feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Problemlösning och perspektiv


Gå till senaste inlägget#1  Problemlösning och perspektiv Peggy
2008-11-03 20:28:33

Observatore skrev i en annan tråd:

"Jag har också suttit i samtal med tjejer med problem och när jag avbryter med att säga just, nu tar vi tag i detta, nu kan vi lösa det här, nu ändra vi hela balletten så vi kommer på rätt köl! Och mötas med 'Håll käften, låt mig tala till punkt!!'"

Jag har hört det här förut och det väcker följande tankar hos mig:

Kanske är jag ett freak, men jag har känt precis så med manliga partner och vänner. Dvs de hänger upp sig och ältar, jag slänger fram en lösning men det hjälps inte, de fortsätter vara upphängda.

Och dessa erfarenheter i kombination får mig att tro att det handlar om följande: Det gamla vanliga allmänmänskliga draget självupptagenhet och oförmåga att intressera sig för andra.

Många av oss upplever nog sina egna idéer, tankar och lösningar som de bästa och mest intressanta. Andras ältande är inte lika kul. Och man har ju den där jättebra lösningen men de fattar det bara inte, jättefrustrerande! Ens egna problem är däremot jättekomplicerade och framförallt viktiga och intressanta.

Då är det lätt att haka upp det på en kategori som kön, och tänka att karlar/fruntimmer, de är såna. När det i själva verket är fråga om två människor fast i sitt ego.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?