feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Årets "mulliga mansgris" korad.


Gå till senaste inlägget#1  Årets "mulliga mansgris" korad. JoeHill
2004-01-05 17:35:32

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_67272…

Han vet dock inte vad det innebär...

(Har själv undrat varför "gris" "sugga" etc förknippas med något negativt)

#2  Hm... monica
2004-01-05 18:54:15

Så han menar då att om en man bara är hemma med barnen ett tag så kan han inte vara MMG? Om jag har läst rätt så ville han inte samarbeta med polisen angående prostitutionen i Norrbotten. Tyckte det fanns viktigare saker att ägna sig åt. Fast det var väl inte han som sa De är fattiga vi är kåta, vad är problemet?

Har du sett en gris äta? Har du sett en svinstia? Där ligger förklaringen till grisens dåliga rykte i alla fall.

#3  Hmm... MrG
2004-01-06 00:56:01

Tja, har man inget annat för sig kan man ju sitta tillsammans och hitta på öknam för att såra folk som inte har politisk korrekta åsikter.

Inte för att jag tror att han bryr sig - Men det säger ju en hel del om Frihetsfeministerna.

MrG

#4  PK Greg
2004-01-06 03:14:13

Är det ett kvinnligt- feministiskt privilegium att få kalla män för grisar och sen få det tryckt ?

Är det lika pk att kalla kvinnor för mulliga kvinnosuggor ?

#5  Funderade... JoeHill
2004-01-06 11:59:29

...i liknande banor som Greg...

Varför finns ingen utnäming av "årets feta kvinnosugga"?

Det skulle tex kunna vara den där politikern som ville förbjuda män att surfa på internet "de tittar ju bara på porr". (Tyvärr glömt vad hon heter)

#6  Årets feminist Josefine Alvunger
2004-01-06 12:04:33

Det handlar väl om nån form av hämndaktion som allt annat, förlöjligande, på samma sätt som att killar (vissa) utnämner tjejer till slampor, madrasser och horor.
Men AFS kommer inte långt bakom då de utser årets feminist. Jag tycker det är fruktansvärt att travestera så över personer som driver en feministisk kamp, men klart AFS verkar inte ha mkt stake ändå. Mest "kärringgnäll" om jag får lov att sammanfatta den sighten. Iaf, jag lovar att feminetik aldrig kommer utse varken årets mansgris, eller årets antifeminist heller för den delen. Även om det varit intressant att kränka personer på samma sätt som AFS gör, lek med tanken att vända på deras motivering och göra den till antifeminister istället. Riktigt fult och elakt. Men klart, jag har ju redan förlorat respekten för AFS för länge sen.

#7  O jag menar naturligtvis.. Josefine Alvunger
2004-01-06 12:08:04

... att jag inte ställer mig bakom utmärkelser från något av hållen. Skall man lyfta fram någon/några som försvårar för den feministiska kampen, så är det den lata och bekväma stora massan, som varken kan eller vill tänka utanför sitt eget skal. Tex så tror jag att feminister som antifeminister gör sig själva en otjänst genom att ge sig på en ledande anti/feminist. Det är inte den personen eller vad den personen säger som är problemet, utan snarare alla de som är tysta. Minns att Strokirk tolkade den feministiska tystnaden kring hans bok som oförmåga att ge svar på tal. Jag har ju bara läst ett kapitel av hans bok, men det var så otroligt dåligt och fullt av luckor så det är inte värt att ta en sådan bok på allvar. Jag bekymrar mig inte över Strokirk som skrev boken. Snarare över de som köper boken.

#8  Argumentation Olof Öberg
2004-01-06 12:12:10

Vad är det som är så fruktansvärt att travestera just de som driver feministisk kamp? På vilket sätt saknar AFS "stake" (vad det nu är)? Att vända på formuleringen får du förstås göra (tycker jag alltid är intressant för testa argument) eftersom du är kvinna/feminist, det motsatta är tydligen en härskarteknik.

#9  Gris kontra feminist Greg
2004-01-06 12:28:06

Så det är ingen gradskillnad i att utnämna årets gris mot årets feminist ?

Tycker du det är likvärdiga utryck verkligen ?

#10  Det skrev jag inte. Josefine Alvunger
2004-01-06 12:40:47

Det är klart det inte är likvärdiga uttryck, och jag försvarade inget av företeelserna.

AFS saknar "stake" (o jag drev där med deras manliga medlemmar, det var fult av mig, ursäkta) jag kan byta ord till ryggrad, eftersom det består av mestadels bittra gubbar som inte fattat ett smack av feminism eller feministisk kamp, utan bara hakar på gnället och resten av gänget, hotade som de känner sig av en ideologi som fokuserar på orättvisor. Jag anser t ex att anklagelser mot feminister om manshat är osanna, jag tar inte åt mig av det helt enkelt utan låter det bero. Men jag antar att feministerna kommit åt en öm tå på dessa antifeminister, AFS existens är för mig ett bevis på att feministisk kamp behövs, inte på att den gått för långt. Vid angrepp slår den skyldige ifrån sig i vanvett, och kastar motanklagelser för att rikta ljuset åt annat håll. Jag tror att AFS-are egentligen vet att män har ett övergrepp på planeten jorden, det måste man inte vara direkt Einstein för att se. Däremot vill de varken erkänna eller förändra det, så de kastar skit på de som dragit det i ljuset. Jag skall dock vara tydlig med att jag inte anser att så är fallet med alla. Signaturer jag minns är Jämställd, Switchblade, Fiji, Fredrik Jones, Fredrik Runebert. Detta är herrar man kan diskutera med, och som jag tror är uppriktiga och ärliga i sina invändningar, just baserat på att de har på fötterna, och drar fram relevanta motargument, inte påhopp eller ogrundande anklagelser.

#11  detta skriver jag Olof Öberg
2004-01-06 13:43:13

Bittra gubbar? Känner du de här antagonisterna personligen eller hur vet du att de är "gubbar"? Undrar om det går bra att sätta "kärring"-stämpeln på sina meningsmotståndare lika lättvindigt som gubbstämpeln kommer fram i sådana här fora, som i offentlig debatt.

Tycker för övrigt att det är vidrigt att se folk "tolka" orsaker och motivation till varför någon har en åsikt istället för att bemöta åsikten i sig. Dessa antifeminister hyser sina åsikter för att de är bittra gubbar eller feminister hyser åsikter för att de hatar män.

Jag har ingen aning varför era hjärnor genererar dessa tankar, men jag skulle aldrig sitta och spekulera om det offentligt. Det är höjden av respektlöshet.

Enda orsaken jag skulle tänka på det är när jag kan misstänka att personen kanske inte har "alla hemma", bokstavligen, och jag kanske därför borde ta hänsyn till detta.

Både "hysteriska" kvinnor och "bittra" antifeminister borde få sina åsikter, var än de må komma ifrån, bemötta och inte reduceras till objekt i någon kvasi-psykologisk studie istället.

Jag rekommenderar för övrigt någon av de sajter som diskuterar "logical fallacies" (gör en sökning).

#12  Intressant hänvisning. Robert
2004-01-06 13:58:50

Det där med Logical Fallacies låter väldigt intressant. Det är något som man verkligen borde lära ut i grundskolan. För övrigt håller jag med; Josefine verkar ha vaknat på fel sida idag.

#13  *suck* Olof Öberg
2004-01-06 14:02:06

Du håller med och sedan så talar du om huruvida Josefine har vaknat på fel sida idag...

#14  Tja, Robert
2004-01-06 14:40:26

jag upplever inte att jag debatterar någonting för tillfället. Jag bara kommenterade mitt intryck.

#15  Josefin David M
2004-01-06 14:49:23

Att jämföra feminetik med AFS är som att jämföra Konsum colan med Coca-cola. Vi har cirka 150 nya forum inlägg per dag och cirka 2500 medlemmar. Feminetik är bara en personlig hemsida, varken mer eller mindre.

Och jag lovar. Under 2004 kommer du får höra mycket mer från oss i AFS. Vare sig du vill eller inte så har vi mer sympatisörer än vad du har.

#16  AFS David M
2004-01-06 14:55:58

Inte fattat ett smack av feminismen?
Det finns nog inte många som läst så mycket av feministisk litteratur som vi gjort. Sedan att vi kommer till andra slutsatser än de du drar är en annan sak. Men att du ska förlöjliga AFS för att du sett saker där du inte gillar är bara dumt. Kom ihåg. Vad AFS står för är inte alls samma sak som det som en del skriver i forumet där. Se AFS som parti där partiprogram inte är samma sak som det som skrivs på t ex SSU:s forum.

Men själv så skulle jag aldrig kalla feminister var manshatare, dock skulle jag kalla dem för anti-demokratiska och rasisitiska till viss del. Vi ligger på en liberal värdegrund där vi vill ge varje individ friheten att bestämma över sin privata sfär. Oavsett om andra gillar valen man gör eller inte så ska andra inte lägga sig i de valen.

#17  Kvantitet och kvalitet Josefine Alvunger
2004-01-06 14:59:01

Att säga en idiotisk sak tusen ggr, överträffar inte att säga en klok sak en gång.

#18  Josefin David M
2004-01-06 15:00:46

Istäler för att tala om varför AFS har en "årets feminist" så kanske du kan fråga oss?

Vi har det inte för att förlöjliga, möjligen humorisera. Men inte förlöjliga. Ett av våra huvudmål är att visa folk i allmönhet vanliga feministiska åsikter så att vanligt folk kan förstå vad feminism i politiken kan innebära. Först då tror vi feminismen kan förlora. Ett sätt att visa vilka de är att utse en "årets feminist" och ett citat som den feministen sagt. T ex Gudrun Shymans klassiska "Det är dags att gå från jämställdhet till feminism", som jag själv tycker är en vinnare.

#19  Josefin David M
2004-01-06 15:01:40

Om det är en idiotisk sak att vilja främja demokrati och mänskliga rättigheter till båda könen, så visst. Då är vi idioter.

#20  Ja Josefine Alvunger
2004-01-06 15:26:09

Och jag är antidemokratisk och rasist så då är vi lika jävliga båda två.

Jag menar att det faktum att AFS har 150 nya inlägg per dag, inte innebär att inläggen har kvalitet. Inte att alla som är AFS-are är idioter.

"vanligt folk?" Och du/ni tillhör då det ovanliga folket som ser igenom och genomskådar feminismen till skillnad från det vanliga folket som inte kan tänka själva?

Jag tycker också det är dags att gå från jämställdhet till feminism, om jämställdhet är den kamp som AFS bedriver: dvs allt beror på fria val och hälften av befolkningen är underordnade pga fria val, så ja - låt oss bedriva feminism. Istället för en jämställdhetskamp med skygglappar.

För övrigt har väl både du och jag konstaterat flera ggr att vi inte diggar varandras argument, så för min del är vår diskussion avslutad, och har så varit ett tag. Jag märker att jag börjar bli mer och mer otrevlig och ironiserande i mina svar, och det är inget jag vill vara, så jag tror det är bäst att jag avslutar mina diskussoner med dig. Jag kan inte se att de har lett nånstans, både du och jag står på ruta ett och inget du har skrivit har faktiskt förändrat min ståndpunkt, snarare känner jag mig väldigt ofta kränkt och påhoppad - vilket leder till att jag barnsligt nog ger igen med samma mynt. Så för husefridens skull, skall vi kanske lägga ner.

Ett av mina favoritcitat av David M: "Har du aldrig tänkt på att kvinnor kan göra elaka saker så de förtjänar stryk?" eller varför inte "Det är väl samma sak som att man inte uppfostrar andras barn." Helt enkelt oslagbart, och starka incitament på att feminismen behövs.

#21  Citat David M
2004-01-06 15:36:15

Ja visst, ta de ur dess sammanhang bata.

Men första citatet menade jag bara att tjejer precis som killar kan uppträda stödigt, elakt, provocerande så att de råkar på stryk. Men med ditt rättfärdigar jag inte våld. Jag bara förklarar.

Det andra citatet är menat att förstå mekanismen varför man har högre krav på sin egen omgivning än på andras. Inte konstigare än så.

Och jag har aldrig kallat dig personligen för t ex anti-demokratisk , jag anser att feminismen är det. Du erkänner ju även det när du säger att du inte vill att samhället ska styras av egna val utan av feminismen. Mer odemokratiskt blir det inte.

#22  vanligt folk.. David M
2004-01-06 15:39:29

Vanligt folk för mig = de som matas med information av media och inte tillhör den aktiva debatten.

Jag, i den aktiva debatten, har då ett ansvar att framföra rätt bild till allmänheten.

#23  Har aldrig sagt Josefine Alvunger
2004-01-06 16:02:12

att samhället inte bör styras av fria val. Nu är du ju helt ute och seglar. Jag anser inte att samhället bör styras av feminismen heller. Det är en omöjlighet. Jag önskar dock att människor skall kunna få frihet att leva utanför fasta könsrollsramar, och uppfostras utan förväntade beteenden och intressen. Feminismen är namnet på den kamp som drog detta i ljuset. För mig är det dock endast en människosyn. Inte ett politiskt styre.

Och det är intressant att du säger "ja ryck citaten ur sitt sammanhang bara", när det är det mest vanliga antifeminister gör. Jag har ENDAST läst några få lösryckta citat från Schyman o Winberg som motargument mot feminismen från antifeministiskt håll. (Ex gjorde du exakt samma sak med ditt Schymancitat för bara nån halvtimme sen, men men...) Snacka om att rycka ur sitt sammanhang!

I af, den aktiva debatten är långt mer än debattforum på internet. Du ville ju tex förklara att feminetik inte har särskilt mkt stöd efter vad jag förstod ditt inlägg, eftersom vi har färre inlägg än AFS. Det finns en värld utanför internet också vet du, och jag är övertygad om att massor av "vanligt folk" som du kallar det, för långa och hårda debatter i sina vardagsrum och kök. Och jag vet att ett gäng av dem hämtar styrka och inspiration från feminetik såväl som andra feministiska forum, även om de inte själva deltar i ett skriftligt forum. För mig är inte feminetiks diskussionsforum dess mest levande del. Jag ser dess blotta existens och besökarantal och feedback som tecken på dess nytta. feminetik är faktiskt inte en personlig hemsida heller. feminetik är öppet för alla feminister, och alla feminister har möjlighet att påverka dess utformning. Men där lämnar jag över till den fria viljan och initiativtagande. Möjligheter finns, för de som vill. Serverutrymme finns. Kunskap finns. Vilja finns. Intresse finns. För mig är det styrka. Men som sann "man" mäter du framgång i antal och "muskler". "Skriker vi högst så vinner vi". "Är vi flest så vinner vi". Jag ser det inte så. Jag räknar inte röster.

Så du framför rätt bild till allmänheten? Tja, man har aldrig tjänat på att inte vara ödmjuk, så go for it David. Jag är själv inte särskilt ödmjuk (något jag som kvinna får ta rätt mkt skit för, jag låter och märks för mkt för att passa in i traditionell timid kvinnoroll) men jag anser inte att jag har ett ansvar att framföra rätt bild till allmänheten. "Allmänheten" får ta ansvar för sina egna åsikter och värderingar, det är jag övertygad att de är kapabla till. Är de intresserade av vad Josefine Alvunger tycker, har de dock full frihet att läsa det här. Jag döljer inget, men jag tvingar inte mig eller mina åsikter på någon heller. Eller förväntar mig att någon behöver "rätt bild".

#24  AFS Loke
2004-01-08 23:23:34

Disskutionerna på AFS ligger under sandlådenivå, är så glad att vi slipper sånt här!
Disskutioner som bara går ut på att hävda sig själv är rätt meningslösa, de tar bara energi.

#25  Loke David M
2004-01-08 23:55:31

Inget slår delen "aktuella länkar" på AFS. Dar finnas massor av matnyttiga länkar som kan ge både feminister och de som inte är det mer kött på benen.

Sen att det då o då dyker upp stollar där gör mig inget faktiskt. Jag kan rensa. Jag dömer ej AFS för att det finns de som jag inte gillar där. Jag vet vilka jag gillar på AFS och vilka jag tycker ger en bra bild av AFS. Det räcker för mig. Att sen du och andra inte kan det är en annan sak. Men AFS kan bli det nyttigaste som hänt i Sverige jämställdhetsdebatt på mycket länge.

#26  femifem.. Lars
2004-01-13 22:23:31

..det stavas censur. Försök vara korrekt, om du nu inte kan låta bli att vara otidig.

#27  Häxor? Anonymus
2004-04-25 12:45:43

Grabbarna söker en riktig Häxa att diskutera med...

http://www.exilen.org/debatt/read.php?f=17&am…

#28  Besökte sidan... Catrin
2004-04-25 13:15:04

och det skulle inte falla mig in att försöka debattera med ett gäng underutvecklade mörkermän vars gemensamma intresse är hat.
Det är antagligen väldigt synd om dem och jag vill inte komma dit och sparka på dem som redan ligger.

#29  Obildade feminister Weowe
2004-04-25 14:38:28

De feministiska prisutdelarna måste vara tappade bakom en vagn. Vet de verkligen inte att det heter "galt", inte "mansgris"!?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?