feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Aftonbladet om pappalitteratur


Gå till senaste inlägget#1  Aftonbladet om pappalitteratur Tass
2007-11-23 13:27:30

Åsa Linderborg går igenom böcker av pappor som kämpat för kontakt med sina barn: http://www.aftonbladet.se/kultur/article1312116.ab . Efter att ha sågat dem som barnmisshandel och reaktionära pamfletter kommer den lite förvånande slutklämmen: "Även män och deras barn kan drabbas hårt av den patriarkala samhällsordningen. "!

#2  Sv: Aftonbladet om pappalitteratur Kalle
2007-11-23 14:17:43

Agrip dem som kämpar. För att de kämpar på fel sätt. Och dessutom får skylla sig själva för att de gjorde fel från början. (Även om de personligen inte gjort nåt fel, så kan de alltid associeras till en grupp som gör något fel i det stora hela.)

#3  Sv: Aftonbladet om pappalitteratur Gullegubben
2007-11-23 14:33:04

Vad gäller negativa kommentarer om exen, så är det helt i enlighet med mansrollen mycket mer ovanligt att män snackar skit om sina ex än att kvinnor gör det. Fråga skilsmässobarn om de någonsin har hört sin mamma tala illa om pappan.

#4  Sv: Aftonbladet om pappalitteratur Gullegubben
2007-11-23 14:42:31

Det är lättare att hitta nya kvinnor som är beredda att tala illa om exet.

http://www.thebritishsecondwivesclub.co.uk/

#5  Sv Gulleg NoManIsAnIsland
2007-11-23 14:49:03

Ja. Det är verkligen HUVUDPOÄNGEN med den sidan. Suck.

#6  NoMan Gullegubben
2007-11-23 15:03:35

Huvudpoängen med männens böcker var inte att tala illa om exen, ändå tar Linderborg upp frågan.

Fast det enda jag vill säga är att det inte ligger i linje med den manliga könsrollen att en man kritiserar sin ex, och att kvinnor (och män) är mer kritiska till män som talar illa om sina ex än kvinnor som talar illa om sina ex eller nya kvinnor som talar illa om mannens ex. En man kan, något men inte särskilt överdrivet, inte tala illa om sin ex ens i en bisats, utan att betraktas som en kvinnohatare.

På det länkade forumet finns det i alla fall gott om kvinnor som gärna ventilerar sina frustrationer, vilka ofta rör mödrar som behandlar papporna som skit och pappor som låter det ske.

#7  Vilket BS divad
2007-11-23 15:12:09

Klart som fan killar kan snacka lika mycket skit om sina ex. Ibland undrar jag vilken värld vissa av er lever i. Ni måste liksom leva någon annanstans. Jag är en normal kille och jag känner inte igen mig ett dugg i ert klagande och snyftande.

#8  Sv: Aftonbladet om pappalitteratur Gullegubben
2007-11-23 15:18:34

'He's a wonderful father,' Lucy says, 'but he gets down and upset. He's even talked about killing himself - only for 10 minutes, but I've had him in tears in my arms. It's awful watching someone you love destroyed, knowing it's someone else's doing and it's all legal.'

Det är väl ungefär den här upplevelsen som Alonzo (?) beskriver och som får Linderborg att tycka att han borde skona sina barn från skitsnack om exet.

#9  divad Gullegubben
2007-11-23 15:20:28

Så hur har dina kompisar betett sig när deras ex har tagit barnen ifrån dem?

#10  GG divad
2007-11-23 15:23:30

Inga av mina nära kompisar har riktigt hamnat den situationen. Men en kompis jag ungicks med förr spöade skiten ur sin tjej och åkte in i finkan. Hon hotade med att lämna honom och ta med barnet om han inte slutade slå henne.

#11  Sv: Aftonbladet om pappalitteratur Gullegubben
2007-11-23 15:23:52

En kompis ex har dragit till Sverige med barnen. Han ville inte ha bråk, utan lät det ske, och har nu köpt en lägenhet i Sverige, så att han kan åka upp och träffa barnen där ett par gånger i månaden. Jag har inte hört honom säga ett ont ord om henne.

#12  divad Gullegubben
2007-11-23 15:26:31

Så på vilket sätt är din kompis en normal kille som du själv, och varför är ni inte vänner längre?

#13  gg divad
2007-11-23 16:00:40

Jag förstår inte vad du menar. Vi ungås inte längre, bara.

#14  divad Gullegubben
2007-11-23 16:17:45

Är det så krångligt?

"Ibland undrar jag vilken värld vissa av er lever i. Ni måste liksom leva någon annanstans. Jag är en normal kille och jag känner inte igen mig ett dugg i ert klagande och snyftande."

Varför menar du att den här "kompisen" hör till din värld?

Eftersom ni inte umgås, är väl jag lika mycket eller mer i din värld i så fall.

#15  Sv: Aftonbladet om pappalitteratur UppåtEmma
2007-11-25 21:43:55

Alltså, måndagsexemplar finns det uppenbart av BÄGGE könen. Det finns mammor som är överjävliga människor som gör allt för att förstöra barnens relation med sin pappa eller sig själva. Och det finns pappor som är överjävliga som gör allt för att förstöra barnens relation med sin mamma eller sig själva.

Vilket är vanligast? Rätt ointressant egentligen, varje fall är en tradegi för barnet i fråga!

Intressantare är dock hur fördelningen ser ut i vems berättelse som uppmärksammas. Skrivs det lika många böcker av kvinnor som av män? Får de lika stor uppmärksamhet?
Hur är det med internetforum om olika former av umgängessabotage? Jag känner till ett par som riktar sig till förorättade pappor men kommer inte på någon som drivs ur ett mamma-perspektiv :-/

#16  Sv: GG Sinderella
2007-11-26 12:22:24

Snacka skit? Tala illa om?
Vet du överhuvudtaget vad Alonzos exfru har gjort?
Knuffat till honom hårt och slagit honom i ansiktet så att han fått ärr NÄR HAN STOD MED DERAS GEMENSAMMA BARN I BÄRSELE PÅ MAGEN. (Nej, jag känner honom inte privat och har ingen snaskig insideinformation, detta har han själv berättat om i Boken Makalösa Föräldrar. ) Hon har också hotat honom till livet.

Detta är allvarliga brott.
Att ett brottsoffer berättar om vad han/hon har varit med om är INTE att snacka skit om eller tala illa om förövaren.
Brottsoffer har all rätt i Världen att berätta om vad de varit utsatta för.

Ser man till Barnens bästa är det deftinitivt inte deras bästa att bagatellisera och normalisera mordhot och misshandel.
Att överslätande säga "Mamma / pappa är jättesnäll trots att barnet bevittnat våldet. Vad ger det för signaler?
Jo, Att det är helt normalt att misshandla och mordhota den man lever med.

Den förälder som har misshandlat ska i närvaro av någon myndighetsperson säga till barnet att "Jag gjorde fel som slog Mamma/Pappa. Så får man absolut inte göra och därför måste jag erkänna vad jag gjort för polisen" innan han/hon överhuvudtaget ska få vara på tu man hand med barnet. Så gör man faktiskt i en del kommuner och så borde det gå till överallt.

#17  Sinderella Gullegubben
2007-11-26 12:30:59

Skäll på Linderborg istället:

"Alonzo och Blomgren säger att de skrivit sina historier för att de vill förklara sig för barnen, men resultatet blir att de baktalar mödrarna på ett sätt att ordet barnmisshandel försvarar sig. Alonzo hävdar bland annat att sonens mamma egentligen inte ville ha honom, att hon helst hade gjort abort. Såna uppgifter kan man bespara den man säger sig älska. ”Man måste hata den som tog ifrån en ens ena förälder”, vädjar han. Även Stefan Blomgren kunde av hänsyn till sina barn avstått från att demonisera deras mor som en elak häxa."

#18  Sv: GG Sinderella
2007-11-26 12:44:34

Om något är barnmisshandel är det att misshandla den andra föräldern i barnens närvaro.
Torterare världen över tycks ju vara eniga om att det är mycket effektivt att våldta eller misshandla familjemedlemmar inför ögonen på varandra.

Ang Att mamman egentligen ville göra abort kommer jag inte ihåg hur just det stycket löd, och vet därför inte riktigt vad jag ska säga om det. Men jag vet flera mammor som har berättat för sina barn att de först tänkte göra abort men sedan ångrade sig. Det behöver ju inte nödvändigtvis vara hemskt att vare sig berätta eller höra,men KAN vara det, det beror väl på hur det läggs fram. Typ "Du är mitt livs bästa misstag" behöver ju inte vara en förolämpning.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?