar sig till tonåringar och erbjuder dem pengar.

Sjodins exempel från WoW illustrerar i den meningen tydligt vad det handlar om. Jag har varit med om liknande incidenter, fast värre, hans exempel låter ändå ganska "oskyldigt".

Däremot håller jag med Pojken om att det inte är någon skillnad på kvinnor och män här. Kvinnor är inte per definition mer skyddsvärda eller utsatta, en tonåring är en tonåring oavsett kön osv. Kanske DN-undersökningen skulle utgett sig för att vara "Kalle, 18 år" också, och se vad som hade hänt?

Jag håller även med om att det inte känns speciellt representativt att använda sig av en sida som Bodycontact.

#9  Sv: 271 svar på några timmar vejde
2009-04-25 10:39:16

Jag har t om blivit kontaktad av någon helt främmande människa (från något afrikanskt land) på Skype! Denne man ringde och messade mig 4-5 gånger på raken, då och då i två månaders tid. Det var uppenbart, på det han skrev, att han inte trodde att han kände mig utan bara ville ha kontakt. (Jag svarade dock aldrig).

Och nej, jag har ingen "sexig" bild på mig själv utlagd på Skype. Ingen bild alls faktiskt, vilket gör det hela än mer fascinerande.

Någon som vet, får gärna tipsa mig om hur man kan blockera såna envisa "kontaktförsök" på Skype.

#10  Sv: 271 svar på några timmar Blindalina
2009-04-25 11:19:53

tror inte tjejer tänker att 271 svar är lika med "nu vill jag banga 220 snygga atletiska killar och 30 perversa gubbar, det är livet det". vi är lite mindre ytliga an det och går inte igang pa en mailad bringa. get your priorities right, vejde.

tror du verkligen att vi tjejer tycker det är intr med "hiiyyy dåu you wanna fuck YR soe pretyyy and hot, i wanna fuck you, youre so beuatigyl, i dont know but ajm, a pathetic person who haras people over internet because ajv no soicala or emphatic or sensible skillz whatsoever?"""

tror du du skulle gilla sana tjejer och tycka det var en symbol för ditt livs lycka och hur värdefull du är? beklagar isf

#11  Sv: 271 svar på några timmar Blindalina
2009-04-25 11:28:30

forlat, jag laste _helt_ tokigt!!
jag hade läst ngt annat och laste den här artikeln i fel sken, kollat länken nu.

#10 var iofs lite ang. vad du skrev; "Responsen visar ju också på att kvinnor är väldigt privilegierade på partnermarknaden, då 271 personer(?) hör av på bara några timmar utan att man ens behöver göra vidare mycket. Tänk om man hade fått den responsen på dejtningsajter, jag hade hoppat av glädje, sen är det ganska så givet att det då kommer ifrån allt möjligt sorts folk.

Jag kan ju säga att även jag har fått "skamliga" erbjudande ifrån gubbar OCH tanter på dejtningsajter, senast idag fick jag det. Men vet du vad, det är hur enkelt som helst att bara ignorera dem. Då lär ju krogen vara mycket jobbigare om man får en massa personer man inte är intresserad av efter sig.

Men dessutom så visar ju denna respons att kvinnor kan välja å vraka, så varför skulle de då välja den 50 åriga gubben med ölmage, då många av de som hör av sig lär vara snygga atletiska unga killar? Ingen normal tjej skulle göra det, å om hon ändå skulle göra det så är det modigt av henne att gå emot de sociala samhälls reglerna, å det är också hennes beslut, för kvinnor å unga tjejer är inte oförmögna till att ta sig egna ansvar för sina handlingar, även om det är den bilden många vill förmedla även om de inte säger de rakt ut."
....

tycker du analyserar bara halvbra. det är en sak att itne moralisera over unga tjejer, vilket är bra att inte gora, en annan att det kan spela in dalig sjalvtillit etc och det verkar du inte ta med.

men det är inte direkt en fortroende-boost att "hakan 50 år och foretagsledare vill gangbanga dig gullet ;)"

snurrigt tänkt.

#12  Sv: 271 svar på några timmar puff
2009-04-25 12:28:42

vejde sa:

Däremot håller jag med Pojken om att det inte är någon skillnad på kvinnor och män här. Kvinnor är inte per definition mer skyddsvärda eller utsatta, en tonåring är en tonåring oavsett kön osv. Kanske DN-undersökningen skulle utgett sig för att vara "Kalle, 18 år" också, och se vad som hade hänt?

Tror inte det skulle hända så mycket alls, åtminstone inte från kvinnor. Jag la upp lättklädda bilder på mig själv på lunarstorm när jag var i tonåren och jag väntar fortfarande på närmanden.

Jag har en kvinnlig bekant som är någorlunda motsvarande de avskydda männen, hon är 40+ har man och barn men håller ändå jämt på och vill snacka sex över nätet och telefon och träffas för att leva ut fantasierna, och hon behöver inte hålla på och jaga och spamma för att hitta någon lämplig kille. För trots sin ålder, att hon har familj och inte motsvarar några skönhetsideal blir hon hela tiden kontaktad av killar i 18 års åldern och uppåt som vill vara med henne.
Likadant med hennes väninna som är medelålders, gift och har barn som skaffade en ung kille via nätet att träffa för sex.

Varför spamma och irritera killar eller utnyttja ekonomisk makt när det hela tiden finns tillräckligt med unga tända killar som själva tar kontakt och gärna ställer upp på allt gratis?

#13  Puff vejde
2009-04-25 14:33:13

"Varför spamma och irritera killar eller utnyttja ekonomisk makt när det hela tiden finns tillräckligt med unga tända killar som själva tar kontakt och gärna ställer upp på allt gratis?"
__________

Man kan lika gärna vända på det. Varför vilja vara med någon som egentligen inte vill vara med en, eller gör det bara för pengarna?

För mig får folk gärna sexragga hur mycket de vill, så länge det handlar om samtyckande vuxna. Frivilligt, ömsesidigt sex är underbart och ett naturligt behov, en del av livet. Ofrivilligt sex är något helt annat däremot, man måste skilja på dessa två. Nyligen läste jag i tidningen om en man som hade hotat sina offer (unga tjejer, de flesta under 18 år) med att skada eller döda deras familjer om de inte visade sig i webb cam! En del tjejer hade ställt upp för att de hade blivit så rädda... En annan hade ju istället ringt polisen omgående, men en annan är inte 17-18 år heller.

#14  Truthseeker Pojken
2009-04-25 15:56:18

Du verka hålla med mej om grunden, så jag tycker det verka vara mer eller mindre bara ordval som skiljer oss åt.

För hur vidare om det är för man ser kvinnor som mindre kapabla till att ansvara för sina handlingar å därmed inkompetenta eller bara mer värda som gör dem mer skyddsvärda, spelar ju på sätt å vis ingen roll.

Denna parallellen har väl gjorts ett antal gånger tidigare skulle jag tro, men man kan ju jämföra det delvis med barn men också med handikappade. I barnens fall så handlar det ju om en kombination av att vi ser dem som mer värdefulla men även som mer oförmögna att ansvara för sina handlingar än vad vuxna är, så av både dessa anledningar försöker man man skydda dem lite extra ifrån omvärlden. I handikappades fall så ses de inte som mer värdefulla av samhället, nog faktiskt om man ska vara ärlig tvärtom, men de ses ju som mer oförmögna att ta ansvar för sina handlingar å betraktas som mer sårbara, å måste därmed skyddas lite extra ifrån omvärlden. Så slutresultatet blir ju därmed mer eller mindre detsamma.

I kvinnors fall så tror jag att det är mer som i barnens fall, men det är egentligen ointressant i detta fallet, för det är ju samhällets syn på dem som mer sårbara och att de skulle vara mer oförmögna att ta ansvar för sina handlingar som jag vill diskutera.

Men då du håller med mej, så får du ursäkta men jag måste ju då fråga, en fråga som du nog har fått hundratals gånger här inne, men tycker du inte att feminismen med sin enorma fokusering på kvinnors utsatthet i alla lägen förstärker denna bild av kvinnor som "inkompetenta"?

#15  Sv: 271 svar på några timmar Pojken
2009-04-25 16:09:23

Som sagt jag kan förstå att det kan vara lite jobbigt att ständigt få skamliga förslag då man inte söker efter det (även om det faktiskt är ett lyxproblem i grunden), dock så tycker jag inte det är någon stor grej.

Om jag håller på å skriver till dej, "du får 100 spänn om du äter en snigel", efter ett tag så blir jag ju jobbig, å det kan till och med klassas som trakassering om jag inte slutar. Men du kan ju säga nej, å du kan i många fall på nätet blocka en o.s.v. Så är denna bild av kvinnor å då isynnerhet unga kvinnor som hur lättmanipulerade som helst tycker jag känns väldigt könsrollsstereotypt.

#16  Sv: 271 svar på några timmar Pojken
2009-04-25 16:13:04

"Så är denna bild av kvinnor å då isynnerhet unga kvinnor som hur lättmanipulerade som helst tycker jag känns väldigt könsrollsstereotypt. "

Ska stå...

"Så DET är denna bild av kvinnor å då isynnerhet unga kvinnor som hur lättmanipulerade som helst SOM tycker jag känns väldigt könsrollsstereotypt."

#17  #14 Pojken Truthseeker
2009-04-27 02:54:25


I handikappades fall så ses de inte som mer värdefulla av samhället, nog faktiskt om man ska vara ärlig tvärtom, men de ses ju som mer oförmögna att ta ansvar för sina handlingar å betraktas som mer sårbara, å måste därmed skyddas lite extra ifrån omvärlden. Så slutresultatet blir ju därmed mer eller mindre detsamma.


Nej det blir ju inte alls detsamma. Som du själv visar med dina liknelser med barn och handikappade (eller varför inte ta med småväxta människor, gamlingar och husdjur också)
Att ses som mer utsatt och oförmögen att ta hand om sig själv innebär inte automatiskt "högre värde".
Huruvida varelsen är mer skyddsvärd eller ej hänger på omgivningens värderingar.
Skröpliga gamlingar är lika utsatta som små barn, men eftersom gamlingarna levt ett helt liv redan medan barnen bara har börjat så ses barn i allmänhet som mer skyddsvärda. Även av gamlingarna själva.
En kortvuxen, klent byggd man är mer utsatt än en storvuxen och muskulös man, det är alla överens om. Men få ser den kortvuxne som mer skyddsvärd för det.
Och huruvida den utsatte varelsen möts med förståelse och välvilja från omgivningen baserat på sin utsatta position beror mer på omgivningens mind set än på den faktiska utsattheten.


Men då du håller med mej, så får du ursäkta men jag måste ju då fråga, en fråga som du nog har fått hundratals gånger här inne, men tycker du inte att feminismen med sin enorma fokusering på kvinnors utsatthet i alla lägen förstärker denna bild av kvinnor som "inkompetenta"?


Inte mer än samma jävla smörja som kommer från könsrollstraditionellt håll. Fast med andra ord och andra intentioner.
Men absolut, jag är allergisk mot allt offerförklarande, speciellt i generell form, och extra speciellt av kvinnor - dels eftersom jag tar det som en personlig förolämpning att bli offerförklarad på förhand. Dels eftersom jag tror det skapar kvinnlig underordning i lika stor måtto som när gubbsen gruffar om att man måste ju ta hand om de späda små liven...

Ett bra exempel är ju gatuvåldet. Den grupp som löper störst risk att råka ut för våldsamheter under nattliga helgäventyr på stan är unga män 18-24.
Men de som är mest rädda är unga tjejer. För det skriks alltid högre när en tjej råkar ut för en överfallsvåldtäkt än när en kille gör det. Och killar kan bli svårt misshandlade utan att det skriks alls,. Händer sällan tjejer.
Samma sak med alkohol. TJEJER ombeds att hålla sig nyktra för att minimera risken för sexuella övergrepp.
Jag tycker KILLAR borde ombedjas att hålla sig nyktra av precis samma skäl. Minimera risken för sexuella övergrepp. För sin egen skull om inte annat!

För jag tror ju inte det är nån fest precis att vakna upp efter en blackoutad natt med en våldtäktsanklagelse på halsen...
Och JA - folk blir aggressiva, egoistiska, lättprovocerade och missförstår varandra när de är fulla i så pass hög grad att jag hellre vill anklaga alkoholen för en stor del av de våldsamma övergrepp feminismen anklagar patriarkatet för.

#18  #6 puff MartinK
2009-04-27 14:29:16


När internetcommunities slog igenom började jag redan bli för gammal för att snacka med de hormonstinna tjejer som tog kontakt och ville chatta om snusk och träffas och leva ut snacket. Jag inbillade mig ett tag att en revolution hade skett och att vi hade gått in i en ny era som skulle vara fylld av frigjorda, kåta och initativtagande tjejer, men av det blev det inget (för min del åtminstone).


Jag tror inte du missade så mycket, de flesta sådana tjejer brukar vara killar som spelade tjejer, prostituerade eller mycket snack och lite verkstad.

Om det verkar för bra för att vara sant så är det förmodligen för bra för att vara sant också..

#19  Sv: 271 svar på några timmar Pojken
2009-04-28 16:37:47

Jag säger inte precis emot dej, för jag håller med om det mesta av vad du skriver, för som jag själv sa så behöver inte skyddsvärde eller vad man nu vill välja för ordformulering, betyda att personen ses som mer värd.

Vi kan ju då bråka om varför exempelvis kvinnor ses som mer i behov av ett extra skydd ifrån omvärlden. Men jag tycker inte det spelar så stor roll, eller det gör det givetvis på ett sätt, men oavsett anledning till varför de ses som mer i behov av skydd ifrån omvärlden, så är det ju fel att man har den skilda synen på kvinnor å män. Så på sätt å vis så skulle det vara bra om man la ner bråket om varför vi har den synen, å istället bara fokusera på problemet i sig, nämligen att vi har den skilda synen på kvinnor å män.

Så om feminismen har som agenda att ta bort könsrollen, blir inte många av feministerna sina egna fienden då? För detta offerförklarandet av kvinnor bidra ju till att förstärka just denna stereotypa könsrollen.

Jag kom å tänka på det nu, brukar man inte säga att tjejer mognar fortare än killar? Men ändå så är det just unga tjejer å kvinnor överlag man ser som mer oförmögna att ta ansvar för sina handlingar än jämnåriga killar ses som? Det finns så mycket hyckleri.

#20  Truthseeker Pojken
2009-04-28 16:38:24

Det inlägget ovan var menat till Truthseeker

#21  Sv: 271 svar på några timmar puff
2009-04-29 18:51:00

MartinK sa:

Jag tror inte du missade så mycket, de flesta sådana tjejer brukar vara killar som spelade tjejer, prostituerade eller mycket snack och lite verkstad.

Om det verkar för bra för att vara sant så är det förmodligen för bra för att vara sant också..

Låter som jag haft mer tur än du i så fall ;)

En del som tog kontakt med mig var i min egen ålder, och de som jag träffade höll det mesta av vad de lovat, var gratis och tjejer.

Det tråkiga är just att ju äldre jag blivit desto färre tjejer är det som tagit kontakt, men de blir väl mer avtrubbade och kräsna med åren, eller nått.

#22  Sv: 271 svar på några timmar Blindalina
2009-04-30 08:53:57

"var gratis" :/

#23  Sv: 271 svar på några timmar Blindalina
2009-04-30 08:58:17

ni verkar helt glömma eller ignorera andra faktorer i det här, unga tjejer är ofta osakra och vill ha bekräftelse i form av uppmärksamhet for att de helt enkelt har sa dalig sjalv
bild att de anvander sina kroppar for att fa känna ett typ av varde ovh. eller att de lagger allt varde i kroppen- det är projektioner. det är inte bra. det är hemskt.

#24  Sv: 271 svar på några timmar puff
2009-04-30 16:42:14

Blindalina sa:

"var gratis" :/

Jag svarade på MartinK's idé om att tjejer som varit på och initiativ tagande skulle vara prostituerade

#25  Blindalina Pojken
2009-04-30 19:52:41

Men låt oss då offerförklara de små stackars huliganerna å alla andra unga killar som använder sig av våld å slår sina flickvänner å folk i största allmänhet, för de små liven är ju bara osäkra, så inte bär de ansvar för sina handlingar inte.

Men självklart så klär sig tjejer utmanade å har sex delvis för de vill få bekräftelse, men så är det väl ändå för alla? Sex handlar delvis om bekräftelse oavsett kön eller ålder, så varför skulle det vara speciellt hemskt bara för det handlar om unga TJEJER?

Dessutom så är det ju killarna som har pressen på sig att ha sex för att förbättra deras rykte, medens tjejer löper större risk att få dåligt rykte om de har sex med många olika killar (isynnerhet om det är äldre män), å det går väl egentligen inte så bra ihop med att tjejer har sex bara för få ökad självkänsla ändå?

Men det du gör just nu är ju att cementera å berättiga de klassiska könsrollerna som feminister överlag säger sig vara motståndare till. För det du gör är ju i princip att tala om att kvinnor å då isynnerhet unga kvinnor behöver skyddas lite extra ifrån omvärlden, å det passar ju väldigt bra in i de klassiska könsrollerna eller hur?

Så hur kommer det sej egentligen att en rörelse å många av dem som säger sig tillhöra den säger sig vara motståndare till könsrollerna, men bygger i princip hela sin politik på att krama sig fast vid rollerna med små modifikationer å spela på dens krafter? Jag håller inte med de konservativa kristna högerfolket, men de försöker i alla fall inte förneka att de "värnar" om de klassiska könsrollerna.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?