feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten


Gå till senaste inlägget#1  Manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten Gullegubben
2007-09-28 09:59:36

Jag har efter att ha läst en den prostitutionsdebatter kommit att fundera på om det finns någon fråga där man skulle kunna få till en ordentlig splittring bland männen.

Något som en minoritet av män frivilligt gör och som en majoritet av män inte skulle kunna tänka sig att göra och som därför antar att denna minoritet av män är offer som måste skyddas. Kanske med den ytterligare dimensionen att majoriteten av män känner att minoriteten av mäns beteende påverkar dem personligen, antingen genom minoritetens beteende säger något om män i allmänhet eller att minoriteten av män påverkar dem genom illojal konkurrens genom att "sälja" något som de menar inte går att sälja eller som de säljer för billigt.

Lägg därtill att kvinnor i allmänhet skall tycka att situationen är egentligen är oproblemtisk men att en större eller mindre del kvinnor tubbats att anta de mest högljudda männens syn att detta är förfärligt och att kvinnor borde förbjudas att utnyttja männens svaghet och utsatta position på detta sätt.

Jag tänkte ett tag att "toffelhjältar" eller män som på olika sätt är "pussy whipped" skulle kunna passa, men det är ändå svårt att tänka sig ett scenario där män skulle kunna tänkas börja kritisera utnyttjade män på detta sätt och framförallt att kvinnor skulle kunna fås att ta ställning för de utnyttjade männen framför de utnyttjande kvinnorna.

Jag tror att hela strukturen talar emot en sådan utveckling. Män ses helt enkelt inte som offer, män som gör något som kan sägas gå emot deras intressen antas ändå veta vad de pysslar med, och män accepterar konkurrens män emellan och försöker slå andra män i konkurrensen snarare än att försöka hindra dem att utöva illojal konkurrens eller att försöka skambelägga kvinnor som utnyttjar mäns konkurrens till att utnyttja de män som säljer sig billigast eller säljer något som en del män anser inte går att sälja.

Vad tror ni?

Ser ni något område som skulle kunna bli männens prostitutionsfråga?

#2  Sv: Manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten PerEdman
2007-09-28 18:44:42

Allt går inte att spegla. Vissa situationer förtjänar att ses i sitt eget ljus. Det förtar inte möjligheten att dessutom ägna uppmärksamhet åt fler frågor, men att börja spekulera i "männens prostitutionsfråga" verkar som ett försök att helt öppet och medvetet flytta fokus från en utsatt grupp som utgörs av en majoritet kvinnor.

/ Per

#3  Sv: Manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten Ephemeer
2007-09-28 18:53:11

Att ha sex med andra män är något som en liten minoritet gör, och som majoriteten inte kan tänka sig. Därmed tycker jag inte att det går att jämföra med prostitution.

#4  PerEdman och Ephemeer Gullegubben
2007-09-28 19:16:58

Jag funderar mera över varför det inte finns någon fråga där män vänder sig mot att andra män gör något som en större eller mindre grupp kvinnor gillar. Och att det inte finns (?) några områden där kvinnor tycker att män skall skyddas mot andra kvinnor.

Nu kom jag förresten på ett någorlunda exempel. Jag läste i en engelsk artikel om en "second wives' club" med kvinnor som vänder sig mot hur frånskilda kvinnor beter sig mot frånskilda män (de tar männens pengar i underhåll och låter dem inte träffa barnen).

#5  Sv: Manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten PerEdman
2007-09-28 19:59:26

Det finns det, ja. Men prostitutionsdebatten är inte en sådan.

#6  PerEdman Gullegubben
2007-09-28 20:04:56

Vad menar du?

(Kvinnlig) prostitution är definitivt en fråga där kvinnor vänder sig mot att andra kvinnor gör något som en större eller mindre grupp män gillar och där det finns män som tycker att kvinnor skall skyddas mot andra män.

#7  Gullegubben Truthseeker
2007-09-28 23:48:44

En manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten?

Enkelt:
En minoritet av männen begår frivilligt våldtäkter, något en majoritet av männen inte skulle kunna tänka sig att göra – därför antar dessa icke-våldtagande att de våldtäktsanmälda är offer (för falskanmälningar) och måste skyddas.

De som inte våldtar känner absolut att våldtäktsmännen påverkar dem personligen, genom att män öht blir nedsmutsade av beteendet, kvinnor blir mer misstänksamma mot och rädda för män, och därmed mindre mottagliga för lättsamma sexuella närmanden. Vilket påverkar deras egna intersexuella kontakter negativt. (Jag förstår inte vad du menar med: illojal konkurrens genom att "sälja" något som de menar inte går att sälja eller som de säljer för billigt... vad ska det betyda?
Hur skulle konkurrens kunna vara annat än illojal? Är den lojal slutar den ju vara konkurrens, och blir istället solidaritet? Och det ÄR ju ingen konkurrens mellan icke-horor och horor - de säljer ju helt olika produkter, för helt olika marknader, även om vissa av aktörerna är aktiva på båda marknaderna...?
Och varför skulle inte sex kunna säljas? Jag tycker det verkar gå alldeles utmärkt, rent praktiskt? Ingen inbillar sig ju att det som säljs är något annat än sex - utom några enstaka som tror att de köper ett riktigt förhållande, och sådana sinnesförvirrade stackare finns ju även bland icke-torskar.)

Kvinnor tycker i allmänhet att situationen med falskanmälningar är ganska oproblematisk (eftersom de inte är säkra på att den är så omfattande som görs gällande), men en mindre del kvinnor (framsynta feminister) inser att de falskanmälningar som ändå görs absolut är ett problem (eftersom de både begår brott med sin falskangivelse, och dessutom sänker riktiga våldtäktsoffers trovärdighet)...

#8  Sv: Manlig motsvarighet till prostitutionsdebatten Karra
2007-10-01 18:03:03

Men vadå, är det bara kvinnor som är splittrade i prostitutionsdebatten?

#9  Vet inte om.. RasmusS
2007-10-17 14:34:46

... boxning, "cage fights" och liknande skulle kunna bli det. Soldaten som kanonmat är väl också ett exempel....

#10  #1 Gullegubben BJI
2007-10-17 15:12:54

Jag reagerar starkt mot din "analys" av prostitution och den debatt som finns ang det. Både kvinnor och män prostituerar sig (även om det till största delen är kvinnor) vilket gör detta till en allmänmänsklig fråga. De som är offer i prostitution är inte heller "den minoritet" som gör det frivilligt (vilken jag tror är försvinnande liten, men det är en annan diskussion) utan de som tvingas till det, av direkt tvång från andra eller för att det är enda möjligheten att försörja sig/finansiera ett missbruk, eller som har obearbetade sexuella trauman i bakgrunden. Att inse att dessa människor är offer och inte bör utnyttjas vågar jag tro att alla människor är kapabla till, män som kvinnor. Din åsikt att män "i allmänhet [tycker] att situationen är egentligen är oproblemtisk men att en större eller mindre del [män] tubbats att anta de mest högljudda [kvinnornas] syn att detta är förfärligt och att [män] borde förbjudas att utnyttja [kvinnornas] svaghet och utsatta position på detta sätt" är direkt förolämpande mot män, enligt mig. Projicera inte dina åsikter på resten av manligheten tack.

För övrigt håller jag med PerEdman att allt kan inte speglas och jag vet inte heller varför du vill, förutom i ett försök att så ytterligare splitt mellan könen ("tänk vad ni kvinnor överreagerar"), vilket jag iallafall inte ställer upp på.

#11  BJI Gullegubben
2007-10-17 15:26:02

Och jag reagerar stark på din "analys".

Projicera inte dina åsikter på resten av mänskligheten, tack.

#12  #11 Gullegubben BJI
2007-10-17 16:25:26

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#13  #11 Gullegubben BJI
2007-10-19 00:23:32

Okej jag försöker igen att få svar av dig och inte bara en anmälan och moderering.

Vad reagerar du mot i min analys?
Och vad skulle vara min åsikt i det här och inte fakta? Att det här inte bara är en kvinnofråga eftersom både män och kvinnor prostituerar sig? Att det finns de som inte prostituerar sig frivilligt?

#14  Sv: Det finns män Sinderella
2007-10-19 18:11:53

och framförallt pojkar som också far mycket illa av att vara prostituerade. Bara för att majoriteten av de som säljer sex är kvinnor innebär det inte att det inte finns män(och framförallt pojkar, men när exakt blir en pojke en man?) i branschen.
Ofta är det dessutom samma skäl som tvingar ut dem i prostitution, missbruk,fattigdom, obefintligt socialt skydsnät i det berörda landet, utsatta för övergrepp tidigare i livet....

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?