feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Från diskussion - Mansdiskriminering


Gå till senaste inlägget#1  Från diskussion - Mansdiskriminering CeNedra
2008-05-22 17:29:15

Grapefrukt:
"Alltså det jag vill komma åt: männen betraktas kanske som omanliga (dvs. kvinnliga?) i den situtationen.

Så frågan är väl om det är diskrimineringen av män eller kvinnor som är skälet till att det fnissas åt män som blir utsatta för det som räknas som kvinnligt att bli utsatt för. Typ utbrändhet, våldtäkt och vård av sjukt barn."

Hur i all världen skulle något som en man utsätts för kunna vara en kvinnodiskriminering? MÄNNISKOR kan våldtas, hur något så som att bli våldtagen kan uppfattas som kvinnligt övergår mitt förstånd.

Det är vare sig manligt eller kvinnligt att bli utsatt för något, det är bara förjävligt.

#2  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-22 17:40:19

Det var inte frågan, CeNedra. Frågan var - "varför _skrattas_det_åt_ mannen", inte huruvida han blivit förnedrad eller inte. Viss skillnad, eller hur?

#3  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-22 17:42:19

(PS: Det står ju till och med i ditt citat, du borde kanske läsa det du citerar?)

#4  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-22 17:42:20

(PS: Det står ju till och med i ditt citat, du borde kanske läsa det du citerar?)

#5  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-22 18:01:35

Det står dessutom inte att det ÄR kvinnligt att bli utsatt, det står att det UPPFATTAS SOM.

Ja jisses, CeNedra, din felläsning (vantolkning, snedvridning av mina ord) var nog bland det mest horribla jag läst på JÄIF.

#6  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering FumikoFem
2008-05-22 18:15:17

Ja, det handlar ju om attityder och förväntningar. Kvinnligt och mannligt och att det kvinnliga ses ner på, kvinnoförakt.

#7  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering CeNedra
2008-05-22 18:39:31

Grapefrukt:

För det första använde jag dina ord "uppfattas som".

För det andra så utsätts mannen för både våldtäkten och omvärldens reaktion. Och varesig våldtäkten eller omvärldens reaktion är kvinnodiskriminerande.

#8  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering udd
2008-05-22 22:14:57

Spelar det egentligen någon roll? Kvinnor råkar illa ut och män råkar illa ut, så långt är väl alla överens. Lösningen i båda fallen är att ändra genussystemet och det räcker för mig.

grapefrukt sa:
Så frågan är väl om det är diskrimineringen av män eller kvinnor som är skälet till att det fnissas åt män som blir utsatta för det som räknas som kvinnligt att bli utsatt för.


Jag ser inte hur det skulle kunna vara diskriminering av kvinnor. Det kan dock vara diskriminering (om det är rätt ord) av kvinnlighet, men det är ju inte samma sak.

#9  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering TheCarolinch
2008-05-22 22:31:22

CeNedra

exakt vart vill du komma? menar du att mansamhället *inte* ser ner på män som drabbas av "kärringåkommor"? män tillåts vara/känna sig svaga och utsatta på samma sätt som kvinnor idag?

#10  #9 TheCarolinch CeNedra
2008-05-22 22:41:17

Vart vill jag komma? Jag vill påvisa att allt inte handlar om kvinnodiskriminering. För jösse namn när män utsätts för något så hör jag/läser jag alltför (i mitt tycke) många feminister som försöker få det att handla om kvinnodiskriminering.

Att män inte idag får vara/känna sig vara svaga har inget med kvinnor att göra. Det beror inte på att de är "kvinnliga", det beror på att de är "omanliga". Män och kvinnor är inte motpoler till varandra och det är inte de typiska egenskaperna heller. Allt som inte handlar om att vara "manlig" handlar inte om att vara "kvinnlig".

#11  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering Observatore
2008-05-22 23:28:23

Män är ju djur! Det har sett sägas på tv av ROKS (tror jag det var) kvinnliga ordförande! Det visar att kan hon säga så eller tänka så, per automatik finns det flera kvinnor som tycker och tänker detsamma om män.

När hundratusentals män ser och hör detta på tv så är det lätt att känna att kvinnor diskriminerar män. Det blir en reaktion som inte kvinnor många gånger vill ta till sig och bara förminska männen. Konstigt det också. Speciellt om man pratar om jämdställdhet.

Vi har i alla tider diskriminerat varndra. Idag gör vi inte det lättare för varandra, utan förstärker diskriminering av människor konstig nog.

Sjuk värld vi lever i.

#12  Observatore Ephemeer
2008-05-22 23:45:24

Hur kan det vara diskriminering. Kvinnor är ju också djur.

#13  Observatore default
2008-05-22 23:46:18

Äh, överdriv inte! Ta det inte på allvar, sånt där är ju bara kul. Det säger ju så otroligt mycket mer om människan själv än om de som hon uttalar sig om.

#14  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-23 12:01:54

Och som vanligt förvrids sanningar från antifeministhåll... Observatore, är det feminister som talar om för kvinnor att de ska klä sig i bylsiga kläder typ burkha för att inte hetsa upp män som kommer våldta dem så fort kvinnorna visar lite hud? Nej knappast. Det är därmed inte heller feminister som talar om att män är djur - däremot påstår faktiskt de personer som tycker att kvinnor ska begränsa sina liv och sin klädsel, att män är djur. Tänk på den en stund.

#15  Observatore RasmusS
2008-05-23 12:02:03

Förlåt att jag korrigerar dig men det är inte mansdiskriminerande, däremot när det ett nedvärderande av män som det formulerades där och då. Ett uttalande som bygger på mansförakt.

Men när man skriver det som Ephemeer så är det inte ens det.

#16  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering RasmusS
2008-05-23 12:05:40

Grapfrukt sa:
är det feminister som talar om för kvinnor att de ska klä sig i bylsiga kläder typ burkha för att inte hetsa upp män som kommer våldta dem så fort kvinnorna visar lite hud?


Nej feminister (om man nu ska tala om dem som en enhetlig grupp) säger i stället att alla män är potentiella våldtäktsmän och kvinnomisshandlare vilket inte är mycket bättre det eftersom det skrämt upp onödigt många kvinnor och även fått onödigt många män att känna sig kränkta.


Grapefrukt sa:
Det är därmed inte heller feminister som talar om att män är djur


Nja, en feminist sa det i alla fall och flera andra har hållit med.

#17  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-23 12:34:09

Ännu mer förvrängningar ser jag... är det feminister som säger att kvinnor ska hålla sig inne på kvällarna, inte gå genom mörka parker, inte klä sig "utmanande" - dvs. begränsa sig? Nej. Det som en feminist gjorde, var att beskriva situationen som den är och påpeka att den som anser att kvinnor ska hålla sig inne etc., faktiskt anser att alla män är potentiella våldtäktsmän. (På liknande sätt som det urklippta citatet "män är djur" har felciterats, så har "potentiella våldtäktsmän" felciterats. Medvetet eller omedvetet, det ska jag låta vara osagt, ni får hitta på egna konspirationsteorier.)

Varifrån du fick kvinnomisshandlare får du allt ta att berätta, RasmusS.

#18  grapefrukt illsyr
2008-05-23 13:47:26

[quote]är det feminister som talar om för kvinnor att de ska klä sig i bylsiga kläder typ burkha för att inte hetsa upp män som kommer våldta dem så fort kvinnorna visar lite hud? Nej knappast. Det är därmed inte heller feminister som talar om att män är djur - däremot påstår faktiskt de personer som tycker att kvinnor ska begränsa sina liv och sin klädsel, att män är djur. Tänk på den en stund.[/quote]

Och vilka är dessa män som hetsar upp sig om deras kvinna går klädd i vad hon behagar och istället påtvingar henne att ta på sig attiraljer som burqa?

Låt mig gissa, det är hela det svenska manskollektivet som sen urminnes tider hållit kvinnan i ett järngrepp vid diskbänken, spisen och dammsugaren. För någon annan grupp kan det inte vara.

Om du inte är en sverigedemokrat så uppvisar du tendenser till att ha samma åsikter till att vara en röstare av dom 2010 iaf.

#19  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering illsyr
2008-05-23 13:56:20

Grapefrukt->

Ännu mer förvrängningar ser jag... är det feminister som säger att kvinnor ska hålla sig inne på kvällarna, inte gå genom mörka parker, inte klä sig "utmanande" - dvs. begränsa sig? Nej. Det som en feminist gjorde, var att beskriva situationen som den är och påpeka att den som anser att kvinnor ska hålla sig inne etc., faktiskt anser att alla män är potentiella våldtäktsmän. (På liknande sätt som det urklippta citatet "män är djur" har felciterats, så har "potentiella våldtäktsmän" felciterats. Medvetet eller omedvetet, det ska jag låta vara osagt, ni får hitta på egna konspirationsteorier.)

Än en gång, är det några speciella grupper du tänker på som visar upp den kvinnosyn du skriver om ovan^ eller alla män som bor i sverige?

skrämmande, rent ut sagt livsfarligt att yttra sig om sånt om man inte är beredd på det --->"den som anser att kvinnor ska hålla sig inne etc., faktiskt anser att alla män är potentiella våldtäktsmän"

För det kan uppfattas väldigt fel om du inte har dom åsikterna redan och står för dom och yttrar dig i det offentliga.

#20  illsyr Sjodin
2008-05-23 14:13:23

Trollstav Det finns ingen anledning för dig att ta till personangrepp. Tighta till din debattstil en smula är du snäll.

#21  Sv: Från diskussion - Mansdiskriminering grapefrukt
2008-05-23 14:27:45

Jag begriper inte varför förtäckta hot får stå kvar.

#22  Sjodin illsyr
2008-05-23 14:28:00

Jag kan medge att jag svänger lite med generaliseringar, men att det skulle vara personagrepp, lite väl tilltaget för det kan vara olika från person till person, vad som är kränkande, hur det uppfattas osv.

Jag ser din poäng och ska tänka på det.

#23  grapefrukt illsyr
2008-05-23 14:33:31

Jadu grapefrukt att du skulle se det som hot är ju bara beklagligt. Men du kan ju svara på frågorna för det är ifrån den vinkeln jag uttgick ifrån du kommer ifrån med dina åsikter. Är du inte beredd och debattera dom?

#24   illsyr
2008-05-23 14:41:17

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?