feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Word till lynx


Gå till senaste inlägget#1  Word till lynx Gullegubben
2007-11-26 11:44:56

"Men om man stöter på det "motståndet" att folk börjar prata om orättvisor för män, är inte det en suverän ingång för att få dem på sin sida?

Man klagar på att kvinnorna måste ta hand om barnen.
Någon tar upp vad hemskt det är för papporna då, som inte ses som fullvärdiga föräldrar.
Slutsats: Jämställdhet är inte killarna mot tjejerna, det gynnar både killar och tjejer, det är killarna med tjejerna mot sunkiga ideal.

Jag tänker på den där affischen som börjar med "For every girl who is tired of acting weak when she is strong, there is a boy tired of appearing strong when he feels vulnerable"
[länk]

Huruvida det är värre att vara tjej eller värre att vara kille kanske man inte alltid måste diskutera och vara överens om, om det är någon som verkligen har bestämt sig redan. Men det kanske inte är lika svårt att inse att man har samma mål?"

Fast på kort sikt har jämställdhetssträvande män och kvinnor inte alltid samma mål. På kort sikt vill de flesta ha större valfrihet och makt utan motsvarande krav på ansvar (eller mindre ansvar, utan krav på att avstå från valfrihet och makt). På lite längre sikt är det ingen skillnad, för om någon verkligen haft makt och valfrihet ett tag (eller anses ha det), så kommer ansvaret alltid som ett brev med posten. Samma sak vad gäller den som slipper ett ansvar. På längre sikt kommer denne att förlora valfrihet och makt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?