feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Feminsimens ignorans leder till problem


Gå till senaste inlägget#1  Feminsimens ignorans leder till problem M
2004-11-17 20:15:13

Hörde nyss på Rapport att en undersökning visat att invandrarmän har svårt att komma in på krogen. Surprise? MÄN har svårt att komma in på krogen.

Fick den här funderingen: egentligen är det väl fullständigt katastrofalt att unga män, just i den ålder där de skaffar sina åsikter som de kommer att ha resten av livet, drabbas av den öppna diskrimineringen på krogarna och genom värnplikten? För feministerna ses denna diskriminering som skitdetaljer som man fan inte ska bry sig om för fatta att en kvinna misshandlas till döds var tionde dag och kvinnor får lägre lön, så... va sa du? Jo, jag sa att unga män drabbas av en tydlig könsdiskriminering av krogarna och av staten och att ingen bryr sig. För männen är detta en oerhörd grej och jag tror att detta präglar deras framtida åsikter. "Kvinnor får lägre lön?" - skiter väl jag i! "Kvinnor blir misshandlade" - jaha, och?

Att feminismen struntar i dessa saker som drabbar män tror jag drabbar feminismen tiofalt. Ok, feminismen bryr sig inte om män. Det kan vi konstatera. Men genom att inte bry sig om män så skapar feminismen mängder av människor som inte bryr sig om jämställdhet. Feminismen skulle kunna ändra sig och jag tror det vore bra om den ändrade sig. Det vore bra för männen, det vore bra för jämställdheten och det vore bra för kvinnorna.

Se männens problem och agera!

#2  Hmmmm... MrG
2004-11-17 21:46:24

Jag tycker du har en poäng. För att visa att man är för jämställdhet måste man göra någonting för männen också - man kan inte bara skylla all världens skit på männen och förvänta sig att vi ska le och sedan hugga i med full kraft för att hjälpa kvinnorna.

Jag blir anti-allt vad "jämställdhet" heter snart för det är så enkelspårigt och fruktansvärt orättvist. Förtroendekapitalet är bränt.

MrG

#3  Instämmer. Robert W
2004-11-17 22:04:19

Det handlar om förtroende. I alla konfliktsamanhang så är de små gesterna av välvilja viktiga. Ensidig skuldbeläggning är knappast ett sätt att entusiasmera män för jämställdheten. Nu kan man i och för sig vända på resonemanget och hävda att det är dessa mäns ansvar att visa en gest av välvilja först, och starkt ta ställning mot orättvisor som drabbar kvinnor. Men om man nu ska tro feminismen så är ju dessa män överordnade, och borde därför inte ha något intresse av jämställdhet. I ljuset av det så kan man undra varför så många feminister ändå hoppas på att dessa män ska ta upp kampen till kvinnornas försvar. Feminismen motverkar sitt eget syfte genom att inte ha en generös inställning mot män.

#4  Män har inget stöd från feminismen M
2004-11-17 22:16:13

Jag tror alla unga män känner sig könsdiskriminerade på väldigt viktiga områden i livet. Och när de unga männen yrvaket ser sig omkring i världen och undrar om könsdiskriminering fan kan vara tillåtet, och då vänder sig till den könsdiskrimineringsmotståndarrörelse som finns, dvs. feminismen, och upptäcker att den ganska ihärdigt förnekar och förringar den här diskrimineringen... så säger jag bara: jag förstår er! Jag förstår att ni vänder ryggen mot feminismen och skiter i allt vad feministerna säger. Feministerna ska inte heller klaga på att de inte har ert stöd, för ni har inte deras stöd.

#5  Varför kommer inte invandrare in på krogen? Ludwigh
2004-11-17 22:40:19

Jag känner en hel del människor som arbetar i branschen och de säger:

1. Invandrare spenderar lite pengar på krogen i allmänhet jämfört med "svenskar".

2. Män med invandrarbakgrund har tendenser att inte respektera svenska kvinnor och det leder till att dessa kvinnor klagar hos personalen.

Tro det om ni vill men det var svaret jag fick.

OBS! De allra flesta krogar ägs av invandrare.!!!!

#6   josephine
2004-11-18 10:34:01

Stackars killar som diskrimineras utan att de dumma feministerna gör något åt det. När nu feministerna är så taskiga och ignorerar krogdiskrimineringen kanske någon skulle känna sig manad att ta tag i det? Typ, låt säga, killarna som lider av detta?

#7  josephine M
2004-11-18 10:37:18

Jobbar du som rekryterare åt Antifeministiska samfundet? Av ditt inlägg att döma är du lämplig som detta.

#8  M josephine
2004-11-18 11:24:57

Hur vore det att bemöta mitt inlägg istället? Typ varför det är feminismens ansvar att ordna så att krogarna inte diskriminerar pojkar? Varför är det inte pojkarnas eget ansvar?

#9  josephine Robert W
2004-11-18 11:40:07

Det handlar väl inte om vem som handgripligen ska gå ut och motverka diskriminering mot män. Det är väl såpass enkelt att killar vill kunna känna ett moraliskt stöd hos feminister för deras problem.

Men tyvärr så gör ju de flesta feminister bara som du, och ridikuliserar killars problem samtidigt som du antyder att killar är "gnälliga kärringar" som inte kan ta tag i sina egna problem. Hade det kostat dig någonting att istället säga: Ja, det där är ett viktigt problem som man borde ta tag i, och någon gång när du pratar om kvinnors diskriminering också diskutera om hur män drabbas. Är det så svårt? Som någon sa, jag förstår verkligen varför unga män inte vill stödja feminismen.

Kvinnliga feministers ovilja att respektera mäns problem ökar ju tyvärr misstanken om att hela feminismen är ett könsseparatistiskt fenomen som bara går ut på att odla missämjan mellan könen.

#10  Robert josephine
2004-11-18 11:47:30

Du menar att män vill ha stöd hos samma feminister de anklagar för att vara manshatare och lögnare? Stöd på samma sätt de själva ger sitt stöd gällande mäns misshandel av kvinnor? Stöd för sin utsatthet pga kön såsom de ger kvinnor stöd för sin utsatthet pga kön? Jag går inte riktigt på det.

Jag är ledsen, men jag har svårt att se det som ett stort problem att killar måste vänta två år mer än tjejer för att komma in på vissa ställen. När dessutom dessa killar inte gör något själva utan väntar på att någon annan ska göra det åt dem tröttnar jag. Jag har annat att tänka på.

#11  M Sveggo
2004-11-18 11:48:17

Varifrån kommer slutsatsen om att feminismen (som om det vore en homogen, statligt styrd grupp med dagordning och nerskriven agenda) "skiter i" att unga män inte kommer in på krogen? De få gånger som frågan tagits upp har, i vanlig ordning, feminister tyckt att det är för jävligt och att all könsdiskriminering ska bort, punkt slut. Men det verkar lättare att hitta på en massa åsikter än att fråga folk...

Varför frågade du inte vad vi feminetister tycker om det här? Varför den otroligt bombastiska, machiavelliska tonen? Och varför vrida det till att det är feminismens ansvar att fixa till frågan?

Om du frågar mig anser jag att ALL könsdiskriminering ska bort, snarast möjligt, och det innebär krogbesök också. Fast personligen hamnar det en bit ner på min prioriteringslista, fast det kanske beror på att jag inte gillar att gå på ställen som har kö med vidhängande gorilla...

#12  Dessutom Sveggo
2004-11-18 12:01:06

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

Vad det hela verkar handla om i detta fall är att män med icke-svenskt utseende blir nekade. Så jag får väl lägga till att ALL diskriminering ska bort. Punkt slut.

Och det finns väl fler som ska bära hundhuvuden än feminismen. Poliserna, åklagarna, domstolarna. Rätta mig om jag har fel, men jag tror inte det finns en enda dom mot en krog i sverige idag.

Om ni fortfarande vill diskutera sakfrågan, vill säga. Det verkar ju vara betydligt intressantare att ha en språngbräda till att gnälla på feminismen i allmänhet.

#13  josephine: Robert W
2004-11-18 12:32:45

Oj oj oj. Det där var visst en känslig punkt. Att be en feminist om stöd i mansfrågor var tydligen provocerande. Du ger uttryck för en illa dold besvikelse som egentligen innefattar alla män.

Jag börjar bli mer och mer övertygad om att jämställdhetsfrågan är mera av ett ömsesidigt könsseparatistiskt problem snarare än ett problem som handlar om männens överordning. Att männens könsseparatism har gett oss fler styrelseposter i bolag är egentligen bara en bieffekt. Det stora problemet är en ömsesidig fientlighet mellan könen, eller en destruktiv spiral av hat som du så villigt visar upp här.

Det enda sättet att bryta en destruktiv spiral av hat är om båda sidor inser sin roll i problemet och medverkar till att lindra hatet genom ömsesidiga gester av välvilja.

Jag har hela mitt liv utsats för kvinnor som hatar män, och det har antagilgen fått mig att hata kvinnor. Jag erkänner att någon del i mig hatar kvinnor till den grad att jag i vissa mörka stunder kan känna viss skadeglädje över det faktum att kvinnor misshandlas och mördas. Är du nöjd nu när du får höra det i klartext? Men jag har i alla fall tagit mitt ansvar mot kvinnovåldet genom att inte utsätta kvinnor för mitt hat, genom att isolera mig ifrån kvinnor. Men den stora frågan kvarstår: Vad var det som fick mig att hata ursprungligen? En fråga som jag delvis försöker att besvara i tråden om familjeterrorism.

I min värld är kvinnor egocentriska skitstövlar som inte bryr sig om andra människors problem, mäns i synnerhet. Så när du respektlöst avfärdar alla tankar om samarbete så bekräftar du min negativa bild av kvinnor, är det någonting du vill göra? Jag reagerar inte på din avsikt att fokusera på mer akuta problem. Det är utifrån ditt tonläge och den bitterhet som skymtar fram som jag drar mina slutsatser.

#14  Sveggo: Robert W
2004-11-18 12:37:41

Du undrar:

"Varifrån kommer slutsatsen om att feminismen (som om det vore en homogen, statligt styrd grupp med dagordning och nerskriven agenda) "skiter i" att unga män inte kommer in på krogen?"

Titta på josephines svar inlägget innan och begrunda. Nästan alltid när man försöker få förståelse för manliga problem hos en feminist möts man av den typen av utbrott som förlöjligar både problemet och de som är så löjliga att de bryr sig om "en sådan skitfråga". Det är i alla fall min erfarenhet efter säkert 4 års intensivt debatterande på internet. Det är nästan aldrig man får feminister att hålla med om att ett manligt problem kan vara allvarligt, och om man lyckas få erkännande för ett manligt problem, så kommer det alltid ett avslutande "men kvinnor har det ändå mycket värre". Jag kommer inte ens ihåg senast det hände.

#15  Jag håller med Sveggo Kerstin
2004-11-18 12:46:43

Varför inte fråga oss feminetister vad vi tycker om detta, i stället för att tala om i upprörd ton att "så här tycker feminismen".

Då är det inte så konstigt att josephine i sin tur reagerar som hon gör, och att Robert då blir arg, ja, och så är vi igång igen... Suck.

Jag tycker att det är vidrigt med den diskriminering som sker överallt i samhället. Åldersgränser ska gälla lika för alla. Invandrare ska släppas in på krogen i lika hög utsträckning som svenskar. Jag har själv stått bakom två män med invandrarbakgrund i en kö till ett riktigt skitställe, och när det var deras tur att gå in så kollade gorillavakten på dem och sa:
- Ni är för fulla. Nästa!
Och så tittade han på mig och min väninna (vi VAR dessutom fulla) och sa med ett leende:
- Välkomna, mina damer!

Gick vi in på den där skitkrogen då? Nej. Vi sade att om inte de som var före oss får gå in, då går vi inte heller in. Sen gick vi därifrån. Men räcker det? Nej. Jag tror gorillavakten fortsätter att köra samma taktik kväll efter kväll. Det enda som kan få effekt är om det blir en massiv opinion emot det.

#16  och Kerstin
2004-11-18 12:49:09

vad gäller värnplikten som M tog upp i sitt inledande inlägg så tycker väl de flesta feminister att ALLA, både kvinnor och män, ska göra den? Det är i alla fall min uppfattning.

#17  Robert UppåtEmma
2004-11-18 12:51:01

Varför tas alltid dessa manliga problem upp som ett sätt att gnälla och klaga på feminismen? Var finns det aktiva arbetet för att förbättra och göra något åt saken då om du inte tycker att feminismen gör det? Antifeminister säger så ofta att de är för jämställdhet, men vad gör de/du?

Anledningen varför många reagerar med irritation (som Josephine) när du och andra tar upp dessa manliga problem är för att ni allt som oftast gör det i kontexten att förminska kvinnors problem. Det blir bara löjlig pajkastning av det hela. Och det ska alltid vara feminister som säger "oj, vad synd, vad tråkigt, det måste VI ta tag i" och du/ni bjuder ju aldrig tillbaka när det är förståelse för problem kvinnor har som efterfrågas. Så fort kvinnors problem tas upp så är ju du och andra på JÄIF de första att påstå att så är inte fallet, det är bara propaganda, strukturer finns inte, kvinnor är födda sånna, kvinnor är dumma i huvudet osv osv. Kan du förstå att många är trötta??

(Dessutom håller jag inte med om att feminismen ignorerar dessa problem då att bryta upp könsrollskonservatismen är en stor del av den (likarts)feministiska agendan. Jag har aldrig läst eller hört en feminist här propagera eller ge uttryck för manshat. Många hatar mansrollen, såsom vi även hatar kvinnorollen. Men du och andra JÄIFare uttrycker klart ert kvinnohat).

#18   josephine
2004-11-18 12:59:20

Jepp, jag reagerar genom att slå på alla bromsar. Detta är JÄIF. På detta forum diskuteras gärna "feministers" förmåga att ljuga om hur många kvinnor som misshandlas av sina män. Önskningarna brukar vara att debatten ska vara könsneutral, eller så läggs länkar in till undersökningar som visar på att kvinnor slår oftare. Hur ofta erkänner männen här att det är ett problem att kvinnor misshandlas i sina hem? Så ja, jag blir irriterad när man lägger ännu en fråga på feministernas bord som de ska lösa, utan att ge cred för det arbete som faktiskt görs.

Jag tycker naturligtvis att diskriminering är fel. Samtidigt förstår jag krögarna. Det är ingen höjdare med tonåriga killar som inte kan hantera alkohol. Jag själv går aldrig på krogen längre. Jag har tröttnat på snorungar som ska slåss, och tafsande händer på bröst och rumpa. Det händer varje gång. Varje jävla gång.

Allmän värnplikt tycker jag ska vara så som det heter - allmän - eller frivillig. Just nu lutar det väl mer åt det senare då försvaret skär ner så mycket.

#19  Kerstin: Robert W
2004-11-18 13:16:20

Jag håller med om att många antifeminister här gör sig skyldiga till att på ett aggresivt och konfliktskapande sätt tillskriva feminismen åsikter. Detta är inte bra. När ni ser det nästa gång så försök att inte dras med i den typen av diskussion. Som jag ser det så har vi alla ett ansvar i att inte fortsätta diskussioner som verkar vara en tävling i om det är mest synd om kvinnor eller män.

Dessutom blev jag inte arg. Jag är bara hård men rättvis ;-).

#20  Så går vi runt en enebärsbusk, ene... Mats L
2004-11-18 13:30:44

Feminismen är en ideologi. Den är tydligare definierad är de flesta andra ideologier.

***Tips

#21  UppåtEmma: Robert W
2004-11-18 13:31:00

Det är möjligt att jag och andra antifeminister kanske inte bjuder till tillräckligt själva när det gäller att se kvinnors problem. Jag ska försöka tänka på det mer till nästa gång när ni presenterar ett kvinnoproblem. Som den bittra kvinnohatare jag är så kan jag dock inte garantera någon jättestor empati för kvinnors problem, men jag kan göra ett försök i alla fall.

Tänk också på att det också faktiskt kan bero på missförstånd i diskussionerna. I vissa lägen när kvinnors problem tas upp så brukar det samtidigt presenteras en analys av orsak, och i värsta fall en skuldbeläggning av män i allmänhet. Till exempel så brukar feminister säga saker i stil med:

"Kvinnor har ett problem eftersom de blir slagna av män, och det beror på männens överordning"

I det här läget skulle jag antagligen glöma bort att erkänna kvinnornas problem, och istället gå rakt på en kritik av analysen; att det skulle bero på männens överordning. Men det betyder inte att jag inte erkänner kvinnors problem, utan det beror snarare på att jag allt för snabbt dras in i en diskussion som handlar om någonting annat. Om ni därför vill vara säkra på att få stöd i de problem ni har så är det säkrast om ni först bara beskriver själva problemet. Analyser och skuldbeläggande är det bättre att vänta med. Förstår du hur jag menar?

#22  Robert UppåtEmma
2004-11-18 14:06:44

Jag förstår precis. Vi behöver bli tydligare helt enkelt. Jag tror det är så att vi slänger oss lätt med termer och meningar som kanske är oklara för dem som inte är insatta i feministisk terminologi (eller som är nybisar, eller som inte läst så mkt litteratur kring det).

Männens överordning tolkar ju inte jag som "Alla män är skitstövlar som trycker ner oss kvinnor", utan "Män har av samhället fått en sådan roll och postering, som missgynnar alla på olika sätt".
Men det kanske är för att jag är insatt.

Vad jag skulle önska dock det är om feminister åtar sig att bli tydligare så kanske ickefeminsiter kunde sluta läsa som fan läser bibeln, och lyssna på när vi på feminetik förklarar vår ståndpunkt. Många gånger känns det som att det är ingen idé att kommentera ngt, för Aftonbladet har sagt ngt som påstås vara feministiskt och då är det så hugget i sten. Oavsett vad många feminister sen säger om saken...

#23   Jon B
2004-11-18 14:57:06

Att folk går igång på terminologin är nog ingen slump, eller ens feltolking. Jag tror inte feministisk terminologi är vald i första hand för att förklara, utan snarare för att positionera: "överordning" innebär att kvinnor har en underdog-position. Samtidigt finns en kvinnlig överordning innom den "lilla" världen, men den verkar lysa med sin frånvaro inom feministsik terminologi? Är man bara ute efter att beskriva, inte positionera, skulle man välja begrepp som "manlig sfär" och "kvinnlig sfär".

#24  Josephine David
2004-11-18 15:17:02

Om du struntar totalt i unga invandrakillars problem, och menar att det är upp till dem att lösa dem, så kan jag bara anföra samma argumentation: Varför skulle då någon man bry sig om kvinnors problem? Varför skulle män ta sitt ansvar när det gäller misshadeln av kvinnor? Hoppas du inser hur orimligt det låter. Att förminska andra typer av som inte rör kvinnor specifikt, problem av oerhörd dignitet, ger endast ett oseriöst intryck, som inte tillför feminismen något enligt min mening. Förlöjligande och sarkastiska svar stöter även de bort människor.

Är det verkligen ett sådant samhälle du vill ha, där alla självcentrerat bara hanterar sina egna privata problem? Vill inte jag i alla fall...

#25  Robert W och UppåtEmma Kerstin
2004-11-18 15:48:00

Jag håller med er båda.

Och jag, som i alla fall i mina mest självbelåtna stunder berömmer mig för att vara en öppensinnad och humanistisk feminist, ;P tycker att det känns jobbigt att gång på gång få höra på JÄIF att "Nu har Aftonbladet skrivit det här och det här, fy fasen för er feminister!". Och då har man just i en annan tråd suttit och försökt förklara att man tycker att kvällspressens lösnummerfixerade _så kallade_ feminism suger röv. Det kan kännas lite tröstlöst.

#26  ojoj M
2004-11-18 15:56:12

(till typ alla som känner sig träffade)

Det är inte feministers fel att män inte kommer in på krogen. Det är inte feminister som står i dörren och säger "hörrudu! Du har fel kön!". Men det är feminister som har tagit på sig att vara jämställdhetsrörelse i det här landet. Det är feministerna som säger att de motverkar könsdiskriminering. Det FINNS andra, t.ex. Antifeministiska samfundet, men de har ingen politisk makt i Sverige. Det är de feministiska riksdagspartierna som gäller ifall man vill motverka könsdiskriminering. Och de skiter som sagt i könsdiskriminering som drabbar män. Och man kan skratta åt att män drabbas av könsdiskrimininering på krogen (och genom värnplikten). Men skratta bäst ni vill, men detta är superhypermultimegaviktigt för unga män. Frågan om man kommer in på krogen är, okej... kanske inte viktigaste frågan i livet..., men iaf en av de viktigare frågorna i livet för män i åldern 18-20 år. Och där är de helt klart diskriminerade och ingen bryr sig. Och på detta kommer värnplikten och ingen bryr sig om detta heller.

Och när unga män tycker att det här är väldigt märkligt ("Sverige - världerns mest jämställda land") och ringer runt och hör om det här faktiskt kan vara lagligt och om man verkligen får göra så här så är svaret "Ja, man får göra så här". "Ja, tror du att vi bryr oss?" osv. Det är svar som förnekar och förringar diskrimineringen av unga män. Vi kan såklart diskutera hur allvarlig diskrimineringen av unga män verkligen är, men just genom hur den bemöts så är det inte konstigt att unga män vänder alla feministiska initiativ ryggen.

För feminismen är diskrimineringen ingen fråga. Jag förstår att de inte bryr sig. Det som jag inte förstår är att feminismen borde fatta att dessa unga män för evigt förloras. Så om feminismen vore lite smart så skulle den i alla fall låtsas att den brydde sig om män. Jag menar: någon ung man kan de ju alltid lura. Men inte ens det gör de. Och kan de då förvänta sig någon sympati från män: nej, såklart inte. Jag skulle vilja säga till feministerna: ni är dumma. Ni är politiskt korkade. Till männen som tror att feminismen kommer att ge dem jämställdhet säger jag samma sak: ni är dumma. Ni är politiskt korkade.

#27  Ungefär så här... Lurvnos
2004-11-18 15:59:20

A och B samtalar, A är mörkhårig, B är ljushårig.

A: -Jag tycker det är hemskt med alla ljushåriga människor som kastar skräp ute i naturen. Vi måste skapa debatt kring detta, se till att det stiftas lagar så naturen skyddas.

B: -Men mörkhåriga kastar också skräp i naturen...

A: -Du försöker bara flytta bort fokus och skuldbelägga oss i stället för att göra något åt problemet. Under hela 1900-talet har vi mörkhåriga fått utstå så mycket av den ljushårigiala diktaturen! Varför kan du inte erkänna att det är ett problem
och hjälpa oss i kampen? Du tycker säkert att det är OK att
ljushåriga kastar skräp! Är du inte för oss, så är du mot oss!
Otäcka människa!

#28  Sverige världens mest jämställda land M
2004-11-18 16:09:26

När jag skrev ovan om det här att Sverige skulle vara världens mest jämställda land... Det påståendet måste väl vara det mest kränkande någon man kan höra... Det är som att höra att hela världen är ju orättvis, så därför är vi orättvisa också i Sverige, och därför är orättvisor i Sverige är ok.

#29  Men M Kerstin
2004-11-18 17:06:09

Frågan om värnplikt är väl i allra högsta grad uppmärksammad? När jag söker på orden "kvinnlig värnplikt" i Riksdagens motionsarkiv får jag upp mer än 600 träffar. Bland annat är det flera folkpartistiska kvinnor som under flera års tid har motionerat om att exakt samma regler ska gälla för kvinnors och mäns värnplikt. Jag förstår faktiskt inte hur du menar att de svenska riksdagspartierna skulle ignorera frågan.

Och vad gäller diskriminering i krogköer så javisst, den frågan är nog inte tillräckligt uppmärksammad. Så bra att du uppmärksammar den nu då! Säg mig, exakt vad skulle du vilja att vi gjorde åt saken? Har du något konkret förslag?

#30  Kerstin M
2004-11-18 17:30:04

Frågan om könsneutral värnplikt uppmärksammas då och då. Inte ur något slags könsdiskrimineringsperspektiv, men ändå... (okej, Vänsterpartiet har faktiskt uppmärksammat det ur ett könsdiskrimineringsperspektiv, men då att kvinnorna var diskriminerade (sagt av Gudrun Schyman)).

Jag vidhåller att struntandet av den öppna, tydliga könsdiskrimineringen som sker av unga män är den bästa grej som kunde hända antifeminismen och den sämsta grej som kunde hända feminismen.

Det jag skulle vilja säga när det gäller krogdiskrimineringen är konkret: följ grundlagen. Grundlagen säger idag att könsdiskriminering är förbjuden. I strafflagarna är det inte förbjudet och därför bryr sig ingen om det här (prova att ringa polisen för att du har blivit könsdiskriminerad - dom kommer att skratta åt dig). Jag förstår att de inte bryr sig (varför skulle de?). Min önskan är att den diskriminering som sker av män ska tas på allvar och ska motarbetas på allvar. Vi kan inte ha fina grundlagar och skriva på internationella konventioner om att könsdiskriminering är fel och sedan skita i det. Den öppna könsdiksriminering som sker av av män skapar... ja, framförallt det öppna skitandet i mäns situation, skapar bittra och hatiska män som hatar könsdiskriminering och de hatar framförallt den rörelse som säger sig motarbeta könsdiskriminering men som inte gör det, dvs. feminismen.

Okej. Det här skapar kanske inte män som hatar jämställdhet.
Det skapar män som älskar jämställdhet men hatar feminism. Och självklart kommer dessa män att bara garva åt feministers åsikter om att samhället borde bli mer jämställt för det är så hemskt för kvinnorna.

#31  Blä monica
2004-11-18 18:39:07

Jag blir illamående av jämförelsen mellan kvinnomisshandel och att inte komma in på en krog.

Och om jag inte minns alldeles fel så ligger frågan hos nån instans, dvs att man kräver att killarna ska vara 20 medan tjejerna bara behöver vara 18, det är anmält och utreds. Har ingen länk för jag kommer inte ihåg var jag läste det, men det borde gå att hitta. Själv är jag för ointresserad av frågan för att göra det.

Jag skulle - bäst att säga det - vara precis lika ointresserad om det var TJEJER som inte kom in på krogen. Ungdom går över...

Vad gäller invandrare som inte kommer in har jag hört precis samma förklaring som Ludwigh nämner ovan. De spenderar inga pengar, de dricker bara vatten och de stör de kvinnliga gästerna. Om det är sant vet jag inte. Det är vad en krogägare sa till mig.

#32  Ingen isolerad föreetelse David
2004-11-18 23:52:26

Tycker inte att problemet rörande att invandrarkillar inte kommer in på krogen kan ses som en isolerad företeelse, utan speglar ett av de största problemen vi har i vårt land, nämligen diskrimineringen av invandrare. Det finns få länder där invandrare har så svårt att komma in i samhället som i Sverige, vilket ger upphov till ett oerhört lidande för dessa människor. En svensk kvinna utsätts för oerhört mycket mindre diskriminering än en utländsk man, ja till och med mindre diskriminering än en person som är född och uppvuxen i Sverige och har en svensk förälder. Jag har själv en pappa från ett utomeuropeiskt land, och har genom släkten på hans sida fått en inblick i hur det egentligen är att vara invandrare i Sverige idag. Det är ingen dans på rosor.

Det finns därför inte mycket som gör mig så förbannad som när man försöker släta över dessa problem, som man exempelvis gör när man menar att de är av marginell betydelse i jämförelse med de problem som kvinnor i Sverige generellt ställs inför. Tycker även att både feminister och antifeminister borde sluta försöka argumentera för hur oviktiga motpartens problem är och iställlet uppmärksamma samtliga problem som diskuteras, av vilka de flesta är oerhört allvarliga.

Jag kan dock förstå att man inte vill fokusera på dessa problem just på en feministisk hemsida. Tycker dock samtidigt att det är viktigt att inte bli hemmablind, utan uppmärksamma att det faktiskt finns andra problem i samhället än kvinnovåld och våldtäkter.

#33  David Pelle
2004-11-19 06:12:48

Det är ingen tvivel om att utstötningen av invandrarkiller och utstötningen av svenska killer med låg social status är samhällets allra största problem.

Samtidigt ser vi feministernas allt större krigshets mot islam.

Holland visar tydligt vart vi är på väg: ett stort europäisk borgerkrig med invandrara på ena sidan och högerfascistiska unga utstötte män på andra sidan.

detta är det problem som dagens feminister borde ta sig an.

#34  Feministernas krigshets mot islam? Kerstin
2004-11-19 10:11:31

Say what?????

#35  Feminister... Robert W
2004-11-19 10:15:28

... brukar ju prata om hur männens våld mot kvinnor bara är en del av en hel kultur som de brukar hävda överordnar mannen. Så när kvinnor objektifieras i det lilla så brukar feminister angripa detta hårt och hävda att denna våldskultur måste brytas. Men precis som flera säger här så kan ju invandrares problem med att komma in på krogen också ses som en del i ett system av förtryck mot invandrare. Det kan till och med vara så att mäns problem med att komma in på krogen är en del i ett större system där män oavsett etnicitet slås ut i samhället, så att bara avfärda problemet som oviktigt håller inte riktigt.

#36  Du Robert Alvunger
2004-11-19 10:32:06

(och övriga). Vi diskuterar ju ofta manlighet här nuförtiden, och kanske främst manlighet och våld. Jag har precis läst Stephan Mendel-Enks bok och tycker att mycket i den är fantastiskt intressant och välformulerat. (Samtidigt som en hel del är trist, t ex att jag upplever att han passiviserar kvinnor med mera.) Han lägger mycket energi på att diskutera mäns ensamhet, män som slås ut, "män på botten" om jag får lov att uttrycka mig så.

Har du lust att läsa boken så kan vi diskutera den? Övriga intresserade får självklart vara med!

#37  Olika monica
2004-11-19 10:36:48

Jo då det håller bra att avfärda problem man inte anser viktiga, inte är intresserad av, inte brinner för. Alla är inte intresserade av alla frågor.

Om de här som brinner för frågan om att komma in på krogen tar tag i det, de som vill arbeta för större integration gör det, de som vill arbeta mot våld mot kvinnor gör det, de som vill värna om djurens rättigheter jobbar med det. Alla brinner för olika saker. Svårare än så är det inte.

#38  Alvunger: Robert W
2004-11-19 11:09:42

Jomen det kunde vara intressant. Jag måste bara leta upp den först i så fall.

Hur menar du förresten när du säger att boken passiviserar kvinnor?

#39  monica: Robert W
2004-11-19 11:13:36

Men varför ger man sig överhuvudtaget in i diskussionen då? Är inte det ungefär som att gå med i en hantverksförening av något slag, bara för att kunna säga till alla deltagare att man inte gillar hantverk. När det bara är en fråga om prioritering och intresse så brukar man ju aldig lägga energi för att tala om att en viss verksamhet är ointressant. Men det är klart, du kanske menar att måna antifeminister här begärde ett svar ifrån feminister, och då är ju saken kanske en annan...

#40   David
2004-11-19 14:15:23

Håller inte med dig alls Monica. Man kan visserligen inte arbeta för allt, men man kan inte heller bara avfärda andra frågor. Exempelvis våldet mot kvinnor är en fråga som angår alla, inte bara kvinnor. Liksom situationen i u-länder, diskrimineringen av invandrare etc också är problem som angår alla och där alla har ett ansvar.

Som jag sa innan så är inte diskrimineringen av invandrare på krogen en isolerad företeelse, utan en del i ett större system av förtryck som drabbar denna grupp människor mycket hårt. Diksrimineringen på krogen är bara en av många manifestationener av denna rasism.

#41  monica M
2004-11-19 15:12:35

Du är helt ointresserad av problemet att män inte kan komma in på krogen på samma villkor som tjejer. Nu när det diskuterats de senaste dagarna att invandrare inte kan komma in på krogen på samma villkor som svenskar, ser du också det som ett icke-problem? Eller är det för att du är svensk kvinna som du ser det som icke-problem?

#42  Tid monica
2004-11-19 16:53:24

Jag har i alla fall inte tid att engagera mig i alla problem och frågor som finns. Och ja, jag svarade här för att tråden började med: Vad gör feminister åt detta? Varför bryr de sig inte? Feminismen bryr sig inte om män.

Det tror jag nog, men man väljer sina fighter. Jag tror inte man gör ett särskilt bra jobb om man inte brinner för frågan. Helt enkelt.

Det är nog inte för att jag är svensk kvinna som jag inte ser folks in eller inte på krogen som ett problem. Det är nog mer för att jag har krogtiden bakom mig. Fråga en man i 50-årsåldern om HAN tycker det är ett stort problem.

M: Och så skrev jag också att det skulle inte uppröra mig ett dugg om det var TJEJER som inte kom in på krogen på samma villkor som killar. Att invandrare diskrimineras är annorlunda. Det ligger helt andra saker i botten där än ålder, nykterhet och kön. Därför är det allvarligare. De som brinner för integrationsfrågor ska då arbeta med dessa. Den som lägger hela sin fritid på en annan för dem viktig fråga får väl göra det? Även om de är feminister.

Sen kan och bör man göra enkla saker i vardagen för att visa att man inte accepterar. Det är annat.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?