feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hur avvisa efterhängna kvinnor?


Gå till senaste inlägget#1  Hur avvisa efterhängna kvinnor? default
2008-05-25 18:43:07

Jag hade bortamatch igår. Det var en fin och trevlig tjej på alla sätt och vis, men hon saknar det där sista. Nu har hon redan ringt två gånger sedan jag åkte från hennes lägenhet och vill träffas igen.

Inspirerad av Peggys tråd 'Hur avvisa raggande män?' frågar jag därför hur ni tycker man ska berätta att man inte är intresserad av att dela säng igen, men att det kanske kan vara kul att umgås om man springer på varandra på något uteställe igen eller så. För egen del vill jag ju heller inte att hon ska sprida ut massa bittra rykten om mig, utan snarare att hon ska har kvar sin goda bild av den trevliga natt vi verkligen hade. Man måste ju tänka på sitt rykte därute. :)

Så hur tycker ni man bäst avvisar efterhängsna ONS utan att de tar illa vid sig?

#2  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Johanna
2008-05-25 19:35:28

Varför gav du henne ditt nummer om du inte vill träffa henne igen? ;-)

Sånt kan ju annars typiskt ge signalen att du är intresserad av just... att träffas igen.

#3  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Legend
2008-05-25 20:14:17

Du kan låta bli att svara tills hon fattar vinken/tappar intresset.
Eller så kan du svara och säga att natten var väldigt trevlig men att du inte är intresserad av en fortsatt förbindelse.
Men om du då säger att "vi kan väl umgås om vi springer på varandra" så lämnar du mixed messages. Jag tror tyvärr inte att du kan ha kakan och äta den så att säga. Det är min erfarenhet.
Tyvärr kan du inte heller hindra henne från att sprida rykten, folk som vill bete sig så idiotiskt är svåra att stoppa...

#4  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Peggy
2008-05-25 21:00:23

Jag skulle ha låtit bli att svara, alternativt kommit med undanflykter. Normalt räcker det med typ två-tre gånger innan de ger upp.

Annars får du väl spärra numret, låta bli att svara, eller säga att du inte är intresserad.

Säg t ex: "Jag har mkt att göra, vill inte involvera mig i sex/kärlek just nu" eller så.

#5  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Marit
2008-05-25 22:48:30

Jag tycker att det är snällast att vara rakryggad, och renhårig :). Gissningar är så jobbigt.

"Tack för natten ihop, men jag är inte intresserad av att gå vidare med mer. Beklagar om du hade velat ha det annorlunda."

Tja, typ.

#6  Johanna default
2008-05-25 23:07:26

Nu gav jag faktiskt inte henne mitt nummer, men jag har ett ganska ovanligt adligt namn så det var säkert inte svårt för henne att ta reda på det..

Men jag kanske skulle ta och skaffa hemligt telefonnummer :)

#7  Legend och Peggy default
2008-05-25 23:18:08

Det har jag försökt tidigare, men det känns så fegt att inte svara eller att hela tiden komma med en massa undanflykter. Det borde ju gå att vara lite mer ärlig, utan att det ska uppfattas som någon form av svek eller att hon ska känna sig utnyttjad. Det verkar vara så vanligt att kvinnor (ja, det kanske gäller många män med?) har ytterligare förväntningar bara för att man delat säng en natt. Som om det per automatik skulle vara någon relation på gång.

#8  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Kaiser
2008-05-25 23:18:33

"Jag har nyligen gått med i en satanistisk sekt och nu behöver vi en frivillig för nästa ritual - ska vi träffas?"

*paus*

"Hallå? Hallå? Hallå?"

#9  Marit default
2008-05-25 23:22:15

Det är precis så jag också känner. Men min erfarenhet är att om man är så rak som i ditt exempel så blir de ofta sårade och ledsna. Det är ju inte meningen. Så det är därför jag undrar hur man skulle kunna uttrycka sig, utan att hon ska ta illa vid sig.

#10  Kaiser default
2008-05-25 23:25:10

LOL!!

Som om inte det skulle skapa rykten på stan. Tror det blir svårt att få med någon hem efter det....

#11  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? udd
2008-05-25 23:50:12

Men herregud, att bara låta bli att svara är ju otroligt elakt. Det är alltid jobbigt när det blir "obalans" i hur mycket folk vill, men det enda rätta är att vara ärlig. Trots att det kan vara jobbigt för båda.

Om hon vill mer men inte du tror jag att det är ofrånkomligt att hon blir ledsen. Skillnaden är nog mest ifall du märker det eller inte. Sen bör du naturligtvis formulera dig och lägga upp det så bra det bara går, men där är det nog svårt att komma med patentlösningar. (Men undvik att bjuda in till någon mellanväg med att ni eventuellt träffar på varandra. grapefrukt har rätt i att dubbla budskap nog inte blir bra.)

Risken för rykten är nog dessutom betydligt mindre om du är ärlig istället för om du först ligger med henne och sen bara ignorerar henne.

#12  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-26 10:28:04

var ärlig som i #1!

men ge henne ( mest ärliga) komplimanger/bekräftan först. risken är ju nån som blir dissad övertolkar och tror att hen är helt värdelös, när det precis som du säger var bra men saknade det där sista för att du skulle vilja bygga vidare.

#13  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-26 10:28:30

fast det beror ju hur en formulerar sig. :)

#14  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-26 10:30:59

säg typ att det var bra och fint men saknade det där sista för att du skulle vilja bygga vidare. eller nåt.

#15  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-26 10:31:28

haha nej jag vet inte! svårt sånt.

#16  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Liv
2008-05-26 10:34:54

Varför inte bara säga som det är?
"Jag hade en trevlig natt/dag men tyvärr är jag inte intresserad av något mer."

Sen så kan du ju i fortsättningen undvika att lämna ut nummer till folk du inte vill träffa igen, att lämna nummer kan liksom få folk att tro att du är intresserad, konstigt nog.. ;)

#17  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Peggy
2008-05-26 10:43:49

Alltså det beror ju på vad man menar med ärlig.

En bekants bekant blev dumpad med den ärliga motivationen "dina lår är för tjocka och du luktar illa". Jätteärligt, men vad ger det?

Jag kan tycka att det där med att undvika och köra med undanflykter faktiskt inte är så dumt alla gånger - det berors på. Ibland uppfattas vinken väldigt bra och snabbt, och man undviker ett drama.

Men visst, att säga rakt ut att man inte är intresserad är väl bra det med - om man gör det på ett snyggt sätt. Jag har blivit dumpad för att en kille "Har det så stressigt på jobbet och mår lite dåligt, kan inte engagera mig i den här typen av relation". Det var nog ett snyggare sätt att säga "tack för mig, det var kul men nu räcker det" eller kanske "du har fula knän och snarkar", inte vet jag.

Jag känner mig inte utnyttjad av honom. Inte det minsta.

#18  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Peggy
2008-05-26 10:45:55

Just det: det viktigaste är att vara konsekvent, om den andre vill och inte man själv. Inte använda denne som ett nödfallslig/sällskap som alltid ställer upp. Praktiskt, men en riktig highway to hell.

Testa INTE det hemma, grabbar och tjejer!

#19  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-26 10:46:02

själv avskyr jag när folk man har en relation till strutsar och fegundviker/väntar ut- men då vanligtvis när man faktiskt har en relation och inte efter ONS.

#20  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-26 10:53:40

man är olika?

#21  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Sinderella
2008-05-26 12:42:53

Att inte svara i telefon tycker jag är ett fegt och ärligt talat ganska barnsligt råd att ge.
Om det känns hårt att vara 100% ärlig, säg att du inte är intresserad av någon relation överhuvudtaget just nu.
(Att regelbundet ses, även om det bara är för att ha sex ÄR ju faktiskt att ha en relation, även om den bara bygger på sex.)

Det finns nog både män och kvinnor som tar för givet att man ska ses igen eller rent av börja träffas regelbundet för att man tillbringat en natt ihop.

#22  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? knoppan
2008-05-26 14:00:14

Sinderella sa:
Om det känns hårt att vara 100% ärlig, säg att du inte är intresserad av någon relation överhuvudtaget just nu.


Ditto, det borde vara tillrackligt tydligt. Om hon inte fattar och istallet tycker att hon da kan 'hjalpa' dig att bli redo for ett forhallande da maste du nog vara brutalt arlig och bara saga att du inte vill ha ett forhallande med henne, inte for att hon ar ful,jobbig eller nagot annat daligt, men for att du inte tyckte det 'klickade'.

/knoppan

#23  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? RasmusS
2008-05-26 14:11:23

”det viktigaste är att vara konsekvent, om den andre vill och inte man själv. Inte använda denne som ett nödfallslig/sällskap som alltid ställer upp. Praktiskt, men en riktig highway to hell”

Håller med till 100%. Har själv råkat ut för att bli behandlad så innan jag insåg att jag blev utnyttjad av henne som någon sorts reserv. Kan ju säga att hon och jag vare sig är vänner eller talar med varandra längre. Det hon gjorde riktigt fult enligt min ringa åsikt. Jag har själv gjort det när jag var yngre fast på ett annat sätt. Jag njöt av den uppmärksamhet en tjej visade och i stället för att säga nej sa jag kanske trots att jag innerst inne visste att det var ett nej. Det är också lika fult.

Nej, jag tror på tydlighet och ärlighet. Man behöver inte säga att någon är ful eller vad nu orsaken är till att man inte vill. Det enda som behövs sägas är att man inte vill så att den andra inte luras att tro att något är på gång. Ingen borde luras att investera känslor i en relation som aldrig kommer att bli av bara för att någon inte pallar att vara ärligt och öppen.


Det är bara att säga att man inte är intresserad.

#24  #6 Johanna
2008-05-26 20:15:01

Men ärligt talat, det är inte riktigt normalt att leta upp numret utan att ha fått det och sedan ringa flera gånger om man inte får svar. Nånstans måste man fatta en vink, har man inte numret så är det av en anledning och svarar personen inte, ja, ge upp.

Hade du gett ut numret hade det varit en sak, men om nu personen (tror inte det här är ovanligt) förvandlades till stalker så fort du inte verkade så intresserad av mer, så tycker jag inte du är skyldig henom något, inte ens att svara i telefon.

#25  Johanna default
2008-05-26 22:14:03

Jag vet inte vad som är 'riktigt normalt' och vad som inte är det, men det är inte första gången det hänt mig. Och jag brukar svara i min telefon och det gjorde jag även igår. Har faktiskt talat med henne i förmiddags igen och nu tog jag mod till mig och berättade att jag tyckte vi hade en väldigt trevlig och fin natt, men att jag tror vi har haft lite olika förväntningar på vad det ska leda till. Vi pratade en ganska lång stund och jag kände mig nästan som någon form av själavårdare ett tag. Jag försökte vara så ärlig jag kunde och samtidigt lite mjuk med hur jag uttryckte mig. Det kändes bra till slut och hon verkar ha förstått min position. Så det verkar ha löst sig för den här gången.

#26  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? ByggareBob
2008-05-26 22:18:11

Bara jag som noterar något extremt könsrollsstereotypt? I den andra tråden handlar det om män som är efterhängsna INNAN sex och i den här om kvinnor som är efterhängsna EFTER sex.

#27  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Ephemeer
2008-05-26 22:24:27

Jag brukar jobba preventivt, dvs. säga att jag inte är intresserad av några förhållanden innan jag varit intim med någon.

#28  default MarianneK
2008-05-26 22:33:48

Skönt att det löste sig, och att hon inte verkade ha varit så galen ändå.

Men om det här är något som brukar hända dig låter det som att du har tillfälligt sex med människor som är intresserade av mer än så, och det är inte så schysst. Visst, det kan ju vara så att du först efteråt vet om du är intresserad eller inte, och då är det en annan sak. Men är du inte ute efter ett förhållande, och de som har sex med dig tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du raggar?

#29  ByggareBob default
2008-05-26 22:47:43

Tycker du? Jag brukar ha en hel del tjejer/kvinnor som raggar på mig (och som kan vara ganska efterhängsna då med). Hon i lördags raggade upp mig. Vi dansade och pratade och hade det allmänt trevligt innan vi åkte hem till henne.

#30  Ephemeer default
2008-05-26 22:53:11

Det låter lite byråkratiskt och tråkigt tycker jag, men det kanske fungerar? Samtidigt kan jag ju berätta att hon i lördags aldrig berättade att hon var ute efter ett förhållande innan vi var intima.

#31  MarianneK default
2008-05-26 23:06:08

Galen? Nej, det har jag väl aldrig påstått att hon var. Lite efterhängsen som ringer ett par gånger dagen efter och vill träffas igen däremot. Annars var det en både trevlig och söt tjej.

Hur ska jag kunna veta vad de jag hamnar i säng med har för underliggande tankar vad det ska leda till? Jag brukar ofta bara prata och vara lite allmänt social när jag är ute och sedan får man se vad det leder till. Ibland blir det intimitet, ibland inte. Jag brukar inte förvänta mig att det ska leda till ett förhållande, varför skulle jag då tro att andra förväntar sig det?

För övrigt så är det nog lika vanligt att tjejer raggar på mig som tvärtom.

#32  default MarianneK
2008-05-26 23:14:39

Nej, nej, det sa du inte. Det var andras tolkningar. Att ta reda på telefonnumret, och ringa mer än en gång, känns lite galet, tycker jag.

Med "ditt raggande" menar jag hela processen, oavsett vem som tar första steget.

Om det är vanligt att de du har ONS med tror att du vill något mer så låter det som att du behöver fundera över vilka signaler du skickar ut. Om förväntningarna brukar vara sådana, är det ju inte bra, eller hur? För du vill väl inte ha sex med någon som kommer att bli sårad av att du "bara" ville ha sex?

På dig lät det som att det här inte var en så ovanlig situation, och då är det väl bäst att ändra på något, för att undvika att såra?

#33  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? udd
2008-05-26 23:23:16

default: Vad bra att det löste sig. Jag tycker du gjorde det på ett bra sätt dessutom.

MarianneK: Det kan ju också vara så att default ger mersmak så att alla vill ha mer. :)

#34  Intressant vinkling Khazad
2008-05-27 02:19:53

Vänligt:

"Men är du inte ute efter ett förhållande, och de som har sex med dig tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du raggar?"

Alternativt:

"Men är du inte ute efter sex, och de som ser dig iklädd den typen av sexiga kläder tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du klär dig?"

Vem bestämmer vad som är ok och vilka beteenden som behöver ses över? Är tillfällig sex som kan tolkas som hopp om mer ok eller är det ett beteende som bör ses över? Är att iklä sig sexiga kläder som kan tolkas som hopp om tillfälligt sex ok eller är det ett beteende som bör ses över?

#35  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Plutt
2008-05-27 07:22:18

Det var en intressant vinkling... :) Och jag tror att det är ganska vanligt att man ser ONS som ett första steg till ett eventuellt förhållande utan att några speciella signaler behöver skickas ut. Kontakten är gjord och ett visst intresse är noterat. Så går man vidare och hoppas på det bästa.

Att se över sitt beteende torde alltså inte vara nödvändigt (om man nu inte ljuger som en häst travar genom hela kontakten, men då vet man förmodligen redan om det utan att behöva se över någonting), liksom det inte är nödvändigt för kvinnor att se över sitt beteende när de ler mot en karl, är trevliga, klär upp sig, eller på annat sätt väcker förhoppningar hos en man.

#36  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Gullegubben
2008-05-27 09:17:02

Den har typen av situationer ar lattare att hantera om man framst attraheras av snygga tjejer (och later bli att ha sex med tjejer man inte tycker ar fysiskt attraktiva). Att man har personligheter, asikter, livsstil etc som inte gar ihop for ett langre forhallande ar, enligt min mening, for de flesta kvinnor lattare att ta an att mannen tycker att dessa saker stammer men att han anda har tappat intresset for att han kanner att tjejen inte ar snygg nog och berattar det. Och snygga tjejer behover inte vanta lange pa nya chanser med en man som passar dem battre vad galler personlighet, asikter, livsstil etc.

Jag tror att de flesta killar som tjejer ar sura pa efter ONS som inte leder till fortsattning, och istallet leder till en massa drama, ar killar som ljuger for sig sjalva eller for tjejen om att hon ar fysiskt attraktiv.

#37  Sv: 36 Sinderella
2008-05-27 11:55:36

Men varför vill någon överhuvudtaget, man som kvinna ha sex med någon man inte ens då i det ögonblicket tycker är fysiskt attraktiv? Det är väl verkligen att plåga sig själv, en person som gör så bär nog på något trauma eller har machosistiska drag.
Eller menar du att det fanns en attraktion, åtminstone då man hade sex men att man inte tycker att personen är snygg?
Att man kan bli attraherad av personer man egentligen inte tycker är snygga är en sak.
Men då är man ändå fortfarande attraherad.
Att ha sex med någon man inte är attraherad av däremot är inget annat än självplågeri.

#38  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-27 13:04:38

ja, herregud alltså.

#39  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-27 13:09:31

"Nej, nej, det sa du inte. Det var andras tolkningar. Att ta reda på telefonnumret, och ringa mer än en gång, känns lite galet, tycker jag."

fast...eniro liksom? det är typ ett knapptryck borta. bättre försöka höra läget om en gillar nån än föralltid udnra vad som kunde hända, tycker jag faktiskt. :)

men nu verkar ju default ha förklarat läget på ett schysst sätt.

#40  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-27 13:10:55

det är ju dessutom modigare än att bara dra sig tillbaka och inte våga riskera ngt.

#41  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-27 13:11:23

( att ringa).

#42  336 Blindalina
2008-05-27 13:13:04

gg, du är snygghetsfixerad. vid långa smala vältränade brunetter och små bröst som liknar jennifer garner eller vad det var du sa.

#43  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Tass
2008-05-27 13:35:54

bingo

#44  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Legend
2008-05-27 13:49:00

Jag har upplevt att killar förväntar sig mer efter ett ons - eller de förväntar sig att jag ska förvänta mig mer liksom. De smickrar sig själva med att anta att jag skulle vara intresserad av något mer... och blir hemskans förnärmade när de föreslår att de ska lämna sitt telefonnummer och jag svarar "varför?"
(hade de vart intresserade av mig hade de väl frågat om mitt nummer och tagit på sig själva att ringa resonerar jag. eller tänker jag fel?)

Screenar inte folk sina telefoner? Jag gör det jämt, gäller vem som helst som ringer. Känner inte jag för att svara i telefon just då eller prata med just den personen så har jag hyfs att låta personen slippa min ovilja och göra nåt bättre med sin tid. Varför uppfanns annars nummerpresentatören??? Jag anser att alla är in sin fulla rätta att låta bli att svara i sin egen telefon.

#45  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Johanna
2008-05-27 15:30:39

Jag tycker inte att det är enbart personen som redan innan vet att det "bara" är ett ONS som har ett ansvar att berätta läget. Om man ska utgå från något när man går hem med någon från krogen är det väl just att det är ett ONE night stand?

Självklart ska man bete sig så schysst det går, men man kan inte ansvara för andra människors känslor. Människor som går hem med ett ONS riskerar att bli förälskade, och även bli sårade. Det är en risk man får ta. Ibland blir den ena parten mer intresserad, men tough shit, sånt är livet. Är man inte beredd på den risken kanske det är upp till en själv att kolla läget lite innan?

Kommunikation från alla håll är en hit oavsett vilken sida man befinner sig på.

#46  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? udd
2008-05-27 17:49:44

Jag tycker som Blindalina att det inte är galet att ringa. Sen kan det ju visa sig att den andra inte är intresserad, men det är ju bättre än att båda vill någon men ingen gör slag i saken.

#47  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? MarianneK
2008-05-27 20:04:01

Att ringa en gång tycker inte jag heller är galet. Men att fortsätta att ringa efter att man skickat över bollen, och att ringa ytterligare gånger, känns lite galet.

#48  Khazad MarianneK
2008-05-27 20:10:26

Två väldigt olika saker. Det ena är personligt, det andra är det inte.

Däremot går det att jämföra med om det är vanligt att den man pratar med tror att man är intresserad, fast man inte har velat skicka ut sådana signaler.

Då tycker jag att man bör fundera över hur man beter sig. Men det är mycket möjligt att man efter funderandet kommer fram till att man inte gjort något tokigt, och då upphör ens ansvar, IMO.

Samma sak anser jag gäller vid sexraggning. Man bör fundera över hur man beter sig, om det är vanligt att andra (som man har en personlig relation till) blir sårade. Sen håller jag med om att man inte har något ansvar för andras känslor, och kommer man fram till att man inte har gjort något dumt eller obetänksamt så har man ändå gjort vad man kunnat.

#49  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? illsyr
2008-05-27 20:27:00

"Sen håller jag med om att man inte har något ansvar för andras känslor, och kommer man fram till att man inte har gjort något dumt eller obetänksamt så har man ändå gjort vad man kunnat."

Det här låter som att det är full fart på vardagen att lägga in en stöt på närmaste söt tjej man ser som man vill lite mer med, när man sitter med en pepsi och har tagit igen sig efter ännu en arbetsdag.

Att sex är ett sånt oerhört stort topic bland feminister skulle jag inte tro på om ens jag fick det förklarat rakt i ansiktet på mig.

#50  illsyr Legend
2008-05-27 20:32:40

Varför skulle det inte var okej att "stöta" på närmsta söta människa på en vardag??? Det har väl aldrig varit annat än okej?

jag förstår nog inte riktigt ditt inlägg...

#51  illsyr MarianneK
2008-05-27 20:33:16

Vad sjutton menar du?

Hur har det du skriver dem det jag skriver att göra?

Om du har missat det så handlar diskussionen om situationen där den ena, men inte den andra, vill fortsätta relationen efter att man haft sex.

Och vad menar du med att du inte skulle tro på att sex är ett stort ämne för feminister? Vad har det med den här diskussionen att göra? Vilka har sagt att det är det, och varför tror du inte att det är det?

#52  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? heffaklumpen
2008-05-27 21:33:47

Jag är nog på Udds linje här, att man har lite olika förväntningar efteråt är väl inte så konstigt och det är bättre att någon ringer än att ingen gör det. Att inte svara för att undvika den eventuella konflikten tycker jag är ganska fult.
Defaults sätt att hantera det tycker jag är det mest rakryggade och det som jag skulle uppskattat mest själv i motsvarande situation. Osäkerhet ger bara mer konflikter och sårade känslor.

#53  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? heffaklumpen
2008-05-27 22:13:59

Rent generellt tycker jag att det är bättre att fundera på hur man själv skulle vilja bli bemött än att irritera sig på att någon ringer mer än en gång efteråt.

#54  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? illsyr
2008-05-27 22:28:54

"ent generellt tycker jag att det är bättre att fundera på hur man själv skulle vilja bli bemött än att irritera sig på att någon ringer mer än en gång efteråt."

Jag håller med dig, det är borgarna som håller i klockan när vi arbetare ska stämpla in till jobbet varje dag och vi måste känna av att bygga det kapital cheferna tjänar på vårat arbete.

#55  Illsyr heffaklumpen
2008-05-27 22:37:35

jag vet inte vad det hade med mitt inlägg att göra, men rent generellt brister klassanalysen i att den största skillnaden mellan arbetare och chefer är om de haft möjlighet att roffa åt sig och det är inte alltid cheferna som är lyckas roffa åt sig mest.

#56  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? illsyr
2008-05-27 22:45:32

det är arbetarna som blir mer alkoholisreande, inte cheferna som tar profiten av vårat svett. Utan oss arbetare skulle inte du få in den profit du kännar på oss, det är vårat svett du lever på din profitutsugare, dela med dig till folket, som får dig att leva på vad du har byggt upp. Utan dina arbetare är du shit värd.

Tror du att du kan få det själv på fötter eller?

#57  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? illsyr
2008-05-27 22:57:17

det är lagerarbetare vissa av oss ska vara, vissa ska vara chefer. Stress är något som är en livsstil för att arbetsgivarana ska vara nöjda och inga protester ska höjas förutum att tjejer ska ha det bättre (som att dom inte redan har det), och svetten ska rinna avarbetarna för att svinen på toppen ska ha råd med att köpa en ny lägenhet på strandvägen eller vad fan dom väljer att spendera sina pengar.

#58  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? heffaklumpen
2008-05-27 23:13:57

När "arbetarna" som de så romantiskt kallar sig får chansen så gör de precis som cheferna de klagat på och ingenting förändras. Solidaritet blir bara ett annat namn på samma utnyttjande av andra.
Någonstans är det dags att inse att förändringen börjar med en själv och inte i att skylla ifrån sig allt på andra. Klass eller kön skiljer sig inte speciellt i det avseendet, skulden för systemets fortlevnad är ganska jämt fördelad i bägge fallen. Arga ord med vacker revolutionär klang kommer knappast att åstadkomma någon förändring i något av dem, det är bara ytterligare en del i spelet om vem som håller i piskan.

#59  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? illsyr
2008-05-27 23:26:21

I gamefaqs namn, så kan en man få för sig att ifrågasätta en arbetare som har arbetat för produkter som tjejer kan ha sina tidningar i och läsa och sen förvara.

Att man sen ska stressa och får för sig att vissa kallar sig att verka för klassens bästa går ju att ta med en klackspark om böcker är det enda dom kan få fram till, inte oss som arbetat i 7 år men att läsa sig fram till det kan ju säkerligen få en arbetares främsta att få sina mål att kännas betydligt. klotter är extremt betydelsefullt mer än vad en bok kan ge.

#60  Illsyr heffaklumpen
2008-05-27 23:44:23

Jag kan inte få ut något vettigt av det du skriver, den delen av debatten är slut för min del.

#61  MarianneK Khazad
2008-05-28 23:15:57

"Två väldigt olika saker. Det ena är personligt, det andra är det inte."

Jag tolkar dig som att något personligt per definition är viktigare, något där vi måste ta större ansvar?
Vilket är då personligt enligt dig? ONS eller förhållande? Och var går gränsen för vad som får anses vara personligt? För jag tror att det beror på vem du frågar.

_______________________________________________________

"Däremot går det att jämföra med om det är vanligt att den man pratar med tror att man är intresserad, fast man inte har velat skicka ut sådana signaler."

Jag har förstått att det är förhållandevis vanligt att sexig klädsel tolkas som intresse.

_______________________________________________________

"Då tycker jag att man bör fundera över hur man beter sig. Men det är mycket möjligt att man efter funderandet kommer fram till att man inte gjort något tokigt, och då upphör ens ansvar, IMO."

Det tolkar jag som att du som jag anser att det handlar om personliga värderingar.

________________________________________________________


Det jag vill belysa är, att en uppmaning som:

"Men är du inte ute efter ett förhållande, och de som har sex med dig tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du raggar?"

är likställt med en uppmaning som:

"Men är du inte ute efter sex, och de som ser dig iklädd den typen av sexiga kläder tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du klär dig?"


EFTERSOM:
1. Vad som anses "dumt eller obetänksamt" är en bedömningsfråga.

2. Vad som är personligt också är en bedömningsfråga.

Vem bestämmer vad som är ok och vilka beteenden som behöver ses över?


Om du vill hänvisa till att det beror på hur personligt något är så måste du hjälpa mig med att hitta mätskalan för "personlighetsgrad", alternativt definiera gränsen när ett beteende faller inom eller utanför ramen för något som bör ses över.

#62  Khazad Gullegubben
2008-05-28 23:38:43

"Vilket är då personligt enligt dig? ONS eller förhållande? Och var går gränsen för vad som får anses vara personligt? För jag tror att det beror på vem du frågar."

Varfor forsoker du rota i MarianneKs asikter, kanslor och darmed ocksa privatliv pa det har sattet?

#63  Khazad Gullegubben
2008-05-28 23:41:15

Mariannek resonerar om ett fenomen. Hall hennes privatliv utanfor diskussionen.

#64  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Perfume
2008-05-28 23:42:56

Lovade du henne inget, så tänker hon förmodligen inte nödvändigtvist så annorlunda den natten.
Altså du hade en del att ge, men du saknar det där sista.
Hon ville ju. Väldigt enkelt.
Du kanske vill igen, nån gång. Precis som hon.

#65  Gullegubben! Sjodin
2008-05-29 15:30:59

Trollstav Jag är övertygad om att MarianneK, liksom alla andra härinne, kan svara för sig själva huruvida ett inlägg blir för personligt eller inte.

#66  Khazad MarianneK
2008-05-30 00:19:47

Nej, jag menar inte personligt på det sättet.

Jag menar att det är personligt för att det bara involverar en person i taget. Handlingen att ha sex med någon riktar sig bara till denna någon. Det finns en sändare och en mottagare, och i ett sådant läge har även sändaren ett visst ansvar för vilket budskap som mottagaren uppfattar.

När det gäller sexig klädsel är det opersonligt. Det finns ingen mottagare, och det är uppenbart för alla att personen som är sexigt klädd inte är ute efter att ha sex med alla som ser henom. Om sändaren ens kan sägas ha ett budskap är det uppenbart att det inte är riktat till alla som ser henom. Sändaren har inte utsett någon mottagare, och har därmed inget ansvar för vilket budskap en person som tycker att hen borde vara mottagare uppfattar.

Eftersom jag menar något helt annat med ordet "personligt" än vad jag uppfattar det som att du trodde att jag menade, blir det svårt att svara på resten av ditt inlägg.

""Men är du inte ute efter ett förhållande, och de som har sex med dig tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du raggar?"

är likställt med en uppmaning som:

"Men är du inte ute efter sex, och de som ser dig iklädd den typen av sexiga kläder tror att du är det, är det kanske läge att se över hur du klär dig?""


Jag anser inte att det är det minsta likställt. Har man inte valt en mottagare kan man, i de flesta fall, inte ha ansvar för vad den personen uppfattar.

En av nycklarna är att se att den andra frågan i citatet har utelämnat något väsentligt - nämligen _vem_ man är intresserad av att ha sex med. En person kanske klär sig sexigt för att hen är ute efter sex - men med en utvald mottagare. Och detta är uppenbart för alla som inte tror att de är de enda människorna på jorden. Hur sexigt men än är klädd kan man inte vara ute efter att ha sex med alla som ser en, och är man väldigt sexig är det orimligt att man skulle vara ute efter "första bästa".

#67  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-30 11:01:17

"När det gäller sexig klädsel är det opersonligt. Det finns ingen mottagare, och det är uppenbart för alla att personen som är sexigt klädd inte är ute efter att ha sex med alla som ser henom. Om sändaren ens kan sägas ha ett budskap är det uppenbart att det inte är riktat till alla som ser henom. Sändaren har inte utsett någon mottagare, och har därmed inget ansvar för vilket budskap en person som tycker att hen borde vara mottagare uppfattar. "

precis-

#68  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? Blindalina
2008-05-30 11:05:53

"Jag har förstått att det är förhållandevis vanligt att sexig klädsel tolkas som intresse. "

kanske intresse av det sociala livet och att få möjligheter att interagera, men jag tror de flesta klär sig "sexigt" för att få mer bekräftelse helt enkelt, på div sätt, i sin identitet eller bara ytligt. eller bara följa moden.

är det ang nån speciell person finns det säkert folk som medvetet klär sig "sexigt" just för den under en period.

eh. blabla.

#69  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? heffaklumpen
2008-05-31 01:19:51

Man kan väl ändå säga att de som klär sig sexigt är intresserade av sexuell uppmärksamhet, även om det inte är det de kanske helst vill ha.
Budskapet är så att säga ganska tydligt, men avsändaren vill egentligen bara ha gensvar från en begränsad grupp som inte kan urskiljas, eller ibland inte ens det.
Budskapet ändras inte om det är alla eller en begränsad grupp eller en enskild person som är avsedd som mottagare och det gör att det finns en rätt uppenbar risk för missförstånd. Det betyder dock inte att budskapet inte existerar.

Det är lite som att sätta ut en annons i tidningen om jättebilliga jordgubbar, eller vad det nu kan var man säljer, och sedan när någon ringer säga att "Nej, men det priset gäller bara om du heter Pelle och är skitsnygg...".

#70  heffaklumpen MarianneK
2008-06-01 16:40:24

"Man kan väl ändå säga att de som klär sig sexigt är intresserade av sexuell uppmärksamhet"


Nej. Det du anser är "sexigt" kanske någon annan bara anser är "snyggt". Dessutom går det utmärkt att klär sig enligt vad man själv tycker är sexigt, utan att vara det minsta intresserad av "sexuell uppmärksamhet" från omgivningen. Man kanske bara vill kunna uppskatta sin egen spegelbild?

Du kan inte av någons klädsel hävda att det finns ett "budskap".

#71  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? bjornsdotter
2008-06-01 19:15:11

Egentligen borde den här tråden kunna slås ihop med "hur avvisa raggande män", eftersom samma sak borde gälla i båda fallen. Man ska inte lova mer än man kan hålla, men ett ons är ett ons och man är inte skyldig att leverera mer bara för att man har haft sex. Man är inte skyldig att vara intresserad och tillmötesgående bara för att någon kommer fram, men man ska visa respekt om man själv blir behandlad med respekt.

Efterhängsna kvinnor brukar väl kunna avvisas vänligt men bestämt? Om inte det hjälper får man väl gå därifrån eller säga till personalen (om man är på ett uteställe). Handlar det om att hon ringer hela tiden eller dylikt, får man väl uttryckligen be henne att inte höra av sig mer. Gör hon det ändå, får man hota med polisanmälan och i värsta fall verksställa det... Det handlar ju om stalking i så fall.

#72  MarianneK heffaklumpen
2008-06-02 02:31:10

Nej. Det du anser är "sexigt" kanske någon annan bara anser är "snyggt".

Det kan också vara så att personen anser att det är snyggt för att det ger (i det här fallet sexuell) uppmärksamhet, men att de flesta andra skulle definiera det som sexigt snarare än snyggt. Jag är också medveten om att det finns gråzoner där. Definitionen av vad som är snyggt eller sexigt verkar dock variera mer med personens avsikt med uttalandet och vem de pratar med än med klädseln och situationen.

Dessutom går det utmärkt att klär sig enligt vad man själv tycker är sexigt, utan att vara det minsta intresserad av "sexuell uppmärksamhet" från omgivningen.

I min erfarenhet är det inte så utan snarare att man inte vill ha en viss typ av uppmärksamhet, man vill fortfarande bli uppfattad som sexig och vill ha uppmärksamheten, men t.ex. inte någon som stirrar eller kommer med ovälkomna förslag.

Man kanske bara vill kunna uppskatta sin egen spegelbild?
Andelen människor som främst är intresserade av sin egen spegelbild bedömer jag som väldigt liten.

Du kan inte av någons klädsel hävda att det finns ett "budskap".
Visst finns det ett budskap, det gör det även i tråkig mainstream-klädsel.

#73  Sv: Hur avvisa efterhängna kvinnor? HenrikW
2008-06-10 14:49:18

Jag hade en efterhängsen kvinna efter mig en gång..usch så hemskt det var...hon gav aldrig upp trots att jag avvisade henne gång på gång! Nu när vi har varit gifta i 8 år älskar vi varandra precis lika mycket som när jag "vaknade" upp ur koman och fattade att hon var kvinnan i mitt liv.

Så släpp hörnflaggan och kom in i matchen, det kan vara kvinnan i DITT liv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?