feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

En anledning att män inte utbilder sig?


Gå till senaste inlägget#1  En anledning att män inte utbilder sig? GD_1023
2007-10-20 18:18:57

Att män inte utbilder sig i samma utsträckning som kvinnor förklaras antingen med att skolan förtryckar pojker eller att män ändå kommer att tjäna bättre än kvinnor, trots att de inte utbilder sig.

En annan förklaring kom till mig i en annan tråd:

Kvinnor som studerar bor ihop med lite äldre män som arbetar och får därmed vist ekonomisk stöd - i alla fall i form av relativt billig bostad.

Män som studerar har inte möjlighet och det är ju då möjligt att män av ekonomiska skäl hindras att utbilde sig. Under alla omständigheter gör den klassiska familjestruktur att kvinnor har bättre möjlighet att utbilda sig.

Sedan tror jag fortfarande på den möjlighet att män på grund av att de slipper för att ha huvudförsörjningsbördan i en familj med glädje undviker att gå in i ansträngande utbildnings och karriärförlopp.

Jag tror däremot inte på att män undvikar utbildningar för att det är en "tjej-grej" att vara duktig i skolan och utbilda sig. Det finns en del tekniska utbildningar, där det nästan inte finns någon kvinnor alls. Dessa utbildninga har ofta lediga platser för att män inte heller söker in.

#2  Sv: En anledning att män inte utbilder sig? Greg
2007-10-20 20:12:42

Jag tippar att killar oftare bor hemma hos föräldrarna lite längre för att kunna studera som tjejer kan göra när de blir försörjda av en äldre kille.

#3  Sv: En anledning att män inte utbilder sig? SGTallentyre
2007-10-21 11:44:28

GD_1023 sa:
Kvinnor som studerar bor ihop med lite äldre män som arbetar och får därmed vist ekonomisk stöd - i alla fall i form av relativt billig bostad.

Intressant hypotes.

Men en annan faktor borde rimligen vara Masjävlar-faktorn. I de flesta glesbygdskommuner är det betydligt fler tjejer än killar som flyttar till storstan efter gymnasiet. Både näringslivet (industri, jordbruk, skogsbruk) och fritiden (jakt, fiske, motor) lockar fler killar än tjejer. I vissa delar av Sverige är mansöverskottet en demografisk katastrof, som borde förtjäna större uppmärksamhet.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?