feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Josefins texter på sourze


Gå till senaste inlägget#1  Josefins texter på sourze David
2004-01-06 01:17:42

Jag vet, skulle egentligen inte skriva mer jag kom över dinta texter på sourze och ville fråga/kommentera en sak. Det var iofs mycket som jag redan hört förrut, inte mycket fakta men mycket känslor kan man säga. Tyckanden i stort sett och det är det bra att du har.

Men nu till min kommentar/fråga.

I en av texterna som där du skriver om män och makt förklarar du att det är självklart att män har mer makt än kvinnorna och du drar den slutsatsen för att du kan se att det är mest "penisar" som du skriver i maktens korridorer.

Min fråga
1) Är inte din retorik EXAKT samma som den retorik nazisterna hade på judarna? De sa inte "männen", de sade "judarna" har makten. "judarna har pengar" eller "är du jude har du makt". Ser du ingen fara i det?

Min andra fråga.
Du pratade med en killkompis, patrik, och du pratade om vilka liv ni går till mötes. Han som statsvetare och troligen därför kommer tjäna mer pengar än du som genusvetare (krönikör som du ville bli, men det kan bli som statsvetare också) men att du inte skyllde det på nån för det är ditt val att bli det. Då är ju frågan. Beror inte ALLAS situtation av samma faktorer som din situation beror på? Alltså egen vilja. Vad hindrar en tjej i dagens sverige att t ex bli advokat, läkare. Varför blir hellre tjejer sjuksköterskor än läkare?

Ps, Det är inte så enkelt så att man kan säga "män har makt". Det antyder för mycket på att vi är en homogen grupp som låter våra manliga tillgånger spridas bland männen. Att 10% är rika hjälper inte de övriga 90%.

#2  Läkare. Fredrik Landström
2004-01-06 08:34:22

Så vitt jag vet så är det mer tjejer än killar bland läkarstudenterna i dagens sverige.

#3  statistik Olof Öberg
2004-01-06 15:15:45

Jo, kvinnor ökar stadigt på läkarutbildningen och inte bara där utan på i princip alla områden inom högskolan.

"Kvinnornas andel har stigit inom flera områden, vilket har medfört att de områden som har en jämn könsfördelning (60/40) är färre idag än för tio år sedan. Under hela tidsperioden dominerar männen inom ett enda område teknik."

(Ref: http://www.hsv.se/sv/FileServlet/doc/456/jams… )

Jag undrar bara när "larmrapporterna" om mäns utsatta situation kommer och hur utbildningarna skall förändras för att hjälpa dem. Jag menar ungefär vad som gjordes för kvinnorna med egna ingångar och dylikt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?