feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor


Gå till senaste inlägget#1  Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor qwerty
2008-09-18 12:14:48

Feministerna verkar ju tycka att kvoteringen är lösningen på alla problem, men när de själva drabbas då va det inte så bra längre. Hur var det nu, inte kan det vara jämställdhet de förespråkar eller?

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a…

#2  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor Apoc
2008-09-18 17:14:45

Centrum för rättvisa är en närmast anti-feministisk organisation.

#3  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor Observatore
2008-09-18 17:45:23

Jag lade märke till det igår på nyheterna. Och jag kände samma kårar som trådstartaren. Det är inte heller första gången. I våras var det en kvinnlig sjuksköterske sökande som inte kom in. Och det pep i media på samma sätt som nu.

Det bör i dessa tider inte vara så konstigt att man reagerar negativt på de gnäll om rättvisa och jämdställdhet. Det jag reagerade på är att kvinnan ifråga sade att hon var lika kvalifiserad om inte bättre än de män som antogs. Med summan högsta päng: 1,8 som det sades i nyheterna. Den självklara kvinnliga attityd får mig må illa. Man går ut ifrån att är man kvinna så är man bättre än män oavsett om man har allra högsta poäng eller lika många. Det är feminismens baksida och den framträder oftas när kvinnor inte får som dom vill. Och det även om i en yrkesbransch som domineras av kvinnor, så ska man inte behöva stå tillbaka. För det ska bara faktiskt män göra. Det är en självklarhet.

#4  qwerty MarianneK
2008-09-18 17:57:27

Vilka feminister är det som har drabbats, menar du?

Vilka är det som inte förespråkar jämställdhet?

Varför denna attityd från din sida?


Personligen är jag för det som brukar kallas "beaktande av jämställdhetsaspekten", dvs att vid lika poäng, när alternativet skulle vara lottning, ska man ta in sökande av underrepresenterat kön till universitetsutbildningar.

Lärarutbildningen har använt sig av positiv särbehandling på förskollärarutbildningen, vilket jag är skeptisk till. (Som kille fick man räkna +0,4 på högskoleprovet, har jag för mig.) Å andra sidan är väl högskoleprovet ett rätt dåligt intagningsintrument för förskollärare, så den positiva särbehandlingen känns mer som en del av ett större problem.

Jag känner inte till någon mansdominerad utbildning som har använt positiv särbehandling.


Problemet i det här fallet var, om jag förstått det rätt, att det på vissa väldigt populära utbildningar blivit omöjligt att ta sig in om man är kvinna och hör till en viss intagningsgrupp. Sådana utbildningar borde IMO använda intervjuer istället för de trubbiga instrument som betyg och högskoleprov innebär, så att de som antogs verkligen var de allra bästa.

#5  Observatore MarianneK
2008-09-18 17:59:52

"Det är feminismens baksida och den framträder oftas när kvinnor inte får som dom vill."


Har du någon som helst belägg för att kvinnan som ville bli sjuksköterska var feminist? Eller gissar du bara att alla kvinnor som du uppfattar som gnälliga och sexistiska är feminister?

#6  MarianneK Observatore
2008-09-18 18:24:17

Oh! Här går det undan i spåren. Vilken hastighet har vi här? Vi är bara i 50 zonen. Jag håller till höger, sa Svensson. Skämt å sido. Det jag lutar mig till är att beakta helhetsaspekten.

Nu är ju denna sjuksköterska inte min lilla syster, utan en av många som har påverkats av media som alla andra. Och hade hon inte gjort det, hade det hörts och syns. Om media inte har styrt vad hon sade, vilket är vanligt bland journalister att de kortar ner och vinklar saken till sin egen fördel, redaktions fördel kort sagt.

#7  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor SGTallentyre
2008-09-18 19:11:46

Apoc sa:
Centrum för rättvisa är en närmast anti-feministisk organisation.

Det där får du gärna ta och förtydliga. CFR:s stora projekt just nu är att kritisera FRA-lagen, som inte direkt är någon könsrollsfråga.

Som vanligt så är det poänglöst att som så många jäifare gnälla på "feministerna". "Feministerna" har ingen större politisk makt i Sverige idag.

Problemet är snarast dessa:
* Kvotering är ett trubbigt instrument som inte löser problemet. Den löser inte ens symptomen på problemet.
* Den svenska betygsskalan är för grovkornig; det är ganska många som lämnar gymnasiet eller komvux med toppbetyget 20,0.
* Många kvinnor med extremt höga betyg söker sig till veterinär, sjuksköterska och andra låglöneyrken som de är överkvalificerade till, i stället för att göra karriär i teknik eller näringsliv.

#8  Observatore MarianneK
2008-09-18 19:20:46

Så att hon skulle vara feminist var alltså bara något som du hittade på, är det korrekt uppfattat?

#9  SGTallentyre MarianneK
2008-09-18 19:32:48

"Kvotering är ett trubbigt instrument som inte löser problemet. Den löser inte ens symptomen på problemet."


Kvotering är ett verktyg som ibland är användbart. Att döma ut det på det sätt du gör är inte konstruktivt, IMO.

"Den svenska betygsskalan är för grovkornig; det är ganska många som lämnar gymnasiet eller komvux med toppbetyget 20,0."


Frågan är väl snarare vad betygen egentligen säger. Skulle en mer finkornig skala bättre avgöra vilka som är bäst lämpade för en viss utbildning? Sällan, tror jag.


" Många kvinnor med extremt höga betyg söker sig till veterinär, sjuksköterska och andra låglöneyrken som de är överkvalificerade till, i stället för att göra karriär i teknik eller näringsliv."


Skämtar du? Är man "överkvalificerad" för avancerade yrken som sjuksköterska för att man har höga betyg? Menar du att det skulle vara mer kvalificerat att jobba med teknik eller i näringslivet än att att jobba som sjuksköterska? Att teknikyrken på något sätt skulle vara bättre? Lönebilden är ett problem, men attityder som den du visar prov på bidrar till att öka detta problem, inte till att minska det.

#10  MarianneK Observatore
2008-09-18 20:12:10

Du börjar ifrågasätta mitt ämne att känna andra människor? Jag har alltid varit känd bland vänner och bekanta med att se och analysera vad som sker med folk när saker och ting händer omkring dem. Det kan vara trist här när man inte är mellan fyra ögon.

Det jag har sagt eller skrevet för att vara korrekt, är inte att hon personligen är feminist eftersom jag inte känner henne återligen personligt. Det jag är övertygad om att hon som så alla andra är påverkad omdevetet (säkerligen precis som du själv) av media i alla dessa år. Detta har skapat en attityd som jag uppfattar snabbare än du hinner blinka. Inget fel i det!

Därför är det inget påhitt utan en helhetsuppfattning av det samhälle vi lever idag.

Sjuksköterske sökaren kan var påverkad av de feministiska strömningarna som går genom samhället, men det betyder inte att hon säger för sig själv att hon är feminist, hon kanske till och med inte är det ihuvudetaget!!

Det ska väl inte vara så svårt?

#11  #1 qwerty Truthseeker
2008-09-18 20:41:23


Feministerna verkar ju tycka att kvoteringen är lösningen på alla problem


Nu har jag aldrig nånsin förespråkat könskvotering, min hiskeliga feminism till trots.

Och jag förstår inte heller - vaddå, ska man hålla på å ständigt hjälpa fram det underrepresenterade könet i alla sammanhang, så blir det ju automatiskt så att man missgynnar dem som råkar vara av det överrepresenterade könet.
Samtidigt som de som kvoteras in får sin kompetens ifrågasatt helt i onödan.
Det kommer helt enkelt aldrig komma någon rättvisa ur kvoteringsansträngningar.

Är det för många sökanden till för få platser brukar man ju gallra ut de sista med hjälp av intervjuer ody. Tycker det vore lämpligare.

#12  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor SGTallentyre
2008-09-18 21:34:43

MarianneK sa:
Kvotering är ett verktyg som ibland är användbart. Att döma ut det på det sätt du gör är inte konstruktivt, IMO.


Finns det något fall där kvotering har varit av godo?

MarianneK sa:
Skulle en mer finkornig skala bättre avgöra vilka som är bäst lämpade för en viss utbildning?


Ja. Gymnasieelevers betyg har starkt samband med deras prestation på högskolan. De flesta statistiska samband har förstås enskilda undantag, men över lag stämmer det.

Utbildningar med många sökande måste ju tillämpa någon form av urval. Det går alltid att skapa nya urvalskvoter, men en kvot är ju alltid på bekostnad av en annan.

Alla högskoleutbildningar har redan en kvot för högskoleprov. Den är obligatorisk eftersom högskolorna gärna skulle slippa den, och ta in alla studenter på betyg i stället. Högskoleprovskvoten fyller ändå ett syfte genom att ge en andra chans till elever som av någon anledning haft problem under gymnasietiden.

Jag ser inte något behov för andra urval än betyg eller högskoleprov. Det talas ibland om intervjuer som alternativ, men jag tror inte att en intervjuare kan sätta ett mer rättvist betyg på en halvtimme än en gymnasielärare kan göra på tre år.

MarianneK sa:
Skämtar du?


Jag är allvarlig. Försök inte förminska mina åsikter genom att kalla dem för skämt.

MarianneK sa:
Är man "överkvalificerad" för avancerade yrken som sjuksköterska för att man har höga betyg?


Det är inte helt enkelt att mäta vilka yrken som är mer "avancerade" än andra. Låt oss säga att utbildningens längd utgör en fingervisning.

Civilekonom och civilingenjör är mer kvalificerade utbildningar än sjuksköterska och har högre löneläge. Gymnasieelever med 18-19 i
gymnasiebetyg skulle alltså vinna på att läsa till civ-ek eller civ-ing i
stället. (De kommer ändå inte in på läkar- eller veterinärprogrammet.)

MarianneK sa:
Menar du att det skulle vara mer kvalificerat att jobba med teknik eller i näringslivet än att att jobba som sjuksköterska?

Beror helt på utbildningsnivå. Civ-ing och civ-ek är som sagt mer kvalificerade än sjuksköterskor.

MarianneK sa:
Att teknikyrken på något sätt skulle vara bättre?


Beror på vad vi menar med "bättre".

Mer högavlönat? Ja, i allmänhet.
Större karriärmöjligheter? Ja, i allmänhet.
Mer hedervärt? Inte i allmänhet.
Roligare? De flesta människor verkar ju tycka att det är roligt att jobba med människor och tråkigt att jobba med teknik och formler.

MarianneK sa:
Lönebilden är ett problem


Lönebilden vilar till stor del på utbud och efterfrågan.

Med tanke på hur många som säger "Jag äääälskar att jobba med männnniskooor!" så finns det anledning att hålla nere lönen för sådana yrken.

Med tanke på hur många som säger "Jag haaaaatar teknik och formler!" så finns det anledning att betala hög lön för sådana yrken.

MarianneK sa:
men attityder som den du visar prov på bidrar till att öka detta problem, inte till att minska det.


Vilka attityder?

#13  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor SGTallentyre
2008-09-18 21:37:14

Rättelse:

"Gymnasieelever med 18-19 i gymnasiebetyg skulle alltså vinna på att läsa till civ-ek eller civ-ing i stället."

skall vara

"Gymnasieelever med 18-19 i betyg skulle alltså vinna på att läsa till civ-ek eller civ-ing i stället för sjuksköterska."

#14  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor Tass
2008-09-19 08:11:05

Den enkla lösningen på problemet vore att lotta ut platserna bland alla sökande som är behöriga.

#15  Observatore MarianneK
2008-09-19 17:27:07

Vilket ämne pratar du om?

Det du bland annat skriver är att det finns en "kvinnlig attityd" som får den att må illa. Vilket förstås är fördomsfullt mot kvinnor. Det är en kvinna som, enligt dig, har uttalat sig på detta sätt. Det är ingen "kvinnlig attityd".

Du har vidare skrivit att denna attityd är "feminismens baksida". Trots att det inte har något med feminism att göra.

"Därför är det inget påhitt utan en helhetsuppfattning av det samhälle vi lever idag."


Det är inget påhitt eftersom det är din uppfattning, och du är "känd bland vänner och bekanta" för att vara bra på att analysera? Du inser väl själv att det inte riktigt håller? Det blir som att säga att du inte behöver komma med argument för dina kompisar säger att du brukar ha rätt.

"Sjuksköterske sökaren kan var påverkad av de feministiska strömningarna som går genom samhället, men det betyder inte att hon säger för sig själv att hon är feminist, hon kanske till och med inte är det ihuvudetaget!!"


Det här går precis lika bra att använda åt andra hållet:

"Sjuksköterskesökanden" kan ha varit är påverkad av de antifeministiska strömningarna i samhället, men det betyder inte att hon säger för sig själv att hon är antifeminist, hon kanske till och med inte är det över huvudtaget.

Så det enda du egentligen säger att det här är feminismens baksida därför att du tror det.

#16  SGTallentyre MarianneK
2008-09-19 18:11:43

"Finns det något fall där kvotering har varit av godo?"


Javisst. Men vad som är av godo och inte är ju en värderingsfråga, förstås. De mest givna exempel där kvotering är positivt är i paneler som ska anställa eller välja representanter. Eftersom det finns ett stort problem med att vi helst av allt väljer våra likar.

"Ja. Gymnasieelevers betyg har starkt samband med deras prestation på högskolan. De flesta statistiska samband har förstås enskilda undantag, men över lag stämmer det."


Det här är inget svar på min fråga. Sambandet är dessutom ganska ointressant i sammanhanget. Vi pratar ju bara om väldigt högpresterande elever som söker väldigt populära utbildningar. Det säger väl sig självt att det finns säker som är viktigare än betyg när man ska bedöma vem som ska få plugga till veterinär? Eftersom vi ju, som sagt, bara rör oss inom gruppen mycket högpresterande elever.

"Alla högskoleutbildningar har redan en kvot för högskoleprov."


?? Har jag nämnt högskoleprov? Varför skriver du om det?

"Jag ser inte något behov för andra urval än betyg eller högskoleprov. Det talas ibland om intervjuer som alternativ, men jag tror inte att en intervjuare kan sätta ett mer rättvist betyg på en halvtimme än en gymnasielärare kan göra på tre år."


Intervjuer används redan. På KI bland annat. Jag tycker att det är lite mer relevant att en blivande läkare testas på sin sociala kompetens än att hen har ett högt betyg i Religionskunskap A. Men jag har inte sett någon rapport om hur de som kommer in på intervju klarar sig i förhållande till övriga, så jag kan inte bevisa att det är bra för högskolan, ur ekonomisk synvinkel.

"Jag är allvarlig. Försök inte förminska mina åsikter genom att kalla dem för skämt"


Snarare är det så att jag hoppades att jag hade missuppfattat.

"Det är inte helt enkelt att mäta vilka yrken som är mer "avancerade" än andra. Låt oss säga att utbildningens längd utgör en fingervisning."


Varför är då en civilekonomutbildning (3-4 år), eller en högskoleingengörsutbildning (3 år) mer kvalificerad än än sjuksköterskeutbildning (3 år)? Din förklaring är inte direkt trovärdig, om man säger så.

"Beror helt på utbildningsnivå. Civ-ing och civ-ek är som sagt mer kvalificerade än sjuksköterskor."


Nu pratar du om civ-ing, förut räckte det med att det var teknik. Men vi tar civ-ing då. Utbildningen är 4,5 år. En specialistutbildad sjuksköterska har 4 år. Är det det där extra halvåret som utgör den här skillnaden i utbildningsnivå som du hävdar att det handlar om?

Det har gått att bli civ-ek på tre år. Numera är utbildningen omgjord så att den är på fyra år, om jag har förstått saken rätt - men många av dem som är utexaminierade har bara läst den treåriga utbildningen. Och även de som har läst i fyra år har alltså inte läst längre än en specialistutbildad sjuksköterska.

Så när du säger att civ-ing och civ-ek är mer kvalificerade än sjuksköterskor - vad menar du då? Eftersom det rimligen inte kan bygga på utbildningens längd..."Vilka attityder?"


Den attityd du ger uttryck för bidrar till att hålla nere lönerna för sjuksköterskor. Dvs attityden att det skulle vara mindre kvalificerat, ihop med din förlöjligande användning av alldeles för många vokaler i "Jag äääälskar att jobba med männnniskooor!".

I glesbygden har man försökt få arbetslösa LO-män att jobba i vården, för att det har varit sådan brist på folk. Men inte tjänar de som jobbar där lika mycket som de fabriksarbetare som fick vara kvar på bruket - trots att bruket uppenbarligen inte hade personalbrist.

Ingångslönerna för civ-ing vad högre än för sjuksköterskor och förskollärare även då det var hög arbetslöshet bland de förstnämnda och stor brist på de andra två. Det handlar inte bara om utbud och efterfrågan, helt enkelt.

#17  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor KKiernan
2008-09-19 18:31:34

"* Många kvinnor med extremt höga betyg söker sig till veterinär, sjuksköterska och andra låglöneyrken som de är överkvalificerade till, i stället för att göra karriär i teknik eller näringsliv."

Kvinnliga djursjukhusveterinärer tjänar i snitt 42600 kr i månaden, vilket inte är speciellt låg lön enligt mig (även om män i samma yrke tjänar 10 000 mer).

#18  Sv: Dubbelmoralen flödar: Högskolor missgynnar kvinnor SGTallentyre
2008-09-19 19:25:32

MarianneK sa:
Sambandet är dessutom ganska ointressant i sammanhanget.

Högskolor är inte tvungna att ta in studenter på betyg, men de gör det i alla fall. Om betyg inte spelade någon roll för studieprestationen så skulle de hellre ha tillämpat lottdragning.

MarianneK sa:
Det säger väl sig självt att det finns säker som är viktigare än betyg när man ska bedöma vem som ska få plugga till veterinär?

Då kan du vara så god att berätta vad.

MarianneK sa:
Intervjuer används redan. På KI bland annat.

Check, det finns en intervjukvot på en högskola. Men till intervjun tar de in folk på betyg.

MarianneK sa:
Jag tycker att det är lite mer relevant att en blivande läkare testas på sin sociala kompetens än att hen har ett högt betyg i Religionskunskap A.


Är det något som jag tycker är viktigt för en läkare, så är det att de har lärt sig något om de stora livsfrågorna. Social kompetens brukar göra avtryck i betyget.

MarianneK sa:
Varför är då en civilekonomutbildning (3-4 år), eller en högskoleingengörsutbildning (3 år) mer kvalificerad än än sjuksköterskeutbildning (3 år)?


Har jag aldrig påstått.

MarianneK sa:

Den attityd du ger uttryck för bidrar till att hålla nere lönerna för sjuksköterskor.

Jag tror inte att det jag skriver på Feminetik har alltför stor påverkan på Sveriges Kommuner och Landsting.

När det gäller sjuksköterskors löner så hycklar de flesta svenskar - det är lätt att vara generös så länge en slipper betala. Om folk verkligen tyckte att sjuksköterskors lön var för låg, så skulle politiker kunna gå till val på att höja lönerna. Eller så skulle människor kunna instifta en sjuksköterskefond som gav dem bonusar.

MarianneK sa:
Det handlar inte bara om utbud och efterfrågan, helt enkelt.

Nä, faktorer som anställningstrygghet och arbetstempo spelar också in, och så den uppenbara skillnaden mellan offentlig och privat sektor.

Eftersom du vill att extremt begåvade tjejer ska fortsätta bli sjuksköterskor eller liknande, så undrar jag om du är helt tillfreds med könsfördelningen i näringslivstoppen.

Att vilja binda kvinnor ännu hårdare till vårdyrken, genom att romantisera yrkena ännu mer, är särartsfeminism.

#19  SGTallentyre MarianneK
2008-09-19 19:59:04

"Högskolor är inte tvungna att ta in studenter på betyg, men de gör det i alla fall. Om betyg inte spelade någon roll för studieprestationen så skulle de hellre ha tillämpat lottdragning"


Vem har sagt att betyg inte spelar någon roll? Inte jag. Återigen argumenterar du emot något som jag aldrig har påstått.

"Då kan du vara så god att berätta vad."


Det är rätt självklart. Om vi tar två toppstudenter, där den ena har 19 och den andra har 20 i betyg, och den första är en socialt kompetent människa som har stor erfarenhet av djur och i många år varit helt inställd på att bli veterinär, medan den andra inte har så bra koll på djur men vill gå på en utbildning med höga intagningspoäng för att slippa umgås med idioter - är då den senare, med högre betyg, troligen den mest lämpade?

Exemplet är extremt, förstås. Men det är väl rätt givet att det inte bara är höga betyg som gör en lämplig för ett visst yrke?

"Check, det finns en intervjukvot på en högskola. Men till intervjun tar de in folk på betyg."


Som du ser av mina inlägg har jag inte föreslagit att man ska göra på något annat sätt heller, så varför skriver du det? Tvärtom har jag ju påpekat flera gånger att det handlar om att välja _bland högpresterande elever_.

"Är det något som jag tycker är viktigt för en läkare, så är det att de har lärt sig något om de stora livsfrågorna. Social kompetens brukar göra avtryck i betyget."


Jag håller verkligen inte med. Många människor med höga betyg - och en hel del läkare - saknar social kompetens. En intervju gynnar dem som är bra på att ta människor, vilket jag tycker är en viktig egenskap hos en läkare.

"Har jag aldrig påstått."


Jo, det har du.

"Många kvinnor med extremt höga betyg söker sig till veterinär, sjuksköterska och andra låglöneyrken som de är överkvalificerade till, i stället för att göra karriär i teknik eller näringsliv."

Om de är överkvalificerade till sjuksköterskeyrket, men inte till teknik- eller näringslivsyrken, då måste du väl rimligen anse att de senare är mer kvalificerade? Eller hur menade du?

Anser du att sjuksköterska är ett mindre kvalificerat yrke än civ-ing eller civ-ek eller inte? Säg att det är en specialistutbildad sjuksköterska, med fyra års utbildning. Är då yrkena lika kvalificerade?

"Jag tror inte att det jag skriver på Feminetik har alltför stor påverkan på Sveriges Kommuner och Landsting."


Du sprider attityden till andra, och troligen sker det inte bara här. Allas attityder spelar roll, även din. Det är inte okej att sprida sunkiga värderingar om kön bara för att inte så många lyssnar, så varför skulle påverkansgraden spela roll för min kritik av din attityd i det här fallet?

"När det gäller sjuksköterskors löner så hycklar de flesta svenskar - det är lätt att vara generös så länge en slipper betala. Om folk verkligen tyckte att sjuksköterskors lön var för låg, så skulle politiker kunna gå till val på att höja lönerna. Eller så skulle människor kunna instifta en sjuksköterskefond som gav dem bonusar."


Varför skulle det just gälla sjuksköterskornas löner? Varför inte professorenas? Eller läkarnas? Eller lektorer på KTH? Eller andra yrkesgrupper som får lönen betald av skattepengar? Det finns, vad jag kan se, inget som särskiljer sjuksköterskor från de andra, och därmed faller ditt påstående om hyckleri.

#20  SGTallentyre, tillägg MarianneK
2008-09-19 20:07:32

"Nä, faktorer som anställningstrygghet och arbetstempo spelar också in, och så den uppenbara skillnaden mellan offentlig och privat sektor."


Vill du diskutera den här frågan får du bemöta mina tankar kring vad som påverkar lönebildningen - annars kan du rimligen inte fövänta dig att jag ska läsa dina.

"Eftersom du vill att extremt begåvade tjejer ska fortsätta bli sjuksköterskor eller liknande, så undrar jag om du är helt tillfreds med könsfördelningen i näringslivstoppen."


Halmgubbe. Varför hittar du på?

"Att vilja binda kvinnor ännu hårdare till vårdyrken, genom att romantisera yrkena ännu mer, är särartsfeminism."


Vilka yrken pratar du om, och vem är det som romantiserar dem? Vem vill binda kvinnor hårdare till vårdyrken?

Hur var det nu - var sjuksköterska ett kvalificerat yrke eller inte? Och hur är det med läkare - även det är ju ett vårdyrke? Ska du såga det yrkesvalet också?

Något som verkligen är skadligt är detta ihopbakande av "vårdyrken". Det leder till att alla yrken som hör till vården får låg status, och att lönerna sjunker. Det hör IMO ihop med att det blivit vanligare med kvinnliga läkare - vilket också har synts genom lägre reallöner. Fast du tror kanske att det handlar om utbud och efterfrågan även i det fallet?

#21  SGT KKiernan
2008-09-19 20:08:21

I #12 skriver du två gånger att civ-ing och civ-ek är mer kvalificerade än SSK.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?