feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

MrG-ang sexköpslagen


Gå till senaste inlägget#1  MrG-ang sexköpslagen Karra
2004-12-25 19:48:36

Hej MrG, jag såg ditt inlägg i tråden om sexköp på tycka. Nu kopierar jag mitt inlägg hit så kan du svara :) Tack så hemskt mycket!

Jag undrar en grej angående sexköp. Som bekant är det ju numera olagligt att köpa sex i Sverige.
Vad händer då med en person som köper sex av ett traffickingoffer? Döms h*n enbart för sexköp och ingenting annat? En person som är offer för trafficking kan ju inte sägas sälja sex av fri vilja utan är på ett ganska direkt sätt tvingad till det. Handlar det då inte mer om våldtäkt/utnyttjande än om att bara köpa sex av någon?
Om någon kunde klara upp det här för mig skulle jag bli tacksam.

#2  Hmmmm... MrG
2004-12-25 23:24:32

Hej Karra...

Det beror på om personen i fråga vet om att traffickingoffret just är ett offer och tvingas till att sälja sex mot sin vilja. Att personen skall åtalas för köp av sexuella tjänster är väl ganska självklart. Men om personen i fråga "vet" att offret tvingas till att sälja sex kan man väl diskutera om inte man ska åtala för sexuellt utnyttjande alt grovt sexuellt utnyttjande - men jag är osäker på hur den nya sexualbrottslagen skulle tolka situationen, då den har en mer liberal förhållning till begreppet våldtäkt - dvs mer kommer att räknas som våldtäkt som inte gjorde det tidigare.

Jag tror att det skulle bli väldigt svårt att få någon fälld för det som inte är direkt inblandad i själva "trafficking" brottet.

Människohandel för sexuella ändamål som det egentligen heter kommer att föras in i BrB 4kap §1a paragrafen, tidigare föll detta under någon av paragraferna människorov, olaga tvång, olaga frihetsberövande beroende på situationen om jag inte missminner mig.

Tydligare svar än så kan jag nog inte ge med mina något begränsade juridiska färdigheter i dagsläget, om någon annan är mer bevandrad inom ämnet så är ni varmt välkomna att fylla i eventuella luckor...

MrG

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?