feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Midsommar


Gå till senaste inlägget#1  Midsommar Kalle
2007-06-21 15:11:01

Könskrigets höjdpunkt på året, eller "Könsårets nyårsafton" http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…
(fast jag trodde det var julen...)

Men i alla fall, f-n vad gôtt det låter att bara luta sig tillbaka och låta "någon annan" ta hand om servicen! Tänk, den som kunde göra det ändå...
(Får nog ta och ringa Nisse)

#2  Sv: Midsommar Karolina
2007-06-21 16:03:01

Jag tvivlar inte alls på att det är såhär verkligheten ser ut för en hel del kvinnor under diverse högtider (har sett det alltför många exempel på det).

Men ett sätt att lösa problemet är ju att strunta i att baka den där jordgubbstårtan och inte bjuda in hela släkten om det ändå bara är jobbigt, och strunta i vad alla säger.
Förstår inte den här typen av problematik alls. Skulle aldrig stressa ihjäl mig för att vara andra till lags.
Som en äkta Dr Phil skulle jag vilja säga att förändring börjar hos en själv.

#3  Sv: Midsommar bjornsdotter
2007-06-21 17:08:13

Det kan vara en generationsfråga. Jag känner ingen i min ålder (under 35) som hysteriskt måste fixa allt bara för att det är jul eller midsommar, även om många gärna vill hitta på nåt kul.
Min mammas generation däremot (50 och uppåt) verkar ofta drabbas av alla dessa "måsten" vid storhelger, som tar mer än det ger. JAG har aldrig förstått det, eller känt mig särskilt pressad. (Mer än av deras stress och hysteri, då). Så jag hoppas att det är på väg bort...

#4  bjornsdotter Karolina
2007-06-21 17:30:22

Ligger nog en hel del i det.
Precis som att det antagligen (förhoppningsvis) är på väg bort tror jag också att det blir mer och mer sällsynt med män som väntar sig att frun/flickvännen ska ta allt och samtidigt som de själv bara vill sitta och fyllna till med polarna.

Man får väl hoppas att krönikan är något överdriven för att få fram budskapet, men är det Wollins vardag så tycker jag verkligen hon borde göra revolt :-P

#5  Sv: Midsommar Kalle
2007-06-21 17:40:02

Jag var och midsommar-handlade i måndags kväll. och enligt min uppskattning var det en, liten men i alla fall, majoritet män i affären.
Och Nej, det var inte på Systemet... ;-)

Jag hoppas också att krönikan är överdriven. Annars verkar det som att kvinnor i dessa situationer i onaturligt hög grad hamnar som just krönikörer i dags- och kvälls-tidningar.

#6  Sv: Midsommar heffaklumpen
2007-06-25 01:01:03

Kan tänka mig att männen på midsommar eller andra högtider oftast inte är fullt så dumma och oförstående. Dessutom så finns det sällan någon plats för mannen i förberedelserna annat än som menlös slav som ska dirigeras runt på diverse meningslösa eller onödiga uppdrag. Det verkar nästan som om kvinnornas viktigaste uppgift är att hålla männen sysselsatta och att festen blir en ursäkt för att få vara slavdrivare i x veckor innan. Allt som hon tyckte att han skulle ha gjort det senaste halvåret ska han fixa innan festen för att inte bli offentligt bestraffad då och om det inte finns tillräckligt så kan man alltid skicka iväg honom till fjorton olika affärer för att kolla upp priser på det som behövs så att hon sedan kan åka och köpa allt på de billigaste ställen och skryta för sina väninnor om hur billigt det blev.
Det finns mycket i de här "traditionerna" som får en att vilja spy.
Som tur är så stämmer nog det bjornsdotter skriver om att det är en generationsfråga och jag är väldigt glad att tillhöra rätt generation.

#7  Sv: Midsommar Kaiser
2007-06-25 01:48:49

Numer behöver man inte kolla upp priset på plats i affären, det finns både telefon och internet. Så egentligen ... är det kanske inte så mycket att klaga över; sitta bekvämt tillbakalutad i en Baden Baden och ringa runt medan man sippar förnöjt på en iskall margarita ... ;)

(Damn it feels good to be a man, sometimes :P )

#8  Sv: Midsommar Sjodin
2007-06-25 07:52:09

Det här var en synnerligen usel krönika, ett lågvattenmärke som jag är övertygad om är ihoprafsad av fotbollsfru Wollin medan hon satt på toaletten.

Den är så usel att den liksom inte ens blir provokativ. SKULLE det vara så som hon beskriver, vilket jag inte tror ett ögonblick på, så är det väl dags att hon tar tag i saken? Hur svårt kan det vara liksom?


Och vem fan åker hölass på midsommarafton, år 2007?

#9  Sv: Midsommar Karra
2007-06-25 08:20:12

Själv tvättade jag på midsommarafton, i enlighet med mitt motto "våga vägra midsommar".

#10  Karra bjornsdotter
2007-06-25 22:02:15

LoL!

Jag gillar faktiskt både jul, nyår, midsommar osv - MEN jag är allergisk mot alla dessa "måsten"! De kan få mig att vilja låsa in mig med en bok eller ett TV-spel nånstans. Det kan förta den ljuvaste sommarlust eller julstämning (eller vad det nu gäller).
Måttligt med förberedelser, spontant och opretentiöst! Det är nästan kravet för en lyckad högtid, annars kan man lika gärna strunta i det... Och tvätta, eller nåt ;-)

#11  Sjodin bjornsdotter
2007-06-25 22:14:09

"Och vem fan åker hölass på midsommarafton, år 2007?"

Det trodde jag var standard?

;-)

Har åkt hölass EN gång i mitt liv tror jag. Iof mysigt...Det var dock inte på midsommarafton.

Jag antar - utifrån krönikan - att det var kvinnorna som körde hölasset också.

#12  Sjodin igen bjornsdotter
2007-06-25 22:15:42

Jag tror iof att det mycket väl kan vara som hon beskriver - i deras familj. Frågan är om det är allmängiltigt eller inte.

#13  Sv: Midsommar heffaklumpen
2007-06-26 02:43:18

Det kan mycket väl vara som hon skriver, i hennes ögon, men frågan är om någon annan skulle se det på samma sätt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?