feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Män tvingas ta initiativet till ragg


Gå till senaste inlägget#1  Män tvingas ta initiativet till ragg UppåtEmma
2007-09-30 15:59:51

I tråden om Stureplansprofilerna skriver några att enligt mannens könsroll så TVINGAS han ta initiativet i raggningsammanhang...
Vem TVINGAR honom?
Vad händer om han vägrar?

... som jag ser det inte mkt mer än att ... inga barn skulle bli gjorda metaforiskt talat.

Men upplys mig gärna - om män skulle vägra det här tvånget (som kommer varifrån?) vad skulle hända då?

#2  UE Gullegubben
2007-09-30 16:26:57

Tja, om kvinnors sätt att hantera könsrollerna beskrivs som att kvinnorna tvingas att göra något, så gäller väl samma sak för männen.

"Vem tvingar en kvinna att [valfritt könsrollsbundet beteende där ofriheten hävdas bero på strukturer och inte på tvång i inskränkt mening]?

Vem TVINGAR [henne]?

Vad händer om [hon] vägrar?

... som jag ser det inte mkt mer än att ... inga barn skulle bli gjorda metaforiskt talat.

Men upplys mig gärna - om [kvinnor] skulle vägra det här tvånget (som kommer varifrån?) vad skulle hända då?"

#3  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-09-30 17:44:25

Naturligtvis är de inte "tvingade" att ta initiativ - men om de inte gör det så blir det inget - till båda könens nackdel. Så långt kan jag förstå resonemanget, precis som jag kan förstå varför många tjejer rakar benen och oroar sig för sin vikt trots att ingen "tvingar" dem...

Det handlar om vad man vill uppnå och vad man tror krävs för att uppnå det.

Men jag tycker att det är osmakligt att argumentet används i en diskussion som rör ett misstänkt våldtäktsfall. Våldtäkt har ingenting med saken att göra och kan aldrig ursäktas oavsett vilka könsroller som råder. Nu vet väl ingen säkert om tjejen i Stureplansfallet verkligen blev tvingad mot sin vilja, men kopplingen ger i sig dålig smak i munnen. Det är inte "bara" ett klumpigt raggningsförsök det handlar om...

#4  Sv: Gullegubben Sinderella
2007-09-30 17:56:52

I vissa fall kan man "skylla" på könsroller och strukturer för att man gör/inte gör vissa saker, i vissa fall inte.

Kvinnor vars män vägrar hämta barnen på dagis ungefär hälften av gångerna eller ett par dagar i veckan för att deras män inte "vill jäkta eller behöve gå tidigare från jobbet" exempelvis har inte mycket till val. De får hämta själva helt enkelt.
Gör de inte det ringer personalen till socialtjänstjouren om ingen hämtat barnen när dagiset stänger.
Och socialtjänsten skulle knappast acceptera förklaringen "Jag vägrar hämta för att jag vill att vi ska dela det vardagliga ansvaret för barnen, det är enbart min plikt att hämta varannan dag".
Skulle en mamma säga så skulle socialen (med all rätt) troligtvis starta en utredning.

Men i stureplansdiskussionen skulle inget värre hända än att grabbarna inte fick doppa just den kvällen om de inte tog intiativ.
En rätt stor skillnad tycker jag.

#5  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg puff
2007-09-30 20:25:55

UppåtEmma sa:

Vad händer om han vägrar?

... som jag ser det inte mkt mer än att ... inga barn skulle bli gjorda metaforiskt talat.

Men upplys mig gärna - om män skulle vägra det här tvånget (som kommer varifrån?) vad skulle hända då?

Det blir inga barn gjorda, och inte bara metaforiskt.
Känns som jag sagt allt det här förut, så ursäkta om jag upprepar mig, det brukar ändå de flesta här göra. Iaf, som jag ser det, vad det gäller påflugna män på krogen, caféer, busshållplatser, internet communities,etc. så verkar det som de flesta kvinnor har lika dålig uppfattning om hur lite kontaktförsök män utsätts för, som män har dålig uppfattning om hur många kontaktförsök kvinnor utsätts för.
Och då blir det gång på diskussionen om varför män gör "massutskick" på dejtingsajter, eller går på och försöker prata med kvinna efter kvinna på krogen och är väldigt på och jobbiga.
Jag har full förståelse för de kvinnor som kan unna sig lyxen att låta bli att vara påflugna och jobbiga, eftesom de uppenbarligen blir gifta och får göra barn iaf. Tyvärr funkar det knappast lika bra för de flesta män.

Jag kan väldigt snabbt räkna det fåtal ggr i mitt liv som någon tjej överhuvudtaget gjort något närmande på mig. Då tycker jag ändå att jag åtminstone en bra dag ser någorlunda ok ut. Jag har väl iofs inte världens mest tilltalande personlighet heller, men den syns ju inte vid första anblick, och är iaf inte värre än att jag alltid haft kill kompisar.

Jag brukade vara mer "desperat" förut, och gjorde försök att flörta med tjejer, försökte få kontakt på olika communities osv. Jag fick jämt göra nya försök att få kontakt med nya tjejer, eftersom de alltid efterhand antingen tröttnade, eller hittade någon annan.
För ett år sen började jag äta en medicin som bla. haft biverkningen att det där med kärlek och sex känns rätt ointressant. Så jag har dragit ner på och nästan slutat helt med kontaktförsöken. Ska det bli nått sånt så får berget komma till Mohammed den här gången.
Och inte oväntat har inget hänt på den fronten under det året som gått, Förut hade jag tyckt det varit jobbigt hur månaderna går och livet tickar på och hur chanserna aldrig kommer. Men nu bryr jag mig inte speciellt mycket om det.
Jag är bra på att fylla mitt liv med meningslösa saker som känns meningsfulla för mig.

Så visst, det går utmärkt för män att låta bli att ta initiativ till ragg. Men då får de kanske finna sig i att missa en del av livet som de flesta verkar sätta rätt stort värde på. Och verkar jag bitter kan jag ju tänka mig hur positiva tankar det rör sig i huvudet på de manliga bekanta jag har som fortfarande varit okyssta oskulder upp i trettioårsåldern.

Och var kommer tvånget ifrån? Ptja. Att döma av filmer,böcker etc. så verkar inte direkt idealet vara att man ska leva i celibat

#6  #1 ByggareBob
2007-09-30 20:43:23

Jag tror inte riktigt att jag förstår den här trådstarten. Menar UE att en enskild man ska sluta ta initiativ eller att kollektivet män ska sluta ta initiativ? Första alternativet har nog Puff svarat ganska bra på, men det andra alternativet vore intressant, om än ganska orealistiskt.

#7  #2, Gullegubben Sjodin
2007-09-30 21:25:44

Trollstav Det känns lite som att du hoggar tråden genom att kasta om trådstartarens problematisering sådär. Jag föredrar att du startar en egen tråd om du vill ha en parallelldiskussion. Din vinkling är definitivt inte ointressant och självklart inget regelbrott. Men som sagt var. Någon särskilt snygg debattstil är det inte.

#8  puff UppåtEmma
2007-09-30 22:10:26

ja, alltså ska vi ta det till det personliga planet så hade inte jag heller fått mig något genom åren om jag inte tagit initiativet. och då är jag kvinna som själv tycker att jag har en superpersonlighet, som i mångt får väga upp mina andra "brister".

#9  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-09-30 22:10:59

För ett par dagarsedan så postade jag lite data (tråden Partnerval) om hur det ser ut på datingsiter. Där var siffrorna 20 %av tjejerna kontaktas inte 55 % ! av männen kontaktas inte. 55 % !!!!!! På krogen ser det ut på motsvarande sätt. En skaplig bedömning är nog att 20 % av män har tillräckligt många intresserade kvinnor så att de inte själva måste vara aktiva, för att kunna välja ut en kvinna av hmmm bra kvalitet.
Om man som man inte är bland det 20 % måste man själv vara aktiv, annars blir man utan eller får alldeles fördåligt urval för att kunna göra ett Vetigt val. I en undersökning från norge så är ca 30 % av männen utan barn vid 45 års ålder mot ca 16 % av kvinnor (kommer inte ihåg siffrorna exakt). Som samhället utvecklas idag så kommer säkert de männen snart vara uppe i 40 %. I praktiken är dessa männnen impotenta.... Dessa siffror tycker jag talar för sig själv.

Personligen så har jag varit innaktiv...och vet resultatet (noll). Och sedan varit aktiv och är då nöjd med resultatet.
Att vissa personer inte kan se/förstå hur detta ligger till i verkligheten Eftersom 80 % av männen har detta problemet så kanske feminister skulle satsa på att vara lite mer ödmjuka i den här frågan. Om de vill ha lite respekt och "förståelse".

#10  Striker UppåtEmma
2007-09-30 22:15:56

"Om man som man inte är bland det 20 % måste man själv vara aktiv, annars blir man utan eller får alldeles fördåligt urval för att kunna göra ett Vetigt val."

Vad menar du med att få för dålligt urval för att kunna göra ett vettigt val?

#11  Uppåtemma Striker
2007-09-30 22:22:11

Killar (generellt) går inte på personlighet. Inte när det gäller Sex, men när det gäller seriösa förhållanden. Och för att överhuvudtaget kunna få ett förhållande måste det först vara sex inblandat...

De 20 % killar (t ex stureplansprofilerna) som har tjejer som de kan välja mellan. Har sex med olika tjejer till de hittar någon som de vill ha ett förhållande med. Och Tjejer baserar sitt tyckande/tänkande/känslor på dessa killar. Bland de här 20% är rätt många vad man kallar "svin". Sedan får resten av de 80 % männen stå tillsvars....
I en nyligen annan norskundersökning blan unga män o kvinnor så stod det att kvinnorna provade på sex och pojkarna onanerade....

#12  Uppåt Emma Striker
2007-09-30 22:30:21

"Vad menar du med att få för dålligt urval för att kunna göra ett vettigt val?"

Jag påstår att väldigt många killar är ihop med tjejer som de inte hade varit i närheten av om de inte hade varit för sex. M a o hade de haft ett större urval så hade de förmodligen fått ett mycket bättre förhållande.
Det daltas förbannat mycket med kvinnor ute i sverige idag...
Många av min vänner, välutbildade toppen killar som ser normala ut. Men som av någon anledning inte är socialt 100% Då menar jag inte att de på något sätt är onormala eller så. En del är verkligen superkap, men tjejerna är inte intresserad.....Förrän de börjar med PUA......

#13  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Sjodin
2007-09-30 22:43:51

Jag tycker det är rätt intressant att läsa de här populära "singelbloggarna" som företrädesvis yngre kvinnor i storstan skriver.

En gemensam grej de verkar ha är att de är otroligt passiva när det gäller relationer. De vill leva sitt liv och helt plötsligt "PANG" så står drömprinsen där.

Inga egna intitiativ, inga egna raggförsök, inte ens möta en blick nånstans i nåt sammanhang.

Funkar det så för storstadstjejerna? Jag har bott i sthlm och mja...jag är nästan böjd att hålla med. Stockholmskor är otroligt introverta.

#14  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-09-30 22:44:46

istället för att se detta som ett tvång så kan man se det som att det har skapats ett sug, eller behov vilka kan vara väldigt svåra att bryta emot.

en norm som väldigt många män har internaliserat är att de vill ha sex och uppskattas av kvinnor för att få status, vara manliga och ibland blir detta meningen med livet. detta kopplas till självvärdet och upplevs därför väldigt starkt. den man som inte kan få sex är inget värd enligt den här synen.

sen finns där en berättelse om hur detta sex ska erövras där mannen ska vara den aktiva och kvinnan den passiva och detta är ett socialt "kontrakt" mellan män och kvinnor där alla på något sätt fortsätter spela spelet för att inte hamna utanför.

det finns ett värde av att ifrågasätta dessa normer och sociala regler eftersom de håller fast oss i könsroller och är begränsande på många sätt. det är tex inte självklart att en man som inte får sex inte är värd någonting.

det finns människor som försöker bryta mot detta. en del av dem kallar sig feminister.

#15  irtion Striker
2007-09-30 22:51:26

"en norm som väldigt många män har internaliserat är att de vill ha sex och uppskattas av kvinnor för att få status, vara manliga och ibland blir detta meningen med livet. detta kopplas till självvärdet och upplevs därför väldigt starkt. den man som inte kan få sex är inget värd enligt den här synen."

Så sant så sant. Men en annan sak som är sant är att det är ganskal lätt att inte brys sig om sådan här uppskattning/bekräftelse när man vet att man kan få den. Det är lättara att ta det lungt om man är hungrig och vet man kan gå till kylen o hämta lite. Håller man på att svälta ihjäl så är det inte lika enkelt.

"det finns människor som försöker bryta mot detta. en del av dem kallar sig feminister. "

Det finns folk som försöker bortse från gravitationen också, de kallar man idioter.

#16  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Ephemeer
2007-09-30 22:55:07

Striker sa:
Det finns folk som försöker bortse från gravitationen också, de kallar man idioter.


Jag trodde att man kallar dem piloter. :P

#17  Empemeer Striker
2007-09-30 22:58:41

Haha...Nej de är de som KAN :-)

#18  Striker Ephemeer
2007-09-30 23:01:21

Kan du någon poäng med att börja ifrågasätta normerna och de sociala reglerna kring raggning och sex?

#19  Emphemeer Striker
2007-09-30 23:28:04

Skulle du kunna utveckla frågan lite ? Jag förstår inte riktigt vad du vill ha svar på.

#20  irtion Striker
2007-09-30 23:56:11

"det finns ett värde av att ifrågasätta dessa normer och sociala regler eftersom de håller fast oss i könsroller och är begränsande på många sätt. det är tex inte självklart att en man som inte får sex inte är värd någonting."

Det finns absolut ett värde i att ifrågasätta dessa normer, men inte för att de håller oss fast i könsroller. Utan snarare motsatsen.
Det som hänt det senaste när män inte längre uppfostras till män är att kvinnor vill inte knulla med dem....Och detta försöker man hela tiden fixa med Strutstekniken/PK/Ignorerande. Det synsju tydligt här t ex. Detta är ett jätte problem !

Kvinnor idag tar mer plats och har avancerat på många ställen och de flesta tycker det är bra. Problemet som uppkommer och som ingen tar i, är att en massa män väljs bort, mycket p g a detta. Vi har massor av statistik på hur kvinnor väljer uppåt, vad som händer med män som blir arbetslösa, vem som tar initiativ till skilsmässa o s v.
Att försöka tabort könsroller, eller det vi skulle kunna kalla skillnader mellan könen är vansinne och ren idioti ! Resultatet har vi redan börja sett i form av alla killar som väljs bort. Och det kommer bli värre och resultera i ett samhälle som inte kommer vara speciellt trevligt. Det jobbiga är att den enda lösningen på detta som jag kan se är att Män i ännu högre grad uppfyller den manliga könsrollen för att det skall bli balans i samhället. Att kvinnorna skall tillbaka till spisen tror jag ingen vill och är hur som hellst ingen lösning. Så det bästa vore dagis o förskolor som uppfostrade riktiga män!!!
I min värld ser jag bara en massa omanliga män och en massa daltande med kvinnor.

#21  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Ephemeer
2007-10-01 00:33:23

Jag ser inte att lösaningen är att uppfostra män till "riktiga män" (då blir vi ju inte av med alla de andra problemen med könsrollerna) utan att vi istället uppfostrar män till att inte lägga sitt egenvärde i hur mycket de får knulla.

Samtidigt kan vi uppfostra kvinnor till att inte agera efter traditionella kvinnliga mönster, dvs att bara knulla med män som uppfyller den manliga könsrollen.

Vidare håller jag faktiskt inte med om att det här ett "jätte problem". Jag tror helt enkelt inte att det är så omfattande som du säger.

#22  Sv: Striker Sinderella
2007-10-01 07:48:45

Det daltas för mycket med kvinnor idag?
Och många män är ihop med kvinnor de inte skulle komma i närheten av om det inte var för sex?

Oj oj oj, stackars stackars män.

At få knulla med vem man vill när man vill är INTE en mänsklig rättighet. Punkt slut. Tyvärr daltas det alldeles för mycket med män som inte förstår det. Man hittar på förmildrande omständigheter och urskuldar dem för att de inte förstår något så självklart.
Och det är ingen mänsklig rättighet för KVINNOR HELLER att få knulla med vem de vill, när de vill.

#23  Striker Sjodin
2007-10-01 07:52:58

Det som hänt det senaste när män inte längre uppfostras till män är att kvinnor vill inte knulla med dem....


Lite belägg för det där vore intressant.

#24  Sv: Striker Sinderella
2007-10-01 07:55:18

Att sex (inte med sig själv utan med andra personer) skulle vara en rättighet är en starkt patriarkal norm.
Det är den enkla förklaringen till att feminister oftast inte tycker att det här är ett "jätteproblem".

Själv har jag tagit många sexuella intiativ i mina dagar.
Men om någon har avvisat mig eller bara inte velat just då så har jag självklart ha accepterat det som den naturligaste sak i världen.

VARFÖR skulle jag ha rätt till någon annans kropp övrhuvudtaget?

Att försöka göra det här till ett samhälls/ könsrollsproblem är bara ett försök att normalisera inställningen att vissa människor har rätt till andras kroppar och försöka komma runt det självklara att någon sådan rätt inte existerar.

#25  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-01 08:00:50

Sinderella #22 said it all.

Det är en sak att sympatisera med män som känner sig oönskade på partnermarknaden och känner att de måste ta alla initiativ om det ska bli något. Här har vi ett könsrollsproblem, anser jag. Det är tråkigt om inte alla feminister förstår det.

Men det Striker antyder är ju något helt annat. Att tillgängliga kvinnor inte är "goda nog", men att männen "tvingas" vara med dessa i brist på annat... LoL!

Fan vad det måste ha varit synd om mig alla dessa år. Jag har verkligen inte alltid kunnat få den jag helst vill ha. Jag har fått nöja mig med helt "vanliga", halvfula, halvtråkiga killar - eller vara utan.
Betyder det att jag är "tvingad" att vara tillsammans med dem? Nej. Betyder det att det är synd om mig? Nej.

#26  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Sjodin
2007-10-01 08:19:28

Är de några som på allvar borde skärpa till sig så är de de här stenhårt raggande männen på varenda kontaktsite som sitter och spammar ut samma meddelande till alla som råkar ha ett kvinnonick.

Ni sabbar för kap som jag!

#27  OT Karra
2007-10-01 08:48:30

Sjodin, att vara introvert har ingenting med passivitet att göra. Vi introverter är fruktansvärt missförstådda och diskriminerade som det är (lider typ värre än Jesus) utan att du spär på fördomarna! Jag rekommenderar följande läsning:
http://www.theatlantic.com/doc/200303/rauch

#28  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Kalle
2007-10-01 09:14:05

Wow.

Jag kände hur hela fundamentet i min Feminetik-tillvaro liksom darrade till när jag läste UppåtEmmas inlägg #8. Någon mer som kände det?

#29  Sinderella Ephemeer
2007-10-01 09:39:13

Det är klart som korvspad att sex ska vara en rättighet. Sex är något som sker mellan frivilliga, mogna människor (eller med sig själv), och borde inte vara begränsat i något samhälle.

#30  Sinderella Ephemeer
2007-10-01 09:49:21

Om du menar att det inte är en skyldighet för någon att tillgodose folks (mäns) önskan att ha sex, säg då hellre det.

#31  #21 Ephemeer Striker
2007-10-01 10:08:27

"Jag ser inte att lösaningen är att uppfostra män till "riktiga män" (då blir vi ju inte av med alla de andra problemen med könsrollerna) "

Jag tycker också det vore trevligt om vi kunde skippa könsrollerna. MEN det fungerar ju tyvär inte. Och att det vi har gjort idag kommer t ex göra att vi får högrekriminalitet. Män som inte ser någon framtid i ett svensson liv. En vanlig svensson kille får ju svårare och svårare att attrahera kvinnor, pluss att kraven för att kunna hävda sig blir högre. Mer utbildning pluss kvinnor att konkurera med.

"utan att vi istället uppfostrar män till att inte lägga sitt egenvärde i hur mycket de får knulla." Suck man kan få människor att tro man kan leva på luft också. Men hur BRA är det ?


"Samtidigt kan vi uppfostra kvinnor till att inte agera efter traditionella kvinnliga mönster, dvs att bara knulla med män som uppfyller den manliga könsrollen."

Eftersom detta inte verkar fungera överhuvud taget. Så är inte det heller något alternativ. och kvinnorna verkar inte så sugna på att sympatiknulla. Så om de vill ha det som det är idag får de allt legalisera prostitutionen.

"Vidare håller jag faktiskt inte med om att det här ett "jätte problem". Jag tror helt enkelt inte att det är så omfattande som du säger."
Som jag skrev tidigare så får ca 30 % av männen inte fortplanta sig. Det är illa och ett stort problem. Detta verkar desutom eskalera ännu mer. 40 % är ett jätte problem. Jag skulle tro att de flesta män skulle kunna tänka sig att diska lite mer eller gå ner 2-3 % i lön om de fick samma möjligheter som kvinnor på partnermarknaden. M a o detta ÄR ett jätte problem FÖR män. Men Jämlikhet för män ligger ju som vi vet inte i Feminismens intressen.

#32  Sinderella Gullegubben
2007-10-01 10:12:45

"Och socialtjänsten skulle knappast acceptera förklaringen "Jag vägrar hämta för att jag vill att vi ska dela det vardagliga ansvaret för barnen, det är enbart min plikt att hämta varannan dag"."

Visst finns det lagstiftning som är könsrollsunderstödjande i den mening som du använder här.

Om ens sambo inte tjänar några pengar och man inte vill betala sambons del av hyran, så kommer hyresvärden inte gå med på att bara vräka sambon. Och om sambon ansöker om socialbidrag, kommer den andra sambons inkomst att beaktas (eller så var det i alla fall för tjugo år sedan).

#33  #15, Irtion Sjodin
2007-10-01 10:14:00

Trollstav Din formulering där du indirekt jämställer feminister med idioter är av den typ som inte är acceptabelt här.

Vänligen tänk över dina formuleringar fortsättningsvis.

#34  #22 sinderella Striker
2007-10-01 10:14:03

Ja jag tycker det totalt sätt daltas väldigt mycket med kvinnor.

Men hur som hellst jag håller med dig om att sex inte är någon rättighet. Men det har faktiskt inget med det jag skriver om att gör.
Ingenting över huvudtaget. Sex är ett väldigt stort behov hos människan så det påverkar människan i mycket höggrad.

#35  Karra Sjodin
2007-10-01 10:24:18

Självfallet var inte min formulering menad att kränka någon enskild grupp. Jag hade ärligt talat inte en aning om att det fanns några som kallade sig "introverter". Jag ber om ursäkt

Med "introverta stockholmskor" avsåg jag de här tjejerna som dansar i grupp på krogen med handväskorna framför sig på golvet och i bästa fall besvarar tilltal med ignorans.

#36  Tyrkfelsnisse i #33 Sjodin
2007-10-01 10:27:31

Trollstav Min moderering av såg självfallet Striker och ingen annan.

Irtion, jag ber om ursäkt.

#37   Sjodin
2007-10-01 10:28:48

Sen heter det "avsåg" och inget annat.

Herregud Sjödin, lär dig använda förhandsgranskningen nån enda jävla gång.

#38  #25 Björnsdotter Striker
2007-10-01 10:28:57

"Det är en sak att sympatisera med män som känner sig oönskade på partnermarknaden och känner att de måste ta alla initiativ om det ska bli något. Här har vi ett könsrollsproblem, anser jag. Det är tråkigt om inte alla feminister förstår det."

Som sagt, så håller jag med.

"Men det Striker antyder är ju något helt annat. Att tillgängliga kvinnor inte är "goda nog", men att männen "tvingas" vara med dessa i brist på annat... LoL!"

Så kan man tolka det, men man behöver inte vara så drastisk. Öven om könsrollerna inte gör att kvinnor utvecklar sin personlighet på samma sätt som män tvingas till.
Men det är enkel matematik o psykologi. Om en man under låt säga ett år får respons på en tjej, m a o en tjej har valt honom och han kan själv välja om han vill starta ett förhållande. Om samma tjej i fråga under samma period har haft 10 personer som har varit villiga att starta ett förhållande. Då år det ju enkelt att förstå vem som kan göra ett val som passer dem själv bäst. Här blir det då av naturliga skäl så att mannen får stå ut med saker ha inte skulle gjort om han hade haft större självförtroende på Partnermarknaden.

Eftersom jag själv har varit med om en förvandling så vet jag och har själv upplevt den här psykologin och matematiken. Jag har m a o valt bort tjejer idag som jag annars hade startat ett förhållande med. Och detta har jag gjort eftersom jag numera har mycket bättre framgång på partnermarknaden. Och detta är något bra. När båda parter kan välja på ungefär samma nivå så att parterna är mer kompatibla. Detta är problemet är TABU idag, men väldigt uppenbart.

#39  UppåtEmma #1 Kalle
2007-10-01 10:59:05

Men upplys mig gärna - om män skulle vägra det här tvånget (som kommer varifrån?) vad skulle hända då?

Tja, bara gå till dig själv. Om du inte hade fått några barn gjorda, varken metaforiskt, bildligt eller bokstavligt talat, inte hade det varit någon större katastrof. Eller?

Ställer frågan till dig eftersom du enligt egen uppgift, i likhet med de flesta män sällan eller aldrig blivit påraggad utan fick själv ta initiativ för att det skulle hända något. Vad drev dig att ta dessa initiativ? Vad hade hänt om du inte hade gjort det?

#40  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Ephemeer
2007-10-01 11:19:55

Striker sa:
Jag tycker också det vore trevligt om vi kunde skippa könsrollerna. MEN det fungerar ju tyvär inte. Och att det vi har gjort idag kommer t ex göra att vi får högrekriminalitet. Män som inte ser någon framtid i ett svensson liv. En vanlig svensson kille får ju svårare och svårare att attrahera kvinnor, pluss att kraven för att kunna hävda sig blir högre. Mer utbildning pluss kvinnor att konkurera med.


Vi har ju knappt försökt att skippa könsrollerna så vi vet ju inte alls om det inte fungerar. Vidare förstår jag inte ditt resonemang om kriminalitet. Vad är det som skulle göra att vi får högre kriminalitet? Om vi jobbar bort den här normen att man måste få sex, så spelar det ju ingen roll om "svenssonkillen" attraherar kvinnor. De kan ju ha ett lyckligt liv ändå.

Striker sa:
Suck man kan få människor att tro man kan leva på luft också. Men hur BRA är det ?


Det är väl bra om folk kan leva lyckliga liv och inte må dåligt av att inte ha sex?

Striker sa:
Som jag skrev tidigare så får ca 30 % av männen inte fortplanta sig. Det är illa och ett stort problem. Detta verkar desutom eskalera ännu mer. 40 % är ett jätte problem. Jag skulle tro att de flesta män skulle kunna tänka sig att diska lite mer eller gå ner 2-3 % i lön om de fick samma möjligheter som kvinnor på partnermarknaden. M a o detta ÄR ett jätte problem FÖR män. Men Jämlikhet för män ligger ju som vi vet inte i Feminismens intressen.


Det är inte så att det inte finns tillräckligt med barn i världen, men visst sympatiserar jag med män som vill bli föräldrar. Det är en av anledningarna till att jag vill ändra könsrollerna och normerna kring relationer. Dessa 30% män skulle ju kunna gå ihop i föräldragrupper och adoptera.

Jag tycker inte att det går att jämföra män och kvinnor på "partnermarknaden" eftersom den är i grunden könsrollsstyrd. Män och kvinnor vill ha så olika saker på "partnermarknaden" att det inte går att bara byta plats på dem. Om män fick samma möjligheter som kvinnor på "partnermarknaden" skulle det innebära att de fick lägga ner stora resurser på att göra sig snygga, klä sig sexigt, sminka sig och sen stå i ett hörn och vänta på att någon kvinna med dyr bil, hög lön och attraktivt jobb kom fram och flirtade med honom samtidigt som de blev trackasserade av en hop fulla kvinnor.

#41  Ephemeer Gullegubben
2007-10-01 12:03:23

"Det är inte så att det inte finns tillräckligt med barn i världen, men visst sympatiserar jag med män som vill bli föräldrar. Det är en av anledningarna till att jag vill ändra könsrollerna och normerna kring relationer. Dessa 30% män skulle ju kunna gå ihop i föräldragrupper och adoptera."

Och kvinnor som är missnöjda med hur arbetsmarknaden fungerar kan gå samman och satsa pengar och arbete på att starta egna kvinnovänliga företag.

#42  Sv: Gullegubben Sinderella
2007-10-01 12:08:00

Jag menade naturligtvis inte att socialtjänsten BORDE acceptera en sådan idiotisk förklaring. Jag tog det bara som ett exempel på att kvinnan i det exemplet gör enligt könsrollerna, d.v.s hämtar varje dag på dagis men hon kan helt enkelt inte bara strunta i det på samma sätt som hon kan vägra göra sin del av det övriga hushållsarbetet, för då anses hon (med all rätt) vara en undermålig förälder. Å andra sidan är ju samboförhållanden och äktenskap frivilliga, är det inte en misshandelsrelation kan hon ju bryta upp från den ojämställda relationen relativt lätt (ja, det är lättare i Sverige än i många andra länder, här har vi bostadsbidrag exempelvis) om mannen vägrar hämta på dagis.

Hyresvärden kan inte vräka din sambo för att h*n inte betalar sin del av hyran nej, men står inte bägge på kontraktet kan man köra ut partnern. Eller säga upp sin egen del av kontraktet, låta partnern bo kvar och skaffa en ny lägenhet.

Det du skriver om socialbidrag gäller än idag och jag tycker det är sjukt. Det gäller f.ö inte bara samboförhållanden utan även kompisboende m.m Jag har dock hört att socialtjänsten är väldigt godtycklig här, vissa handläggare/kommuner anser att en vuxen man och en vuxen kvinna som inte är biologiskt nära släkt och bor ihop alltid ska anses leva under äktenskapsliknande förhållanden och ha försörjningsplikt för varandra oavsett om de ligger med varandra och har ett förhållande eller inte.

Ett klockrent exempel på hur heteronormativitet och par-norm fortfarande är en väldigt stark norm i vårt samhälle.

#43  #20 STriker Blindalina
2007-10-01 12:09:20

men att de där "oväljbara männen" "väljs bort" (humm?), beror ju isåfall på att hela systemet är keffigt. inte på att det finns en underliggande ådra i kvinnor att välja en viss machoman.

#44  Sv: G.G 41. Sinderella
2007-10-01 12:16:18

Det har många mänga kvinnor börjat göra ska du veta.
Dock är det inte ett alternativ för alla, långt ifrån alla får lån för att starta eget och arbetsförmedlingens starta eget-bidrag är ganska lågt.

Vad är det förresten för fel på hans förslag om att män som inte hittar någon kvinna att bilda familj med kan gå ihop i föräldragrupper och adoptera? Varför skulle inte tre manliga vänner som bor tillsammans i en lägenhet kunna adoptera ett par barn tillsammans t..e.x Ja, jag vet att socialtjänsten aldrig skulle godkänna det, de vill att alla som ansöker om adoption tillsammans ska pilla varandra mellan benen. Men ponera att de SKULLE godkänna en sådan adoption, vad är det då för fel med en sådan familjekonstellation?

Visserligen är jag som jag skrivit i andra trådar kritisk till att Internationella Adoptioner blivit så oerhört normaliserat och att strukturerna och omständigheterna som gör att så många barn adopteras bort från U-länder i stort sett aldrig diskuteras.
Men när fenomenet nu existerar och är så vanligt, varför skulle inte män som vill ha barn kunna adoptera tillsammans (om det hade varit lagligt vill säga.)

#45  #40 Blindalina
2007-10-01 12:22:52

"Om män fick samma möjligheter som kvinnor på "partnermarknaden"skulle det innebära att de fick lägga ner stora resurser på att göra sig snygga, klä sig sexigt, sminka sig och sen stå i ett hörn och vänta på att någon kvinna med dyr bil, hög lön och attraktivt jobb kom fram och flirtade med honom samtidigt som de blev trackasserade av en hop fulla kvinnor. "

dessutom fostras i att ständigt jämföra sitt jag med alla andra kvinnor, men lägga jaget i UTSEENDET, dvs bli definierad av dig själv och andra i ditt fysiska utseende när det gäller hela ditt värde som människa, ständigt utsättas för bilder av hur du borde se ut för att få ditt jag värderat bra, typ 1000 bilder om dan, och lära dig i att i hela din existens hela tiden måste tänka på hur du ska förhålla dig till ditt utseendejag som aldrig räcker, då det alltid finns någon som är snyggare än du.
du måste inte bara sminka dig kvällen innan du går ut; du måste också läsa 10 damtidningar med krav på hur du ska se ut för att lära dig sminkningen, ränna runt på stan och köpa 15 produkter smink för minst 6000-15000 kr, ägna tid åt att välja ut rätt sorts smink bland sminkhysterins hysteriska reklamindustri, ägna dig åt att läsa modebloggar/tidningar flera timmar om dan och jämföra ditt "jag" med de andra kvinnornas, ägna massa tid åt att införskaffa skitdyra modekläder, få existensiell ångest för att du inte passar i kläderna, få existensiell ångest för att du jämför dig med alla modeller och andra kvinnor ( ty utseendet ÄR ju ditt "jag" som kvinna- take it or leave it), få existensiell ångest för att du inte ser ut som en pinupflicka på mtv,

få existensiell dödsångest, för att du inte ser ut som en idealflicka som någon har. för hen råkar just ha den här idealflickan och du råkar ju inte se ut som hen. ägna 10 timmar om dan åt att försöka lista ut hur du kan se ut mer som hens idealflicka.

och nu pratar jag bara om UTSEENDET (jaget!) och inte alla jävla maner och anpassningar och nedtoningar i sig själv till att bli drömflickan på krogen.

medan män bara går runt " hon var snygg, hon var också ganska snygg, tjoho, livet leker, jag kan bedöma allas person genom att säga hur mkt de behagar mig för sekunden"

för tjejer är en sån kommentar 10 år i utseendeuppoffring, typ. lite överdrivet.

#46  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 12:23:42

alltså jag hoppas ni förstår att det var en slags bildlig redogörelse, och allmän.

#47  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 12:26:34

i utseendeuppfoffring och självspäkning.

#48  Sv: E. 29-30 Sinderella
2007-10-01 12:30:44

Jag tycker inte skillnaden är så stor.
Hittar du någon(byxmyndig människa) du vill ha sex med som vill ha sex med dig också, ja då är det er rättighet att ha så mycket sex ni vill med varandra utan att samhället eller andra människor ska lägga sig i.

Sedan håller jag med om att normen att man ständigt måste ha någon (helst av motsatt kön) att ha sex med borde avskaffas.

Jag vägrar ställa upp på synen att män och kvinnor ständigt ska se varandra som potentiella sexualobjek överhuvudtaget.
Eftersom jag inte ser män som potentiella sexualobjekt utan som människor så tänker jag absolut inte ta någon hänsyn till att män som ser alla kvinnor som potentiella sexualobjekt blir sårade om de gör sexuella närmanden som jag avvisar. Jag har inte valt att vara en vara på en marknad överhuvudtaget, så varför ska jag anpassa mig till "marknadens" regler. Och det skulle aldrig falla mig in att se män som varor på en marknad heller, att tänka som jag gör när jag handlar frukt: Ja, jag gillar ju små svenska höstäpplen bäst, men det fanns inte här idag så jag får nöja mig med gröna äpplen från Argentina istället.
En sådan människosyn är mig mycket främmande.

Skulle jag ha skrivit att jag inte, trots att jag söker aktivt varje helg efter någon att spela bridge med och bara funnit en enda person som ville spela bridge med mig under ett helt år (och som inte ens var min ideala spel-partner) skulle knappast någon ansett att det var ett "jättestort samhällsproblem."
Trots att man inte kan spela bridge ensam.
Orgasm kan man däremot fixa på egen hand.
De flesta av oss har en medfödd sexualdrift, visst men att tillfredsställa sig själv sexuellt är faktiskt ett alternativ.

#49  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 12:41:46

" Ja, jag gillar ju små svenska höstäpplen bäst, men det fanns inte här idag så jag får nöja mig med gröna äpplen från Argentina istället."

Lol! precis!

#50  Blindalina #43 Kalle
2007-10-01 13:14:49

men att de där "oväljbara männen" "väljs bort" (humm?), beror ju isåfall på att hela systemet är keffigt. inte på att det finns en underliggande ådra i kvinnor att välja en viss machoman.

Men hela systemet är ju uppbyggt på de individuella valen hos deltagarna, och om de valen systematiskt leder åt ett visst håll, vad ska vi då kalla det?

#51  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg puff
2007-10-01 13:27:15

Sinderella sa:

Skulle jag ha skrivit att jag inte, trots att jag söker aktivt varje helg efter någon att spela bridge med och bara funnit en enda person som ville spela bridge med mig under ett helt år (och som inte ens var min ideala spel-partner) skulle knappast någon ansett att det var ett "jättestort samhällsproblem."
Trots att man inte kan spela bridge ensam.
Orgasm kan man däremot fixa på egen hand.
De flesta av oss har en medfödd sexualdrift, visst men att tillfredsställa sig själv sexuellt är faktiskt ett alternativ.


Om perspektivet vidgas ifrån att bara handla om önskan att få med någon hem från krogen, till vad många hoppas på att raggandet i slutändan ska leda till.
Jag gör lite antaganden nu, ursäkta om jag är helt ute och cyklar. Du har ju barn, och jag gissar på att du skaffat det frivilligt med en man inblandad. Ifall du inte haft den möjligheten att skaffa barn, tror du att du då hade haft lika bekymmerslös inställning till brist på ragg och sex?

#52  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Kalle
2007-10-01 13:32:41

De flesta av oss har en medfödd sexualdrift, visst men att tillfredsställa sig själv sexuellt är faktiskt ett alternativ.

Visst, och det går att överleva på bara vatten och bröd också.

#53  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg puff
2007-10-01 13:43:43

Blindalina sa:

dessutom fostras i att ständigt jämföra sitt jag med alla andra kvinnor, men lägga jaget i UTSEENDET, dvs bli definierad av dig själv och andra i ditt fysiska utseende när det gäller hela ditt värde som människa, ständigt utsättas för bilder av hur du borde se ut för att få ditt jag värderat bra, typ 1000 bilder om dan, och lära dig i att i hela din existens hela tiden måste tänka på hur du ska förhålla dig till ditt utseendejag som aldrig räcker, då det alltid finns någon som är snyggare än du.


Det har sagt gång på gång här att sex är ingen mänsklig rättighet, att få ragg är inte det heller.
Är det en mänsklig rättighet att ses som något annat än ett objekt?
Är det ett samhällsproblem ifall ett år går utan att du träffar någon som intresserar sig för något mer hos dig än ditt yttre?

Och det där var inte menat som någon elakhet eller förminskande av det du skriver, utan jag ville bara kasta lite ljus på hur vissa problem ses och förringas.

#54  #45 Blindalina Striker
2007-10-01 14:06:07

Haha du har precis beskrivit hur Viktigt det är för människor, i det här fallet kvinnor att bli VALDA. Och sedan håller ni på och ifrågasätter MÄN som tycker det är tungt.

Men tycker du. Att skaffa sig en tung akademiskutbildning, träna 3-4 ggr i veckan. Hänga med i modebranschen, Studera PUA i hundratals timmar Approcha tusentals tjejer osv är lite Jobb ?
Men det är vad som kan krävas av en man för att duga.

Tjejer har een bonus chans att bli valda Jfr med killar som inte enbart i samma grad kan förlita sig på sitt utseende.

#55  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 14:43:54

du skaffar en tung akademisk utbildning för dig själv, du bör undvika PUA.

men jag har aldrig sagt att det inte , inte finns konstiga krav på män. tvärtom, det är det som är problemet. de konstiga kraven.

#56  # 53 puff Blindalina
2007-10-01 14:45:03

förlåt men jag förstår inte riktigt hur du menar i #53. kan du förklara litet?

#57  puff igen Blindalina
2007-10-01 14:48:43

jag fattar alltså inte riktigt hur du menar, men det jag syftade på var inte att tjejer inte blir valda.

det var att hur mycket tjejer än blir valda, så förvränger de hela sin personlighet och uppoffrar och självspäker och förminskar sin personlighet och utsätter sitt jag för svåra påfrestningar för att uppnå kvinnobilden, sen spelar det liksom ingen roll om hen blir jättevald eller inte vald, men oftast blir hen vald när hen gjort allt det här. frågan är om det är värt det.

#58  #55 Blindalina Striker
2007-10-01 14:59:11

"du skaffar en tung akademisk utbildning för dig själv"
Precis för att jag skall få ett bra jobb, pengar status och tjejer.
Tar du bort tjejer här så kasnke jag prioriterat annourlunda.
I princip Allt man gör gör man för sin egenskull. Att skänka pengar gör man för att det KÄNNS bra för sig själv. Även Kärlek är Egoistisk i de flesta fall....

"du bör undvika PUA. "
Varför då ?? För att det beskriver verkligheten om kvinnor ??
Jo det är tungt. MEN LYSSNA !!PUA gör vad som krävs för att få kvinnor. Allt pröves och det som fungerar stannar kvar. Det blir en spegling av hur kvinnor generellt fungerar. Inte alltid en så rolig läsning, men den Fungerar.

Men blindalina om du har en massa bra tips om hur jag skall attrahera kvinnor är jag villig att pröva dem. Om de fungerar så kommer det bli en del av PUA. Det är KVINNOR som DEFINIERAR PUA:s metoder. Vad är problemet. Ni får precis vad ni vill ha !!

#59  En korkad fråga... Sjodin
2007-10-01 15:13:53

...från en enkel man.

Vad betyder "PUA"?

#60  Tror det betyder NoManIsAnIsland
2007-10-01 15:17:49

Pick Up Artists (även känt som Personlighet Under Avveckling) - bli den du tror någon vill ha, istället för att tro att någon vill ha den du är...

#61  Striker Blindalina
2007-10-01 15:24:21

nej tack, jag vill inte bli behandlad som skit, personligen.

hmm. själv går jag igång på underfundigt charmiga men sympatiska män som ser ut t ex såhär, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/98…
eller kanske såhär
http://cmondisplay.com/wp-content/uploads/200… (sminket är inte nödvändigt,
men visst har han nåt i blicken?)
för att verkligen vara lite klyschig,

gärna med lite drömsk syn på världen och lite egna gimmicks, men med nån slags närvaro, känsla, uppfattningsförmåga och världssyn som en gillar och har själv.

det här gäller både sex och kärlek.

chet baker tycker jag är en vacker man http://www.yalechamberofcommerce.org/chamber_… med vacker röst men jag förstår inte riktigt vad som är vitsen i att liksom kalasa på hans ytliga vackrighet. den typen av vackrighet är bara yta när det gäller mitt förhållande till hans skönhet, så så vacker tycker jag inte han är. snygg, kanske. sen är hen ju säkert en intressant person, som kan bli vacker, om en väl skulle ta och lära känna hen. skönhet kommer inifrån. men bara för att hen är stilig och spelar jazz och sjunger känsligt som en ängel vill jag inte ha honom.

det krävs andra beröringspunkter.

#62  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:25:29

oj, sista stycket blev knäppt. jag menar liksom att jag skiter i att han är " vacker".

men personligen kanske hen är vacker.

#63  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:28:19

lekfullhet! lekfullhet är attraktivt, något för PUA. men PUA bygger väl på att vara så sur och elak (motsatsen till lekfullhet) som möjligt?

#64  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:32:29

men men, jag vet, världen är hård och gillar stereotypa män och kvinnor som kämpar om att vara så mest könsrollsmässigt stereotyp som möjligt.

#65  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:37:09

ps. jag hade en kort period som yngre då jag raggade på könsrollstypiska män rent utseendemässigt och statusmässigt , men det var intressant i typ en natt.

#66  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:40:13

alltså jag menar nån enstaka natt, det var en väldigt kort period. :)

#67  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:45:13

och ja, jag blir faktiskt raggad på av dessa statusmän, senast av en stilig, charmig, medveten och belevad ekonomie professor i designerkostym, men jag tycker unga poppojkar är mkt intressantare.

#68  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:47:18

däremot gillade jag honom personligen. alltså personlighetsmässigt.

#69  # Blindalina Striker
2007-10-01 15:49:51

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#70  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-01 15:55:03

Om man som PUA specialist vill prova vad som händer om man går tillbaks i gamla vanliga "vara sig själv" Strategi.
Så går det ju i ett naffs. Bara att luta sig tillbaka och vänta. Efter man väntat ett tag och inget händer kan man ju alltid vänta lite till. och då händer ingentting. Sedan skiter man i det och gör det som fungerar.

#71  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 15:59:00

"Vad är det du inte fattar ??? Bli behandlad som skit ...Har inget med PUA att göra. Om du har blivit det kanske du var förtjänt av det. Men blanda inte PUA i det. Det ÄR SVARET PÅ VAD KVINNOR VÄLjER. FATTA !!!! Om ni inte gillar det SÅ ÄR Det ER SJÄLVA NI KASTAR SKIT PÅ !!!"

HAHA lol! nej, jag har inte blivit behandlad som skit, och nej jag är inte förtjänt av det, tack för det! :)

okej, jag förstår att du är upprörd. men nej, jag fattar inte. ledsen men du kan inte tvinga mig till att fatta. och nej, jag kastar inte skit på mig själv. du har inte övertygat mig genom denna din pamflett.

"För övrigt beskriver du följande begrepp inom PUA:
1.Rockstjärne looken, smink mm. Används inom PUA PEAKOCKING kallas det.
"

ja, men jag ser ju också ut så och är också pua-rockstjärnetuff. jag vill ju ha nån som mig själv. var ligger statusen då och attraktionen? är det två peacocks in action då? vad har peacocking med rockstjärna att göra? dessutom vill jag inte ha en rockstjärna, bara en intressant person.


"2. Lekfullhet är en av grundbegreppen: Cocky and Funny kallas det. Kaxig o rolig....
"'
jaha, men nej, jag vill inte få negs. jag vill att personen ska vara om den är nu är kaxig, ska vara kaxig och rolig på ett sympatiskt sätt, och nej, jay leno är inte en lekfull person, han är bitter.

jag vill bara ha en som är lekfull av glädje i sig själv.


"3. Du skiter i att han är vacker. Vi vet man kan komma långt som man utan fantastiskt utseende. Så m a o du beskriver vad vi onom PUA Vet att Tjejer generellt gillar.
"

okej, strunta i det då. men män får faktiskt lära sig att klä sig klädsamt utan att kalla det för "peacocking", det är normalt att klä sig bra och göra sig snygg.

PUA bygger på vad som fungerar. Så enkellt är det så om ni inte gillar det så är det bara kvinnor som kan ändra på det.

Att personer som kan attrahera det motsatta könet kan använda det i mindra bra syften är ju inget nytt. T ex att få en gratisfylla på andras bekostnad.

#72  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 16:01:02

Oj!

"PUA bygger på vad som fungerar. Så enkellt är det så om ni inte gillar det så är det bara kvinnor som kan ändra på det.

Att personer som kan attrahera det motsatta könet kan använda det i mindra bra syften är ju inget nytt. T ex att få en gratisfylla på andras bekostnad.
"

jaja, men jag tycker inte PUA fungerar, och tycker inte det har NÅT att göra med mig.

och sen såg jag ett program på discovery där PUA fick rätt mkt stryk i det vetenskapliga experimentet de gjorde med real life datingspersoner.
tjejerna blev skitarga, och tyckte killarna var idioter.

#73  Ingen som hellst respekt Striker
2007-10-01 16:02:08

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#74  striker Blindalina
2007-10-01 16:03:11

"Om man som PUA specialist vill prova vad som händer om man går tillbaks i gamla vanliga "vara sig själv" Strategi.
Så går det ju i ett naffs. Bara att luta sig tillbaka och vänta. Efter man väntat ett tag och inget händer kan man ju alltid vänta lite till. och då händer ingentting. Sedan skiter man i det och gör det som fungerar. "

det tror jag inte på. alltså jag tror inte på att det skulle vara kört för dig bara för att du inte kör PUA. definitivt inte.

#75  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-01 16:04:43

"Feminister visar som vanligt ingen som hellst förståelse och förlöjligar mäns situation. Hur tror ni att ni skall få stöd av män ?
Ni bygger upp ett hat mot kvinnor bland de män bland de män som inte blir valda. Fattar ni inte att Feminismen som den bedrivs idag är en manshatar rörelse. Detta är ju extremt tydligt här på Feminetik. Ni borde skämmas.

(Ni som inte känner er träffade behöver ju bara skriva en lite not i den här tråden, och motivera varför.) "

jag förlöjligar - verkligen inte- mäns situation, jag förlöjligar eller kritiserar PUA!

jag har fan inget att göra med mäns hat mot kvinnor för att de inte blir valda.

du får liksom angripa problemet från ett annat håll!

#76  Striker NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:05:19

Kan du utveckla ditt senaste inlägg lite?

#77  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Simone
2007-10-01 16:06:50

Jag känner mig inte träffad. Jag tycker PUA om något är en mans-hatar-rörelse.

#78  # 72 Blindalina. Striker
2007-10-01 16:08:57

Du kan tycka att PUA inte fungerar, men fungerar det inte så är det inte PUA. Enkelt eller hur.

Jag tror jag såg samma program som du och de killarna använde vissa teorier inom PUA, men kunde inte leverera det. Det krävs väldigt mycket kalibrering för att hitta rätt nivå. Efter att man approchat runt 1000 kvinnor börjar man få lite koll. Tar ca ett år.

Jämförelse. Jag kan berätta för dig hur du skall Spela tennis vilka slag du skall använda mm, men du måste ändå träna för att det skall fungera.

En duktig PUA kille känner av vem han har framför sig, och anpassar sin strategi. Personligen så kanske jag approchar 10 personer på en kväll. Brukar få igång 8 st av dem till trevliga samtal. En del leder vidare. Ju mer jag håller på destu mindre kan någon misstänka att jag använder det folk tror är PUA.

#79  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Kalle
2007-10-01 16:09:44

Blindalina sa:
jaja, men jag tycker inte PUA fungerar, och tycker inte det har NÅT att göra med mig.

Vad är det du tycker inte fungerar, och är du säker på att "det" isåfall har nåt med PUA att göra?

Blindalina sa:
det tror jag inte på. alltså jag tror inte på att det skulle vara kört för dig bara för att du inte kör PUA. definitivt inte.

Nej, men det är ju en avsevärd skillnad att lyckas med ett ragg, säg varannan-var tredje vecka, jämfört med vartannat-vart tredje år.

Men betyder det att det är "kört" för mig ifall jag bara får till det en gång vart tredje år?
Nej, naturligtvis inte...

#80  Striker NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:11:25

Det är ju häpnadsväckande. Övning ger färdig, och närmar sig systematiskt 1000 människor så blir man bättre på att ta kontak med folk? No Shit!

#81  Striker forts NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:13:28

Alltså missförstå mig rätt, men pua låter ungefär som bantningsdieter, de funkar av en enda anledning: den som tidigare ätit (eller raggat) oreflekterat och utan system, äter (eller raggar) bättre med ett system (nästa egalt vilket)

#82  # 77 Simone Blindalina
2007-10-01 16:22:14

"Jag känner mig inte träffad. Jag tycker PUA om något är en mans-hatar-rörelse. "

Så word.

#83  NoMan 81 Gullegubben
2007-10-01 16:26:21

Här håller jag för en gångs skull med dig.

#84  #80-81 NoMansIsland Striker
2007-10-01 16:28:19

Det finns ingen som påstår att PUA är en genväg.....1000 Approcher är inget skämt. 10 på utgång 2 ggr i veckan. 50 veckor om året. tror du inte att man får kunskap om man håller på på detta sättet ?? Så de som är duktiga och leder detta frammåt kanske har 5000-10000 Approcher osv under bältet. De provas och kalibreras konstant. Teorier utvärderas o s v. Det FINNS inge som är i närheten av dessa personers kunskap om hur kvinnor fungerar när det gäller Attraktion. många av dessa personär är naturligtvis väldigt belästa inom psykologi, feminism mm.

Din jämförelse med Bantningsdieter haltar lite i perspektivet att det dessutom är väldigt mycket och väl beprövad kunskap.

Men många trodde kanske att det var en enkel metod.

#85  striker Blindalina
2007-10-01 16:31:55

alltså, jag vill gärna ta dig på allvar men, helt allvarligt; varför inte pröva intuition istället?
istället för PUA.

#86  Striker NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:32:29

Jag menade tvärtom, att det vore konstigt om inte 1000 genomtänkta och analyserade appoacher ledde till bättre resultat än 50 slumpmässiga och ogenomtänkta; däremot är ju frågan vilken roll själva PUAN spelar.

#87  Manshatarrörelse. Striker
2007-10-01 16:33:11

"Jag tycker PUA om något är en mans-hatar-rörelse"
Ja det kan man ju säga, fram tvingad av Feminismen.

Eller en "Män som verkligen älskar kvinnor rörelse" De gör allt för att de skall bli glada.

Eller en "Den ända Masnrörelsen som ger bra resultat"

#88  Sv Gullegubben NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:34:05

Tack, men oroa dig inte, vi blir nog snart oense igen (fast ibland tror jag att vi är så oense, så att vi egentligen nästan är ense, jmf en politisk cirkel där extremerna möts...)

#89  Striker NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:36:14

Sen bygger ganska mång dieter också på psykologi och beprövad kunskap.

#90  #85 Blinda lina Striker
2007-10-01 16:36:16

HAHA numera går jag bara på Intuition. Och är faktiskt enbart mig själv ut i fingerspetsarna jag och mitt sällskap har kul och trevligt..

Blindalina, har du fortfarande inte förstått vad detta handlar om ?

#91  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-01 16:37:58

"Jag menade tvärtom, att det vore konstigt om inte 1000 genomtänkta och analyserade appoacher ledde till bättre resultat än 50 slumpmässiga och ogenomtänkta; däremot är ju frågan vilken roll själva PUAN spelar. "

Två gubbar står med två tennisrack på en tennisplan. Viken roll spelar Tennis .....Eller var det något jag missade ?:-)

#92  #87 Simone
2007-10-01 16:38:22

Vad i Feminismen (med stort F) tvingar fram PUA? Feminismen vill ju bryta upp de traditionella könsrollerna.

Räknar du PUA som en "mansrörelse"?

#93  Striker NoManIsAnIsland
2007-10-01 16:38:59

Två gubbar får väl till det (med varandra) utan både tennis och pua,

#94  # 90 Striker Blindalina
2007-10-01 16:40:52

"HAHA numera går jag bara på Intuition. Och är faktiskt enbart mig själv ut i fingerspetsarna jag och mitt sällskap har kul och trevligt.."

Vad bra det låter! varför då använda PUA?

"Blindalina, har du fortfarande inte förstått vad detta handlar om ? "

Nej, förklara?

#95  #92 Simone Striker
2007-10-01 16:50:39

"Vad i Feminismen (med stort F) tvingar fram PUA? Feminismen vill ju bryta upp de traditionella könsrollerna."

Kanon killar som är välutbildade välbetalda snälla och är precis som män enl. Feminismen skall vara. Det blir 20 år och upptäcker att de avnågon märklig anledning inte får knulla.
De har m a o blivit lurade/uppfostrade till en "mansroll" som inte fungerar. De begåvade och drivna av dessa män tog reda på varför och började lösa problemet. Lösningen är PUA.

Feminismen har gjort män mindre maskulina och tjejer vill inte ha dessa män. Tjejerna idag kräver ännu mer av sina män.
En 25 årig "stark" kvinna idag är inte lätt att hantera. Förlorar man "fighten" så blir inte tjejen intresserad...

#96  OT Sjodin Karra
2007-10-01 17:00:37

Jag var visserligen en smula skämtsam, men faktum är att det finns rätt många som ÄR introverta till sin läggning. De går rätt sällan på krogen, dock.

Att inte svara på tilltal är ju mest oartigt.

#97  #94 Blindalina Striker
2007-10-01 17:05:17

"Vad bra det låter! varför då använda PUA?"
För det är först med PUA skolning som min intuition, numera är någon ide att följa....

"Nej, förklara?"
PUA=Det kvinnor tänder på.

Ändrar sig vad kvinnor tänder på så ändrar sig PUA. Så det är bara för er kvinnor att ändra på er. Börja ragga själv. Knulla Arbetslösa män, ändra könsroller what ever.

#98  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-01 17:05:56

"Är det en mänsklig rättighet att ses som något annat än ett objekt?"

Ja, eftersom människor inte är ting utan just människor.

#99  Är det någon som inte förstår risken med Genusdagis. Striker
2007-10-01 17:07:12

Det kan definitivt vara spiken i kistan för en pojk o blivande "man".

#100  #56 Blindalina puff
2007-10-01 17:28:33

Jag ska försöka vara mer tydlig.

Diskussionen handlade väl ifrån början om mäns raggning och pressen att ragga. Och min egen erfarenhet är iaf att som kille måste man ragga, annars är risken stor att man får finna sig i att leva ensam.

Ett antal inlägg i tråden säger samma sak som sagts tidigare i liknande diskussioner, att få ragg och sex inte är någon rättighet, och att det bara är att masturbera i sin ensamhet om det nu blivit ens lott.

Du skrev i inlägg #45 om utseendepressen som präntas in i kvinnor och objektifieringen. Ett problem som brukar tas på betydligt större allvar av feministlägret här.

Så det jag undrar, och som eg. inte är riktad till just dig, ditt inlägg råkade bara komma väldigt lägligt, är:
Om det inte är ett problem att få leva ett liv utan relationer med kärlek och sex, varför räknas det då som ett problem ifall andra bara ser en som ett objekt?
Varför ska man överhuvudtaget ta någons problem på allvar och upphöja det till ett samhällsproblem ?

Om jag försökte skulle jag med all säkerhet kunna hitta på nått kyligt förkastande av alla tänkbara problem som folk skulle kunna ha, precis som en del personer här som är gifta eller har barn sitter och avfärdar andras ensamhet.

#101  Karra Gullegubben
2007-10-01 17:29:28

Fast här menas ju objekt i en symbolisk bemärkelse. Ingen icke-inspärrad eller efterlyst människa i den civiliserade världen ser ju andra människor som ting i bokstavlig mening eller behandlar dem som ting.

Att ses som "objekt" betyder att betraktaren främst ser vad "objektet" kan spela för roll i dennes liv utan att veta vad "objektet" ser för roll för betraktaren i sitt liv. En verklig människa, vars vilja man ännu inte känner men som man är beroende av, blir till ett objekt i fantasier och dagdrömmar.

Att inte (mot sin vilja) behandlas som ett ting i en verklig interaktion kan däremot sägas vara en mänsklig rättighet. De flesta beteenden av det slaget är straffbelagda.

#102  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Gullegubben
2007-10-01 17:31:37

Det är ingen mänsklig rättighet att slippa bli föremål för fantasier och dagdrömmar. I så fall skulle våra vanligaste kändisar kunna stämma folket för brott mot mänskligheten.

#103  #95 Simone
2007-10-01 17:38:52

Nu tappar du bort mig igen. Snäll kan jag inte argumentera emot, jag gillar snälla män, men välbetalda och väutbildade? Det feministmanifetstet har jag missat (jag missar rätt många manifest tror jag...).
Feminismen handlar lika mycket om att bryta upp kvinnors könsroller som män, och det du pratar om är just en könsrollstereotyp, kvinnor väljer rika, framgångsrika "farliga" män (jag antar att det är det du menar) och män väljer snygga, unga kvinnor. Du borde gilla feminismen, om den får genomslag behövs inte PUA (som jag f.ö är mycket skeptiskt till men men)

#104  #103 Kalle
2007-10-01 17:57:11

Feminismen uppmanar kvinnor att ta ett steg fram och män att ta ett steg tillbaka för att de ska kunna mötas. Men männen som lockats att ta ett steg tillbaka upptäcker att de är lurade för kvinnorna vill fortsätta att konkurrera om de män som är precis utom räckhåll, de är inte intresserade av männen som kommer dem till mötes.

Vissa försöker gå ikapp, men det går för långsamt så de kommer aldrig ifatt på denna sidan 40. Andra försöker springa, men riskerar att hamna fel. PUA är en karta och kompass som indikerar åt vilket håll det ska springas.

Det kanske går långsamt, men det är i alla fall effektivare i det långa loppet än att bara springa på måfå utan att veta om det är åt rätt håll. Och betydligt bättre utfall än att bara sätta sig på en sten och hoppas att nån eftersläntrare ska komma och snubbla över en...

Det är en långsam men effektiv metod, bättre än långsamma och ineffektiva.
Sen finns det snabba och effektiva metoder också. Men alla har inte lust att råna en bank, och alla har inte de kontakter som behövs för att starta en nattklubb...

#105  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-01 17:57:53

"Det är ingen mänsklig rättighet att slippa bli föremål för fantasier och dagdrömmar."

Nej gubevars, tanken är än så länge fri som tur är.

#106  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-01 17:59:13

Jag begriper inte riktigt vad som kännetecknar en PUA. Att han är typ real smooth with the ladies? Eller att han bara anpassar sig som fan efter varje given kvinnas förmodade önskemål, i hopp om att få till det?

#107  En artikel i ämnet. Striker
2007-10-01 18:11:52

Läs och begrunda.
http://www.expressen.se/1.144345

#108  #103 Simone Striker
2007-10-01 18:21:06

"Nu tappar du bort mig igen. Snäll kan jag inte argumentera emot, jag gillar snälla män, men välbetalda och väutbildade? Det feministmanifetstet har jag missat (jag missar rätt många manifest tror jag...)."

Okej, jag respekterar o tror på att du väljer /tänker så. Vad jag var ute efter var att dessa killar är Snälla, Välutbildade och välbetalda och det räcker åndå inte. De gör åndå vissa fel, för att kvinnorna skall tända på dem. T ex de är för "mesiga".

Feminismen handlar lika mycket om att bryta upp kvinnors könsroller som män, och det du pratar om är just en könsrollstereotyp, kvinnor väljer rika, framgångsrika "farliga" män (jag antar att det är det du menar) och män väljer snygga, unga kvinnor. Du borde gilla feminismen, om den får genomslag behövs inte PUA (som jag f.ö är mycket skeptiskt till men men)

Problemt är ju att män har ändrat på sig, men inte kvinnorna. De männen som ändrar på sig får onanera, som tack. Se artikeln jag länkade till. Jog lovar att det hade varit behagligt att slippa kvinnors "barnsliga" krav. Men det låter sig uppenbarligen inte göras.

#109  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-01 18:31:46

Jag vill ställa en fråga:

Är raggningsspelet på krogen bra och något vi bör kämpa för att ha kvar?

#110  #105 Karra Striker
2007-10-01 18:33:40

"Jag begriper inte riktigt vad som kännetecknar en PUA. Att han är typ real smooth with the ladies? Eller att han bara anpassar sig som fan efter varje given kvinnas förmodade önskemål, i hopp om att få till det?"

De flesta som hållit på med PUA får till det så att det räcker. Så det är inte det vi pratar om. En PUA Jobbar på att få de tjej HAN vill ha. När han sedan har nått den nivån att han kan välja så håller han på tills han hittar en tjej med lämplig personlighet. Och det kräver naturligtvis att hon vill ha sex med honom. Så i den här processen blir det kanske en hel del knulla av, om han vill.

Men rent generellt så måste han ju vara smooth with the ladies. Och blir naturligtvis en jävel i sängen av naturliga skäl.

Nybörjare inom PUA kan naturligtvis vara ganska patetiska, men övning och kunskap ger färdigheter.

#111  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-01 18:35:32

Sen bara en parantes, feminismens mål är inte att alla ska få knulla.

#112  Irtion #109 Kalle
2007-10-01 18:35:45

Nej, låt folk göra som de vill
Eller tycker du det är något vi bör kämpa för att få bort?

#113  #109 Irtion Striker
2007-10-01 18:37:13

"Är raggningsspelet på krogen bra och något vi bör kämpa för att ha kvar?"

Du har missförstått ! spelet pågår hela tiden överallt och är en del av det mänskliga medvetandet. Det går inte att ändra på. Möjligen förtrycka och manipulera mm.

Så din fråga är naiv. Vill du förbjuda krogen ?

#114  Kalle irtion
2007-10-01 18:37:44

Ja, jag tycker att det är någonting vi bör kämpa för att få bort eftersom många människor uppenbarligen känner sig ledsna, utanför, attackerade, etc. Och så är det en plats där könsrollerna visar sig in absurdum.

#115  Striker irtion
2007-10-01 18:40:00

Min fråga är inte naiv. Själv deltar jag inte i det där spelet tex. Och det beror mycket på att jag inte vill reproducera könsroller vilket jag tycker görs just i den interaktion som sker på krogen. Och om jag går ut för att jag vill ta en öl/dansa/umgås etc så uppfattar jag detta spel som ett störande moment. Och nej det är inte endel i det mänskliga medvetandet, däremot är det en internaliserad del i det könade medvetandet...

#116  #111 Irtion Striker
2007-10-01 18:41:11

"Sen bara en parantes, feminismens mål är inte att alla ska få knulla."

Precis, Feminismen har som mål att tjejer skall knulla ett fåtal utvalda killar. Och de har redan kommit en bra bit på vägen.
Är man manlig Feminist och inte är bland dessa killar så, tja...hoppas jag man tänkt igenom vad man sysslar med. Eller stoppar ni bara huvudet i sanden ? Men det är klart sitter man med familj och barn är ju inte det något större problem...Tills det blir skillsmässa.

#117  Irtion Kalle
2007-10-01 18:41:47

Oattraktiva människor, som jag, kommer alltid att fara illa oavsett hur spelplanen där vi blir nobbade ser ut, det är inget du kan förbjuda. Visst är krogen ett destillat in absurdum, men det är inget som tvingar oss som misslyckas där att gå dit.

#118  Puff #100 Kalle
2007-10-01 18:43:51

Ville bara uppmärksamma detta inlägg med en guldstjärna
Om jag försökte skulle jag med all säkerhet kunna hitta på nått kyligt förkastande av alla tänkbara problem som folk skulle kunna ha, precis som en del personer här som är gifta eller har barn sitter och avfärdar andras ensamhet.

#119  Striker irtion
2007-10-01 18:44:37

Nej, feminismens mål är inte att tjejer ska få knulla ett fåtal utvalda killar. Varför skulle det vara det?

#120  Kalle irtion
2007-10-01 18:45:48

Vad sägs då om att kasta bort spelplanen och försöka vara del i att skapa en bra värld istället? Vill du göra det? Hur skulle du kunna göra det? Hur ser en bra värld ut?

#121  #115 Irtion Striker
2007-10-01 18:47:07

"Min fråga är inte naiv. Själv deltar jag inte i det där spelet tex. Och det beror mycket på att jag inte vill reproducera könsroller vilket jag tycker görs just i den interaktion som sker på krogen. Och om jag går ut för att jag vill ta en öl/dansa/umgås etc så uppfattar jag detta spel som ett störande moment."

Att du flyr från värkligheten har jag inga problem med. Hur går det med damerna ? Du kanske har tur som råkar vara snygg och lång och slipper prestera i så höggrad.


"Och nej det är inte endel i det mänskliga medvetandet"
, däremot är det en internaliserad del i det könade medvetandet..."

Okej, det kanske skall formuleras " stor del av det Omedvetna".
För ta in en attraktiv tjej eller kille bland det motsatta könet och vi kommer genast se att de flesta reagerar på detta. Så du har fel !

#122  #119 irtion Striker
2007-10-01 18:52:53

"Nej, feminismens mål är inte att tjejer ska få knulla ett fåtal utvalda killar. Varför skulle det vara det?"

Bra fråga, Det är inte jag som står bakom feminismen så det borde du veta.

Men jag kan ju gissa lite:
1.Tjejer har redan inbyggt i sin psykologi att bara knulla "högstatus män"
Och detta är också anledningen till att Tjejer spontant inte gillar PUA. Det kan ju råka knulla en man som "fejkar" hög status.

2. Det gör dem en enorm makt över resten av männen.

#123  Irtion #120 Kalle
2007-10-01 18:55:20

Jag tyckte precis du sa att feminismens mål inte var att alla ska få knulla...?
Så, vad som är en bra värld för dig kanske inte är det för mig.

#124  Striker Simone
2007-10-01 18:56:26

Att könsrollernas uppluckrande går i otakt kan jag hålla med dig om, men det är inte feminismen i sig som ligger bakom att de går i otakt och de ligger i otakt på olika plan (rörigt?). Tex har kvinnor börjat brygga över könsrollerna vad gäller yrke/utbildning (fler kvinnor blir ingenjörer, fler kvinnor på universitet osv), motsvarande har inte skett för männen. Männen har kanske som du säger blivit "mjukare" vilket kanske går i otakt med vilka män kvinnor väljer (nu håller jag inte med dig om detta, mest för att jag inte känner igen mig eller min omgivning i din beskrivning, men jag respekterar din rätt till din åsikt). Kontentan är att det finns flera olika aspekter på "könsroll"" att ta i beaktande och att visst, vi kanske ligger i otakt på vissa områden men målet är ändå ett samhälle utan könsroller.

#125  "120 irtion" Striker
2007-10-01 18:58:14

"Vad sägs då om att kasta bort spelplanen och försöka vara del i att skapa en bra värld istället? Vill du göra det? Hur skulle du kunna göra det? Hur ser en bra värld ut?"

Jag hjälper gärna till och spånar fram ideér till en bättre värld. Jag har massor. Men en sak vet jag Feminism och att tabort könsroller är inte vägen.

Vill dock påpeka att det uppluckrande av könsroller som skett inte bara är av ondo. Att HBT personer och tjejer o killar som av någon anledning inte trivs i könsrollerna. Kan agera som de vill och ändå bli accepterade tycker jag är toppen. Men att försöka få in alla männiksor i detta borttagandet av könsroller ör dumt. Och som det är nu har bara "svensson" killar förlorat på detta.

#126  #124 Striker
2007-10-01 19:05:14

"men målet är ändå ett samhälle utan könsroller."
Inte för mig. Eftersom jag tycker det är vansinne. Det som händer nu är inte att vi tarbort köänsroller utan att vi har gått mot ett samhälle som är mer feminint. Det är inte samma sak som att tabort könsroller.

För egen del vill jag inte knulla en man, jag vill ha sex med något kvinligt. Men jag har inga som hellst problemmed de män som vill knulla andra män. (en av mina bästa kompisar är gay)

Problemet idag är hur vi skall få ett samhälle där vi tänder på varandra även om kvinnor blivit mer manliga och män mer kvinliga.
För en sak vet jag kvinnor vill ha MÄN. inte mjuka mesar. Här har ingenting ändrats.

#127  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-01 19:07:19

Striker sa:
Att du flyr från värkligheten har jag inga problem med. Hur går det med damerna ? Du kanske har tur som råkar vara snygg och lång och slipper prestera i så höggrad.


Det är väl inte bara krogen som är verkligheten? Jag är kort och troligen attraktiv i vissas ögon, har inte lyckats så bra med damerna, än ;)

Striker sa:
För ta in en attraktiv tjej eller kille bland det motsatta könet och vi kommer genast se att de flesta reagerar på detta. Så du har fel !


Det stämmer nog och det beror på det könade samhälle vi lever i, men vad spelar det för roll? Jag är inte intresserad av att ändra mig för att passa in. Målet med mitt liv är inte att få knulla.

Och vidare jag förstår att det är svårt att gå emot sin könsroll och jag förstår att många män inte vill gå emot sin könsroll om det kan innebära att de inte får knulla. Detta gäller många kvinnor också, som inte vågar gå ifrån delar av sin könsroll för att de riskerar att tappa status på "partnermarknaden".

Jag tror att just den heterosexuella patnermarknaden och tvåsamhetsnormen är några av de största nötarna att knäcka när det gäller att komma förbi könandet som vi har i samhället. Just för att könandet i dessa lägen har trasslat in sig i känslorna. Alla vill bli uppskattade och många vill bli uppskattade som man resp kvinna.

#128  # 124 simone Striker
2007-10-01 19:10:34

"Tex har kvinnor börjat brygga över könsrollerna vad gäller yrke/utbildning (fler kvinnor blir ingenjörer,"

Nej ! Inte när det gäller ingenjörer. Man hade ett uppsving när man puschade och peppade kvinnor som fan. Men sedan gick det tillbaka till "gamla" nivåer igen. Chalmers har t ex slutat med all kvotering, puschning av tjejer för att det fungerade/hjälpte dåligt och var ojämlikt.

Men som du säger så är det mer kvinnor på universiteten, och vad läser de ??? JO som sagt inte till ingenjörer i alla fall. Arkitekt, läkare.
Det gick dåligt att sudda ut könsrollerna...Det går inte och man skall inte försöka göra detta. Det är vansinne.

#129  Striker irtion
2007-10-01 19:12:28

Varför är det vansinne att försöka sudda ut könsskillnader?

#130  #127 Irtion Striker
2007-10-01 19:18:14

"Det är väl inte bara krogen som är verkligheten? Jag är kort och troligen attraktiv i vissas ögon, har inte lyckats så bra med damerna, än ;)"

HeHe vem har sagt något om krogen inte jag. Som jag sade dessa regler gäller över allt. PUA gäller inte bara krogen t ex. Man kallar vanligt "rasggande" för Day game. Som jag sade spelet pågår hela tiden. Du och alla andra bedömmer varandra sexuellt och vilken socialstatus den andra har hela tiden. HELA TIDEN. Det gäller ALLA människor.

"Jag är inte intresserad av att ändra mig för att passa in. Målet med mitt liv är inte att få knulla."

JAg har absolut inga problem med det och på fullaste allvar så har jag respekt för detta och kan förstå detta. Men jag sed det ändå som en flykt. Men ibland måste man fly.

"Jag tror att just den heterosexuella patnermarknaden och tvåsamhetsnormen är några av de största nötarna att knäcka"
Varför vill du sabotera för två människor som bara vill leva ihop som man o kvinna ??


"Alla vill bli uppskattade och många vill bli uppskattade som man resp kvinna."
Precis.

#131  #129 Striker
2007-10-01 19:21:51

"Varför är det vansinne att försöka sudda ut könsskillnader? "

För att väldigt få människor blir lyckligare av det och väldigt många blir olyckligare. Jag har ju redan länkat till artiklar. Det som händer ÄR VERKLIGHETEN och det är på väg att bli värre !

#132  Striker irtion
2007-10-01 19:36:13

Vi har inte ett könsrollsfritt samhälle nu så diverse artiklar skulle isf handla om framtiden och det har de artiklar jag sett inte gjort. För övrigt avslutas en av artiklarna med "Det innebär en utmaning för de män som håller fast i den traditionella mansrollen och inte är snabba nog att anpassa sig när det gäller samspel och intressen, säger Svanemyr." Traditionell mansroll är alltså inte positivt i sammanhanget. Så varför säger då denna artikel något om att könsrollsavveckling skulle vara negativt?

#133  #132 Irtion Striker
2007-10-01 19:52:50

"Vi har inte ett könsrollsfritt samhälle nu"
Det stämmer, men vi ser nu TYDLIGT vad som hänt när män har blivit mindre maskulina och kvinnor blivit mer maskulina.

"Det innebär en utmaning för de män som håller fast i den traditionella mansrollen och inte är snabba nog att anpassa sig när det gäller samspel och intressen, säger Svanemyr." Traditionell mansroll är alltså inte positivt i sammanhanget. Så varför säger då denna artikel något om att könsrollsavveckling skulle vara negativt?

För det första så måste vi förstå i det här stycket så menar han med "mansroll" att män kunde vara som de var förut. I det här fallet leva på gamla meriter. Dessa män presterar helt enkelt inte tillräckligt bra. M a o De uppfyller inte MANsrollen att prestera och blir därför bortvalda.

De uppfyller inte mansrollen att prestera och blir därför bortvalda. Du måste förstå att kvinnor vill ha riktga män, så de skiter i killar som inte uppfyller mansrollen. Riktiga MÄN är inte så noga med att förklara hur det ligger till för mes männen. Eftersom de får högre makt och mer kvinnor.

Grabben, du har gått på din livsblåsning. Jag bjuder dig på en Öl, när du inser detta.

#134  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Ephemeer
2007-10-01 20:08:12

Jag måste säga att jag inte har stött på alla de där kvinnorna som vill ha "riktiga män". Men de kanske håller hus på krogen allihopa =)

#135  Striker #133 irtion
2007-10-01 20:12:37

striker sa:
Det stämmer, men vi ser nu TYDLIGT vad som hänt när män har blivit mindre maskulina och kvinnor blivit mer maskulina.


Jag håller inte med om det orsakssammanhang som du anser vara gällande.

Angående vad Svanemyr säger i det där stycket så håller jag inte med dig om din tolkning. Jag tycker snarare att han pekar på motsatsen (kanske lägger du omedvetet vissa bestämda värderingar i vad som menas med attraktiva män?), samtidigt tycker jag inte att det är kvinnosubventionering som ska vara grunden till varför män vill förändra sig.

Om vi går tillbaka till trådens ämne så skulle du alltså säga att män tvingas att ta initiativ till ragg om dem vill hålla fast vid den traditionella mansrollen?

Eftersom det i den traditionella mansrollen ingår att ta en aktiv roll på "partnerskapsmarknaden" och att lägga sitt värde i sin förmåga att skaffa sex.

#136  #134 Ephemeer Striker
2007-10-01 20:14:37

"Jag måste säga att jag inte har stött på alla de där kvinnorna som vill ha "riktiga män". Men de kanske håller hus på krogen allihopa =)"

Jo då, det har du visst, men kvinnorna är så taktfulla att de inte berättar det för dig.

Du kan få en öl du med.

#137  Striker #38 bjornsdotter
2007-10-01 20:37:57

Du uttryckte dig på ett sätt som fick det att låta som att det är synd om män som får "hålla till godo" med kvinnor de egentligen inte trivs med. Men detsamma gäller ju kvinnor. Bara för att jag har tio att välja mellan, betyder det inte att jag trivs, eller passar ihop med, någon av dem. Nu har jag sällan så många att välja mellan (i alla fall inte samtidigt) - särskilt inte som vill starta en relation med mig. Att kvinnor generellt har lättare att få sexnapp än män, i alla fall på krogen och dylikt, kan jag hålla med om. Men det är inte samma sak som att någon vill ha en relation med en eller skaffa barn med en.

Det är alltid mest lyckosamt om två parter är någorlunda kompatibla. Det säger sig självt. Men vem är det som ska ändra på sig här? Är det kvinnorna som ska ändra sig och bli mindre kräsna - men då kanske de istället riskerar att utsätta män för sina "outvecklade" personligheter osv, som män tydligen inte kan värja sig från, eftersom de inte anses ha något annat att välja på?
Du resonerar bakvänt. Det är önskvärt att få bort könsrollerna, men det är inte kvinnors skyldighet att både göra sig mer attraktiva och tillgängliga bara för att behaga män. Kanske var det när kvinnor mer och mer slutade med detta, som de problem du tar upp började uppstå? Och frågan blir då - vem är det egentligen som bör ändra beteende och inställning?

Slutligen bör jag kanske tillägga att jag i mångt och mycket talar ur mitt eget perspektiv nu, och inte känner igen mig i bilden av att rata de flesta män och bara vilja ha "en viss sort". Och särskilt inte typiska könsrollsmän. Så jag har lite svårt att relatera till detta dilemma. Men jag kan fortfarande inte se min skyldighet eller plikt att börja ragga eller välja mer urskillingslöst än vad jag gör, bara för att fler killar ev. ska få fler att välja mellan. Tvärtom - de borde nog lära sig välja mer med urskilling. Tjejer vill ju också ha killar (annars skulle inga eller ytterst få heterosexuella par bildas) och kan därför inte vara för kräsna om de vill ha sex, hus och barn. Och vill de av någon anledning inte ha detta, är det deras val.

#138  Gullegubben #41 bjornsdotter
2007-10-01 20:41:10

"Och kvinnor som är missnöjda med hur arbetsmarknaden fungerar kan gå samman och satsa pengar och arbete på att starta egna kvinnovänliga företag."
___________________________

Det är ett utmärkt förslag och görs redan i viss utsträckning. Även på utbildningar och dyl startar kvinnor egna "coaching"- och rekryteringsgrupper.

#139  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Ephemeer
2007-10-01 20:42:52

Striker sa:
Jo då, det har du visst, men kvinnorna är så taktfulla att de inte berättar det för dig.

Du kan få en öl du med.


Tack, men jag gillar inte öl (är ingen riktig man du vet) och har ändå inte riktigt tid att dricka den. Jag är upptagen med att umgås med kvinnor som inte vill ha riktiga män, och män som inte vill knulla jämt.

Det jag försöker säga är att din världsbild, inklusive din syn på vad som är viktigt här i världen, är inte den enda som finns.

#140  #165 Irtion Striker
2007-10-01 20:47:03

"Jag håller inte med om det orsakssammanhang som du anser vara gällande."

Jasså. vad är orsaken anser du då ? Jag tror inte du har riktig koll på vad mansrollen innebär, alltså den mansrollen som kvinnor tänder på, som vi diskuterar här. Att en man måste anpassa sig, efter vad som krävs av tiden innebär inte att mansrollen har ändrats. Män skall prestera och de mänen som inte gör det här blir bortvalda. All statestik och undersökningar visar detta. Eller du kanske har en massa exempel på män som inte uppfyller mansrollen och har framgång med tjejer. Lycka till med den :-)

"Om vi går tillbaka till trådens ämne så skulle du alltså säga att män tvingas att ta initiativ till ragg om dem vill hålla fast vid den traditionella mansrollen?" Vilken Halmgubbe ! :-)

Kvinnor tänder på de det alltid har tänt på: MÄN som uppfyller en traditionell mansroll. (Vad vi menar med mansroll kan vi säkert debatera) och p g a detta måste de flesta män vara aktiva om de inte vill vara ensamma. Och jag kan bevisa det. Kan du bevisa att kvinnor tänder på något annat ?

#141  Striker #54 bjornsdotter
2007-10-01 20:50:52

Men tycker du. Att skaffa sig en tung akademiskutbildning, träna 3-4 ggr i veckan. Hänga med i modebranschen, Studera PUA i hundratals timmar Approcha tusentals tjejer osv är lite Jobb ?
Men det är vad som kan krävas av en man för att duga.
_________________

Det finns massor med män som knappt gör något av detta och som ändå får tjejer. Jag lovar.

Men sedan är det dessvärre så, att nöjer man sig bara med "simply the best", får man oftast anstränga sig mer. Duger inte de tjejer som visar intresse (som de stackars grabbarna enligt dig ändå "tvingas" vara med i brist på annat) förstår jag att det kan upplevas som att en kille måste vara Superman för att attrahera en tjej.

#142  Striker Ephemeer
2007-10-01 20:54:48

Varför är det viktigt för män att inte bli bortvalda?

#143  #139 Ephemeer Striker
2007-10-01 20:55:43

"Tack, men jag gillar inte öl (är ingen riktig man du vet) och har ändå inte riktigt tid att dricka den."
Du får nog se över din världsbild , har man inte tid att dricka så dör man.

"Jag är upptagen med att umgås med kvinnor som inte vill ha riktiga män, och män som inte vill knulla jämt." Okej, så du umgås med Asexuella tjejer, kul för dig.

"Det jag försöker säga är att din världsbild, inklusive din syn på vad som är viktigt här i världen, är inte den enda som finns."
Du vet inget om min världsbild, du har fått en viss inblick i vad jag VET tjejer generellt tänder på.

Men du har ingen susning om vad jag tycker är viktigt här i världen, men jag kan berätta för dig att i det ingår. Att jag träffar en vettig o söt tjej som gärna får göra karriär och jag hade inte haft något emot att vara pappaledig. Jag vill träffa en tjej där båda är rejält tända på varandra och jag optimerar mina chanser att få det så.

#144  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-01 21:11:01

striker sa:
Jasså. vad är orsaken anser du då ? Jag tror inte du har riktig koll på vad mansrollen innebär, alltså den mansrollen som kvinnor tänder på, som vi diskuterar här. Att en man måste anpassa sig, efter vad som krävs av tiden innebär inte att mansrollen har ändrats. Män skall prestera och de mänen som inte gör det här blir bortvalda. All statestik och undersökningar visar detta. Eller du kanske har en massa exempel på män som inte uppfyller mansrollen och har framgång med tjejer. Lycka till med den :-)


Det är inte den mansroll som kvinnor tänder på som jag diskuterar här. I relation till det så vill jag säga att alla kvinnor inte tänder på samma typ av män. Alla kvinnor tänder inte på män. Och alla är inte ytliga i sina preferenser. Däremot har könsrollsspelet en stark roll i raggningssammanhang och därför kan jag mycket väl tänka mig att vissa män och vissa kvinnor premieras i detta.

Du tycks ha inställningen att det enda du vill ha i livet är att kvinnor vill ha sex med dig. Och för att nå det målet är du beredd att manipulera dig själv lite hur som helst. Har du några andra strävanden i livet?

Striker sa:
Kvinnor tänder på de det alltid har tänt på: MÄN som uppfyller en traditionell mansroll. (Vad vi menar med mansroll kan vi säkert debatera) och p g a detta måste de flesta män vara aktiva om de inte vill vara ensamma. Och jag kan bevisa det. Kan du bevisa att kvinnor tänder på något annat ?


Och på grund av att män premierar kvinnor som följer sin könsroll så måste kvinnor vara passiva och så är cirkeln slutan och alla (som lyckas göra sitt kön på rätt sätt) lever lyckliga i alla sina dagar?

#145  #137 Björnsdotter Striker
2007-10-01 21:17:00

"Du uttryckte dig på ett sätt som fick det att låta som att det är synd om män som får "hålla till godo" med kvinnor de egentligen inte trivs med." Japp den effekten finns helt klart.

"Men detsamma gäller ju kvinnor. Bara för att jag har tio att väljamellan, betyder det inte att jag trivs, eller passar ihop med, någon av dem." Suck........Kom igen nu......Du låter som ett borskämt litet barn. Så du menar att det inte är bättre att ha fler att välja mellan ?

"Nu har jag sällan så många att välja mellan (i alla fall inte samtidigt) - särskilt inte som vill starta en relation med mig. Att kvinnor generellt har lättare att få sexnapp än män, i alla fall på krogen och dylikt, kan jag hålla med om." Vad tror du det beror på ??
Statistiken pratar sitt tydliga språk !! De killar du väljer att ha sex med är de killar som "ALLA" andra tjejer också väljer. Vad händer jo han tar den av er som har rätt/bäst personlighet. Kvinnor har missar alltid det här sambandet....suck.

"Men vem är det som ska ändra på sig här? Är det kvinnorna som ska ändra sig och bli mindre kräsna"

Nej det kommer inte att hända , så endalösningen är att män skärper sig och blir mer på ett sätt som kvinnor gillar..Ja, ni vet hur :-)
Jag säger inte att kvinnor skall ändra på sig, det hade ju varit smidigt men tyvär. Så vi män har en enorm press på oss. Och många blir redan nu utslagna och får sitta o storkonsumera porr.

"Det är önskvärt att få bort könsrollerna"
Nej "

"vem är det egentligen som bör ändra beteende och inställning?"
Männen är de enda som kan ändra på sig. Men då skall man ge fan i att lura i dem något annat. Genusdagis, vilken katatrsof.

"Slutligen bör jag kanske tillägga att jag i mångt och mycket talar ur mitt eget perspektiv nu, och inte känner igen mig i bilden av att rata de flesta män och bara vilja ha "en viss sort". Och särskilt inte typiska könsrollsmän. Så jag har lite svårt att relatera till detta dilemma."

Mycket är omedvetet, jag vet.


"Men jag kan fortfarande inte se min skyldighet eller plikt att börja ragga eller välja mer urskillingslöst än vad jag gör, bara för att fler killar ev. ska få fler att välja mellan."
Du vill inte ändra på dig....men vill att andra skall ändra på sig. Typiskt dagens bortskämda Feministkvinnor.

"Tvärtom - de borde nog lära sig välja mer med urskilling."
Ööööö vilka män pratar du om nu ?? Aha de 20 % som kan välja....

"Tjejer vill ju också ha killar" Jo de vill ha samma sortskillar desa 20 %
"och kan därför inte vara för kräsna om de vill ha sex,"
De är mer kräsna och kräver mer nu än förut. Massor av män väljsbort snart kanske vi är uppe i 40 % Och De attraktiva 20% återanvänds.

#146  Striker! Sjodin
2007-10-01 21:17:37

Trollstav Det är inte tillåtet att föra korståg härinne.

Sänk garden lite och lugna ner din debattstil så blir alla glada.

#147  #141 Striker
2007-10-01 21:20:51

"Det finns massor med män som knappt gör något av detta och som ändå får tjejer. Jag lovar."

Jo jag vet. En del har tur och behöver inte jobba så hårt för att bli bland de utvalda.

#148  Striker Ephemeer
2007-10-01 21:21:18

Jag tror att du själv inser att kvinnor som inte vill ha riktiga män inte automatiskt är asexuella. Helt onödig kommentar alltså.

Att vad tjejer, rent generellt, tänder på styrs av könsrollerna är ju en av de saker jag har försökt att lyfta fram här i diskussionen. Men könsrollerna går att luckra upp och bryta ner. Det är en lång och svår process ja, men det kommer att vara fan så mycket bättre sen.

#149  Sv: Puff 51 Sinderella
2007-10-01 21:23:23

Ja, jag fick barn frivilligt och ja, det var en man inblandad.
Som hade dåliga tänder, bodde i en sunkig tvåa och arbetade i ett lågavlönat LO-yrke.
Men vad brydde jag mig om det, han var charmig,hade humor och fick mig att skratta, delade mina intressen, och hade en bra människosyn.

Tyvärr kan och vill jag dock inte ha eller få någon cred för att jag gjorde ett så kontroversiellt och icke könsrollsbundet partnerval.
Feministiska Statements och att bryta normer var nämligen det sista jag tänkte på när vi började träffas.
Jag blev kär helt enkelt, så där jättekär som man helt enkelt kan bli ibland.

#150  äsch, det blev inte mkt till svar on-topic... UppåtEmma
2007-10-01 21:29:13

Men Kalle ställde frågor så han ska få svar i alla fall :-)
[citat Kalle #39]Tja, bara gå till dig själv. Om du inte hade fått några barn gjorda, varken metaforiskt, bildligt eller bokstavligt talat, inte hade det varit någon större katastrof. Eller? [/citat]
På det personliga planet hade det nog varit väldigt väldigt ledsamt för mig. Hade jag blivit bitter på (den manliga delen) av mänskligheten? Kanske det... Hade jag börjat påstå att kvinnor inte får till det medans män ständigt får till det? Nej. Hade jag börjat tala i termer om "tvång" och att något "tvingar" mig att ta egna initiativ? nej.

Kalle sa:
Ställer frågan till dig eftersom du enligt egen uppgift, i likhet med de flesta män sällan eller aldrig blivit påraggad utan fick själv ta initiativ för att det skulle hända något. Vad drev dig att ta dessa initiativ? Vad hade hänt om du inte hade gjort det?


Jag tror inte det handlar om "de flesta män" för det första. Jag tror siffrar är mkt mer 50-50 än vad som utges här på jäif vad gäller ofrivillig sexlöshet.
Vad som drev mig? att det såklart är trevligt att ha samvaro med en annan människa. Om jag inte hade tagit initiativ? Inget samvaro antagligen. Jag hade nog undrat vad som var "fel" på mig (eller, det har jag ju definitivt gjort i tider av brist på samvaro) och börjat jobba med mig själv. Tex så har jag både bantat och gymmat och arbetat med mitt självförtroende. Att supa sig själv snygg (dvs snäppet över salongsberusad) har funkat nån gång. Lära sig partytrix så en får upp ett intresse kring ens person är ett annat sätt som kanske varit mitt mest framgångsrika knep.

Vidare, inte bara till Kalle:
ser inte riktigt hur mina personliga upplevelse hänger ihop med ursprungsfrågan som handlar om det hela på ett större strukturellt plan. Min fråga kvarstår - vad skulle hända om män vägrade tvånget? men den här tråden verkar ha barkat iväg åt nåt skumt håll så jag får nog lära mig leva med mina frågor obesvarade...

#151  Striker bjornsdotter
2007-10-01 21:29:47

Du uttrycker alldeles för mycket hat och bitterhet för att det ska vara någon större idé att fortsätta debattera med dig. Tagga ner och läs vad folk verkligen skriver, även om du inte håller med dem.

När jag skriver att jag tänder på helt vanliga män så menar jag helt vanliga män och inga Supermän som har tjogtals med kvinnor runt sig. Jag har aldrig haft någon casanova i hela mitt liv och jag vet många män som är långt ifrån casanovor och ändå har haft flera förhållanden, har familj och barn osv.

Sedan finns det en liten klick män som ständigt är på jakt och därtill väldigt populära och knullar kanske hundratals brudar under sin livstid. Men varför jämdföra sig med dessa? Jag jämför mig inte med Julia Roberts eller diverse fotomodeller, trots att de garanterat får mer ligga än jag om de vill (och säkert fler män som vill dela hus och barn med dem också).

Och jag är inte bortskämd. Till skillnad från dig, gnäller jag inte över att den eller den inte tänder på mig. Jag vill inte bli "daltad" med heller, så sluta gärna dalta med kvinnor om du tycker att det är problemet.

#152  Striker #147 bjornsdotter
2007-10-01 21:31:52

Hur man kan få "massor" till "en del", övergår mitt förstånd.

#153  UppåtEmma Ephemeer
2007-10-01 21:33:25

Min fråga kvarstår - vad skulle hända om män vägrade tvånget?


Jag tror att männen skulle bli mer harmoniska och lyckliga av att inte ständigt behöva jaga efter sex.

#154  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-01 21:37:47

"Det är inte den mansroll som kvinnor tänder på som jag diskuterar
här."

Okej, men det är den jag har diskuterat och påstår att den är traditionell. Om du vill fördjupa dig i den så föreslår jag du läser lite PUA literatur.

"I relation till det så vill jag säga att alla kvinnor inte tänder på samma typ av män. Alla kvinnor tänder inte på män."
Vi pratar generellt nu eller hur.

"Och alla är inte ytliga i sina preferenser."
Nej det håller jag absolut med om, men man tjänar på att visa traditionella manliga inre egenskaper.

"Du tycks ha inställningen att det enda du vill ha i livet är att kvinnor vill ha sex med dig." Varför tror du det ?

"Och för att nå det målet är du beredd att manipulera dig själv lite hur som helst." Varför tror du det ?

"Har du några andra strävanden i livet?"
Om jag har det eller inte har det är tämligen ointressant för den här debatten. Människor lägger lätt 7 år på att skaffa en bra utbildning.
Jag har lagt en del tid på PUA för att få bättre chanser att få ett bra familjeliv. Väl, rolig och enormt utvecklande tid får jag säga.

#155  #148 Epheemeer Striker
2007-10-01 21:45:33

"Jag tror att du själv inser att kvinnor som inte vill ha riktiga män inte automatiskt är asexuella. Helt onödig kommentar alltså."

Det var inte det jag syftade på det var, "som inte vill ha sex hela tiden"
Men det var inget inlägg i debatten....

"Att vad tjejer, rent generellt, tänder på styrs av könsrollerna är ju en av de saker jag har försökt att lyfta fram här i diskussionen."
Jag med.

"Men könsrollerna går att luckra upp och bryta ner. Det är en lång och svår process ja, men det kommer att vara fan så mycket bättre sen."

Det är här vi inte är överens. Jag påstår att det redan visat sig och lutar mig mot statisitk och artiklar. Varför tror du det går bättre om man luckrar upp könsrollerna ?

#156  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-01 21:45:43

Jag fattar fortfarande inte var PUA innebär. Vadå hålla på med PUA? (Och varför skulle man bli bättre i sängen för att man fått knulla många brudar?)

#157  # 151 Björnsdotter, Striker
2007-10-01 21:55:18

Jag ber om ursäkt, jag gick lite för långt, i mitt svar till dig.
Problemet är att jag pratar generellt och har som sagt lagt ner en hel del tid på just det här området.... Jag kan naturligtvis bli mer nyanserad utveckla mina resonemang, men det har varken jag tid att skriva eller ni tid att läsa. Men siffrorna talar ett väldigt tydligt språk. Vi är alltså uppe i att 30 % av män inte får chansen att bli pappa. Vi kan snart hamna i 40%. Detta tycker jag är djupt tragiskt och en av de absolut viktigaste och intressantaste jämstäldhetsfrågor nu.

#158  # 156 karra Striker
2007-10-01 21:56:47

"Jag fattar fortfarande inte var PUA innebär. Vadå hålla på med PUA? (Och varför skulle man bli bättre i sängen för att man fått knulla många brudar?)"

Man blir bättre för att man får öva och att en massa lärs ut i dessa kretsar.

#159  ALLA Striker
2007-10-01 22:02:44

Okej, det blir lite korståg här. Så jag lägger ner den här tråden här. Om Inte någon har en specifik fråga. Skriv den igen i så fall, så skall ni få ett seriöst svar.

Jag blir upprörd när man försöker förlöjliga och inte ser det som ett stort problem när vi snart kan hamna i en situation där 40 % av män inte får Chansen att bli Pappa.

Till trådstartaren,
Vem TVINGAR honom? Hans vilja att skaffa familj/sex/ ett liv.
Vad händer om han vägrar? DÅ får han inte det liv han vill ha.

#160  Striker #157 bjornsdotter
2007-10-01 22:06:12

"Vi är alltså uppe i att 30 % av män inte får chansen att bli pappa. Vi kan snart hamna i 40%."
__________

Fler undersökningar bör göras för att få reda på om dessa siffror verkligen stämmer.

Vi vet inte anledningen till att dessa män inte blir pappor. En del kanske inte vill ha barn. Andra vill det säkert. Men vad menar man egentligen med "inte fått chansen" att bli pappor? Hur mycket har de försökt? Har de själva ratat kvinnor eller ej? Etc.

Vi vet ingenting. Du tycks bara anta att alla, eller majoriteten, av dessa män, har raggat desperat i hela sitt vuxna liv bara för att kunna bilda familj, och tillslut gett upp. Det finns säkert några sådana. Men det kan finnas hundra andra förklaringar också. Singelhushållen ökar och fler män och kvinnor väljer att skaffa barn ganska sent i livet, vilket innebär att en del förblir ofrivilligt barnlösa. Alla dessa 30-40 procent barnlösa 40-åriga män, behöver alltså inte ens vara singel. Andra är kanske rädda för att binda sig. Åter andra är kanske blyga, saknar social begåvning, har social fobi, är sterila, gud vet allt.

Det lär heller knappast vara så att de 60-70 procent som faktiskt får barn, är brudmagneter hela bunten. Det lär finnas ett brett spektrum i båda "grupperna". Allt jag efterfrågar är lite mer nyansering och inte fullt så långtgående slutsatser av en enda undersökning som egentligen inte säger någonting om orsakerna till dessa mäns livssituation.

#161  UppåtEmma #150 Kalle
2007-10-01 22:11:50

Ingen (utom möjligtvis du) använder ordet "Tvingar" här i betydelsen "få någon att göra något med hot om våld eller repressalier", men det är du förstås medveten om. Så därför faller frågan (om det nu var en fråga?) i första stycket.

Jag tror inte det handlar om "de flesta män" för det första. Jag tror siffrar är mkt mer 50-50 än vad som utges här på jäif vad gäller ofrivillig sexlöshet.

Min kommentar gällde andelen misslyckade påraggningar, och inte andelen ofrivillig sexlöshet.

Vem, vad, varför "tvingades" du jobba med dig själv? Varför gör en det överhuvudtaget?


ser inte riktigt hur mina personliga upplevelse hänger ihop med ursprungsfrågan som handlar om det hela på ett större strukturellt plan. Min fråga kvarstår - vad skulle hända om män vägrade tvånget? men den här tråden verkar ha barkat iväg åt nåt skumt håll så jag får nog lära mig leva med mina frågor obesvarade...

Tja, det "strukturella planet" i Sverige består av 9 miljoner personliga upplevelser...
Och om män vägrade "tvånget"? Precis som du själv skrev, tillvaron skulle bli bra mycket ensammare och tråkigare.
Att tråden barkat iväg kanske beror på att du själv svarade på din egen fråga redan i första inlägget...?
;-)

#162  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-01 22:12:26

Dessutom är det inte för sent för en 40-årig man att avla barn, medan det börjar bli för sent för en kvinna i samma ålder.

Bättre att titta på hur många män som är barnlösa när de når pensionsåldern, eller hur många som dör barnlösa. Där är skillnaden mellan könen inte lika stor, har jag för mig.

#163  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-01 22:18:28

"Man blir bättre för att man får öva och att en massa lärs ut i dessa kretsar."

1) Om man har ett gäng one night stands, varför är det bättre övning än att ha ett gäng samlag med en och samma person?

2) Vad "lärs ut" och i vilka kretsar?

#164  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Kalle
2007-10-01 22:18:32

Ephemeer & Irtion:
Varför utgår ni från att alla bittra män som misslyckats på partnermarknaden, slaviskt följt könsrollsmallen i sina försök att hitta en partner?

#165  Kalle #161 UppåtEmma
2007-10-01 22:19:54

på ditt inlägg verkar det som om det är _jag_ som påstått att det finns ett tvång. Om du läser mitt ursprungsinlägg igen så ser du att jag refererar till användningen av ordet i en annan tråd... Det är alltså ordvalet som väcker min fråga i den andra tråden. Jag skulle nämligen inte uttrycka mig så och tycker det är väldigt märkligt...

#166  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-01 22:21:21

Kalle, om det skulle bli tråkigare utan allt detta ändlösa raggande på otrevliga otacksamma tjejer, varför klagar så många män på rådande tillstånd? Alltså jag menar inte att säga "men håll käften då om det är så kul att hålla på och ragga", men intrycket jag har fått är att det snarast är en börda, ett otroligt jobbigt krav som ställs på män när det gäller raggning och att det bästa vore om män slapp ragga öht. Typ. Plus att all denna raggning i vilket fall inte leder till nåt utom förnedring och ensamma runk för de flesta.

#167  Kalle igen UppåtEmma
2007-10-01 22:22:48

okej, "påraggad" inte sexlös - my bad
Jag tror fortfarande siffran är mkt närmare 50-50 än vad som utges av några på jäif så det spelar inte så stor roll.

#168  Karra #166 UppåtEmma
2007-10-01 22:25:14

jamen exakt så tänker jag också.

Det är som 40-talistkvinnor och familjemiddagar. Ett evigt martyrskap... Jag säger som till dem: lägg ner att laga maten om du tycker det är så förbannat tråkigt och otacksamt då :-/

#169  #163 Karra Striker
2007-10-01 22:32:40

Mycket fördommar nu....
"1) Om man har ett gäng one night stands, varför är det bättre övning än att ha ett gäng samlag med en och samma person?"

Vem har sagt att dessa killar bara håller på med one night stands ?
och här har vi en anledning till att PUA jobbar för att bli bättre i sängen.
Varför jobba för att ragga upp en fin tjej och sedan bara ha sex engång.
Precis. Om de "ger" tjejen fantastisk sex så vill hon komma tillbaka.
Många PUA:s har flera sexuella relatione på g sammtidigt. Och de brukar vara öppna med detta. Och tjejerna brukar ofta acceptera detta. De här killarna får mer sex och erfarenheter på ett par år, än vad de flesta får på en hel livstid. De här killarna är fantastiska..tycker tjejerna. Och Killarna som har den här situationen blir av naturliga skäl kräsna och trivs väldigt bra med sin situation.

2) Vad "lärs ut" och i vilka kretsar?
Tekniker mm för bra sex. Och ja jag vet naturligtvis att det är så mycket mer än "tekniker". Men man lär ut vad som fungerar och det som man kan lära ut. I vilka kretsar? PUAkretsar.

#170  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg UppåtEmma
2007-10-01 22:40:04

"Många PUA:s har flera sexuella relatione på g sammtidigt. Och de brukar vara öppna med detta. Och tjejerna brukar ofta acceptera detta."

Tjejerna kanse inte bara "accepterar" detta - det kanske är en förutsättning för fortsatt relation. Kravlöst sex utan att riskera att han blir kär i henne och hon slipper trasslet med det om hon inte är intresserad. En win-win för alla inblandade verkar det som.

Men jag har svårt att tro att PUAs har _mer_ sex än folk i relationer. Genomsnittet är väl åtminstone 1 gång per vecka i normalsvenssonförhållandet?

PUA killar är säkert fantastiska... för de tjejer som gillar PUA-typen. Återigen, win-win situation - kaka söker och hittar maka. Maka äter kaka. Alla glada.

#171  Kalle irtion
2007-10-01 22:50:58

Kalle sa:
Ephemeer & Irtion:
Varför utgår ni från att alla bittra män som misslyckats på partnermarknaden, slaviskt följt könsrollsmallen i sina försök att hitta en partner?!


Jag utgår inte ifrån det, vad i det jag skrivit tyder på att jag gör det?

#172  Karra #166 Kalle
2007-10-01 22:53:48

Visst, jag har dragit mitt strå till stacken. Jag gav upp för länge sen eftersom det ändå inte gav nåt. Eftersom jag inte hade rätt utseende eller "personlighet". Eftersom jag gjorde misstaget att lita på kvinnor när de sa vad de ville ha, och bara vara mig själv.
Enda anledningen till att jag hänger här och gnäller är att jag vill sprida budskapet och kanske kan rädda någon annan stackare att gå på samma bluff som jag gick på.

Annars tycker jag att Puff sa det bäst i inlägg #51.

#173  UppåtEmma #167 Kalle
2007-10-01 22:55:24

Det tror inte jag.

#174  #170 Uppåt Emma. Striker
2007-10-01 22:56:06

"Men jag har svårt att tro att PUAs har _mer_ sex än folk i relationer. Genomsnittet är väl åtminstone 1 gång per vecka i normalsvenssonförhållandet?"
En person som har sex med 3 olika personer "sammtidigt". Får mer erfarenhet än om han hade haft sex lika många gånger fast bara med en person.


"PUA killar är säkert fantastiska... för de tjejer som gillar PUA-typen. Återigen, win-win situation - kaka söker och hittar maka. Maka äter kaka. Alla glada."

Jo det är nog många som blir glada. Men du säger PUA-typen. Jo det finns säkert en sådan, men jag tror inte du och jag skulle beskriva dem på samma sätt. Hur skulle du beskriva PUA-typen ?

#175  Irtion #171 Kalle
2007-10-01 22:58:02

Vad är det för "spelplan" du annars pratar om i inlägg 120, och hur vet du att jag inte redan försökt att kasta bort den?

#176  #160 Björnsdotter Striker
2007-10-01 23:18:25

"Fler undersökningar bör göras för att få reda på om dessa siffror verkligen stämmer."

Jag har sett fler undersökningar med liknande resultat, tyvär ingen länk just nu.


"Vi vet ingenting. Du tycks bara anta att alla, eller majoriteten, av dessa män, har raggat desperat i hela sitt vuxna liv bara för att kunna bilda familj, och tillslut gett upp. Det finns säkert några sådana. Men det kan finnas hundra andra förklaringar också. Singelhushållen ökar och fler män och kvinnor väljer att skaffa barn ganska sent i livet, vilket innebär att en del förblir ofrivilligt barnlösa. Alla dessa 30-40 procent barnlösa 40-åriga män, behöver alltså inte ens vara singel. Andra är kanske rädda för att binda sig. Åter andra är kanske blyga, saknar social begåvning, har social fobi, är sterila, gud vet allt."

Vad jag antar är vad all statisitk visar på och det är att fler o fler män blir bortvalda.

"Det lär heller knappast vara så att de 60-70 procent som faktiskt får barn, är brudmagneter hela bunten. Det lär finnas ett brett spektrum i båda "grupperna"."
Självklart.

Allt jag efterfrågar är lite mer nyansering och inte fullt så långtgående slutsatser av en enda undersökning som egentligen inte säger någonting om orsakerna till dessa mäns livssituation.

Jag lever in en värld och har en ålder där detta fenomen är väldigt tydligt, så de här undersökningarna ligger i linje med min verklighet.

#177  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-02 00:07:15

Du skriver

kalle sa:
Vad är det för "spelplan" du annars pratar om i inlägg 120, och hur vet du att jag inte redan försökt att kasta bort den?


Jag syftade inte på någon specifik spelplan utan menade spelplaner över lag. Eftersom du tidigare hade skrivit.

kalle sa:
Oattraktiva människor, som jag, kommer alltid att fara illa oavsett hur spelplanen där vi blir nobbade ser ut, det är inget du kan förbjuda. Visst är krogen ett destillat in absurdum, men det är inget som tvingar oss som misslyckas där att gå dit.


Mitt förslag att kasta bort spelplanen var då menat som att kasta bort hela idén om att lycka går genom att bli vald av "det motsatta könet". Att skapa en annan värld, istället för att gå med på någon redan befintlig spelplan.

Vare sig "lycka" består i att få sex eller hitta en partner så är det inte sanningar skrivna i sten. Om jag måste gå med på diverse könsrollskriterier för att få någon att ha sex med, eller få ett förhållande så väljer jag numera att inte ha sex och inte ha något förhållande.

jag ser problem med heteromononormen, därför att den segmenterar könsroller och har därför lagt ner idén om förhållanden och försöker istället skapa bra relationer med de vänner jag har och skapa nya bra relationer när det blir aktuellt.

#178  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-02 07:44:42

"En person som har sex med 3 olika personer "sammtidigt". Får mer erfarenhet än om han hade haft sex lika många gånger fast bara med en person."

Vad baserar du det på?

#179  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-02 07:47:51

Jag tycker snarast att PUA låter ohälsosamt, i stil med det som Gullegubben beskriver (tror jag) i manliga slampor-tråden: män som vigt hela sitt liv åt att få knulla. Vad ska man göra med all denna erfarenhet och sexual skills dårå? Visa upp sig som en väldresserad vallhund på nån sorts PUA-konvent?

#180  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-02 07:48:28

"Jag gav upp för länge sen eftersom det ändå inte gav nåt. Eftersom jag inte hade rätt utseende eller "personlighet"."

Du har väl ett fast förhållande, icke sant?

#181  Striker Sjodin
2007-10-02 08:54:48

"En person som har sex med 3 olika personer "sammtidigt". Får mer erfarenhet än om han hade haft sex lika många gånger fast bara med en person."

Spekulationer, min gode Watson.

Jag levde med samma kvinna i 17 år och hade sex med henne tusentals gånger. Gör det mig till mer sexuellt oerfaren än om jag hade varit singel under den tiden?

#182  #128 Striker Simone
2007-10-02 09:02:30

Jag borde kanske varit tydligare med vilket tidsperspektiv jag menade, dvs kanske 15-20 år och inte 5 år (vilket media gärna tittar på). Om jag jämför med när jag läste till civilingenjör jämfört med när min äldre kvinnliga kollega läste så är det en betydlig skillnad. Förändring tar tid och bör få ta tid för att bli bestående. Jag är ingen anhängare av tex "datateknisk ingång för tjejer", av två onda ting väljer jag det för mig minst onda och att särskilja tjejer på tekniska utbildningar är för mig den "ondare" sidan. Men det är en hlt annan diskussion.

#183  Karra o sjödin Striker
2007-10-02 09:28:11

"En person som har sex med 3 olika personer "sammtidigt". Får mer erfarenhet än om han hade haft sex lika många gånger fast bara med en person."

Vad baserar du det på?"

"Okej om vi säger så här då. Om man går till samma resturang i ett år eller går till tre olika resturanger under ett år. i vilket fall kommer man få mest smakuplevelser ?"

#184  #180 Karra Striker
2007-10-02 09:32:52

"Jag tycker snarast att PUA låter ohälsosamt, i stil med det som Gullegubben beskriver (tror jag) i manliga slampor-tråden"
Så du tycker det är ohälsosamt att män lär sig förstå vad kvinnor tänder på. Hur tänker du då ?

"män som vigt hela sitt liv åt att få knulla."
Tja de flesta män vill knulla hela livet.

"Vad ska man göra med all denna erfarenhet och sexual skills dårå?" De flesta ser det som något bra att kunna ordna sig ett bra sexliv. Har man aldrig haft bra sex kan det hända att man inte förstår meningen med det.

"Visa upp sig som en väldresserad vallhund på nån sorts PUA-konvent?" Det är inte lätt att försöka hålla uppe nivån i den här debatten.

#185  Irtion #177 Kalle
2007-10-02 10:06:28

Mitt förslag att kasta bort spelplanen var då menat som att kasta bort hela idén om att lycka går genom att bli vald av "det motsatta könet". Att skapa en annan värld, istället för att gå med på någon redan befintlig spelplan.

Om din idé går ut på att lura sig själv att vara lycklig för att du inte kan få något som andra kan få, lycka till.

#186  Karra #180 Kalle
2007-10-02 10:11:56

Jag råkar bo under samma tak som en person av det motsatta könet, om det är det du menar?

Sen om du vill kalla det ett förhållande är väl upp till dig, antar jag. Men att säga att hon är attraherad av mig är i alla fall en grov överdrift.

#187  Irtion Gullegubben
2007-10-02 10:17:08

"Mitt förslag att kasta bort spelplanen var då menat som att kasta bort hela idén om att lycka går genom att bli vald av "det motsatta könet". Att skapa en annan värld, istället för att gå med på någon redan befintlig spelplan."

På sätt och vis håller jag med dig, men jag tycker som vanligt att det är betydligt vanligare att människor kommer med det rådet till andra människor som har problem med någon del av världen/spelplanen som de själva inte har problem med, snarare än att de tillämpar det rådet på sig själva på problem med den del av världen/spelplanen som de själva har problem med. I det senare fallet brukar de istället vilja att andra skall hjälpa till att förändra världen/spelplanen.

#188  #183, Striker Sjodin
2007-10-02 10:43:13

Jag tycker du underskattar dynamiken och komplexiteten i samspelet man och kvinna.

Bara för att man knullar med 1000 olika tjejer så är det inte säkert man kan allt om kvinnor.

Knullar man 1000 gånger med samma kvinna så är sannolikheten att man är mer kvinnokännare bra mycket större, enligt min mening.

#189  Gullegubben irtion
2007-10-02 11:04:50

Jag hänger inte riktigt med på hur du menar. Uppfattar du det som att jag inte tillämpar rådet på mig själv? Eller som att jag inte har (eller har haft) problem med spelplanen (där meningen är att finna sex/en partner)? Eller var det bara allmänt så som du formulerade det? :)

Jag är fullt medveten om att det finns flera "platser" som många har problem med och jag tycker då att vi som har problem med "platserna" kan sammarbeta med att skapa någonting annat och inte bara vänta på att någon annan (eller en magisk kraft?) ska rätta till världen åt oss. Detta är inte lätt och det går inte fort, men det är inte det samma som att det inte går.

#190  #188 sjodin Striker
2007-10-02 11:05:47

Då förstår du inte vad jag menar. För det första så generaliserar jag. För det andra så tror inte jag detta är rätt forum för att prata sexualkunskap. Så jag kommer inte fördjupa mig i det här ämnet och jag har inte någon som hellst inre driv att övertyga någon om min åsikt i detta.

Jag har också knullat en och samma kvinna under många år....
Men om du tror att man generellt sett får bäst sexliv genom att knulla en och samma kvinna under så många år som möjligt så vet jag att du missat mycket av dynamiken i ett sexuellt förhållande.

#191  Kalle irtion
2007-10-02 11:07:18

Kalle sa:
Om din idé går ut på att lura sig själv att vara lycklig för att du inte kan få något som andra kan få, lycka till.


Hm, varför skulle det vara att lura sig själv? Är det då att inte lura sig själv att gå med på "reglerna" och må dåligt för de, fast att man själva inte har varit med och bestämt dem? Vad är lycka?

#192  sjodin #188 Kalle
2007-10-02 11:23:20

knullar du samma kvinna 1000 gånger så finns möjligen en ganska stor sannolikhet att du känner just den kvinna ganska väl.

Men du får inte en aning om spridningen i preferenser, och det som hon vägrar att göra kommer du heller aldrig att få pröva på, liksom du heller aldrig kommer att upptäcka att olika kvinnor reagerar olika på samma behandling.

Och _det_ måste väl på något vis ingå i begreppen "erfarenhet" och "kvinnokunskap"?

#193  #192 Kalle
2007-10-02 11:25:28

"Kvinnokunskap" skulle vara "kvinnokännare", såklart.

#194  Irtion Gullegubben
2007-10-02 11:45:44

"Jag hänger inte riktigt med på hur du menar. Uppfattar du det som att jag inte tillämpar rådet på mig själv? Eller som att jag inte har (eller har haft) problem med spelplanen (där meningen är att finna sex/en partner)? Eller var det bara allmänt så som du formulerade det? :)"

Det senare. Oftast är det så, annars skulle världen redan ha förändrats i den riktningen.

#195  #149 Sinderella puff
2007-10-02 12:26:30

Sinderella sa:

Ja, jag fick barn frivilligt och ja, det var en man inblandad.
Som hade dåliga tänder, bodde i en sunkig tvåa och arbetade i ett lågavlönat LO-yrke.
Men vad brydde jag mig om det, han var charmig,hade humor och fick mig att skratta, delade mina intressen, och hade en bra människosyn.

Tyvärr kan och vill jag dock inte ha eller få någon cred för att jag gjorde ett så kontroversiellt och icke könsrollsbundet partnerval.
Feministiska Statements och att bryta normer var nämligen det sista jag tänkte på när vi började träffas.
Jag blev kär helt enkelt, så där jättekär som man helt enkelt kan bli ibland.


Och om du inte haft möjligheten att träffa en man att bli kär i och skaffa barn med så hade det inte varit någon big deal, utan jämförbart med att inte hitta en bridgepartner?

#196  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-02 13:57:20

Jag fattar inte. Frivilligt, ömsesidigt sex är vanligen lika hälsosamt som allt annat som gör oss avslappnade, nöjda och glada. Övning kan ge färdighet och större njutning på detta område. Detta oavsett mängd partners, och att pröva sig fram med många olika, är absolut inte fel. Men är det verkligen ett självändamål att knulla med så många som möjligt?

Motsvarigheten till sk "påtvingade manliga PUA-skills" skulle ju kunna vara någon slags sjuklig karriärhets bland kvinnor. (Dvs något som kvinnor inte anser sig ha/ ha lika lätt för att skaffa sig som män, och som sänker deras livskvalitet.) Kvinnor som lär ut till andra kvinnor hur de ska lyckas bättre i karriären (helt OK) och en del som spårar ur och inte nöjer sig förrän de har nått toppen, typ. "Först då kan man välja liv". Ja, kanske. Men till vilket pris?

Alla könsroller till trots, har faktiskt alla ett val också. Om valet står mellan inga pengar och mycket pengar, är det förståeligt om jag känner mig pressad att tjäna mycket. Om valet står mellan inga partners och många partners, kan jag förstå drivkraften att söka skaffa sig många trots höga insatser. Men jag kan inte se detta. Det jag ser i min omgivning, är till 90 procent helt vanliga killar som är tillsammans med helt vanliga tjejer och som har helt vanliga jobb. (I vissa fall "karriärjobb", i vissa fall arbetslösa mm).

Finns det någon "CA"-rörelse som försvaras bland kvinnor? (CA=career artist). Skulle den försvaras om kvinnor vände ut och in på sig själva för att lyckas i karriären? Om det inte räckte med en "medelkarriär"?

Var jag försöker säga är att jag inte förstår drivkraften bakom PUA - om den enda egentliga poängen är att få så många snygga brudar som möjligt, no matter what cost. Om målet är att hitta kärleken och skaffa sig ett trivsamt familjeliv, behövs ju inte allt det där. Det inser väl de flesta bara de ser sig omkring, eller? Om målet är att få knulla då och då, behövs det knappast heller.

De grabbar som menar att partnermarknaden handlar om att vinna eller försvinna - inget mitt emellan - var raggar de? Vilka raggar de på? Jag blir bara mer och mer förbryllad faktiskt. Eller _är_ de socialt inkomtetenta från början och tror att majoriteten av alla andra män är det också? Ursäkta min fördomsfullhet, jag vill inte trampa någon på tårna, jag för bara fram möjliga teorier här.

#197  Puff #195 bjornsdotter
2007-10-02 14:01:46

"Och om du inte haft möjligheten att träffa en man att bli kär i och skaffa barn med så hade det inte varit någon big deal"

Det hade nog varit en big deal för de flesta.

Hur många människor i vårt land saknar den möjligheten, menar du? (Och här inkluderar jag inte de som blir bortvalda av diverse donnor och därför inte anser sig "ha något annat val" än att hålla till godo med partners som de "inte skulle vara i närheten av om det inte vore för sex").

#198  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-02 14:05:38

jag tycker PUA verkar ha en väldigt materialistisk människosyn?

och otroligt systematisk.

#199  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-02 14:05:55

eller materialistisk kvinnosyn.

#200  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-02 14:06:14

Jag förstår som sagt fortfarande att det är jobbigt att känna sig oönskad och aldrig "få till det" - men i övrigt håller jag med flera män här: Jag tror att de flesta män skulle må mycket bättre om de inte mätte sitt värde i hur ofta eller med hur många de får knulla.

Att man vill ha en partner förstår jag - t om att man kanske vill ha fler än en. Men därifrån till att göra raggningskonsten till sin livsuppgift är steget imo ganska långt.

#201  Irtion #191 och 177 Kalle
2007-10-02 14:06:50

Problemet för mig har varit, att även om jag uppfinner en helt ny spelplan så hittar jag inte någon som vill vara med mig och spela på den...

#202  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-02 14:07:14

precis, det finns väl andra sätt att skaffa sig självförtroende på än genom att betrakta andra som varor.

#203  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-02 14:18:56

Jag talar alltså om de killar som ägnar hundratals timmar åt att lära sig den sk PUA-konsten för att kunna kamma hem Storvinsten, och sedan beklagar sig för att de fick lära ner hundratals PUA-timmar för att kunna kamma hem Storvinsten.

#204  bjornsdotter Gullegubben
2007-10-02 14:24:17

"De grabbar som menar att partnermarknaden handlar om att vinna eller försvinna - inget mitt emellan - var raggar de? Vilka raggar de på? Jag blir bara mer och mer förbryllad faktiskt. Eller _är_ de socialt inkomtetenta från början och tror att majoriteten av alla andra män är det också? Ursäkta min fördomsfullhet, jag vill inte trampa någon på tårna, jag för bara fram möjliga teorier här."

Jag tror att män med rätt eller orätt tycker att "kostnaderna" för att gå från att vara sig själv och inte "få något" till att "få något ibland" är i stort sett lika stora som att gå till att "få något" ofta.

Många män verkar beröras illa av mecka med sin personlighet och är inte beredda att göra det för att bara få till stånd en liten förändring, utan varje steg mot att mecka med sin personlighet är som ett steg över Rubicon, som man bara är beredd att ta för att få hela Romarriket.

Det är också mer tabu och skam med att mecka med sin personlighet än att mecka med sitt utseende. Att ljuga med sitt utseende är inte tabu men att ljuga med sin personlighet är påfrestande och leder till "avrättning", vid avslöjande. Fast för många grupper av män är det tabu att ljuga med sitt utseende också. Män som förbättrar sitt utseende genom tupéer, comb-overs, hårtoning etc. hånas ofta, vilket inte sker med kvinnor som kan ha tydligt färgat hår, utan att det är något konstigt med det.

Riktiga män behöver inte ljuga. "If you have to lie, you're an average guy", typ.

Så det är ungefär dessa mekanismer som gör att ett "allt eller inget"-tänkande uppkommer bland män, tror jag. Och så har det i alla fall funkat för mig.

Jag hoppas att jag har skrivit någorlunda begripligt.

#205  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-02 14:27:44

Kalle sa:
Problemet för mig har varit, att även om jag uppfinner en helt ny spelplan så hittar jag inte någon som vill vara med mig och spela på den...


Är målat för de nya spelplanera fortfarande att hitta någon att ha sex med/para ihop sig med enligt parnormen? Eller har du försökt skapa nya spelplaner för mänsklig interaktion i största allmänhet?

#206  #197 bjornsdotter puff
2007-10-02 14:29:41

bjornsdotter sa:

Hur många människor i vårt land saknar den möjligheten, menar du? (Och här inkluderar jag inte de som blir bortvalda av diverse donnor och därför inte anser sig "ha något annat val" än att hålla till godo med partners som de "inte skulle vara i närheten av om det inte vore för sex").

Hur många vet jag inte, men anledningen till att jag började posta i den här tråden är att jag är övertygad om att följden för många män ifall de slutade ragga, skulle vara att de får leva ensamma eftersom de själva inte skulle bli uppraggade.

Och jag tror även att många män som har en relation skulle bete sig annorlunda ifall de kände sig mer attraktiva på partnermarknaden. Se tex tråden "Myten om kvinnans sexlust vid 30"
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s… , jag tror inte det är någon slump att flera kvinnor ger Kalle rådet att dumpa och träffa någon ny. Vilket är en väldig uppenbar och enkel lösning för vissa, men inte för andra

#207  puff Gullegubben
2007-10-02 14:34:02

"jag tror inte det är någon slump att flera kvinnor ger Kalle rådet att dumpa och träffa någon ny. Vilket är en väldig uppenbar och enkel lösning för vissa, men inte för andra."

Jag tror precis som du.

#208  Gullegubben #204 bjornsdotter
2007-10-02 14:34:28

Ja, det har du. Själv missunnar jag absolut inte män att göra sig mer attraktiva, men här hamnar vi i korselden av delvis andra frågor. Var går gränsen? När blir våra anträngningar för att "behaga andra" (och i förlängningen oss själva) ett problem? Vilka ansträngningar är "rimliga"?

Detta gäller även kvinnor (där kommer ju denna debatt ofta upp) och kanske har jag inte lika stor förståelse (längre) för många kvinnors utseende-ansträngningar o dyl, då jag själv slutade försöka "behaga män" på det sättet, för länge sen. Nu för tida försöker jag endast behaga mig själv (låter genomegoistiskt, men jag menar alltså på just detta område, inte nödvändigtvis andra områden i livet). I detta ingår dock i viss mån att se bra ut och vara attraktiv på andra sätt också - för att lättare kunna få den uppskattning _jag_ vill ha. Men vill ingen ha mig ändå - vad göra? Jag har kommit så långt att jag nog hellre lever ett helt liv som singel, än ett liv på falska premisser. Men det kanske bara är jag? Jag kanske är unik? Hård och omänsklig?

Ja, jag anpassar mig till viss del efter omgivningens preferenser. Frågan är bara hur mycket jag gör det, samt hur mycket jag anser att exempelvis "ett bra förhållande" får kosta.

#209  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-02 14:34:30

Ett stort problem, som jag ser det, är att många män inte ser någon annan möjlighet till en nära och djup relation än att hitta en flickvän/fru. Och även de som ser att denna möjligheten finns kan ha problem med att veta hur de ska föra vänskapsrelationen till en lika nära relation som de tänker sig att det skulle ha med en kvinna.

#210  Lite allmänt Striker
2007-10-02 14:34:42

"Men är det verkligen ett självändamål att knulla med så många som möjligt?"

Vet inte om du syftar på PUA här. Men jag tycker inte att det är ett själv ändamål. Men att´man leter efter en bra partner o bra sex, gör de flesta och det kan innebära att man får leta lite.


"Om målet är att hitta kärleken och skaffa sig ett trivsamt familjeliv, behövs ju inte allt det där. Det inser väl de flesta bara de ser sig omkring, eller? Om målet är att få knulla då och då, behövs det knappast heller."

I mitt fall och i många av mina kompisars fall så gäller inte detta.
Som vi hela tiden försöker föklare, det är mycket svårare för män generellt sätt. Vill man sedan komma upp lite i nivå på tjejerna och få lite urval. Detta är ett sätt för killar att höja sin attraktionsnivå. På samma sätt som tjejer håller på och sminkar sig köper kläder håller på med håret. Men detta ifrågasätter du inte.


"De grabbar som menar att partnermarknaden handlar om att vinna eller försvinna - inget mitt emellan - var raggar de?"
Tja får du inte knulla så får du inte. Svart eller vit det är enkelt.
Om du sedan får knulla så hamnar vi ju i en glidande skala.

#211  Irtion #205 Kalle
2007-10-02 14:37:02

Svaret är "ja" på båda frågorna.

#212  Tillägg bjornsdotter
2007-10-02 14:38:38

Jag tror att många män och kvinnor med dåligt självförtroende, TROR att deras "kassa" partner är den enda som vill ha dem. Detta stämmer sällan. Därmed inte sagt att jag sitter inne med någon patentlösning eller inte förstår dessa människors problem. Rom byggdes inte på en dag.

#213  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-02 14:39:02

"Ett stort problem, som jag ser det, är att många män inte ser någon annan möjlighet till en nära och djup relation än att hitta en flickvän/fru. Och även de som ser att denna möjligheten finns kan ha problem med att veta hur de ska föra vänskapsrelationen till en lika nära relation som de tänker sig att det skulle ha med en kvinna"

Belägg för detta ?? Jag har flera väldigt nära kompisar. både tjejer o killar.

#214  Gullegubben #204 Kalle
2007-10-02 14:41:56

Att det är tabu och skam för en man att mecka med sig själv för att förbättra sina chanser märks ju tydligt på den skur av ifrågasättande, förlöjligande och förnekande som möter varje omnämnande av PUA, här och i alla andra trådar.

#215  Bjornsdotter #208 Kalle
2007-10-02 14:46:07

Detta gäller även kvinnor (där kommer ju denna debatt ofta upp) och kanske har jag inte lika stor förståelse (längre) för många kvinnors utseende-ansträngningar o dyl, då jag själv slutade försöka "behaga män" på det sättet, för länge sen. Nu för tida försöker jag endast behaga mig själv

Denna fråga har varit på tapeten många gånger. Inte så ofta nu längre som i feminetiks barndom. Men varje gång frågan kom upp varför kvinnor ansträngde sig för att se bra ut (frisyr, smink, kläder, operationer...) så slogs det fast att de gör det för sin egen skull. Och Mäns uppskattning och attraktion har inte något med saken att göra...

#216  Bjornsdotter, tillägg Kalle
2007-10-02 14:48:45

Jag tror att många män och kvinnor med dåligt självförtroende, TROR att deras "kassa" partner är den enda som vill ha dem. Detta stämmer sällan.

Nej, det stämmer inte. Så därför har jag dragit det ett steg längre. Inte ens min partner vill ha mig...

#217  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-02 14:53:15

Kalle:

Jag menar naturligtvis att jag inte längre gör "vad som helst" för att någon ska gilla mig. Inte att jag har slutat bry mig helt.

Och jag ser ingen egentlig kritik mot att män försöker "förbättra sina chanser". Det jag ser kritik mot, är som sagt de som försöker förbättra sina chanser och sedan beklagar sig. T om Striker är ju inne på det nu: det handlar inte bara om att träffa någon eller några tjejer, utan också om att "höja nivån på urvalet", om jag förstod honom rätt. Helt OK. Men smakar det så kostar det. Vanligtvis. Tjejer får ju knappast smink eller lagom kurviga, snygga kroppar gratis heller. Inte de flesta i varjefall.

#218  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-02 15:02:40

"Det jag ser kritik mot, är som sagt de som försöker förbättra sina chanser och sedan beklagar sig"

Är det någon som gjort det här i debatten ??

#219  Striker irtion
2007-10-02 15:38:53

Många män sa jag, inte alla. Och det är möjligt att detta är en fördom? Jag tolkar det delvis utifrån hur många som säger att de inte vill leva ensamma, är man ensam om man har många nära vänner?

#220  Bjornsdotter #217 Kalle
2007-10-02 15:54:57

Det jag syftade på var att det ofta hävdas att kvinnor snyggar till sig för att de ska "gilla sig själva", inte i avsikt att någon annan ska gilla dem. (För det har "någon annan" f-n inte med att göra! brukar slutknorren bli ibland...)

Det jag ser kritik mot, är som sagt de som försöker förbättra sina chanser och sedan beklagar sig.

Då ser du något helt annat än jag.
De som beklagar sig är väl de som helt osystematiskt eller genom att lyssna på goda råd från kvinnor försökt förbättra sina chanser, och misslyckats. T ex jag.
Den som följt en systematisk metod är Striker, och han har tydligen lyckats också. Det enda jag ser där är att han försöker värja sig mot kritiken att han skulle använt en manipulerande metod.

#221  Irtion #219 Kalle
2007-10-02 15:59:28

"Ensam" är också en definitionsfråga, det är inte svartvitt.
En del är nöjda med att ha någon de kan ringa för en lördagsfika.
Andra kan inte tänka sig att leva utan någon att ligga sked med varje kväll innan de somnar.

#222  Kalle irtion
2007-10-02 16:14:17

Jag håller jag med dig om att olika människor kan känna sig ensamma i olika situationer. Det jag syftade på nu var de (män) som känner behov av djupa och nära relationer. Jag tycker mig kunna se att det finns en norm i samhället, som säger att män bara kan ha en sådan relation med en kvinna som är deras partner. Det är denna norm jag vill ifrågasätta.

#223  bjornsdotter Gullegubben
2007-10-02 16:17:20

"Men smakar det så kostar det. Vanligtvis. Tjejer får ju knappast smink eller lagom kurviga, snygga kroppar gratis heller. Inte de flesta i varjefall."

En viktigt skillnad är dock att tjejer kan fortsätta med att se till att de har det även om de har stadigt sällskap, medan det inte ses med så blida ögon att killar fortsätter ragga bara för att hålla kunskaperna vid liv.

#224  Irtion #222 Kalle
2007-10-02 16:26:41

Okej, då förstår jag.

Men jag håller inte med. I den mån det finns en sådan norm, så uppfattar jag den snarare som att den säger att "ifall en kille har en partner-relation med en kvinna, så ska hon vara hans närmaste vän och enda förtrogna." Allt annat är ett svek ,liksom. (Det är därför många män blir ensamma efter en separation).
Men normen säger inget om djupa och nära relationer för men som inte har. eller inte hunnit skaffa, en kvinnlig partner. Då är det inget som hindrar att han har hur många djupa och nära relationer som helst.

Hmm, det blev lite rörigt det där. Gick det att förstå?

#225  Kalle Gullegubben
2007-10-02 16:58:32

Nja, så tycker jag inte riktigt att det funkar. Däremot finns det andra faktorer. Eftersom det ligger på killar att ta initiativ så är många killar trötta på kroglivet med mera när de väl träffar en fast partner och de vill inte hänga med sina polare som fortfarande är i den svängen för att de bara blir deprimerade av att se hur jobbigt det är. Killar vill oftast ses och göra saker tillsammans och hör inte av sig alls om de bara kan prata i telefon men vet att de inte kan träffas. Män skaffar med tiden jobb som kräver mycket av dem och som gör att de är ute och reser mycket. Kvinnor bestämmer mycket över sällskapslivet och drar igång saker men sällan sådant som gör att killen kan bevara vänner som kan behövas som ersättare för sambon någon gång i framtiden eller under förhållandet. Om paret skaffar barn, kommer kvinnan in i en totalt kvinnodominerad och kvinnodefinierad värld där hon kan sluta nära vänskapsband till andra kvinnor i samma situation (den närmaste manliga motsvarigheten är väl krig eller militärtjänstgöring).

#226  bjornsdotter Gullegubben
2007-10-02 17:29:54

"Eller _är_ de socialt inkomtetenta från början och tror att majoriteten av alla andra män är det också?"

De är adekvat socialt kompetenta i de flesta sammanhang utom raggandet.

Men om det är fråga om en man som inte är utåtriktad från början måste han gå från att bara heja till att heja och stanna och växla några ord, från att tala med personer han introduceras till till att själv introducera sig, från att växla några ord till att föra en konversation som roar, stimulerar och som kan leda någonstans (även om motparten inte hjälper till), från att hoppas att tjejen är intresserad och visar det till att göra tjejen intresserad eller ta risken att fråga om hon är intresserad etc. etc. På varje litet område måste han frångå sitt "naturliga" beteende som inte socialt inkomptent utan är socialt adekvat med vänner, vänners flickvänner, arbetskamrater, släktingar, personer han delar fritidsintressen med eller med en fast partner, till ett beteende som inte "ligger för honom" och detta för att få ett tämligen magert resultat.

#227  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-02 18:54:15

Kalle, min poäng är att ditt raggande måste ha gett nånting nån gång. Helt lottlös har du ju knappast stått, oavsett hur ditt förhållande ser ut i nuläget.

#228  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-02 19:02:24

"Så du tycker det är ohälsosamt att män lär sig förstå vad kvinnor tänder på. Hur tänker du då ?"

Nja, nu har ju du utmålat PUA's som några som lägger ner otroliga mängder tid och kraft på att... ja, vadå egentligen. Lära sig ragga för att få en massa brudar som tycker att man är skitbra i sängen. Det handlar om att gå på gym, läsa böcker, ragga på tusentals tjejer, "hänga i modebranschen" osv. Alltså, att viga hela sitt liv åt att få en massa tjejer. Jag ser inte riktigt egenvärdet i detta.
Det handlar om mer än att "vilja ha sex". De flesta människor vill ha sex. De allra flesta har också sex under perioder i livet. Men de allra flesta är inte besatta av att skaffa sig sexuella färdigheter och ligga med femtielva stycken parallellt. Jag tycker PUA-grejen verkar, förutom ohälsosam, osexig. Som om sex vore nån slags uppvisningssport man får poäng i.

#229  striker #174 UppåtEmma
2007-10-02 20:57:15

"En person som har sex med 3 olika personer "sammtidigt". Får mer erfarenhet än om han hade haft sex lika många gånger fast bara med en person."
Det är ju väldigt svårt att belägga något sådant generellt. Ett fast förhållande har ju tex större potential att utvecklas under åren - tillsammans kanske man vågar göra och prova saker man inte skulle göra med någon man inte är lika förtrogen med. KKs eller vad de kan tänkas kallas i PUA-sammanhang kan ju bli lite som MacDonalds speciellt då människor som tänder på och pysslar med detta oftast håller sig inom sin kategori människor.

"Hur skulle du beskriva PUA-typen ?"
Jamen typ som du. Som systematiserar och analyserar raggningsrelationer mellan människor ur nåt slags von oben perspektiv. PUA-typer verkar oftast väldigt... nyfrälsta i sitt sätt att prata om det.
Det är lite intressant, för som jag ser det är det så basic. Vem vill liksom inte ligga med någon som är intressant, social och har gott självförtroende?! Och bottenlinjen är ju att det är det en PUA strävar att bli. Och ju mer en lyckas attrahera andra, desto bättre självförtroende får en ju. Det är en positiv uppåtgående spiral.

#230  #228 Karra Striker
2007-10-02 21:02:46

Du beskriver PUA, på samma sätt som man kan beskriva fotboll som ett gäng idioter som springer efter ett läderstycke...

Men jag skall försöka ge en lite anna vinkling.
Om du är vältränad, välutbildad, välbetald social och välbetald. Och det ändå går trögt med tjejer. Då handlar PUA om att inte göra fel. pluss att man eventuellet missar några andra Manliga egenskaper. Å andra sidan så behöver man inte var välutbildad, välbetal osv och ändå få tjejer. Ja då gäller det bara att det verkar som om man har detta. Attraktion är en känsla och den är lätt att förstöra/störa. Så i många fall kan man vara sig själv när man raggar brudar och bara sluta göra de stora misstagen. Detta med att göra stora personlighetsändringar gäller främs dem som har "störningar". En attraktiv person är en sociallt välfungerande.
Det låter kanske som PUA:s gör allt för kvinnor. Men att "krypa" för kvinnor är en mycket oattraktiv egenskap. Integritet är attraktivt M a o så bryr sig Inte PUA:s så mycket om kvinnors "åsikter". Och detta är den enkla anledningen till att sk "svin" går hem hos kvinnor. Inte för att PUA:s på något sätt är svin. Men det förklarara varför t ex stureplansprofilerna går hem hos kvinnor. och varför Feministiska män går hem så dåligt hos Kvinnor.

PUA=Vad kvinnor tänder på.

Att kunna attrahera en partner är lika viktigt som att ha en bra utbildning. För kvinnor kan det innebär att man inte behöver någon utbildning alls.

"Men de allra flesta är inte besatta av att skaffa sig sexuella färdigheter och ligga med femtielva stycken parallellt."
Men många vill pröva detta, så varför inte.

#231  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Ephemeer
2007-10-02 21:21:02

varför Feministiska män går hem så dåligt hos Kvinnor


Belägg?

#232  #231 Ephemeer Striker
2007-10-02 21:33:30

Vilka belägg har du för motsattsen ??

Jag antar att vi skulle kunna kalla mig "specialist" på Attraktion.
Och att springa kvinnors ärenden (För numera anser de flesta MÄN o kvinnor att det är vad feminism stårför)är inte attraktivt, för kvinnor.
I alla fall inte sexuellt attraktivt. Kvinnor blir inte kåta av att män diskar även om en del vill få oss att tro det.

#233  Ephemeer och Striker UppåtEmma
2007-10-02 21:39:12

Feministiska kvinnor går inte hem så mkt bättre hos gemenemän heller iofs så det verkar tämligen könsneutralt ;)

Jag tror inte heller att kvinnor blir särskilt kåta på överfulla diskbänkar med skitig, möglig disk...
(disclaimer: även om jag absolut inte vill osynliggöra någons sexualitet som BLIR det. Good on ya i så fall...)

#234  #232 Striker Ephemeer
2007-10-02 23:43:37

Jag har inte påstått motsatsen (att feministiska män går hem bra hos kvinnor), så jag känner inte att jag behöver belägga något. Jag kan nämligen bara tala för mig själv och mina vänner, till skillnad mot dig, som uppenbarligen kan tala för alla. I min omgivning så går feministiska män hem alldeles utmärkt hos kvinnor (och hos en del män).

Så återigen då: Vad har du för belägg för att feministiska män går hem så dåligt hos kvinnor?

Jag skulle inte kalla dig för en specialist på attraktion nej =)
du får dessutom visa vad du har för belägg för vad de flesta män och kvinnor anser att feminism står för, för det har du bara tagit ur luften =)
Nej, jag tror inte att (de flesta) kvinnor blir kåta av att män diskar =)
Vem blir kåt av att någon annan diskar egentligen? Däremot tror jag att mycket lust och sämja inom en relation blir sämre om vardagssysslor så som disk inte fungerar.

Du verkar se dig som något slags expert på ämnet. Jag tror inte att det är någon annan här som tror att du är expert på ämnet. =)

#235  #234 Ephemer Striker
2007-10-03 00:28:14

"Jag har inte påstått motsatsen (att feministiska män går hem bra hos kvinnor), så jag känner inte att jag behöver belägga något. Jag kan nämligen bara tala för mig själv och mina vänner,"
Är du säker på att du kan tala för dina vänner. Dina kvinliga vänner kanske inte är helt ärliga med vad de tänder på igentligen.
Precis det kan du inte så m a o ljuger du. Till skillnad från mig som pratar generellt.

"Så återigen då: Vad har du för belägg för att feministiska män går hem så dåligt hos kvinnor?"
Jag förklarde det för dig i förra inlägget , vad är det du inte förstår.


"Jag skulle inte kalla dig för en specialist på attraktion nej =)"
Det är okej, men får jag fråga hur mycket tid och praktik du lagt ner i ämnet. För jag misstänker att du är i princip helt okunnig.

"du får dessutom visa vad du har för belägg för vad de flesta män och kvinnor anser att feminism står för, för det har du bara tagit ur luften =)" Det stämmer att jag gjort ett antagande här. Men det baserades på Resultatet i valet och den undersökning som visade att de flesta tycker vi lever ganska jämställt idag.


"Nej, jag tror inte att (de flesta) kvinnor blir kåta av att män diskar =)
Vem blir kåt av att någon annan diskar egentligen? Däremot tror jag att mycket lust och sämja inom en relation blir sämre om vardagssysslor så som disk inte fungerar."
Håller med.

Du verkar se dig som något slags expert på ämnet. Jag tror inte att det är någon annan här som tror att du är expert på ämnet. =)
"Expert" är relativt, så vad är ditt krav på någon som kan kalla sig "expert" ? Jag tror att det finns folk här som inser att jag har mycket kunskaper i ämnet som de inte har.

#236  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg irtion
2007-10-03 02:41:05

Striker sa:
Är du säker på att du kan tala för dina vänner. Dina kvinliga vänner kanske inte är helt ärliga med vad de tänder på igentligen.
Precis det kan du inte så m a o ljuger du. Till skillnad från mig som pratar generellt.


Ja, jag är säker. Jag vill dessutom påpeka att du är nedlåtande när du vill definiera mina vänner. Du har ingen aning om vad du pratar om.

Striker sa:
Jag förklarde det för dig i förra inlägget , vad är det du inte förstår.


I det inlägget skriver du en motfråga och utnämner dig själv till expert jag accepterar ingetdera som belägg. Nå, har du något belägg
för att feministiska män går hem så dåligt hos kvinnor, eller har du bara hittat på?

Striker sa:
Det är okej, men får jag fråga hur mycket tid och praktik du lagt ner i ämnet. För jag misstänker att du är i princip helt okunnig.


Jag har i mitt vuxna liv praktiserat och diskuterat relationer och sex. För övrigt läste jag in mig på PUA för sådär fyra år sedan. PUA var inte en betäckning på hela grejen då utan användes bara om de som var experter. Jag läste materialet eftersom jag är intresserad av mänskliga interaktioner och psykologi, men förkastade det som något för mig att använda i praktiken. För mycket falskhet för min smak.

Striker sa:
"Expert" är relativt, så vad är ditt krav på någon som kan kalla sig "expert" ? Jag tror att det finns folk här som inser att jag har mycket kunskaper i ämnet som de inte har.


I allmänhet sluter jag mig till åsikten att en expert är någon som har minst tio års yrkeserfarenhet av ett ämnesområde (i det här fallet skulle det vara en sexolog, psykolog eller terapeut). I den här tråden så menar jag snarare någon som kan mer än alla andra. Jag tror säkert att du är väldigt inläst på PUAs teorier, men de är inte Sanningen om världen.

#237  Rawrawrawrawr! Ephemeer
2007-10-03 02:58:42

Varken jag eller irtion kan få rätt på det här med automatinloggning ikväll. Ovanstående (#236) var det alltså jag som skrev. Puss //Ephemeer

#238  Striker mfl bjornsdotter
2007-10-03 04:04:17

Striker, det finns sedan gammalt en diskussion om detta här och där tycks alltid vissa debattörer komma fram till att kvinnor inte gillar feministiska män, OCH att feministiska män är = mjuka, feminina, "mesiga" män. Detta är enligt mig en grav missuppfattning. Samtidigt skriver du själv att män kan ha diverse traditionellt "manliga" egenskaper och ändå inte ses som nämnvärt attraktiva. Dvs de kan vara både välutbildade och välavlönade (det är väl klassiskt "manligt" att vara? Kopplat till prestation) och ändå inte få till det, medan det finns ganska många män som inte är något av detta men ändå är eftertraktade eller relativt eftertraktade hos kvinnor.

Du skriver någonstans att mycket (kanske det mesta?) snarare ligger i hur dessa män fungerar (eller uppfattas) socialt. Vare sig de är rika eller fattiga, hög- eller lågutbildade. På den punkten tror jag faktiskt att vi är någorlunda överens. Jag upplever inte att vare sig män eller kvinnor måste vara sociala proffs för att få till det med det motsatta könet. Men rent krasst: ju charmigare, roligare och mer intressant man uppfattas av någon som inte känner en så väl (utan att helt brista i seriös framtoning förstås) desto fler blir oftast intresserade av att lära känna en närmare. Detta gäller oavsett om sexuell attraktion är inblandat eller inte.

Är det några som "diskrimineras" på partnermarknaden, så är det nog blyga och mindre socialt begåvande människor, snarare än människor med lägre "status" rent materiellt. Detta är uppenbart även av det du själv skriver (han eller han är så "väletablerad" och trevlig - och ändå går det inte vägen). Och denna "diskriminering" (om man nu kan kalla det så) slår av naturliga skäl hårdare mot män än mot kvinnor, då det fortfarande finns ett hårdare tryck på män att ta första steget, "charma", ta initiativ etc. Dvs: en blyg kvinna kan få till det ändå, det kan inte (lika ofta) en blyg man.

Men detta är inte samma sak som att kvinnor per definition föredrar traditionellt "manliga" män, eller att feministiska män per definition är mindre attraktiva. (Så vida du inte menar att det är omöjligt att vara feministisk man och samtidigt social, charmig, ha självfötroende mm). Du skrev någonstans att för att "duga" som man "måste" man träna flera gånger i veckan, hänga med i modet, skaffa sig en tung akademisk utbildning och ett välbetalt jobb. Det skulle inte förvåna mig om många framgångsrika PUA eller "naturals" inte gör hälften av detta. DÄREMOT satsar de på att bli socialt skickliga, i vissa fall sociala proffs. Eller uppfattas så naturligt. Det är samma sak med tjejer som "tänder" på kriminella - en myt med ett korn av sanning på botten. VISSA kriminella drar till sig kvinnor. De som anses besitta charm och en stor eller mycket stor social begåvning, lagom mycket "spänning" mm. (Förmodligen drar de huvudsakligen till sig "vissa" sortes kvinnor också, inte alla kvinnor - men det är en annan historia). Män som inte fungerar lika bra socialt - t ex Anna Lindhs mördare - åker snarare dit för att _förfölja_ kvinnor. Han var tydligen en ensamvarg som b la trakasserade flera unga tjejer åren före mordet. Hur många kärleksbrev tror du att han får?

#239  Gullegubben #226 bjornsdotter
2007-10-03 04:28:03

Nu kan man ju lära känna en ny människa på många olika sätt. Om allt det där alltid vore nödvändigt för män ELLER kvinnor, innan det "blev något", skulle inte många par bildas...

I #238 framgår det förhoppningsvis tydligare vad jag menar. Det handlar sällan om att man måste vara ett socialt proffs eller ens göra allt i en viss ordning. Det finns en mängd omständigheter som påverkar. MEN den sociala kompetensen, intutionen mm inverkar, och det ganska mycket. Detta märks dock främst när det gäller de som har uppenbara sociala svårigheter - inte lika tydligt på genomsnittsmänniskan (även om alla kan bli blyga och osäkra i vissa situationer). Det var lite det jag for efter.

#240  Kalle #220 bjornsdotter
2007-10-03 04:46:07

"Det enda jag ser där är att han försöker värja sig mot kritiken att han skulle använt en manipulerande metod."
______________

"Att vissa personer inte kan se/förstå hur detta ligger till i verkligheten Eftersom 80 % av männen har detta problemet så kanske feminister skulle satsa på att vara lite mer ödmjuka i den här frågan. Om de vill ha lite respekt och "förståelse"."

Striker #9

"Det daltas förbannat mycket med kvinnor ute i sverige idag..."

Striker #12

"I min värld ser jag bara en massa omanliga män och en massa daltande med kvinnor."

Striker #20

"Men tycker du. Att skaffa sig en tung akademiskutbildning, träna 3-4 ggr i veckan. Hänga med i modebranschen, Studera PUA i hundratals timmar Approcha tusentals tjejer osv är lite Jobb ?
Men det är vad som kan krävas av en man för att duga."

Striker #54

___________________

Listan kan göras ännu längre, men jag orkar faktiskt inte. Dock måste jag tillstå att jag läser in LITE mer veklagan i alla dessa "många män får inte ligga och det är feminismens fel"-inlägg, än bara ett försvarande av PUA som en guste och ärlig metod...

#241  Striker! Sjodin
2007-10-03 08:19:17

Trollstav Du bör verkligen börja se över hur du formulerar dig i debatten härinne. Att indirekt idiotförklara sina meddebattörer accepteras inte.

#242  bjornsdotter Gullegubben
2007-10-03 09:38:49

"Nu kan man ju lära känna en ny människa på många olika sätt. Om allt det där alltid vore nödvändigt för män ELLER kvinnor, innan det "blev något", skulle inte många par bildas..."

Det stämmer för mig i alla fall. Och vad jag kan se stämmer det för många andra också.

Om du verkligen vill veta mina personliga erfarenheter, så kan jag försöka samla mina tankar för att ge en mer detaljerad beskrivning, men jag hoppas att jag redan har varit tillräckligt personlig, för att du skall kunna tro på det jag skriver.

#243  Bjornsdotter#240 Kalle
2007-10-03 11:02:51

Citaten är hans personliga åsikter, och har inte något med PUA som metod att göra.
Ändå blir han angripen. Inte för att han i era ögon (antar jag) har snedvridna åsikter, utan det som angrips är metoden han använt för att överhjälpa de tillkortakommanden som gjort att han fått dessa åsikter från början.
Det är här det haltar lite, tycker jag.

#244  UppåtEmma #229 Kalle
2007-10-03 11:06:45

Det är ju väldigt svårt att belägga något sådant generellt. Ett fast förhållande har ju tex större potential att utvecklas under åren - tillsammans kanske man vågar göra och prova saker man inte skulle göra med någon man inte är lika förtrogen med. KKs eller vad de kan tänkas kallas i PUA-sammanhang kan ju bli lite som MacDonalds speciellt då människor som tänder på och pysslar med detta oftast håller sig inom sin kategori människor.

Tja, vad gäller variation...
Även om du går på McDonalds och käkar 1000 gånger, så lär du aldrig kunna få en grillad hamburgare hur mycket du än ber om det.

#245  Kalle #243 bjornsdotter
2007-10-03 12:49:59

Jag håller inte alls med. Striker har inte skrivit så mycket om hur han rent praktiskt går till väga öht, bara ATT han använder PUA. Och ingen ifrågasätter att göra sig mer attraktiv. Däremot tjatar han om att det daltas för mycket med kvinnor och utan säkra belägg, påstår han också att 30-40 procent av alla män kommer att förbli barnlösa enbart för att de väljs bort av kvinnor.

Men här får vi väl nöja oss med att vi tycker olika.

#246  Bjornsdotter #245 Kalle
2007-10-03 14:12:00

Jag tror du missuppfattar mig. (men jag kan ha fel)

"Striker har inte skrivit så mycket om hur han rent praktiskt går till väga öht, bara ATT han använder PUA."

Håller med.

" Och ingen ifrågasätter att göra sig mer attraktiv. Däremot tjatar han om att det daltas för mycket med kvinnor och utan säkra belägg, påstår han också att 30-40 procent av alla män kommer att förbli barnlösa enbart för att de väljs bort av kvinnor."

Håller fortfarande med.

Men min poäng och det intressanta enligt min uppfattning är att det som ifrågasätts i första hand inte är hans syn på "daltet med kvinnor", och brist på belägg i debatten, utan att det är PUA som metod "för att göra sig mer attraktiv" som attackeras.

#247  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Tass
2007-10-03 15:17:43

Angående belägg för andelen barnlösa män:

Antalet män som kommer att förbli barnlösa är nog ganska svårbelagt. Det dröjer ju ganska länge innan vi vet något om andelen slutgiltigt barnlösa bland dem som är unga vuxna idag.

SCBs rapport "Hur många barn får jag när jag blir stor?" (http://www.scb.se/statistik/BE/BE0701/2000I02… ) indikerar att bland de män som nu är i slutet av sin fertila ålder är drygt 20% barnlösa, en siffra som stigit för varje åldersklass (s26). I den sägs också "Det faktum att medelantalet barn är högre bland män som får minst ett barn tyder på att barnafödandet är mer koncentrerat bland fäderna. Det är färre
män som blir fäder än kvinnor som blir mödrar." (s28)

I en annan rapport ( http://www.scb.se/statistik/BE/BE0701/2000I02… ) indikeras att en större andel av barnlösa män lever ensamma, och anger avsaknad av partner som orsak till barnlöshet jämfört med kvinnor.

Från Norges motsvarighet sägs i en rapport ( http://www.ssb.no/emner/08/05/10/oa/200406/sk… ) Satt litt på spissen kan vi si at utviklingen i tabell 1 signaliserer en økt resirkulering av «pent brukte» menn i de yngre fødselskohortene, med konsekvens at andelen «ubrukte» og barnløse også øker i de samme årsklassene.

#248  Tass Gullegubben
2007-10-03 17:19:28

Tack för länken.

Det verkar som om lågavlönade män (särskilt i glesbygd) inte attraheras av högavlönade kvinnor och jagar iväg dem till staden, där högavlönade män föredrar att bilda familj med lågavlönade kvinnor, för att de känner sig hotade av högavlönade kvinnor, eller något sådant.

Högavlönade män som redan har barn attraheras tydligen av barnlösa kvinnor och vill skaffa fler barn med dem.

#249  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-04 20:53:22

Känns inte speciellt fruktbart att fortsätta diskussionen om PUA här och för min del skulle jag vilja avsluta den med följande urklipp från post på ett PUA forum:

"Detsamma gäller alla nybörjare i "spelet". Dom blir players eller badboys eller vad du vill kalla det, eller bara riktiga clowner som spottar rutiner. Visst, dom lär sig trycka på vissa buttons i tjejerna, iaf dom med LSE (low self esteem), och kanske till och med får ligga en del, iaf mer än innan. En del får ingenting att hända till en början dock. Det är heller inget sammanträffande att när tjejer får höra om "spelet" så är det naturliga responsen att bli avtända på tanken, anse det är manipulativt och generellt negativt.

Vad allt handlar om är att ingen av dessa personer du visar upp för samhället är den du VERKLIGEN är. Det är bara två personer du byggt för att visa upp för omgivnen i ett försök att passa in, bli accepterad och älskad. Vi växer upp med massa dålig social programmeringen och blir tränade att trycka ner våra true selves. Jag tror inte det är nån konspiration utan bara en följd av att människan i alla tider varit girig och dom i makten har succesivt, independant av varanda, utvecklat samhället så att dom ska behålla makten och hålla dom som förstår sämre i check och jobba för dom. Detta har lett till jantelagen, don't stand out, don't express your awesomeness, vem fan är du att va bättre än nån annan? Det handlar inte om att va bättre än nån annan, det handlar om att vara ditt unika jag till 100% utan att be om ursäkt för det, inte bry dig om andras åsikter om dig (dom har endå bara dessa åsikter för att dom är rädda att ha åsikter om sig själva) och framförallt inte behöva någon _UTOMSTÅENDE_ källa av bekräftelse.

Allt du nånsin behöver finns i dig, du är född full av kärlek och du BEHÖVER INTE någon annans kärlek för att vara komplett. Det är en asgrym känsla att vara älskad, men du kan aldrig ta emot någon annans kärlek om du inte först älskar dig själv och inser att du är perfekt precis som du är.

Alla gurus pratar om congruence och att du måste bli kongruent med dina rutiner och blabla för att dom ska funka.. men allt congruence innebär är att mer och mer av ditt riktiga jag börjar komma ut ur sitt skal, ur sin livslånga förtryckelse.

Du har levt hela livet i en verklighet som är helt baserad i rädsla, varit styrd av ditt Ego och inte din "själ" för att överleva i den sociala kontext du blivit placerad. Du har levt i scarcity, kämpat röven av dig bara för att få en klapp på axeln av din chef, lärare, flickvän, föräldrar eller whoever, och dom i sin tur har gjort likadant av nån annan. En ond spiral.

Det absolut bästa med communityn är att alla som är i den en längre tid börjar se det här intuitivt, förstå hur mkt negativt som försigår i vårt samhälle och som följd börjar motarbeta det. Det i sin tur leder till att man automatiskt börjar hitta tillbaks och re-aligna med sitt true self och det är först när man gör det man blir en "natural", en äkta alpha en man som kvinnor naturligt dras till och skulle ge sina liv för att få älska (High Self Esteem kvinnor främst, LSE brudarna är för asleep för att förstå det här). Det farliga är om man fastnar på vägen.. men jag antar det är lika illa att va en player stuck in the game som en AFC stuck outside of it."

#250  #245 Björnsdotter Striker
2007-10-04 20:59:16

"Däremot tjatar han om att det daltas för mycket med kvinnor"
Japp, absolut och ett exempel är tråden "Pojkar diskrimineras i skolan"
men du kan vara lugn. Jag kommer att fylla på med mer exempel från min "det daltas med kvinnor lista".

"och utan säkra belägg, påstår han också att 30-40 procent av alla män kommer att förbli barnlösa enbart för att de väljs bort av kvinnor."

Nja, inte riktigt så har jag uttryckt mig men att vi kan hamna där och att det idag i olika undersökningar och statistik visar på detta.
Men du får gärna bevisa för mig att jag har fel i detta.
Då skulle jag bli väldigt glad :-)

#251  Kalle 244 UppåtEmma
2007-10-04 21:16:33

precis min poäng.

du har större chans att få den grillad eller hur du vill ha den hos kocken du känner på kvarterskrogen. :-)

#252  Striker bjornsdotter
2007-10-04 21:20:38

Så sluta "dalta" med kvinnor då. Det är väl första steget?

Vem vet, kanske var det först när kvinnor slutade "dalta" med män, som de fick den frihet och självständighet de trots allt har idag?

Kvinnor har sällan fått någonting gratis. De har fått kämpa för sina rättigheter, precis som män på vissa sätt.

Jag talar inte om att vi ska hata eller trycka ner varandra. Finns ingen anledning och leder ingenstans. Jag tror att du förstår vad jag menar om du verkligen tänker efter.

Respekt måste vara ömsesidig och oftast förtjänas. Tycker du att vissa kvinnor inte förtjänar din respekt och uppmärksamhet - ge den inte. Behandla dem inte illa, men inte trevligare än du behöver, och satsa istället på de människor (kvinnor OCH män) som du tycker förtjänar att respekteras. Ofta är det så förändring kommer till stånd. Om inte annat får DU (och de som gör så) ett bättre och rikare liv.

Det här är egentligen ingen könsfråga, utan en allmänmänsklig fråga. Jag är säker på att det finns män du inte anser förtjänar lika mycket respekt som andra (och om möjligt behandlar därefter).

#253  #249 UppåtEmma
2007-10-04 21:21:23

egentligen samma budskap som i vilken "kvinnotidning" som helst:

Du duger precis som du är, du är jättejättebra! - allt du behöver ändra på är detta och ditten...

#254  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg bjornsdotter
2007-10-04 21:26:20

Ett exempel:

Jag tycker att kvinnor har en (om inte annat moralisk) skyldighet att "släppa in" män på områden där de inte är jämställda ännu (t ex föräldraskap och barnuppfostran). MEN, inte mycket lär hända om inte män själva tar för sig och kräver sina rättigheter här. Ty så har det varit för kvinnor, historiskt sett. Andra faktorer har också påverkat kvinnors frigörelse, men mycket har de faktiskt fått kämpa sig till.

#255  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-04 21:48:48

"Så sluta "dalta" med kvinnor då. Det är väl första steget?"
Jag är inte typen som daltar...Men jag har experimenterat en heldel med just detta. Och vid olika situationer har jag provat vart man kan lägga nivån. Vad jag kommit fram till är att det har daltas alldeles för mycket med kvinnor, för om man lägger sig på en Neutral nivå. Så märker man att det inte går riktigt som de är vana vid. Vi får väll vänta på SCB för att få lite fin statistik på detta. Men det kommer nog dröja...

"Vem vet, kanske var det först när kvinnor slutade "dalta" med män, som de fick den frihet och självständighet de trots allt har idag?"
Absolut och det tycker jag var bra. Nu gäller det bara att vi får lite balans. Och att Männen/samhället slutar att dalta med kvinnorna o alla dessa kvinno "offer"...

"Kvinnor har sällan fått någonting gratis. De har fått kämpa för sina rättigheter, precis som män på vissa sätt."
Kvinnor få väldigt ofta väldigt mycket gratis....rösträtten t ex.
Men det råder det väl delade meningar om...Betyg...kvotering...Barnbidrag...Drinkar...slippa värnplikt..osv

"Jag talar inte om att vi ska hata eller trycka ner varandra. Finns ingen anledning och leder ingenstans. Jag tror att du förstår vad jag menar om du verkligen tänker efter."
Skall vi försöka höja nivån lite nu ?

"Respekt måste vara ömsesidig och oftast förtjänas. Tycker du att vissa kvinnor inte förtjänar din respekt och uppmärksamhet - ge den inte. Behandla dem inte illa, men inte trevligare än du behöver, och satsa istället på de människor (kvinnor OCH män) som du tycker förtjänar att respekteras. Ofta är det så förändring kommer till stånd. Om inte annat får DU (och de som gör så) ett bättre och rikare liv."

Vad snackar du om ?? Jag är kritisk mot Feminism inte kvinnor !!!

#256  #253 Uppåtemma. Striker
2007-10-04 21:51:23

Tja det kan man säga, fast en stor skillnad är att de här killarna har en metod som gör att de kommer snabbt mot målet.

#257  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg UppåtEmma
2007-10-04 21:55:28

Striker sa:
Kvinnor få väldigt ofta väldigt mycket gratis....rösträtten t ex.


are you f-ing kidding me?!?

#258  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Striker
2007-10-04 21:56:38

"Jag tycker att kvinnor har en (om inte annat moralisk) skyldighet att "släppa in" män på områden där de inte är jämställda ännu (t ex föräldraskap och barnuppfostran). MEN, inte mycket lär hända om inte män själva tar för sig och kräver sina rättigheter här. Ty så har det varit för kvinnor, historiskt sett. Andra faktorer har också påverkat kvinnors frigörelse, men mycket har de faktiskt fått kämpa sig till."

M a o så har Feminism inte det minsta intresse av att män också får det jämställt. Annars hade ju den här frågan varit löst för länge sedan. Jag förstår att kvinnor är feminister, men "Män"????

#259  #257 Uppåtemma Striker
2007-10-04 22:01:38

Nej, jag skojar inte. Jag har läst väldigt övertygande argumentation för att det i praktiken var män som fixade detta och att det var mer av en klasskamp. Men personligen är jag inte speciellet beläst i frågan. Och kommer därför inte argumentera för den.

Men du får gärna göre an lista över vad män får gratis så skall vi se om inte jag kan göra en längre lista om vad kvinnor får gratis.

#260  Striker #259 UppåtEmma
2007-10-04 22:07:56

Striker sa:
Men personligen är jag inte speciellet beläst i frågan


härligt med människor som inte totalt saknar självinsikt! kudos till dig.

#261  UppåtEmma #251 Kalle
2007-10-05 09:36:00

Men tjejen på kvarterskrogen har bara en stekhäll, och hon har inte tid/ork/lust eller råd att investera i en grill bara för att en enda kund ska bli nöjd...

#262  UE Gullegubben
2007-10-05 09:36:17

Menar du ärligt att tidigare makthavares motstånd mot allmän rösträtt var betydligt mindre än deras motstånd mot kvinnlig rösträtt?

I så fall var det väldigt starkt jobbat av den minoritet (?) som kämpade för kvinnlig rösträtt att, efter årtusenden utan allmän rösträtt, på bara några år lyckas få igenom kvinnlig rösträtt (och detta tydligen, enligt din mening, utan stöd från dem som "bara" kämpade för allmän rösträtt utan att specifikt kämpa för kvinnlig rösträtt).

#263  Gg #262 UppåtEmma
2007-10-05 09:39:01

Oj, det var väldigt mycket du läste in i två inlägg bestående av en mening vardera.

#264  Kalle #261 UppåtEmma
2007-10-05 09:40:50

Om det är den enda kunden hen har och hen är mån om att behålla den så är ju chansen mkt större än om hen har en stor kundkrets som nöjer sig med stekt.

#265  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Kalle
2007-10-05 09:53:02

"Om det är den enda kunden hen har och hen är mån om att behålla den "

Jo, en kan ju tycka att det borde vara så.
Men som sagt, så länge viljan, eller vad det nu är, saknas...

#266  UE Gullegubben
2007-10-05 10:25:02

Är du mer inläst på rösträttsfrågan än Striker? (Jag läste in att du menar det, men jag kan ha fel. Du kanske är lika lite inläst men i olikhet mot honom inte vill erkänna det.)

Tycker du att något är fel i hans inlägg och i så fall vad? (Jag gissar att du menar att sanningen är ungefär tvärtom mot vad han hävdar, men det kan förvisso vara så, att du håller med det mesta och bara vill göra vissa nyanseringar.)

#267  Kvinnlig rösträtt Gullegubben
2007-10-05 10:45:15

Efter 10 minuters sökande hittade jag följande:

"1908 fick gifta kvinnor kommunal rösträtt på samma villkor som män, det vill säga efter deras inkomst. Tidigare hade bara änkor och ogifta kvinnor haft kommunal rösträtt.1909 blev kvinnorna även valbara till kommunal- och stadsfullmäktige. (Widerberg, 1980)

1911 fick för första gången alla män rösta, även om en viss proportionell valmetod användes. Nu fick stora grupper av arbetare och andra låginkomsttagare möjlighet att rösta. (Petersson, 2001)

1919 röstade kvinnorna för första gången i kommunalval med allmän och lika rösträtt (Widerberg, 1980). 1921 togs det definitiva beslutet om allmän och lika rösträtt."

"1909 var andra kammaren [direktvald och där fattiga män hade större inflytande än i den första kammaren] för kvinnlig rösträtt, men inte första kammaren. För att genomföra en grundlagsändring, som skulle krävas för att ge kvinnorna rösträtt, behövdes kvalificerad majoritet i båda kamrarna. Det var svårt för kvinnorna att byta ut representanterna i första kammaren - genom att påverka de manliga väljarna - eftersom de valdes indirekt via landstinget och inte hela på en gång, vilket gjorde att det gick långsamt. (Losman, 1987)"

"När första världskriget började lades frågan om den kvinnliga rösträtten på is"

"Främst var det de konservativa männen som var mot den kvinnliga rösträtten. Det var dock inte bara män, utan även kvinnor, som var mot den kvinnliga rösträtten. (Losman, 1987)"

"Riksdagens båda kamrar godkände 1921 slutgiltigt förslaget om kvinnlig rösträtt, som första gången hade röstats igenom 1919. Förslaget innebar allmän och lika rösträtt för alla män och kvinnor i Sverige. (Gbg. UB, hemsida) Kvinnorna blir i och med detta beslut även valbara till riksdagen. Fem kvinnor blev invalda vid första valet (SvD, hemsida)."

"När [första] världskriget tog slut infördes den kvinnliga rösträtten bland annat eftersom man var rädd för att revolutionära rörelser från exempelvis Ryssland skulle sprida sig till Sverige. Den kvinnliga rösträtten ansågs vara en ofarlig reform. 1912 konstaterades det i en statlig utredning att den politiska situationen inte skulle påverkas avsevärt om man införde kvinnlig rösträtt. Det gjorde den inte heller. (Losman, 1987)"

#268  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Karra
2007-10-05 18:30:02

Jag tycker det är rätt magstarkt att kvinnor fick rösträtten "gratis", när kvinnor i själva verket inte haft rösträtt i 100 år ens en gång.

#269  Gg UppåtEmma
2007-10-06 11:50:41

tips: slå upp "suffragette"
mer än så behöver en egentligen inte läsa in sig för att inse hur absurdt det är att påstå att kvinnor "fick" rösträtt "gratis".

#270  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-06 11:53:07

wooord.

#271  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-06 11:54:53

http://www.wilsonsalmanac.com/images2/suffrag…

#272  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg heffaklumpen
2007-10-06 18:35:31

Om jag inte minns historien helt fel så fanns det två stora anledningar till att kampen för kvinnors rösträtt gick ganska snabbt och smärtfritt i sverige. Den ena var att man kunde bygga sin rörelse med befintliga och oftast mansdominerade organisationer som bas vilket snabbt gav stor spridning och genomslag, den andra var en relativt inflytelserik mansförening för kvinnors rösträtt.
Förutom detta så hade kampen för kvinnors rösträtt pågått i andra länder i ganska många år innan sveriges kvinnor började sin kamp och de kunde därför s.a.s. rida på vågen.

#273  heffaklumpen UppåtEmma
2007-10-06 18:48:37

istället för att vagt sitta och försöka minnas och riskera att det blir fel (det vore ju synd!) så kan du börja botanisera här:

http://www.feminetik.se/utblick/index.php?sub…

#274  UE Gullegubben
2007-10-08 08:53:45

Berätta vad som är fel istället. Vad jag har sett hittills tycker jag definitivt att det är mer rättvisande att säga att kvinnor i Sverige fick rösträtten "gratis", tack vare männens kamp, än att a) just kvinnors rösträtt mötte särskilt hårt motstånd och att b) kvinnor inte hade stöd av männen (alltså de män som tidigare inte hade rösträtt) i denna fråga.

Kom med ett citat från forskare som visar på a) eller b) !

#275  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-08 10:55:09

"kvinnors rösträtt gick ganska snabbt och smärtfritt i sverige. Den ena var att man kunde bygga sin rörelse med befintliga och oftast mansdominerade organisationer som bas vilket snabbt gav stor spridning och genomslag, den andra var en relativt inflytelserik mansförening för kvinnors rösträtt."

ja. männen hade ju makten, dhuhhh!?

#276  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-08 10:57:51

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#277  från # 255 striker och gg Blindalina
2007-10-08 11:11:08

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#278  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-08 11:13:51

okej, det var kanske lite väl. en får iofs säga att feminister ä bittra jävlar, men jaja, jag anmäler väl mig själv.

#279  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-08 11:15:21

men Gnidighet, det är ett gammalt fint svenskt ord.

#280  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Blindalina
2007-10-08 12:29:49

modifierat inlägg, moderator?

" nä, de svartas kamp för rösträtt var faktiskt inte så ball. det var egentligen de VITA som släppte in de svarta i kabinettet, så jag tycker vi ska tacka alla de vita männen. " / dryg rösträttsinnehavare

#281  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg human
2007-10-08 12:35:28

:)

#282  #268 Kalle
2007-10-08 13:34:10

Jag tycker det är rätt magstarkt att kvinnor fick rösträtten "gratis", när kvinnor i själva verket inte haft rösträtt i 100 år ens en gång.

Det har å andra sidan inte männen haft heller.

#283  UppåtEmma #251 Kalle
2007-10-17 14:51:28

du har större chans att få den grillad eller hur du vill ha den hos kocken du känner på kvarterskrogen. :-)

Visst, jag håller med dig om att det _borde_ vara så.
Men realiteten har tyvärr visat att det inte _är_ så...

#284  Blindalina heffaklumpen
2007-10-18 01:13:22

ja. männen hade ju makten, dhuhhh!?


Mer rättvisande, både nu och då, är att en del män hade makt.

#285  UppåtEmma heffaklumpen
2007-10-18 01:27:23


istället för att vagt sitta och försöka minnas och riskera att det blir fel (det vore ju synd!) så kan du börja botanisera här:


Det var inget vagt i det minnet, men pga det normala debattklimatet så valde jag att uttrycka mig mindre tvärsäkert och inte köra över alla eventuella invändningar eller andra tolkningar redan innan de tillkommit. Om du vill kan jag givetvis gå in i den stereotypa manliga könsrollen och börja peka med hela handen mm. Antydningar om att icke-feminister skulle vara dåligt pålästa börjar ärligt talat bli en ganska tröttsam härskarteknik vid det här laget, så jag skulle kunna överväga det.
Självklart finns ju alltid möjligheten att jag skulle ha drömt de senaste 10-15 åren av mitt liv och allt jag läst då, men det är iallafall en teoretisk möjlighet som jag till skillnad från andra här är beredd att erkänna även om jag bedömer den som tämligen osannolik.

Om du har någon specifik kritik att komma med annat än att det inte passar din sida i debatten så skriv gärna om det, med relevanta citat och källhänvisningar naturligtvis.

#286  heffaklumpen UppåtEmma
2007-10-18 21:18:27

tja, nu antydde jag knappast att alla icke-feminister, eller ens några, var dåligt pålästa utan jag skrev det nästintill rakt ut - om än med andra ord - att _du_ verkar vara det i just den här frågan. Det är rätt stor skillnad.

Iofs är "ganska snabbt och smärtfritt" väldigt subjektiva begrepp, så ur din synvinkel kanske det var det. Men du var ju knappast med då när det begav sig, kanske de kvinnors berättelser som verkligen var med är aningen mer intressanta.

#287  UppåtEmma heffaklumpen
2007-10-18 23:46:53

Om du jämför med processen i andra länder så kan man nog säga att det gick ganska snabbt och smärtfritt i sverige, vilket inte verkar vara så kontroversiellt någon annanstans än här.

Eftersom jag nu använde ganska subjektiva begrepp (med avsikt), så kan man undra varför du valde att "nästintill rakt ut" (uppfriskande ärligt för övrigt) skriva att jag var dåligt påläst istället för att fråga vad jag menade med detta eller ur vilken synvinkel.

Det är riktigt att du inte skrev något om alla icke-feminister, men det gjorde faktiskt inte jag heller.
Däremot så är beteendet en del i ett mönster vilket var anledningen till att jag generaliserade det något.

#288   Marta
2007-10-22 14:52:05

#216
bjornsdotter sa:
"Jag tror att många män och kvinnor med dåligt självförtroende, TROR att deras "kassa" partner är den enda som vill ha dem. Detta stämmer sällan. "


Kalle sa:
"Nej, det stämmer inte. Så därför har jag dragit det ett steg längre. Inte ens min partner vill ha mig... "#283 mfl Angående kvartersrestauranger. Jag förstår att en kan vilja ha möjlighet att gå på en annan restaurang om en inte är nöjd med sin stamkrog. Jag är dock övertygad om att det inte är den enda restaurangen som kan tänka sig att servera Kalle.

#289  Sv: Män tvingas ta initiativet till ragg Tass
2007-10-22 14:58:30

Jag håller med om att det ibland av hälsoskäl är motiverat att lägga om sina kostvanor.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?