feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Jossan" nådde inte ända fram, men...


Gå till senaste inlägget#1  "Jossan" nådde inte ända fram, men... Kalle
2004-12-17 10:58:15

Ang. Könssepareringen i idrotten.

För ett tag sedan så ryktades det ju att ett italienskt fotbollslag var intresserade att kontraktera Josefin Öberg (eller var det någon annan?). Det gick aldrig i lås, och vi får väl aldrig reda på om det var tänkt som något mer än en PR-kupp.

Men nu har det hänt på riktigt. GP skriver idag:
"Fotbollstjej skriver på för herrlag"
"Den mexikanska landslagstjejen Maribel Dominguez spränger könsbarriären inom fotbollen. Anfallaren har skrivit ett kontrakt med Celaya, som spelar i den mexikanska andradivisionen."

#2  Det blev lite stavfel: Här är rätt: Bofredrik
2004-12-19 21:22:42

Det är nåt som TV nu visar som ett sorts PK tvång på oss men det är lika ointressant för det. Som att visa Formel 1 med bara tjejer. Nej, jag gillar inte män som sysslar med konstsim så jag är ingen hatare av just kvinnlig idrott.

#3  #1 Klabbe
2004-12-20 16:04:56

Hej,

Läste på texttv att FIFA (internationella fotbollsförbundet) inte accepterade att kvinnor spelade i samma lag som män och det exemplet du tog upp hade tydligen stoppats. Argumentet var något luddigt i mitt tycke och i stil med "det bör finnas tydliga gränser mellan herr och dam -fotboll".

Personligen ser jag inga som helst problem med att en kvinna spelar i ett herrlag, under förutsättning att hon är duktig nog och att det inte rör sig om ett PR-trick. Jag har dock mycket svårt att se hur någon kvinnlig spelare ska kunna platsa i ett herrlag av någorlunda klass.

MVH, Klabbe

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?