feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dumheterna segrar i en reglerad forum


Gå till senaste inlägget#1  Dumheterna segrar i en reglerad forum Mattilda
2007-06-30 02:50:37

Det har varit mycket tal om hur man vill hålla forumen strikta till ämnet, även om det fortfarande är med analogier som uppenbarligen verkar tyckas av många här. Defintivit dock inte mig, för jag är just dess största förespråkare. Det kan man ju säga iom att jag har blivit anklagad för att inte hålla mig till tråden. http://en.wikipedia.org/wiki/Analogy.
Eller kanske jag tappar bollen utan att veta om det.
Ja. Andras förklarningar får nämligen duga för att förklara
om jag är OT eller inte. För vem skulle veta bäst, om inte nån annan !

Men jag undrar om dem då tycker inlägg som dessa
tycks va okej ?

#40

Existerande normer styr dom sexuella uttrycken.

Heteronormen är den härskande normen i samhället, och därför är det främst den heterosexuella normen som bestämmer på vilket sätt sexuella uttryck är reglerat inom dess ram. Inom den heterosexuella matrisen utgår sexualiteten från mannen och det "manliga", därför är det mannen som tar.

Mannen lägrar, penetererar, erövrar, intar, invaderar, belägrar osv.

Alla dessa ord är maktord och används såväl i krig som i sex, och när det gäller det sexuella så är det den manliga överordningen erotiserad, den överordnades sexuella rätt till den underordnade.
-
Svaren som divia får kan jag förstå verkligen tröttar ut män för att dem ses som mindre tillförlitliga för mindre. Förståss är ovanstående skit och jag hoppas jag behöver inte förklara varför, för det får mig att vilja spy. Att ett sådant inlägg som #41 bara nämner förekommanden säger ju lika lite som det gör ifall man säger att kvinnor är manipulativa o är krigets spioner som förför, lockar, retar, använder svaghet för att få makt, att de knullar sin väg till makt. Att de använder sex mer kontrollerad och inte lika rent som män, vart de behöver motiv. Trevlig omväxling skriva såhär. Får väl bli någons motsvarighet så det blir lite yin o yang här.

#2  Sv: Dumheterna segrar i en reglerad forum Mattilda
2007-06-30 03:18:31

Ska även börja tillägga detta vilket ses acceptabelt som KLOCKRENT! FYYY FAN VA BRA SKRIVET! För att det verkar opionera vilka åsikter är bättre än andras, utan att komma o tillägga något. Det är ju OT väl också ?
Dem vill jag verkligen slippa. Vem fan bryr sig vad DU
tycker om vad någon annan skrev, för att du håller med?
Jag antar människor förstår när något är bra skrivet när dem
får svar. Stop egocentriska komplimangerna nu.
WOOORD!

#3  Sv: Dumheterna segrar i en reglerad forum slaktprod
2007-06-30 05:16:49

Exakt vad är det du vill uppnå med den här tråden? Är det verkligen så konstigt att man tilllåter feministiska analyser på ett feministiskt forum?

Att folk håller med varandra har diskuterats tidigare, bland annat här http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

Det finns olika åsikter om det, men det är en feministisk tradition att man "peppar" varandra, d.v.s. stöttar varandra och det är dessutom så att folk ibland vill vara med i diskussionen men tycker det är onödigt att upprepa allt när en annan person redan uttryckt det man vill säga på ett bra sätt. Att det sedan får vissa att känna sig utanför kan ses som ett problem. Frågan är om problemet är att folk håller med varandra, eller m problemet är att folk tar illa upp av att andra människor håller med varandra. I rimlighetens namn måste man väl få ha samma åsikt som någon och uttrycka det?

#4  Slaktprod daniellundgren
2007-06-30 07:20:51

Word!

För övrigt kan riksdagsledamöterna göra instämmanden i riksdagsdebatterna när statsråd har yttrat sig – talmannen läser efter ett inlägg upp att den och den har instämt i inlägget. Det tycker jag om något är mer tveksamt eftersom det tar upp tid för alla närvarande. Däremot finns det ju ingen utrymmesbegränsning på nätet och om man inte vill läsa ett wordande så kan man ju bara låta bli.

Avslutningsvis: jag håller inte alltid med dig men jag läser alltid dina inlägg med stort intresse – det är inte alltid man har den stora förmånen att få ta del av så genomtänkta, välformulerade och tunga inlägg.

#5  Sv: Dumheterna segrar i en reglerad forum Jenna
2007-06-30 09:35:23

Det handlar om att en sida tycker sakfrågorna är viktigaste och den andra sidan tycker den sociala gemenskapen är det viktigaste. I det första perspektivet blir "word!" helt meningslöst, i den andra kan det fungera som en viktig komponent i det sociala samspelet.

#6   Sjodin
2007-06-30 10:31:18

Trollstav I "om webbplatsen", tack...

tråden låses.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?