feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ang. psykiatrin och propert beteende


Gå till senaste inlägget#1  Ang. psykiatrin och propert beteende knoppan
2008-05-24 17:25:06

Personal på Göteborgs Universitet har blivit starkt kritiserade av Högskoleverket efter att ha sagt att en psykiatri-studerande som hade poserat i en herrtidning var olämplig för sitt tilltänkta yrke. Tidningen som bilderna hade publicerats i hade skickats hem till en av lärarna på utbildningen(!).

http://www.thelocal.se/10442/20080313/ på engelska
http://www.gt.se/nyheter/1.677706 på svenska

Jag vet inte om personernas agerande är knsrollskonservativ eller (radikal/stats?) feministiskt. Jag tror tyvärr att det är en blandning av båda.
Man ja, var ska man dra gränserna för vad som är tillåtet respektive lämpligt? Är vad man gör privat helt irrelevant? Eller är det bara irrelevant om det hålls hemligt/privat?
Många företag (som jag har forstått det) har ju klausuler i sina anställningskontrakt som innebär att företaget kan avskeda någon om denna har ’brought the company into disrepute’ även om det är genom ens privata förehavanden.

/knoppan

#2  Sv: Ang. psykiatrin och propert beteende illsyr
2008-05-24 19:06:03

Rent spontant så är ju den här tråden helt värdelös utan bilder.

Annars är ju detta en fråga som borde utgå ifrån punkten om porren borde finnas överhuvudtaget. Hela den artikeln och situationen är ju helt överflödig och har ju inget med psykiatrin att göra, utan är ju en samhällsfråga på synen om porr. För som jag uppfattade det som att hon var helt naken på vissa bilder och det överskrider ju gränsen till vad som kan anses vara just porr.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?