feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnor berörs mer av djur än av män


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnor berörs mer av djur än av män bengtboman
2009-04-09 12:01:46

Fast hur var det nu???? Är inte män djur....eller var det odjur???

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?ar…

#2  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-09 16:04:20

stämmer inte för mig iallafall.. men vem orkar känna empati for varje annons i tidningen man ser? och uppenbarligen känner inte män empati för fiktivt vald lika mkt, det gör jag typ jämt, mar tjyvigt sa fort ngn (även man) blir fiktivt "misshandlad" i vilket sammanhang som helst pa tv och film, uppenbarligen gör inte andra det med tanke pa hur exceptionellt manga mord och kriminalserier det finns pa tv samt tv-spel. jag kan inte ens titta pa det.

#3  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-09 16:05:07

djur är lättare att ta till sig med. enklare.

#4  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män vejde
2009-04-11 20:41:41

Jag tror det handlar om grad av hjälplöshet. Djur anses mest försvarslösa, därefter kommer barn, sedan kvinnor och sedan män. Våra empatikänslor styrs av det.

Själv tycker jag också att det är värre när djur och barn misshandlas.
Däremot har jag svårt att göra skillnad på män och kvinnor, allt annat lika.

#5  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män equalism
2009-04-11 22:41:07

Bullshit.

Jag bokstavligen avskyr när man delar upp män och kvinnor och säger "män är på det här sättet och kvinnor på det här sättet."

Det är helt omöjligt att dela upp 6 000,000,000 människor i två grupper på 3 000,000,000 vardera och säga att "dessa 3 miljarder människor har dessa egenskaper, och dessa 3 miljarder har dom här egenskaperna".

Så vrickat så det inte är sant. Jag är individualist och ser individen först av allt. Forskaren som gjort undersökningen kanske kan hitta mönster gällande hårfärg och nagellängd också.

Om forskaren använt 69 kvinnor så är det bara en andel på 0,000000023% av alla kvinnor. Om hon skulle tagit sig mödan att använda 1000st skulle det ändå bara utgjort 0.00000033%.

Så det är ganska befängt att försöka tala för hela gruppen "män" eller hela gruppen "kvinnor". Please, avskaffa alla könsgeneraliseringar.

#6  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män FemAspirant
2009-04-12 09:09:17

Jag tycker Anneth Eriksson har skrivit en riktigt dålig artikel, män nämns i ingressen och sedan är de icke existerande i resten av texten, ingen beskrivning alls av hur de reagerade i försöket.

Den här artikeln är bättre, här beskrivs båda gruppernas reaktioner på testet:

http://www.metro.se/2009/03/19/81473/kvinnor-…

- Det visade sig att männen kände lika lite för alla offer. I ett första expriment visade det sig att kvinnorna kände minst empati för män och så höjdes det något för en kvinna och sedan skyhögt för hund och katt. Då var inte barn med alls, säger Malin Angantyr.


Om vi bortser från samhällets slentrianmässiga hat mot män som kommer fram i ordvalet "lika LITE för alla offer" så framgår det klart och tydligt att:

- kvinnor har en tydlig hiearki där de rankar män längst ner på listan över grupper som behöver empati
- Män, till skillnad från kvinnor, behandlar alla grupper, tom med djur på ett jämställt sätt.

Det skulle vara intressant att se samma studie men med olika kön på barnen. Det vore något för genuspedagoger att utreda. Jag vet vad jag tror resultatet skulle bli. . . .

#7  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Escapist
2009-04-12 17:04:29

Jag utmanar alla män att motstå Cute Overload: http://www.cuteoverload.com/

#8  Escapist equalism
2009-04-12 18:20:15

Av vilken anledning gör du den utmaningen?

#9  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män macramatic
2009-04-13 22:06:57

Kan verkligen hålla med equalism i inlägg #5.

#10  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-14 12:25:20

tycker det borde finnas en sajt som heter "ugly cute overload" med bilder på fula djur istället. jag känner mer för fula djur.

#11  Blindalina RasmusS
2009-04-16 00:34:24

Tror du det kan bero på könsroller, jag menar alltså att du reagerar på ett visst sätt pga. att du är påverkad av den kvinnliga könsrollen "vårda och bry sig om" åga. känsroller? Jag påstår inte att det är så, jag bara frågar :)

Personligen har jag mycket lättare att instinktivt bry mig om djur än människor, men så har jag nog lite av misantropen inom mig. Men det är klart, det är ju helt selektivt. Jag tycker att gnagare är söta, till och med råttor, men om de skulle invadera ett hus jag bor i skulle jag nog välja.... en mindre diplomatisk lösning på problemet. Det skulle jag aldrig kunna göra om det var fråga om människor.... hmm, fasiken, jag kanske bryr mig om människor mer trots allt :P

Men jag tror spontant att undersökningen visar rätt så rätt. För ser man till samhället i stort (Sverige alltså) så handlar nästan all utsatthet om kvinnlig utsatthet, efter det kommer barn och sedan djur. Manlig utsatthet däremot är bara ett perifiert fenomen som nästan alltid drunknar i påståendet "kvinnor är mer utsatta" oavsett vad för utsatthet man än diskuterar.

#12  #11 Blindalina
2009-04-16 10:18:54

"Tror du det kan bero på könsroller, jag menar alltså att du reagerar på ett visst sätt pga. att du är påverkad av den kvinnliga könsrollen "vårda och bry sig om" åga. känsroller? Jag påstår inte att det är så, jag bara frågar :)"
mein herr!!!!!!!!!! _verkligen_ inte ens kottbulles chans i helvetet på det! tror du jag gillar välgorenhet, eh? knappast. jag är bara en vanlig heterosexuell tjej som inte går igång på britneyspearsliknande hårbollar, ursäkta mig.

tvärtom isf, det är väl fortryckta tjejer som går igång på cute overload, "hejjag maste projicera mig sjalv i nalle puh och sma gulliga saker" jag är sa evinnerligt trött pa bilden av att det alltid är det puttenuttigt rosa, ungflickiga, gulltjejiga som är betraktat (som objekt!, fran patriarkatets hall! kom ihag det, det är inte ett sjalvklart ideal, vilket du lite verkade utga fran nu, det är ett patriarkalt!) med sa preciosa ideal i samhället. jag tycker att det absolut trakigaste som finns i hela världen, är just det här forutsägbart blaskigt s k "gulliga"_; typ uppnosa, blond, stora blå ogon, plutläpp, hela britney och gulliga djur-tugget. GÄSP och torka

vet du vad _jag_ tycker är vackert R? *trumvirvel*...
pojkar!!! män!! och en pojke/man påminner faktiskt mer om en skabbig hund än en mesig cockerspaniel iaf efter man lämnat sin darin-period i sjuan. nä kanske inte :), inte är de skabbiga, men vackra! spensliga! seniga! helt andra drag!
engelska skolpojkar, lite snea! och det är ngt estetiskt skönt ideal/primitivt i mig, ingen jävla välgorenhet. jag _tycker_ det för att det _är_ det som är fint, vackert och sexigt, ok??

jag _tycker_ verkligen inte gulliga djur ger mer sympati? varfor skulle jag nodvändigt göra det? gulliga djur har gener som gor dem till maränger, exakt vad är attraktivt /omkansvärt med det?

alltsa..


jag blir galen på folk och deras ideal om sothet och kärlek (en gullig cockerspanielhundvalp är ju logiskt sett värd mer "ååhhhh" och kärlek och respekt än en ful liten gatuhund. skärp er. man kan inte bli kär i en maräng bara för att den är vit och fluffig, och en maräng är verkligen inte värd mera tanke eller uppmärksamhet eller empati bara för att den ser sa fanig ut. gah.

menlost..

#13  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-16 10:20:53

"Tror du det kan bero på könsroller, jag menar alltså att du reagerar på ett visst sätt pga. att du är påverkad av den kvinnliga könsrollen "vårda och bry sig om" åga. känsroller? Jag påstår inte att det är så, jag bara frågar :)"
det är ju for ovrigt forminskande, även om du säkert menar väl.
varfor utgår du fran att alla (även heterosexuella kvinnor) tycker att den patriarkala matrisen av vad som är det man ska tycka om (ja inte vetjag men uppenbarligen går en del killar igång på cute overload-gulligheten) och tycka är "sött".

#14  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-16 10:21:55

precis som om det skulle vara en storre antsträngning att gilla ugly overload och att det bara handlar om att man vill "varda och bryr sig om". fan hellert! jag vill äga!

#15  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-16 10:31:07

haha. http://uglyoverload.blogspot.com/ okej jag vill inte bli ihop emd den där spindeln men de är iaf roligare än de där uppnosiga sma djävlarna.

#16  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män fredriktomte
2009-04-16 22:41:49

Jag tycker inte man ska inte dra för stora växlar på det här.

Vad som mäts lär inte vara försökspersonernas empati, utan snarare dessas uppfattning om hur empatiska de är, eller möjligtvis hur stor fantasi och inlevelseförmåga de har.

Hur kan man känna empati utifrån en tidningsnotis?

En person som på allvar kan känna empati utifrån några rader i en tidning måste ju med tanke på allt lidande som finns i världen (miljoner och åter miljoner människor att konstant känna empati för...) gå omkring med konstant brustet hjärta.

Snarare tror jag det handlar om att försökspersonerna beskrivit vad de tror förväntas av dem, alternativt möjligtvis verkligen försökt sig leva sig in i det som beskrivs i notisen och följdaktligen känt empati för en imaginär person de just fantiserat ihop (återigen, förmodligen för att tillfredställa vad de upplever att omgivningen förväntar sig av dem i "empativäg").

Att kvinnor då uppvisar högre grad av "empati" än män, och att man får konstiga resultat som att kvinnor skulle känna mer "empati" för djur än för barn är inte så konstigt.

Finns det någon som på allvar tror att en normalt funtad svensk kvinna (eller man för den delen) hyser mer empati för slumpmässigt valt husdjur än för ett mänskligt barn?

#17  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män bengtboman
2009-04-17 13:51:01

Finns det någon som på allvar tror att en normalt funtad svensk kvinna (eller man för den delen) hyser mer empati för slumpmässigt valt husdjur än för ett mänskligt barn?


Jag har alltmer börjat betrakta "normalt" som något "relativt".

Jag tror att många skulle bli "mörkrädda" för mindre om de faktiskt fick kännedom om generella åsikter och uppfattningar samt göranden och låtanden hos "vardagsmänniskorna".

#18  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-17 14:30:39

men de är inte sa hemska egentligen, bengt. du har väl hort ring p1 ett par ganger? det mesta är fordomar, fordomar är helt normalt och sa fort man sätter sig ner och pratar lite med varann forsvinner dem. om personer har mer än fordomar (som uppstar för att världen kan tyckas vara stor och oformlig ibland och människor blir oroliga av att känna sig sma och en oformlig värld,) typ hat, sa kan det sa länge det inte hotar ngn oxo betraktas mera som att de har ett litet virus, en svulst inom sig som de inte lyckats losa än. det är mera de människornas problem och det märkts oftast utat, hatiska typer är alltid bittra människor och det märks direkt. da far man ju känna sympati och fatta att det är for att de har ngt olost i sig att ta upp, peppa. jättelätt!

#19  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-17 14:32:05

(fast jäifare och feminetister kan dock aldrig motas for vi kan helt enkelt inte "lyssna2 på varandra, jag har vant mig, det är helt galet att jag har varit medlem här sa länge och alltid känt den gnagande känslan av att vi talar förbi varann i varje j-a trad. :) det är väl hemskt egentligen men jag har inte tid att fajta väderkvarnar ensammen..)

#20  Sv: Kvinnor berörs mer av djur än av män Blindalina
2009-04-17 14:33:33

(och jag är här för feminetik-delen, har inget emot jäif men vi kan verkligen inte prata rationellt i de flesta fall)

#21  till bengtboman fredriktomte
2009-04-17 18:56:12

bengtboman sa:
Jag har alltmer börjat betrakta "normalt" som något "relativt".

Jag tror att många skulle bli "mörkrädda" för mindre om de faktiskt fick kännedom om generella åsikter och uppfattningar samt göranden och låtanden hos "vardagsmänniskorna".


Byt ut "normalt funtad svensk kvinna" mot "den stora majoriteten svenska kvinnor" då. Tror du att den stora majoriteten svenska kvinnor hyser mer empati för slumpmässigt valda husdjur än mänskliga barn? Det tror i alla fall inte jag.

#22  till fredriktomte bengtboman
2009-04-17 20:28:43

Det var länge sedan jag slutade tro. Jag tycker däremot och jag tar inte ifrån dig rätten att ha din uppfattning.

#23  till Blindalina bengtboman
2009-04-17 20:30:03

Tyvärr nås ju endast en bråkdel via "Ring P1".

#24  till bengtboman fredriktomte
2009-04-24 22:21:24

Goddag yxskaft till dig också.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?